Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

så här gammal är jag.


När jag var 9 år fick vi vår första dator hem.
Jag kom ihåg att min styvpappa sa
– På den här skriver du inte orden utan trycker på bokstäverna.
Och jag tryckte på bokstaven R och  det blev RRRRRRRRRRRRRRRRRR.
Och jag tänkte att Gud vad klurigt det här verkar.

När jag var 10 år kunde jag inte sova på tre dagar för att vi skulle få ljud till datorn. Jag fantiserade om hur den skulle läsa upp högt allt som skrevs.
Så blev det inte riktigt.

Under hela grundskolan när vi skrev uppsatser satt vi med stora uppslagsverk och bläddrade för att hitta fakta. Nationalencyklopedin var det mest användbara och ultimata vi kunde tänka oss. Trots det obegripliga språket.

När jag gick i femman uppfanns Stingnet. Man köpte en cdskiva och installerade ett program. Sedan kopplade man upp sig och ungefär var tionde gång lyckades Stingnet synka med uppkopplingen. Då kunde man komma in i ett chattrum där högst tio personer fick plats. Att skicka ett meddelande tog ungefär fem minuter.

När jag var tolv började jag bygga hemsidor. Då började man helt enkelt med en blank sida där man skrev in html-koder för hand. Jag hade en bunt med html-böcker och blev en jäkel på att bygga. Jag hade en hemsida om spice girls, en om geri halliwell, en om emma bunton, en om tvprogrammet Vänner samt en om mig själv. Jag byggde även hemsidor till kompisar. Hemsidan om mig själv hade jag kvar ända tills jag startade den här bloggen. Men den försvann sen.

Jag hade en stor fin bok när jag gick i sjuan där jag skrev ner alla mina favorithemsidor eftersom man inte kunde spara dem på datorn.
I 9 fall av 10 var hemsideadresserna typ http://123nwyzjak//swpnet//dsjskk2123 och liknande.

Vi hade en burk vid datorn där man fick lägga i en femkrona för varje halvtimme man var inne på internet. För att det var för dyrt och för att ingen kunde använda hemtelefonen när någon surfade.

När jag började chatta på torget.se så hade jag ingen egen mailadress för mailadresserna var alltid kopplade till internetabonnemanget så det fanns bara en. Jag gav de min styvpappas mailadress så skrev han ut mina mail så jag kunde läsa dem.

När jag gick i högstadiet och hittade fina bilder på internet skrev jag alltid ut dem och la i mappar så att de inte skulle försvinna. Var tionde bild fick man skriva ut i färg. Oftast kunde man knappt se vad det var på bilden för skrivaren för så oerhört dålig.

När jag gick i nian fick jag min första mobiltelefon i julklapp. Jag blev en av de första i min klass som hade mobiltelefon. När jag öppnade paketet blev jag frustrerad över att numret var så himla långt. Sådana här nummer kommer man aldrig lära sig utantill tänkte jag.

Två år efter att jag gått ut gymnasiet skapades youtube.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Sandra Beijers webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Mode
  Petra Tungården
  Home
  Andrea Brodin
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Foodjunkie
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind