Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

8 dagar i Marocko.

Många av er har undrat vad för fotokurs jag egentligen var på, så jag tänkte berätta lite.


foto: jo bentdal.

Workshopen hölls av Alex Webb och Rebecca Norris Webb. De är två alldeles hemskt duktiga fotografer, har gett ut flera fotoböcker, fotograferar för de allra största tidningarna och har haft ett gäng utställningar. Rebecca fotograferar nästan lite sagolikt med mycket på sorgsna djur och fåglar. Alex färgstarkt med människor i rörelse och hemliga grafiska mönster.


Rebecca Norris WebbAlex Webb

Fotokursen är på olika platser i världen varje gång, och veckan jag åkte var den i Marocko.  Vi var 10 stycken i gruppen + två lärare + en fotoassistent. 
Dagarna i Marrakech var hektiska och fullspäckade. Lektioner på förmiddagen, fotografering på eftermiddagarna och editering på kvällar och nätter. Under lektionerna visade Alex och Rebecca mycket av sina egna bilder. Berättade hur de tänkt, historierna bakom, tankar om fotografering. Vi tittade på andra fotografer och diskuterade dem, vi pratade om fotoböcker och hur man ska tänka när man väljer vilka bilder som ska ligga bredvid varandra. Ja, allt möjligt helt enkelt. På eftermiddagarna åkte vi ibland gemensamt till platser men ofta fick man fixa själv var man ville ta vägen. För det mesta teamade man ihop sig med någon annan i klassen och sedan tog man sig till ett område som man tyckte verkade intressant.
Varje morgon gick vi igenom varje persons bästa bilder från gårdagen. Alex och Rebecca plockade sedan ut ungefär 2 till 5 stycken bilder av dem som vi pratade om och sedan la i en separat mapp. I slutet av veckan hade man kanske samlat på sig totalt 30 bilder. Av dessa 30 plockades det ut kanske 15 som sedan skulle sorteras, passa ihop och sammanfatta ens egen fotovecka. Och sedan hade vi en stor flott avslutning med allas fotografier.
Att titta på andras bilder, se hur de tänkte och hur de använde sig av miljön var fantastiskt lärorikt. Och också att se vad Alex och Rebecca plockade ut, vad de tyckte hade någonting. Det är alltid svårt att säga vad man har lärt sig såhär direkt men jag fick ett helt annat tänk om komposition, känsla och det grafiska i en bild.


Människorna i min grupp var fantastiska. Jag tyckte så himla mycket om dem.
De var i alla storlekar, åldrar och former. Vissa var fotografer, andra drömde om att bli och några var bara intresserade av foto. Det kanske låter klyschigt men jag tror att jag lärde känna de här människorna på ett helt annat sätt än hur det brukar gå till. Att varje morgon se hur vår gårdag såg ut i någon annans ögon gjorde varje person speciell, känslig och fin.
Mer om fotokursen och var den tar vägen nästa gång kan du läsa här. Och här är Alex och Rebeckas blogg.
.


This is entry is about the photography workshop in Marrakech. Read it in google translator here. For more info about the workshops and our workshop teachers, Alex Webb and Rebecka Norris Webb, check ut their hompage The glass between us, or their blog.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Sandra Beijers webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind