Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tomatsoppa med yoghurt.

 Tomatsoppa är min bästa soppa (efter potatis-och-purjolökssoppa) och jag försöker alltid hitta på lite olika trevliga versioner. Den här lagade jag igår, hemskt lätt och lite fuskig. Och ungefär för tre personer.

1.

De här är huvudingredienserna. Kelda tomatsoppa, en burk coctailtomater (kostar ungefär 8 kronor burken och är mycket godare än vanliga krossade tomater tycker jag) och mat-yoghurt.

2.

 

Hacka en gul lök och en vitlöksklyfta och fräs i en kastrull.

3.

 

 Häll i konservburken med coctailtomater och lite vatten, typ ett halv glas. Låt det koka upp och lägg i en tärning grönsaksbuljong. Låt det stå och puttra i typ 10 minuter.

4.

 

Häll i Keldas tomatsoppa, eller nån annan färdig tomatsoppa, jag älskar Keldas så den är mitt tips.

5.

 

och lite kryddor, jag tog fryst persilja och gräslök. och salt och peppar såklart. låt det koka upp igen och ta av soppan från spisplattan.

6.

 

 Häll upp i en skål, klicka i en rejäl sked mat-yoghurt och nu är soppan klar! Jag äter min med pastafjärilar, men det behöver man förstås inte. Andra små recept på tomatsoppor jag lagat finns här, här och här.

. I made a very easy tomato soup with yoghurt yesterday. Fry some onion in a saucepan, add a tin of cherry tomatoes, a stock cube and a half glass of water. Let it boil for 10 minutes. Add a tomato soup, perhaps cambell or something, and some parsley and a a spoonful of yoghurt. Done!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • […] Tomatsoppa med yoghurt. […]

    tomatsoppa i love you but you’re bringing me down. | Niotillfem 2013-10-24 11:00:01 http://rodeo.net/niotillfem/2013/10/tomatsoppa-i-love-you-but-youre-bringing-me-down/
    Svara
  • jag tycker inte jättemycket om att följa recept, bara om jag får lägga till lite eget och så. men det här var jättegott och enkelt!! jag la till lite mer lök bara för jag är så himlans sjuk och behövde lite krut. tack för fin läsning och inspiration, puss.

    annaj 2010-08-30 14:40:11
    Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström