Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en söndag.


I söndags gick jag upp vid elvatiden och åt detta till frukost. Tre smörgåsar: en med jordnötssmör, en med kaviar, en med ost och kallrökt skinka. Och ett kokt ägg, apelsinjuice och grönt te.


Efter frukosten och lite mer sömn gick vi ut i världens finaste höstdag.


Och så gick jag och röstade. Jag röstar på Feministiskt Initiativ för er som undrar, det är alldeles självklart för mig.


Sedan mötte jag upp Ludvig igen, som också hade varit och röstat.


Tillsammans tog vi en promenad till Karlaplan.


Där satte vi oss på en bänk, köpte kaffe och efter-röstnings-fikade.


hej hej.


Efter fikat gick vi hem till min familj på söndagsmiddag. Min mamma stod och vattnade sina pelargoner när vi kom.


Min styvpappa hade lagat finfina grytan med massvis av champinjoner, morötter, kött och annat.


Och till efterrätt åt vi bär.


Sedan pussade jag och Ludvig Milla adjö för att cykla hem och titta på valvakan.


Och sedan satt vi alldeles tysta, resten av kvällen och förfasades över vad som hände med Sverige inatt. Det känns helt overkligt. Skäms på alla er som gjorde så. Som röstade på Sverigedemokraterna. Och jag är inte intresserad av att ni startar en debatt här i kommentarsfältet. Försvinn bara, kom inte tillbaka hit, jag vill inte ha er här. Vill inte ha er på min blogg, i mitt hus, längs med gatorna, i mitt liv.
.
.


Something terrible happened to Sweden last night when we had our election. The Sweden Democrats, an anti-immigration party with new Nazi roots got seats in the Swedish Parliament.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
179kommentarer
 • FORTFARANDE BÄSTA INLÄGGET NÅGONSIN <3333333

  whatevs. 2012-01-31 23:48:30
  Svara
 • fint att du röstade på fi woho! fina bilder och fin söndag! mums.

  Lisa 2010-09-28 00:53:19 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • Hälsa Ludvig att han har underbart snyggt hår

  Matilda 2010-09-26 15:02:54
  Svara
 • Hej söta Sandra,

  är också hemskt besviken och ledsen men läs detta om du inte redan gjort det : http://annaardin.wordpress.com/2010/09/22/jag-gillar-sverigedemokratiska-valjare/ !

  För jag tänkte precis som dig innan och det var en mycket vettig artikel att läsa!
  Många har röstat utan att veta vad de fullt röstade på.

  Kramar!
  Du är en så fin människa! Fortsätt så! =)
  men glöm inte att det finns människor som inte vet bättre!

  Mirre 2010-09-24 15:02:48
  Svara
 • Håller med nr 93 mer än er alla andra.

  Dags för ALLA de övriga partierna att reagera och rusta upp sin invandrarpolitik, för tydligen finns det ett stort missnöje kring det. Men jag tror att det största missnöjet är att integrationen för invandrare i Sverige inte fungerar så bra. Visst får de hjälp (eller har fått iaf, nu vet man ju inte vad som händer) och det är ju jättebra, men det är inte bra för en massa invandrare att bo med invandrare (där barnen och ungdomarna tar åt sig av föräldrarnas missnöje och driver runt i grupper utan att få något fokus, några drömmar och mål att leva upp till). Om man lyssnar till de som kommer hit så vill invandrarna själva inte bo med andra invandrare för att dom VILL integreras i samhället. Dom vill se svenskar.

  Fast om jag tittar till mig själv så antar jag att jag skulle vara nyfiken på det nya land och folk jag kommit till och deras seder och vanor, men jag skulle ändå fira julafton den 24 december också. Och det kanske skulle leda till att jag bor med svenskar, man gillar ju trots allt det trygga och vad man känner igen.

  Men uppenbarligen måste något förändras. Jag visste inte att missnöjet var så stort, men nu är det ju det. Jag ser det här som en varningsklocka. PARTIER, rusta upp er invandrarpolitik! Och vinn tillbaka era väljare.

  Och medier: sluta förneka att SD finns och bjud in dom i debatten.

  Maja 2010-09-23 16:47:57 http://enochenhalvmeter.blogg.se/
  Svara
 • Good on you for taking a stand against this awful situation! It’s a terrible thing that’s happened in Sweden but with people like you things can be put right. I am trying to do the same in New Zealand, we currently have the right wing National party in power, it’s so important to vocalize disagreement. You are a wonderful role model for people everywhere. I wish we had a feminist party!!

  Grace 2010-09-23 13:16:03
  Svara
 • Martin, – kan du ikke bare gi deg.

  Cherokee 2010-09-23 12:35:40
  Svara
 • Ni skrämmer mig mer än någon sverigedemokrat någonsin kan göra.
  Var var ni i skolan när dom lärde er om källkritik och objektivitet? Har ni på allvar gått på allt snack i media och från dom andra partiernas smutskastningskampanjer? Lyssna vad partiet har att säga istället för att häva ur er massa anklagelser om rasism hit och dit, ordet har ju helt tappat sin innerbörd på grund av er.

  Tycker ni Ohly, Sahlin och Reinfeldt beter sig på ett demokratistk sätt när dom knappt kan prata med Jimmie Åkesson eller någon annan SD politiker?

  Sveriges invandrarpolitik är ett stort skämt och den som inte inser det och hoppar på alla som försöker få detta sagt är ju ett hot mot samhället.
  Flytta till Rosengård/Bergsjön eller Rinkeby om ni nu tror att invandrarna vi SKEPPAT hit har det så jävla bra. Tycker ni det är acceptabelt att genomsnitts invandraren får vänta 7 år innan han/hon får jobb?

  Aftonhorans kampanj ”Vi gillar olika” borde ju få en motsvarighet ”Vi tycker olika”

  Är ju viktigt att poängtera vad man röstade när man kommer med sånna här ”rasistiska” inlägg har jag märkt, FP föll min röst på! Vilket jag idag, bitvis ångrar….

  Martin 2010-09-22 21:40:55
  Svara
 • Hej Sandra!

  Åh du är så bra som röstar på FI, bra bra bra där, det gjorde jag med.

  Om detta med SD – jag grät dagen efter, när det sjunkit in, men inte bara därför utan också för att Alliansen fick sitta fyra år till, det har de aldrig gjort förut. Blir ledsen när jag tänker på att de har fyra år till på sig att sälja ut det vi äger gemensamt i det här landet, sådant vi aldrig kommer kunna tillbaka sedan.

  Hursomhelst så är det fruktansvärt sorgligt, detta med SD, men vi får inte stanna upp där. Om alla dessa människor som blir ledsna av detta verkligen skulle engagera sig så skulle vi komma någonstans. Jag har inte engagerat mig förut men nu måste jag göra det, känner jag! Att bara gråta för att de kommer in leder ingenstans, om man verkligen tycker något måste man agera. Gå med i ett politiskt ungdomsförbund, engagera sig i Amnesty, hjälpa de flyktingar som kommer hit – vad som helst som motarbetar den rasism som SD står för.

  Att inte reagera är att acceptera!

  Nina 2010-09-22 21:36:29
  Svara
 • herre min jesus tack gode gus för att du rösta på F!
  200 personer i mitt valområde, 47 som rösta på SD
  min mamma har bestämt att vi ska flytta 😀

  henrietta 2010-09-22 18:37:29
  Svara
 • Oj, vilka giftiga kommentarer du har fått. Tråkigt. Jag tycker iallafall att du är klok och fin. Men inte perfekt, men vem är det? Och varför måste man vara vegan och ekonörd för att få uttala sig om rasism? Nä, det där köper jag inte..

  Anna 2010-09-22 17:46:33
  Svara
 • Jag blev lite lycklig i själen nu när jag läste att du också röstade på Feministiskt initiativ 🙂
  Så jävla bäst. Gudrun for president!

  Anna 2010-09-22 17:39:16
  Svara
 • Vad härligt att du röstar på Feministiskt Initiativ! En skön ömväxling, eftersom att de flesta bara snackar om de större partierna. Plus, att Gudrun är min släkting! Avlägsen, men ändå x)

  Emma B. 2010-09-22 17:01:29 http://thefashionsight.tumblr.com
  Svara
 • Jag hatar hatet, jag hatar inte SD. Demonstranterna som skrek ”hacka bort skåne” är lika illa som rasisterna. De som drar alla som röstar på SD över en kam är lika illa som alla dom som drar Moderaterna över en kam. Hat har väckts och det är synd. Men även problem har nu tagits upp. Sådant som politikerna blundat för. Som behövdes sägas. Jag önskar att det inte var på detta sätt.
  Och du borde skämmas och vakna upp från din jävla bubbla. Vissa saker betyder olika mycket för människor. Du reser överallt med flygplan, du konsumerar knappast sparsamt, du äter kött. Och då undrar jag vad du gör för miljön? På samma sätt sitter folk i landet och undrar varför i helvete invandringen ser ut som den gör idag. Och därför vände dom sig till SD, då ingen annan brydde sig. Sluta vara så trångsynt.

  Sandra 2010-09-22 00:18:43 http://sandrasomtalade.wordpress.com
  Svara
 • I just wanted to say that I like what you wrote about the election, how you wrote it. It’s just a little sentence but I like that it’s there.

  Apart from that: Your pictures are beautiful and inspirational… every single time!

  Love from Germany
  – Liss

  Liss 2010-09-21 23:45:26
  Svara
 • I västerbotten, där jag bor, hade vi minst stöd för SD i hela landet! (Y)

  Sofia 2010-09-21 22:38:04
  Svara
 • Som en reaktion på de sista du skriver, MEN TROTS DETTA HAR DU ÄNDÅ LÄNKAT TILL lilija.com bland de bloggar du läser, lilija som tidigare skrivit ett och annat blogginlägg med främlingsfientligton (ett arkiv ur bloggen hon råkat radera bort). Jag är inte det minsta förvånad om hon röstat på SD. Hon har ju inte gjort något utspel om att de tagit plats heller. Så de bör du kanske ha i åtanke Sandra.

  . 2010-09-21 19:44:25
  Svara
 • Måste även jag erkänna att jag trodde att du var moderat, mest pga din livsstil (kanske mina fördomar ? ). Så det glädjer mig mycket att du röstade på F! ! Mått extremt dåligt sen valet och att läsa här och kika i kommentarerna får mig lite gladare igen. Nu måste vi kämpa för att rädda det lilla som kommer finnas kvar till nästa val.

  Amanda 2010-09-21 19:30:42
  Svara
 • Tack för att du uttalade dig om vilket parti du röstade på. Även om man inte, absolut inte, behöver driva en politisk diskussion på sin blogg så var det bra gjort. Att du stod för det du röstade på nu när det behövs som allra mest.
  Du har en stor blogg och har makt, därför är jag så himla glad att du är mer påverkar. Det känns nästa lite som en plikt nu.

  Patricia 2010-09-21 18:37:26
  Svara
 • jag rös när jag läste att du röstade på feministiskt intiativ. ÄNTLIGEN.

  esmeralda Frihammar 2010-09-21 18:26:41
  Svara
 • Åh, så det är nazi parti för att du säger så, och det är förbjudet att säga emot i ditt kommentarfält, även fast du har fel. Skyll dig själv, medie-hjärntvättade, stackars flicka :/

  Mia 2010-09-21 17:20:48
  Svara
 • ”Jag förs framåt av kraftiga vindar
  Just idag är jag stark
  Just idag mår jag bra
  Jag har tron på mig själv på min sida
  Jag har väntat så länge på just den här dan
  Och det är skönt att den äntligen kommer
  Väntat så länge på just denna dag”

  Misströsta inte, alliansen fick mest röster, så ni kommer även i fortsättningen slippa förmögenhetsskatten, samt andra jobbiga skatter.

  Visst är det lätt att se ner på folk från sin Östermalmsvåning och hylla sin egen öppenhet genom att håna folks åsikter, och sedan falla tillbaka på det faktum att den enda erfarenhet av mångkulturen är den lokale pizzabagaren kring hörnet, som är Kroat, och han är ju så väldans trevlig…

  Johan 2010-09-21 15:25:25
  Svara
 • Om jag skickar denna länken: http://svt.se/2.128339/1.2155127/nazister_invalda_i_grastorps_kommun?lid=senasteNytt_2113671&lpos=rubrik_2155127
  Dör ni då?

  Svara
 • Om jag skickar denna länken: http://svt.se/2.128339/1.2155127/nazister_invalda_i_grastorps_kommun?lid=senasteNytt_2113671&lpos=rubrik_2155127
  Dör ni då?

  Svara
 • Tack för att du tar ställning, det är så himla viktigt! Vi går en kall vinter till mötes, som tyvärr kommer att vara i fyra år.

  Alla vi som bryr oss om miljö och medmänsklighet måste fortsätta kämpa nu. Det är inte lätt att hålla sig varm i ett kallt land, men tillsammans kan vi!

  M. 2010-09-21 13:57:07
  Svara
 • Du är fantastisk..det är allt jag har att säga. Efter att ha varit en i massorna på Sergels torg i går känns det mindre ensamt. Folkmassan värmde i höstrusket och mina söndergråtna ögon utbyttes mot ett leende. Vi var många där. Väldigt många. Men tanken att de där andra, rasisterna i det här landet är bra många fler än oss som var där, är så djupt sorglig. Vad är 10 000 på plattan mot 330 000 röster. Vi kanske är starkare, men vi måste skrika högre och framförallt blir fler. Nästa gång. Tack för att du är en av oss. En av oss som tror på jämlikhet, kärlek och värdighet. Du, som många andra fantastiska människor är det som håller hoppet kvar..Nu jävlar är det allvar!

  Katerina 2010-09-21 13:29:26
  Svara
 • Brukar vanligtvis inte kommentera, men ville bara skriva ett par ord och ge dig en eloge för att du kommenterar det som hänt, när det är mycket lättare att inte säga något. Så en stor eloge till dig Sandra som tar ställning, och det på ett så starkt sätt, mot det som hänt.

  S t y l i s s i m o - Essi 2010-09-21 11:45:13 http://stylissimo.blogg.se
  Svara
 • min skola!!!=D sd…argh…

  Lumi 2010-09-21 10:25:01
  Svara
 • hej sandra gud va fantastiskt bra attt du är så säker på vad du röstar på. jag tycker verkligen att det är jättebra. jag däremot tycker inte att fi är ett bra parti alls och skulle aldrig få för mig att rösta på dem. men du är inte mindre bra för det. du är bäst i alla fall. förstås.
  men jag tycker att du är lite lite hård mot de människor som röstar på sd. man ska inte döma bara på en åsikt. jag vill gråta när jag tänker på att sd är med i sveriges riksdag nu, verkligen gråta av rädsla inte minst, men jag försöker att ändå inte döma de människor som har röstat på dem. för om jag t.ex. får för mig att bli så arg så att jag vill utvisa dem från landet så är jag ju lika dum som de är. och det vill jag ju rakt inte!
  annars är du bäst. puss

  bella 2010-09-21 10:21:08 http://thirteenseven.blogg.se
  Svara
 • och fyra år känns som en evighet.

  lina 2010-09-21 10:05:14 http://ramlad.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra

  I am originally from China and have been living here in Sweden for almost 4 years; this year for the first time in my life, I am entitled to vote for a government, it feels so strange, in a good way, to feel that I, as an individual, have somehow some power over the sociaty, over my own life.

  All I want to say that even many of you are disappointed at the result, but at least you have a choice; but many people in the world, never do.

  Try to focus on the good sides, when things are out of your own control.

  Not sure this helps, but still. You are a wonderful person and be happy=)

  Shuang 2010-09-21 08:54:59
  Svara
 • håller med dig helt och hållet, började gråta. om jag märker av deras rasistiska fasoner flyttar jag härifrån till nått annat land utan hat.

  Anna 2010-09-21 08:39:17 http://omkarlek.blogg.se
  Svara
 • Hej o tack!
  Bra val fina du! 🙂

  <3

  Sofia 2010-09-21 07:34:24
  Svara
 • Jag grät när jag fick veta att SD hade kommit in i riksdagen… Och jag är inte ens svensk.
  Nu när det här har hänt i ett land som Sverige har jag blivit rädd för vad som kommer hända i världen i framtiden.
  Nu måste ni som inte röstade på SD verkligen göra allt ni kan för att visa SD att Sverige inte kommer att bli ett rasistiskt land fullt med intolerans och hat.

  Kimberley 2010-09-21 07:26:41
  Svara
 • Jag håller verkligen med. Man vill inte veta av detta, som en våg av hat som sköljer över vårt fina land. Otroligt sorgligt.
  Tur att det finns söndagsmiddag hos mammor.

  Leila 2010-09-21 07:10:01 http://ejutgivetmaterial.blogspot.com
  Svara
 • Jag håller sannerligen med dig =(=(

  Asta 2010-09-21 01:06:01
  Svara
 • Det är så förtvivlat nedrigt.

  Alicia 2010-09-21 01:03:18 http://aliciasivert.blogspot.com/
  Svara
 • Jag håller med dig, det är skrämmande.
  Men det finns en positiv sak med detta och det är att en stor del av Sverige idag har enats i en protest mot främlingsfientlighet.
  Det har varit demonstrationer över nästan hela Sverige idag och här uppe i Umeå är det uppror! Och det gör mig fruktansvärt lycklig och stolt att se människor i min närhet kämpa för det de tycker är rätt! Ledordet i detta är att vi andra, tillsammans, måste stå i enad front mot främlingsfientligheten! De slitna orden, ”upp till kamp”, har aldrig känts mer passande för mig.

  Hanna 2010-09-20 23:46:43 http://hannamariaragnhild.blogg.se
  Svara
 • Men suck din sista kommentar håller jag med om. Men det är upp till politikerna att se hur de ska bemöta sd nu och göra en analys på varför det blev som det blev och arbete för en lösning. När man har haft en moderat regering i fyra år har det medfört att vissa i samhället får det sämre, då är det enkelt att dra enkla kort för att hitta syndabockar. Sen hackar andra på… När frågan borde va, hur ska vi arbeta för att integrera invandrare i samhället som kommer hit för att de ska flyta in. va gör sverige nu? Vad borde de göra? Krav på svenska för medborgarskap? Hur ska vi bryta barriärer och kunna respektera varandras kulturer? Hur minskar man fördomar kulturer emellan?

  Marie 2010-09-20 23:40:07 http://deleted
  Svara
 • Underbart att du vågar säga ifrån. Tack!

  Martina 2010-09-20 23:38:04
  Svara
 • Åh vad glad jag blir att du röstade på FI!

  Klara 2010-09-20 23:29:08 http://sjolejon.blogg.se
  Svara
 • oavsett vad alla säger om det här valet är jag jätteledsen och helt enormt besviken. jag tyckte det var sjukt nog att bara få hem deras papper i brevlådan, jag vill inte att nåt sånt ska komma in i mitt hem. jag tycker inte om att känna sånt starkt hat för nånting men jag kan inte känna nåt annat. jag vill flytta ASAP.

  annaj 2010-09-20 23:27:20
  Svara
 • vad jag egentligen ville säga var att man måste analysera problemet på ett djupare plan och förstå varför folk röstar på partier som SD, annars kommer man aldrig lösa problemet! möt inte intolerans med intolerans, utan med goda argument!

  suck 2010-09-20 23:12:39
  Svara
 • Sandra, jag uppskattar ditt inlägg. ”Choose your battles” säger dom ju och du säger till på skarpen när det väl behövs. Det tycker jag är fint och viktigt med tanke på att jag tänker mig dig som en rollmodell för många och samtidigt upprättahåller du ju ingen politikerblogg och kunde bara tiga om saken. Det behövs fler oväntade fina eldsjälar som du!:) Hade också röstat på FI om jag röstat i Sverige.

  Och uschfy, detta med SD är förfärligt, jag har medlidande med Sverige idag. Samtidigt som det svenska valet, ett halvår innan det finska, brukar indikera hur det går hos oss nästa vår (eller hur det sett ut i de flesta nordeuropeiska länder redan länge). Jag fruktar för ett hårt och kallt skandinavien där vindarna har vänt. Men det är nu jag hoppas att man inte längre hör om ”hur orealistiskt” SD:s inträde i riksdagen är eller hur ingen röstar på dem, hur de inte har något inflytande. Det nu något måste göras. Det är först nu som jag tror att man på allvar kan se och ta itu med problematiken,

  Gillar din blogg annars också, den är kreativ, vacker och fantasifull. Kram från Helsingfors!

  Jonna 2010-09-20 23:09:08 http://-
  Svara
 • ”Försvinn bara, kom inte tillbaka hit, jag vill inte ha er här. Vill inte ha er på min blogg, i mitt hus, längs med gatorna, i mitt liv.”

  Missförstå mig inte, jag tycker SD är ett vidrigt parti, men att du Sandra uttrycker dig sådär om SD-väljarna är precis lika intolerant och vidrigt!! Fattar du inte att många som röstat på SD står längre ner i den samhällsekonomiska hierarkin än vad såna som du gör?! Många av dom lever knappast i lyxiga Östermalmsvåningar, vattnar mårbackapelargoner och äter god köttgryta som din familj gör! TÄNK ETT STEG LÄNGRE, SNÄLLA!!!!

  suck 2010-09-20 23:08:12
  Svara
 • Det är så fruktansvärt! Hur kan det finnas så mycket hat, rädsla, rasism i Sverige? Jag är livrädd över vad som nu kommer hända med vårt vackra toleranta öppna land. Du är himla bra du Sandra! Kram

  Amanda Green 2010-09-20 23:05:20 http://greenamanda.blogg.se/
  Svara
 • Jag är lite av en miljökämpe. Och jag kan irritera mig på att ni (bloggare) stödjer ökad konsumption och inte verkar bli er ett skit om någonting. Men herregud va glad jag blev av detta inlägg!
  Vi måste slåss mot hatet. Klockrent! Människor som hatar är inte välkomna på våra gator och vi måste ta hand om varandra och miljön så att hatet aldrig har möjlighet att börja gro!

  Sandra 2010-09-20 22:55:54
  Svara
 • Jag tycker att SD smutsar ner Sveriges politik, traditioner, rykte, allt! Jag är jätteglad att jag bor i ett så bra land men nu vet jag inte… I alla fall inte om SD får makt.

  Tack Sandra för inlägget, du är så klok!

  ina 2010-09-20 22:54:38
  Svara
 • Det var märkligt igår, ett stilla konstaterande, en orolig känsla. Det gör mig sorgsen att den Svenska demokratin fått en törn. Men kanske att detta behövdes, för att vi ska öppna våra ögon och finna styrkan att våga kämpa för det vi tror på. Mångfald ger oss en större erfarenhet, man behöver inte tycka lika, oliktänkande ger oss möjligheten att stärka våra egna argument. Jag tänker stärka mina argument för att våga bekämpa främlingsfientligheten. Varje dag. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket. Tack fina Sandra för att du vågar göra det du kan.

  Therese 2010-09-20 22:50:58
  Svara
 • Varför skämmas över vad andra individer gör? (är det inte lite ”typiskt svenskt” att skämmas?). Man har ansvar för vad man själv gör, inte för vad andra gör. Att skämmas för att vissa individer röstat fram Sverigedemokraterna i riksdagen hjälper absolut ingen.

  Och nej, jag tycker verkligen inte, på något sätt, om Sverigedemokraterna och den politik de för. Men jag tänker inte skämmas för att de finns de som gör det. De har rätt till sin åsikt likväl som jag har rätt att hata SD. Men skam hjälper ingen.

  Och att skämmas för att man tillhör en viss nationalitet är ju bara kollektivistiskt och dumt.

  Nathalie 2010-09-20 22:50:01
  Svara
 • Fina fantastiska du!
  Tillsammans gör vi Sverige en smula ljusare en mörk dag som denna.

  Andrea 2010-09-20 22:46:07
  Svara
 • Heja heja Sandra!

  Malin 2010-09-20 22:43:36 http://krumelurpillret.blogspot.com
  Svara
 • Du gjorde ett bra val som röstade på FI. Synd bara att resten av Sverige in gjorde så.

  Johanna 2010-09-20 22:41:36 http://jehanna.wordpress.com
  Svara
 • ett riktigt mardrömms val, men du anar inte hur fantastiskt glad jag blir över att du röstade F! Det behövs fler som du <3

  linnea 2010-09-20 22:22:30 http://tradkant.blogg.se
  Svara
 • jag röstade också på FI. nästa val kommer vi in i riksdagen!

  amanda 2010-09-20 22:22:15 http://secretalphabets.blogg.se
  Svara
 • Miljöpartisten: Bland alla hatfyllda kommentarer och diskussioner och allt som varit i dag var det de bästa jag hört. Tack för att de finns andra som känner som jag! Du får en guldstjärna i min bok <3

  Jeanette 2010-09-20 22:16:35 http://interruptedfashion.blogg.se
  Svara
 • Ni kan få flytta upp till mig i Umeå allihopa, här fick SD ”bara” 2.3%… och mindre i både landsting och komun. Det är inte bra, men det är i alla fall lite bättre.

  Hanna 2010-09-20 22:10:56
  Svara
 • Du är bäst Sandra! Och jag håller med dig, det är nästan bara onödigt att ens diskutera SD.. Dem förtjänar inte mer uppmärksamhet, då de inte förtjänar den uppmärksamheten som de redan fått ens..

  Linda 2010-09-20 22:06:10 http://lindaigglund.blogg.se
  Svara
 • jag skäms över att kalla mig svensk.

  åh vad fint att du röstade på fi<3

  josefine 2010-09-20 22:04:58 http://aprilminnen.blogg.se
  Svara
 • sandra
  sandra
  sandra
  du
  er

  jævla
  bra
  !
  <3
  <3
  <3

  Cherokee 2010-09-20 21:33:32
  Svara
 • jag började gråta när de kom in. sen började jag skaka av ilska. och att jimmie åkesson påstår att SD inte är främlingsfientligt gör mig ännu mer arg och frustrerad.

  Amanda 2010-09-20 21:31:07
  Svara
 • Du är den finaste människa jag vet. Jag önskar jag var du. Ditt liv verkar vara så otroligt.

  Alla Andra Fina 2010-09-20 21:30:47 http://allaandrafina.blogg.se
  Svara
 • Gud vad glad jag blev nu!
  Det är alldeles för många bloggare som ståtar med att de röstar på moderaterna och inget annat får komma fram, tills nu! TACKTACKTACK för att du röstar på något annat än moderaterna och för att du skriver ut det såhär öppet.
  Jag gillar dig ännu mer nu!

  Yrsa 2010-09-20 21:21:26
  Svara
 • ”Jag röstar på Feministiskt Initiativ för er som undrar, det är alldeles självklart för mig.”

  I love you.

  Sofia i London 2010-09-20 21:20:28 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
 • Samuel….jag citerar (Niklas Orrenius journalist i sydsvenskan): Jag tycker att det är helt fel att sätta en nazistämpel på SD. Visst kan det finnas enskilda medlemmar som i hemlighet är nazister, men partiets politik är inte nazistisk. Och det är svårt att förstå hur nazister skulle kunna trivas i dagens SD där flera judar har framträdande

  Leif 2010-09-20 21:11:09
  Svara
 • Word Sandra, Du är bäst!

  Josefin 2010-09-20 20:57:50 http://josefinsaventyr.blogspot.com
  Svara
 • Jag känner mig alldeles rädd för vad Sverige kan komma att bli. Jag blir rädd när jag tänker på vilka människor som röstar på SD. Inte bara nynazister och vit makt-typer, också folk man gick i skolan med, män och kvinnor man går förbi i mataffären, ens kollegor.
  Hela dagen har jag varit i någon sorts deprimerande dimma och bara tänkt på vad som kan komma hända. Jag hoppas att vi visar att Sverige ska vara ett land där folk får ha olika ursprung och att Sd är borta vid 2014!

  Samuel 2010-09-20 20:57:22
  Svara
 • Jag har varit med och försökt påverka så mycket som möjligt. Pratat med människor, kampanjat dag och natt samt försökt få över de som har varit Sverigedekmokrater till ”den goda sidan”. För trots att jag är sexton år vill jag vara med och tycka till, det är därför jag är med i MUF. Men när jag sedan fick se Sverigedemokraterna få tjugo mandat i riksdagen, önskade jag att jag hade jobbat ännu hårdare.

  Sofia 2010-09-20 20:55:27 http://www.sofia.devote.se
  Svara
 • jag röstade också på F! Heja Gudrun <3

  amanda 2010-09-20 20:54:52 http://baptism.blogg.se
  Svara
 • Hahaha (johanna: 20.27)…så motsägelsefullt sagt av dig..lr är du ironisk? Sandra kan skriva sådana grejer om 5,7% av Sveriges befolkning, att de ska sticka härifrån de ska inte diskuteras med. T.o.m SD är mer resonliga.

  Leif 2010-09-20 20:51:34
  Svara
 • Sandra. Så rätt. Åh, jag önskar att jag fått rösta så jag hade fått bort de där åsikterna från Riksdagen.
  snyft.

  Agnes 2010-09-20 20:50:39
  Svara
 • Jag läser här endel som skriver hur kan ni klaga på sd, det är fult. Sandra har den här bloggen och som alla i sverige rätt till att ta ställning i politiska frågor. Hur har mona sahlin blivit behandlad av media. Efter granskningar ser man att pressen är vinklad. Om det är okej att hata på mona, lars mfl som är erfarna politiker sen tonåren, varför blir då folk upprörda för en bloggtjejs åsikter om sd? hur ska man kunna segra och kämpa för det man tro på om det är fult att yttra det. Det är som att säga det är ju fel me dödsstraff, men fan va fult det är att klaga på de som gör dödsstraff möjligt i tex usa, amnesty va är det för uppnosig grupp. Jävla drömmar som kämpar för mänskliga rättigheter. Sen är ingen här va jag vet partiledare, hur regeringen bemöter sd är regeringens val. Jag är inte för mobbning, men man har rätt att ifrågasätta ett parti som sd utan att det ska va fult.

  Marie 2010-09-20 20:48:57 http://deleted
  Svara
 • Sluta aldrig vara den fantastisk människa du är.

  Izze 2010-09-20 20:46:51 http://iniemi.blogspot.com
  Svara
 • Jag tittade oskyldigt och med uppspärrade ögon igår på valvakan. Sådär som bara en sextonåring som bara en sextonåring som inte påverkar kan och så tänkte jag att dom nästa fyra åren kommer jag att bli vuxen i ett land där 5,7 procent av politik är baserad på rasism.

  Magdalena 2010-09-20 20:42:40 http://dagensmagda.devote.se
  Svara
 • Jag röstade också på fi igår! Heja!

  Att SD kommer in i riksdagen känns så tragiskt och sorgligt. Jag får lite samma känslor som när jag var 14 och nazisterna i vår by klistrade lappar på brevlådan om att blandrasbarn är smutsiga, avskyvärda och måste utrotas och att homosexuella borde dö på lykstolparna. Min pappa har bott här och älskat Sverige i 20 år. Det är bara så tråkigt att veta att så många människor runt omkring har dessa åsikter om oss och andra. Nu hoppas jag på att framtiden blir ljusare när SD tvingas in i toppolitiken och utmanas av smarta och pålästa människor.

  Förresten måste jag säga att det är underbara pelagoner din mamma har! Jag blev superimponerad när jag såg hur stora och fina de är!

  Felicia 2010-09-20 20:34:36 http://vykorttillminsyster.blogg.se
  Svara
 • Vad glad jag blev att du röstade på F!. Alla röster på F! gör mig så himla lycklig 🙂

  Veronika 2010-09-20 20:33:12
  Svara
 • ”Och jag är inte intresserad av att ni startar en debatt här i kommentarsfältet. Försvinn bara, kom inte tillbaka hit, jag vill inte ha er här. Vill inte ha er på min blogg, i mitt hus, längs med gatorna, i mitt liv.”

  TACK för de orden. Du har fattat precis. Jag önskar att 5,7% fler av Sveriges befolkning var som du.

  johanna 2010-09-20 20:27:25 http://itsafreakinocean.tumblr.com
  Svara
 • Åh jag vet.
  jag vet och jag vet och jag gråter blod över natten.
  Hur kan man bara välja så?
  Hur kan man tänka så?
  Jag förstår inte vart sverige är på väg nu.
  jag förstår bara inte

  Angelica 2010-09-20 20:23:42
  Svara
 • Det här var precis vad jag behövde höra ikväll! Tycker det är otroligt viktigt och BRA att du tar ställning och är en förebild för många andra.

  Amanda 2010-09-20 20:21:18
  Svara
 • Åh vad glad jag blir att du var en av oss som röstade på F! Fina du!
  Att valresultatet var en totalkatastrof behöver knappast tilläggas, ord är inte tillräckliga där.

  Magdalena 2010-09-20 20:20:45
  Svara
 • måste förövrigt säga att kommentatorn ”Röstade inte på SD den 2010/09/20 12:37 ” har så jävla rätt. Det har skett flera inskränkningar på yttrandefriheten detta val, det absolut finaste vi har, och ingen uppmärksammar detta. Folk till och med rättfärdigar det. Det är något att skämmas för. Det äcklar mig.

  johanna 2010-09-20 20:20:39
  Svara
 • Håller med ‘Miljöpartisten’.

  Nina 2010-09-20 20:19:32
  Svara
 • Vilket bra val du gjorde Sandra! Jag tycker det var tungt att vakna till detta dystra Sverige imorse. Vad är det för fel på folk? Vilket land håller vi på att bli?

  Fy för SD.

  sofia 2010-09-20 20:17:14
  Svara
 • att människor inte förstår att det inte hjälper att svartmåla sd och deras väljare på det här sättet, det snarare stjälper. det här var fult av dig sandra, tyvärr.

  johanna 2010-09-20 20:09:22
  Svara
 • Cimon: To say that immigrants are more likely to rape women is a very ignorant ,delusional and untrue statement. Not only that, but it’s also very racist. I guess people find it easier to believe that an immigrant would do such a thing than a father of two children for example. Every man can rape a woman. He doesn’t have to be an immigrant. Maybe you should be the one to educate yourself and look into some of the ‘Rape myths’ you evidently believe in.

  ” Myth: Rapists are non-white. Rapists are lower class. Rapists are ”Criminal types”.

  Fact: Rapists that fit the myth are more likely to be prosecuted but a rapist can be anyone: doctor, policeman, clergyman, social worker or corporate president.”
  (source: http://www.d.umn.edu/cla/faculty/jhamlin/3925/myths.html)

  And I think Sara and Eden wrote you a good response about the SD. Try to keep an open mind and put yourself in the immigrant his/her place.

  Daphné 2010-09-20 19:49:25 http://captainsonicx.wordpress.com
  Svara
 • Att skämmas över sverige är töntigt. Jag röstade på MP och jag skämms inte ett dugg. Jag är däremot arg, upprörd och fruktansvärt förvånad. Sluta skämmas allihopa (förutom ni som röstade på Sverigedemokraterna). Vi har inte tid att skämmas utan nu måste ALLA hjälpas åt för att se till att det inte upprepas om fyra år.

  Emilia 2010-09-20 19:44:54
  Svara
 • ”Försvinn bara, kom inte tillbaka hit, jag vill inte ha er här. Vill inte ha er på min blogg, i mitt hus, längs med gatorna, i mitt liv”
  Hoppsan hejsan…det gäller att inte måla in sig i ett hörn här. Det är lätt att avsky SD..men faktum är att SD inte hade varit SD utan stöd från 1.8miljoner svenskar. Att som många av er här hata dessa människor…be dem försvinna är faktiskt inte mkt bättre än SD:s invandrarpolitik. Det ÄR inte speciellt tolerant. Man måste respektera rösterna. Istället för att skylla på alla som röstat på SD tycker jag man kan ställa de andra partierna mot väggen. För tydligen har de misskött invandrarpolitiken, ej vågat ta upp debatten..och sticka problemen under bordet, Hade inte de tagit upp debatten så hade SD inte suttit i riksdagen idag…folk hade inte varit missnöjda. Men visst fortsatt kalla SD väljare för rasister, usla dumma människor…men då är ni inte bättre själva. Själv hade jag gärna sett att Wetterstrand vunnit( ;
  .

  Miljöpartisten 2010-09-20 19:18:41
  Svara
 • I skolvalet på min skola 2006 röstade 20 st på SD. I år var det 123 st. Jag blir så otroligt upprörd och rädd för Sveriges framtid 🙁

  Marlene 2010-09-20 19:11:25
  Svara
 • Jag är så rädd. Du skall veta hur mycket skit jag fick för att jag blev renrasande när SD vann skolvalet? Hitler, hur började han? Sedan är SD tredje största i färgelanda kommun. Lite knäppt va? för här är det så mycket invandrare. Det är inte klokt!

  Bella 2010-09-20 19:08:35 http://disabella.devote.se
  Svara
 • Pinsamt. Sorgligt. Hemskt. Det finns för många synonymer på det som hände igår för att räknas upp. Men en sak är säker, de ska inte in dit igen. De har ingenting där att göra. Usch.

  Cathy 2010-09-20 19:07:34
  Svara
 • Väl rutet! Håller med om vart enda ord.

  Johanna 2010-09-20 19:04:45
  Svara
 • Regnets smatter mot taket blev allt mer högljutt inatt och höstvinden smög sig inför jackan när jag gick ut till min cykel i morse. Det kändes som om jag satt på de anklagades bänk vid fikapausen idag. På mitt företag är vi bara två svenska medborgare. Jag kan bara viska ett tyst förlåt till er som inte känner er lika välkomna i det här landet idag som ni gjorde i fredags. Förlåt, för att vi någonstans på vägen glömt bort vad vi är, vad Sverige är. Förlåt för att det som hände igår hände. Förlåt.

  Men NU, kamrater, är det dags att göra något åt det. Visa att det inte är ok. Visa vilka vi är som inte delar SD:s åsikter. Oavsett var vi står i övrigt är det upp till oss att ta kampen. Vi kan, vi måste kunna!

  jo 2010-09-20 18:58:38
  Svara
 • Sandra, tack för att du är Sandra.

  J 2010-09-20 18:52:54
  Svara
 • Älskar att det känns som en annan tid när man kollar i din blogg med alla dina underbara bilder!!

  Roxanna - kamp efter cancern 2010-09-20 18:49:27 http://sannassanna.blogg.se
  Svara
 • du är så jävla underbar. jag håller med dig till hundra procent.
  tack sandra <3

  Sabina 2010-09-20 18:37:36
  Svara
 • Och jag ogillar svenska högtider. Jag gillar inte midsommar, jul är bara kul som barn o att ge julklappar till andra. Jag gillar inte tomtegröt, jag vill inte bo på landet för jag har inget körkort, jag vill inte ta dyra bostadslån och ändå separera. Jag tänker aldrig bli en ensam mamma. Jag gillar inte ostkaka. Jag hatar småkakor, jag hatar surdegsbröd, jag är så jävla trött på sverige!

  Marie 2010-09-20 18:37:14 http://deleted
  Svara
 • Cimon: It is true that there is a high percentage of immigrants in our prisons. But that is NOT because they’re not swedish. It’s always in the lower classes, where most people have problems with money and work, that crime is highest. And since we in sweden don’t let immigrants into our community they will stay there and as the lower class, continue to commit most crimes. This is our fault. If we were to put people of another ethnicity out of work and let them make out the lower class, they would most likely commit most crimes. Ethnicity doesn’t matter, and if you don’t get that simple fact, theres no point in me arguing with you. Another fact you should know before you judge the whole swedish population; SD has it’s roots in Nazi Movements and ten years ago SD demonstrated in a Nazi-demonstration. Alot of the people in SD are former Nazis and they are still using an ethnicity-group as a scapegoat. That’s facts. SD are uneducated, not the swedish population.

  Sandra: Jag har haft dödsångest och magknip hela helgen. När jag såg ditt inlägg och alla fina kommentarer började jag gråta. Jag skäms för sveriges skull. Du är finast och du behövs. <3

  E 2010-09-20 18:27:34
  Svara
 • Sandra! Jag blir så glad att du röstar på Feministiskt initiativ (!), jag som trodde du var moderat. Förlåt mig så mycket, jag skäms!

  Clara 2010-09-20 18:14:09
  Svara
 • Det sista jag vill i mitt liv är att bli mamma faktiskt. Kan inte komma på något me sverige jag gillar. Maten är skit, kulturen är tråkig och stel. Det är små tråkiga städer överallt. Folk är fega och oraka. Det är färglöst, smaklöst. Svenskar är oartig men ändå fega. Jag gillar inte volvo, röda stugor, jag hatar radhus! Jag tänker aldrig bo i ett radhus i nacka. Jag vill inte dricka latte o dra en barnvagn på götgatan. Jag vill inte campa på en svennecamping el åka findlandsbåt. Jag vill verkligen inte bo i sverige. Jag vill inte gå på stureplan och larva mig bland tråkiga svennar som inte vågar flytta till ny. Men gör allt för att synas som sas-resänerer. Fegisar! Jag vill aldrig bli sån. Jag vill aldrig mer sätta min fot på spybar. Aldrig aldrig.

  Marie 2010-09-20 18:08:49 http://deleted
  Svara
 • du har så himla rätt. till och med jag, som är 13 år, blir nästan rädd när jag såg att SD kom in i riksdagen. 13 år.
  detta är hemskt.

  rebecka 2010-09-20 18:05:57 http://vapenkonst.blogg.se
  Svara
 • Dear Cimon.

  I don’t want to start a discussion here but I can’t help but writing back to you.
  Your way of talking about immigrants are unfair.
  Let’s say a man, who is an immigrant, starts to work. People starts raging because he is suddenly taking the Swedish people’s jobs. If that man ends up being unemployed, people are still hating on him because he is now unemployed and is asically being payed for sitting at home.
  Is that fair? Really, if you think that is fair there is something wrong with you.
  Sweden democrats makes it impossible for these people to have a life, to be happy OR WHATEVER. Imagine a situation where there is nothing you can do to be accepted. No matter how smart, how much skills you’ve got in your profession or nice you are- you’re still an immigrant and whatever you do is gonna end up being wrong.

  And I also wanna say that I’ve watched every single step and progress the Sweden Democrats have made this election. I’ve read party programs, twitter pages and facebook pages. Everyday I see an example of a prize idiot. Their voters are basically writin all these horrible things about immigrants without even being provoced. Is that fair?
  Do you think it’s fair to be looked at the wrong way and even have people shouting how fucking disgusting you are because of your dark hair and dark eyes?
  Do you think it’s fair when people with foreign parents are being called ”swedish but with a foregin background” like they are fucking disabled or something.
  Sweden Democrats may have the rights to say whatever they want because of the law. That’s great! We are a democratic country after all. But do not think for a second that they’re all saying all these nice terms at home. They’re all racists. All of them.

  I also wanna add that Swedish men are just as creepy as men with foreign backgrounds. It’s a MAN thing. Not an immigrant trend.

  Och för det sista- Sandra du är helt underbar. Tack.

  Sara 2010-09-20 18:03:08
  Svara
 • Jag är bara sexton år och får inte rösta men jag röstade i skolvalet och jag röstade på Fi. Det var bara jag som gjorde, av 1500 var det en liten flicka som röstade på Fi. Det var jag!
  Känns himla bra att du också gjorde det.

  Katja 2010-09-20 17:58:41 http://Katjachan.blogg.se
  Svara
 • Det kändes hemskt att vakna nu på morgonen med denna riksdag. Får en klump i magen. Hur sjutton kan man ens få för sig att rösta på SD?! Dethär är INTE bra.

  amandaaa 2010-09-20 17:50:47 http://almostteatime.blogg.se
  Svara
 • Känner samma sak, jag tittar mig lite extra över axeln nu. Som om det plötsligt finns ett spöke i alla och nya människor jag träffar vågar jag inte riktigt lita på för det kan ju vara en av dem. Hur kunde Sveriges folk sjunka så lågt?

  Svara
 • i don’t get what SD has to do with racism? you’re nice girl and so on, but please, you people, who live in stockholm have no idea what exactly happening in other places. you don’t really get the whole concept of party program, they just want to decrease amount of imigration comin’ in, cuz they are takin over jobs, they want to involve their own rules in here, plus according to statistics sweden has super high level of rapism, wich in most of the cases had been done by immigrants. saying that racism and control over immigration is the same hting? well, sorry, it just shows the lack of knowledge. try to look deeper, without being so plain…sometimes seems like, majority of swedes have just secondary school education level

  cimon 2010-09-20 17:37:26
  Svara
 • <3

  emma 2010-09-20 17:36:26
  Svara
 • Emma. Om tio år tänker jag absolut inte bo i sverige. Jag har inga planer på att gifta mig me en svensk el ha barn heller. Aldrig. Jag ska flytta till paris el ny och aldrig återvända. Det finns inget me sverige jag gillar. Jag skulle nog inte sakna någon! Jag vill bara lämna sverige alla människor all musik va ung o aldrig behöva föda barn åt en svensk man. Aldrig. Aldrig.

  Marie 2010-09-20 17:33:35 http://deleted
  Svara
 • How could the liberal people of Sweden allow such a catastrophic thing to happen in the country? That makes dark-skinned people like me feel nervous about Europe, where I am learning, Anti-Immigrant, Anti-White sentiments are growing…

  I hope their decisions and attitudes will be over thrown by the majority parties in government!

  XX.
  Mae Lu, thereafterish.

  Mae Lu 2010-09-20 17:31:27 http://thereafterish.wordpress.com
  Svara
 • usch, jag knappt tänka på vad som kan hända när såna människor får makt. jag blir bara så rädd. det känns som att världen faller sönder och man kan inte riktigt göra något för att hindra det.

  eidetik 2010-09-20 17:25:58 http://eidetik.blogg.se
  Svara
 • Jag såg dig och Ludde i stan och din rosa cykel var nog det finaste jag sett på länge.
  Att du röstade på Fi gör mig varm inombords, jag är nog lite kär.

  På hemkunskapen avslöjade en klasskompis att hon gillade på SD, jag blängde och vägrade hennes hjälp med disken. Nu vill jag gråta.

  Lydia 2010-09-20 17:25:32
  Svara
 • Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Förstå mig rätt: jag är inte alls förtjust i att SD kom in i riksdagen och regeringen och komplicerar hela regeringsbildandet! Det är däremot så himla tröttsamt att vara less jämt. Jag är väldigt tacksam för att SD i ”min” fullmäktige i alla fall inte verkar ha fått fler mandat än förra valet, vilket är en liten tröst i sammanhanget. Däremot känner jag mig lätt spyfärdig av att se att ungefär 10% av alla i min valkrets röstade på SD. Jag gillar multikulturalitet och tycker att vi i Sverige som har det jäkligt bra förspänt minsann bör dela med oss till andra som inte har det lika fett!

  Tack Sandra för att du tar tydlig ställning!

  Svara
 • usch för SD!!

  Linda 2010-09-20 17:19:20 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Jag håller med dig, det känns så overkligt och omänskligt att någon kan vilja stå för deras sak, fy fan rent ut sagt. (Heja FI 🙂

  Sara 2010-09-20 17:06:07
  Svara
 • jag tycker också att det är jättehemskt. min mamma ropade: ”nej, nu vill inte jag bo här längre!” medan jag satt och läste atonement igår. jag ville inte titta på valvakorna, för att jag inte skulle kunna ändra något ändå. alla hade ju redan röstat, vilka som skulle sitta i regeringen och riksdagen var redan bestämt. bara att ingen visste om det än.

  men det är fortfarande 95 % av de som röstade som inte håller med SD. det känns ju ganska tryggt iaf. 95 % stödjer inte deras idéer.

  jag gillar feministiskt initiativ. vad fint att du röstar på dem. 🙂 jag är bara 17 och lite nervös inför det där. men jag vet ändå var jag står, jag ser fram emot att få rösta.

  puss på dig.

  Isabelle 2010-09-20 16:56:11 http://isobelskareng.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker det är så himla hemskt. Ingen är vinnare nu när SD kommit in i riksdagen. Tydligen så vill dom inte bara stoppa invandring, utan också homosexuellas rätt att gifta sig och adoptera, och de vill även stoppa adoption utifrån europa, och förbjuda en hel religion, etc. Det kallar inte jag demokrati. De förespråkar förtryck och berövande av rättigheter och friheter. Jag skäms så över Sverige.
  Tänk om de själva eller deras barn någon gång skulle behöva fly eller flytta till ett annat land, skulle dom vilja att detta land stoppar dom eller kastar ut dom, säger att dom inte är välkomna och att landet inte är intresserade av att ge dem hjälp eller stöd? Behandla dom som mindervärdiga?
  Och alla friska får väl fortsätta hålla tummarna för att de aldrig råkar ut för en olycka eller blir allvarligt sjuka så att dom inte kan arbeta och tjäna pengar. För sjuka, deprimerade och handikappade är ju uppenbarligen inte heller välkommna i det här landet.
  Jag är 18 och förstagångsröstade, nu känner jag mig inte så hoppfull längre.
  Kram på dig.

  t 2010-09-20 16:53:32
  Svara
 • Min mamma röstade på F! och jag röstade på MP. Jag blev så ledsen när jag kom hem och såg resultatet att jag började gråta trots att jag inte ens bor i Sverige längre. Jag vill ju så gärna flytta tillbaka till samma fantastiska land jag kommer från och växte upp i! Men med den blå reformen av sjukvården (varför vill man gå från något som varit så bra i så många år?! Varför gå till något som USA just nu försöker ta sig ur för att det gick så hemskt fel?) och fler och fler som röstar på SD känns det inte som att det kommer vara samma gamla fina Sverige längre.

  Om 10 år ska jag bo i Sverige och då ska vi återigen vara ett av de bästa länderna att leva i med gratis sjukvård för alla och ett välkomnande land för alla invandrare som berikar Sverige och vår kultur! Det ska vara ”vi”, inte ”oss” och ”dem”.

  Det önskar jag mer än allt annat just nu!

  Emma 2010-09-20 16:53:32
  Svara
 • Du er fin. Høsten er fin.

  Nøve 2010-09-20 16:42:35 http://omgstfulzm.blogspot.com
  Svara
 • jag har inte lätt för att skämmas över folk. och jag har aldrig skämts över mitt land. men igår… ja, gud vad jag skämdes. fy och skam, i graven med hela sd. nu. fy vad man skäms.

  ema 2010-09-20 16:34:39 http://www.ehhma.blogg.se
  Svara
 • så himla bra att du kan säga emot. Det är många kända som inte vågar säga något men det du skrev var helt rätt!

  Marija 2010-09-20 16:25:49 http://mariamedj.blogg.se
  Svara
 • underbart bara genommysig höstsöndag. maten såg himla god ut!

  bea 2010-09-20 16:25:16 http://beatasbilder.blogg.se
  Svara
 • Ja det är hemskt. Men frukta ej, nästa val får JAG rösta och då blir det andra grejjer, fröken beijer.
  haha titta där, jag rimmade.
  För att prata om andra saker så köpte jag tre fina böcker idag och jag klarade av att tycka om mej själv lite mer. bara så att du vet. Jag är fortfarande oförändrad, trots att vi har SD idioterna i regeringen så förändras inte vi. Tillsammans står vi starka, och det är det som är viktigt.
  puss på dej, och tusenmiljoner gånger pepp på New York!

  Eira 2010-09-20 16:21:13
  Svara
 • Tack tack tack Sandra <3

  Elisabeth 2010-09-20 16:11:50
  Svara
 • Jag skäms över mina medmänniskor som röstade på något så otroligt hemskt. Jag förstår inte hur man kan ha ett sådant känslokallt hjärta? Tack Sandra för att du visar var du står och tycker <3

  Malin 2010-09-20 16:06:08 http://metrobloggen.se/cesoir
  Svara
 • Hej!
  Jag vill bara säga att jag håller med dig helt och fullt ut. Även om jag inte har rösträtt än, så har jag ända sedan jag var liten funderat över vilka jag skulle ha röstat på ifall jag kunde, och i år har det varit ett svårt val mellan FI, och MP.
  Angående SD, så tycker jag att du har helt rätt. De kan gå och ********* rent ut sagt.
  Förövrigt så tycker jag att du har en superdupermegafin blogg, och jag hoppas att du fortsätter så. 😉

  Sanna 2010-09-20 16:05:56
  Svara
 • Jag skäms för alla vilsna människor som röstade på SD. Åh, magknip.

  Amanda 2010-09-20 16:04:56 http://limeamanda.blogg.se
  Svara
 • Jag älskar dig Sandra.
  Eller inte dig kanske eftersom vi inte känner varandra men jag älskar att det finns en människa som du. Och jag blir ändå lite glad över att det finns så fina människor som de som har kommenterat det här inlägget.

  Igår somnade jag med tårar i ögonen. Blir så jävla ledsen på att 5,7 % av befolkningen i mitt hemland är så in i helvete ruttna människor.

  Juli 2010-09-20 15:47:09
  Svara
 • ”jag vill inte ha er här. Vill inte ha er på min blogg, i mitt hus, längs med gatorna, i mitt liv.”

  Fantastiskt. Så känner jag också. Jag vill inte vill inte vill inte. Försvinn bara.

  ellinor 2010-09-20 15:44:15 http://www.ellieotts.blogg.se
  Svara
 • God mat, söt hund och du är väldigt vacker! Angående SD, jag har nog aldrig varit så besviken över Sveriges befolkning. USch.

  p a n d a 2010-09-20 15:39:50 http://www.gulasnickarbyxor.blogg.se
  Svara
 • Jag håller HELT med dig!!!

  Hannah 2010-09-20 15:34:51
  Svara
 • Du är så himla braaaa! Du röstade jättejätterätt. Jag röstade inte riktigt likadant, men funderade en hel del på det. För övrigt har jag bytt från en gymnasieskola där SD blev utbuade bara de visade sig, till Sveriges fjärde största där de fick 40% av rösterna. Jag tänker dock prata högre än någonsin om mina åsikter. Nu ni! ”Det finns saker man måste göra trots att de är så farliga. Annars är man ingen människa, utan bara en liten lort.”

  m 2010-09-20 15:32:31
  Svara
 • http://www.facebook.com/event.php?eid=153092384713446&index=1 kom hit ikväll glömde jag säga

  lovisa 2010-09-20 15:16:44 http://kisskissbangbang.devote.se
  Svara
 • Så väldigt otroligt rätt Sandra!

  Hanna 2010-09-20 15:00:30 http://hannali.blogg.se
  Svara
 • Oh my, I’m so worried about that 🙁 that means that maybe my dream about moving into Sweden wouldn’t come true… I’m so dissappointed, Sandra!!!
  I feel like if Skandinavian Blood & Honour has arrived to the goverment… I’m really really sad about it… and I hate, I HATE politicians…

  Libertad 2010-09-20 14:57:11 http://sahakiel.blogspot.com/
  Svara
 • Istallet for att blunda sa mot dem med battre argument: http://www.asiktstorped.se/politik-samhalle/valet-gor-mig-stolt-over-att-jag-ar-svensk/

  Maggie 2010-09-20 14:52:36
  Svara
 • Åh! Underbara människa! På så många sätt. Tack för din ståndpunkt. Du är fantastiskt bra!

  Maria 2010-09-20 14:45:59 http://minigan.blogg.se
  Svara
 • Du är bäst! Kloc och alldeles bara bäst! Vi behöver fler som röstar på feministiskt initiativ. Det är väl i stort sett du och min mamma som jag vet gör det.
  Puss!

  alice 2010-09-20 14:27:39 http://enkelv.blogg.se
  Svara
 • Jag bor för tillfället utomlands på grund av studier. Idag när jag skulle presentera mig i en ny kurs, var det första gången någonsin som jag skämdes över att vara svensk. Jag var så besviken för att ett sådant parti röstades in i riksdagen, att SD var så omåttligt populärt i den kommun där jag kommer ifrån, att jag omöjligtvis inte kan ha bekanta som inte har röstat på SD. Men mest var jag bara ledsen. Ledsen för att det fick min bästa vän att gråta sig till sömns, ledsen över att det förstör det fantastiska arbete som så många av mina vänner försöker utföra, ledsen för att jag tillfälligt om dock endast för en sekund tappad min tilltro till människans godhet.

  CSMK 2010-09-20 14:23:34
  Svara
 • Tack för att du säger ifrån! Du är underbara Sandra ♥

  Linnea 2010-09-20 14:22:27
  Svara
 • Jeg er dansk, men synes også det er helt forfærdeligt og skræmmende, at SD er kommet i riksdagen.
  Bare se hvordan det er gået i Danmark med Dansk Folkeparti, helt ad helvede til!
  I mange år har jeg set op til Sverige og set det som et bedre sted, specielt når Danmark har været overskygget af muhammed tegninger, 24 års reglen, og alt muligt andet pis. Desværre ser det ud til at være slut nu. Jeg græder for Sverige i dag.

  Siri 2010-09-20 14:19:16
  Svara
 • Om Sverigedemokraterna skulle fått bestämma skulle de skickat hem min bästa vän trots att hon är född och uppvuxen i Sverige och för de hatar jag dem så innerligt att jag började gråta igår när jag såg att de fick 5,7 procent.

  lovisa 2010-09-20 14:16:39 http://kisskissbangbang.devote.se
  Svara
 • Sandra! I have been following your blog for quite some time now, but this is the first time I have really felt the need to comment. I am so sorry for you, and for the entire swedish people. And for scandinavia, and for Europe. Change has come to Europe, and it is not my favourite kind of change; it seems to me we europeans are getting more and more right wing for every election that passes. I am terrified of the future, wondering what kind of world I will be bringing my future children up in? So happy to see that both you and Elsa are using your beautiful blogs to speak up against that giant leap in the wrong direction Sweden took last night. So sad!

  matilda 2010-09-20 14:12:59
  Svara
 • Man vet inte vad man ska säga idag. Vad hände? Känns som att jag har hamnat i ett ingemansland och det enda jag gör just nu är att blänga på de jag möter på gatan, för tänk om han eller hon eller dem röstade på SD. Varför gör människor såhär mot varandra och oss! Jag kan inte förstå det här! Aldrig!

  Lili 2010-09-20 14:04:28
  Svara
 • Blått är inte fint (i politik). SD är Sveriges Död. Idag ska jag färga håret ännu lite rödare.

  Jennika 2010-09-20 13:54:33 http://jennikaojala.wordpress.com
  Svara
 • Så jävla hemskt att dom kommit in!! Samtidigt blir jag så irriterad att de andra partierna har struntat i att ta upp det här, mer på djupet. Sen när media inte visar deras film osv, att de tinte får tala på vissa platser osv tror jag har bidragit till röster också. SD har fått sjukt mycket uppmärksamhet! Illa.

  Camilla Andersson 2010-09-20 13:44:08 http://camillalola.blogg.se
  Svara
 • jag har aldrig varit så mörkrädd tidigare som jag är just nu,

  jennifer, 2010-09-20 13:40:37 http://hellobenjamin.blogg.se
  Svara
 • Ooo, I love your headband, the little floral pattern in adorable.
  It took 2 weeks until our election was over in Australia, because it so close every single vote had to be counted before anyone knew.

  Hannah 2010-09-20 13:28:55 http://www.percyowl.blogspot.com
  Svara
 • Idag är jag så tom och ledsen glad när jag läser detta tack Sandra..

  ellis 2010-09-20 13:19:21
  Svara
 • Röstade också på FI. Undrar nu i efterhand om jag borde taktikröstat, har lite dåligt samvete. Men jag har så svårt för sånt där, taktik, pakter och sån skit. Vill rösta med hjärtat, på det jag tror är rätt.
  Är så himla ledsen, känns som det Sverige jag tycker om håller på att försvinna. Tror att det bara kommer bli värre och värre. Har en obehaglig känsla i hela kroppen. 🙁

  r 2010-09-20 13:17:11
  Svara
 • sandra, du är fenomenal! det är rätt, vi ska inte acceptera rasism och nynazism i våra liv! helt jävla sjukt, ursäkta uttrycket, att de kom in i riksdagen. oacceptabelt på alla sätt och vis. för övrigt röstade jag också på feministsikt initiativ, det är, som för dig, alldeles självklart för mig.

  ida 2010-09-20 13:06:31 http://i14b.blogspot.com
  Svara
 • Your last comment brought tears to my eyes. We have the same issue in Denmark, where the horrible Dansk Folkeparti is making a mockery of everything I stand for. It’s disgusting how many people are so narrowminded and down-right stupid.

  I respect you so much for being so frank about your opinion. As other people has written in here, you are a rolemodel for young people everywhere.

  Love,
  Julie

  Julie 2010-09-20 13:03:08
  Svara
 • Hat som föder hat som föder hat.. Sorligt.. 🙁

  Emma 2010-09-20 13:00:24 http://afeee.emmablomqvist.com
  Svara
 • Det skrämmer mig att det verkar finnas så många svenskar som i smyg röstar på SD. Nu börjar jag känna mig misstänksam mot folk runt mig som inte har en uttalad politisk åsikt.
  Därför är det viktigt att vi visar SD att deras åsikter inte är okej, och att vi i nästa val kastar ut dem ur riksdagen!

  Anna 2010-09-20 13:00:09
  Svara
 • Åh jag är också jätteupprörd. Vet inte enns vad jag ska säga. Dock är det en liten liten ljuspunkt såhär på den deppiga förmiddagen att veta att du också röstade på F!. Kram!

  Lina 2010-09-20 12:46:05
  Svara
 • Åh sandra du är så bra, NU börjar jag gråta

  M 2010-09-20 12:40:49
  Svara
 • Jag är så otroligt frustrerad över att de kom in i riksdagen, och jag är så enormt frustrerad över övriga partier i riksdagen som inte argumenterade mot dem och ställde de mot väggen, diskuterade mot anhängare och ställde även de mot väggen. Att ignorera dem är precis vad som fått in dem i riksdagen och det stör mig så sjukt mycket. Sedan att Sverigedemokraterna är som allra starkast i kommunen jag bor i gör mig bara ännu mer frustrerad och arg.

  Jeny 2010-09-20 12:39:38 http://frenchindiedisco.blogg.se/
  Svara
 • Jag är mest arg på att alla partier har totalignorerat SD och på så vis har gjort att de har fått ett mycket större stöd än vad de borde. Att det är okej för partierna att ignorera ett parti som representerar flera hundra tusen väljare tycker inte jag är okej. Uppenbarligen så anser många att integrationspolitiken är en viktig fråga som bör få större plats och så länge de andra partierna stoppar huvudet i sanden och vägrar ta tag den här frågan så kommer SD bara bli starkare.

  Det jag tycker är mest skrämmande är att SD och deras väljare inte har kunnat utnyttja sin yttrandefrihet. När de talar på allmän plats är det helt okej att föra sådant oväsen att talaren inte får en syl i vädret. Att majoriteten av Sverige tycker att det faktum att SD har kommit in i riksdagen är en större katastrof än brott mot yttrandefriheten tycker jag är sjukt.

  Röstade inte på SD 2010-09-20 12:37:34
  Svara
 • Att SD kommer in i Sveriges riksdag kan ALDRIG ur någon synvinkel vara något positivt. Det är ett odemokratiskt parti med en vidrig människosyn och som bedriver en politik som bygger på människors rädslor och okunskap. Heder åt dig Sandra som höjer din röst mot detta!!

  Linda G 2010-09-20 12:37:16
  Svara
 • Väldigt hemskt var det…

  PS. Älskar din blogg sjukt mycket! <3. DS.

  Alva 2010-09-20 12:35:09 http://ialvashuvud.devote.se
  Svara
 • Tack Sandra!

  Jag har valjobbat ändå in i kaklet för MP (och vi ökade jo) men jag är ändå så hemsk ledsen över detta med SD.

  Du är en fantastisk förebild även för mig som inte riktigt är din typiska läsare (43årig politisk aktiv 3barnsmamma)

  Vad du än gör så fortsätt med bloggen, den är som ett tänd ljus i fönstret.

  KramC

  christina 2010-09-20 12:33:51
  Svara
 • Tack för att du tar ställning! Det är alltför många på min blogglista som bara är tysta och låtsas som om ingenting har hänt- när det allra värsta har hänt.

  Så tack för att du tar ställning, tar ditt lilla ansvar för ett bättre Sverige, mot rasism och främlingsfientlighet.

  Du får dagens blogg-guld-medalj!

  Hanna 2010-09-20 12:33:39
  Svara
 • så jävla bra att du säger ifrån.
  du är en bra förebild.

  fani 2010-09-20 12:28:23
  Svara
 • sjukt hemskt!

  Lisa 2010-09-20 12:28:22
  Svara
 • Heja Sandra!!

  SD är nu tredje största partiet i min kommun med 16,2%, jag vill kräkas. Jag är omringad av puckon och det skrämmer mig. Jag skäms.

  Matilda 2010-09-20 12:23:47 http://www.tildataddeck.blogg.se
  Svara
 • Jeg er norsk, men jeg synes også at det er kjempeskremmende at SD har kommet inn i riksdagen. Jeg forstår ikke hvordan så mange mennesker kan være så dumme og ha så lite intelligens at de stemmer på dem. Forøvrig synes jeg det er skremmende at det i hele Europa virker som om høyresiden, og spesielt den ekstreme høyresiden, i får mer og mer innpass og aksept i befolkningen og i politikken.

  Jeg synes det er veldig bra at du sier rett ut hva du mener på bloggen din! Stå på!

  Ariella 2010-09-20 12:18:45 http://pearls-in-your-hair@gmail.com
  Svara
 • håller med! idag är jag glad att jag bor i oslo. fy skäms!

  jennifer 2010-09-20 12:14:16 http://jennifer89.blogg.se
  Svara
 • Håller fullständigt med dig, Sandra. Har suttit och tittat på Nyhetsmorgon hela morgonen och varje gång jag ser och hör Åkesson och hans otäcka parti ryser jag. I dag skäms jag över att vara svensk.

  Anna 2010-09-20 12:10:31
  Svara
 • Tack Sandra! För att du säger ifrån och för att du är en så bra förebild. Det känns viktigt att bloggare som du, som inte bara skriver om politik, tar ställning. Då kanske de som röstar för första gången om fyra år känner att de har mer lättillgängliga förebilder. Man måste visa att politik inte är tråkigt, och att man måste rösta för massa bra saker som demokrati, och lika rättigheter i stället för att missnöjesrösta på ett parti med otroligt ”förlegade” åsikter.
  Stå på dig!

  Kram och lycka till!

  caroline 2010-09-20 11:58:29
  Svara
 • Bra sagt. Bra markerat!

  Ester 2010-09-20 11:53:59
  Svara
 • Jag har nog aldrig känt mig mindre hemma i ett så fantastiskt land. Vilka hemska och trångsynta människor.

  Bra jobbat förresten, Gudrun var himla glad igår. Över en procent, eller vad blev det mot slutet? Då kommer det nog gå mycket smidigare med valblanketter och så under nästa val;)

  Du är bäst ♥

  Dina 2010-09-20 11:53:23 http://funnylittlefrogs.blogg.se
  Svara
 • Vänsterpartiet är ju ett feministiskt parti, så jag förstår inte varför man inte kunde ge sitt stöd till det rödgröna blocket ist för Fi? Nu ser jag bara ökad moderat-makt framför mig, utförsäljning, kyla samt ett land där man bara strävar efter jobb, jobb, jobb och lyckas man inte med sina studier från början (vilket jag nu ännu mer känner att jag inte gör) så är det kört. Orkar inte.

  Heä 2010-09-20 11:52:58
  Svara
 • Alla avskyr sd men ändå får de så många röster. Det är som att alla går runt och är smygrasister. Det är så hemskt det som har hänt, och de borde verkligen skämmas. Fy.

  Åsa 2010-09-20 11:48:56 http://dendarlindstrom.blogg.se
  Svara
 • Jag grät. Jag skäms så över att tillhöra ett land där ett parti som är uppenbart rasistiskt får bestämma.

  Evelina 2010-09-20 11:48:15 http://taktensompuls.blogg.se
  Svara
 • <3 <3

  rasha 2010-09-20 11:47:09 http://rasha.blogg.se
  Svara
 • Jag röstade på FI, bara för att ingen ska tro nåt annat. Men att SD kom in betyder bara en sak – att Sverige har skött invandrarpolitiken och invandrarnas mottagande hemskt dåligt, så dåligt att folk känner att de måste rösta på SD. Jag tycker det ska bli hemskt spännande att se vad som händer nu, jag hoppas verkligen att övriga partier inser att de måste lyfta dessa frågor nu och äntligen hitta BRA lösningar! Så jag ser faktiskt det hela någorlunda positivt, visst får jag lite ont i magen men det finns definitivt potential till att detta ska bli nåt bra. SÅ pass bra att SD försvinner ur den svenska politiken i nästa val.

  Malin 2010-09-20 11:44:26
  Svara
 • jag är rädd. så otroligt jävla rädd för framtiden. och så skäms jag, jag skäms över det svenska folket som lät det här hända. och så är jag ledsen för att alliansen ska styra i fyra år till.
  jävla skit val!

  leone 2010-09-20 11:43:55 http://frejaleoneandromeda.blogg.se
  Svara
 • Jag håller verkligen med dig. Jag tror inte folk förstår vad de röstar på när de röstar på Sverigedemokraterna. Vad hände med allas lika värde?

  Jag blir mörkrädd när sådan här händer.

  Sofie 2010-09-20 11:38:48 http://svarta.blogg.se
  Svara
 • ida 2010-09-20 11:33:13
  Svara
 • du är ju bara så bra! Fortsätt och sluta aldrig vara så underbar!

  Hanna 2010-09-20 11:30:37
  Svara
 • Det är alldeles alldeles fruktansvärt. Jag kände innan valet att, det spelar inte så stor roll om alliansen eller oppositionen vinner. De är bra på olika saker, det är alltid något som blir bra. Det viktiga är att inte SD kommer in, och det kommer de inte att göra för att i Sverige så säger man saker i undersökningar och sedan röstar man på samma sak som man alltid har röstat på.

  Sen vinner ingen, utan vi får en minoritetsregering och vi har SD i riksdagen. Dessutom är plötsligt SD tredje största partiet i min kommun. Helt sjukt. Jag orkar inte!

  Fanny 2010-09-20 11:25:35
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström