Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tävlingsavslut!

Tack för världens finaste bidrag till kortlekstävlingen! Som mininoveller, perfekta att läsa när man är hemma och förkyld. Jag får akutlängtan att vara kompis med varenda en av er men det går ju inte riktigt. Jag har plockat ut elva extra fina! Vinnaren hittar ni längst ner, dog.

Här kommer dom, pass på:


Felicia.
Jag lärde mig sticka och därför kommer jag inte att behöva frysa ett endaste dugg i vinter. Superduper.
.


Sophia.
jag och min favoritmänniska åkte ut till hans sommarställe långt bort från stan. fastän vi bara spenderade en natt där kändes det som om tiden stannat – det var bara vi två, i en liten stuga där man var tvungen att hämta vatten från en pump på andra sidan sundet. vi två och hur många ”jag älskar dig” som helst. jag ville aldrig tillbaka till stan.
.


Jenny.
Åkte på min första festival med mina bästa, var småfull i fem dygn, studsade runt på spelningar, åt lunch kl 3 på natten, skreksjöng mig hes, bodde i tält men sov knappt, blev kär och ville aldrig åka hem igen. Arvika festivalen<3
Och bilden visar det ganska så bra, engångskamera + solbrända ben + kompis som snubblar när hon ska ta kort = min bästa sommarbild i hela mitt 17 åriga liv.
.


Trixi.
I somras så förlovade jag o min kompis mig en kväll när vi satt i rålis, sedan andra dagen av popaganda, satte vi oss på en balkong i skanstull, drack rose champagne och gifte oss, och fick ett fint avslut på sommaren med hot chip på scen!
.


Maja.
Den är väl egentligen en symbol för en massa fabulösa äventyr och utflykter. Men just den bilden är när jag, min pojkvän och hans vän (och min också men han var Calles vän först) var på utflykt på SVinö i Kalmar. Vi skulle bada och upptäcka. Men här där vi var för att upptäcka, tvärstannade Calle. Jag förstod inte något och knäppte en bild. Sedan vänder han sig om och väser: VÄND OM! VÄND OM! jag och Anton bytta förvirrade blickar men kilade därifrån. Det visade sig att en tant stod och bytte om där mitt i skogen och om man zoomar in på bilden kan man längst framme vid stigen se att hon står och böjer sig fram. Det är alltså ett ofrivilligt stjärtkort.
.


Nina.
Första gången jag träffade evelina var jag så himla nervös, men jag hann inte bli tillräckligt beredd på att träffa henne på bussen.
Hon var så fin och jag försökte fråga henne saker fast hon var lite blyg.
Vi skulle se Johnossi i en skivaffär. Jag hade tidigare på dagen ringt en pojke jag gillade så himla mycket då och jag minns när evelina och jag var påväg till skivaffären och han stod utanför och väntade, trött och hungrig för han hade haft så bråttom dit efter skolan och inte ätit på hela dagen.
Jag var jätte glad för att dom två finaste personerna jag visste var med mig då.
Sedan efter vi varit där sa jag hejdå till evelina och hoppades att jag skulle få se henne snart igen, jag gick till tåget med pojken jag gillade och önskade nu att jag vågat hålla hans hand, att jag var lite modigare.
Men jag fick behålla evelina, och hela sommaren har vi varit i second hand affärer, åkt till göteborg, varit på första festivalen tillsammans och haft så himla roligt.
Min sommar skulle varit så himla dålig utan evelina, jag skulle suttit hemma i mitt rum och önskat att jag inte fanns. Hon är världens bästa.

.


Sofia.

Jag fick efter 12 års väntan åka utomlands! Det var helt fantastiskt. Är ensamstående mamma och har inte haft råd tidigare. Här är en bild på min dotter som blickar ut över havet i Turkiet.
.


Jenny.
Det bästa som hände mig i somras var när jag reste till San Francisco för att träffa min underbara pojkvän som gjorde sitt ex-jobb där. Vi hade varit ifrån varandra i tre och en halv fruktansvärda månader.
Bilden är från vår picknick på Alamo Square, det kändes lite som att vara med i ”Huset fullt”


W.

long story short så har jag varit kär i en pojke (med fantastiska käkben, kindben och ett födelsemärke under vänstra ögat) i ungefär fyra och ett halvt år. fast det var ungefär 2 och ett halvt år vi slutade umgåtts, de senaste åren har vi mest träffats sporadiskt på bussen. I somras (den 20 juli) så träffades vi av en slump i orten där vi båda bor. vi var med varandra under den dagen, pratade som saker som hänt, hemma hos honom, på kvällen följde han mig hem (precis som han brukade göra för tre år sedan) och han kysste mig. precis som jag drömt om hur länge jag-vet-inte-hur. Jag kan precis komma ihåg hur den kyssen var, våra tungor liksom möttes på mitten, hans läppar var så himla mjuka, och mina händer strök hans nacke och lekte med hans hår, hans händer vilade på min rygg innan han smekte mig över kinden med den högra. han var så fin och det kändes som om mitt hjärta slog dubbelt så fort som det brukar.
Det var det finaste under min sommar, det slog att stå längst fram och se pete doherty på arvikafestivalen och det slog en resa till paris. det ögonblicket, de minutrarna utanför mitt hus, när pojken jag tyckt om så otroligt mycket så otroligt länge, äntligen kysste mig.
av förståeliga skäl har jag inte någon bild ifrån det tillfället, så det här tävlingsbidraget kanske inte räknas. men det var trots att det finaste som hände mig i somras.

.


Sophia.
En dag i vintras, när det var så kallt och mörkt att man bara ville krypa ner under ett täcke med en varm person och stanna där i all evighet, bestämde min mormor och jag att vi skulle åka till Paris i sommar. Bestämt bara sådär, hastigt och lustigt.
Månaderna gick och så blev det helt plötsligt augusti och vi satte oss på ett plan till världens finaste stad. Det var helt otroligt underbart! Mest av allt älskade jag en liten undangömd plats i Montmartres kvarter, där det fanns en stor svart tavla där människor från lite varstans i världen skrivit ‘jag älskar dig’. Det var så himlahimla fint och jag var så lycklig! Men det här kortet tog jag med min engångskamera. Det föreställer karusellen nedanför Sacre Coeur.
Min mormor är världens finaste.
.

Och till sist vinnaren:


Eidetik.
Mitt bästa ögonblick den här sommaren var när jag fick den bisarra idéen att använda en balja som en båt, och låta min kanin sitta i den. Sen satte jag ”båten” i vår pool och medan min mamma simmar bredvid och ser till så att han inte ramlar ner och drunknar (usch, sånt vill man inte ens tänka på) så tar jag fram kameran, och jag lyckas knäppa en av de gulligaste bilderna någonsin på honom när han gäspar! Det är den perfekta bilden när man känner sig lite nere, den lyckas alltid muntra upp mig.

.


Ten extra lovely entries + the winner of the Tim Burton play cards competition. Congrats Eidetik!

.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
47kommentarer
 • lady thirty – åh tack detsamma!

  karin – ja herregud hångla på! sådana pojkar som du beskriver honom ska inte ens få närheten till uppmärksamhet. och bra att du är stark och förstår det! lycka till med kyssarna i många mörka hörn. de är så spännande och härliga!

  sandra 2010-10-11 14:14:14
  Svara
 • Jag får en känsla av att jag brukade tjuvröka på just den där balkongen under lunchrasterna på högstadiet.

  Embla 2010-10-11 01:15:22 http://www.stenkulor.blogg.se
  Svara
 • […] som hänt i somras. Jag skrev en liten rad och skickade denna bild. Den hamnade bland hennes elva favoriter. Det gjorde mig så […]

  101010 « Sofias blogg 2010-10-10 13:35:59 http://linsfia.wordpress.com/2010/10/10/101010/
  Svara
 • Underbara texter och bilder! Var tvungen att klicka mig in på nästan varje blogg!

  Ida 2010-10-10 08:47:41 http://idasvedlundstahl.blogg.se
  Svara
 • Hahaha. Ååå! Kaninen fick mig att gråta lite. Raring!!!

  FIna 2010-10-09 19:06:03 http://detjagvillvisa.se
  Svara
 • Hej hej Sandra.

  Nu skriver jag igen. Jag vet inte om du minns, men jag har skrivit innan och berättat om hur mitt ex gjorde slut med mig. Det finns så många dumma pojkar. Men jag trodde faktiskt inte att han var en av dem. Inatt skrev han ett taskigt inlägg om mig på sin blogg (som är helt officiell). Han skrev att han aldrig riktigt gillat mig och sånt. Det bästa är att jag inte ens blev ledsen. Han är bara en av alla idioter här i världen och det känns dumt att jag slösade tre månader av mitt liv på honom. Han är så himla låg, en så himla liten människa.

  Tur att du har Ludde som verkar vara en riktig guldklimp! En dag ska jag också hitta min egen Ludde. Jag är trött på pojkar som får spatt efter ett tag och visar sig vara riktiga klantskallar.

  Nej, åt skogen med sånna killar. Vet ju att du har stött på en och annan sån också, och det är bara värdelöst. Nu ska jag vara singel ett tag och pussas med pojkar i mörka hörn på klubbar. Jajamensan.

  Du är bäst! Kram!

  Karin 2010-10-09 17:56:55 http://sharpenmybodylikeapen.blogg.se/
  Svara
 • Okej?
  Ett – Det känns trisst att jag missade den här tävlingen. För min dator är paj och vill inte fungera hemma hos mig av någon anledning.
  Två- Vad hände med den där tävlingen du hade för länge sen då man skulle ljuga om något. Va det någonsin någon som vann den? För jag har inte sett något om den. 🙁
  Länk?

  Jeanette 2010-10-08 21:24:48 http://interruptedfashion.blogg.se
  Svara
 • så fint!
  grattis!

  du, har glömt att säga att det var kul att träffas på Blog Awards 🙂

  lady thirty 2010-10-08 21:12:28 http://www.ladythirty.blogspot.com
  Svara
 • så fina historier och bilder. tänk att det finns så många bra människor!

  lina 2010-10-08 19:48:31 http://ramlad.blogspot.com
  Svara
 • Ojdå. Jag tror att jag har fått en smärre chock.

  eidetik 2010-10-08 18:23:53 http://eidetik.blogg.se
  Svara
 • haha ååh, kaninen <3

  Camilla Andersson 2010-10-08 17:02:53 http://camillalola.blogg.se
  Svara
 • Hundar kan ju gäspa i avväpnande syfte, för att visa att de inte är ett hot, att de är snälla. Kanske kaninen också gäspar så: snälla döda mig inte, jag utgör inget hot! Jättesöt bild, men djurvän och tycka-synd-om människa som man är så kan jag inte låta bli att undra hur djuret upplevde detta… Men hoppas det inte var jobbigt iaf!

  sandra 2010-10-08 13:46:31
  Svara
 • Åh! nu blir jag helt varm i hjärtat och börjar nästan gråta. Fantastiska bilder och berättelser verkligen.

  M. 2010-10-08 12:50:18
  Svara
 • Så sitter man är själv på något år över 25 och fjantar liksom… bahhh jag måste börja träna hjälp! Folk skojar om mig… Döööööööööör! När det finns pensionärer som är små russin och bara går ut och ger järnet, helt oblygt! Det är inre styrka! Om man lever om 60 år, undra hur man ser ut och är då? Den som lever får se, den som dör lever ovetandes. Jag tycker folk klagar för mkt överlag… Även jag, men egentligen har man det fruktansvärt bra. Det är bara det att man aldrig inser det själv. Tråkigt egentligen. Så fort någon annan är lite lycklig, så är det som att det måste förstöras från andra, för att det skulle ju vara så jävla hemskt om någon faktiskt sa ”hej jag tycker att jag är fin och jag är lycklig.” Ja, usch vad hemskt det skulle vara att höra… *hot*

  Person 2010-10-08 12:40:06
  Svara
 • j: Det var mer intressant att läsa historien med gammelmormor som strippar i endast hatt på äldreboendet. Den gillade jag starkt, då är man fan i mig modig! Tala om att vara nöjd med sin kropp! Endast en hatt och några hårnålar och ett svart draperat skynke för att vifta med! Helt imponerad! Håller du inte med J?

  Person 2010-10-08 12:29:24
  Svara
 • Lite ledsen att jag missade tävlingen sen jag gillar Burton så mycket att han fick bli min B-uppsats. Men efter att sett de tävlande kan jag säga att det skulle vart svårslaget mot kaninen.

  sara 2010-10-08 11:46:20 http://boywitharabstrap.blogg.se
  Svara
 • hahaha, så söt kanin!

  M I K A E L A 2010-10-08 10:51:16 http://mikaelabjarve.blogg.se
  Svara
 • Tänk att det finns så många fina människor, och tänk att dom gör så fina saker. Och tänk att man får läsa om allt, det är lite fantastiskt :]

  moa 2010-10-08 10:48:14
  Svara
 • åh, haha. kaninen var finast men jag älskade verkligen historien med tanten som bytte om. så respektfullt! såklart..

  J 2010-10-08 10:37:51
  Svara
 • Livet: Hoppas ni blir ihop livet i alla fall! Det låter ju så mysigt. Vore fint! Du skriver sött! <3

  hej 2010-10-08 09:47:26
  Svara
 • Haha, jag tycker kaninen ser ondskefull ut.

  Linn 2010-10-08 09:06:40
  Svara
 • Snalla lagg upp sandra, sandra new york new york. Vill hora! Ar sa nyfiken!

  karin 2010-10-08 08:15:07
  Svara
 • Tack, nu har jag ett antal fler favoritbloggar!

  Ia 2010-10-08 08:02:51 http://morningtear.wordpress.com
  Svara
 • I love the photo of the water, its so intriguing!

  Marilynka 2010-10-08 05:56:48 http://toastedpictures.blogspot.com
  Svara
 • hej,
  mitt bästa ögonbick i sommras är även det värsta som någonsin har hänt mig.

  Jag blev kär en vinter 2009.

  vi träffades på krogen och bytte nr, Skoj smsade i en vecka och sen helt plötslig så skulle jag infinna mig på en okänd plats kl20.00.
  När jag steg av bussen så steg jag av på den ensamaste hållplatsen jag någonsin varit på. Jag kände min bortglömt. Men efter 20 min så rullade en annan buss in på hållplatsen och en persom med brett leende steg av och hade händerna fulla av korgar och filtar.
  Vi kramades och han sa att jag skulle följa honom ner mot hamnen.
  Han hade med sig machaller, mat, efterätt, vin, filtar, engångs grill,pannacota ost med bär & det finaste leendet jag någonsin sätt.
  Vi satt/ låg & pratade som om vi känt varandra hela livet.

  sen åkte jag hem med färillar i magen som aldrig funnits där innan.
  efter det umgicks vi hela hösten.
  jag blev rädd när han sa att jag var fin och tog hand om mig.
  jag tog avstånd fast jag inte ville ta avstånd.
  men vi va. inte tillsammans, men vi va.

  Jag var så kär, utan att vilja erkänna det för mig själv.

  Sen flyttade han, långt från sverige. jag blev ensam.

  I sommras kom han tillbaka, jag sa till honom att jag aldrig kunnat glömma honom, att han var den enda jag någonsin var kär i.

  men han har gått vidare..

  & vi kommer nog aldrig att ses igen.

  jag vill fortfarande attt han ska..vara min.

  livet 2010-10-08 05:08:55
  Svara
 • Herru gud! Den där kaninbilden förtjänade definitivt att vinna! Jag skrattade så jag höll på att dö (lite fortfarande)! Vilken söt liten sak 🙂 Rätt relaxed ändå att gäspa när han/hon upplever sin första båttur!

  Lin 2010-10-08 01:56:34
  Svara
 • stackars kaninen, den lär vart livrädd av gungandet och nära-döden-upplevelsen! men det var en söt bild, hoppas hon/han inte var rädd 🙂

  Anna 2010-10-08 01:29:36
  Svara
 • åhåhåhå jag dör av kaninen!! sitter i min säng och fnissar så mycket att tårarna bara rinner!!

  elin 2010-10-08 00:07:38
  Svara
 • haha så söt kaninbild och fina små historier!

  Lisa 2010-10-07 23:59:43 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • DÖR av vinnarbilden. Så rolig på så många plan och så hjärtskärande på så många plan. Grattis 🙂

  Katrin 2010-10-07 23:32:47 http://-
  Svara
 • HAHAHA! ååååh! kaninäventyr. fint!

  Mimmi 2010-10-07 23:20:56 http://mimmili.blogg.se
  Svara
 • kaninen är ju det mest fnissframkallande någonsin kanske ! gullnos .

  V 2010-10-07 23:15:16 http://vickys.se/
  Svara
 • Oherregud, det är det sötaste jag har sett på väldigt väldigt länge. Kanin-bilden, alltså.
  Fantastiskt.

  Amanda 2010-10-07 23:14:55 http://nordinamanda.blogspot.com
  Svara
 • Hahaha, Åh, den där kaninen var typ det sötaste jag sett!!

  Alina 2010-10-07 22:49:30 http://gretalina.blogg.se
  Svara
 • vilka underbara bilder!

  Linda 2010-10-07 22:44:58 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • En värdig vinnare, måste jag medge!

  Elise 2010-10-07 22:35:11 http://elzplz.blogspot.com
  Svara
 • Åh, så himla himla fint!

  eli 2010-10-07 22:00:17 http://ellir.blogg.se
  Svara
 • Snälla Hellen, hur ytlig får du vara?! Du anser dig alltså kunna bedömma en kanins mentala status utifrån en bild. Om kaninen gäspar tyder det väl snarare på att den är avslappnad än att den har dödsångest. Kaniner är faktiskt inte de smartaste djuren, så den förstår nog inte ens att den flyter runt i en bassäng. Speciellt inte när den har sin matte/husse nära.

  Tess 2010-10-07 21:52:47
  Svara
 • Åh nej! Jag hoppades verkligen att Sofia skulle vinna. Det går liksom inte ens att jämföra.

  Teddi 2010-10-07 21:22:35
  Svara
 • Vilka underbara historier. Jag ler och ler. Och ler ännu mer när jag ser söte herr kanin.

  Maja-Stina 2010-10-07 21:12:06 http://www.majastina.se
  Svara
 • Ja kaninen ville säkert åka i en balja och känna ångest inför att ramla i vattnet. Alltså hur ytliga är ni? Bara för att det blev en ”söt” bild.

  Hellen 2010-10-07 21:11:29
  Svara
 • Åhhh så himlans söt liten kanin!!!

  Josefine 2010-10-07 21:07:51 http://www.josefineharrius.devote.se
  Svara
 • fina fina bidrag, i alla varianter, jag misslyckades förstå att en blid skulle med men vill ändå dela när jag passade på att skriva av mig lite här… vid vattnet….
  the swim II

  Honeyisafool 2010-10-07 21:02:32 http://honeyisafool.blogspot.com/
  Svara
 • åh åh åh! jag vet knappt vad jag ska säga, jag blir bara så fruktansvärt glad av att läsa det här och se alla finfina bilder! åh åh åh så otroligt megafina läsare du har.

  K 2010-10-07 21:01:26 http://melllansyster.webblogg.se
  Svara
 • aw det var det vackraste jag lärt, vinnarens bild, helt otrolig, ser ut som den lilla söta kaninen är överlycklig…älskade djur…
  Kramar till dig Sandra, en underbar blogg.
  Saknar de inläggen då människor har skrivit små meningar om underbar saker.
  kramar

  Amanda 2010-10-07 20:59:02 http://spiritsoul.tumblr.com
  Svara
 • men gud! vilken härlig BILD! vinnaren för känade det verkligen <3

  Blomflicka. 2010-10-07 20:58:45 http://www.blomflicka.blogg.se/
  Svara
 • Jenny har också en blogg och förtjänar en länkning tycker jag 🙂 och hon också tror jag 🙂 www.metrobloggen.se/picknickparken heter hon 🙂 lycka till i new york! puss

  Tessi 2010-10-07 20:48:26
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind