Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

lilla lovis.

Ni kanske inte visste, men Luddes lillasyster Maya har världens bästa alter-ego Lilla Lovis. Hon har kommit ut med två låtar hittills och jag är typ hennes största fan. Jag råkar tycka att hon är helt briljant på alla de där sätten man kan vara briljant på (knäpp, humoristisk, feministisk, galen, smart, underbar). Så roligt så jag dör lite varje gång.

Titta titta!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A8NFaeP_LKA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ECJ_XUC4vQk[/youtube]

Och här har hon spelning pa Riche: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W85KwidKA-0[/youtube]

Nu kan man köpa hennes första singel på LP. Den önskar jag mig i julklapp i alla fall. Köp här.
Och bli hennes fan pa facebook!

.


My boyfriend’s little sister Maya is brilliant!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
57kommentarer
 • Hörde Lilla Lovis för första gången igår, lyssnade på ”Spottar aldrig ut” och kan meddela att jag kände episk lycka. Så brilliant alltså, ånej jag är inte ironisk. Helt underbar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Omar från Göteborg 2011-03-04 14:41:43
  Svara
 • Faaan, vad är det för fel på folk?! Det är inte en LP om det inte är 12″ på 33-varv. Hennes ”LP-singel” är för i helvette en 7″EP

  SJKP 2011-01-13 17:59:37 http://www.stallenjagkissatpa.blogg.se
  Svara
 • # Intressant den: jag tror du inte gillar låten så enkelt är det, jag kan ställa frågan till dig gillar du eddie meduza?! skulle inte tro det och ni tjejer som tycker låten är bra så gillar ni inte buskispunksnusk musik. Typ Apsvett, onkel konkel och eddie meduza.

  så enkelt är det skit i om det är män eller kvinnor det är NI som sätter stämpel på könsroller.
  Det här är ju buskis gillar man inte buskisskämt så gillar man inte det så enkelt när det varför blanda in att det si eller så att hon är tjej och ung osv och sjunger om kuk.
  det är ju HUMOR! herre gud jag fattar inte varför man ska bli upprörd över humor.

  casita 2010-12-15 01:14:12 http://festamedkillar.se
  Svara
 • Fantastisk! älskar henne! och så kul att hitta henne på din blogg också

  Ina 2010-12-13 17:47:45
  Svara
 • åh , maya är bäst.
  vad jag älskar henne.

  lego 2010-12-07 02:37:04 http://whotookthepill.blogg.se
  Svara
 • Fy fan vad äckligt. Snacka om desperat provokation.

  Asså på vilket sätt är detta feministiskt?

  På vilket sätt visar detta på lika värde mellan kvinnor och män?

  Hur ung är den där bruden egentligen? Helt sjukt ju.

  Men om ni nu tycker det är feministiskt: Tycker ni det vore OK om en kille sjungit en låt om att han har kvar sin snus när han slickar fi**a? Nä då hade det blivit hus i helvetet, det kan jag lova.

  Men vaddå, lika värde liksom..

  Någon skrev ”Det feministiska budskapet är att hon gör som hon vill. Att suga kuk är en typisk handling där bilden av tjejen ofta är att hon gör det för att behaga mannen. Det är lite förnedrande att ha en grej i munnen och bli sprutad ner i halsen.”

  Va? Varför skulle det vara förnedrande att ha en grej i munnen och bli sprutad ner i halsen?
  Det är ju ni själva som sätter den stämpeln på handlingen.
  Majoriteten kvinnor tycker INTE att det är förnedrande. Och då pratar jag inte om dom som är tvingade till det. Seriöst, vad hänvisar ni till när ni säger att det är förnedrande?

  Har ni hört talas om kvinnor med sprutorgasm. Är det då förnedrande för killen? Jag undrar lite vad ni egentligen vet om feminism och jämställdhet. Det här var ju bara pinsamt.

  Säkert kommer den här kommentaren tas bort också eftersom jag inte hurrar för en brud som ”sjunger” om att suga kuk med snus i munnen och för att jag inte tycker att det är feministiskt för fem öre.

  Intressant 2010-12-07 01:05:21
  Svara
 • underbart! 😀
  jag kom på mig själv med att gå runt och nynna på ”jag spottar aldrig ut” hemma idag, hoho

  Mikis 2010-12-07 00:14:28
  Svara
 • ÄLSKAR LÅTEN! Fantastisk tjej!

  amanda 2010-12-06 17:00:26
  Svara
 • åh, lilla lovis är ju ganska fantastisk!

  kajsa 2010-12-06 16:14:06 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
  Svara
 • HAHA jag dör! Så skön :,)

  Svara
 • U – det är väl inte farligare ur hälsosynpunkt än vanligt att suga av någon med snus i munnen? Snuset borde väl vara ganska sterilt när det kommer från fabriken. Överlag är väl inte sex så ”hygieniskt” till sin natur, det går liksom ut på att blanda kroppsvätskor av olika slag. Vill man skydda sig mot div. bakterier vid oralsex är det väl kondom som gäller, men jag tror det är ganska vanligt att folk skippar det vid just avsugningar.
  Lilla Lovis FTW.

  ebba 2010-12-06 13:01:58
  Svara
 • Det är klart att det hade varit spännande om lilla lovis var en ful, äldre kvinna. Men det tar inte bort eller förminiskar det feministiska budskapet. Det här är ju uppenbart fortfarande en låt som utmanar vad tjejer får och inte får göra, annars hade den här låten inte fått reaktioner som ”blää” och ”mina oskyldiga öron blir ledsna”.

  Det handlar inte om att säga könsord för att provocera (och personen som sa att ”mediefeministbrudar” alltid gör såhär – vad menar du ens? Utveckla gärna!). För mig handlar låten om bryta sexuella normer för kvinnor. Ja, tro det eller ej, kvinnor kan också säga kuk och fitta och gillar att suga kuk, men låten handlar ju om så mycket mer än det. Precis som Lisa påpekar handlar det om att agera på ett sätt än vad som är förväntat av kvinnor och att visa att det är okej. Att det sedan promotas på en blogg som niotillfem tycker jag är helt fantastiskt. Med all respekt och från någon som som också bär mycket kjol och klänningar och gillar att använda ord som ”himla”, jag tror att det behövs lite mer jävlar anamma och systerskap och lite mindre ”pojkar” och kika blygt under lugg i vissa av eras liv.

  Svara
 • njaaaa….

  Linn 2010-12-05 20:56:49 http://linnlundholm.se
  Svara
 • anna bo- det är väl ingen som har sagt att snygga tjejer inte kan förmedla feministiska budskap, men jag håller absolut med ”a” om att provokationen delvis uteblir just för att lilla lovis är snygg. det finns hur många fula killar/gubbar som helst som gör könsrock utan att någon höjer på ögonbrynen, men vad skulle hända om en ful, gammal kvinna sjöng de där texterna och inte en ung snygg tjej? jag tror faktiskt att mottagandet skulle bli HELT annorlunda, folk skulle bli äcklade på ett helt annat sätt och tycka att kvinnan var motbjudande. det sätter faktiskt fingret på ett reellt problem- att kvinnor möjligtvis får vara fula i mun, så länge de inte är fula! det finns inget mer provocerande än en ful kvinna.

  xxx 2010-12-05 20:12:36
  Svara
 • For unga, snygga brudar kan inte formedla feministiska budskap. Alls. Okej. Bra att veta.

  Anna Bo 2010-12-05 19:35:18 http://annabo.blogg.se
  Svara
 • Men hela det feministiska budskapet försvinner i och med att Lilla Lovis är en ung, snygg tjej. Om hon hade varit äldre och oattraktiv hade låtarna kanske börjat provocera och utmana vad tjejer kan och inte kan göra. Som det ser ut nu är låtarna bara en snuskgubbes våta dröm.

  A 2010-12-05 19:13:44
  Svara
 • lisa – jamen alldeles precis så. bra förklarat.

  sandra 2010-12-05 18:31:41
  Svara
 • Det feministiska budskapet är att hon gör som hon vill. Att suga kuk är en typisk handling där bilden av tjejen ofta är att hon gör det för att behaga mannen. Det är lite förnedrande att ha en grej i munnen och bli sprutad ner i halsen. (Obs! bilden av en ”avsugning”). När hon istället sjunger att hon inte bryr sig om att spotta ut hennes snus innan hon suger kuk, blir budskapet att hon suger kuk för att hon gillar att göra det. Orka bry sig om killen tycker att hon är äcklig, liksom. Lite så.
  Det är ofta provocerande när kvinnor leker med könsrollerna vågar vara ”ful” (typ ha en massa snus som rinner ner för hakan) och uppträder på ett oväntat sätt.
  Om du upplever att dina ”oskyldiga öron” inte klara av könsord från en tjejs mun, är det nog just det du behöver höra. Alla tjejer är inte ”oskyldiga” och att våga visa det kräver mod. Och inger repekt!

  Hon blir liksom glad och gullig när hon gör som hon vill.

  Lisa 2010-12-05 17:32:11
  Svara
 • Första gången jag såg dessa videor tänkte jag att det var feministiskt, men nu kan jag inte förklara för migsjälv kom jag inte på varför det är det? Kan du förklara, vet att du har är mer insatt.

  Ebba 2010-12-05 16:45:14
  Svara
 • fantastiskt!!

  ellinor 2010-12-05 15:25:00 http://www.ellieotts.blogg.se
  Svara
 • fast U, nu är det ju inte något brottsligt vi pratar om. restriktioner har aldrig varit min cup of tea och jag tycker nog att lilla lovis ska få sjunga kuk och fitta och snus i käften hur mycket hon vill utan att någon ska få moralpanik för den sakens skull, för hur man än ser på det så skapas ju denna moralpanik utifrån det faktum att hon är tjej. med killarna är det liksom bara ”jaha”.

  E 2010-12-05 14:42:35 http://knivskarp.tumblr.se
  Svara
 • Alltså åh hon är så himla söt! Könsord är ingenting jag tycker är så himla bra att man sjunger om men varför blir det så stor uppståendelse när en flicka sjunger om det? Alla låtar som Oskar Linnros har gjort handlar rakt igenom hur man ‘går ned’ på en kvinna men det är ingen som bryr sig om honom och hans texter.

  Jag tycker att hon är alldeles alldeles underbar!

  Lisa Marie 2010-12-05 12:40:07
  Svara
 • tycker detta känns typiskt niotillfem. 🙂 (självfallet på ett bra sätt)

  lisa. 2010-12-05 11:15:02 http://lala.com
  Svara
 • Fast My – man kan väl lika gärna se det som att problemet är att männen får sjunga om det här än att kvinnorna inte gör det? Det vill säga – jag tycker det hör till god hyfs att hålla viss renlighet vid sexuella möten. Det gäller både män och kvinnor. Precis som jag inte skulle uppskattat en man som sjöng ”jag tvättar aldrig av min kuk innan jag kör ner den i tjejernas hals” uppskattar jag inte det här.

  Logiken att tjejer måste propagera för en svinig grej, bara för att killarna ”får” göra det, blir så fel i mina ögon. Det är som att säga att det vore bra om jag begår fler brott, för att jag är välbärgad kvinnlig akademiker och underrepresenterad i brottsstatistiken, i stället för att diskutera hur vi ska minska brottsligheten hos de lågutbildade fattiga männen.

  U. 2010-12-05 09:52:52 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Men det behövs behövs sådana här kvinnliga artister, för det finns inga. Men det finns galet många manliga motsvarigheter. Hon framstår definitivt inte som korkad. Grejen är den att varför är det så mycket mer chockerande när en tjej är halvnaken och sjunger om sex på ett helt galet sätt än när en man gör det? Då reflekterar man inte ens över det. FEL.

  My 2010-12-05 04:36:20
  Svara
 • She is cute! Do you have the lyrics to it?
  <3

  Rella 2010-12-05 03:29:16 http://cagepea.tumblr.com
  Svara
 • hanna: fast det är väl knappast en majoritet av tjejer som sjunger om detta? Det är på skoj och lite Onkel Konkel över det hela.

  Och hur vill män ha en snusig mun runt sin penis?

  Sofia i London 2010-12-05 03:06:18 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
 • Kommer aldrig kunna sluta lyssna på detta! Tack för att du visade mig!

  Anneli 2010-12-04 23:45:21
  Svara
 • her blog is ugly! sorry 🙂 but first song so funny, like it 😀

  blackberry 2010-12-04 21:56:08
  Svara
 • här skulle jag ju kunna skriva om att det feministiska budskapet är att hon har sex på sina egna villkor, men om ni inte fattade det från början så lär ni väl inte fatta det även om jag förklarade det för er heller.

  Kim 2010-12-04 21:47:36
  Svara
 • väldigt oväntat låtval av nio till fem. låtar som handlar om att suga kuk.

  tycker det är tråkigt att tjejer skall behöva använda sådant språk för att få uppmärksamhet. skivomslaget med bara bröst och smet, massa kuk och fitta ord i texterna och lolitadans. vad är dealen? på vilket sätt har detta med feminism att göra? jag tror att budskapet kan vara missvisande. hon förstärker ju bara det många män vill ha; naken hud, avsugningar och tjejer som spelar dumma. det är väl ändå att gå tillbaka till stenåldern!

  snälla ni som tycker detta är bra? förklara!

  hanna 2010-12-04 20:50:54
  Svara
 • Men herre Liv, du behöver ju inte bli uppspelt över att någon inte tycker om samma sak som du? Som emmelina sa each to their own.
  Jag håller för övrigt med. Tycker om allt med en gnutta substans och däri faller inte en låt som bygger på att suga kuk med snus i käften -enligt mig.

  Jess 2010-12-04 20:40:10
  Svara
 • liv: fast sången är ju menad att vara äcklig och lite chockerande, inte så konstigt ifall vissa ogillar det, utan att behöva kbt 🙂

  Sofia i London 2010-12-04 19:31:46 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
 • hon är tuff!

  Linda 2010-12-04 18:39:37 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Jag är kär i henne! Vill vara exakt så.

  Julia 2010-12-04 18:01:18
  Svara
 • Ha ha hon är underbar!

  Att vara någons fru 2010-12-04 17:18:00 http://attvaranagonsfru.se/
  Svara
 • Emelina och ida: Jag undrar snarare varför ni har problem med orden kuk och fitta? Några andra kroppsdelar ni inte klarar att höra om? Om det är så äckligt så kan ni säkert googla upp en bra kbt-terapeut så att ni kan hantera det lite mer avslappnat i fortsättningen.

  liv 2010-12-04 17:13:36
  Svara
 • håller fullständigt med emelina. riktig skit. varför skall alltid ”mediebrudsfeminister” sjunga sådant här? bläää. vad är syftet?

  ida 2010-12-04 16:35:37
  Svara
 • Not my cup of tea, but to each their own. Har personligen svårt för hela ”Nu ska jag sjunga kuk och fitta bara för att”-grejen. Mina oskyldiga öron blir litet ledsna.

  Emelina 2010-12-04 16:18:44 http://judymyfriend.blogspot.com/
  Svara
 • Gud vad underbart!!! Älskar att det är så ärligt på något sätt, det känns inte konstlat trots att det är så mycket knasigheter. Detta gjordemin dag

  p a n d a 2010-12-04 16:03:10 http://www.gulasnickarbyxor.blogspot.com
  Svara
 • Min kille ska få skivan i julklapp….

  Vifsla 2010-12-04 15:09:46 http://www.welest.blogspot.com
  Svara
 • haha hon är f1 najs ju!

  puss 😀

  Klaarup 2010-12-04 14:52:48 http://digitalmonster.blogg.se
  Svara
 • åh, men vad fint! jag har ju också lilla lovis som artistnamn.
  fast jag är inte så bra på att sjunga eller måla eller nåt artistiskt.

  Lovis 2010-12-04 14:52:37 http://somlighet.blogg.se
  Svara
 • Hon är helt fantastisk! Kul, jag visste inte att det var Luddes syster.

  Rebecka 2010-12-04 14:15:44 http://stormsvala.blogspot.com
  Svara
 • ”Spottar aldrig ut” är så obehagligt svängig, haha!

  emilia 2010-12-04 13:59:13
  Svara
 • grymt!

  dianapriscilla 2010-12-04 13:08:44 http://dianapriscillablogg.se
  Svara
 • haha lilla lovis är bästa! min kille har redan budat och vunnit lpn.

  Madeleine 2010-12-04 12:23:45
  Svara
 • Haha, so cute! It’s not my style of music but sounds good! Good luck to her!

  Libertad 2010-12-04 12:16:51 http://sahakiel.blogspot.com/
  Svara
 • Hehe, va grymt!

  Sofie 2010-12-04 12:05:47
  Svara
 • Fullkomligt briljant!
  Har gillat henne från första början och kan verkligen inte fatta varför så många blev upprörda när du la upp hennes video första gången…

  malin 2010-12-04 11:35:11
  Svara
 • haha, jag dör. hon är jätterolig!

  Maria 2010-12-04 11:18:56
  Svara
 • Hej, jag funderade vilken skräddare du lät sy upp den här klänningen: http://rodeo.net/niotillfem/2008/06/min-klanning/? 🙂

  Sara 2010-12-04 11:15:14 http://www.faeria.blogg.se
  Svara
 • Jag är nog lite kär i henne. Har aldrig sett något så underbart!

  Alma 2010-12-04 10:40:52 http://www.marsipanrosor.blogspot.com
  Svara
 • åh, verkar ju hur underbart som helst!

  K 2010-12-04 10:21:52 http://melllansyster.webblogg.se
  Svara
 • Hahaha! För i helvete Maya, det är ju genialt! Hoppas allt är bra med dig Maya! Kramar Ellinor

  Svara
 • Hon verkar helcool! Att kunna vara knäpp, humoristisk, feministisk, galen och underbar på samma gång, det blir ju inte bättre än så!

  Ulrica 2010-12-04 10:08:56 http://vagentillunderlandet.blogg.se/
  Svara
 • Gla’ Advent!
  Följer nåra bloggar … råkat halka in på Din blogg av någon anledning…? Är inte den som brukar kommentera på bloggar, men Du ja’ måste ba’ säga vikken Tokkult härli’ blogg Du gör å vikken sprudlande personlighet Du verkar ha! Kul å ba’ följa en färgglad & främmande persons varda’ 🙂 Njut av live’ å God Bless!

  Sophie 2010-12-04 09:24:38
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström