Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

torsdagslista.


pic: julia fjelddalen

min bästa vän är ett litet knippe viktiga människor som jag ringer när jag är ledsen. och alla andra gånger också, men just det där med ledsen brukar definiera hur nära man är varandra.

när jag borstar tänderna
tänker jag ofta att det är nog en av de tråkigare sysslorna man gör dagligen.

när jag lagar mat är det jätteviktigt att jag får göra det ifred och ingen annan får hjälpa till, annars blir jag jätteirriterad och stressad. Och jobbig: ”det är bättre om du skär tomaten såhär” och  ”har du satt på ugnen än” ”nej såhär ska vi göra”. fy 17.

jag är (lite) rädd för att få hemlängtan. vill verkligen verkligen INTE få det.


pic: the girl who tamed the tiger

den värsta känslan är ensamhet.

den bästa känslan är att ligga i sängen bredvid honom.

jag är bäst på dricka jättemånga öl utan att må illa, hångla flera timmar i sträck, säga exakt vad jag tycker utan att bry mig om följderna och säga till när jag tycker något är orättvist, samt att vara pepp på nästan allt.

jag är sämst på att behålla den ”trevliga stämningen” när någon säger något jag inte håller med om. även sämst på väderstreck, vinter och rätt dålig på att sjunga ocksa.

jag lyssnar på katterna som jamar utanför mitt sovrumsfönster, julmusik samt väldigt mycket Sam Cooke just nu.

jag pratar mycket med händerna och med halva meningar. Jag har en tendens att bara säga hälften och sen anta att personen ifråga forstår (tror det kanske har med rastlöshet att göra). Ludde förstår alltid. Nina förstår inte alls än men jag tror att det kommer.

jag tycker om hundar som borrar in nosens i ens handflata, promenaden genom Lower East, Nolita och Soho varje morgon till jobbet, Ludvig utan kläder.

kärlek är hur bra som helst.

i somras var jag nervös för att inte få jobb i New York och lycklig varje dag för att det var sommar och man kunde ha picknick vilken tid på dygnet man hade lust.

sist jag grät var förra veckan när jag tittade på New Moon och tyckte att hon huvudrollen borde vara ihop med Jacob istället (ehm jag vet).


pic: sadie w. harris

när jag vill tänka skriver jag och går promenader med musik i öronen.

när jag bakar blir det mest bröd för jag tycker inte så mycket om efterrätter. fast jag bakar ungefär en gång om året.

just nu tänker jag på Ludvig. Jag tänker på honom jämt. Jämt jämt jämt jämt.

idag har jag övertygat mina kompisar att vi ska dricka öl ikväll för att det känns som en sådan dag.

ikväll ska jag (alltså onsdag för det här är tidsinställt) handla julklappar, dricka öl och äta tomatsoppa.

imorgon kommer jag titta på alla julfilmerna jag har laddat ner. Börjar nog med Batteries Not Included.

min mobiltelefon är hela tiden mycket närvarande i mitt liv och något jag aldrig aldrig tappar bort.

när jag vaknar på morgonen vill jag absolut inte gå upp utan ligga kvar och titta på film och läsa tidningar. fast det går ju inte. optimalt vore att börja jobba 12 varje dag.

om jag var ett djur skulle jag vara någon har sagt en iller, men de är så opålitliga så jag hoppas verkligen inte. Helst ett lejon för de är så fina men det är ju inte riktigt jag. Kanske en glad liten tanthund då.

lista hittad hos fina julia.

.


A list about everything and anything. Read it in english here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
52kommentarer
 • Såg ditt svar nu Sandra – tyckte det var kul för jag har precis kollat igenom Home alone-filmerna igen (1 & 2). Det räcker nästan med att se vilken 80-talsfilm som helst så är det ändå liiiite julkänsla i dom, typ Goonies. Okej jag överdriver men det är så många filmer från den tiden som känns så härligt magiska. Annars är det ju trevligt att se Gremlins och Ett päron till farsa firar jul, julklassiker hemma hos mig.

  Malin 2010-12-19 21:09:55 http://www.malinlundell.com/
  Svara
 • jag är likadan när jag lagar mat!

  Linda 2010-12-19 16:10:38 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • trevlig läsning!

  Lisa 2010-12-18 01:34:25 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • Men åh vad skönt. Jag trodde jag var den enda som tyckte jacob var ett bättre kap än edward. Dessutom (och detta är riktigt pinsamt) så gillade jag honom bäst med långt indian-hår. Ujujuj…

  Batfour 2010-12-17 23:44:01 http://batfour.tumblr.com/
  Svara
 • Väldigt fin lista. Och det är klart att Bella borde välja Jacob. Han är varm, kopparbrun, varg (det är vackert bara det) och mysig i allmänhet.

  Emma 2010-12-17 14:50:00 http://www.thelittlestoryteller.blogg.se
  Svara
 • […] Från Niotillfem. […]

  I dreamed of Christmas « Laskask - 2010-12-17 12:17:00 http://laskask.wordpress.com/2010/12/17/i-dreamed-of-christmas/
  Svara
 • I really love your candor.
  I’ll back everyone that asked for a christmas film list!

  Ana 2010-12-17 04:15:26
  Svara
 • Det där med hemlängtan. En vän berättade för mig att den riktigt svåra hemlängtan kommer först efter 6 månader (helt tvärt emot vad någon annan skrev i en kommentar där uppe) och efter att ha bott i Paris i ett halvår så märkte jag att han hade rätt. Visst saknar man alltid små saker och får hemlängtan ibland, men det är först då, iallafall för mig, som det kändes som hjärtat skulle gå sönder och allt var fel. Så, mitt hemlängtan-tips är att planera in så dina bästa personer kommer och hälsar på när du har varit borta ungefär 6 månader. + kom ihåg att även den där värsta superlängtan också kommer gå över.

  Elin 2010-12-17 00:48:39
  Svara
 • Vet du att jag blir så glad att det finns sådana som du. Förebilder, riktigt förebilder. Tack!

  Stina 2010-12-16 23:30:50 http://www.metrobloggen.se/stainan
  Svara
 • Men åh. Batteries not included <3<3<3 En av mina bästa filmer!
  Och jag är team Jacob med dig, eller vad det heter! I alla fall i New Moon. Sen tycker jag kanske att han blir lite väl påträngande. Men hur som, jag har varit och druckit torsdagsöl och det var himla fint! Kram på dig!

  Lina 2010-12-16 23:28:06
  Svara

 • kristina – absolut lana pa! kram.

  sandra 2010-12-16 23:13:27
  Svara
 • først: for ei heilt fantastisk og himla fin liste, du er så flink og fin! 😀

  for det andre: eg skriver for det norske online bloggmagasinet, bloggermagasinet.com, og mi oppgåve er for det meste å skrive om det vi kallar bloggskatter. Denne veka tenkte eg å skrive om vintagekle og bloggar, og difor lurte eg på om eg kunne få skrive litt om deg, fine Sandra, og kanskje også låne nokre bileter frå bloggen din?

  På førehand, takk!

  Stor klem, Kristina!

  Kristina Kvåle 2010-12-16 22:20:26 http://kristinakvaale.wordpress.com
  Svara

 • ruby – haha oh no! didn’t know that 🙂

  malin – allt fran 80 och 90talet som har jultema bara 🙂 borde kanske ga att googla? har hittills bara laddat ner home alone ett & tva, miracles on 34th street och batteries not included.

  sanna hellberg – valdigt valdigt fint.

  lisa marie – det kommer sakert ga alldeles stralande!

  josefine – <3

  fjanten – det kanske bast att be om ursakt for det du sa pa festen och att du sa det for att du var full eller sa? ibland maste man bara vaga lite mer. har man bestamt sig for att man inte kan bli kar sa blir man ju inte det heller. man ska nog inte ta saker pa for mycket allvar. klart det vore harligt att bara dejta honom lite eller hur? se efter hur du kanner pa riktigt? bra axlar ska man spara pa.

  sara – forlat men han ju bara sa fin nar han jamt gar runt utan klader. jag tror jag lider av overkroppsbrist och blev lite for excalterad. han ar ju sa himla fin.

  emma – haha ja men man far val ta det lite som det ar nar bockerna ar skrivna av en megakristen amerikanska..

  sandra 2010-12-16 21:57:52
  Svara
 • Vilken fin liten lista. Tror det är nyttigt att göra listor ibland. Eller liksom svara på frågor om sig själv. I vilket fall; titta gärna på en film jag gjorde igår. Känns som om den skulle göra dig glad: http://flickfantasi.blogg.se/
  Tack för du gör min dag varje dag! <3

  Matilda 2010-12-16 21:41:57 http://www.flickfantasi.blogg.se
  Svara
 • Jag är verkligen PRECIS likadan när jag lagar mat. Folk hinner inte ens avsluta frågan om de kan hjälpa till innan jag säger Nej, ut härifrån. Trevligt va?

  Stockholm Syndromet 2010-12-16 21:19:48 http://syndromstockholm.blogg.se/
  Svara
 • Du skriver alltid så himla fina saker om Ludvig.
  Jag önskar att jag hade någon att skriva fina saker till.

  Mikkaela 2010-12-16 20:41:54 http://www.problemprinsessan.com
  Svara
 • haha åh jag är lika dan när det kommer till åsikter. Inte alla som gillart, men så är det!

  Sofia i London 2010-12-16 20:29:49 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
 • matlagningen stämmer in så perfekt på mig med!

  london 2010-12-16 19:32:58 http://discosanna.blogspot.com/
  Svara
 • Du har helt rätt om Bella och Jacob. Alltså Edward, fy 17 vad jag hatar honom! Där ett tag när jag läste böckerna blev jag typ besatt av twilight serien tills jag upptäckte hur vidrigt uppbyggt hela historien är. Edward är liksom den vackra mannen som ska rädda den rädda lilla flickan, han är överbeskyddande och jävligt nedväderande mot henne också. Det kanske inte framgår så tydligt i filmerna, men i böcker…gudars. Och Bella är en sådan dålig förebild för unga tjejer också! I böckerna kör hon med det här hela tiden ”åh, hur kan han vara kär i mig? hur kan han som är så vacker vilja vara med mig?” Dessutom går hon med på att gifta sig med honom bara för att få ha sex med honom!?!?!? Och usch vad jag grät när Bella inte valde Jacob (han är ju så fin!)

  Ja, det är bara filmer/böcker, jag engagerar mig för mycket.

  emma 2010-12-16 18:53:20
  Svara
 • Nej nej nej Sandra du får inte supportaTeam Jacob! Det är som att vilja att Elizabeth ska välja sin morbror, Mr Collins istället för Mr Darcy! Men vi förlåter dig :*

  Sara 2010-12-16 18:41:03
  Svara
 • Kan du inte tipsa om några bra julfilmer? 🙂

  Cocco 2010-12-16 18:40:14 http://www.coccoess.devote.se
  Svara
 • Jag är likadan när jag lagar mat! Den enda som får hjälpa till är min syster, vi är ett bra matlagningsteam. Risotto skulle jag aldrig låta någon annan göra, jag vet inte varför… Det är bara så irriterande om det inte blir precis på mitt sätt. Hehe. Och ensamhet är sämsta känslan definitivt, det vet jag tyvärr alldeles för mycket om.

  Katrín 2010-12-16 18:16:48 http://katla.devote.se
  Svara
 • fjanten: Jag blir så himla ledsen när jag ser vad du har skrivit. Du får aldrig, aldrig tänka att ”jag är inte hans typ.” Du behöver inte vara någon speciell typ för att du ska kunna bli tillsammans med den pojken som du är så förälskad i. Om han känner samma sak för dig så är det inte för den ‘typen’ du är. Det kan vara för ditt charmiga leende. Det kan vara för era fina intima stunder tillsammans. Det kan vara för att han smälter av att han ser din blick möta hans blick. Det kan vara hur du stryker bort en hårtest som hänger framför dina ögon. Det kan vara precis vad som helst! Som den pojken jag är förälskad i. Han är motsatsen till mig och jag är motsatsen till honom men vi tycker så himla mycket om varandra ändå. Och jag tycker absolut inte att du ska gå ut och försöka hitta någon annan. Jag tycker att du ska vara ärlig och tala om för honom precis hur du känner. Att du känner dig lite försiktig i att bli förälskad i honom för att du är rädd för att du inte riktigt är hans typ. Då kommer han att tita på dig, smeka din kind och kyssa dig. Det känner jag på mig!

  M: Vilken himla bra idé! Det måste jag faktiskt göra. Bjuda honom på en varmkorv, sätta mig bredvid honom på en bänk och kyssa honom. <3

  Lisa Marie 2010-12-16 17:18:07
  Svara
 • Lisa Marie: <3 Bjuda honom på Ikeas varmkorv så fixar det sig.. 😉

  M 2010-12-16 16:14:21
  Svara
 • i våras träffade jag en kille. en vän till min vän. jag dog lite när han kom in på gården och han satte sig genast nedanför mig på trappan och det enda jag ville göra var att lägga mina händer på hans axlar men det vågade jag inte för vi hade ju bara sagt hej till varandra. vi flörtade hela kvällen men jag blev för full så jag sov kvar hos min vän istället för att åka hem med honom. efter ett par veckor träffades vi igen och jag frågade honom om han ville följa med mig hem och det ville han. vi fortsatte att träffas lite då och då, MEN bara sex, jag ville bara ha sex för jag ville inget mer och det tror jag inte han heller ville. I början av sommaren hade vi en underbar natt men så plötsligt hade hela sommaren gått och vi hade inte setts eller hört eller jo förutom en natt då jag ringde och frågade om jag fick komma förbi och det fick jag men jag ångrade mig och åkte hem. för tre veckor sedan ringde jag honom igen. klockan halv fem på morgonen åkte han hemifrån för att möta upp mig och vi åkte hem till mig. förra helgen ringde han och ville komma på festen jag var på och jag sa ok. vi hånglade i soffan och han var så fin men så sa jag plötsligt att jag kan inte bli kär. jag sa till folk att han var min bror och ja jag vet inte varför. Nu ligger jag i soffan och tänker på att jag har tänkt på honom alldeles för mycket hela veckan, jag skrattar när jag tänker på saker han säger och gör och jag är alldeles livrädd att jag håller på att bli kär. jag kan inte bli kär i honom. jag är inte hans typ och nej nej nej. för 10 år sen var jag kär. Nu är jag 25 år. Och jag tänker gå ut i helgen för att hitta någon annan att bli kär i eller vad tusan ska jag göra?

  fjanten 2010-12-16 16:11:58
  Svara
 • hihi, tanthund! 😀 vilken mysig lista att läsa!

  vonskareng 2010-12-16 15:34:05 http://www.metrobloggen.se/vonskareng
  Svara
 • jag drömde att du visade mig en fin affär i new york som det sen visades sig spöka i. det var läskigt men även fast vi nyss träffats sa du att du kunde vara som min storasyster, och jag trodde dig. sen när du lärde känna mig lite mer kändes som att du ångrade mig och du liksom försvann, bara bleknade ur drömmen.

  josefine 2010-12-16 15:30:55
  Svara
 • Åh så himla fint skrivet. Lika fint skrivet som hela du, alldeles alldeles underbara Sandra.
  Och vet du? Jag ska på date med en sådan fin pojke i helgen! Han ville egentligen att jag skulle komma hem till honom men sådant tycker jag inte riktigt om, så vi valde att gå på Ikea istället! Men hans familjeförhållande är inte det allra bästa för han har alltid, alltid fått klara sig själv och då blir jag så himla ledsen. Jag vet inte riktigt vad jag ska kunna göra för honom och då vet jag inte riktigt hur dejten kommer att bli. Tänk om jag säger något himla fel? För jag kommer ifrån ett kärleksfullt hem och han gör inte det över huvud taget och sådant är så svårt.

  Så klart att han inte kan hjälpa varifrån han kommer men jag blir så himla ledsen.

  Lisa Marie 2010-12-16 15:11:28
  Svara
 • A Lovely list, full of cute little pieces of you. That’s why I love these kind of things!

  Libertad 2010-12-16 15:04:52 http://sahakiel.blogspot.com/
  Svara
 • Jag blir också så ledsen när hon inte väljer Jacob! Usch 🙁
  Och en annan sak, du är så himla fin!

  ellen 2010-12-16 14:56:12
  Svara
 • Kände att det här var något du måste se:
  http://www.thisblogrules.com/2009/12/stunning-photographs-of-animals-inside.html

  Sanna Hellberg 2010-12-16 13:41:13
  Svara
 • S: Tycker ju iofs att det är en stor del av hur Sandra är på riktigt, alla bilder, hur hon ser ut, hennes vardag. Att man väljer att fokusera på det positiva betyder inte att man är mindre ”riktig” än andra. ^^

  Lilly 2010-12-16 13:27:50
  Svara
 • jag tycker det har var ditt basta inlagg nagonsin, for forsta gangen (sa lange som jag last) sa kandes det som om man fick en bild av hurudan du ar som person. som mer ”parikitgt”, inte bara vad du gor och hur du, ditt liv och vanner ser ut.

  s 2010-12-16 13:02:45
  Svara
 • Fint inlägg!

  Natasha 2010-12-16 12:39:52 http://www.natashasblogg.se/
  Svara
 • åh. det där med halva meningar. det är min pappa en mästare på. och ingen av oss i familjen förstår honom någonsin. så han får allt förklara den där sista halvan också. 🙂 hehe…

  lisa 2010-12-16 11:59:00 http://gogopop.blogg.se
  Svara
 • Det här tyckte jag om att läsa. Jag tycker om att även jobbiga sidor hos en person kan vara rätt fina. Kram

  Erica 2010-12-16 11:59:00 http://enettaiparis.blogg.se
  Svara
 • Fin lista. Mycket fin!

  R 2010-12-16 11:40:49 http://ragnarsdottern.blogspot.com/
  Svara
 • Haha ja, jag tror faktiskt du skulle vara en liten toypudel om du var ett djur.

  emilia 2010-12-16 11:34:00
  Svara
 • Haha, en glad liten tanthund. Vad sött! En sån där vit liten sak som alltid blir jätteglad när någon närmar sig för att hälsa. Det skulle du nog passa som 🙂

  Jag har tänkt att jag nog skulle passa som ekorre. De är flitiga, trivs högt upp i träd i skogen och har så fin päls. Kan vara sällskapliga, men tycker om att vara ensamma också. Det låter som jag!

  Sanna 2010-12-16 11:30:48
  Svara
 • Jättefin lista 🙂
  Men åh, du måste verkligen skriva ner hela julfilmslistan – den bådar verkligen gott!!!

  Malin 2010-12-16 11:28:40 http://www.malinlundell.com/
  Svara
 • I am the same way in the kitchen. If people come in and try to ”help” it stresses me out so bad. Get out, please.

  Vanessa 2010-12-16 11:28:40 http://thevoyageofv.wordpress.com/
  Svara
 • ”när jag lagar mat är det jätteviktigt att jag får göra det ifred och ingen annan får hjälpa till, annars blir jag jätteirriterad och stressad. Och jobbig: ”det är bättre om du skär tomaten såhär” och ”har du satt på ugnen än” ”nej såhär ska vi göra”. fy 17.”

  Haha, min pojkvän är precis likadan! Stressad och hetsig och blir irriterad om man är i vägen, men det är väl lika bra, för jag är totalt värdelös på matlagning, kan knappt koka pasta utan att det blir dåligt, tror att det är någon slags curse typ. Ibland får jag hjälpa till att hacka grönsaker, men min pojkvän brukar ta över då också, eftersom jag oftast hackar dem ”fel”, haha… Dock så har det blivit en vana att jag bruka diska lite medans han lagar mat (vi har ingen diskmaskin i vår lägenhet), känns rättvist, så att inte han gör allt och jag inget.

  Shelley 2010-12-16 11:27:14 http://www.loststhlm.se/shelley
  Svara
 • Men du har ju så rätt angående New Moon. Jacob är ju så mycket bättre! 🙂 Puss!

  Limpan 2010-12-16 11:04:32 http://lovely-limpan-not.blogspot.com
  Svara
 • jag längtar hem, men brukar lyckas snappa ur det när jag ser mig runt och inser vad jag har nu, och vad jag kan ta till vara på i det här landet. hemma kommer ju, sen. detta är nu och nu är allt vi har.
  /jenny i oman

  jennycatharina 2010-12-16 11:03:42 http://jennycatharina.blogspot.com
  Svara
 • Min erfarenhet av hämlängtan när man bor utomlands, som jag uppfattat att många andra också känt är att den kommer. Den kommer så fort man inte förstår något eller så fort något blir fel. Jag längtade jättemycket hem när jag inte fick öppna ett bankkonto på 3 månader och därför inte fick ut någon lön. Men efter ungefär 6 månader försvinner det. Då är man så van med att vara där att det på riktigt är ett nytt hemma. Fint!

  Fanny 2010-12-16 10:55:59 http://vadomenblogg.blogspot.com
  Svara
 • åååh, en lista på julfilmer tack? 🙂

  amanda 2010-12-16 10:54:37 http://amandahildur.blogg.se
  Svara
 • Hahaha, när jag lagar mat släpper jag knappt in någon annan i köket! Tur då att Kristofer inte alls tycker om att laga mat utan hellre ordnar på disken då.

  Emily 2010-12-16 10:51:31 http://damernas.se/emily
  Svara
 • Jag är exakt likadan när jag lagar mat! Jag måste få göra det ifred, vilket är tråkigt för 1. Det blir mer jobb för mig och 2. när min pojkvän och jag bestämt att vi ska laga något extra gott så slutar det ändå bara med att jag lägger mig i det han gör och kör ut honom ur köket. Supertrist ju!

  Anna 2010-12-16 10:28:14 http://disco2000.blogg.se
  Svara
 • Under december månad är det alltid lite extra jobbigt att inte vara nära dem man älskar alldra mest. Och då är det verkligen okej att längta hem, det brukar jag göra.

  Att kolla på julfilmer är en bra idé, då brukar man må bra i hjärtat. Jag vill passa på att tipsa om en JÄTTEBRA julfilm; ”A christmas tale.” Detta är en fransk film som har så himla mycket mer än bara julstämning, bland annt vackra skådespelare. Lite vin eller choklad till det så är man healad.

  Tilda 2010-12-16 09:32:54
  Svara
 • den första bilden va jättefin 🙂

  Erika 2010-12-16 09:31:21 http://meheartit.blogg.se
  Svara
 • hemlängtan är faktiskt inte så farligt. det betyder bara att man lämnade viktiga personer hemma. tycker nog hemlängtan är ganska fint faktiskt. de väntar på dig där hemma liksom

  Edith 2010-12-16 09:15:36 http://edithblues@blogspot.com
  Svara
 • oh no.
  I hate to bring bad news, but ….
  You know what they say …. once you’ve said that your phone is something ” I never ever lose ” … you will probaby lose it very soon.
  I’ll cross my fingers and my toes for you.

  Ruby 2010-12-16 09:09:58 http://www.rubyclicks.blogspot.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström