Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

råbiffen.

Igår kväll lagade jag (eller vad man nu ska säga) råbiff! Jag älskar råbiff på restaurang men hade aldrig provat på det själv. I tisdags var det dags. Jag gjorde inte riktigt exakt som man skulle göra men såhär blev min slags råbiff i alla fall:


Ingredienser:
– Nötfärs
– Kapris
– Dijonsenap
– Lök
Och persilja om du vill, jag tog det för att jag är lite besatt i persilja och har gärna det till allt. Sparrisen ska inte in i råbiffen utan de kokade jag några minuter för att ha vid sidan av.


Blanda köttet i en bunke tillsammans med kaprisen, finhackad lök, dijonsenap, persilja och salt och peppar.


Gör en fin bulle med hjälp av ett glas.


Tryck ner med fingrarna lite så det blir en liten urgröpning och lägg en äggula där. Klart! Jag åt min med sparris och sallad med tomat och granatäpple.
.


Last night I made steak tartare for the first time in my life. Very easy and super delicious. Mix ground beef, capers, minced onion, dijon mustard, salt and pepper (and parsley if you like that, i do) with your hands. Make a round bun with a glass and put a yolk on top. Ready to eat!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
67kommentarer
  • Så otroligt gott, fullkomligt älskar råbiff!
    Ser supergott ut, ska prova med persilja nästa gång.

    Tack!

    Maria 2012-05-17 22:08:25
    Svara
  • Trevligt, men jag skulle aldrig göra råbiff på vanlig nötfärs från affären. Finns förresten en hel hemsida (!) dedikerad åt råbiffar… http://www.råbiff.se – hah!

    Jens 2011-01-27 01:38:50
    Svara
  • Hej gullunge! <3
    Lade precis till dig på bloglovin, gillade din blogg så jäkla mycket!
    Här ska följas!

    DS: Du kan väl göra samma med mig? 🙂 direktlänk:
    http://www.bloglovin.com/sv/blog/1971283/modellinglove/follow

    En modells liv 2011-01-18 19:25:21 http://modellinglove.se
    Svara
  • Är inte sur eller arg eller nått och du gör som du vill. Men, bara för att man köper ekologiskt kött är inte kossorna glada innan de slaktas…. Det är synd att du ger sådan information i din blogg då det är väldigt många som läser här och kanske tror att det är sant.

    jenni 2011-01-14 20:32:12
    Svara
  • (”,) Åhhhh va mumsigt det ser ut !!

    <3 ÄLSKAR RÅBIFF !!

    Det har jag gjort sedan jag var liten. Själv brukar jag ta rödlök istället för vanlig lök och honung, balsamico och/eller chiliflakes för en smakrig brytning. Usss va sugen jag blev nu då… hehe.

    // Med vänliga hälsningar, Patrik.

    Känslobloggen - av Patrik PH Larsson 2011-01-14 19:31:05 http://dragonph.blogg.se
    Svara
  • People, people… rått nötkött eller fisk är inte ett dugg farligt, inte i sig. Är det inte fräscht så kan det innehålla bakterier och parasiter dock, men det beror på livsmedelshanteringen, inte på köttet!
    Det man ska göra är att se till att man får tag i högkvalitativt kött, och är man ändå osäker kan man låta det ligga i frysen i ett par dygn (detta ska man ALLTID göra med fisk.) Då dör eventuella parasiter.
    Och inget rått fläsk eller kyckling, men det säger väl sig självt.

    Fröken Svår 2011-01-14 15:32:11 http://neverbody.blogspot.com/
    Svara
  • hjäääääääälp :O jag tycker det är väldigt läskigt fast jag blir ändå väldigt nyfiken. Beror nog på att jag väldigt sällan köper kött för att både min far och plastfar jagar så jag har allt kött jag behöver i frysen och det köttet vill man verkligen inte äta rått. Speciellt inte vildsvinsköttet! Men jag delar ditt intresse för mat och försökte mig på egna macarones idag 🙂 Keep it up

    Btw, vad gick du för medialinje som du fick praktik i NY med? 🙂

    tilda 2011-01-14 02:52:42 http://flakey.blogg.se
    Svara
  • Hej Sandra! om du gillar kott sa testa nasta gang kott fran Pat La Frieda -basta slaktaren i NY. Och har du inte testat burgaren pa The Spotted Pig ar det att rekommendera! (men skippa blaosten!).

    Cecilia K 2011-01-14 02:18:26
    Svara
  • cecilia: haha, what? ”blir lite ledsen att du äter kött. allt annat med dig verkar så fint” hur fan kan man säga en sån sak?! 😀 haha.

    emilia 2011-01-13 20:48:58
    Svara
  • Fan vad fint. Jag tycker om dig för att du gör rejäl mat. Jag tycker om dig ännu för att du gör rejäl mat på ekologiskt kött och jag tycker om dig något kopiöst (och är förbaskat imponerad och blir matlagningsinspirerad) för att du äter biffen rå. Jag tycker om dig x3. High five!

    Sophie 2011-01-13 19:38:26 http://www.fatherwhale.blogspot.com
    Svara
  • hej!

    Jag blir så inspirerad av din blogg..Härligt blogg:)

    Jag är nyfiken på en sak, vart åt du rå biff någonstans i Stockholm?:)

    jennifer 2011-01-13 18:44:04
    Svara
  • Tatar steak is one of my all-time-favourite foods, and i really like your version of it!

    Here in Poland it’s called just ”tatar”, and served with minced onion and sour cucumbers. Goes great with ice cold vodka 🙂

    ciri 2011-01-13 18:21:08
    Svara
  • jag tycker det ser gott ut faktiskt, och jag är vegetarian. så skulle vilja prova, men av etiska själ och miljösjäl så gör jag det inte.

    och inte för att vara elak eller nedlåtande, men att 2011 säga något om ”glada kossor” är bara så himla naivt.

    Mimo 2011-01-13 17:50:55 http://plentyofjunkfood.ratata.fi
    Svara
  • haha åh, roligt att folk tycker det är galet med råbiff!

    mimmi 2011-01-13 17:28:54
    Svara
  • Blir du aldrig trött på all kritik du får via kommentarerna? Eller väger alla snällisar upp dem kanske… Skulle tycka det var så otroligt att behöva ”försvara” mig över en råbiff, haha.

    Malin » » » 2011-01-13 15:20:05 http://eightdeadbois.blogg.se
    Svara
  • Åh Mumma!
    Jag gör alltid råbiff när jag är hemma själv, det är min bästa 🙂
    Jag har min lök och kapris runt om biffen, och gärna några anjovisfileér till. Testa det om du gillar anjovis!
    Till er som tror att det är onyttigt med rått kött; man måste se till att det är högkvalitativt nötkött. Som Sandra sa så säger man bara till i affären och så vet de vad det är frågan om. Men det måste vara en affär som styckar och maler sin egen färs! Och den måste såklart vara pinfärsk.

    Till Olof: Spännande med worcestershiresåsen! Det ska jag testa nästa gång. Kanske idag.

    Anna 2011-01-13 09:42:26
    Svara
  • Fy sjuttan vad äckligt…

    Kristina 2011-01-13 09:19:03 http://shiymras.blogspot.com
    Svara
  • Fy sjutton.

    Lovisa 2011-01-13 08:42:26
    Svara
  • Men Sandra, du glömde worcestershiresåsen och tabascon!

    Själv älskar jag råbiff, gärna gjord på mald oxfilé och med några extra droppar tabasco och två varv extra med pepparkvarnen. Alla ni som klagar och rynkar på näsan, prova eller håll er till Mamma Scans köttbullar! 🙂

    Olof 2011-01-13 05:32:37
    Svara
  • This food is common in Sweden?
    Reader of Brazil

    michelle redig 2011-01-13 01:08:02
    Svara
  • Gott! jag brukar alltid käka upp halva köttfärsen innan jag gör typ köttbullar osv ^^ Trodde att det bara var jag som gillade rått kött, så jag blev lite gladare nu ^^

    Fridaj 2011-01-13 01:06:58
    Svara
  • Har aldrig riktigt fattat dedär med råbiff, är det verkligen nyttigt att äta rått kött?? :S

    Hej 2011-01-13 00:55:30
    Svara
  • Jag tycker det verkar så himla läskigt att äta rå köttfärs, klart att amn smakat en bit någon gång men det var inte till belåtenhet.

    Svara
  • oh så läskigt! Men så har jag precis börjat äta sushi också, får ta allt lite sakta 🙂

    Emma 2011-01-13 00:03:40 http://mirphusinha.blogg.se
    Svara
  • Bästa tipset: Jag gjorde råbiff till min kille i helgen när vi firade två år. Det är hans favoriträtt och i kärlekens tecken tryckte jag biffarna med en hjärtformad pepparkaksform. Så larvigt enkelt men så himla fint. Jag önskar nästan att han hade kommit på det först så att han kunde gjort det till mig :]

    Johanna 2011-01-12 23:54:39 http://www.jody.se
    Svara
  • jag är inte så mycket för kött, så råbiff är bog inget för mig 🙂

    M I K A E L A 2011-01-12 23:54:10 http://mikaelabjarve.blogg.se
    Svara
  • In Germany it is also pretty common to eat raw minced meat. Pretty delicious. But I don’t get used to the uncooked egg yolk. 😀

    Annika 2011-01-12 23:37:51
    Svara
  • Nja, även sushi innehåller hemskt många bakterier och har gett många matförgiftning. Som sköterska ser jag det dagligen dvs magsjuka av dålig mat och ofta rå mat som inte är rätt tillagad. Tyvärr bör kött inte ätas rå dages djur är inte så friska som vi vill tro. även om det är himla gott

    Ann 2011-01-12 23:02:03
    Svara
  • har aldrig prövat råbiff men det kanske är värt!

    Madeleine 2011-01-12 23:00:04 http://bonjourvintage.wordpress.com/
    Svara
  • jag tycker att du är fin även fast du äter kött!

    ellen 2011-01-12 22:51:51 http://www.ellenfilippamaria.blogg.se
    Svara
  • blir lite ledsen att du äter kött. allt annat med dig verkar så fint

    cecilia 2011-01-12 22:47:14
    Svara
  • Vad gott det ser ut, nu blev jag jätte sugen på sparris..

    Carolinas Couture 2011-01-12 22:45:28 http://carolinascouture.blogspot.com/
    Svara
  • men som du sa till maria innan…om de säger i butiken att du kan använda det till råbiff så ska det vara lugnt…

    christine 2011-01-12 21:01:53
    Svara
  • Riktigt bra med lite mattips. Jag älskar matlagning. Ska prova denna rätt. 🙂 Tack för tipset!

    // Prinsen

    Prinsen 2011-01-12 20:57:41 http://prinsenochpinglan.blogg.se
    Svara
  • Jättebra med ekologiskt Sandra men ekologisk djuruppfödning hindrar inte bakterier från att hamna i maten. Säkert inte alltid det är farligt men man vet aldrig..
    Tomtefader: Det är stor skillnad på carpaccio och köttfärs!
    http://www.fsis.usda.gov/factsheets/ground_beef_and_food_safety/index.asp

    christine 2011-01-12 20:53:54
    Svara
  • p.s. since im im medicine student, and after a course of parasitology this year i certainly do not encourage ppl to eat raw meat, and the fact that it’s common isn’t an arguement [meaning sushi here], the majority of patients [with 12m worms] in infectological hospitals are ppl who visit sushi places often :] just sayin

    cimon 2011-01-12 20:53:40
    Svara
  • raw meat? =oooo jeeez…

    cimon 2011-01-12 20:47:17
    Svara
  • Smakte det godt?

    The girl with glass feet 2011-01-12 20:46:03 http://thegirlwithglassfeet.blogg.no/
    Svara
  • jag äter inte kött, och har inte gjort på många år. MEN DU FÅR TA MIG TUSAN TOM KÖTT ATT SE GOTT UT. fina bilder, jappjapp.

    chesys 2011-01-12 20:36:44 http://jesusharlandat.blogg.se
    Svara
  • Åh vad gott. Har inte ätit råbiff på evigheter, men nu ska jag verkligen göra det.

    Stockholm Syndromet 2011-01-12 19:37:34 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • måste bara få säga att jag står helt och hållet på sandras sida. rått kött är helt ofarligt, så länge man köper rätt. hurra för carpaccio!

    tomtefader 2011-01-12 19:34:51
    Svara
  • christine – koper alltid alltid ekologiskt kott. viktigt med glada kossor.

    sandra 2011-01-12 19:26:44
    Svara
  • You’re such a leo, so very adventurous with food. Seems scary but I must admit that if I was with you, I’d probably try it too.

    Desiree 2011-01-12 19:16:57 http://vanillablackcherry.blogspot.com
    Svara
  • Jag skulle inte äta råbiff på färdigmald köttfärs i USA! Se dokumentären Food Inc!

    christine 2011-01-12 19:15:52
    Svara
  • I’m really not so sure I’d eat raw meat… there are warning labels all over the packages saying if you don’t cook it right, you could seriously die or at the very least get severe food poisoning. :/

    lesley 2011-01-12 19:08:24
    Svara
  • äääääälskar den maträtten!!

    Sofia i London 2011-01-12 18:46:02 http://sophedeluxe.devote.se
    Svara
  • Det ser ju onekligen ganska gott ut men jag är himla skeptisk till att det inte är tillagat på något sätt alls. :S
    Blev det gott då? 🙂

    Ponyo 2011-01-12 18:43:18 http://www.annamaria-l.se
    Svara
  • Sandra, vad modig du är! Det måste var jättegott, vet massa folk som älskar det. Själv har jag aldrig provat det, men det ska ju inte vara nån fara om köttet är färskt. Åh. Jag är nog inte mogen nog ändå=)
    Hoppas det var gott för dig iaf!

    Antonia 2011-01-12 18:39:44 http://www.swedishloveaffair.com
    Svara
  • horrni det kanske later jattelaskigt med ratt kott men det ar en delikatess som ar vanlig i manga lander. tank pa att sushi ar ju rått och det tyckte folk var helt fullkomligt obehagligt nar det kom och nu ar det vanligt som pizza. samma sak med carpaccio, ocksa rått. hur som helst, supergott.

    maria – du ska absolut inte avrada folk till ata ratt kott. sa lange man sager i mataffaren att man vill anvanda kottet till rabiff sa gar det alldeles utmarkt.

    sista skriet – har aldrig varit vegetarian.

    sandra 2011-01-12 18:29:00
    Svara
  • Såg inte alls gott ut, fy fy fy 🙁

    VIKTORIA TOMIC.SE 2011-01-12 18:27:44 http://viktoriatomic.se
    Svara
  • min typ av matlagning känns det som – fort ska det gå!

    Erica 2011-01-12 18:20:58 http://enettaiparis.blogg.se
    Svara
  • så himla äckligt!

    Mette 2011-01-12 18:14:50 http://gsomigpunkt.wordpress.com/
    Svara
  • känns konstigt att du gillar råbiff när du har varit vegetarian! haha.

    sista skriet - second hand blogg 2011-01-12 18:11:54 http://sistaskriet.blogg.se
    Svara
  • tjusigt det såg ut men läskigt när det är rått! 🙂

    bea 2011-01-12 18:09:44 http://beatasbilder.blogg.se
    Svara
  • ah! what a great blog. really inspiring.

    x
    Alexandra

    www.alexandragrecco.etsy.com

    alexandra 2011-01-12 18:09:23 http://www.alexandragrecco.com
    Svara
  • :/

    m 2011-01-12 18:08:48
    Svara
  • Skulle avråda folk från att äta rått kött då det bland annat kan ge upphov till olika parasiter som den fantastiska köttmasken….

    Maria 2011-01-12 18:06:59
    Svara
  • men herregud så obehagligt

    niclas 2011-01-12 18:04:14 http://tillfabriken.blogspot.com
    Svara
  • obehagligt! :/

    Malin 2011-01-12 18:02:15
    Svara
  • Oh, gosh! I have never tried steak tartare and honestly never will, I’m definitely not game enough to eat raw meat (unless it’s fish in sushi, haha) – but you sure make it look quite nice!

    Michelle 2011-01-12 17:59:02 http://fromfromage.blogspot.com
    Svara
  • Blev det gott då?

    Sophie 2011-01-12 17:49:47 http://hejbruno.blogg
    Svara
  • hm.. är något skeptiskt till att äta rått kött men blev det gott då?

    Sara 2011-01-12 17:42:56
    Svara
  • hm, vad konstigt det känns att äta rått kött så där… men jag gillar blodigt kött så då kanske råbiff är något för mig det också. 🙂

    emelie 2011-01-12 17:35:09 http://whirl.se/wp
    Svara
  • Råbiff verkar lite läskigt, har aldrig vågar prova 🙂

    Carolin 2011-01-12 17:25:02 http://nilorac.blogspot.com
    Svara
  • Euwww :O

    emilia 2011-01-12 17:24:32
    Svara
  • låter lite galet, men säkert gott! du har fått mig att gilla löskokta ägg, förresten.

    spacetime 2011-01-12 17:20:01 http://spacetime.blogg.se
    Svara
  • Jag vill verkligen gilla råbiff. Jag ska ge ditt recept en chans. Tack!

    Linda 2011-01-12 17:13:24 http://www.bokkulla.blogg.se
    Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger