Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Q&A (frågor och svar) part 1. Food.


Puh. det tog ungefär fyra timmar igår att bara kategorisera alla era frågor så vi börjar med något enkelt. Mat!

What is your favorite thing to eat?
My top 3: Raspberries with cream, chanterelle toast and fresh swedish prawns with salt and lemon. I am also a big fan of all kinds of pasta.


Men kan du inte lägga in fler recept? Speciellt pasta med nån krämig sås. Såg någon sådan här på din blogg och kan inte sluta tänka på den! Det var med kyckling tror jag.
Jag lägger upp recept lite då och då! Kolla i kategorin ”om mat”. Här kommer de pastarecept jag kommer ihåg att jag lagt upp:
Papardelle med persilja, mozzarella och salami
Tagliatelle med lite av varje

Pasta pesto med lammkorv och spenat
Pasta carbonara
Rigatoni med lite fuskig tomatsås
Världens enklaste (och kanske godaste) spaghetti
Lammkorv och saffranspasta
Magisk grönsaksspaghetti
Färsk tagliatelle med kräftstjärtar och sparris
Pastagratäng med kantareller och kyckling

om du gillar pesto (vilket jag har för mig att du gör), vilken är godast, den med basilika eller soltorkade tomater?
jag föredrar den med basilika, den smakar liksom lite mer.

gillar du semlor?
Jag älskar semlor.

Har du någon gång funderat på att bli vegetarian?
Nej. De flesta av mina måltider är vegetariska. Men. Jag älskar kött och tänker inte sluta att äta det.

Vilken är din sorts favoritglass?
polkagrisglass.

Brukar du sjunga när du lagar mat?
Nej, men jag brukar prata för mig själv. Typ ”nu är det dags att sätta på pastavattnet” och så. Vet inte riktigt varför, men det känns trevligt i alla fall.

Vart i Stockholm tycker du är bäst att äta ute? Brukar du alltid boka bord innan du går någonstans, typ Tranan? Eller droppar du bara in och kollar om det finns plats?
Läs min Stockholmsguide för restaurangtips. Och ja, jag bokar i princip alltid innan jag ska äta middag. Det räcker oftast med att man ringer några timmar innan.

är du en chips, godis, choklad eller kanske ingenting-människa?
Lösgodis!


jag har läst att du inte gillar efterrätter, stämmer det och varför?
Både ja och nej. Jag gillar riktig mat mycket mer än efterrätter. Skulle exempelvis välja en förrätt framför en efterrätt 100 gånger av 100. Är väldigt picky med efterrätter, till skillnad från mat där jag äter i princip allt. Ska ge lite exempel: gillar inte några efterrätter med choklad i. Tycker faktiskt inte speciellt mycket om choklad alls, möjligen Plopp och Center då. Tycker inte om de flesta kakor, gillar inte paj (om det inte är matpaj), gillar inte vaniljkräm eller tårtor med banan och frukt, tycker inte om de flesta glasser och inte heller alltför söta saker. Tycker inte om bakelser, tryfflar eller några efterrätter i ugn typ som Gino.
Älskar dock: alla sorters bär, lösgodis, sorbet, parfait och vissa sorters glass (ex: lakrits, polkagris, äpple), macarons, semlor och creme brulee. Och ost! All ost. Haha. Typ så.

vad brukar du äta till lunch? jag tycker det är så trist med matlåda så jag äter alltid ute men det är ju minst lika tråkigt eftersom det blir så dyrt.
Jag äter sallad ungefär tre gånger i veckan. Favoriten just nu är med gorgonzola, pinjenötter, tranbär, kronärtskocka och coctailtomater. Två gånger i veckan äter jag wonton-soppa på en asiatisk restaurang som heter Mooncake. Den soppan är underbar. Att laga matlåda behöver förresten inte alls vara så tråkigt! Läs min vän Ulrikas matblogg. Hon brukar lägga upp riktigt finfina matlådor då och då.
Mooncake-soppan.

Hej! Varje gång du lagar kronärtskocka ser det så himla gott ut men jag vågar inte riktigt prova själv eftersom jag inte vet hur det ska lagas. Vad är, enligt dig, det bästa sättet att laga kronärtskocka på?
Du börjar med att koka din kronärtskocka. Hur lång tid den behöver koka beror på storleken men runt omkring 50 minuter. När tiden har gått låter du den svalna lite grann och sedan öppnar du upp den. Du liksom spretar upp den som om du öppnade en blomma (kolla på bilden här nere så kanske du förstår). Längst in i mitten finns massa hår. Ta en kniv och skär bort det. Klicka sedan en stor klick smör med salt på den lilla plattan i mitten och börja ät! Du tar ett blad i sänder, doppar i smöret och liksom suger och biter av köttet på varje blad. Bladen allra längst ner är lite bittra så strunta i dem. Till slut har du bara kronartskockshjärtat kvar och det äter du med kniv och gaffel. Den delen är det bästa av allt.

.


Questions and answers part one. This part is about food. Click ”in english” to read.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
  • åh så gott!

    Linda 2011-02-06 00:06:22 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara
  • Jag brukar också prata för mig själv när jag lagar mat. På franska. Så jag känner mig som en fransk kock i ett matlagningsprogram, maten känns liksom lite lyxigare då 🙂

    aina 2011-02-03 20:21:59
    Svara
  • yes skoj att du börjat svara!förstår att de är en del att läsa igenom… och vet du va, min favoritsmak på glass är också polka. fint.

    hanna 2011-02-02 18:08:13 http://fnitterflickan.blogg.se
    Svara
  • Jag älskar bilden där kronärtskockan ser ut som en blomma. Ser så fint ut.

    Sofia 2011-02-02 12:50:25 http://sofia.devote.se
    Svara

  • linnea – det ar flera sadana liknande fragor redan med sa det kommer val nagot sanar svar pa den fragan sen! aven om jag inte riktigt vet exakt hur man gor sjalv.

    mimmi – klart man ska vaga!

    sandra 2011-02-02 00:54:52
    Svara
  • gud vad glad jag är att jag inte läste detta för en halvtimme sedan. du vet som det är om man är jättehungrig och bara ser bilder och läser om god mat, hur kul? haha 🙂 fick ingen middag på jobbet idag för jag hann inte äta, don’t feed the models (or anyone else working with the shows) liksom (det är ju Stockholms modevecka nu). nu är dock hungern botad med pastapastapasta, underbart! (fast kronärtskocka hade inte varit helt fel heller, om det inte vore för att det tar sådan tid att äta.)

    Alina 2011-02-02 00:33:26 http://lifebyalina.blogg.se
    Svara
  • Varför vågar man inte smaka på olika mat rätter? Vad kan hända liksom?

    Mimmi 2011-02-01 23:23:13
    Svara
  • Åååååhhh, polkaglass.

    Stockholm Syndromet 2011-02-01 23:00:28 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • en till fråga till frågestunden, förlåt för att den är sen så jag förstår ifall den inte kommer med.

    men, vad gör man när man kommer på att man visst är kär i sin bästa vän?

    linnéa 2011-02-01 19:42:36
    Svara
  • Älskar att du tar dig tid att fixa med dina inlägg och svara ordentligt på frågorna!

    emilia 2011-02-01 17:49:43
    Svara
  • Tackar för inspirationen! Har testat några av dina recept tidigare. Mina kompisar brukar alltid beställa det där första pastareceptet när jag ska göra mat. Hehe! Gott!

    ida 2011-02-01 17:10:43
    Svara
  • trevliga svar och mumsiga bilder 🙂

    Ingrid 2011-02-01 16:47:42 http://ingridsinspiration.se
    Svara
  • Din blogg, är den underbaraste och sötaste blogg jag har läst! Du skriver på ett härligt och beskrivande sätt! Det piggar verkligen upp min dag!

    siiri 2011-02-01 16:27:26 http://siiri.devote.se
    Svara
  • åh, kan förstå att det tog lång tid men är så glad att du har börjat svara på frågorna

    Marija 2011-02-01 16:19:57 http://www.mariamedj.blogg.se
    Svara
  • Att du pratar för dig själv när du lagar mat är bland de finaste grejerna du skrivit om dig själv här på bloggen tycker jag.

    Moa 2011-02-01 16:11:01
    Svara
  • älskar dina matfoton!

    Nora 2011-02-01 15:11:26 http://youmeoui.blogg.se
    Svara
  • Jag älskar också mat och föredrar det framför efterrätter. I min familj äter man alltid så mycket att man till slut måste ligga på golvet och ta igen sig. Pasta är en stor favorit också. Fint att läsa om ditt kärleksfulla förhållande till mat.

    Jag älskar din blogg och du verkar vara en himla fin person!

    Mira 2011-02-01 14:52:14
    Svara
  • Mmm, vad sugen jag blev på kronärtskocka nu, det är ju så otroligt gott!

    Lisa 2011-02-01 13:24:21 http://lisaedoff.blogspot.com
    Svara
  • mmmm food porn

    Magdalena 2011-02-01 12:03:21 http://magdalenaviktoria.blogspot.com
    Svara
  • Yay, du tog med min fråga! Nu kan jag gotta mig i dina pastarecept, tack!

    sandra 2011-02-01 11:55:25 http://tintura.blogg.se
    Svara
  • Åh MAT. Elsker mat-postene dine. I går tittet jeg faktisk igjenom hele om mat kategorien, sjukt fin den är.

    Anja 2011-02-01 11:31:37 http://anjastensrud.blogspot.com
    Svara
  • du borde skriva om mat alltid, hela tiden! älskar mat-inläggen!

    kajsa 2011-02-01 11:12:37 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
    Svara
  • Man blir alltid så hungrig när man är här inne på besök.

    Pauline 2011-02-01 11:04:41 http://piinkfuneral.wordpress.com
    Svara
  • allt ser otroligt gott ut!

    Hannah 2011-02-01 10:49:12 http://hannahsplace.devote.se
    Svara
  • Kronärtskocka ser spännande ut men har inte heller vågat smaka. Fast all mat du fotar ser iofs fantastisk ut!

    Carolin 2011-02-01 10:02:39 http://nilorac.blogspot.com
    Svara
  • Kronärtskocka är såååå gott!!!

    Emma says style, love & rock and roll. 2011-02-01 09:36:06
    Svara
  • fint! jag brukar också prata för mig själv när jag lagar mat. det känns lite som man är med i ett matprogram då!

    Madeleine 2011-02-01 09:30:13 http://bonjourvintage.wordpress.com/
    Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger