Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

questions&answers part 5. new york and living abroad.


(for english, click ”in english” in the right frame under FAQ)

Hur har du det?
Fint tack. Längtar till våren.

Hej jag är ny på din blogg! Intressant att du lever i New York! Min fråga är vad du gör där, jobbar du? Hur länge har du tänk att stanna? Och hur fick du råd att flytta dit?

Svar på de frågorna kan du läsa här!

Hva er det beste/verste med å bo i New York?
Bästa – att det alltid händer saker, att man aldrig blir uttråkad.
Värsta – att Ludvig inte är här.

Vad saknar du mest från Sverige? Då syftar jag på någon sak eller ett svenskt märke (kanske ett schampo eller kanske arlas mjölk eller dylik).. ?

Haribos sega nappar. Gud. Fast i och för sig inte längre för nu har jag cirka 300 påsar hemma för att en snäll person köpte med sig. Rolig historia: när jag hade varit i New York 2007 i några månader så gick jag in i min mataffär  för att köpa sega nappar innan jag ens lämnat resväskorna hemma. Och när jag skulle ge kassörskan pengarna så råkade jag dregla på sedlarna, för att jag var så himla sugen på godiset. Hon tittade upp på mig och sa:
– Ska det bli gott?

hur är det att bo med nina?
Mycket strålande. Nina är en väldigt enkel person att bo med. Vi har inte bråkat alls och vårt hem är väldigt städat och fint och våra morgonrutiner fungerar väldigt bra utan att vi trött krockar in i varandra. Vi är bra på att ge varandra utrymme och inte göra exakt alltihop. Dessutom är hon väldigt gullig, fin och smart.

Jag tänkte åka och hälsa på en kompis i Kanada till sommaren. Om jag får med mig nån tänkte jag även göra ett stopp i New York på vägen dit. Har kollar igenom din NY guide och gillar den skarpt! Men det jag vill uppleva med NY är, som du skrev, takfester och konstiga barer, fantastisk mat och inte bara det turistiga. Känns inte helt lätt att komma in på en fest hos nån när man är där en vecka eller så… Nåt tips om hur man får uppleva NY “the Sandra style?”.
Alltså. Takfester vet jag inte riktigt hur man hittar bara sådär, då får man nog ha varit här ett tag och lärt känna folk. Annars är nog själva guiden jag skrev ganska bra om du vill gå till ställena som jag brukar gå till eftersom jag skrev den utifrån vad jag tyckte om, och inte vad som är turistigt.

jag undrar vad man ska tänka på när man flyttar utomlands?
Kolla det här inlägget vetja!

hur är det att bo i new york?
Det är en fantastisk känsla att bo i sin favoritstad. Är fortfarande lite nyförälskad eftersom jag bara varit här tre månader än så länge. Allt luktar fortfarande utomlands och känns stort och underbart.

har alltid velat åka dit , vad är det bästa med new york?
Att det alltid alltid finns saker att hitta på. Att ingen dag behöver vara tråkig om man inte vill det. Att alla är så sociala, att måndagar känns som fredagar. Och tusen andra saker.

och vad är de bästa godiset där som inte finns här?
Oj svårt. Jag har fortfarande en prova-igenom-period. Men jag gillar Swedish Fish. Och sura skittles! Och den där lakritsen som kommer i fyrkantiga förpackningar och ser ut som små vita och rosa piller.

Hej! Tänka sig om jag vill spendera en vecka i New York på påsklovet, men inte har så mycket pengar. Kan du tipsa om billigt flyg/hotell/område? SNÄLLA SVARA, New York är min favoritplats på jorden!
Jag har aldrig bott på hotell här så jag vet inte. Jag brukar söka på hotell på hotels.com. Vill du bo billigt kanske du ska leta utanför Manhattan, kanske i Brooklyn?

hur hittar man superbilliga flyg till new york? om jag inte minns fel har du någon gång skrivit att du åkt t/r för under 3000.
Jag vet inte, jag söker alltid bara på mrjet.se eller lastminute.se. Boka i tid är nog ett knep.

har du sett några mer kändisar än din granne och sevigny i new york?
Jag har sett Claire Danes och Jared Leto på gatan. Ätit vid bordet bredvid han som dör med sitt skepp i filmen Titanic. Jag har sett Terry Richardson och ett knippe modeller och sedan Chloé Sevigny på Opening Ceremony, men det vet ni ju. Det är nog allt så länge.

vågar du träffa mig när jag och min pojkvän kommer till NYC? jag kanske vågar..
javisst, bara att maila.

vad kostade ditt sjukhusbesök som du behövde göra innan din försäkring hade gått igenom? man har hört så galna historier om det (ja inte just ditt sjukhusbesök men du förstår) men man vet ju inte hur mycket som är sant.
Det kostade 125 dollar och sedan 60 dollar med medicinen. Jag hade förberett mig på flera tusen kronor så det var skönt att så inte var fallet.

hur långt kontrakt har ni på er lägenhet?
Ett år. Fast sen förlänger vi nog det.

Vad är dina bästa tips när det gäller att träffa nya vänner i en ny stad där man inte känner någon? Om det inte alls har klickat med dom man träffar i skolan, jobbet osv.
Jag tror man till sist måste försöka klicka någonstans. Det är genom en person som man lär känna en till och en till. Man träffar någon på jobbet och går ut tillsammans med den personen och hans eller hennes kompisar och sedan växer kedjan. Det måste ju inte klicka perfekt, det klickar nog aldrig perfekt direkt. Man får nog ta lite vad man har när man precis flyttat någonstans, det tar några månader innan man lärt känna människor man faktiskt tycker om liksom. Är det helt omöjligt att hitta någon man kan hänga på en helg från jobbet eller skolan så kan man exempelvis maila bloggare som kanske bor i staden om de vill ses. Det finns oftast någon man känner på något sätt. I 2007 gick jag ut och festade själv några gånger bara för att jag så sjukt gärna ville skaffa amerikanska kompisar men det var ju ganska läskigt och kanske inte funkar for alla.

Vet du om det är några roliga konserter i NY den första veckan i juni i år? Eller vet du något bra ställe på nätet att titta på för att få lite koll på det?
Nej vet inte, någon som vet som kanske kan kommentera och berätta?

Är det någon i USA som direkt eller tidigt upptäckt att du är svensk p.g.a din brytning (om du har någon) ? Många?
Exakt alla hör att jag inte ar amerikansk. Det är den första frågan alla amerikaner ställer till mig, ”where are you from?”.

What is your favorite bar/ club in NY?
At the moment my favorite clubs are Don Hills, Kenmare and Jane Hotel. I also really like Cabin Down Below. My favorite bars are harder because I go to so many different ones but I like Epistrophy, Lucky Strike, Rubys, Schillers, Freemans, and basically all the bars in Nolita.

Have you been recognized in New York yet?
Yes, it happens maybe once a week. A very strange but fun feeling with so many international readers!

Vad tycker amerikanare om Sverige? Finns det några fördomar?
Kanske en fjärdedel vet inte riktigt vad Sverige är. Ganska många tror att jag kommer från Schweiz. ”Ahaaa klockor och choklad!” säger typ varannan taxichaufför. De som vet vad Sverige är nämner oftast Ikea, Robyn och H&M. Många är väldigt nyfikna på om vi har några brunetter överhuvudtaget i Sverige eller om varenda en är blond. Sedan har jag träffat på några stycken som tror att Sverige har vinter året runt. En servitör trodde alla tjejer i Sverige höll sig smala genom att under vintertid ta långa promenader med för lite kläder på sig och sedan bränna kalorier genom att huttra. Roligt. Men i överlag så har de flesta rätt bra koll och svenskar uppfattas ofta som välklädda, smarta och jobbar hårt. Och det är ju roligt för oss!

Hej! Är vardagslivet i new york som du hade tänkt dig att de skulle va? Å e de stor skillnad mot stockholmsvardag?
Största skillnaden är att det inte känns som vardag just för att jag är så glad att jag är här överhuvudtaget. Men till slut blir vardag nog vardag vart man än bor. För tillfället är ju allt så nytt. Men självklart är inte vardagen här som i Stockholm eftersom staden är så väldigt mycket större och det oftast händer saker på en tisdag, fastän det bara är en skruttig tisdag.

Du flyttade ju till New York mycket för att det är så fasligt kallt i Sverige väl? (jag förstår verkligen, svensk vinter är hemsk för det mesta) men är det så stor skillnad i New York?:/ du måste ju ha tredubbla strumpbyxor och tröjor och allt! Men det måste ändå vara underbart och värt kylan, det är ju New York för bövelen!;)
Så här är det, jag flyttade inte till New York för att Sverige är kallt. Det var en av många anledningar men jag flyttade framförallt för att jag ville utomlands. För att kroppen skrek att den behövde uppleva mer, att det inte var dags att slå sig till ro, att jag måste upptäcka städer och platser och människor. Och jag hade lovat mig själv att bo här. Jag åkte till New York nästan två gånger om året innan jag flyttade hit. Varenda gång jag reste härifrån bara stack det till överallt. Ville inte lämna stan. Och det är den stora anledningen till att jag flyttade. Att vintern är kortare här och man kan sitta på uteserveringar i mars är ett stort plus. Och det är inte kylan som är den jobbiga i Sverige det är längden på vintern och att himlen ständigt är grå.

har du beställt kaffe på ett fik och sen betalat genom att slänga fram en sedel bara och sen gå? (så som vi inte gör i sverige för där ska man betala när man köper koppen annars så vet expediten att hon kommer bli blåst, ja men typ)
Haha nej.

är kaffet billigare än i sverige? Känns som amerikanarna går ut och tar en cup of kaffe mycket oftare och mindre pretentiöst än svenskar. stämmer det?
Skulle säga att kaffet kostar precis lika mycket här som i Sverige. Vet inte om svenskar går ut och tar en kopp kaffe särskilt pretentiöst? Jag är dock ingen stor kaffedrickare så jag har ingen megakoll.

tunnelbanan eller annan kollektivtrafik, är den billigare än i sverige och i s f hur mycket billigare?
Den är billigare. Jag promenerar nästan överallt så jag har inget tunnelbanekort men en enkel resa kostar ungefär 15 kronor.

Har du slutat säga hej då när du avslutar ett samtal än?
Haha, nej inte än.

Jag och maken funderar på att dra till NY med våra kids (då 5 och 2) för att testa på NYlivet, både som turist och vardagsliv, i 1,5 månader. Tips på var man kan bo och hur man ska hyra, var man hittar lägenhet för en sådan period. Kanske inre ditt område med för tjuven jag chansar!
Kolla craigslist.com och hoteltoshi.com

Jag passar på att fråga om din nya stad: Min pojkvän fyller 30 i februari och vi ska äntligen till NYC för första gången! Men nu har jag sånt huvudbry över hur o vart i staden detta bäst firas? Har läst på mig om hypade restauranger och sevärda musikaler men jag tänker mig att du kanske har någon annan icke-traditionell infallsvinkel?
Kolla in min New York-guide här i ramen till höger under ”reseguider”. Du kan också kolla in kategorin ”om äventyr”. Jag skriver oftast ut vilka restauranger och platser vi besöker och ser kanske något trevligt ut kan man googla och boka! kram

Vad har varit jobbigast med anpassningen till livet i New York? Ex språket, jobbet etc.
Språket är rätt jobbigt men det tar sig. Jag har ingen ångest eller stress, vet ju att det tar tid. Fixa bankkort, social security number, deklarera, allt sånt är jobbigt men vi klarar ju det till sist. Det jobbigaste är snarare att sakna Ludvig jämt. Jag önskar varannan minut att han var här.

vad ska man passa på att göra i USA som man verkligen inte kan i Sverige?
I överlag har New York så himla mycket mer att erbjuda än Sverige. Det är kalas och parader och event och äventyr varenda dag. Man känner i princip aldrig ”vad ska jag göra idag”. Men Museum of Natural History skulle vara mitt första tips! Det var så himla vackert. Och promenera i Central Park för sjutton gubbar också.

vad gör man åt hemlängtan egentligen?
Jag har inte haft någon egentlig hemlängtan än. Såklart saknar jag min mamma, min familj och mina vänner men jag vet att de finns kvar där hemma. Stockholm försvinner inte för att jag är här. Och skulle jag ångra mig, vilken minut som helst, så kan jag bara åka hem igen.  Jag tror det är fint att direkt när man saknar någon smsa eller maila dom och säga det. ”Jag saknar dig!” då får man nog ett svar tillbaka att de också saknar en och fastän avståndet är så långt ifrån varandra så saknar man varandra lika mycket samtidigt en liten stund. Det är fint. Jag knarkar ju Sverige förövrigt på alla andra sätt sa jag kanske skjuter undan min hemlängtan. Lyssnar jämt på P3, läser DN, umgås mest med svenskar och äter Kalles Kaviar till frukost.

And will you ever do a video of you speaking english?
Haha no.

Kommer Ludvig att flytta till New York eller är planen att du ska flytta till Stockholm igen?
Berättade förra veckan att Ludvig har flyttat till Los Angeles. Han har fått jobb där och vi kommer att försöka ses i alla fall en gång i månaden. Så jag kommer resa ganska mycket till LA det närmsta året.

Vem bor i din lägenhet nu när du huserar i New York?
Ingen jag känner, den är inte min längre. Sa upp den i och med flytten.

Kan det ibland bli så att du tycker att du är korkad som inte är där din pojkvän är, för att det är det bästa stället på hela jorden, även om det inte råkar vara i New York?
Nej. Om jag hade stannat kvar i Sverige för att vara med min pojkvän så hade antagligen min längtan till att åka iväg och upptäcka världen vuxit sig stor som en tumör och trasat sönder vårt förhållande långt senare när jag kanske var trettio och fortfarande fast i Stockholm med utomlandsdrömmar. Man måste följa sitt hjärta alltid alltid annars ångrar man sig. Ludvig och jag ser det här som en period i livet där vi inte kommer ses så ofta men sedan när perioden är över kommer vi kunna hångla varje dag. Kanske i en fin lägenhet på Elizabeth Street med en gullig liten rufsig tax.

Går du runt på New Yorks gator och känner dig så ofantligt bra som vi tycker att du är? Ser man hur stoltheten (observera stolthet, inte mallighet) riktigt lyser kring dig? Det tror jag. Förresten, måste bara nämna att jag drömde om dig inatt! Du såg inte ut som du gör på bilderna, men bara för att du skriver massor om hur mycket du tycker om att hångla gav du mig massa tips om det! hahaha!
Haha strålande. Och nej jag går inte runt på New Yorks gator och tänker så :). Däremot kan det ibland slå mig att ”herregud jag bor liksom här!” och då kan jag känna mig så himla glad att jag klarade det liksom.

Var ligger den pizzerian i NY som du köper den där pizzan med tryffelolja på? Verkar sjukt god!
På rivington street i hörnet clinton street. Pizzerian heter Marzano.

Är det lätt att knyta kontakter i New York?
Ja, det tycker jag. Folk är väldigt sociala.

Hur är personer i New York i allmänhet, öppna?
Väldigt öppna och trevliga. Folk ska alltid prata med en i hissen, när man väntar på grön gubbe, i affären och överallt annars. De gillar liksom sällskap här på ett annat sätt. Man känner sig lite som man är en i en stor grupp. Minus är att eftersom alla pratar jämt så inser man strax att få lyssnar. De bara pratar på, väldigt knäppt. Ibland kan man behöva säga saker fyra gånger för att folk ens ska uppfatta det. Det är halvkul stundvis.

Hvor mye koster leiligheten i New York?
Den kostar 3200 dollar i månaden.

Hello! Now that you’ve been in New York a few months, what is your general opinion on Americans? What’s the best thing about them? The worst? I am very curious as to how others view us.
Americans in general are very nice, social, polite and funny. On the downside I feel that most of them are pretty bad listeners and kind off stuck in the system and have a hard time to see outside of it. For exemple, the whole hierarchy situation at workplaces amaze me. For me I just feel that the whole working process slows down because so many people have to have a say in everything.

Jag har fått en praktikplats i Chicago, vad gör jag? med min pojkvän? med papper? med allt? Usa är långt bort och jag vet ingenting, hur gjorde du?
Med papper och allt sånt, kolla det här inlägget. Med pojkvän kan bara du bestämma hur du ska göra. Distansförhållande är svårt och tärande men såklart värt det alla gånger om man är kära och vill vara ihop.

är new york allt det du drömt om eller finns det någonting du är besviken på?
Jag har bara bott här i lite mer än tre månader så jag har inte hunnit bli besviken än. Så mycket kvar att göra och upptäcka!

Jag har en fråga angående att skaffa jobbvisum till USA. Efter vad jag har hört vill de gärna att man har en fil.kand eller liknande. Hur löste du det, eftersom Berghs bara är en tvåårig utbildning?
Man måste väga upp med andra grejer. Typ rekommendationsbrev från viktiga personer i branschen, reklampriser, hur mycket man synts i media, brev från arbetsgivare och massa sådant.

Hvis du fikk velge en annen by, ikke Stockholm eller New York, hvor ville du helst ha bodd da?
Tokyo!

Brukar du lyssna på Empire State of Mind och tänka “Shit, här bor jag”? Det skulle jag göra om jag bodde i N.Y. Fast du kanske inte gillar hip hop.
Nej, men jag borde kanske!

Tror du att du flyttar tillbaks till Stockholm någon gång? Hur och var skulle du vilja bo isåfall?
Ja, jag kommer med största säkerhet flytta tillbaka någon gång. Jag har inte direkt någon lust alls nu men det kommer väl till sist. Jag vill bo i Vasastan då tror jag, precis som jag gjorde förut. Tycker om Vasastan.

Är det ovärt att åka till USA innan jag är 21? Det känns ovärt.
Det beror ju på om du vill dricka öl. Om du vill det, lite ovärt.

have you seen JAMES FRANCO yet?
NO! Actually I am wondering if my neighbours really told the truth? Several of them tell me that they have seen him but I have never seen a glimpse of him. Maybe he has more than one apartment? Probably.

Vad är dina bästa tips om man vill flytta till NY.Jag är jätte sugen på att flytta till NY för en kortare period, känner du till några bra sidor som annonserar jobb eller internships?
Ingen aning tyvärr. Nagon som vet får gärna kommentera!

Nu när du bor du NY, tänker du på svenska eller engelska?
Svenska givetvis! Kanske om jag stannar kvar här i 20 år kommer jag börja tänka på engelska! 🙂

Jag älskar att läsa din blogg för jag älskar NY! Känner du till några andra bra bloggar om NY??
Mina vänner Sara, Rasmus och Nathalie bloggar ju om New York. Fler är exempelvis Galadarling, Hannah and Landon och Keiko Lynn.

Umgås du mest med svenskar i new york?
Yes box! I alla fall hittills. De är ju mina vänner liksom. Vi pratar dock ungefär jämt engelska för Mathieu (ni ser honom på bild ibland) är kanadensare och kan inte svenska. Eller jo, han kan räkna till tio och fråga hur man mår förstas. Det är enklare att skaffa svenska kompisar eftersom jag redan kände flera av dem innan och genom dem lär man känna ännu fler svenskar och så vidare. Nu är vi ett så himla bra gäng som jag verkligen verkligen tycker om och jag skulle inte vilja byta ut dom!

just det! hur har det gått att liksom… byta språk? har det varit svårt att allt plötsligt ska vara på engelska? eller det kanske kommer mer naturligt allt eftersom?
De första dagarna var det svårt att bara förstå folk. Alla pratar så himla fort. Utan att man tänker på det blir det enklare och enklare, och till sist tänker man knappt på det. Jag är ju inte på långa vägar flytande på det här språket och gör många grammatiska fel. Men jag försöker tänka positivt, inom något år borde jag ju vara helt okej i alla fall.

Du verkar ha ett så fantastiskt liv! Men jag undrar hur du lyckas vara så social och ha så många vänner? Det är något jag drömmer om men lyckas aldrig hur lärde du känna alla i New York? Kram.
Vissa människor tycker ju om att vara sociala och andra inte. Så är det nog bara, man är olika människotyper. Jag älskar att ha mycket människor omkring mig och att träffa nya personer. Jag älskar att prata. 🙂 Jag lärde känna mitt lilla gäng här i New York genom att jag och Christian gick i samma klass på Berghs och de andra kände jag litegrann innan. Det blev på något vis naturligt att vi skulle hänga när jag kom hit.

Är det stora kulturella skillnader i New York från Sverige? (Vad?) Och har du gjort något som kändes normalt för oss svenskar men som uppfattades som konstigt av amerikaner?
Nja, både ja och nej. I överlag kan jag känna att människor som jag träffar här är rätt lika svenskar. Men skillnader är som sagt att de är så grundsociala. Alla vill prata med en jämt. När jag står i hissen upp till mitt kontor vet jag att någon kommer vilja prata med mig fastän det är morgon och jag lyssnar på en bra låt och har hörlurar i öronen. Men annars är det rätt härligt. Har inte gjort något än som uppfattas konstigt av amerikaner. Jo, de skrattar åt mig nar jag säger ”what the fuck”. Och sedan tycker nog ganska många på jobbet att jag har lite konstiga kläder.

vad gör man innan man flyttar utomlands? vill själv gärna plugga utomlands efter jag tagit studenten. blir nervös av bara tanken, oftast tänker jag att jag måste i alla fall försöka, men jag tycker det verkar så skrämmande att inte känna någon i ett helt land, liksom.
Jag kopierar ett svar jag mailade för några dagar sedan till en flicka som undrade samma sak: Jag tycker man borde fråga sig själv om man ska sitta hemma fastän man vill ut och resa. Livet är till för att upptäckas och allt det där i Sverige är ju kvar. Inget förändras, allt är där, alla väntar. Ens eget liv ser precis likadant ut efter ett halvår i Sverige men totalt annorlunda om man rymmer därifran en stund. Tänk vad fint när du istället kan titta tillbaka på din resa och säga ”när jag bodde i…”. Dessutom lär man känna så många nya människor, upptäcka nya platser och bli tusen gånger modigare på kuppen. Och kom ihåg att ingenting någonsin är bindande och man är fast. Man kan närsomhelst rymma hem om hjärtat inte klarar av det. Och då har man ändå vågat!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
61kommentarer
 • This is a amazing submit, accomplished properly. I assume I’d develop my private site excessively.

  how to make more money 2013-03-12 04:54:22 http://socialmediabar.com/how-to-be-a-professional-bloggerr
  Svara
 • Reading this short article post reminds me involving my buddy! I will forward this particular write-up to be in a position to him.

  Third-party Reimbursement Compliance And Consulting 2012-12-25 05:28:03 https://www.youtube.com/watch?v=kc18_-Or2sI
  Svara
 • We fairly much trust anyone

  Eilat 2012-10-17 13:27:08 http://besthotelsinisrael.wordpress.com/
  Svara
 • Fantastic write-up. In fact far better explained!

  Arletta Poinsette 2012-07-31 07:29:04 http://www.jukujo-tv.com/
  Svara
 • Åååh, jag missade frågestund! Är det lika lätt som i Vänner att få dejter? Hur går det till? Har någon bjudit ut dig sådär helt spontant? Har du någon erfarenhet alls av hur dejtkulturen ser ut i New York? Jag har funderat på detta jättelänge, och vill veta hur det egentligen går till det där med dejting på andra sidan pölen.

  Hanna 2011-03-08 16:52:18
  Svara
 • Jag blir jätteglad av att läsa det här. Jag har precis flyttat till Barcelona och faktiskt nyss varit i Chicago och jag känner att jag vill ut och upptäcka men vacklar i hur jag tror på mig själv och i att jag har hemlängtan. Men tack för peppen, jag behöver detta 🙂

  Nathalie 2011-03-02 00:49:31 http://thesumofalltears.blogg.se
  Svara

 • emma – jag är anställd som ”creative” och jobbar mer med idéer än faktiskt texter.

  ema – nej, så dyrt är det att bo här. 3200 dollar. 40 kvadrat.

  jeanette – på en balkong i soho.

  elin – det stämmer! kram

  sandra 2011-02-28 06:35:03
  Svara
 • tack fina du för långa inlägg. så roligt att läsa och man märker att du lagt många timmar på hela grejen!
  den enda mycket förvånande grejen är din hyra.. Stämmer det verkligen att du och nina har en hyra på 21 500:- i månaden? visste NY var dyrt men detta var lite väl saftigt.
  ta hand om dig!

  Elin 2011-02-27 23:32:34
  Svara
 • Haha! Dregel på sedlarna-historien… Made my day, tack så mycket!

  Linda 2011-02-27 12:44:08 http://cocoscreme.blogspot.com
  Svara
 • Var är sista bilden ifrån? Den var jätte fin. Alltså. Vart är det någonstans?

  Jeanette 2011-02-27 12:19:28 http://interruptedfashion.blogg.se
  Svara
 • <3 <3 <3 du er best best

  cherokee bat 2011-02-27 12:01:47
  Svara
 • i loved reading this. i’ve lived in new york for over seven years now, but I still relate to a lot of it. You never get bored living here. There’s always new things to discover, new people to meet… I think you could spend your whole life here and still have new things to discover.

  As for the question about concert listings, there are a few websites. I like to check:
  http://www.freewilliamsburg.com/ (they list events in general, but with a heavy focus on music)
  http://www.ohmyrockness.com/ (listings of mostly indie shows)
  http://www.bowerypresents.com/ (listings for 7 of the top venues in nyc)

  nicolette 2011-02-26 20:13:19 http://nicolettemason.blogspot.com
  Svara
 • haha mina kompisar här i england tycker att jag säger ”fucking” lite väl mycket. Jag har fått förklara för dem att vi svenskar (eller iaf jag) lärt oss engelska från amerikanska actionfilmer där alla svär lite hela tiden.

  Sofia i London 2011-02-26 19:19:21 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
 • vänta. 3200? DOLLAR? i månaden? nä. nu ljuger du va

  ema 2011-02-26 17:02:45 http://hantuggarkex.blogspot.com
  Svara
 • IIH så intressant! Jag har en stark känsla av att om det inte vore för dig skulle jag kanske inte våga flytta utomlands till i höst eller när det nu blir. (eller jo, alla ålänningar som vill läsa vidare är tvungna att flytta till Sverige eller Finland efter att de gått ut gymnasiet, men det räknas inte som utomlands.) Men jag vill till England till exempel. Och jag oroar mig redan, men det känns lite verkligare/möjligare för varje gång jag tittar i din blogg. Du är en av mina favoritbloggare!

  frida 2011-02-26 14:46:06 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • Som svar på spørgsmålet (fråga) omkring internships – prøv idealist.org – der er der masser at finde rundt omkring i hele verden!

  Jennifer 2011-02-26 13:18:42
  Svara
 • Tusen tack för svaret på min fråga. Jag går och väger för och nackdelar med att söka ett jobbvisum och ifall det ens är möjligt. Jag har bott i New York på ett J1 visum, och jag skulle gärna vilja bo där igen någon gång i framtiden.

  Lycka till med allt, tycker bara ännu mer om din blogg sen du flyttade.

  Viv 2011-02-26 12:49:58
  Svara
 • Jag har bott i USA i lite över ett halvår nu och jag tänker helt på engelska! (:

  FELICIA! 2011-02-26 04:42:30 http://www.aicilefs.blogg.se
  Svara
 • Du är fin. Din blogg är fin. Tack för att du delar med dig. Jag bor i San Diego nu, varit här i 2 månader. Vardagen är annorlunda när man får testa sig igenom mataffären och vänta på att surfare ska springa över vägen innan man kan köra vidare. Jag tänker och drömmer på både svenska och engelska. Pratar mkt bättre engelska när hjärnan börjar tänka på engelska också. Sånt är fint tycker jag.

  Sanne 2011-02-26 03:37:39 http://www.sannearonsson.se
  Svara
 • Okej, jag är galet avundsjuk för att du har sett Jared Leto! Haha.

  Bea 2011-02-26 02:15:59 http://afairytalebegins.blogg.se/
  Svara
 • Nu vill jag flytta till New York enbart för att få se Jared Leto på gatan! Min avundsjuka är enorm. (Ja, jag älskar Jared Leto) 😛

  Mira 2011-02-25 22:40:44
  Svara
 • They sell Haribo candies here (in US), though I don’t know stores in NYC. You can also order online at amazon.com, and probably from other websites too:)

  Mary 2011-02-25 21:36:08 http://insidemyhideaway.blogspot.com/
  Svara
 • Fasen så bra du är, Sandra.

  FOTOKUSERA - en personlig fotoblogg 2011-02-25 20:43:01 http://fotokusera.blogg.se
  Svara
 • sista bilden, supervacker!

  rasha 2011-02-25 17:35:36 http://rasha.blogg.se
  Svara
 • Det är verkligen härligt att läsa din blogg och speciellt nu när du har flyttat, för din entusiasm och glädje är så smittande!

  Felicia 2011-02-25 17:33:33 http://www.bloggnummertre.blogspot.com
  Svara
 • kjære sandra, den der siste delen med at man skal tørre og kan dra hjem igjen var så fin og gjorde meg glad. nå googler jeg studier i utlandet. takk for inspirasjon!

  marire 2011-02-25 17:29:14 http://hoydepunkt.wordpress.com/
  Svara
 • People that ask you about concerts in NYC should google something like ”concerts in New York June 2011” I don’t know why they don’t think about it;)).

  Ula 2011-02-25 17:18:27 http://adamantwanderer.blogspot.com/
  Svara
 • Har du sett Jared Leto på stan!?!?!?!?!?! Nu blev min hjärna lite förlamad. Han är min gud. Helt ärligt. NYC blev precis mycket bättre, och det trodde jag inte att den kunde bli. Lätt att jag ska dit!

  rebecka 2011-02-25 16:45:08 http://whitewhales.blogg.se
  Svara
 • hehe hej jag måste bara fråga om du någonsin har stött på James franco i hissen eller något. Han har väl varit lite av min kändis crush sen första spiderman filmen kom ut? jag skulle bli helt skakig i mina ben om jag träffade honom.

  pinpop 2011-02-25 16:40:48
  Svara
 • Sandra, han åker till Asien för plugg om ett tag, jag gråter vid tanken redan nu. Hur säger man hej då på flygplatsen när man vet att man inte kommer ses på 6 månader?

  K 2011-02-25 16:40:12
  Svara
 • haha jag tyckte ditt svar om vilket språk du tänker på var lite roligt. ”Svenska givetvis!”. Jag tänker nästan alltid på engelska, det har jag säkert gjort ända sedan högstadiet någon gång när jag började bli mer flytande. fast jag vet inte säkert vilket språk jag drömmer på.

  förresten är www.flygresor.se den absolut bästa jämförelsesajten jag någonsin hittat (och jag har letat en hel del) för den sammanställer massor av flygbolag OCH andra sammanställningssajter! alldeles strålande faktiskt.

  Alina 2011-02-25 16:23:47 http://lifebyalina.blogg.se
  Svara
 • Kul att läsa! Det är roligt att du säger att du kanske börjar tänka på engelska om du stannar i 20 år! Jag har bott här i USA i lite över två år och jag tänker på svenska/engelska 50/50! Det går snabbare än man tror. Men då umgås jag typ inte så ofta med svenskar och min man pratar inte heller svenska. Men ändå! Språket går himla fort att komma in i!

  Styleabaad 2011-02-25 16:23:23 http://www.styleabaad.com
  Svara
 • åh så himla fint. känner igen mig jättemycket! Speciellt det där med att gå ut på gatan och känna sig så himla glad (även om det är så kallt att man tror att man ska falla ihop i en hög) Ska bo i Moskva i fyra månader, har varit här i tre veckor!! Håller med så himla mycket om hur läskigt det är att gå ut på klubb själv. Fast alla ryssar tycker utlänningar är så spännande så det var inte så svårt att hitta vänner här!! Alla bah wöw en svensk!! Fast det är ju svårt med språket såklart.

  Hanna 2011-02-25 15:28:56 http://hejbabusjka.blogg.se
  Svara
 • nice photos!

  http://kimchicsisters.blogspot.com/2011/02/walking-down-street.html

  Gina 2011-02-25 15:27:37 http://kimchicsisters.blogspot.com
  Svara
 • Det där med språket…
  I Stockholm pratade jag mest engelska för jag gick en utbildning på fem år där jag var ensam svensk. Man märker inte riktigt vilket språk man pratar på till slut (min mamma undrade varför jag pratade engelska med henne i telefonen…). Nu bor jag i Italien och har jättesvårt att byta till svenska. Jag tror det är en överlevnadsgrej det där med språket. Nu pratar jag någon form av svengelska när jag är i Sverige, och det låter inte bra och jag skrattar ofta åt mig själv!

  Annars får jag samma frågor som du får, även fast jag fortfarande bor i Europa vet många här inte skillnaden mellan Sverige och Schweiz (som ändå är ett grannland!) och de flesta tror att det går isbjörnar på gatan i Stockholm (vem hittade på det!?). Sen är självklart alla svenskar blonda, snygga och smala. Ikea och H&M är populära ämnen (när de lyckas särskilja Sverige från Schweiz).

  Ellie 2011-02-25 15:22:45
  Svara
 • blir så glad av att du tog tag i din dröm och flyttade till new york. fler borde vara mindre veliga, bara våga!

  Elise 2011-02-25 15:21:46 http://elzplz.blogspot.com
  Svara
 • http://www.nyfa.org/opportunities.asp?type=Job&id=94&fid=1&sid=54

  The above is a link that lists job and internship opportunities. It is predominately for NYC though one should pay attention because some listings are for other parts of the state or occasionally out of state.

  The positions are mostly art based jobs but one should keep in mind that this can include many things. I hope it’s helpful to the person who asked. 🙂

  Laura 2011-02-25 14:47:01
  Svara
 • it’s really fun reading your take on america. and reading about all your nyc adventures. I’m from Virginia, but I’ve always wanted to visit nyc, i’ve just never gotten around to it! 🙂

  kacie 2011-02-25 14:37:46 http://kacielynchphotography.com
  Svara
 • Älskar också Swedish Fish och Skittles, köper alltid på mig en massa när jag är där. Mitt absoluta favoritgodis är dock Reesés Peanutbutter Cups, fast jag har för mig att du skrivit att du inte gillar choklad, så det kanske inte är något för dig!

  När jag är i USA tar det bara ett par dagar innan jag börjar tänka på engelska också, men det gör jag visserligen när jag är hemma i Sverige ibland också, när jag t.ex. umgås med amerikaner och sånt där, och ibland kan jag komma på mig själv med att ”räkna i huvudet” på engelska.

  Och när det gäller att inte säga hejdå när man avslutar ett telefonsamtal, gör folk verkligen inte det? Jag känner en massa människor i USA och har spenderat himla mycket tid där, och har aldrig lägt märke till att någon inte säger ”bye” eller något annat när de avslutar ett samtal.

  Shelley 2011-02-25 14:22:08 http://www.loststhlm.se/shelley
  Svara
 • Spelningar kan man kolla upp på ticketmaster! Det är USAs svar på ticnet.

  Thérèse 2011-02-25 13:52:27
  Svara
 • Angående konserter i det stora äpplet kolla in denna sida: http://www.ohmyrockness.com/. Den är bra och håller koll på dom flesta spelningar. kram

  MLY 2011-02-25 13:41:15
  Svara
 • min favorit bloggg precis, precis här.
  DU sandra, DU har hjälpt mig något så enormt. för ett år sen var jag bruten, mitt hjärta hade blivit lämnat av den bästa kompisen jag hade och jag var ensam. men med hjälp av dina texter har jag läkt. det gör inte ont längre och jag har så många nya människor runt mig nu. tack så hemskt mycket.
  (+ vem kan tycka du klär dig lite konstigt? du har dem finaste kläderna på jorden!) xx.

  sab. 2011-02-25 13:35:26
  Svara
 • Sandra, there are a lot of reason that yours is my favorite blog. But what I love the most is your excitement for the place you live in. It’s not easy to switch things up and leave the people you love (especially a boyfriend), but it’s so worth it. I’m planning my move to NY in June, and every day I think to myself: ”This is just too hard. I don’t feel like leaving my friends. I don’t have the energy to fix up my apartment and sell it. I don’t have the patience to look for a new job.Screw it, I’ll just stay in Malmö.” But then I read your posts and remember why I’m doing it. New York is the most adventurous, magical and flat-out fun city in the world. And that’s worth the big changes. The rest will sort itself out.

  Vanessa 2011-02-25 13:22:07 http://thevoyageofv.wordpress.com/
  Svara
 • Svaret på den allra sista frågan ska jag utan tvekan skriva ner, klistra upp på min vägg och läsa varje gång som nervositeten kryper sig på och jag börjar tveka. Tack tack. Jag ska minsann våga, man lever ju bara en gång!

  Olga 2011-02-25 12:56:16 http://beyondthis.blogg.se
  Svara
 • Ditt svar på den här frågan ”Kan det ibland bli så att du tycker att du är korkad som inte är där din pojkvän är, för att det är det bästa stället på hela jorden, även om det inte råkar vara i New York?” Tyckte jag var så himla bra.

  Jag och min pojkvän är nog fortfarande lite fast i det här vi måste hångla varje dag annars dör vi stadiet. Men jag känner i hela kroppen att han är en människa tillåter mig att följa alla mitt hjärtas drömmar, även om det innebär att vi kommer vara i från varandra ett tag. Den känslan är mäktig. Den har jag aldrig känt med någon annan förut.

  chi 2011-02-25 12:28:08 http://linhchitranle.blogspot.com/
  Svara
 • Men så himla kul att du sett både Clair Danes och Jared Leto eftersom de spelade mot varandra i bästa serien Mitt så kallade liv. Nu undrar man ju förstås om du såg dem tillsammans?:)

  Fia 2011-02-25 11:57:40 http://fifi-vardagochfest.blogspot.com/
  Svara
 • spelningar i new york i början av Juni! http://www.last.fm/events/+place/United+States/New+York?sort=date&startdate=2011-06-07

  alice 2011-02-25 11:33:05 http://666940413.blogspot.com
  Svara
 • Det verkar fint att bo i NY. Och sura skittles som kanske är det allra allra allra bästa godiset! Brukade alltid köpa med mig det från utlandssemestrarna innan.

  Erica 2011-02-25 11:17:26 http://enettaiparis.blogg.se
  Svara
 • Beste stedet jeg har funnet for konsertupdates i New York: ohmyrockness.com – takket være dem skal jeg se PJ Harvey og Smith Westerns i påsken!

  astrid 2011-02-25 11:16:06 http://her-der.blogspot.com
  Svara
 • Fantastiska svar. Jag undrade kanske hälften lite grann, något väldigt mycket och något inte alls, men allt du skriver är ju lika läsvärt oavsett. Du är helt enkelt rätt fantastisk.

  Linn 2011-02-25 11:11:53 http://www.linnkatarina.blogspot.com
  Svara
 • hahha älskar historien om de sega napparna

  angelica 2011-02-25 11:09:12 http://mataduvor.blogg.se
  Svara
 • OJ vad många frågor och svar! Jag bor ju också utomlands men det känns ändå fascinerande att läsa om hela bo-utomlands-grejen från ett sånt här perspektiv.

  Sofie i San Francisco 2011-02-25 10:51:46 http://scienceandletters.tumblr.com/
  Svara
 • Sandra, får jag pilla in en liten fråga här? Jag undrar såhär, en copy arbetar väl med text och med språket som redskap? Hur kunde du få jobb som utlänning, du skriver att din engelska inte är perfekt? Och hur funkar det?

  Kraam!

  Emma 2011-02-25 10:42:09
  Svara
 • yajjj, mina frågor har nu fått svar! :))
  så roligt!

  Tusen tack för det och för en så himla fin och alldeles strålande liten blogg som verkligen lyfter upp en från jordkällaren om man nu råkat hamna ända där nere!

  KRAAAAM

  nina 2011-02-25 10:35:31
  Svara
 • hahahaha! Det där med sega napparna var sjukt kul 😀

  Sofi 2011-02-25 10:32:51 http://sofivilen.wordpress.com
  Svara
 • Jag håller verkligen med dig om att amerikanerna är så himla sociala hela tiden. När jag var i LA kom helt främmande människor fram i mataffärer, fik och på gatan för att ge mig komplimanger eller helt enkelt bara prata. Jag blev lite chockad först, det är ju inget vi gör i Sverige direkt, men väldigt trevligt ändå. Sedan blev alla superglada så fort jag sa att jag var från Sverige, och ofta hade de någon avlägsen släkting härifrån. Det de reagerade mest på är att jag är så kort, de inbillade sig att alla svenskar är superlånga, och så trodde de såklart att vi bor på nordpolen. Ungefär. USA är ett fint, men knäppt land.

  Jennifer 2011-02-25 10:29:03 http://vimmelkantig.webblogg.se
  Svara
 • tack för svaret på min fråga (den sista)! förstår du hur mycket du påverkar mig, och många andra? 🙂 jag blir liksom lite bättre när jag läser saker du skrivit, för då vågar jag! ska spara ditt svar och plocka fram när jag får en sån där släng av nervositet och tveksamhet.

  jag 2011-02-25 10:03:50
  Svara
 • Gud vilka fina blider måste jag bara säga! När jag läst igenom alla frågor och svar så tittade jag på bilderna jätte-länge! Du är en väldigt duktig fotograf, sandra!! 🙂

  Elsa 2011-02-25 09:17:56
  Svara
 • Det är så himla inspirerande att läsa alla frågor och svar, ååh jag ska minsann också till NY!

  L - my deer. 2011-02-25 08:42:21 http://mydeer.blogg.se
  Svara
 • let’s get together 🙂

  hannah 2011-02-25 08:41:19 http://hannahandlandon.blogspot.com
  Svara
 • Jag blir så himla pepp av att läsa sånt här, tack för att du orkar lägga ner så mycket tid på bloggen och visa oss glimtar av ditt tokhärliga liv och inspirera oss!

  ha en toppenhelg!

  Sofie 2011-02-25 08:27:59
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind