Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en guide över tokyo.


En Tokyo-guide kommer lastat! Tyvärr kommer jag inte ihåg vad alla ställen jag var på hette (inte ens rätt alfabet liksom), men ett par tips har jag i alla fall. Det är bättre att ni kollar på en karta och googlar själva var exakt ställena ligger, Tokyos gatusystem gör mig nämligen fortfarande förvirrad. Vissa ställen har jag länkat till kartor eller deras egen hemsida.
Pass på:

OMRÅDEN (de jag har någorlunda koll på alltså)


Shibuya
Tokyos centrum så att säga. När du kommer ut från tunnelbanan möts du av skyskrapor och blinkande ljus. Här ligger majoriteten av de stora kedjorna, massvis med restauranger, caféer och affärer. En bank ligger också här om du behöver ta ut pengar (vilket jag upptäckte var ett himla projekt). På torget står en staty av hunden Hachikō som är en ganska stor attraktion och en väldigt vanlig mötepslats. Ska du möta upp en lokalbo i stan kommer de med stor sannolikhet säga att ni ska ses vid Hachikō. Shibuya är ett bra ställe att börja sin första dag i Tokyo på.


Harajuku
25 minuters promenad från Shibuya (eller några minuters tunnelbana) ligger Harajuku som är den unga delen av Tokyo. Här promenerar tonåringarna gata upp och ner i stora klungor i hopp om att bli fotograferade av en av alla tusentals streetstyle-fotografer eller köpa glass formad som en liten isbjörn. De är i alla fall fantastiskt fina och alla tillhör specifika grupper som är omöjliga att förstå för en utomstående. En vikt krage åt fel håll kan betyda att man tillhör en annan stil. Gå in genom den stora Harajuku-porten med den glada katten och titta i alla hundratals affärer med mobilsmycken, second hand-kläder och lolita-kjolar. Och typ femhundrasjuttioelva saker till. Glöm för guds skull inte varuhuset Laforet också. Harajuku är större än man tror och behöver nog egentligen flera dagar för att få koll på, men vill du bli borttappad och hitta hemliga platser och skatter är det enkelt. Och roligt. Harajuku har en underbar park som heter Yoyogipark som du måste besöka. På söndagarna är den full av picknicksugna ungdomar.


Daikanyama
Daikanyama ar min favoritdel av Tokyo. Du tar ett pendeltåg en eller två stationer (minns inte exakt) från Shibuya Station och så är du framme! Här är det alldeles lugnt och stilla, kulliga gator och hundratals små affärer, mycket med japanska designers och second hand men också större märken som exempelvis Vivienne Westwood (japaner är galna i henne), Vivienne Tam och APC. Hachiman Dori är den stora gatan. Hitta den och sedan tar du små vägar in mellan tvärgatorna där massa annat göms. Skulle kunna bo här. Vill bo här.

Aoyama
I Aoyama shoppar alla de harajuku lovers som vuxit upp, fått flotta jobb men fortfarande är modeintresserade. Japanska hipsters helt enkelt. Här hittar du lite tjusigare märken som Martin Margiela (affären ligger gömd och är typ omöjlig att hitta), Comme De Garcons, Miu Miu och många olika pop-up outlets. Här kan du äta dyr sushi och spankulera på smala gator med tunga träd. Du kan promenera från Harajuku hit.


Shinjuku
Jag kan inte så mycket om Shinjuku förutom att jag och Michelle bodde här när vi var i Tokyo våren 2010. Väldigt mycket höga skyskrapor, väldigt mycket varuhus. På nätterna däremot verkar det vara i Shinjuku de allra bästa klubbarna gömmer sig många gånger. Tokyo har en gratistidning a la Nöjesguiden som är på engelska och som man kan plocka lite överallt (ofta i skivaffarer), i den kan du kolla vilka klubbar som gäller just nu. Jag och Michelle bodde förovrigt på Hilton. Det var trevligt och god frukost men lite opersonligt.

Ginza
Är den absolut tjusigaste shopping-delen av Tokyo. Här hittar du ALLA dyra designermärken och inte så mycket mer. Är du inte miljonär tycker jag du kan hoppa den här delen.

Ueno
Här bodde jag första gången jag var i Tokyo. De har en jättevacker och stor park, Ueno Park, som framförallt ska vara fantastisk under hanami (körsbärsblomningen i april). I parken finns också Ueno Zoo som är jättestort och har så HIMLA konstiga djur. Exempel: en mus med fågelben, en häst med myrslokstunga. Forutom zoo:et ar Ueno känt för sina många museum.

Asakusa
I Asakusa hittar du det lite mer traditionella Japan. Har finns en stor, stor marknad med gamla tekannor, katter med vinkande armar och andra souvenirer. Marknaden mynnar ut i Sensoji templet som är vackert och en av japans äldsta byggnader. När du gått omkring över små broar med porlande bäckar och bugat inför den stora statyn kan du svänga in på matmarknaden och köpa dig en fryst chokladtäckt banan med strössel.

Odaiba
Odaiba är världens tråkigaste ställe utanför stan. Jag tar med det som en varning. I guideboken vi hade stod det att det var sååå vackert och ”paris-style-shopping mall”. Odaiba var i princip en stor parkering och pariskänslan infann sig i plast-stuckaturer i taket. De har däremot ett Pet Land med miljoners med valpar som japanska kärlekspar åker och införskaffar sig. Man får klappa och pussa på dem hur mycket man vill. Hundarna alltså, inte kärleksparen.
.

SHOPPING.
Jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på så himla många affärer på rak arm, utgå hellre från område-guiden. Men här är några små pärlor i alla fall:


Comme Ca
Kak-och-pryl-kedja som finns lite överallt, bland annat i Shinjuku och Harajuku. De säljer klänningar, måtlador, pins, paraplyer och allt annat smått och gott i klara starka färger. Det spelas det alltid Beatles-hits och på våningen högst upp kan du äta kakor och dricka kaffe. Kakbagarna bakar i glasburar så du kan tittta in i och se när kakorna blir gjorda.

Shibuya 109
Enormt varuhus i Shibuya på femhundrasextio våningar. Eller nej, inte så många såklart men typ nio. Kläderna är inte så mycket att hänga i julgranen, om man inte gillar låga jeans med glitter på rumpan eller singoalla-blusar. Men det är fullkomligt hysteriskt vilket kan vara roligt att se. Butiksbiträden står på stolar och skriker ur megafoner samtidigt som megahög k-pop dundrar ur högtalarna. Allra högst upp kan du hitta roliga saker som keep-your-make-up-on-spray, lösgonfransar i alla storlekar och former, mobilsmycken och circle lenses.

Tokyu Hands
Stor pyssel-kedja som bland annat finns inuti varuhuset Takashimaya i Shinjuku. Det ligger också ett Tokyu Hands i Shibuya, om du frågar någon så kan de peka. Tokyu Hands är hur som helst ett åtta våningar stort Panduro. Här finns tusen olika paljetter, pennor, usb-minnen som ser ut som sushi, plåster och bygga-ihop-själv-saker. Jättebra för att hitta presenter. Jag köpte till exempel ett mycket litet piano i lego till ludde när jag var där:

Kiddyland

En 8 våningar stor, fullkomligt beroendeframkallande leksaksaffär i Harajuku. Varje våning har ett tema. Första är småprylar och godis, andra är bara mjukisdjur, tredje Hello Kitty, fjärde Hayao Miyazaki och. så. vidare. Jag och Michelle var här inne i tre timmar. Helt sant. Ångrar mig fortfarande att jag inte köpte en stor jäkla Totoro som kunde bo i min säng. Däremot kom jag ut med hur mycket smågrejer som helst föreställande den populära japanska figuren kapibara-san.

Muji
Muji finns ju i Sverige också, men är inte riktigt samma sak som det i Tokyo. I Japan kan man se Muji ungefär som Ikea för alla med mycket liten bostadsyta. Man önskar att vi hade samma watt i Sverige som i Japan för man vill ha allt. Mikrovågsugnar, kylskåp, ugnar, alltihop mikroskopiskt så att det ska få plats i små ettor. De har också ett stort hus som man kan köpa som man bygger ihop som en Ikeamöbel. Huset står i affären så man kan gå in och promenera runt i det. Sedan har de kläder, mat, godis och hundratals pennor. I Ginza ligger det största. Adressen är 3-8-3 Marunouchi, Chiyoda-ku.

Comme des Garcons
Affären ligger i Aoyama där du hittar mycket annat bra också. Comme des Garcons ar sjukt billigt i Tokyo, därav tipset. En t-shirt ligger på 100 kronor.

Takashimaya
Är ett av världens största varuhus. Det är så stort att de till och med har horisontella rulltrappor så man slipper gå. Förutom storleken minns jag inte så mycket mer. Kläder, smink och annat krafs som säljs på varuhus i alla fall.

Tsumori Chisato
Ligger i Daikanyama och är precis som Comme De Garcons långt mycket billigare i Japan. Färgglatt, plexiglas och en och annan scarf med svalor. Hela den här gatan som Tsumori ligger på är en jättetrevlig shoppinggata med många små affärer och caféer.

Uniqlo
Uniqlo är Japans H&M. Det ligger lite överallt, till exempel i Harajuku. Billiga skor, t-shirtar och klanningar. Killavdelningen är bättre än tjejernas.

Laforet
Stort varuhus i Harajuku som helt klart är det bästa varuhuset i Tokyo. Här kan man vara inne i timmar. Massvis med fina smycken, butiker i olika teman (bland annat en gothic lolita-affär) och högst upp pyssel och pennor. Pastelligt och härligt. Brevid varuhuset ligger ett himla bra H&M förövrigt.

.

MAT/DRICKA/BAR/SÅNT
Det är gott och fint nästan var man än går in i Tokyo, men här kommer några små tips.

Jangara Ramen
Bästa nudlarna jag ätit i mitt liv. Åt här 5 gånger på två veckor. Det ligger ganska nära Harajuku-stationen, en liten trappa upp. Man brukar se det på grund av den långa kön utanför. Funkar både som lunch och middag.


Alactraz ER
Världens knäppaste restaurang med ganska så äcklig mat, fokusera på ölen/spriten/vinet. Halvdåligt tips kanske, ni får göra som ni vill med det. Det är i alla fall otroligt knäppt ställe som är en blandning av ett fängelse och ett sjukhus. Du sitter i celler och blir serverad öl upphällda i provrör av lättklädda sjuksköterskor. En gång i kvarten går något bisarrt alarm och hela stället blir svart och då ska det hända något, men jag upptäckte aldrig vad.


Golden Gai
Världens bästa barområde. Det ligger i Shinjuku och är en lång gata med hundratals små hus. Varje hus har en bar, en uppe och en nere och man får bara plats ungefär fyra-fem personer på varje bar. Beställ en drink på ett ställe och gå vidare tills du hittar din favorit. Det blir en himla familjär stämning eftersom det är så litet. Alla blir kompisar och bartendern kanske bjuder på soppa och dumplings om ni stannar sent. Vår bartender plockade fram gitarren och så hade vi allsång och ritade teckningar till varandra. En av de bästa kvällarna i mitt liv ungefär.

Bombay Bazaar
Litet ställe i Daikanyama som jag blev tipsad om av flera på olika håll. De serverar bara chili och snowcones och på toaletten kvittrar fåglar.


Insomnia Lounge
Hippt ställe i Shibuya där du sitter på rödklädda kuddar och äter carbonara (eller det gjorde jag i alla fall). Man måste ta av sig skorna innan man går in. Funkar bra att bara gå dit och dricka drinkar också.


Beat Bar
Pytteliten knäpp rockbar i Shibuya där man själv får välja vad som spelas. Poppis bland svenskar som bor i Tokyo. Ligger på tredje våningen i ett hus med många väldigt små barer.


Karaoke
Karaokeställen finns öööööverallt och alla är ungefär lika roliga. Jag har sjungit både i Shinjuku, Shibuya och Ueno. Vissa skyskrapor är enbart karaokeställen och inget annat. Det är så himla många rum så de flesta ställen har en telefon på rummet och så ringer man in dricka och mat. Man brukar betala ungefär hundra kronor i timmen för ett rum och så far man dricka huuuuur mycket man vill. Sjukt kul är det i allafall, och så är nästan alla öppna dygnet runt. Gå ut och festa och gå in och sjung karaoke strax innan frukost vetja! : )

Fancy Him
Galen gayklubb i Shinjuku. Bartendrarna har bara en liten liten handduk runt midjan och öppnar upp den till unga män de tycker är söta.


Standing Sushi
Standing sushi finns lite överallt. Det är små hål i väggen (de har oftast bara ett skynke som dörr). Man står runt ett bord med kocken i mitten och säger vad man vill ha tills man är mätt.


Mataffärer
Mataffärer i Tokyo är så himla roligt att gå på shoppingrunda i. Till och med iskaffet ar gulligt.


Vending Machines
Överallt på gatorna står det automater för precis allting. Du kan köpa läsk, cigaretter, leksaker, frukt, kläder, mobiltelefoner, kameror allt allt allt i de där automaterna.

Ramen.
Nudelsoppa i Japan är så gott. Det får bli ett eget tips bara för att ni måste äta det. Det går inte att jämföra med ramen någon annanstans. De små hål-i-väggen-ställena (ligger oftast vid tunnelbanan) är så himla smarta. Man betalar i en automat och trycker in rätten man vill ha (det är bilder på allt) och sedan ger man papperslappen som kommer ut till kocken. Kostar ungefär tio kronor för en skål.

.
ANNAT BRA ATT VETA.
Adresser
Det finns inte riktigt gatunummer eller gatunamn i Tokyo. Eller det kanske finns men det är ett komplicerat system man inte är van vid. Oftast säger folk ”baren mitt emot mcdonalds”, eller ”två kvarter från banken” och så vidare. Ta för guds skull med en karta varje dag du är ute och flankerar. En annan sak som är bra att veta är att majoriteten av alla restauranger och caféer inte ligger på gatuniva. Ofta måste du åka upp 8 våningar i ett hus för att fika.

Tak-trädgårdar.
Jag läste någonstans att när de byggde alla skyskrapor i Tokyo glömde de att tänka på hur ljuset faller mellan dem. Därför är det extremt lite träd och växtlighet i stan för att ingen natur orkar växa. För att väga upp har därför alla skyskrapor en offentlig park på taken. Du kan i princip åka upp i vilken byggnad som helst och dricka kaffe på gräset med världens utsikt.

Spelhallarna
Spelhallarna finns överallt i Tokyo, kanske allra tätast i Shibuya. Så himla roliga spel, jag gick konstant runt med blåsor på händerna för att jag blev besatt av ett trumspel. Det är också väldigt roligt att titta på hur sjukt duktiga skolflickorna är på dance revolution.


Circle lenses
Circle Lenses är linser som gör ogonen större. Varenda liten japansk dam i 15 -25års åldern har sådana här. Vad som skiljer circle lenses från vanliga linser är att själva iris breder ut sig över ögonvitan, precis så som på mangafigurer. Det ger illusionen att ögonen är mycket större. Såhär blev det på mig:

Circles Lenses kostar 500 kronor och håller i ungefär ett år (om man är noggrann och renlig och så). Du kan köpa dem på de flesta tjejaffärer, jag köpte mina högst upp på Shibuya 109.


Flygbolag
Jag åkte Japan Airlines och älskade det. Vet inte ens om man kan åka något annat dit? Maten var i alla fall himla god och stolarna sköna.

Tokyo Tower
Ett rött eiffeltorn som ger dig utsikt över hela stan.

Studio Ghibli Museum
Jag hann inte gå hit men vill så himla gärna! Hayao Miyazaki-museet som tydligen ska vara alldeles magiskt. Man behöver köpa biljetter typ tre veckor innan, så gör det innan du åker.


Purikura
Purikura är extra peppiga fotoautomater! De är oftast installerade tillsammans i stora lokaler, du hittar många i Harajuku och Shibuya. Man går in i stora rosa lådor med två olika sidor. Den ena sidan är som ett mindre rum och där hoppar man runt och poserar för en kamera samtidigt som en japansk nasal kvinnoröst skriker olika peppord. Den andra sidan är som en skärm där man får varsin rosa penna och så får man smycka sina bilder med text, rosetter, djur och bakgrunder.

Fråga om hjälp
Japaner är inte så himla bra på engelska men vill hemskt gärna hjälpa till. Ta med papper och penna och tveka inte att fråga någonting om du känner dig vilse eller behöver tips på god lunch.

Boende
Första gången jag åkte hit var jag student och hade knappt några pengar. Då bodde vi på vandrarhem i Ueno som kostade 200 kronor natten. Det är supervärt att bo på vandrarhem i Tokyo för det är så himla himla renligt så man råkar aldrig utför snuskiga rum. Det är snarare en storleksfråga. Rummet var i princip en säng och ett pyttelitet badrum med dusch och toalett. Men en städerska kom varje dag och de hade installerat en liten karaokemaskin ovanför sängen. : ) Du hittar vandrarhem på hostels.com. Vill du bo på hotell rekommenderar jag hotels.com. Jag bodde Sheraton förra gången jag var där. Det låg helt okej till och blir inte jättedyrt om man är två som delar rum.

Pris
Folk säger ju att det är väldigt dyrt i Tokyo men jag tycker det inte alls behöver stämma. Absolut finns det ju långt mycket fler superdyra ställen, men varför ska man gå dit? Oftast finns ju den godaste maten i de små hålen i väggen där en soppa eller ett knippe dumplings kostar 15 kronor. Oroa förresten inte över att inte förstå vad det står på menyer, det finns bilder på nästan alla restauranger.

Klädstorlekar och skostorlekar
Förutom i affärer med välkända märken från resten av världen kan det vara lite knixigt att hitta rätt storlek. I de flesta japanska tjejbutiker finns bara en storlek, storlek 34, för att alla japanskor är ungefär lika små. Skostorlekar i japanska skor kommer i XS, S, M, L, precis som kläder! Jag är en 37:a och har medium.

Guideböcker
Jag använde mig av Lonely Planet och Super Future.

Toaletter
Det är himla kul att gå på toaletten i Tokyo. Det finns säkert tjugo knappar och man fattar inte vad 18 av de betyder. Trycker man bo en fågel eller en not kommer det i alla fall musik när man kissar. Alla offentliga toaletter är jätterena och när man kommer tillbaka hem blir man så himla besviken för att folk inte har samma toalettbeteende som i Japan.


Hanami
Allra finast att åka till Tokyo är nog under sakura, vilket är under körsbärsblomningen. Allt är rosa och vackert och i parkerna är det stora picknickar, hanami, där miljontals människor sitter på filtar och dricker öl och lär känna varandra under träden.

Trevlig resa!
.

Translation.
A Tokyo Guide. Click english below FAQ to read.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
59kommentarer
 • […] en guide över tokyo. […]

  answers to past weeks comments. part 2. | Niotillfem 2015-01-07 18:30:42 http://rodeo.net/niotillfem/2015/01/answers-to-past-weeks-comments-part-2-8/
  Svara
 • Alltså åh, nu snubblade jag in här igen på din Tokyo guide och var tvungen att läsa den igen! Önskar jag också kunde komponera ihop en lika bra guide som du gjort. Den innehåller verkligen allt och jag blir helt nostalgisk av att läsa den och se bilderna. Du har verkligen fångat staden i denna guide 🙂 Hoppas du får flera fina Tokyoäventyr framöver!

  // Emelie
  (läst din blogg sedan 2008, men inte så duktig på att kommentera alltid…)

  Tokyo-Kitsune 2014-10-04 21:34:04 http://tokyo-kitsune.blogspot.com
  Svara
 • du vann <3

  zutt djara 2014-06-30 10:32:14
  Svara
 • Fin guide! Har själv varit i Tokyo 4 ggr och älskar staden, om möjligt, mer och mer för varje gång. Vet att Michelle är glutenintolerant (som jag!) och tänkte höra hur det gick för henne med maten? Har inte haft några jätteproblem själv, men vet andra som inte tyckt att de vågat äta någonting i Japan. Så vore kul att veta.

  Tokyoyo 2014-06-15 18:59:32 http://tokyoyo.se
  Svara
 • […] 4. Om du vill kan du också berätta om andra kulturella inslag från Japan. Lost i translation är en av mina bästa filmer. Jag har sett den otaliga gånger och tycker om precis allt om den. Sedan har jag också tittat och gillat Sandra Beijers Tokyo-berättelser! […]

  Bokgeografi – Japan 2014-04-13 21:55:00 http://www.breakfastbookclub.se/2014/04/13/bokgeografi-japan/
  Svara
 • […] andra har gjort och lyssna på deras rekommendationer. Först två guider från niotillfem-Sandra: Tokyo och New York. Mycket som är värt att veta och hon har ju dessutom bott ett tag i NY. Det sista […]

  22 mars, 2014 | hanoria 2014-03-22 19:13:08 http://hanoria.wordpress.com/2014/03/22/22-mars-2014/
  Svara
 • TACK!!! Vilka under ses tips och vad härligt sätt du skriver på, ska dit i november! Tusen tusen tack!

  Nina 2013-10-08 08:59:36
  Svara
 • Hej hej, en allmän fråga här. Jag och en kompis funderar på att åka till Tokyo efter att vi båda har tagit studenten men har nu upptäckt på wikipedia att det är tjugoårs gräns på att köpa alkohol? Är dom lika stränga som i Sverige med åldern eller kommer man in ändå? :/

  Ivar 2013-08-20 17:15:00
  Svara
 • Befinner mig i japan för tillfället och var i tokyo för en vecka sen. Uppskattar guiden men skulle tyvärr vilja säga två saker. Tokyu hands var inte ett åttavåningars panduro. Går man dit med den förhoppningen blir man rätt besviken :/ snarare en affär som säljer allt möjligt, men inte så pysselinriktat. Men kul att kolla på matgrejer och annat. Samt kiddyland (harajuku) var kanske 4 våningar med en ganska liten hörna studio ghibli grejer (besvikelsen, hoppades på att hitta massa massa massa). Kanske har förändrats. Ville bara säga det. I övrigt tack för guiden 😀 och tack för en fin blogg!

  linnea 2013-07-07 03:51:00
  Svara
 • Tack för en superbra guide! Bor i Seoul/Sydkorea för tillfället och ska åka över till Tokyo under nyår, ska bli sååå kul!

  Jenny 2012-12-19 14:25:21
  Svara
 • Gillar din guide! Men hur många ggr har du varit i Tokyo? (ser ju att du har olika frisyrer på bilderna, så ett par ggr antar jag).

  Tokyo - Love 2012-11-21 20:31:15 http://sakuradesu.blogg.se
  Svara
 • Har läst din Tokyo-guide nu i efterhand! Den är så bra!
  Önskar jag hade den innan jag åkte till Tokyo första gången! : )

  Jag såg att du skrivit om Beat bar (Beat café) och det är så sorgligt! Byggnaden ska rivas i december så snart försvinner den bästa baren i Shibuya. Och i och med att det kommer hända så låter ägaren alla klottra och skriva på väggarna, för det är ingen idé att hålla väggarna vita. Wäh. I bakgrunden på andra bilden i inlägget ser du lite hur väggarna ser ut nu
  http://tokyo-kitsune.blogspot.jp/2012/10/blog-post_8.html

  Planer på att resa till Tokyo igen snart? : )

  Kram Emelie

  Emelie 2012-11-06 12:27:19 http://tokyo-kitsune.blogspot.jp
  Svara
 • Ett tips som du INTE får missa nästa gång du är i Tokyo är stationen/området: Shimokita-zawa. Mitt favoritshoppingställe i Tokyo. Supermånga småbutiker, second hand och massor av mys. Plus att det på varje gata/sidogata finns minst två supermysiga cafér/fik. Älskar det stället!

  Känns som man går runt i en liten stad/by bestående av bara massa butiker/ klubbar/ cafér.
  Inga höghus utan småbutiker, helt underbart.

  Ett annat tips att lägga till, till en Tokyo guide är vilka årstider som är bra att vara där, som på våren (körsbärsblommor som du nämnde) och på hösten. Får då är det varmt med svala vindar, Sommaren däremot är hemsk! Då är det jättevarmt och luftfuktigheten är jättehög.

  Annars en jättefin guide <3

  Miriam 2011-09-11 10:51:17 http://schitzo-cookie.blogspot.com/
  Svara
 • jag var inte ens pepp på att åka till tokyo innan!!

  mimmi 2011-08-30 18:12:56 http://mimmili.blogg.se
  Svara
 • Herregud det gör ont i hela min mage för att jag längtar så jävla mycket efter den där staden som jag drömt om sedan jag fick min första gameboy. Det var länge sedan.
  Till våren ska jag bannemig se till att ta mig till Japan med min bästa vän och kolla på alltalltallt och så såklart körsbärsblommorna.
  tack. ♥

  elsa 2011-08-28 18:49:51 http://sismorphene.tumblr.com
  Svara
 • Men Sandra, ”Tjejaffärer”?

  Hanna 2011-08-24 09:45:03
  Svara
 • Nydelige bilder! Jeg har alltid drømt om å dra til Tokyo! 🙂

  Ane 2011-08-24 07:19:56 http://www.lunane.blogg.no
  Svara
 • Have you heard of the city scout?
  Seeing as you live in America now I thought you might enjoy it.
  It’s a site where a bunch of designers recommend different things to do in different city’s.
  http://thecityscout.net/

  Brie 2011-08-24 01:43:35 http://andpetunia.tumblr.com
  Svara
 • Vilken superfin guide, nu vill jag åka till Tokyo!

  Julia 2011-08-23 16:44:33
  Svara
 • Hi. It’s always fun to see your blog and your Tokyo guide is Great! I am Japanese and live near Tokyo but could know the city from the other side. Oh, and thank you for your compliment on Japan Airlines.

  Yukiko 2011-08-23 15:48:22
  Svara
 • Wonderful! Sandra you must see this Tokyo zine for local tips and places to visit! http://hellosandwich.bigcartel.com/ by Ebony from http://hellosandwich.blogspot.com/

  Yu 2011-08-23 12:54:55
  Svara
 • Förresten: jag tog alltid ut pengar på posten, de tycktes alltid ha bankomater man kunde låna! Det var väldigt enkelt och bra! Posten har symbolen av ett T med ett vågrätt streck över. Så du vet till nästa gång!

  melwa 2011-08-23 11:20:15 http://melwabythegarden.blogg.se
  Svara
 • Öh… jag skulle skriva ”man får bara ta med sig en pytteliten handuk” när jag pratade om onsen, men jag skrev ”en pytteliten upplevelse”. 8D HAHAHAHA, herregud. Jag var tydligen så inne på känslan av att vara där att jag inte fattade vad jag skrev.

  melwa 2011-08-23 11:14:26 http://melwabythegarden.blogg.se
  Svara
 • Men NEEEJ, hur kan du Inte rekommendera folk att åka till Odaiba!? Du måste åka tillbaka! Jag åkte dit två gånger när jag var i Japan! Först och främst är det en sådan enorm sevärdhet att åka dit med det robotstyrda tåget: dels för att det är robotstyrt, det är ju helt stört, dels för att man har den mest fantastiska utsikten över Tokyo från detta tåg. Man får då verkligen se vilken stor stad det är! Så vackert med vattnet, åh. Vill tillbaka. För det andra är Odaiba underbart för att de har ett ganska trevligt onsen, du vet ett sådant där badhus med varma källor. Där finns det bland annat en liten utegård där man går runt i yukata och kan göra olika spagrejor, typ få sådana där små fiskar att tugga på ens fötter eller bada stenångebastu. Sedan finns där en stor spelhall där också, det är helt absurt att se hur folk i morgonrockar står och spelar blippande tevespel… och sedan är det förstås den könsuppdelade avdelningen där man naken badar i olika varma källor (man får bara ta med en pytteliten upplevelse.) Helt underbar upplevelse!
  Sedan är det också så att Odaiba har Science Museum, vilket är ett måste! Där får man bland annat gå in i ett rymdskepp eller prata med sjukt läskiga robotar.
  Ja, du måste bara åka tillbaka dit, jag tror du skulle älska det.
  Jättefin Tokyo-guide för övrigt! Var bara tvungen att Odaiba-frälsa dig. ;D

  melwa 2011-08-23 11:12:56 http://melwabythegarden.blogg.se
  Svara
 • Oj, kanske var det LAWSON och inte 7-eleven som biljettautomaterna finns på!

  Sara 2011-08-23 11:01:50 http://dessutomgillarjagregn.se
  Svara
 • Jag var i Tokyo 2008, och hörde om Ghibli Museum ganska sent. MEN, fick då lära mig att det på många 7-elevens finns biljettautomater där man kan köpa olika sorters biljetter, bland annat till Ghibli Museum. Det är går såklart inte garantera att detta alltid funkar, men vi fick biljetter till bara någon dag senare – och det var helt fantastiskt. Ett av de absolut finaste ställena någonsin!

  Sara 2011-08-23 11:00:38 http://dessutomgillarjagregn.se
  Svara
 • haha så himla kul med toaletterna!

  Jessica - En flicka som är stark 2011-08-23 10:08:25 http://jessi91.spotlife.se
  Svara
 • your a great photographer!!!♥
  xxxo

  http://angelieeee.blogspot.com/
  you can also follow me on Twitter! 🙂 @angelieeee

  Angelita 2011-08-22 23:50:05 http://angelieeee.blogspot.com/
  Svara
 • Pengar tar man ut på 7eleven! varje butik har en liten uttagsautomat som har meny på engelska och tar emot utländska kort. brukar bli en avgift från din svenska bank, kanske 30 kr. utöver det är det helt okej växlingskurs.

  och om man har missat att köpa biljetter till ghiblimuseumet kan man ha tur och köpa i japan. det gör man på en liten dator på LAWSON men menyerna är på japanska och man måste få tur med någon som verkligen har tid att hjälpa en.

  kanske sandra hade tur och slapp, men ofta behöver man skriva på ett papper att man förstår att varuhuset man köper circle lenses av inte står för några sjukhuskostnader och liknande ifall att något skulle hända ens ögon. linserna är tydligen inte helt accepterade av doktorer, men säkert en tredjedel av alla tokyotjejer använder det till vardags så det lär väl inte vara någon fara.

  och jag kan verkligen rekommendera shibuya tobu hotel. perfekt läge, billigt och fräscht.

  och; fin guide.

  hanna fogdal 2011-08-22 23:13:00 http://nagatsuki.blogg.se
  Svara
 • Snälla, söta, rara alla som läser den här guiden. Tänk på att det är vad Sandra personligen tycker, och att det inte betyder att någon av er som händelsevis åker till Japan för en visit, kommer tycka samma sak. Personligen ÄLSKAR jag Odaiba, och det gör mig riktigt ledsen att läsa att en sådan inflytelserik person helt öppet skriver att det är ett urtrist ställe och rekommenderar folk att inte ens ge det en chans.

  Utöver den missen så är detta en väldigt bra guide.

  Emelina 2011-08-22 22:46:46 http://judymyfriend.blogspot.com/
  Svara
 • åh gud vad jag vill åka till Tokyo nu.

  M I K A E L A 2011-08-22 22:32:57 http://bjarvemikaela.blogspot.com
  Svara
 • Ett bra tips när det gäller att ta ut pengar är att göra det på 7 Eleven, dom tar de flesta västerländska kort och finns typ överallt=)

  Lee De Licious 2011-08-22 21:40:00 http://liesahlin.blogspot.com
  Svara
 • Tusen takk Sandra! Denne kom på et så himla bra tidspunkt, ettersom jeg flytter til Japan om 2 uker for å gå på skole i Tokyo.

  Nøve 2011-08-22 21:21:13 http://tokyonobe.blogspot.com
  Svara
 • En helt underbar guide. Kan du inte uppdatera din New York guide också eller är den alldeles fräsch kanske. jag älskar guider där man får substantiell information. allt fanns med i princip som behövs. och jag fattar att jag skulle bli galen på det mesta från avgaser till bilar till myller men nu har man i alla fall en kompass.

  tiptip 2011-08-22 21:12:08
  Svara
 • Nu vill jag till Tokyo, alldeles jättemycket vill jag det!

  kaneli 2011-08-22 20:53:59 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • vilken fantastisk guide du knåpat ihop! nu blev jag toksugen på att åka dit!

  Linnéa 2011-08-22 20:40:27 http://linneahansson.blogg.se
  Svara
 • Åh vilken härlig guide! Jag blev så peppig av den att jag messade mina vänner för att fråga när vi skulle boka en resa till japan egentligen.

  Emma Karlsson 2011-08-22 20:32:55 http://www.smastadsflickan.blogspot.com
  Svara
 • Kjempefin guide! Åh, som jeg lengter tilbake. Var der for to år siden.
  Kan forresten også anbefale å bo på ryokan. Det finnes masse fine på http://www.japaneseguesthouses.com/. Bra og pålitelig side, har brukt den selv.
  Kan anbefale Kikokuso ryokan i Kyoto og Kanaguya i Nagano og Sekizenkan.
  De to siste roykan/badehusene er de som inspirerte Myasaki når han tegnet badehuset i Spirited away.

  Cecilie 2011-08-22 20:27:50 http://www.happymeat.com
  Svara
 • This is a great guide. It makes me want to visit Tokyo SO badly!

  Nina 2011-08-22 20:17:55 http://distinctlynina.tumblr.com/
  Svara
 • Åh, tack för guiden! Sitter för tillfället och pratar med min kompis på skype, och säger att ”GUD, vi måste verkligen åka till tokyo någon gång!”

  Bodil 2011-08-22 19:53:49 http://www.kaskelott.devote.se
  Svara
 • min fina stad. så fint att jag varit på exakt samma platser som dig. <3
  förresten så är ju hanami inte själva picknickarna utan hela körsbärsblomningen. och sakura betyder ju körsbärsblom och inte själva blomningsperioden (för det är ju hanami som är det!)
  superbra guide för övrigt. saknar tokyo. (MEN flyttar till nice om sex ynka dagar!!!!! har redan en tripp ut till antibes planerad, lovar att hälsa medelhavsstränderna från dig. <3)

  Vicky 2011-08-22 19:44:59 http://vickys.se/
  Svara
 • Nu vill jag åka till Tokyo ^^

  Carolin 2011-08-22 19:06:43 http://nilorac.blogspot.com
  Svara
 • åh! det har varitmin dröm är att få åka dit sen jag var 8 år!

  HEDVIG 2011-08-22 19:06:26 http://hedvighedvig.devote.se
  Svara
 • Åh, jag kom hem från Fårö för knappt tio timmar sedan och nu fick jag genast res-ångest igen. Tokyo har varit mitt drömresmål så länge jag kan minnas, kanske borde man försöka sälja in någon idé till nått resemagasin så man fick åka dit och jobba? Hur som helst, fantastiskt fin guide (som alltid), du är så himla bra.

  Emily Dahl 2011-08-22 18:57:39 http://damernas.se/emily
  Svara
 • Vilken toppenguide!! Jag har liksom aldrig längtat till Tokyo innan, men nu blev jag himla sugen!

  panda 2011-08-22 18:04:48 http://www.gulasnickarbyxor.blogg.se
  Svara
 • Fantastiskt intressant! 🙂

  tinajo 2011-08-22 17:59:24 http://www.tinajoathome.blogspot.com/
  Svara
 • Åh jag vill ju åka NU NU NU när jag läser din fantastiska guide!!

  Emma - au pair i Frankrike 2011-08-22 17:48:58 http://www.enflyttfagelsresa.blogg.se
  Svara
 • Tokyo och Japan är fantastiskt!

  Det går att flyga med SAS och FinnAir till Japan också.

  Ellinor 2011-08-22 17:45:14 http://myransmemoarer.blogspot.com
  Svara
 • Hur är japan/tokyo nu med tanke på jordbävningar/kärnkraftsolyckor etc? Var på väg att åka dit i våras, men tappade lusten när alla olyckor hände… Skulle vara fint att veta hur det hunnit bli nu…

  Sandra_J 2011-08-22 17:43:19
  Svara
 • Ååh, jag kom precis hem från Tokyo efter att ha varit där en månad. Saknar det jättemycket nu, allt är så himla mysigt! Har sprungit förbi de flesta ställen i din lilla guide, men några av de måste jag skriva upp och komma ihåg tills nästa gång nu, hihi 😀

  Mari 2011-08-22 17:42:34 http://ichigolove.blogspot.com/
  Svara
 • You made me want to visit it so bad! thanks so much for the guide!x

  Sandra 2011-08-22 17:28:43 http://postcarddiaries.blogspot.com/
  Svara
 • tokyo är verkligen en av de städer som ligger högst på ”vill-åka-till-listan”. tack för den här superguiden. nu kan jag drömma lite att jag varit där. när de väl blir av kommer den här guiden komma mycket väl till användning!

  felicia 2011-08-22 17:25:18 http://vykorttillminsyster.blogg.se
  Svara
 • agnes – agnes, alla mina reseguider hittar du i hogra ramen under ”reseguider”, sa du behover inte komma ihag! : ) kram

  sandra 2011-08-22 17:17:35
  Svara
 • blir ju bara dödssugen på att åka iväg nunu. ska komma ihåg den här sidan när jag väl lyckas komma iväg.

  agnes 2011-08-22 17:16:34 http://baradans.blogg.se
  Svara
 • wow, vilken maffig guide! nu blir man ju inte lite sugen på att dra till tokyo! någon gång så… 🙂

  Lisa 2011-08-22 17:07:34 http://lully.blogg.se
  Svara
 • Åh, hur perfekt var inte det här?! Jag fick just ett journaliststipendium som innebär att jag ska åka till Tokyo (samt resa runt lite i resten av landet) i två veckor senare i höst, för att lära mig en massa saker om landet.

  MYCKET nöjd med att du just lade upp en tokutförlig guide, TACK!!!

  Johanna 2011-08-22 17:01:32 http://lillaj.blogspot.com
  Svara
 • Åh. Vill dit någon gång i mitt liv.

  emye 2011-08-22 16:54:49 http://emmaeriksson.wordpress.com
  Svara
 • Hela världen är fin genom din blogg!

  Svara
 • oj det var en himla massa bra tips! 😀 Jag vill så gärna till tokyo (var japan-freak när jag var yngre). skulle egentligen vilja åka dit med far min för vi är bra på att ta’t lugnt och spana in städer. fast han tyckte mest det lät som ett dumt påhitt. Kanske beror lite på att det har hänt hemskheter där nu också i för sig. jag ska nog tjata lite till. 😉

  Erica 2011-08-22 16:53:50 http://acidule.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind