Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en gång för länge sedan. 2005.

Vi hoppar ett år tillbaka från när vi tittade tillbaka på 2006 förra veckan och tar en titt på året 2005. Året då jag började blogga, var tjugo år och läste genusvetenskap på universitetet.


Jag firade in nyåret 2004/2005 med Nathalie på en fest i Vasastan. Det här är den enda bild jag har, men jag hade i alla fall den här fina fina Marc Jacobs-klänningen på mig i den perfekta röda färgen med en stor svart sammetsrosett. Den var med största sannolikhet en kopia för jag köpte den på ebay för 700 kronor, men vad gör väl det.


Jag såg ut såhär på mitt passfoto.


Här bodde jag med min pojkvän Tobias, i en fin lägenhet vid Karlaplan som jag fick hyra av min styvpappas pappa. Han hade haft den som övernattningslägenhet i många år men sedan hade den bara stått tom. Så då fick jag flytta in! Här har jag Milla och Vera på besök.


Min anslagstavla.


Vi var på Popaganda förstås. Den var i juni dåförtiden, var gratis och höll till vid universitetet. Den här bilden kan dock vara från 2004, minns inte riktigt.


I juli åkte jag, Maja, Tove, Jonna och Filip till Paris i en vecka. Så himla bra semester. Vi promenerade runt, åt ost, dansade på Paris indieklubbar och lärde oss nya ord.


Jag och Jonna vid något franskt vatten, kanske Seine?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OFGgq5yOOTg&list=UUS47-pV4vlHZzpYO9CjowBg[/youtube] Tove skrev en fin sång om mig så den sjöng vi när vi var på en hemmafest med rosa väggar i Marais.


jag och Tove i Montmartre.


Parisgänget! Min klädstil har ju förändrats minimalt på sju år.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZSu5lRgimPI&list=UUS47-pV4vlHZzpYO9CjowBg[/youtube] Och så sjöng vi jämt låtar av Strip Squad när vi träffade fransmän. Strip Squad var Majas band men de förstod sällan briljansen, tur att vi gjorde det iaf.


I augusti fyllde jag 21 och firade på landet med Tobias, Jonna och Nathalie. Vi drack bellini som är en av mina bästa drinkar.


Sedan åkte vi till Emmaboda. Det blev den sista tält-festivalen för mig. Minns att jag sov raklång på ryggen för att hålla luggen perfekt alla dagarna.


Fina Tove och fina Filip på Emmaboda.


På hösten tog jag inte så många foton. Men vi var ute på roliga ställen och så började jag på Berghs också. Men alla de bra fotona från roliga klassfester är nerpackade i en flyttlåda i en källare.


I december åkte jag och Tobias till Paris igen för att fira nyår.


Nathalie var också med.

Och sen tog året slut. Ett väldigt händelserikt ett.
.


Looking back at my 2005, when I was 20 years old, studied gender studies at the university and went to Paris with my friends.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Upon arriving in this post, this is a very effective communication and I hope that you might have seen much earlier. Thank you very much for this and waiting to visit soon. Enjoy finding stuff on stuff like this.

  hsshsyshdd 2013-04-14 07:38:44 http://fhfhdfjf.sr
  Svara
 • Hej Cybervännen?
  Undrar bara över lägenheten du hyrde av din pappas styvbror, I LOVE IT särskilt med det vita räcket, Vill bara veta om det finns fler likadana (eller hyfsat likadana) Är på jakt att byta min tvåa på kungsholmen,

  Kram h,

  Helena M 2012-02-12 05:26:01
  Svara
 • Hej! Det här var så knäppt, jag gick just på din blogg genom underbaraclaras länklista (har kollat in här förut också). Och så fick jag syn på Jonna! Vi gick i samma klass på Konstfack ett tag, men sen hoppade hon av och jag undrade alltid vad hon hittade på sen… Ja, det var bara det jag skulle säga egentligen! Och att bloggen är jättefin!
  X

  Jessica 2012-02-11 08:12:49 http://jessiguess.blogspot.co.nz
  Svara
 • malin – vad fint!

  ann – haha roligt 🙂

  maija – jag kollar forsta sidans kommentarer mest, missar tyvarr pa aldre inlagg. kameran ar en Diana, och det ar en riktig kamera. kram!

  lilla s – last genusvetenskap och kulturvetenskap. kram!

  anneli – haha hade ingen aning!

  lisa – hurra!

  sandra 2012-02-10 16:44:06
  Svara
 • Jag sitter i london pa jobbet och fick varldens tillbaka blick till stockholm , jag alskar strip squad! nu satter jag pa hairless youth of bosnia pa hogsta volym och tanker forklara att detta band forstfarande spelar och ska representera sverige i eurovision! Torsdags kul.

  Lisa 2012-02-09 16:10:04
  Svara
 • Åh så fina bilder, speciellt de från Paris, gud så jag längtar dit nu!

  Malin Aurora 2012-02-09 12:40:15 http://vildblommor.blogg.se/
  Svara
 • Så himla roligt att se gamla bilder!

  Linda 2012-02-09 09:18:46 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • tänkte på dig och Ludvig.
  http://www.designincubationcentre.com/site/#/projects/list/roly+poly/0/cat/

  Amanda 2012-02-09 08:58:57
  Svara
 • Åh, du har läst genusvetenskap! Gillas skarpt <3

  esteterier 2012-02-09 00:50:12 http://esteterier.blogspot.com/
  Svara
 • Läste precis “sandra som skrev en av elsas favorit bloggar, niotillfem“ i elsas hemlighet. Fränt hihi

  anneli 2012-02-09 00:18:11 http://grammofonskivan.blogg.se
  Svara
 • Har du läst genusvetenskap på högskolan? Vad har du mer läst? Och som Frida ovan sa, kan du inte skriva mer om feminism någon gång? Skulle vara jättespännande att läsa!

  lilla S 2012-02-09 00:03:44 http://fruktklister.blogspot.com/
  Svara
 • Vilket år! Och Paris, hjälp, jag måste bara åka dit. Omedelbums!

  Justina 2012-02-08 23:31:12 http://justineeiscalling.blogspot.com
  Svara
 • jag lyssnade jättemycket på strip squad när jag var 15. Hade bara typ 4 låtar, men dom nötte jag som bara den. Tyckte det var så bra.

  Maja 2012-02-08 22:48:47
  Svara
 • Dör på fin hårfärg! Ska du inte färga tillbaka det någongång?

  Isa 2012-02-08 21:37:16
  Svara
 • Älskar att se bilder från flera år tillbaka!♥ xx

  Sofia 2012-02-08 20:13:05 http://myfakemustache.blogspot.com
  Svara
 • 🙂 I like the pics, they remember the memories.

  Marco 2012-02-08 20:12:54 http://ombresfantastiques.blogspot.com
  Svara
 • Oj, älskar den första bilden från Paris!!

  Ser du annars om nån har kommenterat en äldre inlägg i bloggen eller kollar du bara den nyaste inläggens komment? Tänkte bara eftersom jag har märkt att man får inte så ofta ett svar till frågor i nån äldre inlägg..

  Verkligen tänkte jag i första hand fråga om en bild i ”instagram. january.”-inlägg.. Är kameran som hänger på din sovrumsdörr ett ”riktigt” kamera? Om ja så vilken kamera e det exakt? Såg en flicka med sånt i tunnelbanan idag 😀

  Maija 2012-02-08 20:03:58
  Svara
 • Så himla fina bilder, och ännu finare minnen!!

  Emmi Li 2012-02-08 19:47:55 http://barasanningen.blogspot.com/
  Svara
 • Hihi, vi är lika gamla så jag känner ibland som att vi levt lite parallel-liv. Jag minns ju Strip Squad, eller ja inte exakt dom men jag dejtade en kille som spelade i ett band som var kompisar med dom och dom hajpade varann och hängde på alla festivaler och sånt. År 2005 var året då jag gjorde slut med min gymnasiepojkvän och drog utomlands alldeles själv. Jag var 20 och förstod inte varför inte alla ville festa alla dagar jämt jämt jämt. Det var ett bra år.

  Ann 2012-02-08 18:54:20
  Svara
 • jäklar vilket hår du har på sista, schitfint!

  Vicky 2012-02-08 18:32:49 http://vickys.se/
  Svara
 • Hej Sandra!
  Har du sett den fina sidan postcrossning.com? Man blir blir medlem och så skickar man och får vykort från världens alla hörn. Eller så kan man bara kika runt på alla vykort. Detta är nog favoriten av de jag har fått
  http://s3.amazonaws.com/static2.postcrossing.com/postcard/medium/98f44e766a8588bf621f9665f14ed1c8.jpg
  Kram

  Malin 2012-02-08 18:31:23
  Svara
 • Mysigt! Parisbilderna är jättefina!

  Katarina 2012-02-08 18:20:54 http://katarinaonils.wordpress.com/
  Svara
 • vad roligt med återblickar! du har dokumenterat allt så himla bra, önskar jag också gjort det!

  c 2012-02-08 18:12:20
  Svara
 • maria – men vi har ju inte slutat hanga vi bor bara pa olika sidor av ett hav. maja ar en av mina basta personer!

  sandra 2012-02-08 18:06:21
  Svara
 • Åh din blogg blev sämre när du slutade hänga med Maja <3

  Maria 2012-02-08 18:04:48
  Svara
 • Hej Sandra! Du är ju feminist, och driver en jättebra blogg som jag och en massa av mina vänner blir grymt inspirerade av. Eftersom du också skriver så bra, skulle du inte kunna skriva lite mer om, eller klämma in någon text lite mer direkt om feminism någon gång, kanske utifrån egna upplevelser, för du är ju så himla bra på att göra vardagsord till något personligt. Det tycker i alla fall jag vore sjukt kul! Och jättebra eftersom många inte riktigt vet vad det innebär.

  Frida 2012-02-08 17:58:28
  Svara
 • Vilket fint år! Nathalie är så himla vacker.

  Antonia at Swedish Love Affair 2012-02-08 17:33:16 http://www.swedishloveaffair.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind