Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

lekar, trix & spel.

Jag och mina kompisar leker ju en himla massa lekar/spelar en himla massa spel när vi ses hemma hos varandra. Idag är det dags för spelreglerna!


RITVISKARLEKEN/KINESISKA VISKLEKEN
Denna lek är exakt som viskleken men med papper och penna! Såhär gör du:
Riv lagom stora lappar och dela ut pennor till alla. Alla ska ha lika många lappar som det är personer i rummet, dvs är ni sex personer ska alla ha sex lappar var. Ställ klockan på två minuter. Nu ska alla rita något på en lapp. Det får rita precis vad de vill. Som ni ser ritade jag en kanin i en luftballong med lite skog under. När två minuter har gått börjar stressen. Alla visar sin teckning till den som sitter till vänster om en. Man håller upp teckningen i prick tio sekunder. Sedan ställs klockan på 30 sek och nu ska man rita av den teckning man sett på en ny lapp. När 30 sek gått lägger man ner lappen, tar en ny och så får man återigen titta på teckningen som den till vänster håller upp. När man har gått hela laget runt och alla har ritat alla teckningar är leken slut. Då visar man upp originalteckningarna och lägger de efter varandra så man ser hur teckningen blivit allt eftersom folk har målat av bilden ur minnet. Himla roligt. Hmm. Hoppas ni fattade.
GALENPANNA.
Vår vanligaste lek!
1. du behöver papper, penna och tejp.
2. skriv en kändis eller någon alla vet om på en lapp. tejpa den i pannan på personen till höger om dig.
3. nu ska alla med ja och nej-frågor lista ut vem man är. Man får ställa en fråga åt gången.
4. försten vinner!
5. OBS, man får bara gissa på personer tre gånger, sedan åker man ut.


MAFFIA.
HIttade en wikipedia-sida som förklarar reglerna precis. Här.
Vi brukar låtsas att vi är i Italien. På bilden är Elsa spelledare (även kallad Gud) och just den kvällen utspelades i Neapel och vi lyssnade på passade italiensk musik för att komma i stämning. Jag var den svenska au-pairen Josefine men åkte ut på första rundan. Det händer mig jämt när jag spelar maffia, åker alltid alltid ut först. Stefan var körsnär och gnagarpecialist, Sebastian gick under namnet Augustine och Matilda var den pastaansvariga Lucia. Ja, och så vidare, man kan gå hur långt man vill. Men det är viktigt att alla lever sig in i sina roller!
CHARADER x TRE.
Ett lite mer avancerat charadspel som blir roligare ju längre in i spelet man kommer! Såhär gör man:
Alla skriver åtta lappar var med personer som är kända, sedan läggs lapparna i en skål. Man delar in sig i lag om två. Första ronden drar en i laget en lapp. Sedan ska man på en minut förklara vem man har på lappen för den andre personen. Man får använda vilka ord som helst utom de som står på lappen. När skålen är tom räknar man ihop hur många lappar man lyckades vinna och sedan läggs alla tillbaka i skålen igen. Andra ronden fungerar på samma sätt men man får bara använda tre ord. Inte mer, då går turen vidare. Sista ronden får man bara visa med charader. Det är hemskt beroendeframkallande och väldigt roligt.


INTROLEKEN.

Ett musikquiz man får bestämma helt själv! Såhär gör du:
Utse en spelledare. Man kan byta efter varje omgång om alla vill bestämma så att säga. Gör en spellista på spotify med runt 20 låtar, det måste vara från många olika genrer. Sedan börjar man helt enkelt spela en låt och så ska de andra gissa så fort de bara kan vilken låt och artist det är. Man får ett poäng för artisten, ett för låten och om man kan albumet får man såklart ett poäng också. Man får bara gissa om man har skrikit sitt namn. Här är en gammal introleklista jag gjort som man kan använda om man vill.
TÄRNINGSSPELET.
Världens bästa spel som alltså ska pågå under en hel kväll. Det är viktigt att spela med människor som är modiga som inte backar när tärningen säger åt en att göra något knäppt. Såhär gör man:
Det är mycket enkelt, man har hela tiden 6 stycken alternativ till enkla frågor som vad man ska dricka eller vart man ska osv, och så slår man en tärning och sedan måste man göra det som tärningen visar. Det går helt enkelt ut på att tärningen bestämmer allt under en hel kväll. För varje ny sak man ska hitta på skriver man ner sex olika alternativ och sen måste man göra det som tärningen väljer. Det blir extra roligt om ett av alternativen är riktigt, riktigt jobbigt. Här är ett gammalt blogginlägg när vi leker det och då kan man få ett ganska bra humm vad för exempel man kan ta.

ANDRA ROLIGA SPEL VI GILLAR SOM MAN KAN KÖPA I BUTIKEN:

Oogachacka. Ett musikspel! Man sjunger första raden och så ska de andra sjunga resten. Och så är det lite mer grejer också, men det är kul iallafall.


Pass the Popcorn. Vet inte om det finns i Sverige, men man ska gissa film beroende på lite olika premisser. Det är jättekul iaf, men INTE om man spelar med en himla lekhitler som tycker att man inte får poäng för att man har glömt att ”the” i en filmtitel eller något. Spel ska va kul det är ju inte skola.


Orangino. SÅ roligt. Har aldrig spelat efter poängen för det är lika kul att bara läsa de olika påståendena. Det kan va en lapp där det står kanske envis, snål, besserwisser eller romantiker och så ska ens vänner rangordna en på en skala hur man är. Varning, spela ej med lättstötta, har hänt att folk börjat gråta när vi spelat (!). Jag älskar skiten hur som helst, kan spela i timtals.


Alias. Helt enkelt ett charadspel, man kan spela i lag om två eller flera. Väldigt roligt bara.
.
Rules to all the games we usually play at parties! Please read in google translator and ask me in the comments if something sounds strange.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
42kommentarer
 • Itˇs really a cool and useful piece of info. I am glad that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

  ray ban wayfarer 2015-01-02 18:51:23 http://www.ncrs.org.au
  Svara
 • […] Kinesiska viskleken: Sandra har bra beskrivning här! […]

  A guide to a perfect New Years Eve | Elsa Billgren 2014-12-05 09:41:19 http://elsa.elle.se/a-guide-to-a-perfect-new-years-eve/
  Svara
 • […] Spelet fungerar precis som viskleken, men med papper och penna. Och istället för 1 mening som skickas runt, har alla ritat bilder som allt eftersom de passeras runt och ritas av förlorar mer och mer sin originalidé. Här är ett exempel där den övre är originalbilden och den nedersta hur den blev när den trettonde personen skulle tolka. Här är ett gammalt inlägg med spelreglerna. […]

  kinesiska viskleken. | Niotillfem 2014-01-27 10:18:29 http://rodeo.net/niotillfem/2014/01/kinesiska-viskleken/
  Svara
 • Hi Sandra 🙂 I know this might be random but where can I find Oogachacka, the music game? I remembered that you had it on your blog and I couldn’t remember the name. I can’t seem to find it anywhere 🙁 Any help you could provide would be greatly appreciated!

  Emily 2014-01-11 13:01:57
  Svara
 • I don’t dwell on Harley and his antics. I have my own life to orchestrate. Ya’ll seem to be paying him of lot more mind than I do.

  hsshsyshdd 2013-04-14 06:52:16 http://fhfhdfjf.sr
  Svara
 • what a great post, we never play games at parties!
  i’m going to give all of these a try, thanks for sharing!
  xo, cheyenne

  cheyenne 2012-09-26 18:49:54 http://pourlecoeur.wordpress.com
  Svara
 • Åh, skitbra inlägg!! Tack för reglerna!

  Katarina 2012-09-26 18:05:33
  Svara
 • Flott! Jeg har innført ritviskarleken i min familie tidligere, og har ledd så mye av den!

  Lærte også en variant av noen andre: Alle starter med å skrive en setning, som så nestemann skal illustrere. Tredjemann tolker tegningen tilbake til skrift, og så videre. Jeg har hatt noen helt usannsynlige latterkramper med den varianten.

  Kristin 2012-09-26 16:56:26 http://bokmerker.org
  Svara
 • Ps. Blir också förvånad med tanke på hur mycket pinsamt kass reklam det är på amerikansk tv (bodde där i ett år).

  Lovisa 2012-09-26 10:32:07
  Svara
 • Hej Sandra! Är oerhört nyfiken på det du skrev i ett tidigare inlägg- att du inte producerar någonting på ditt jobb; att allt stannar vid idéerna. Hur funkar det? Det kan ju inte vara särskilt lönsamt för företaget. Du har ju varit där ganska länge nu. Är du inte rädd för att få sparken? Har ingen koll på hur det funkar i reklambranschen, men kan inte låta bli att undra.

  Lovisa 2012-09-26 10:30:43
  Svara
 • Du forklarte bra synes jeg. Jeg er fra Norge og forstå likevel alt du skrev ha ha. 🙂 Skjerpings på er andra!
  Takk for supre tips, Sandra, nå er julepresang til vennepar i boks! 🙂

  Lene 2012-09-26 09:45:09 http://artemisa.blogg.no
  Svara
 • […] York och bara lever ett så annorlunda liv med fina bilder, för övrigt har hon precis skrivit ett inlägg om sällskapsspel som jag gärna skulle vilja […]

  Bloggandet « Kristinka this and that 2012-09-26 09:34:22 http://kristinka.wordpress.com/2012/09/26/bloggandet-2/
  Svara
 • Tack sa hjartligt for ett megabra inlagg! Borjar mitt spelpepp infor helgen fran och med du/nu!

  Foresten, vart har du kopt dina rod runda askar? Eller de fina vita och bla (?) du hade i Sverige? Har precis flyttat till London och forsoker skapa samma magiska kansla som kanslan att vara har… Din inredning ar sa perfekt! Kar i varenda liten detalj! Skulle inte du kunna gora en inredningsguide? Hur du tanker och sa nar du inreder?

  Ater igen, tack for att allt du skriver om ar sa sjukt fint! Jag kan alska livet tack vare dig! KRAM!!! <3

  emma 2012-09-26 08:43:42
  Svara
 • åh, for et innlegg! TUSEN TAKK!

  Marlou 2012-09-26 07:39:23 http://heimarlou.blogspot.com
  Svara
 • Wow. Åh, TACK. Vi var några vänner som skulle ha spelkväll en sensommarkväll. Vi skulle spela spel i tiotals timmar, skratta, fuska och förlora. Men det hela blev lite misslyckat. För vi hann bara med två stycken spel av någon anledning. Får nog dra ihop ett gäng kompisar och försöka igen! Fast det får bli andra kompisar den här gången, för jag befinner mig i London och det gör ju inte de.

  Linnéa 2012-09-26 00:17:36 http://www.fyrakatter.blogspot.com/
  Svara
 • Helt klart bâsta inlägget pa länge.

  Coco 2012-09-25 23:48:45 http://lekitchenbloggen.com/
  Svara
 • Fun! I’m always looking for new games to play at parties, so thank you much!

  Naomi 2012-09-25 23:43:54 http://whatnaomiloves.blogspot.com
  Svara
 • Åh tre x charader brukar vi också leka. Fast då med att första omgången att förklara med bara ord, andra med charader och den sista omgången ska den ena i laget blunda medan den andra gör ljud. Jätteroligt och klurigt!

  Erika 2012-09-25 23:21:25
  Svara
 • Jag och mitt kompisgäng körde tärningsleken förra helgen. Hittade den genom din blogg och har vart så sjukt taggad på att prova, det var bland de roligaste utekvällar vi haft! Slutade med att vi hamnade på en medeltidsbar med endast liveare som gäster förutom oss. Vi drack mjöd och sjöng ronjasånger tills vi blev utkastade, och jag provade dessutom dry martini för första gången som var (överraskande!) god. Tack för att du livar upp vardagen Sandra!

  mickan 2012-09-25 23:06:11
  Svara
 • ÅH tack tack tack. Lekar och spel är absolut mina favoritsysselsättningar.

  Tilda 2012-09-25 21:43:29
  Svara
 • Bästa inlägget på en blogg ever! Måste ha spelkväll pronto!

  Josefin 2012-09-25 21:35:14
  Svara
 • sandra vad gör man om man går tvåan på gymnasiet, har så fruktansvärt mycket hjärtångest och annat att tänka på än skolan, så man bara har ungefär godkänt i allt, och alla pratar med dig som att du förstör din framtid och man vill bara skrika låt mig vara?
  känner mig så värdelös, vilket är så sorgligt, för det är ju bara bokstäver på papper. vill inte tänka på betyg, kan man inte bli något utan att ha A i allt??
  pusspuss

  klara 2012-09-25 21:33:30
  Svara
 • Åh, jag och mina vänner brukar också spela galenpanna, fast utan tejp! Man slickar på baksidan av lappen så sitter den bra 😉 Och maffia spelar vi alltid med min pojkväns släktingar! Och musicquiz är i princip obligatoriskt på våra förfester! Ska lätt testa på de andra du skrev om! Tack

  tilda 2012-09-25 21:05:53
  Svara
 • du anar inte vilken perfekt tajming det här inlägget är för mig! ska ha korridorsfest på lördag och hade ännu inte kommit på en bra lek till mitt rum! ritviskarleken blir perfekt. TACK

  bells 2012-09-25 20:51:13 http://osmidig.blogspot.se/
  Svara
 • lekar FOREVER. måste börja peppa folk till mer av denna vara, inte bara generiska drickspel hela tiden.

  Vicky 2012-09-25 20:37:15 http://vickys.se/
  Svara
 • Åh, men då måste du prova Djungle Speed! Så himla rolgt om man är ett gäng och spelar. Tog mig flera års letande innan jag fick tag på det. Men man måste spela snabbt, det går inte att sitta och fundera!

  Annika i Spanien 2012-09-25 19:34:29 http://www.casaannika.blogspot.com
  Svara
 • åh vilka roliga tips! älskar alias! så himla himla roligt!

  Linda 2012-09-25 19:17:01 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • http://www.ballsee.com/
  Ballsee är ett fantastiskt roligt spel som jag och mina vänner spelar på nästan alla fester. Är det för lugnt och städat på en fest så kan man alltid krydda det med lite extra aktivitet 🙂

  grape 2012-09-25 18:47:16
  Svara
 • härligt! skall så skriva upp alla de här, kommer så att komma i användning!

  stefanie 2012-09-25 18:26:54 http://yourssincerelyblog.blogspot.fi
  Svara
 • har kört en annan variant på ritaviskaleken – ryktet går. typ samma, men börjar med att man skriver ett substantiv eller en kort mening. nästa har en minut på sig att rita det som står. personen efter det ska skriva vad hen tror att föregående ritade osv. så varannan skriver och varannan ritar 🙂

  Johanna 2012-09-25 18:16:58
  Svara
 • Carita: Åh, men om du förstår, så kanske du kan svara på mina frågor ovan? Det vore jätteschysst, för jag har ingen aning!

  hanna 2012-09-25 18:12:37
  Svara
 • Ååååh najs!! Måste köpa Orangino, fast det lär väl typ finnas som app också!? Måste kolla……

  ”Intim – förfestspel” 28 spänn. Nä okej.

  Får lösa det själv hiho

  Therese 2012-09-25 18:10:56 http://www.skutt.spotlife.se/
  Svara
 • BÄSTA INLÄGGET PÅ LÄNGE!

  lovisa/polichinelle 2012-09-25 18:10:29 http://polichinelle.se
  Svara
 • åh detta inlägg kommer så lägligt, har nämligen haft brist på nya aktiviteter i min umgängeskrets på sistone. kram

  xyz 2012-09-25 18:00:29 http://tilldingrav.tumblr.com/
  Svara
 • Helt fantastiskt passande eftersom jag skall ha tjugofemårs kalas snart och det bara måste lekas och spelas. 😀 Tycker vist man förstår hur du menar

  Carita 2012-09-25 17:51:09
  Svara
 • Hi! I love your blog, the dice night are my favourite! I want to recommend a game for you, if you have a bit dark and sarcastic humor. Cards against humanity, you can buy it or download and print it out for free 🙂

  Thea 2012-09-25 17:41:07
  Svara
 • Det låter kul, men du förklarar ju inte färdigt hur man spelar!? Vadå den till väsnter visar sin teckning igen, ser man samma bild flera gånger eller skickar man de vidare? Och galenpanna, får man fråga en fråga i taget eller får man en viss tid på sig att råga eller vad? Och maffiabeskrivningen stod ju inte du för, men hur gör man rent praktiskt då? Hur meddelar man vem som är död utan att maffian avslöjar sig t ex?

  Jag gillar inlägget mycket alltså,men det är samtidigt väldigt frustrerade att du liksom inte förklarar hela vägen, kan man inte spelen/lekarna så kan man ju fortfarande inte börja med dem efter att ha läst det här. Jag vill ju veta!!

  hanna 2012-09-25 17:31:15
  Svara
 • Sånt där vill jag också göra med mina kompisar! Speciellt tärningsleken verkar vara himla kul! Maffia är ju helt fantastiskt roligt, den har jag lekt faktiskt. Man får nästan lite barnkalas-feeling av det här inlägget, men åh så kul med sådana här tips! Du verkar ha ett helt ”amazing” liv i New York med alla dina vänner, och det har du säkert också! 😀

  Jenny 2012-09-25 17:24:35
  Svara
 • Åh, peppen! Det här inlägget ska minsann sparas. 🙂

  unga fröken karlssons Esteterier 2012-09-25 17:18:49 http://www.esteterier.com
  Svara
 • åh massa kul!! tack för tipsen!

  Lisa 2012-09-25 17:17:53 http://lisaborjegren.blo.gg
  Svara
 • Å, så bra! Elsker terningspillet. Introleken må jeg prøve!

  The wallflower 2012-09-25 17:17:45 http://www.thewallflower.blogg.no
  Svara
 • Hej Sandra, jag skriver en text om avsked i skolan och hämtar massa fin och svinsorglig inspiration från det du skrev om världens sorgligaste saker, ville bara tacka för det inlägget igen, det har fått mig att gråta två gånger och jag gråter aldrig, så återigen tack.

  L 2012-09-25 17:03:12
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind