Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

7 stycken nyår.

Jag ÄLSKAR nyårsafton. Jag vet att det är många som är lite anti den här högtiden men alltså jag känner bara: PEPPEN. Det är ju som en fredag upphöjt i tio. Alla är fina och tjusiga, man dricker bara den godaste drickan, man dansar hela natten och alla vill hångla. Jag har firat nyårsafton på nya platser nästan varje år. Jag tänkte att vi skulle ta en titt på de sju senaste!

Paris 2005/2006

Var ihop med Tobias och var tjugoett år (om jag räknat rätt). Vi satt i en liten etta i Paris utan varken stolar eller bord och åt hemmagjorde chokladtryfflar direkt från golvet tillsammans med femton fransoser som blev blixtfulla på champagne. Dansade tills vi somnade på en filt klockan fem på morgonen och vaknade några timmar senare och undrade var 17 vi var. Väldigt fin nyårsafton.

Kenya 2006/2007

Min mamma fyllde femtio det året och önskade sig en resa tillbaka till Tanzania där hon bodde som ung. Vi var där i nästan tre veckor och besökte Kenya och Tanzania. Vi firade in nyår på en liten ö som hette Lamu. Jag och min bror hamnade på en konstig hemmafest i ett stort himla slott på stranden utan väggar. Överallt champagne, knark, nakna människor och dekadens. Jag var sjuk och gick runt med ett sugrör i en liten flaska bubbel och betraktade spektaklet. Rasismen är fortfarande helt öppen i Kenya och inga mörkhyade var bjudna på festen. De som försökte knuffades ut i havet. Det var helt förfärligt att se på och jag och sprang efter en kille som blivit utknuffad och frågade om jag fick följa med dom istället och fira nyåret för att jag inte ville hänga med rasister. Kanske inte heller den direkt bästa idén att vara ensam tjej på en hemmafest i ett helt okänt land dock. Inget hände men sjutton vad nära det var tills jag bara sprang.

Stockholm 2007/2008


Jag var singel för första gången på evigheter, på en hemmafest vid Odenplan som pågick i två lägenheter på samma våning och så hade de bara öppnat dörrarna emellan. Mycket roliga hattar, glitter, visselpipor och annat bra. Jonna fick vara min strålande nyårskyss det året.

Paris 2008/2009


Ett av mina favorit-nyår. Vi var ett stort gäng i Paris och hade hemmafest och på något knäppt vis lyckades vi bjuda in över fyrtio personer i vår trånga lilla lägenhet i Marais. Vi bjöd på ost, lycheefrukter, bubblig dricka och gick inte och la oss förrän nio på morgonen dagen efter.

London 2009/2010


London! Vi bodde på ett knasigt hotell där varje rum hade ett tema och firade in tolvslaget med pasta carbonara och nyårssmällare på en italiensk restaurang. Hela stället började ha krig mot varandra med såna där små smällare som kastar ut glitter. Fantastiskt roligt.

New York 2010/2011

Firade in nyår med 30 personer på en restaurang i Lower East Side. Det var toppen för alla var så strålande men fortfarande kanske min minst peppiga nyår av de här sju. Mitt och Luddes plan var försenat på grund av snöstorm så jag landade på kvällen på nyårafton, vilket innebär att jag var dödstrött redan klockan elva. Dessutom fick vi vår mat efter tolvslaget så alla höll på att dö av hunger (vid beställde runt nio-tiden). Slutade ändå med en bra hemmafest där en spegel gick sönder och vi dansade genom rummen dock.

Mexiko 2011/2012Det här året firade vi in i Mexiko. Färsk fisk, strandfest, öl för fem kronor styck och trettio grader i luften. Så fint.
.


7 New Years, 2005-2011. Please read by clicking ”in english” below FAQ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Så himla fantastiskt!

  L I L I J A 2012-12-28 23:05:38 http://lilija.com
  Svara
 • Det är ju helt fantastiskt att jag följt dig sen någon gång mellan första och andra nyåret ungefär.

  linnea 2012-12-27 15:09:39 http://linneah.se
  Svara
 • Karin!! Nejnej. Att Sandra tycks ha ett perfekt liv enligt dina ideal, låt det inte sänka dig.
  Se det istället som ett tecken på att det är möjligt att leva sitt liv så som du drömmer om! Din tid kommer. <3 Tvivlar även på att du skulle vara en ful förlorare såvida fula förlorare inte är fina drömmare som kanske möjligtvis har svårt att uppskatta det de är priviligerade med. Bevis såsom Niotillfem-bloggen på att drömlivet finns inom räckhåll är bara ett exempel på privilegium. Kan hon kan du!

  JENNY 2012-12-25 15:52:11 http://mylittlej.blogg.se
  Svara
 • Ditt liv är så jävla perfekt att jag bara vill spy, hälla syra i mitt ansikte och hoppa framför ett tåg pga att jag är en ful förlorare.

  Karin 2012-12-25 13:57:50
  Svara
 • Niki: Fin du är <3 och jag lovar. Jag skall göra det! Jag hoppas att du hade en fantastisk julafton igår fina du! Och tack för allt du har skrivit. Helt fantastisk är du!

  Lisa m 2012-12-25 11:28:44
  Svara
 • Hej Lisa M, ska inte skriva något långt den här gången. För! att jag vet att du kommer komma över ditt ex. Att du blir svartsjuk är såklart! Han har ändå varit en viktig del i ditt liv, verkar det som. Men Praaaaaata prata och prata jätteonödigt ärligt och emotionellt med din kille! snälla! Han förstår nog dig, bara du ber honom att göra det 🙂 Du verkar så himla gullig och det tycker din kille också ju!
  Tvinga dig inte till att känna nåt eller inte, försök att se på allt ”överlag” och enkelt, låt alla känslor vara och passera. Om du är svartsjuk och har drömmar om din första kärlek som du inte kan rå för, så ha det! Det kommer nog gå lättare om du ger upp och sen kastar iväg allt du vill glömma/sluta tänka eller känna. Haha, låter flummigt… ehm, ja, ha’re bra ^^

  Niki re: Lisa M 2012-12-25 04:56:03 http://moonmotion.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra,

  Nu är jag pepp på nyår. Kommer du ihåg vad hotellet du bodde på i London hette?

  Sara S 2012-12-24 12:00:08
  Svara
 • Niki: Alltså herregud vad fin du är. Så himla fin! Upptäckte inte förrän nu hur konstiga meningar jag hade skrivit men det är så typiskt när jag skriver från min mobiltelefon. Jag blir väldigt arg samtidigt som jag blir väldigt ledsen. Han har sårat mig så hemskt och så djupt och jag trodde aldrig någonsin att jag skulle få uppleva fin kärlek för det förstörde han för mig. Men samtidigt var han den första som verkligen såg mig för den jag är och som fick mig att skratta. Trots hemskt besvärligt menshumör och ett sjuttonårigt skört hjärta så gjorde han allt för att få mig att skratta och han var den som jag ville ha nära mig. Inte ens min nuvarande pojkvän vill jag ha nära mig när jag mår så dåligt och jag kan vara ett monster.

  Min pojkvän vet en del om honom men han har aldrig haft någon före mig och då känns det svårt att berätta för honom. Och speciellt när jag drömmer sådana här konstiga saker. Jag vet inte ens hur han skulle reagera om han får reda på det trots att vi har varit tillsammans i snart två år. Jag tänker ofta på min före detta pojkvän och jag får blandade känslor när jag ser kort på honom och jag är så hemskt svartsjuk över att han har en flickvän och jag vill göra allt för att på något sätt utrota henne och skrika ‘HAN ÄR MIN!’ och catfighta henne som de gör i typiskt amerikanska filmer. Men trots allt det här så älskar jag min pojkvän mer än livet självt! Men om jag skulle berätta det här för honom så herrejösses jag tror inte han skulle förstå alls.

  Lisa m 2012-12-23 18:16:13
  Svara
 • LISA M! Jag blev så rörd av vad du skrev om din första kärlek! Jag tror det var lätt för mig att komma över min första kärlek, då det inte varade länge, han flyttade till en annan stad och han var ett jävla as haha! Du skrev att du blir mest arg när du tänker på honom, använd det. Det bästa skulle vara att få ut dina känslor. Har du pratat om honom med din nuvarande kille? Även fast det är svårt och antagligen skapar mer avundsjuka, tror jag att det skulle vara nyttigt och faktiskt skapa en mer tillit och öppen kommunikation med din nuvarande kille. Dina fantasier om att vara med ditt ex är inte riktiga! Om du skulle bli tillsammans med honom igen skulle du drömma om din nuvarande kille istället.

  Om du läser detta, eller om nån annan gör det, vill jag bara tillägga att jag är osäker på hur mycket jag vet om kärlek, och kanske är det inte klokt att ta råd från någon som inte ens vet hur situationen är. Men jag tror att kärlek kan göra en ganska förvirrad och ifrågasätta saker. Mitt tips är att inte bli för bekväm och otacksam i ett förhållande. Och speciellt för tjejer; sluta leta efter bekräftelse och var med någon ”du älskar”.

  Oj, den här kommentaren blev längre än jag tänkt. Men iaf, Lisa M, hang in there, du kommer glömma honom.

  ^^

  Niki re: Lisa M 2012-12-23 15:34:19 http://moonmotion.blogg.se
  Svara
 • asså wow!! Vilka nyår! fantastiska!
  Mina har varit pissdåliga, förutom förra året lite grann…
  Var med bästaste folket i världen, men! efter 12 hade grannen klagat på för hög musik och lyckats stänga av strömmen! Förstår du vilken deppig granne som klagar på nyårsafton! Den enda natten på året som det faktiskt är okej att vara högljudd.
  Men det sämsta nyåret jag haft var när min väska blev snodd, inkluderat systemkameran. Jag missade även 12 slaget.

  Nej usch, detta nyår ska jag vara med nästintill alla jag känner i en superstor lokal!

  Niki 2012-12-23 14:55:18 http://moonmotion.blogg.se
  Svara
 • Åh, bara så fint.

  TIDSTJUVEN 2012-12-23 13:26:58 http://tidstjuven.com/
  Svara
 • Åh vad avis jag blir! Nyår blir så sällan lyckat för mig… Förra året var härligt iofs. Men i år har en vän totalt lyckats förstöra nyår för mig så det har slutat med att jag inte är inbjuden till någon och ingen vill komma till mig. 🙁 Kommer bli rätt deppigt, men kanske går att överleva med mängder av bubbel och godis och bra film/serie…

  Citrin 2012-12-23 12:35:33 http://nolovestory.wordpress.com
  Svara
 • yeah, i’m this person that don’t like new year eve…. there always is going something bad to happend….

  CandyCamilla 2012-12-23 01:02:05 http://candycamilla.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra! Jag måste tyvärr hålla med Emma och Stina när det kommer till din generalisering av rasismens utbredning i Kenya. Det scenariot du beskriver är ju helt sjukt och jag känner överhuvudtaget inte igen scenariot i mina erfarenheter av det Kenya jag bodde i under ett år och även har turistat i.

  Precis som Stina säger så är det hur du skriver det som upprör, nu vill jag verkligen inte säga att Kenya är helt utan rasism osv för landet har fortfarande mycket att jobba på. Kenyanerna har fortfarande den generella bilden av att vita är rika men det betyder nödvändigtvis inte att det antas att svarta är fattiga för det.

  Det är hemskt det som du var med om på Lamu, men bara för att berätta att det är annorlunda ska jag förövrigt fira nyåret för fjärde året i rad på den kenyanska kusten och det blir en strandfest där alla är bjudna!

  Tusen kramar och nyårshälsningar till dig och tack för att du driver den bästa bloggen som går att hitta på internet!

  Emilia 2012-12-23 00:33:19
  Svara
 • Vad fint du har haft det under alla dessa år! Jag hoppas att din nyårsafton i år blir helt fantastisk och överglänser alla andra tidigare aftnar! Men en liten sak. Hur lång tid ska det egentligen behöva ta att glömma sin första kärlek? Det har gått åtta år sedan vi sågs första gången och när jag tänker på honom blir jag mest arg men jag drömmer om honom på nätterna och jag vet inte varför. Det hade varit en sak om jag hade drömt något sporadiskt men det är djupa fina drömmar och jag kommer ihåg allt som hände i drömmen på morgonen när jag vaknar. Varenda liten detalj som hur han smekte min kind och viskade i mitt öra – mitt framför min pojkvän – hur jag är den som han har längtat så mycket efter och om jag bara vill ta hans hand så gör han slut med sin flickvän och vi fortsätter där vi slutade för så många år sedan. Varför drömmer jag sdetaljerategentligen? Det är klart att han alltid kommer vara den största delen av mig men jag har en pojkvän som jag älskar men det känns ju inte somj att jag borde älska honom om jag ska drömma såhär konstigt.

  Lisa m 2012-12-22 22:45:28
  Svara
 • vad skoj du verkar ha haft det på alla! Jag älskar nyår men ändå saken jag inte gillar är att jag aldrig blir bjuden på någon fest så det slutar oftast med att jag sitter hemma med mina föräldrar. Inte så dåligt det heller men jag tänker alltid om jag kunde ha haft det roligt någon annan stans..

  sonia 2012-12-22 21:08:48 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • vilka fina nyår!! har också firat nyår i paris (MITT minst peppiga dock) och stockholm såklart. i år blir det oslo! GLAD NYÅR FINO!

  Vicky 2012-12-22 20:23:23 http://vickys.se/
  Svara
 • Hej Sandra! Fint inlägg, men håller helt med Emma om att jag tycker att du generaliserar alldeles för mycket när du säger att rasismen fortfarande är helt öppen i Kenya, Emma och jag har liknande erfarenhet och jag tycker precis som henne att de du skriver, och framförallt, HUR du skriver det är grov generalisering.

  Stina 2012-12-22 19:23:01
  Svara
 • Oj, nyårsaftonen i Kenya låter väldigt läskig/ som en bra historia. Skulle du inte kunna tänka dig att berätta om den?
  Resehistorier är en av de bästa sakerna jag vet!
  kramkram hoppas du får ett bäst nyår, själv fiskar jag och mina kompisar fortfarande desperat efter en hemmafest, vi får väl se hur det går!

  Lisa 2012-12-22 18:21:29
  Svara
 • Lorissa, har du fästman OCH flickvän? x________X

  Ina 2012-12-22 17:44:05
  Svara
 • ser himla kul ut!

  R E B E C C A J O H N N Y S D O T T E R 2012-12-22 16:34:04 http://rebeccajohnysdotter.blogg.se
  Svara
 • Åh, vill också gå på så roliga nyårsfester!

  Daria 2012-12-22 15:22:36 http://rainydays.devote.se
  Svara
 • gud alltså. min nyårs ångest är total. VAD gör man om man är 15år och hellre dör än att sitta hemma? jag får ju inte hänga med till vem som hellst precis.. ):

  julia 2012-12-22 14:44:47 http://juliajohannesson.blogspot.se
  Svara
 • ”Rasismen är fortfarande helt öppen i Kenya och inga mörkhyade var bjudna på festen” gjorde riktigt ont att läsa. 🙁 Blir till att satsa på projekt nyårsfest i stort slott på stranden dit alla bra är bjudna. Det vill säga diverse folk och givet i diverse vackra hudtoner. Knäppa värld. Nu ska jag läsa klart inlägget! Gott nytt år alla 🙂

  JENNY 2012-12-22 14:22:57 http://mylittlej.blogg.se
  Svara
 • elsker bloggen din!

  anna 2012-12-22 13:54:57
  Svara
 • Jag har alltid gillat nyår, för mig är det som julafton fast bättre. Vi har alltid firat nyår med familjen, och det finns så mycket underbara traditioner som jag älskar så mycket. Nu när man är äldre är det lite svårare. Slits mellan önskan att festa like crazy med vännerna och längtan efter de där perfekta, mysiga nyårsfirandena som alltid får mig att må så bra.

  Frey 2012-12-22 13:36:41 http://periferi.blogg.se
  Svara
 • Fantastiskt 🙂 Jag gillar inte att festa, ska fira nyår med min fästman och flickvän med lite vin och middag typ.

  LORISSA LOVEBOMB 2012-12-22 13:18:10 http://lorissalovebomb.se
  Svara
 • Du ser ut att ha haft fantastiska nyåar. Jag är en utav dem som inte peppar för nyår, så
  jag tänkte jobba istället!

  Johanna 2012-12-22 11:32:24 http://monkifejs.blogg.se
  Svara
 • Älskar också nyårs peppen! Hemska bra fester du verkar ha haft!

  kaneli 2012-12-22 11:17:36 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • ser fantastiskt ut ju. hoppas att du får ditt mest-peppiga nyårsfirande i år. det är du värd, fina.

  rebecca 2012-12-22 09:34:29 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Grymt ju!

  Anna Margareta 2012-12-22 09:34:26 http://www.annamargareta.com
  Svara
 • *Observera att jag alltså inte menar att jag var på samma fest som du, utan menar att jag också har varit där på fest. Formulerade mig lite knasigt.

  emma (igen) 2012-12-22 09:24:23
  Svara
 • Hej Sandra!

  Vad bisarrt ändå att läsa här att du varit på Lamu, det är nämligen min favoritplats på hela jorden och ju inte någon direkt vanlig resort (även om fler och fler hittat dit de senaste åren). Jag har rest dig ungefär en gång om året sen jag var 11, ska dit om två veckor nu igen.

  Det jag tänkte säga var att jag tror jag vet precis i vilket ”vägglöst slott” du hamnade i, förmodligen hos några prinsättlingar till en kunglighet i Hannover? (Ernst eller August heter han tror jag). Han är också gift (eller var sist jag hörde) med Caroline av Monaco, som har ett eget ‘slott’ bredvid. Jag var också där och visst var det knark och naket, och sjukt.

  Det jag mest ville säga var kanske – dessa människor är inget som HELST vettigt ”medelmått” på något som har med rasism i Kenya att göra. Till att börja med misstänker jag att ni bodde i Shela town, den ”turistiga” eller rent ut sagt vitare byn på Lamu, sen finns det ju andra byar, t.ex. Lamu town, där jag alltid är. Det är inte samma sak där, och det är absolut inte samma sak i Kenya som land överlag. Dessa små prinsnissar (ursäkta uttrycket, men..) befattar sig liksom med någon slags kolonial-lek och beter sig sjukt. Är helt övertygad om att de t.ex. inte släppte in några svarta människor på festen du var på. Men det jag vill säga är bara, låt det inte bli fog för några felaktiga och dumma generaliseringar! Vill inte alls tillrättavisa eller vara pretto men eftersom Lamu och Kenya är så speciellt för mig blir jag ledsen om folk tror att ”rasismen är helt öppen” i Landet. Det är fel. Faktiskt har de kommit mycket längre än många andra, b.la afrikanska, länder.

  Det var det, tack för mig, och som sagt – så kul att du varit där! Är egentligen mer nyfiken på vad du tyckte om platsen. Kram!

  emma 2012-12-22 09:21:56
  Svara
 • skulle precis in på din blogg och säga att dina spotify-listor verkligen äger. har suttit hela kvälen och lyssnat på samma lysande låt (ghost – secular haze) och har inte kunnat komma ifrån den! vill ju ändå lyssna på nåt annat med! kommer hem från krogen och tänker att din ”allt som är roligt att dansa te” är alltid bra att lyssna på. sagt och gjort och går även in på en nattlig visit på din blogg och ser ett förtjusande inlägg!
  tycker det är lite rist att du inte finns i stockholm just nu! träffat en pojke där nu som är himlans trevlig och jag tar himla stora kliv och åker och träffar honom ända från borås, det är så fint och ovanligt för mig så är pepp. men en utekväll med dig hade vart så himla spännande det med skulle jag tro!

  marika 2012-12-22 04:01:55
  Svara
 • Jag vet att Ludvig är väldigt fin och så men jag… åh. Tobias alltså! Tänk. Det är ju inte ens relevant för du är inte tillsammans med någon av dem (och är omgiven av antalet vackra men) och jag får inte ens välja (hur sinnessjukt hypotetiskt vore inte det?). Men Tobias is the shit. (Fortfarande rent hypotetiskt, baserat på text och bild. :))

  Lise 2012-12-22 03:44:01 http://instagram.com/yetanotherlise
  Svara
 • Tänk om alla hade så fina nyårsaftnar. 🙂

  Älskar den röda bilden där du får en puss på kinden. Påminner mig om Roy Anderssons ord om ”den komplexa bilden” där helheten verkligen betyder något.

  Undrar också vem det är som hinner fota i just rätt sekund sådär? Eller poserar ni medvetet?

  Till Amanda:

  Du svarar ju egentligen på din egen fråga själv. Du vill veta allt allt allt. Så varför inte? För att du är rädd?

  Svarar du inte fast du egentligen vill kommer du att ångra dig.

  Svarar du och det leder till att ditt hjärta trasas sönder igen kommer du också att ångra dig.

  Men du kommer att kunna ta dig igenom det.

  Känn efter vad du har att vinna och förlora på de båda alternativen, och vilket som är viktigast för dig just nu i ditt liv.

  Det kan ju kanske gå bra också. Är det värt risken?

  Melinda 2012-12-22 03:35:11
  Svara
 • Hej! Jag skulle verkligen behöva råd av dig. Jag har skrivit till tusentals bloggar om hjälp förut men ingen har någonsin svarat. Kanske har jag tur den här gången. Mitt ex sedan ett år tillbaka hörde av sig ikväll. Vi var tillsammans i ett år och det var väl som vilken första kärlek som helst. En berg och dalbana av lyckorus och tårar ungefär. Det tog mig tills för en månad sedan innan jag blev hel igen efter att vi gjorde slut. Han smsade bara sådär och frågade hur jag mår. Vi ska höras mer imorgon. Jag känner mest skräckblandad förtjusning och vet inte vad jag borde göra. Alla mina vänner säger att jag ska skita i att svara. Jag kan inte. Jag måste svara, för vi har inte hörts av på ett år och jag vill veta allt allt allt. Jag bor i Visby där inga rutiner bryts, så även fast det gått ett helt år så känns våra minnen fortfarande varma. Jag är arton år och rädd för att bli trasig igen.
  Hoppas du ser det här och får för dig att hjälpa en simpel tonåring med ett hjärtkrampigt problem.
  Tack för att du skriver så förbannat bra texter och inspirerar.

  Kram.

  Amanda 2012-12-22 03:11:49
  Svara
 • Fina nyårsaftnar du har haft må jag säga. 😀

  Linda 2012-12-22 02:17:24 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind