Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en vardagsklänning.


Vardagsklänningar i sextiotalssnitt är ganska svårt att hitta tycker jag. Dom som bara är helt enkla med rundad krage, korta i längden och raka men med lite insvängd midja. Det är nämligen min favoritslags av alla klänningar. Den här mörkblå är från Asos och köptes i början av året. Den hade jag på mig i snöstormen igår som tog sig genom märg och ben. Kändes som att det snöade underifrån, vänsterifrån, högerifrån och uppifrån på en och samma gång.


.


These 60s style and very simple kind of dresses are my favorite dresses during weekdays. This navy one is from Asos.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
50kommentarer
 • Agnes – såklart du ska byta om du kan! det kommer göra dig gladare tror jag.

  e – tackar!

  Elvira – jag tränar ungefär tre gånger i veckan. Fast nu har jag haft en liten paus i mars, pga så himla kallt och har inte längre något gym. Jag springer.

  Jossan – det kommer gå över! Det gör ont nu, det kommer göra ont länge. Men var stark. Ingen ska vara ihop med idioter, vi förtjänar alla bättre. Det finns någon därute du kommer hitta till sen, ni vet bara inte om det än.

  Lily – i’m not sure if its on the site anymore, but search for ”shift dress”

  Jenny – jag förstår stressen. Har du kollat upp om det finns stipendier du kan söka? annars tyckte jag alla andra skrev supersmarta saker. så himla många bra svar du fick av vettiga människor härinne! yay för det!!

  sandra 2013-03-20 10:52:38
  Svara
 • Så underbart vacker 🙂
  från the one and only ANKPUNG! 🙂

  Nikolina 2013-03-15 10:08:10 http://ankpung.se
  Svara
 • Your hair at the third picture was SOOOOOOOOOOOOO good 🙂

  Deniz 2013-03-14 18:20:55 http://photostorms.blogspot.com
  Svara
 • Åh tack till Linda och Lisa för att ni har tagit er tid till att svara mig och ge mig råd. Har kollat upp era förslag och allt låter onekligen lockande. Det finns så många sätt att vidga sina vyer på, och jag antar att universitet bara är ett av sätten. Skall definitivt fundera mera över detta, men än en gång – tack! Att det finns vänliga främlingar över datorskärmen är jag fortfarande så fascinerad och tacksam för.

  Ronja: det låter jätteintressant! Har du någon e-mail eller liknande som jag kan nå dig på för att få lite mer information? Hade varit så bra att få höra mer om detta med att kombinera distans och äventyr i utlandet.

  Jenny 2013-03-14 16:20:44
  Svara
 • Jenny: Om jag var du hade jag läst på distans ex statsvetenskap från en svensk högskola men bott utomlands! Själv läser jag genus på distans och reser runt just nu!

  Ronja 2013-03-14 14:44:32
  Svara
 • Mer insipration till Jenny:
  http://www.sida.se/Svenska/Bistand–utveckling/Engagera-dig/Utbildningar/

  Linda 2013-03-14 13:22:33
  Svara
 • Fler länktips till Jenny och alla andra som vill ut i världen:

  http://www.sida.se/Svenska/Bistand–utveckling/Engagera-dig/Utbildningar/

  http://studera.nu/studerautomlands/utomlands/utbytesstudierochutlandspraktik.5.27d86368130216405a680008875.html

  http://www.folkhogskola.nu/Kurser/Amnesomraden/Internationellt–Sprak/Global-utveckling-Internationella-kurser/

  http://mytellus.com/

  http://www.fuf.se/

  Linda 2013-03-14 13:17:47
  Svara
 • Till Jenny: Jag tror säkert att det kommer gå bra för dig och att du kommer få jobb. Men det är faktiskt onödigt att skuldsätta sig så mycket för en utbildning, när man har turen att bo i ett land där det är gratis! Mitt tips är att du söker in på en utbildning i typ statsvetenskap / utvecklingsstudier / internationella relationer / globala studier i Stockholm, Malmö eller Göteborg (som faktiskt också är sköna städer med roliga klubbar och intressanta sammanhang att kasta sig in i). Det finns massor med sätt att ta sig utomlands inom den svenska utbildningen. Tex kan du göra ett Erasmusutbyte ett år, i London eller någon annan stans. Då får du stipendium och slipper betala själv för utbildningen. De flesta svenska universitet har också andra centrala utbytesavtal med olika universitet i världen som du kan söka till. Jag kan varmt rekommendera detta! Om du vill snabbt komma utomlands så kan du ju åka till London ändå och jobba ett tag innan du börjar plugga. Eller göra något annat utbyte, ta en resande folkhögskolekurs eller jobba som volontär. Den erfarenheten är också jättebra om du vill jobba med internationella frågor, det är viktigt att lära sig fler språk än engelska också. Finns tusen sätt att komma ut i världen och få en lika bra utbildning, mycket billigare eller helt gratis. Här finns lite inspiration: http://globalportalen.org/content/volont-r-utbyte

  Linda 2013-03-14 13:02:25
  Svara
 • Jenny,

  du kan ju alltid söka program/kurser i Sverige (och kanske till en större stad om du vill slippa den där du bor nu, typ Uppsala/Stockholm/Lund beroende på var du bor nu) och sen ansöka om utlandsstudier via det svenska universitetet. På så sätt slipper du såna jättekostnader för studierna. T.ex. kan du ju göra en MFS när du skriver din kandidatexamen eller ansöka om Erasmusstudier. Läs t.ex. här http://www.su.se/utbildning/studentservice/studera-utomlands/vart-kan-jag-aka/minor-field-studies-mfs-1.11884 och här http://www.su.se/utbildning/studentservice/studera-utomlands/vart-kan-jag-aka/erasmus-1.11831

  Det finns ju många bra utbildning om det du är intresserad av i Sverige också tänker jag med möjlighet till billigare utlandsstudier. T.ex. Statsvetenskap, Utvecklingsstudier, Fred och Konflikt eller Internationella Relationer?

  Och försök att inte må dåligt och ha ångest för framtiden. Det löser sig ju alltid! Fortsätt drömma och satsa, rätt var det är råkar du befinna dig precis där du tidigare drömt om att vara! Kram och lycka till!

  Lisa 2013-03-14 12:23:37
  Svara
 • Can you give a link to the dress? Browsed the ASOS website, but not sure which one this is… But I like it 🙂

  Lily 2013-03-14 11:51:30
  Svara
 • http://www.buzzfeed.com/lyapalater/why-joseph-gordon-levitt-is-the-perfect-man?s=mobile

  Du kanske redan sett detta men oj så snygg han är, den där Joseph Gordon Levitt!
  Kram

  Karin 2013-03-14 11:29:51
  Svara
 • Hej Sandra och alla andra som ser eventuellt det här. Jag är i desperat behov av alla synpunkter och råd som överhuvudtaget kan ges och är evigt tacksam om någon som läser detta vill svara.

  Jag går sista året på gymnasiet nu och det enda jag gjort i mitt snart nittonåriga liv är att längta bort. Staden jag bor i har under 15 000 invånare, inga tågspår och knappt något sätt att komma härifrån. I nian fick jag nog och bestämde mig för att försöka bryta ut. Resultatet blev att jag har pendlat till en stad som ligger 1h bort för att gå på en gymnasielinje där mina klasskompisars framtidsdrömmar involverar annat än volvo, hund och familjeresa till Kanarieöarna.

  Jag har alltid velat flytta utomlands. Mina dagböcker från när jag var tioelvatolvtrettonfjortonfemtonsextonsjuttonarton har innehållit planer, destinationer och allt det där. Och nu är det snart dags. Jag tar studenten om exakt tre månader.

  Jag har blivit antagen till ett universitet i London. Politics & Development studies på en skola som inriktar sig på just det jag är intresserad av – att ”rädda världen” genom internationellt arbete. Allt är bra. Lite för bra. Allt låter för bra för att vara sant, eller hur? Det kanske det är också. Haken är ju att det kostar 9000 pund per termin. 9000 pund. Sedan är det levnadskostnaderna med. London är, trots allt det som är sinnessjukt bra, ändå London och jag vill inte ha en miljon kr i skuld innan jag fyller 25 år om jag inte vet att det är värt det.

  Min största rädsla är att utbildningen inte kommer att leda någonstans. Det är så mycket konkurrens och alla är så himla kvalificerade för de jobb som jag är intresserad av i framtiden. Jag vill inte, som mina föräldrar tror kommer hända, kasta bort mina pengar på någonting som bara leder till arbetslöshet och enorma skulder. Då kanske det är bättre att satsa på att studera i Sverige, ta en kandidatexamen och sedan försöka ta sig ut i världen på en masters? Jag är bara så rädd att jag kommer att vara olycklig om jag stannar i Sverige.

  Åh, är så förvirrad. Om någon studerar/har studerat utomlands så får ni gärna dela med er av era erfarenheter. Hade varit evigt tacksam. Vill inte må såhär dåligt och ha såhär mycket ångest inför framtiden mer.

  Jenny 2013-03-14 11:28:13
  Svara
 • Älskar outfiten!

  Beata 2013-03-14 09:30:50 http://www.ringbeata.blogspot.com
  Svara
 • Fin!!!

  oroshjärta 2013-03-14 07:58:05 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
  Svara
 • Sandra vad gör man när någon har sårat en sönder och samma, men man kan inte sluta önska att man fick hålla om honom igen?! Vad gör man?! Jag tror han var min enda någonsin… varför skulle min enda någonsin vara ett svin? Det var den där känslan ”ingen annan förstår, bara vi” som jag aldrig känt med någon annan. Men så förstörde han allting, allting. Gång på gång. Och jag måste alltid förlåta och förlåta men jag kunde inte en gång till. Och nu kan jag inte sluta älska honom. Varför ska hjärtat vara så jävla naivt?! Det bara plågar mig.

  Jossan 2013-03-13 23:44:39
  Svara
 • Hejsan, jag undrar hur ofta du tränar och om du har något träningsschema? 🙂

  Elvira 2013-03-13 23:43:16
  Svara
 • Agnes: eller ett stort media gymnasium med tillval estetkurser, skitbra! Får du båda.

  M 2013-03-13 22:58:46
  Svara
 • If you like 60’s dresses, you might enjoy this: dadadress.com xoxo

  Chloe 2013-03-13 22:04:57 http://www.dadadress.com
  Svara
 • @agnes Byt om det känns fel i magen och du gett det en chans. Bara gört!

  Pex 2013-03-13 21:55:59
  Svara
 • Den sitter jo akkurat som den skal! Jeg er enig i at slike er vanskelige å finne, så takk for tipset!

  Synne 2013-03-13 21:54:00 http://etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Tjusigaste du. Du är en inspirationskälla för mig vad det gäller att vara modig och jag har gjort en liten tatuering av det. För att det är så jävla viktigt. Tänker att du kanske skulle gilla den.
  <3

  Johanna Af Apel 2013-03-13 21:20:35 http://afapel.devote.se
  Svara
 • Vilken tjusig sak!

  Klädtips: http://collection.filippa-k.com/s13/woman/dresses/classic-jersey-dress

  Skrivinspirationstips som ingen säkert missat: http://www.dn.se/kultur-noje/basta-beatrice-ask

  Kan även tipsa om Rue Mouffetard i Paris, om du inte varit där redan!

  Amuse-toi!

  e 2013-03-13 21:12:59
  Svara
 • Vilken tjusig liten sak!

  Klädtips! http://collection.filippa-k.com/s13/woman/dresses/classic-jersey-dress

  Skrivinspirationstips som ingen säkert missat: http://www.dn.se/kultur-noje/basta-beatrice-ask

  Kan tipsa om Rue Mouffetard, en av Paris äldsta gator, om du inte varit där redan!

  e 2013-03-13 21:10:59
  Svara
 • tjusig plats du huserar i

  Dido 2013-03-13 21:02:46 http://lillakraka.se
  Svara
 • Jättefin klänning!
  Gillar verkligen din frisyr också.

  Kram,
  Ann-Charlotte från Pouf! Magazine

  Ann-Charlotte 2013-03-13 20:24:55 http://www.poufmagazine.com
  Svara
 • Hej fina du!
  vill bara försäkra mig om att du inte har missat Håkans nya singel!
  http://www.youtube.com/watch?v=Al9qhnOR13Y

  himlans fin!
  puss!

  Emma. 2013-03-13 20:12:48
  Svara
 • jättefin! 🙂
  kan du inte visa upp lägenheten du bor i, i Paris? är jättenyfiken!

  martina 2013-03-13 19:58:14 http://mtinamusic.tumblr.com
  Svara
 • hej sandra. nu behöver jag din hjälp. jag började på gymnasiet i höstas, på ett litet media gymnasium i göteborg. men det finns ingen som jag här, ingen som vill gå på sommarpromenader på natten eller dricka vodkadrinkar i slottskogen, och det är så sorgligt att jag vill dö. ska jag byta skola till en stor estet skola istället, där det kanske blir bättre? vågar jag det? vill ju bara att livet ska börja. puss.

  agnes 2013-03-13 19:21:22
  Svara
 • Tjusiga du:*

  Malin Aurora 2013-03-13 18:22:15 http://vildblommor.blogg.se/
  Svara
 • Du borde starta ett klädmärke. Det skulle vara det bästa märket någonsin.

  Elsa 2013-03-13 18:02:21
  Svara
 • den lägenheten ser helt magisk ut. kan du inte tillägna den ett eget inlägg? kram till dig och paris

  emma 2013-03-13 17:55:00
  Svara
 • Men visst är det så! Vissa plagg som alla tycks älska, men som aldrig riktigt finns i affärer, är ett så stort moment att hitta. Bästa känslan.

  Catarina 2013-03-13 17:22:01 http://breakfastplease.blogg.se
  Svara
 • Vilket jobbigt snöväder. Hatar när det är så.
  Klänningen var otroligt fin. Modellen och färgen passar dig bra 🙂

  Christina 2013-03-13 17:07:48 http://jinxedchrissie.blogspot.no
  Svara
 • Hej fina Sandra!
  Kan inte du fota och visa oss runt lite i lägenheten du bor i/området där i bor i Paris?
  Vore kul! 🙂

  Jessica 2013-03-13 17:00:04
  Svara
 • Asos är bäst! Och du är så himla fin.

  Lisa 2013-03-13 16:17:07 http://lisaborjegren.blo.gg
  Svara
 • Så himla fin. Perfekt vardagsklänning!

  Anna Marí 2013-03-13 15:42:34 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Hej 🙂 Du er så fin. Jeg ved ikke om du kender det danske tøjmærke ”Edith og Ella”? http://edith-ella.dk/
  De har mange fine kjoler i 60’er snit!

  Thit 2013-03-13 15:24:02
  Svara
 • Så tjusig klänning! 🙂 Men usch för snöstorm och kyla! Nu får det ta och bli vår på riktigt!

  Anna-Maria 2013-03-13 15:10:49 http://www.annamaria-l.se
  Svara
 • Klänningar som den där finns det i överflöd här i Australien – komsi, komsi! 🙂

  Misha 2013-03-13 13:25:23 http://endlessnessego.blogspot.com
  Svara
 • Looks really good! Love the blue socks 😉

  xx, eleonora

  ♥ My Blog ♥

  eleonora 2013-03-13 13:10:28 http://eleonorasleben.blogspot.de/
  Svara
 • Ska genast spana in Asos hemsida, jag letar nämligen efter klänningar i 60-talsstil. Tack!

  Fanny 2013-03-13 12:43:56 http://fannylovisa.webblogg.se
  Svara
 • Du borde ta dig förbi marknaderna i London! Bricklane, Brixton, Nothing hill och Camden market för att nämna några marknader säljer enormt mycket vintage kläder men även nya i stil med de du efterfrågar!

  ebba 2013-03-13 12:18:07
  Svara
 • så fin du är!

  ann-sofie 2013-03-13 12:00:05 http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
  Svara
 • Vad fint det var med de blåa strumporna till!

  maria 2013-03-13 11:54:13 http://minodling.wordpress.com/
  Svara
 • Finfinfin! Och dör lite på spegeln som hänger där!

  Mia 2013-03-13 11:40:39 http://miassenda.blogspot.se
  Svara
 • gudrun sjödén brukar i många av sina kollektioner ha en bastunika i ekobomull som man ”egentligen” ska ha till typ byxor eller något under. men jag som är superkort använder den som klänning och den är exakt sådär! typ samma längd som din på bilden, rak men insvängd i midjan, trekvartsärmar och superbra material. svårt att hitta bra länk eller bild dock!

  Vicky 2013-03-13 10:46:02 http://vickys.se/
  Svara
 • Fin! Det har blivit superkallt i Stockholm igen också, verkar gälla hela europa? =/

  BySiri - fotar och drömmer om Paris! 2013-03-13 10:44:12 http://bysiri.wordpress.com
  Svara
 • Fin! tycker också det är sjukt svårt att hitta så jag har sytt en själv, dock blev själva halsen på den klänningen sämst hehe.

  Emelie 2013-03-13 10:30:20 http://unvelo.devote.se
  Svara
 • Tänka sig att jag också hade klänning på mig när det var snöstorm här i Ystad här om dagen, mest bara för att det faktiskt var vår dagen innan, fast jag krängde på mig en prickig variant 🙂 Kram

  Ina den Fina 2013-03-13 10:22:01 http://inadenfina.wordpress.com
  Svara
 • Så snygg! Gillar de turkos/blå strumporna i Dr M. Fint! Snöoväder även här i Skåne.. brrrr

  Tokyo - Love 2013-03-13 10:20:06 http://sakuradesu.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand