Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en middag om man är lite sådär lagom hungrig.


Man blir så lycklig i franska mataffärer. I New York är man inte så bortskämd med att grönsaker och sånt är billigt och därför lever jag numera vid den disken. Det här lagade jag till middag igår. Kändes vårigt.


Jag började med att skära alla grönsaker och koka dem. Vit sparris kokar i ungefär tio minuter om man delar såhär, morotskronor i ungefär fem minuter och ärtor runt en till två minuter.


När det kokar kan man göra en liten mozzarellasallad. Det måste vara rättvist mellan varje skiva tomat och ost, så alla tuggor är lika goda.


Och så på med olivolja och salt och balsamvinäger.


Sedan skivade jag en vitlöksklyfta.


Och så stekte jag morötterna på låg värme i vitlöken någon minut efter att de kokat klart.


Ät allt med en massa salt, några droppar citronjuice och stora klickar smör. Och så kan man ju addera något protein förstås om man vill. Så himla vipsenkel maträtt men blev ändå som en liten tallrik med hopp om ett varmare väder.
.


A easy dish I did last night. Tomato and mozzarella salad with white aparagus, peas and carrots with lots of butter and salt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
41kommentarer
 • Hehe, här kommer lite gnäll igen, fast från en annan vinkel. Det är ju härligt med fina och billiga (även om ”billigt” i Paris inte har samma innebörd som i landsorten, direkt) grönsaker, men jag tycker att man ska tänka på att äta efter säsong också och det är nog liiiite tidigt för (icke växthusodlade och mindre klimatpåfrestande) tomater än så länge, även här i Frankrike. Framför allt är det så mycket godare med ”riktiga” tomater…

  Du som bor i centrala Paris kan ju handla finfina (ibland ekologiska) säsongsgrönsaker på marknaderna – har du testat le Marché des Enfants Rouges (3:e) eller Marcé Couvert de Saint Martin (10:e)? Jag tror att det finns en väldigt stor och fin marknad i 12:e också (vid place Aligre), men där har jag aldrig varit.

  Här är förresten Paris kommuns lista över alla matmarknader:
  http://www.paris.fr/pro/commercants-et-artisans/2d3es-marches/les-marches-alimentaires-par-arrondissement/rub_9592_stand_85004_port_23615

  PS. Maten ser för övrigt väldigt smaskig ut!

  Karin K 2013-04-23 12:09:49
  Svara
 • bra svar sandra! tycker ändå att det var vettigt att folk reagerade!
  <3

  johanna 2013-04-12 13:58:43
  Svara
 • Alltså åh Sandra du är så himla bra! 🙂 Och för övrigt är bilderna helt magiska; ljuset är underbart och åh kompositionen på bild fyra och fem är fantastisk.

  Lydia 2013-04-11 21:45:37 http://elementarpartiklar.blogg.se
  Svara
 • Karin: Jag tror att det är bra att uppmana sina läsare att inte gå på dieter, särskilt eftersom en stor del av Sandras läsare är unga tjejer som ofta är väldigt osäkra gällande vikt och utseende och som dagligen får höra från olika håll i samhälle och media hur viktigt det är att banta och vara smal.
  Och nej, hon är smal och behöver inte gå på diet, men jag är inte smal och jag behöver inte gå på diet heller. Jag är glad att du är nöjd med din kost och viktnedgång, men för många är kaloriräknande och bantning förknippat med ångest och osäkerhet. Jag tycker att det är viktigare att lära sig att tycka om sin kropp, istället för att gå på dieter, för även om grav övervikt kan leda till hälsoproblem är många som uppmanas till att banta inte alls inom riskzonen för något sådant.
  Onyttig mat är självklart aldrig bra i för stora mängder, men jag försvarar kolhydrater för att det är jättegott och jag blir glad av att äta pasta, ljust bröd och sötsaker ibland.

  Linnea 2013-04-11 13:15:49
  Svara
 • Looks delicious! :–)

  Alina 2013-04-11 11:19:39 http://plasticssmile.blogspot.com
  Svara
 • Hmm… Naturligtvis behöver inte DU gå på diet eftersom DU är smal. Hur tänkte du nu? Och varför uppmana dina läsare att inte göra det? Många av oss faktiskt är eller har varit överviktiga. Själv rasade jag 15 kg med LCHF, och vet du vad…? Där ingår ”en skål grädde om dagen” 😉 Vidare tror jag inte att för mycket kolhydrater är bra oavsett kroppsstorlek, vilket innebär att jag även som smal aldrig kommer att återgå till livet med pasta, skräpmat, ljust bröd, sötsaker etc. Förstår mig inte på människor som försvarar den kosthållningen.

  Karin 2013-04-11 11:05:26 http://www.facebook.com/karinforsman86
  Svara
 • Gud vad fräscht och gott! Älskar hur gulligt du beskriver allt.

  Nathalie 2013-04-10 23:40:17 http://nathalieca.devote.se
  Svara
 • Haha, silly you. Det där är ju en pap.. VA, EN GRÖN TOMAT?!

  Angie 2013-04-10 20:20:47 http://kidsvensk.blogg.se
  Svara
 • Oh the lighting on your food is so good!

  I ate almost the same thing this evening, after a long week with eating meat stuff 🙂

  deniz 2013-04-10 20:20:17 http://photostorms.blogspot.com
  Svara
 • tror inte det handlar om att försvara just sandra ensam. utan om att försöka stoppa/nyansera den ilska som riktas rätt obefogat mot henne och andra som äter såhär och väger vad ni tycker är fel och provocerande.
  absolut är många kroppideal idag helt skeva och ingenting som bör hetsas och uppmuntras. men för att man äter en lite mindre portion till middag nån gång, väger lagom för SIN kropp och tycker chloe sevigny är fin betyder det inte att man är en dålig förebild eller vad det nu är som upprör och tycks.
  ingen har heller någon skyldighet/kan heller inte att täcka upp varenda litet kriteria folk har om vad som är en bra förebild. för då måste man ju både äta jättelite och lagom och jättemycket på samma gång tex.

  radha 2013-04-10 18:52:15 http://uppskratta.blogspot.com
  Svara
 • Hej hej! Skrev i rubriken ”lite sådär lagom hungrig” just för att jag tyckte att det inte var en jättestor middag. hade ätit en sen lunch och det var så fint ljus i min lägenhet den kvällen och det blev så gott, så jag tänkte att jag skulle fota. det är knepigt det här med mat. lägger jag upp bilder på pizza och hamburgare får jag kommentarer som antingen är ”hur kan du äta så mycket och vara så smal” eller ”stor chans att du äter det där.”. Lägger jag upp en bild på en sallad får jag ”äter du inte mer än så?!”. Därför försöker jag visa att min kost är olika, ibland är man olika hungrig och olika sugen på saker. Och också visa att jag njuter av mat, för gudars vad jag gör det. Har man läst min blogg ett tag vet man ju att jag minst sagt vurmar för pasta och parmesan och sånt. Jag skulle aldrig förminska mitt liv genom en diet, och jag hoppas att ni inte heller gör det. Precis som alla människor, kanske framförallt dom över 25, kan jag ju förstås inte äta pizza varje dag utan att gå upp i vikt. Det är ju också viktigt att säga tycker jag, man blir ju galen på intervjuer med typ Sienna Miller som säger att hon äter en skål grädde om dagen för att det är så gott. Så funkar det ju inte. Men med det sagt har ju alla olika slags ämnesomsättning och nu när jag mest sitter hemma och skriver blir jag heller inte megahungrig. Jag hoppades att rubriken skulle visa att det här var som sagt en mindre middag om man var lite hungrig, men det kanske inte gick fram. Har skrivit om mina viktproblem som ung tidigare och jag är så glad att de inte är kvar hos mig längre. Ni kan hitta bla under ”best of”. Ta hand om er och ät när ni är hungriga och ät det ni är sugna på. Livet är sjukt mycket större än att bara handla om hur många kalorier det är i saker, glöm inte det! puss.

  sandra 2013-04-10 18:52:06
  Svara
 • matkonsumtion*

  🙂

  Johanna 2013-04-10 18:42:07
  Svara
 • A: För mig handlar det i alla fall inte om att försvara Sandra mer än det handlar om att jag blir upprörd på folk som verkar ha en skev bild av vad som är normalt i matväg. Sandra är helt kompetent att försvara sig själv, men jag vill gärna säga mitt i frågan när den lyfts. Varför förminskar du folk?

  Det jag känner:

  Jag är vansinnigt trött på dessa ständiga kropps- och matkommentarer. Även om någon hade lagt upp hela sin dagliga matkonsumption i textform har man inte rätt att komma med varken ”stöttande” kommentarer som fullkomligt osar skanaltörst eller rent ut elaka kommentarer. När någon dessutom bara lägger upp bilder på några maträtter i veckan har man ABSOLUT inte någon rätt att recensera någons matvanor (som för övrigt verkar helt normala).

  Vem bryr sig om Sandra gått ner i vikt, hon ser varken underviktig eller sjuk ut? Kroppsfixeringen är så enorm att jag blir helt matt.

  Blir man nöjd först när någon svullar i sig mer än man orkar bara för att bevisa att man är frisk? Är inte det mer sjukt än något?

  Anledningen till att jag ens kommenterar detta är att jag, liksom du antagligen, gillar att diskutera. Speciellt när jag upplever att många av mat-/kroppskommentarerna har missat en viktig bit av hela diskussionen.

  Johanna 2013-04-10 18:39:39
  Svara
 • Ni som alltid rusar till Sandras försvar vid minsta ifrågasättande sv att allt hon gör är helt perfekt – tror ni verkligen att hon behöver det? Att hon nånsin tar åt sig? Att hon bryr sig?

  A 2013-04-10 18:20:48
  Svara
 • SLUTA säga vad som är rätt ”portionsstorlek”, ärligt talat!!?!?!
  för er kanske den är liten, normal eller stor, det beror väl fan på vad man ätit under dagen och vad man känner att man vill äta just då. det är så otroligt tråkigt att ni känner att ni har rätt att kritisera någons val av portionsstorlek?! NI behöver inte äta det.
  hon har ju t.om skrivit i rubriken att det är en middag som man är ”sådär lagom hungrig”.
  jag håller med om att det är mycket slanka tjejer i inspirationsbilder men sandra är väl bara människa, hon kan inte _JÄMT_ vara en förebild. jag tror säkert hon gör sitt bästa ändå.
  kram allihopa!

  c 2013-04-10 18:09:40
  Svara
 • För övrigt är detta inte en miniportion, det är en helt vanlig lätt lunch/middag.

  Johanna 2013-04-10 17:38:13
  Svara
 • Men herregud. Alla har väl olika energibehov, och hunger är i alla fall inte någonting som är statiskt för mig. Vissa dagar kan jag är hur mycket som helst, och andra är jag inte sugen på mer än typ brysselkål och fetaost. Så länge man äter tills man är mätt är allt okej.

  Johanna 2013-04-10 17:35:49
  Svara
 • Argh, jag står inte ut med er som verkar ha så lite intresse av kontext, heck stryk det där, som inte verkar ha någon kontextuppfattning överhuvudtaget! Förstår ni hur absolut IQ-befriade ni verkar vara?

  Det är som att ni saknar periferiseende, endast har kortminne och således bara kan tolka saker utifrån vad ni stirrar rakt på just i denna sekund.

  L 2013-04-10 17:31:59
  Svara
 • Vad fräscht! Kul med så fint grönsaksutbud till bra pris!
  Men vad är det för otrevliga kommentarer? Jag väger 80 kilo och är alltså långt ifrån smal. Jag tycker det här är en bra lätt middag! Speciellt om man ätit rejäl lunch. Det här är tänkt som inspiration och man kan lugnt addera saker om man känner för det, vad är problemet? Jag skulle kunna äta precis så här. Är vego och osten är ju faktiskt en prima proteinkälla 🙂

  Andrea 2013-04-10 17:09:27
  Svara
 • jag gjorde det här det lunch idag, fast med lite andra grönsaker som jag hittade i affären och det var så gott att jag dog en smula.

  Elin 2013-04-10 16:38:23
  Svara
 • Alexandra: +1

  Lovisa 2013-04-10 16:20:44
  Svara
 • Meeen alltså … den här extreeemt magra ”lilla midagen” och så ”smalisarna” i inspirationsbilderna och så hela tiden Sandras egna väldit smala kropp på alla bilder ….
  Det är klart att det sänder idealsignaler till alla småtjejer som hon vet har henne som förebild och idol.

  Alexandra 2013-04-10 15:51:21
  Svara
 • gud så gott, älskar mozzarella!

  Julia 2013-04-10 15:42:03 http://juliajohannesson.blogspot.se
  Svara
 • men ni som kommenterar så dumt här; VA FAN? alla äter väl sånna här portioner ibland? det är så himla normalt att äta efter hur hungrig man är. och som s har skrivit tidigare så bloggar hon INTE om all mat hon käkar. hon kanske åt en super smarrig efterrätt sen som hon inte visar för att vi inte kunde pilla i oss ärtorna med god min.

  radha 2013-04-10 15:14:08 http://www.uppskratta.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra! har du hört om appen rando? den är super fin

  Linn 2013-04-10 15:07:19
  Svara
 • Jag tycker inte heller att man kan kalla det där middag… inte ens en liten middag var det.

  Cecilia 2013-04-10 14:39:34
  Svara
 • Anna: för det första skrev hon ju att det var en enkel middag om ”man är lite sådär lagom hungrig.” Så läs först vad Sandra skrivit innan du kommenterar. Och i andra portioner som hon lägger upp på bloggen: hört talas om att ta en andra portion?

  Nora 2013-04-10 14:32:06 http://monphotos.blogg.se
  Svara
 • Hej! Såg en bild från var du bodde i new York från ett tidigare inlägg du gjort. Jag var nyss i new York och bodde i ett exakt likadant rum! Kanske samma rum eller iaf samma hus!!!

  Blazingselene 2013-04-10 14:15:12
  Svara
 • Tycker du kan komma till London o hanga med dina lasare har!

  Sarah 2013-04-10 13:23:24
  Svara
 • det där ser jättegott ut!

  Linda 2013-04-10 12:58:17 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Bra idé! Blev så himla hungrig nu.

  Maja 2013-04-10 11:36:19 http://Www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Åh Sandra, jag klickade in mig på mitt ex Facebook och det står in a relationship med en annan tjej. Jag sitter bara här på jobbet och skakar.. Och varför gråter jag fortfarande över honom efter tio månader..varför? 🙁

  thesadbox 2013-04-10 11:32:06 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara
 • Mmm… ser väldigt smarrigt ut!

  Tokyo - Love 2013-04-10 11:09:46 http://sakuradesu.blogg.se
  Svara
 • Jeg elsker sånne enkle, delikate vegetarretter!

  Synne 2013-04-10 11:04:24 http://etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Alltså, Gud vad gott. Dock har jag aldrig kunnat hantera ärtor riktigt. De är kanske den finaste grönsaken jag vet, men smaken påminner mig om någonting läskigt. Får öva mig helt enkelt!

  Julia - Chasing Vintage 2013-04-10 10:46:44 http://bloggar.aftonbladet.se/chasingvintage
  Svara
 • Tycker alltid du äter så himla lite men detta tar verkligen priset!

  Anna 2013-04-10 10:34:31
  Svara
 • salivproduktionen som tog fart i min mun just nu alltså..

  tyraelvira 2013-04-10 10:14:45 http://tyraelvira.blogg.se
  Svara
 • Ser himmelskt gott ut det där!

  Helena 2013-04-10 10:10:07 http://helenassmultron.blogg.se
  Svara
 • Såg väldigt gott ut! Fina matbilder!

  LoppisListan 2013-04-10 10:03:17 http://loppislistan.blogspot.se/
  Svara
 • Underbara bilder 🙂

  Vendela 2013-04-10 10:00:08 http://www.vendelan.blogg.se
  Svara
 • Åh vad fint och gott!

  Nora 2013-04-10 09:54:51 http://monphotos.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström