Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tre små saker.

Angående min dator så har jag nu den här fina istället! En 13tums Macbook Air. Den är så orimligt snabb om man jämför med min gamla skrutt. Känns helt magiskt. Datoraffären i Stockholm lyckades kicka igång min förra dator så jag kunde föra över det allra viktigaste. Så himla skönt.

En annan sak som jag glömt att säga är att jag har gjort en vårspellista för Radar och så har de samtidigt gjort en liten musikintervju. Ni hittar listan och intervjun här.

 

☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

En tredje grej är att jag har haft sporadiska svartmyror ett tag och lokaliserade idag boet. Fy. fan. säger jag bara. Det kryper i mig när jag skriver det här, känns som jag har myror på mig prick överallt (fast så är det ju inte förstås). Hela mitt badrumsgolv (för där bodde de tydligen) är täckt med döda små prickar som jag mördarsprayade ihjäl. Hur gör man så de inte kommer tillbaka? Har förstås inte en smula mat eller dricka framme, det lärde jag mig sedan kackerlackstiden i nevvan. Insekter asså, känns som mitt eviga problem.

 

I finally got a new computer, a Mac Airbook, and the computer store in Stockholm managed to restart my old computer so I could get my old stuff, very happy about that.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Tips för myrorna!!
  Myror går inte över Kanel!
  Jag har katt o barn hemma o drar
  Ogärna igång med kemikalier o gifter,
  så jag lägger en 2-3 cm bred linje med kanel
  på golvet Längs med alla golvlister.
  Kanske inte det mest praktiska i det långa loppet,
  Men funkar. Var noga innan att skura o skrubba
  Ordentligt då de följer ett doftspår de lagt ut
  För att de andra myrorna ska hitta dit.
  Tänker att det finns värre saker än ett myrfritt,
  kaneldoftande hem 🙂

  Med vänlig hälsning, Malin

  Malin 2013-05-10 01:10:02
  Svara
 • Hittade Myrr-spray (Myrr är ju ett välkänt medel mot svartmyror) på Plantagen. Detta underverk är en helt luktfri vätska som du sprutar direkt på ”gömställen, uppehållsplatser och gångstråk”, och givetvis på myrorna när du ser dem. SÅ SJUKT EFFEKTIVT, och långtidsverkande dessutom! Se om du kan få tag i något liknande, den var ganska dyr men det är verkligen värt det.

  Du är för övrigt fantastisk. Sådetså!

  Andy 2013-05-08 18:21:19
  Svara
 • Pudra kanel där du sett dom! det avskyr dom!
  Annars kan du prova att lägga ut majsmjöl. Det tar dom med sig tillbaka till boet, men kan inte smälta ner så då dör myrorna av det! Lycka till!

  Joel 2013-05-08 10:27:19
  Svara
 • När jag var liten hade vi problem med myror. Kanel löste det problemet vartfall, lycka till med att få bort dem!

  Madeleine 2013-05-08 09:54:48 http://www.whitemaskgirl.wordpress.com
  Svara
 • Men FINNS det något bättre än en ny och fräsch dator?! Tycker det är så himla inspirerande faktiskt. Konstigt nog.

  Maja 2013-05-08 09:32:07 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Om man lägger ut lite majsmjöl (tror jag att det var) så äter myrorna det.
  Grejen är bara den att de inte klarar av smälta majs så då dör dem.
  Lite hemskt. Men kemikaliefritt!

  Kattis 2013-05-07 23:15:25
  Svara
 • I Sverige har vi ju Anticimex-dosor som man kan beställa, det är typ det enda som tog död på jävlarna i somras när vi hade myror. Du kan ju kolla om de har motsvarande i Frankrike.
  Har hört att man inte ska dammsuga upp dem (det gjorde jag dock :/ )

  M 2013-05-07 22:25:33
  Svara
 • Dessa myrdosor funkar superbra

  http://www.skadedjursfri.se/snip-myrdosor-4-pack

  billigt!

  Amelie 2013-05-07 22:20:00
  Svara
 • Jag vill bara säga att du är jättefin, otroligt inspirerande, helikopterbra på att skriva och verkar fenomenal på alla tänkbara sätt. Det var bara det. Kram och hoppas att all världens myror fruktar ditt hem i fortsättningen.

  Siri 2013-05-07 22:14:56 http://egoflickan.blogg.se/
  Svara
 • Myrdosor (Myrr) funkar hur bra som helst. Hittar du inte det i Paris så funkar kanel alldeles utmärkt. Strö kanel där du tror myrorna kommer ut (tex vid golvlister). När myrorna är borta är det bara att dammsuga upp kanelen. Miljövänligt och dessutom luktar det ju gott! Lycka till!

  S 2013-05-07 21:24:54
  Svara
 • skönt om en petitess som insekter var ens eviga problem

  Hanna 2013-05-07 21:20:49
  Svara
 • Har inte läst ovan, så det kan vara så att folk redan tipsat om detta, nåväl! 🙂 Vi köpte vårt första hus och flyttade in för tre månader sedan, allt har varit underbart! Ända tills det började dyka upp svarta myror i köket! PANIK. De försvann ju liksom inte?! Men, fick ett superbra tips. Finns gröna små dosor, ser ut typ som snusdosor, med ett litet litet hål på sidan. KÖP DEM säger jag bara. Vet inte vart man kan få tag på mer än på Coop dock. Men iaf. Bästa bästa bästa grejen om man har myror. Man ställde bara ut dem där det var mycket myror, sen helt plötsligt kom varenda myra och vallfärdade till de där dosorna. I ska det tydligen finnas något gift som de sedan tar med sig till boet, och så tar det död på de som skulle vara kvar i boet. Men, har svårt att tro att några ens skulle vara kvar i boet, för det var verkligen typ kö in till de där dosorna. Sen kom natten, och på morgonen var alla myror borta!! Inte haft en endaste myra sedan dess! Världens bästa dosor helt klart, och var inte dyra heller.

  Matilda 2013-05-07 21:18:33
  Svara
 • ush vad äckligt, hatar också insekter! men bra att du fick tillbaka lite från din dator i alla fall!

  sonia 2013-05-07 20:43:48 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • Precis som någon sa här ovanför, myrhus!

  Jag fick svartmyror när jag bodde i Paris, ena dagen var min köksbänk vit, nästa var den svart. Så jädra creepy! Vet inte vad myrhusen heter på franska, men de går att köpa i vilken matbutik som helst typ. Ser ut som små vita askar med hål i. Mina myror var helt borta på ett par dagar.

  Nat - London as I know it 2013-05-07 20:22:02 http://nat.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra.

  Jag fick tipset igår att man kan använda vanlig bikarbonat för att få bort myrjäklarna. Man strör helt enkelt ut bikarbonatet på myrstigen och där vart de håller hus/kryper ut ifrån och de kommer vara puts väck inom en snar framtid. Tänkte om du vill ha ett giftfritt alternativ då bikarbonat är snällt mot dig och naturen 🙂

  Jag har ännu inte testat tricket själv men fick tipset av en säker källa som testat det själv och var mycket nöjd med resultatet.

  Tack för en toppenblogg och lycka till med myrutrotningen!

  Kram,
  Sandra

  Sandra 2013-05-07 19:49:54
  Svara
 • Bikarbonat eller bakpulver kan man hälla vid listen, har jag hört. Lycka till! Hatar myror.

  A 2013-05-07 19:45:22
  Svara
 • Vi hade myrstigar i ett hus jag bodde i som liten och brukade ställa ut glas med koncentrerad saft lite överallt. Där kröp de i och drunknade.

  Caroline 2013-05-07 19:36:02 http://oddities.blogg.se
  Svara
 • Kanel. Av någon konstig anledning tycker myror inte om kanel. Bättre än att ha gift!

  Sofia 2013-05-07 19:16:35 http://fiaskriver.blogg.se
  Svara
 • det kryper i kroppen av att läsa dina texter, så himla fina.

  frida 2013-05-07 19:15:53 http://marshimlen.blogg.se
  Svara
 • Åh vad trist med insekter 🙁 🙁 Men var glad för att det inte är insekter som äter av dig. Jag pluggar juts nu utbytesår i chile, valparaíso, och det är är en underbar stad och ett underbart land det ända jobbiga är att jag bli besökt av loppor (!!!) då och då i mitt hem. Suerte med myrorna och tack för en fin blogg!

  Moa 2013-05-07 18:49:13
  Svara
 • I Sverige kan man ju ringa anticimex så kommer de hem till en och ordnar det. Det borde ju finnas något liknande i Paris säkert

  Ylva 2013-05-07 17:27:10
  Svara
 • Hej Sandra!
  Här har jag något annat som kanske får dig lika arg som det får mig! (Tänker som lite distraction från myrorna!)
  Tidningen Frida har ett reportage i sitt senaste nummer med titeln Så mycket väger kändisarna. Det är en av Sveriges största tidningar för unga tjejer.
  Det gör mig så ont.
  Jag har nu mailat och avslutade mailet med:
  Ni har ett ansvar mot alla tjejer som läser er tidning och ni har svikit det förtroendet.
  Hälsningar
  (Ville inte ens skriva vänliga hälsningar, för deras reportage är idiotiskt!)
  Jag ville tipsa om detta för att även om jag skriver om detta på sociala medier så har jag bara några få som faktiskt kommer att bry sig och säga nej. För de jag känner som lidit av ätstörningar är mat fortfarande en kamp varje dag flera år efter, och jag tror att nästan alla i vår generation känner sig otillräckliga i sina kroppar.
  Cissi Wallin har instagrammat för bild.
  Tack för att du är så bra!

  Alfrida 2013-05-07 17:21:44
  Svara
 • Hej Sandra!

  Har aldrig kommenterat förut, men jag har jobbat på Anticimex så tänkte att jag kanske kan hjälpa dig :). För övrigt älskar jag din blogg, tycker det är väldigt inspirerande att du är så öppen och att du vågar gå din egen väg.

  Så till myrproblemet. Först vill jag säga att svartmyror är helt ofarliga och att de endast gör skada om virket redan är skadat av fukt. Men ja, eftersom det inte är din lägenhet så kanske du inte behöver lägga så mycket vikt på om virket är skadat eller inte. Jag skulle Inte rekommendera att lägga ut kaffesump som Pam tipsade om. Detta är inget som Anticimex rekommenderar så tror tyvärr inte det funkar. När man har problem med myror inomhus tycker jag att myrdosor (som en annan tipsade om) är absolut bäst! De lockas till dosorna för giftet luktar sött så de tror att det är mat däri. Sedan går de in i dosorna, tar med sig giftet till boet och matar drottningen med giftet. För att ett myrbo ska dö måste drottningen dö först, eftersom det är hon som lägger ägg och så. Antingen ring ett skadedjurssaneringsföretag och fråga om de har myrdosor. Eller gå till en järnaffär eller affär som liknar Clas Ohlson och hör med dem om de har myrdosor. När du har fått tag på myrdosor, torka rent golvet där myrorna rör sig. Detta är viktigt eftersom myror lägger ut doftspår så att kompisarna ska hitta till dosan. Sedan lägger du ut en klick sylt för att locka dit myrorna. När de börjar samla sig vid syltfläcken torkar du bort sylten och lägger dit dosan istället. Nu har de gjort nya doftspår till dosan och myrorna kommer gå rätt in i dosan, värsta fällan! Om du inte lyckas få tag på myrdosor i Paris rekommenderar jag att du istället torkar rent ordentligt, sprayar ordentligt med insektsspray (Radar/Raid funkar bra) där du tror boet är och så kan du också täta springor och lister. Om detta inte hjälper tycker jag du ska ringa ett skadedjurssaneringsföretag! För om det redan är fukt i väggen så kan myrorna göra ordentlig skada i väggen och det är aldrig kul.

  Hoppas detta hjälper och att du får bukt på det (förlåt för värsta romanen haha)!

  Louice 2013-05-07 17:20:25
  Svara
 • Hade samma problem för ett år sedan! Satte ut myrfällor överallt, då dör hela boet ut och mina kom inte tillbaka sen iaf 🙂 Var jättecreepy med en massa myror på hela golvet 🙁

  Sandra 2013-05-07 17:18:42 http://www.lovlilett.blogg.se
  Svara
 • Svartmyror, jo försök med det som jag gjorde för några år sedan, med tips från en kompis. PRATA MED DEM! Jag vet att det låter larvigt, men det funkade för mig. Myrorna har en sorts själ, har jag fått veta, inte en egen så som människorna, de har en sorts ”gruppsjäl”. Se den som en myrängel, ha ha, eller vad du väljer för form, och be denna ängel att myrorna flyttar från din lägenhet.

  När jag gjorde det den gången, var de plötsligt borta en dag! Oförklarligt, kan man tycka. Men jag hade ju mina aningar, eftersom jag pratat med myrsjälen 🙂 Det gick några dagar till, så träffade jag vår närmsta granne. Han ojade sig för de hade plötsligt fått en massa svartmyror hemma hos sig!! Jag vågade inte berätta för honom vad jag gjort. Jag hade ju inte sagt till myrängeln att de inte skulle in till grannen! Men han fick lösa det där på något sätt, vågade ju inte berätta om mitt knep för honom.

  Det funkade för min kompis också. Kan givetvis bero på annat också, att mina och hennes myror försvann, men kanske värt ett försök? Kostar inget 😉

  Maria 2013-05-07 17:13:43
  Svara
 • Sånna där ”myrhus” är bra! Har dock ingen aning om var man köper dem. Annars funkar det bra att strö ut kanel på de platser de kommer ifrån. Det gick i alla fall alldeles utmärkt sist jag hade myror hemma 🙂

  Matilda 2013-05-07 17:00:06
  Svara
 • Det här låter ju som ett skämt men det funkar: häll ut lite koncentrerad Fun light (ja, den där lightsaften du vet) så försvinner myrorna. Det funkar som det där myrdosgiftet som Malin tipsar om dvs det är sött och myrorna tar hem det till drottningen som kolavippar och då dör/försvinner/flyttar resten av innevånarna i boet också.

  Jag tyckte att det lät lite läskigt när jag hörde om det först. Jag menar, vad är det vi häller i oss om det där skulle funka? Men så testade vi på landet förra sommaren: hällde ut Fun light på myrstigen (obs: man ska hälla det där det finns en myrstig alltså) och helgen efter hade vi inte en myra i sikte! Nu dricker jag inte den där saften längre. Men den är bra att ha mot myror!

  Och ja, just det ja, vilken smak? Tror att det funkar med vilken som.

  Erika 2013-05-07 16:59:40 http://erikakanberika.blogspot.com
  Svara
 • Hurra så fint att du fick ut det viktigaste från din dator. Hela mitt 2007 är borta för alltid, och det känns inte kul fastän det var så länge sen.

  Så hemskt med myrorna. Hoppas det ordnar sig med dem.

  Christina 2013-05-07 16:58:43 http://jinxedchrissie.blogspot.no
  Svara
 • Haha usch! Insekter är verkligen det värsta. Jag och min pojkvän bodde i en stuga på en vingård i Toscana förra veckan och det kom in alla möjliga insekter (myror i mängder).. Jag grät lite och tvingade honom plocka bort alla vi såg.

  Pauline 2013-05-07 16:58:13
  Svara
 • Iiih, usch för småkryp! Hittade det här tipset idag, men har ingen aning om det funkar. Kan ju vara värt ett försök kanske? Eller undersökningsgoogla lite på det innan, om inte annat. http://www.food.com/recipe/get-rid-of-ants-ants-ants-203233

  esteterier 2013-05-07 16:36:04
  Svara
 • Loosing information on computer must be the worst thing, once it happened to me and I hardly
  saved my photos, writings so on!

  And ants are so hard to fight with, as I remember my mum found a solution for them in our summer house, but I forget which ”thing” she puts to get them away, if I remember I’ll write here.

  Also thanks for your salty water gargling when you had sore throat once. Last week I remembered this tip thanks to your blog and it totally worked :))

  deniz 2013-05-07 16:34:26 http://photostorms.blogspot.com
  Svara
 • Ja, alltså om man har problem med dem i trädgården säger man ju att man ska lämna framme kaffesump åt dem, som de sen tar med till boet/stacken och som sen börjar mögla. Då pallar de inte vara där längre.

  Nu kanske det inte är super att hetsa fram mögel i ett hus. MEN. Det är ju inte ditt hus. Du kommer inte bo där för alltid. Och om någon hittar möglet i stacken kommer ju ingen ana att det är du som från början gjorde så det hamnade där. Sååå… Ja.

  Jag skulle.

  Pam 2013-05-07 16:13:46
  Svara
 • Härligt att höra att datorn fungerar igen! Här i Amsterdam skiner solen så skickar massa soliga och härliga kramar 🙂

  Katrin - therawfoodsisters.com 2013-05-07 16:12:06 http://www.therawfoodsisters.com
  Svara
 • if you use an ant trap, then they may die in one spot rather than all over your bathroom floor! 😛

  aya 2013-05-07 15:54:21
  Svara
 • Jag hade myror i min lägenhet med, i väggen under vasken, inte kul! Det finns ett medel, nåt sånt där koncentrat som man häller i små dosor där myrorna brukar gå. Det är nåt sött som de tror är mat och då tar de med det till boet och matar resten med. Grejen är att det där koncentratet dör de av så då försvinner alla myror inom någon vecka eftersom de tar med det till källan så att säga. Minns inte vad det heter dock:-(

  Malin 2013-05-07 15:53:47 http://malinkatt.blogspot.com
  Svara
 • tips til fineste sangen http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WtdPwSVXZcs

  du kommer til å elske den!

  choosewellbuyfew 2013-05-07 15:52:18 http://www.choosewellbuyfew.blogspot.no
  Svara
 • å så herlig med dataen din!!

  choosewellbuyfew 2013-05-07 15:51:10 http://www.choosewellbuyfew.blogspot.no
  Svara
 • Har också en macbook air, finaste nånsin!
  Vi har också massa myror hemma, kvittar om vi har mat framme eller inte, kommer hundratals ändå och dom är ÖVERALLT! Så obehagligt 🙁

  Johanna 2013-05-07 15:50:56
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman