Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

svar på senaste kommentarerna.

Nu har jag varit dålig på att svara på kommentarer igen. Här kommer en måndagssummering av förra veckans frågor:

Jag har alltid förundrats över hur du lyckas ”sammanföra” dina kompisar, nya med gamla och från olika situationer i din vardag. Typ jobbkompisar med barndomsvänner osv. Eller så är det bara i mitt huvud det ser ut som att det är det du gör. Jag menar, många av mina vänner är så helt olika att det skulle bara bli konstigt om jag försökte få dem att hänga med varann.
Hej! Jag tror inte jag tänker så mycket på det. Om någon hälsar på från någon annan kompisgrupp är det en självklarhet för mig att de ska hänga med mina nya vänner osv. Jag är aldrig orolig att någon inte kommer passa med den andre, det har liksom aldrig hänt, människor tenderar ju att gilla varandra. Dessutom tror jag att jag kompisfaller för ganska lika typer som jag själv, som är sociala och tycker om att träffa nya människor och så.

Men vad har Matilda och Sebastian gjort av sin son?
Morris stannade i Sverige, de hade barnvakt såklart när de var i Paris.

 

Inget bälte Sandra (ang Opelfilmen)
Jo jag hade förstås bälte, men var tvungen att dra ner det som gick över bröstet pågrund av att mikrofonen började brusa annars.

Bästa Sandra, jag undrar lite över ditt förhållande till djur. Vissa djur beskriver du som ”personer” som du hänger med medan andra bara är mat. Har du någonsin reflekterat över ditt köttätande? Hoppas du inte uppfattar min fråga som provocerande, är bara nyfiken!
Jag reflekterar en del över mitt köttätande och har nog ingen anledning att försvara det. Jag tycker jättemycket om djur – hundar och kossor och kaniner och elefanter etc. Anledningen till att jag äter vissa och klappar vissa är nog för att jag är uppfostrad in i en köttätande familj. Jag försöker äta så lite kött som möjligt, alltså typ göra det som en helggrej mer, och när jag lagar mat hemma blir det till 90% vegetariskt. Att äta kött är ju både dumt mot djur och miljö och någon gång kommer jag säkert bli veggo. Är verkligen ingen perfekt person och gör ganska mycket dumt egentligen, är inte särskilt politiskt korrekt och tänker mig inte alltid för. Det är dumt. Men jag försöker i alla fall se kött som något lyxigt och njutbart och inte bara random äta det varenda dag. Köttkonsumtionen har ökat med 90% sedan år 2000 och det kan man ju tänka på som köttätare och försöka skära ner på det.

Vadå fanns det kickers på Östermalm eller kom de från andra stadsdelar och hälsade på?
GUD vad det fanns kickers på Östermalm.

Hej! Jag älskar din bakgrundsbild, vilka är det??
Alain Deloin och Brigitte Bardot!

Hej Sandra, vilka härliga äventyr jackan får hänga med på! Hoppas du kan ge råd på ett stort frågetecken i mitt liv – jag har pluggat på universitetet i 3 år och har tagit ledigt lite då och då när jag var sjuk/ledsen. Jag trodde jag älskade kursen, att det var allt jag ville göra. Nu är jag tveksam och något gör mig fortfarande ledsen ibland. Hur hittar man motivationen att ta sig vidare från det komplicerade som har varit? Eller borde man söka efter något annat, och tänk om det inte finns något annat man kan göra eller är bra på? Hur ser man skillnad på att ge upp och att gå vidare när man inte gjort sitt bästa? Tack för världens finaste blogg, dina texter berör djupt! kram!
Jag tror att man kanske måste känna efter med magen om man verkligen vill saker. Får man mer ångest än pepp kanske det inte är linjen man ska läsa? Jag hoppade av kulturvetarlinjen när jag kom in på Berghs för att det andra kändes mer rätt. Man förändras som människa hela tiden också, det som kanske kändes jätterätt först behöver ju inte vara det efter några år. Det är viktigt att inte se något i sitt liv som något misslyckande eller att man har gett upp tycker jag. Inte för sig själv och inte för någon annan. Särskilt om man varit ledsen och sjuk. När man är förvirrad och inte riktigt vet vad man ska göra måste man hitta någon bra att prata med om det. Antingen någon professionell eller vänner och familj man kan lita på. När jag hoppade av reklambranschen och flyttade från New York hade jag ju pratat ihjäl min mamma och mina vänner angående det för att jag var så rädd och nervös hur det skulle gå. Man måste få visa att man är det, annars blir alla beslut man tar så himla stora och läskiga. Har man trygga människor bakom en att fråga och bolla med så känns allt lite lättare.

Hey! How do you edit your iPhone pictures from the mirror? The effect is so nice! DO you use an app or some kind of photoshop layering? Thanks in advance!
I edit them in the apps Snapseed and VCSCO cam.

 

Hej Sandra. En tonfiskssallad. Trodde du svarade för några inlägg sedan med att du sällan åt tonfisk då det är en hotad art?
Jag vet, detta är typiskt mig. Jag glömde helt enkelt bort det. Bara ”åh nicoise sallad gott det beställer jag!”. Bra att du säger till/påminner, man kan ju lätt undvika tonfisk liksom. Pardon.

Hej! Vet att du förmodligen svarat på detta tidigare… men undrar var din fina jacka är ifrån, den svartvita som du beställde en ny av?
Från en amerikansk site som heter Delias!

 

Where are you up to next? Are you coming back to Paris? I can’t wait to know about your plan!
Actually I don’t really have a plan for the fall. I will stay in Stockholm för 3 months and then I’ll see if I go back to New York on a media visa or stay in Stockholm. But I will not go back to advertising, not at the moment at least, I love to write full-time.

SNÄLLA FINA SANDRA, berätta om hur det är att bo där. Berätta på riktigt liksom. Är det så drömmigt som man kan tro? För jag ska dit och tänker att det kanske vore underbart att bo där någon gång. Kram!
Paris är definitivt den vackraste staden jag vet. Jag älskar Paris. Hur det luktar, hur man kan evighetspromenera och hela tiden hitta nya affärer, barer, platser och vrår som är så sjukt jäkla fina. Men jag tycker att det var komplicerat att bo i en stad där man liksom inte kan språket. Det gör att man hamnar i en liten bubbla och man kan ju inte lika enkelt skaffa random kompisar liksom. Dessutom är det ganska tufft och mycket kriminalitet. Man kan inte gå med iphonen på gatan eller ha den uppe på tunnelbanan med risk för att bli bestulen och man kan inte promenera själv hem på kvällarna. Och sedan är det ju så att New York är staden i mitt hjärta. Det finns ingen plats som New York och allt som jag älskar med Paris och Stockholm, allt det älskar jag lite mer med New York.

 

Eh man fick ju aldrig se lägenheten i Paris?
Jag vet.. Ehm förlåt. Glömde bort. Den var jättefin i alla fall!! Ni fick ju se lite glimtar här och där i alla fall.

 

Men Sandra! Vill du inte stanna i Paris?
Nej det vill jag inte. Fanns för mycket jag saknade i Stockholm.

Vad händer mellan dig och Gustav?
Haha ingenting förutom att han är en av de finaste nya människorna jag lärt känna och vi blev megabra vänner under de här månaderna. Gustav gillar killar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Tack för ditt bra och tänkvärda svar. Vad kött har för påverkan på miljön vet de flesta redan. Det är nog viktigt att göra något, även om det bara är vego en gång i veckan. Bättre än inget!

  e 2013-06-11 21:23:13
  Svara
 • 90 %!? Seriöst!? Herregud… jag ska bli vegetarian så snart jag kan (så snart jag ätit ut frysen, that is)! Det är ju helt horriiiiibel statistik.

  LORISSA LOVEBOMB 2013-06-06 10:56:50 http://lorissalovebomb.se
  Svara
 • hEJ Sandra!

  Du! Tänker mycket på miljön och så har en fråga angående det. Fimpar du på marken? Om dina vänner fimpar på marken säger du åt dem då?

  tack på förhand! 🙂

  Amanda 2013-06-05 21:14:11
  Svara
 • fortsett med dette, å svare på kommentarene på bloggen, ikke bare i kommentarfeltet! det er det beste!!!!

  modesty blaise 2013-06-05 07:56:16
  Svara
 • Haha fan vad jag gillar dig. Blir mer säker varje dag på att du är en fantastisk människa.

  Sofia - Londonbloggen 2013-06-04 23:30:08 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • Jag har ett par likadana plattform-skor från ASOS som du Sandra fast i storlek 37. Jag vill sälja dem till nån fining! SÅ om ni vill köpa dem (använda 1 gång bara) skicka email!

  http://www.asos.com/ASOS/ASOS-PORTOBELLO-Platforms/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2785343&WT.ac=rec_viewed

  Svara
 • Tack for ett genomtankt och hjalpsamt och varmt svar Sandra.

  emma 2013-06-04 20:02:35
  Svara
 • asso ily so much jag vet inte ens. är det jobbigt när alla ba ”sandra min pojke gjorde slut vad ska jag göra?” känner du: hellooo, har svarat på detta tretti gånger eller känner du dig som en änglapsykolog som bara vill hjälpa mer ??
  jag vill LEvA och det är min det är min största rädsla. att jag aldrig kommer få leva. bara överleva. jag är bara femton men så rädd så jag skakar. nu vet du.
  ciao puss

  Lisa 2013-06-04 16:38:50
  Svara
 • LOOOL, Sandra hvor i Paris har du bodd??? Hvis du ikke kan ha iphon’en oppe på gaten eller på Metroen??? 🙂 Synes alle i Paris går rundt med Hermes og Chanel som om det skulle vært H&M uten å være det minste redde.. 🙂

  Lene 2013-06-04 10:44:15 http://artemisa.blogg.no
  Svara
 • HEJ HOPP HOPPAS NI LÄSER DET HÄR ALLIHOP! PUSS FRÅN SALLY:

  kära Sandra, ät precis så mycket salade nicoise du vill!

  för det första: det är förbannat gott med färska kapris och tonfisk. :’)
  för det andra: det ska jag förklara här nedan.

  jag kände mig lite besvärad när jag såg den likriktade hållning som kommentarerna om mat visar på. ”gör så gott du kan” skrev någon, och fan, om vi inte alla gör det? alla försöker leva sina liv utifrån sina förutsättningar och vi kan inte kasta skit på varandra för att vi försöker njuta lite mellan varven, när felet egentligen ligger i att vi lever i ett system där allt handlar om att skapa tillväxt. kött är en del av det.

  det finns människor med makt. makt att göra något åt tillväxt- och företagshets. och det finns människor med makt att reglera vilken fisk som över huvud taget tas upp ur haven men detta är svårt i en s.k. globaliserad värld där vi hela tiden kan få det vi vill ha någon annanstans ifrån, någonstans med andra eller färre krav. men det kapitalistiska (djurförtryckande) systemet står inte och faller på om Sandra, Sverige, eller så hela vida världen slutar äta tonfisk.

  ansvaret och skulden är inte vår, vi kan inte tro att våra konsumentval ska leda till en bättre värld. det gör de oftast* inte, men att vi tror det bidrar till en reproduktion av systemet och allt fortsätter. det handlar inte om att ”alla ska göra så mycket de kan”, det handlar om att alla ska göra vad fan de vill!

  *arbetare i lägre led, mellanhänders mellanhänder, som skadar sig eller knappt får betalt är det också synd om.

  sally 2013-06-04 03:07:54
  Svara
 • Det är verkligen något klokt i det du säger, folk behöver inte sluta äta kött, bara skära ner på det… så som en helg grejj.. samtidigt behövs det också folk som tar hela grejjen på allvar… creds till dem. För kött ätandet leder både till svält och miljöförstöring.. på riktigt alltså

  Cornelia 2013-06-04 02:14:09 http://pralindrome.blogg.se
  Svara
 • titta vilken fin jag hittade. en liten jycke som gråter.. små hjärtan

  greta 2013-06-04 00:27:48
  Svara
 • ah du är så gullig och ödmjuk! pöss

  Vicky 2013-06-04 00:04:42 http://vickys.se/
  Svara
 • Åh! Du känns som en ärlig människa. Like it

  Ida 2013-06-03 23:34:13
  Svara
 • Bra svar!!

  Emma 2013-06-03 22:37:23
  Svara
 • Och jag behöver söka psykvården…

  Martin 2013-06-03 22:31:59
  Svara
 • Asså Sandra, fy vad jag gillar dig. Hoppas vi möts nån gång, du får ta dig till Göteborg så dricker vi lite vin i Slottskogen. Om jag ser dig på way out west så lovar jag att hälsa! puss.

  Therese 2013-06-03 22:18:03
  Svara
 • Camilla, här är jag!! Jag behöver nya vänner.

  Madeleine 2013-06-03 21:34:57
  Svara
 • Sandra, när är den klar din fina roman? Längtar ju!

  Anna Margareta 2013-06-03 21:20:29 http://www.annamargareta.com
  Svara
 • Hej Sandra! En fråga till dina nästa svar på kommentarer:
  Vart kommer alla foto-automatbilder ifrån som både du och dina kompisar har? Är det automater som bara finns i New York och Paris eller finns det sådana automater i Sverige också? – alltså de som är lodräta med fyra bilder i svart-vitt! Kram!

  Michaela 2013-06-03 20:46:28
  Svara
 • http://25.media.tumblr.com/9fa23212cfb63a5b03c66719c5281416/tumblr_mntm4vYecw1ruoqj1o1_400.jpg

  Svara
 • Hej Sandra!

  I also have one question for you. I’ve been following this blog for so long it’s amazing how I only wondered about this now.
  Like yourself as of lately, I also work from home (I’m a translator) so I could basically work anywhere where there’s broadband Internet. I’ve been doing this for 4 or 5 years and I noticed that I slowly stopped socializing except for the occasional friday night out.
  My question is: how do you manage to go to a new city and socialize and make new friends in such a seemingly easy way? Did you know them already and got together or do you think there’s some sort of gimmick to meet new people without any awkwardness?

  Cheers and keep on being this nice!

  Rachelet 2013-06-03 16:56:49 http://www.poplex.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra! Tack för världens coolaste och bästaste blogg!

  Jag en fråga som jag tror att du kan ge ett bra svar på.
  Hur gör man för att träffa nya vänner? Jag har mina kompisar som jag haft i många år som jag fortfarande gillar men vi har inte samma intressen längre. Jag känner att jag vill träffa nya coola inspirerande påhittiga roliga människor! Du verkar alltid hitta det vart du än befinner dig, hur gör du??

  Camilla 2013-06-03 16:22:35
  Svara
 • Gustav gillar killar! Ja. No shit

  Tony 2013-06-03 14:48:02
  Svara
 • Dear Sandra, I have a question that makes me quite sad:
  Whenever I’m taking photos for Instagram or my own blog, there are always some friends who don’t want to be on them. For two reasons:
  1.: They worry about that ”the internet never forgets!”, that their boss will dislike some picture, that they’re not pretty, and so on.
  2.: They say they find it stupid that I want to capture nice things. They say I’m only bragging online and that they’d rather ”live adventures than to desperately capture every moment”. When I show them your blog (that I adore) they say it’s a distorted reality and just makes people unhappy, ”because Niotillfem shows a world that’s just perfect and doesn’t exist”.
  When I blog about my daily life, I subconsciously feel that I believe them. I believe it’s bragging and shallow to blog about your own life. I censor myself and say: ”Who will be interested in this shit?”, even if I did a carefully photographed blog post, with love.
  This is really burning in my heart, so I thought I’d ask you…
  Do you ask everytime you want to do a blogpost, whether your friend’s image can be used?
  Have you ever been called bragging or self-absorbed because you blog and what did you respond?
  Do you know where can I find likeminded people? I have two very close friends who feel the same as me, but other than that, I’m a bit lost and sad.
  Thank you so much for this great blog that is inspiring and lovely to read every day. <3
  Fellow Niotillfem-readers, feel free to join in, I'm happy about every opinion! :*

  Teresa 2013-06-03 14:32:07 http://instagram.com/teresaepaulina
  Svara
 • ang fjärde kommentaren: att vara politiskt korrekt är väl fint och bra och ngt att vara stolt över att vara!! det finns ju folk i kommentarsfält som använder ”feminist” som skällsord, ska man sluta kalla sig feminist bara för det?? svar nej!!!!!!!!

  sofia 2013-06-03 13:32:23 http://implode.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra. Vill bara säga att nej du är inte perfekt vad gäller köttätande och att inte äta tonfisk men, vet du, det behöver man inte vara! Kan hända att det är dåligt för miljön att äta mängder med kött (beroende vilken forskning man väljer att ta del av – jag tror säkert att det är dåligt att äta massa kött iallafall) men så länge du gör ditt bästa, och inte äter kött varje dag så tycker jag inte du ska behöva känna dåligt samvete för att det slinker ner kött/tonfisk någon gång ibland! Du gör ditt bästa och du lägger ju upp mycket vegetarisk mat som du lagar och äter på bloggen, jag tycker det är ganska bra nog faktiskt! .Sen kan man säkert alltid göra bättre än vad man gör men det jag ville komma fram till är iallafall att, gör så bra du kan och ha inte dåligt samvete för att du njuter av kött emellanåt!

  kram

  Nathalie 2013-06-03 13:32:21 http://ginepro.tumblr.com
  Svara
 • älskar att du är så ärlig och vågar erkänna att du gör misstag. det finns så många på internet som försöker vara så himla politiskt korrekta och omänskligt perfekta hela tiden, är så trött på dem. heja dig!

  elina 2013-06-03 13:15:37 http://crossoceans.blogspot.se
  Svara
 • Jättefina svar!!. Men Sandra, jag förstår fortfarande inte varför du gång på gång använder begreppet ”politiskt korrekt”. Trodde detta var någonting som högern körde med för att kunna se ner på vänstern ännu mer. Jag menar – läs gärna kommentaren på diverse webbtidningar, typ aftonbladet, så kommer du snart se hur ordet används och av för människor… Dessutom har ju PK blivit ett ord som man kan undanskylla allt med. Exempelvis en dansk kvinna i debatt som var grundaren av tv-programmet där kvinnor blir betygsatta för sina kroppar. Hon menade att det var typiskt PK-Sverige att ifrågasätta detta sjuka koncept..

  Så varför använder just du detta begrepp, Sandra?. Istället för att köra med PK-grejen så kan du väl på riktigt berätta varför du inte är vegan?.

  - 2013-06-03 13:07:38
  Svara
 • Måste bara säga hur mycket jag älskar din blogg. Har läst den sjukt länge, men har inte kommenterat så mycket alls, heh, förlåt.

  P.S. tonfisken (vissa arter bör tilläggas) är på tillbakavägen. GO Niçoise!

  Tora 2013-06-03 11:40:29
  Svara
 • Du är en väldigt fin, riktig person.
  Vill inte hamna i klyschor om perfekthet och sånt, någon annan kommer skriva det.

  L 2013-06-03 11:08:31
  Svara
 • Hej fina Sandra, jag är vegan och ville bara säga att du svarade jättebra på det där med köttaätandet! Smart! Paris låter underbart men jag hade ingen aning om att det var så mycket kriminalitet. Älskar dina frågor-och-svar-inlägg!

  Sascha 2013-06-03 10:52:30 http://www.coffee-and-heels.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind