Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

8 år.


Igår fyllde min blogg hela 8 år! Jag tänkte att jag skulle reprisera sammanfattningen från förra året med lite uppdateringar. Det har ju kommit ganska många nya bloggläsare sedan dess så det här är väl ett fint sätt också att se hur allt hänger ihop! Grattis lilla bloggen.


Här är det allra första inlägget. Den 30 juni 2005. Då visste knappt folk vad ordet blogg var. Jag och min fina vän Ea jobbade på varsitt tråkigt sommarjobb och startade niotillfem-bloggen för att ha någonting att göra om dagarna. Därav namnet ”niotillfem” förövrigt, för det var då vi bloggade om dagarna.


Vi använde mest bloggen som en slags chatt sinsemellan. Om man tittar bak i arkivet vid den tiden är det väldigt hafsigt och internt skrivet.


Dag två fick vi vår första kommentar! Vi blev extremt pepp som ni kan se.


Sedan tog sommaren slut och Eas bloggande blev alltmer sällsynt tills det avtog helt. Jag däremot fortsatte skriva om lite allt möjligt. Mest bilder på klänningar och en och annan bild från någon fest. Här är jag och Ea då det begav sig.


Inte forrän i juli 2006 började bloggen ta en någorlunda liknande form av vad den är idag. Då postade jag bilder från en Tokyo-resa jag och Tobias åkte på.


Så då fick ni följa med mig.


När Milla kom till familjen.


När jag fixade och trixade i lägenheten jag då bodde i.


När jag och Tobias gjorde slut. Jag var så ledsen och trodde att jag aldrig skulle komma över honom.
.


Nej aldrig.
.


När mina vänner tog hand om mig.
.


När jag mådde lite bättre igen.
.


Recepttips när jag levde på CSN.


Och så gick jag ut Berghs i mitten av 2007 och var helt plötsligt copywriter.


Tröttnade på allt och åkte till New York.


Jag och Julia bodde hos Michelle som numera är en av mina bästa vänner. Här är första inlägget från när vi precis flyttat in.


Ni fick följa med på knäppa fester och de bästa lördagarna.


I oktober flyttade jag tillbaka till Sverige och började på reklambyrån Garbergs. Där träffade jag alla mina favoritmänniskor.


Här är från den första Garbergsfesten jag var på. Vi dansade i 6 timmar i sträck. Bara en sån sak.


Ni fick se min lägenhet i Vasastan förvandlas till något beboeligt.
.


I februari 2008 blev jag och Ludvig ihop och då skrev jag såhär. Han fick heta ”Vinden” i bloggen i ett och ett halvt år. Det smeknamnet hittade Sebastian på och sedan hängde det kvar ett tag.


Min blogg började bli rätt stor och jag lärde känna ett helt gäng med fina bloggläsare.


Bloggen fick följa med på alla resorna.
.


Och alla bra fredagar och lördagar.


Och alldeles vanliga tisdagar för den delen med.


Den här får bara var med för att jag hittade den när jag bläddrade i arkivet och tyckte det var fint : )
.


Det har blivit megamycket bilder på mat genom åren. Vissa tycker det är dötrist och andra toppen. Jag älskar matbilder så de får stanna.


Och alla fantastiska maskerader! Marie Antoinette-maskerader, havsteman, Kalle Ankas Jul, G-maskerad, Harry Potter-maskerad, peruk-middagen och massor av annat.

Alla hundratals dagens outfit. Det tog minst två år innan jag kände mig bekväm med klädposeringen framför kameran. Nu gör jag det utan att tänka på det som att koka ägg ungefär, sjukt ändå.


Och så slutade jag på Garbergs 2010 men hade inte riktigt berättat än var jag skulle härnäst.
.


Fast två veckor senare gjorde jag det. Det var så skönt att äntligen få det sagt, hade hållit det inne så länge i och med allt visumfix.


Och så packade jag ihop min lägenhet och sålde mer än hälften av mina kläder till gulliga bloggläsare på min bloppis.


Och så en dag gick mitt visum igenom och jag och bloggen flyttade till New York.


Mycket fester, spektakel och upptäcksfärder har det blivit.


I juni förra året blev jag singel och gick ut med det i bloggen några dagar efteråt. Var så trasig och olycklig länge länge länge och skrev ju om det rätt mycket. Ni var så himla fina mot mig. Jag sparade många av era kommentarer och läste dem om och om igen. Tack så himla jättemycket.
.


Ett halvår senare sa jag upp mig på reklambyrån och efter två och ett halvt år i New York begav jag mig till Paris för att skriva på heltid.
.


Det var av många anledningar jag flyttade från New York. Jag behövde nog först och främst skapa något nytt, det kändes som varenda vrå av mitt liv ekade av L. När Rabén & Sjögren visade intresse för boken jag höll på att skriva bestämde jag mig för att våga ta en paus från reklambyrålivet och satsa på skrivandet. I februari i år skrev jag på bokkontrakt. En dröm (typ den största) som gick i uppfyllelse.


Paris var lite som en smekmånad till det här knäppa livet jag lever just nu där jag inte har någon arbetsplats att gå till. Jag skrev på caféer och satt på uteserveringar och drack rödvin i tre månader.


Och nu är det sommar och jag är tillbaka i Stockholm och vad som händer härnäst vet inte ens jag. En så himla konstig men spännande känsla.

Tack så himla mycket underbara ni som följer niotillfem. Ni som läser och kommenterar och mailar och skickar brev och presenter och kramar mig på stan. Ni gör mig till en gladare, snällare och lyckligare människa. Utan er hade jag varit så mycket tråkigare och fegare. Det är jag alldeles säker på.

.


My blog turns 8 years old this week. Here’s a resume of those 8 years. Please read in Google Translator.
And thank you for reading! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
52kommentarer
 • Och utan dig och din blogg hade jag nog också varit en mycket tråkigare och fegare människa, tack för att du finns, världens bästa bloggare <3

  Linnea 2013-07-05 14:55:00
  Svara
 • Åh sluta aldrig skriva.
  Du är fantastisk.

  Lino 2013-07-04 17:13:00
  Svara
 • <3

  Sofia 2013-07-04 02:09:00
  Svara
 • Jag tycker det är fint, skönt och lite befriande att läsa om dig och se att du är så många år äldre och att du fortfarande utvecklas och att många av dina drömmar slår in först nu. Det känns som att när man precis tagit steget ut i vuxenvärlden, som jag har gjort, så vill man liksom att allt ska vara färdigt på en gång. Man vill hitta drömjobbet som man ska trivas med och jobba på i all evighet. Man vill fixa boende, helst värsta villan. Sen vill man ha familj, gärna hunnit få syskon också. Blir tokig. Det ger mig en sådan prestationsångest. Jag skulle bara vilja vara. Skulle vilja att det var ok. Att känna att det är ok, att allt inte ska komma på en gång, att jag är ung och att jag har tid att hitta min plats. Tack för din blogg i alla fall. Du får mig att försöka våga vara mig, att våga hitta min egna väg och inte gå i någon annans fotsteg. Tack!

  Juwlia 2013-07-03 18:37:00
  Svara
 • sandra,

  I love strolling through your blog and smile and get emotional seeing your photos.

  Bring on more like 88 years.

  Carol Noreika 2013-07-03 17:21:00
  Svara
 • Hurra for bloggen og for deg!

  Synne 2013-07-03 15:17:00 http://etdrysskanel.wordpress.com/
  Svara
 • Sandra. Congratulations on your 8 years anniversary of your wonderful blog!
  You have been through a lot like others but I admire that you face it and move on. you are very brave!

  love from tokyo.

  kana 2013-07-03 11:05:00
  Svara
 • Åh Sandra, din blogg är den bästa av alla. När jag tänker efter ser jag dig lite som min förebild och idol. Längtar till din bok!

  Johanna Eliasson 2013-07-03 00:45:00
  Svara
 • Tack själv Sandra, har följt dig i 6 eller 7 år nu, och ett tag såg jag ut som dig. Tack så mycket för att du är du bara. /Anna 23 år

  Anna L 2013-07-03 00:33:00
  Svara
 • Tusen takk for fin-fin blogg:)

  Kine 2013-07-02 19:44:00
  Svara
 • I <3 U

  Sophia 2013-07-02 14:40:00
  Svara
 • Hei Sandra! Takk så mye til DEG for at du er den du er. Har fulgt deg i 7 år nå, du har virkelig inspirert meg til å tenke at alt er mulig, enten det gjelder utenlandsopphold eller å komme over nesten fire år lange kjæresteforhold.

  Jeg kommenterer ikke her så ofte, men må bare si TAKK, for at du gjør dagene mine bedre, du er fantastisk.

  Eirin Nilsen 2013-07-02 14:09:00
  Svara
 • Har följt din blogg i fyra år nu, slaviskt. Är fortfarande den bästa och mest originella. 🙂

  Fanny 2013-07-02 11:29:00 http://thewildheart.blogg.se/
  Svara
 • I can’t wait to read that book! I hope it will be translated in English or French as quickly as possible.
  Thank you for all those years Sandra, looking forward to the next ones! You are such an inspiration and a ray of joy to my everyday dull life!

  dentdelion 2013-07-02 09:27:00
  Svara
 • Och vad du inspirerar. Tack, tack, tack. Det är ju som en berättelse där man inte vet hur det slutar. Ja, det är en blogg. Det är ett liv. Fy tusan vad bra du är!

  Linnéa 2013-07-02 01:30:00 http://www.fyrakatter.blogspot.se/
  Svara
 • Det är inte klokt hur tiden går, både i verkliga livet och på nätet så att säga. Särskilt om man följer en blogg och börjar tänka att ” va, var det såhär länge sen jag läste om detta?” Jag hakade på här 2006. Satt just idag själv och bläddrade bak i mitt liv; började blogga 2007. Lycka till i fortsättningen!

  Ulrika / Freelance's Fahsion 2013-07-01 23:51:00
  Svara
 • Oj! Jag kommer ihåg nudlarna. Fattade inte att jag läst så länge! Sen dess har jag bott i två länder som inte var Sverige och är tillbaka hemma igen. Och jag har blivit moster en, två, åtta gånger om! Och äntligen fattat vad jag ska jobba med – och jobbar med det.
  Konstig känsla … i alla fall – grattis Sandra. Bra jobbat!

  Birgitta 2013-07-01 23:29:00
  Svara
 • du är så himla bra<3

  a 2013-07-01 23:12:00
  Svara
 • Du är fin, men INTE den nya bloggdesignen… 🙁

  Alice 2013-07-01 22:06:00
  Svara
 • Din blogg är den bästa av alla bloggar. Älskar den något otroligt! Stor kram till dig fina Sandra

  Sofia 2013-07-01 21:08:00
  Svara
 • Jättebra återblick! Sorgsamt det där med Ludvig. Trots att du är jättelycklig utan honom så är stämningen lite annorlunda i bloggen nu. Ser verkligen fram emot att följa dig och bloggen för alltid =)

  KRAAAM!

  Lowsann 2013-07-01 20:54:00
  Svara
 • Var har listan över bloggar du följer hamnat?

  Emma 2013-07-01 20:36:00
  Svara
 • Du är så himla söt! Fortsätt med allt detta.

  vendela 2013-07-01 20:30:00
  Svara
 • Puss!

  Derya 2013-07-01 20:23:00
  Svara
 • Din blogg är den bästa bloggen jag vet, blir alltid så himla glad av dig och dina fina texter!

  Maya 2013-07-01 20:21:00
  Svara
 • söta sandra! du är för go fastän jag inte känner dig så är jag lycklig för att veta att du finns där ute någonstans och andra människor får njuta av ditt sällskap.

  Nathalie Björklund 2013-07-01 19:26:00
  Svara
 • Så flott! Rart å tenke på at jeg har fulgt bloggen din i 6 år nå, fant den rett før du dro til New York i 2007. Blir aldri lei, og gleder meg til boka kommer.

  Sarah 2013-07-01 19:21:00
  Svara
 • Du er en helt speciel person Sandra og jeg håber du kommer til at skrive mange bøger fremover. Din blog er en fin lille perle som gør mig eftertænksom og som når helt ind i hjertekuglen med dine nærværende tekster. Tak fordi du bruger tid på at dele den med os andre<3 Tillykke med de 8 år.

  Julie 2013-07-01 17:45:00
  Svara
 • Hurra och grattis till bloggen! Tack för att du skriver så fint, delar med dig av dina vardag och peppar. <3

  Anna María 2013-07-01 17:07:00
  Svara
 • Oh Sandra, this post is so nostalgic and good summary you’ve lived in those years.
  I started to read your blog in 2007 summer, at that time I had a different boy-friend and he really wanted to visit Stockholm and meet you and your bf!! Then everything changes, your life, my life, our lovers and cities you live. Then this autumn, me and my lover (I met him 2 years sog) bought 2 flight tickets to NYC and we said ”yay we should meet dear Sandra there as well”, then you suddenly moved to Paris, ohh :)) Now at least I’ll have your NYC guide with me and try to feel the moments as you always do.

  Thanks all of the inspirations, life energy, and some tips you write on your blog. I hope you’ll blog forever, haha 🙂

  P.S: I’ll send a suprise to you as soon as possible, actually I was planning to give it to you in person in NYC this summer but you moved away 🙂

  Huge hugs and positive energy from Istanbul! <3

  deniz 2013-07-01 16:56:00 http://photostorms.blogspot.com/
  Svara
 • sandra, detta är väl du i videon? har du sett den? sjukt random..

  Amanda 2013-07-01 16:43:00
  Svara
 • ÄLSKAR DIN BLOGG SÅ JÄVLA MYCKET

  Sara Persson 2013-07-01 16:34:00
  Svara
 • I started reading in 2006 when I was in college, you had posted a photo on a community in Livejournal and you had this green skirt that I thought was so cool so I followed your LJ for awhile until you linked your blog and I’ve been reading ever since!

  Kallie, Happy Honey & Lark 2013-07-01 16:20:00 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
  Svara
 • Du är helt underbar Sandra och så är din blogg! Du ska bara veta hur många gånger dina texter hjälpt mig, när det kommer till allt från att ha ett krossat hjärta till att våga följa sina drömmar och bara inspirera och peppa mig till det liv jag själv vill leva. Tack för en underbar blogg och för att du är så ärlig och verkligen delar med dig av tankar och känslor, tycker att det är så himla viktigt och bra, och just det som också utmärker din blogg.

  Daria 2013-07-01 15:23:00
  Svara
 • congratulations! Happy blog birthday <3

  so wonderful to be able to see the changes in your blog through all of the years!
  Good luck with whatever path you choose
  Cheray x

  cheraynatalie 2013-07-01 15:09:00
  Svara
 • Fantastiskt! Det här är helt klart den bästa bloggen som finns, har läst hela (om än i efterhand då det ”bara” är typ 5 år sen jag började följa dig.) och ser så mycket fram mot din bok! Det kan inte bli annat än bra, det vet jag.

  Lise 2013-07-01 14:53:00 http://instagram.com/larsochlitelise
  Svara
 • Vilken fantastisk summering! Så kul att fått följa dig i alla dessa år, din blogg har verkligen, glatt, värmt, peppat och inspirerat. Hejja dig

  Johanna 2013-07-01 13:41:00
  Svara
 • Hej! Började läsa din blogg igår efter en kompis tipsat mig och jag kan ju knappast fått ett bättre ”start-inlägg”! Ser fram emot att följa dig! Kram<3

  Bea 2013-07-01 13:37:00
  Svara
 • It’s a pleasure read your blog Sandra, you’re a source of inspiration <3

  Olalla Esquimal 2013-07-01 13:22:00
  Svara
 • Du är så himla fantastiskt bra alltså! Fick höra av ett par stycken på fest i vintras att jag var lite lik dig och började strax därefter följa din blogg, och den är så fabulöst underbar! Du äger, taggar din bok till tusen minst. U go girl!

  Emma 2013-07-01 12:49:00
  Svara
 • Vad roligt att få läsa och gud vad tiden går fort!

  thesadbox 2013-07-01 12:47:00 http://thesadbox.wordpress.com/
  Svara
 • Det är verkligen dagens höjdpunkt att kika in här och läsa det fina du skriver. Du har fått mig att våga ta det där läskiga steget för att följa mina drömmar. Och jag kommer stå först i kön för att få köpa din bok!

  Eva 2013-07-01 12:47:00
  Svara
 • <3 åh

  Sabina 2013-07-01 12:46:00
  Svara
 • Det känns så fantastiskt att jag läst din blogg sedan 2008! Finns få saker som jag tycker om så mycket som du, Sandra! Tack för en fantastisk blogg och för de här fem åren som jag fått läsa, ser fram emot att fortsätta din följa den med samma glädje! KRAM!

  Josefin 2013-07-01 12:02:00
  Svara
 • Congratulations! I remember discovering you a long, long time ago thanks to the Livejournal community ‘Blackcigarette’: your blog has been my favorite ever since! <3

  Anna 2013-07-01 12:00:00
  Svara
 • Hurra för dig och din blogg!!

  Annikaville 2013-07-01 11:28:00
  Svara
 • Bara en sån sak som att inte du inte gömt undan särskilda personliga saker i bloggen genom åren, så som hur du mått och varför etc, är en av de finaste sakerna med dig. Det kändes fint att titta igenom den här lilla sammanfattningen och förstå att saker gått upp och ner, och till slut ordnat upp sig. Och att du verkar må så bra nu får mig att känna mig glad! Du är bäst!

  Ellinor 2013-07-01 11:27:00
  Svara
 • Grattis till dig och bästa bloggen! Allt du gör är så fint och peppande, tack för det! Internet hade varit en tom plats utan dig! Puss!

  Isabelle Pedersen 2013-07-01 11:18:00 http://radarmagazine.se/isabellepedersen/
  Svara
 • Jag vill bara säga tack, tack, tack! Älskar dina bilder och dina texter. Och det är så fint att få följa med på alla dina äventyr. Ser så mycket fram emot boken, måste varit bästa nyheten i år.

  Sara 2013-07-01 10:50:00
  Svara
 • Aaaaw GRATTIS SANDRA!! Happy blogger-anniversary! It’s so lovely seeing all those pictures and realize that it’s been 8 years following your adventures. And for many years more <3

  Sahakiel 2013-07-01 10:42:00 http://sahakiel.blogspot.com/
  Svara
 • Du gör varje dag lite roligare, finare och mer uthärdlig. Du inspirerar till att göra roliga och knäppa saker, så du gör mig roligare och modigare också! Tack!

  Grodan Boll 2013-07-01 10:25:00
  Svara
 • Grattis till bloggen och tack till dig ju för att du skriver så fint och om så viktiga saker!

  Moa 2013-07-01 10:18:00
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand