Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

hemmagjord pesto med pappardelle och bruschetta.

Förra veckan lagade jag egen pesto för jag kom på att det har jag ju aldrig testat förut. Till förrätt blev det bruschetta.


Du behöver (för ungefär 3  personer).
För pesto:
1 kruka basilika
En handfull pinjenötter (typ ett halvt sånt där paket man köper)
En dl parmesan
Olivolja
Vitlök (1-2 klyftor)
Pasta (jag tog pappardella pga min favorit)
Räkor (för att det är gott men man måste inte)

För bruschetta:
Baguette
Två tomater
En vitlöksklyfta
Mozzarella (om man vill)
Soltorkade tomater (om man vill)


Vi börjar med peston. Ta av bladen från krukan och mosa ner i en mortel. Man kan spara några blad för bruschettan.


När basilikan blivit till en röra (blir rätt fort), i med pinjenötterna. Pinjenötterna kan du rosta i en stekpanna några minuter så de får en gulbrun färg (när man rostar nötter har man stekpannan på rätt hög värme och använder ingen olivolja och rör runt ofta så de inte bränns). Kasta i en vitlöksklyfta som du delat i några bitar i morteln och parmesanosten + olivoljan. Mortla mortla. Salta peppra. Nu är peston klar.


När du sätter på pastavatten kan du göra bruschetta. Den kan man ha till pastan eller äta som förrätt. Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Det kan du förresten göra innan du börjar med peston. Hacka tomaterna och blanda med basilikan du har kvar, finhackad vitlök och lite olivolja (någon matsked).


Gnid in brödet med en vitlöksklyfta och lägg i ugnen högst upp i cirka fem minuter. Om man vill (vilket vi gjorde) kan man lägga mozzarella och några soltorkade tomater på brödet innan man ställer in.


Ta ut när brödet är gyllenbrunt och lägg över tomatröran. Klart.


Oj vad passande nu har pastan kokat klart! Koka pastan 1 minut kortare än vad det står på förpackningen och kasta ner den i en varm stekpanna med peston och rör om. Jag adderade räkor också för det tycker jag passar fint till den här rätten. Rör runt i typ 30 sekunder i pannan.


Salta, peppra, addera lite extra parmesan och ät upp.

Translation. Last week I did home made pasta pesto with shrimps and served with bruschetta with mozzarella.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • […] 5. Hemmagjord pesto med papardelle och bruschetta. […]

    pastatisdag + en tävling. | Niotillfem 2014-07-29 11:35:43 http://rodeo.net/niotillfem/2014/07/pastatisdag-en-tavling/
    Svara
  • Hej!
    Jag älskarälskarälskar dina matinlägg!! Nu är det såhär att jag har lite idétorka vad gäller fisk, har du något bra, somrigt fiskrecept att bjuda på? Om jag inte missminner mig så lägger du inte upp det så ofta… Du kanske inte ens gillar fisk?
    Tack ändå annars!

    Lisa 2013-07-17 21:28:00
    Svara
  • http://hogstadiet.blogg.se/ snälla snälla läs, och fortsätt läs i framtiden. Trevlig läsning, kram.

    Högstadiet 2013-07-16 00:48:00
    Svara
  • Hej! Tycker det är lite lustigt att jag skulle ställa en matrelaterad fråga och så har du lagt upp ett recept.. wooosh here goes; I höst/vår nångång kommer jag ha flyttat hemifrån! Jag är dessvärre usel på att laga mat. Jag behöver enkla och billiga recept!
    hoppas din sommar är episk (höll på att skriva soppar = matskadad?), kram

    Malin 2013-07-15 22:20:00
    Svara
  • vad gott det ser ut!

    Linda 2013-07-15 19:42:00 http://rosettflickan.blogspot.com/
    Svara
  • Men JA! Nu fick jag tillbaka matlusten igen efter veckor av soppa pga sjuk/hjartesorg. Tack.
    Far man fraga vilken storlek pa din dr denim sandra jacka du har (ska bestalla ett gang till mina universitetkompisar till graduation men vet inte hurdana storlekarna ar…)?
    Hoppas du har det lika fint som pa bilderna.
    Sommarkarlek <3

    emma 2013-07-15 19:22:00
    Svara
  • hej! var kommer din italien-tshirt ifrån? Ä L S K A R italien och vill himla gärna köpa en!!

    ellen 2013-07-15 17:32:00
    Svara
  • Andalusisk frukost, tänker jag genast! Här i södra Spanien är den typiska frukosten ungefär som bruschettan; rostat bröd som man gnider en vitlöksklyfta mot, olivolja, några tomatskivor och lite salt ovanpå. Gott gott!

    Annika i Sevilla 2013-07-15 17:18:00
    Svara
  • alltså ditt matintresse!!! magnifikt

    manda da manda 2013-07-15 17:07:00 http://mandadamanda.blogspot.com/
    Svara
  • Åh tror att jag ska spara detta recept närmast hjärtat direkt!

    Sandra Leone 2013-07-15 16:52:00
    Svara
  • Hej! Jag har en vän som fyller arton år och jag försöker hitta någon bra present till henne, men det är himla svårt. Tänkte gärna någonting man gör, som en heldag med något. Har du några tips? Kram!

    Dina 2013-07-15 16:18:00
    Svara
  • Mums. bruschetta < 3

    Fanny 2013-07-15 13:25:00 http://thewildheart.blogg.se/
    Svara

senaste från Creative

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Home
Andrea Brodin
Man
Kevin Triguero
Hälsa
PT-Fia
Home
Sanna Fischer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Creative
Sandra Hjort
Home
Julia K
Creative
Linn Wiberg
Creative
Flora Wiström
Creative
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Man
Viktor Frisk
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sanne Alexandra
Creative
Sara Edström
Man
Johan Hurtig
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Chrystelle Eriksberger
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Emelie Wikström
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Linn Eklund
Home
Amelia Widell