Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

dumplings!

I lördags lagade vi dumplings. Eller gyoza kanske det var, inte hundra på skillnaden, men gott blev det i alla fall.
Du behöver:
– Färdig gyoza/dumplingsplättsdeg (de längst ner till höger). Finns i asiatiska matbutiker i frysen, jag gick till Asian market på Olof Palmes gata.
– Chili
– Svamp
– Vitlök
– Koriander
– Sesamfrön
– Salladslök
– Nån slags kål (jag tog asiatisk broccoli)
– Sesamolja
– Soja
– Gyoza-sås (dödsgott).
– Nötfärs eller räkor (eller båda)

Börja med att hacka allt supernoga. Kål, lök, chili, svamp och koriander.

Lägg alla grönsaker i en skål och blanda med sesamolja (häll försiktigt för den smakar massor), soja och gyoza-sås. Sedan lägg i hackade räkor eller nötfärs. Vi gjorde båda så då delade vi bara upp grönsaksblandningen och gjorde två batcher, en med kött och en med räkor.

Dags att vika. Ett sådant där paket med deg är ungefär 40 dumplings så bra om du har kompisar som kan hjälpa till att vika. Här är en fin youtube-tutorial som visar hur man viker.

Okej såhär gör vi. Först tar man en plätt, sedan doppar man den i vatten, efteråt tar man lite röra och så viker man. Efter ungefär tre försök får man in snitsen.

Som tillbehör stekte vi resten av asiatiska broccoli-historien tillsammans med vitlök och soja och sesamolja. Och så kokade vi edamamebönor. Det kan man köpa fryst på vanliga mataffärer och de ska koka i fem minuter och sen ska man salta med massor av havssalt.

När all gyoza är färdigvikt ska de ner i stekpannan. Först ångkokade vi dom genom att fylla upp stekpannan till hälften med vatten och lägga på ett lock, och sedan fick de puttra där i runt två minuter. Sedan stekte vi dem i massa olivolja så de fick lite färg. Bäst är ju att använda en bambu steamer men det hade vi inte idag :'(

Steka fixa röra.

Vi frågade sushin i kvarteret om vi händelsevis skulle kunna få några take-away-lådor, och det fick vi! Perfekt för att transportera maten ut på picknick.

Strössla lite sesamfrön över och sedan är det bara att äta och doppa i gyozasås.

Förslagsvis tillsammans med ett gäng bra personer.

Translation. Last Saturday we made gyoza, one batch with shrimp and one with minced meat.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Hej Sandra! Testa göra gyoza med lax! Så gott!! 🙂

  Ingrid 2013-10-17 21:23:14
  Svara
 • […] Sedan har jag stekt pannkakor och ätit med glass och nutella, samt gjort egna dumplings. […]

  instagram. augusti. | Niotillfem 2013-09-12 04:37:03 http://rodeo.net/niotillfem/2013/09/instagram-augusti/
  Svara
 • Looks so delicious! We have also different kind of dumpling in Turkey, let’s check out http://honestcooking.com/marvelous-manti/, maybe you’ll like to cook them as well 🙂

  deniz 2013-08-12 14:21:00 http://photostorms.blogspot.com/
  Svara
 • <3 Gyooza. Min japanska värdfarmor lärde mig att krispigast blir dem om man lägger dem i en het oljad stekpanna, slår på ca 1/2 dl vatten och lägger på ett lock – då liksom ångsteks dem och blir heelt fantastiska. Denna dumplingssläkting bör du också testa! http://piecefully.wordpress.com/2013/06/27/summer-rolls/

  shellsten 2013-08-11 20:20:00
  Svara
 • Åh varifrån är din topp? Vill jättegärna veta! Puss och kram <3

  Emma 2013-08-10 16:42:00
  Svara
 • Det ser ju helt fantastiskt ut! Ska pröva själv nu. Och sen bordet som varorna ligger på, hur får man tag på ett sånt?

  Moa Ekdahl 2013-08-10 13:14:00
  Svara
 • Grattis i förväg!

  Karoliina 2013-08-09 19:53:00
  Svara
 • Hej Sandra och ni som läser sådant här!
  Jag håller på att gå sönder och behöver hjälp utav någon slags kärleksguru just nu. Min umderbara pojkvän sedan ca 1 o 1/2 år sedan kommer troligtvis dumpa mig nu på söndag, då ska vi nämligen träffas och prata igenom allt. Saken är den att jag fortfarande älskar han så otroligt mycket men han har tappat sina känslor och säger att gnistan är borta. Att vi nu bara är som bra kompisar som knullar, någonting jag kan halvt hålla med om. Men eftersom att jag älskar han vägrar jag släppa taget och jag vill tro att vårt fina förhållande går att rädda, alla andra tycker vi är så fina och perfekta tillsammans. Men han verkar tycka att det är nog nu, vi har haft liknande dippar förr men dem har aldrig varit såhär ordentliga, och jag tvivlar på att någon utav oss klarar av att kämpa så som vi gjort den senaste tiden. Saken är den att jag tror jag borde förändras tillbaka till den jag var förr, mer sprallig, glad och busig men jag vet inte hur jag ska göra. Just nu är han mitt liv utanför skolan och jag har inga övriga hobbys längre eftersom att skolan är så ansträngande, och han är den som ger mig lycka eftersom att skolan bara ger mig panik o sorg. Så för att ändras tillbaka skulle jag behöva hans stöd men han orkar inte hjälpa mig mer. Känner bara att jag babblar på nu och det saknas röd tråd men jag skyller det på tårarna, jag har gråtit nästan konstant i 12 h nu och sitter nu på jobbet och storbölar inne i lunchrummet. Kan någon komma med någonting smart? Hur ska jag göra, be på mina bara knän eller inse att den härliga tiden är förbi? Tack!

  /Sandra L

  Sandra L 2013-08-09 11:55:00
  Svara
  • Svar på Sandra Ls kommentar.

   🙁 Stakkars deg Sandra L, så utrolig trist. Jeg er dessverre ingen kjærlighets guru, MEN IKKE BE PÅ DINE KNÆR. Hvis ham mener gnisten er borte så trenger han å se deg i et nytt lys. Ikke klyng deg på han, vis at du er selvstendig, morsom, søt alt det der. Ikke vis at han er alt for deg. Det er kanskje derfor han føler at forholdet har stoppet opp og blitt en rutine. Han vet jo at han har deg for alltid og da trenger han ikke å jobbe for deg lenger. Da blir alt kjedelig, selv om jeg vet at det høres brutalt ut. Så mitt tips (fra en som har dødd av kjærlighetssorg hele 4 ganger :)..still alive ). Vær tøff, sterk, pen, selvstendig!! (selv om du er knust inni deg så ikke vis det til han, han vil aldri få flere følelser for deg selv om du ber, gråter tvinger han) Du må være den kvinnen de andre vil ha, da vil han kanskje se hva han mister!!! 🙂 Hvis han allikevel ikke vil så må du trekke pusten dypt og gå videre. Det er forferdelig tungt og vanskelig, men det må til. Du vil jo ikke være sammen med en som ikke elsker deg 🙁 Så vis hvor fin du er, da vil du uansett gå fra forholdet med hodet hevet, og det hjelper senere selv om det ikke føles sånn nå. Ønsker deg all lykke videre og håper alt ordner seg, og husk. Alt går over!! Jeg lover! 🙂 Klem Lene

   Tingeling N 2013-08-09 15:07:00
   Svara
   • Svar på Tingeling Ns kommentar.

    Tack så mycket för dina fina ord Lene <3 Vi gjorde till sist slut och jag grät som en galning när vi pratade för jag kunde bara inte förstå det, ja när jag insåg vad som verkligen höll på att hända kunde jag bara be och inte vara sådär stark som jag skulle försöka vara. Som tur var var han som alltid lika snäll mot mig o lät mig krama och slå han så mycket jag ville. Han försökte trösta mig och vi lovade varandra att vi skulle fortsätta vara vänner. Men jag vet bara inte hur jag ska klara mig utan att kunna ligga vid hans sida i timmar o bara kramas o pussas o mysa. Han har alltid varit så fin fast nu önskar jag nästan att han hade varit otrogen eller elak så att jag kunde hata på han. Men han sa åtminstone att jag skulle få vinna, att han inte skulle skaffa någon ny innan mig. Fast sådant kan man inte styra över, men ändå, skaffar han en ny innan jag är lycklig igen kommer min kropp slitas isär. Men det känns ändå som att jag just nu kommer överleva, även om det gör ont..

    Sandra L 2013-08-12 09:29:00
    Svara
    • Svar på Sandra Ls kommentar.

     Åååh, huff så utrolig trist. Jeg forstår at du skulle ønske han gjorde noe ille slik at du kan hate han, men det jo bedre at han er en snill gutt, da har du ikke kastet bort tiden din. Det dere hadde sammen var fint, dere har mange minner sammen, ikke vonde bitre ting. Du har opplevd kjærligheten og vet at den finnes. Noen ganger går den bare over, men den kan komme like fort tilbake fra en annen 🙂 Det pines i hjertet ditt nå, men som de smarte sier, det er bedre å ha elsket og mistet, enn å aldri ha elsket. Nå som du er så trist så må du prøve å ikke glemme at du kommer til å møte en ny igjen snart. Og husk at dette var ikke din feil, ikke noe du kunne ha gjort annerledes. Når du finner en som er super forelsket i deg så vil han elske deg på de tråkiga dagene også:)
     Du kommer å klare deg:) Ring alle venner, fyll dagene dine. Det er det beste for på få den første triste tiden til å gå fortere!!
     Klem Lene 🙂

     Tingeling N 2013-08-13 13:50:00
     Svara
 • Det du gjorde var några slags asieninspirerade dumplings, inte gyoza som är japanska. Riktiga gyoza innehåller inte chili, svamp, koriander, sesamfrön, salladslök, asiatisk broccoli, nötfärs eller räkor.

  aaaaaaaa 2013-08-09 11:18:00
  Svara
 • ohjagalskardumplingsjagblirsagladavdinblogkramfranbondibeach

  Klara 2013-08-09 10:25:00
  Svara
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Jiaozi

  Skulle tro att gyoza är det japanska ordet för kinesiska dumplings (jiaozi). MEN ser onekligen gott ut!

  Majken 2013-08-09 09:07:00 http://majabt.blogspot.se/
  Svara
 • Gott! Lite sent tips kanske, men prova Dubbel dubbel medan du är i Gbg. Bäzt! Helst den på Kastellgatan, för där serveras så nedrans goda små burgare i bröd som ser ut som typ marshmallows till förrätt. Älskar att få något i munnen som inte smakar som någonting man någonsin ätit tidigare!

  clara 2013-08-08 17:26:00
  Svara
 • Hi Sandra, just sharing a thought/tip: if you add diced chestnuts into your wantons/gyozas, it gives it a nice crunch 😀

  Estella 2013-08-08 17:25:00
  Svara
 • Looks delicious! :9

  Gwen Stacy 2013-08-08 16:42:00
  Svara
 • perfekt!!

  Lorissa 2013-08-08 16:24:00
  Svara
 • Kanske en dum fråga, men äter man allt på edamerbönan eller öppnar man dom och äter ”ärtorna”?

  A-C 2013-08-08 15:42:00
  Svara
 • Här kommer ett lästips. Så rörande och hemskt och fint. Bara läs!
  http://andrejonsson.se/2013/08/05/vem-ska-hjalpa-en-tjetjensk-familj-i-en-park/

  Gabriella Österlind 2013-08-08 15:34:00
  Svara
 • Är så himla dålig på matlagning! Skulle allra helst vilja laga goda och kreativa saker som du. Hur gör du egentligen, var du bra på sånt redan innan du flyttade hemifrån eller har det bara kommit med tiden? 🙂

  T 2013-08-08 14:07:00
  Svara
 • Nam nam 🙂 Du må prøve med røde basilikum blader + limeblader også.

  Tingeling N 2013-08-08 12:44:00
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind