Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

pasta vongole.

I söndags vaknade jag med en megalängtan efter pasta vongole. Så, så fick det bli. Söndagsmiddag och allt. Receptet tog jag från Per Morberg här men ni ska få se hur jag gjorde ändå, med förhoppningen att jag inte blir brutalt mördad för stöld. Plus att man ändrar ju alltid lite, för att det är roligare så. Det är för fyra personer.

Du behöver:
Spaghetti
Hjärtmusslor
Vitlök
Schalottenlök
Vitt matlagningsvin
Tomater
Persilja
Chili
Parmesan

Börja med att skåla tomaterna. Det gör man genom att kasta in dem i kokande vatten och när skalet börjar lossna (tar cirka 3 minuter) så sköljer man dem under iskallt vatten och så ramlar skalet bara av. Då blir de såhär fina! Som en citrusfrukt nästan. Jag använde fyra tomater.

Det här är ingredienserna för tomatsåsen. Vitlök, chili och tomaterna. I receptet jag läste skulle man ha en tredjedels chili men jag tog en hel och pilade bort kärnorna (så att det inte hettar för mycket). Godare om det smakar mycket chili liksom. Använde två vitlöksklyftor. Fräs vitlök och chili i en kastrull med olivolja och när allt börjar få lite färg slänger du i de skivade tomaterna och så får det stå där och puttra.

När tomatsåsen håller på kör vi igång med musslorna. Först sköljer du dem och slänger bort de musslor som är öppna. Fräs hackad schalottenlök (jag tog två) och vitlök (en klyfta) i en stekpanna och sedan i med alla musslorna. Sedan häller du över matlagningsvinet (ca 3 dl) och lägger på ett lock. Har man inte ett lock kan man ju använda en annan stekpanna och sätta över istället. Det ska ligga där och sjuda i runt fem minuter. Under tiden kan du koka upp pastavatten.

När det är klart har alla musslor öppnat sig såhär fint. De som inte är öppna kan man slänga.

Spadet från musslorna, du vet med vinet och löken och så, det ska ner i tomatsåsen och röra ihop sig till världens himla dödsgoda sås. Det kan puttra på där tills det fått en bra såskonsistens, inte för vattnig alltså.  Nu är nog en bra tid att lägga ner pastan i pastavattnet också.

Hacka en himla massa persilja.

När pastan är klar så ska allt bara blandas järnet tillsammans med salt och peppar och parmesan (om man vill alltså, men jag tycker verkligen allt blir bättre med parmesan så det rekommenderas).

Klart! Ät upp!

.

Translation. Last Sunday I made pasta vongole and it turned out delicious, here’s how it looked.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • […] 1. Pasta vongole. […]

    pastatisdag + en tävling. | Niotillfem 2014-07-29 13:20:49 http://rodeo.net/niotillfem/2014/07/pastatisdag-en-tavling/
    Svara
  • […] en tid sedan lade Niotillfem upp ett inlägg där hon lagade pasta vongole. Hon hade ursprungligen tagit receptet från Per […]

    Pasta Vongole/Blåmussla – Madde-Style | MadsonArt 2013-10-22 07:21:57 http://madsonart.wordpress.com/2013/10/22/pasta-vongoleblamussla-madde-style/
    Svara
  • Åh det är min favoritpastarätt! Har aldrig vågat mig på att laga den själv, men åt den varje dag under en vecka i Rom för två år sedan.

    Johanna 2013-08-23 21:05:00
    Svara
  • Herre vad gott!

    Nicole 2013-08-23 13:40:00
    Svara
  • Är så nyfiken på din nya kille!!!

    Anna 2013-08-22 07:44:00
    Svara
  • Du verkar så himla gullig som person! Din blogg förgyller min dag. TACK! Och det där recept verkade så otroligt gott. Får prövas snarast!

    L. 2013-08-21 21:07:00
    Svara
  • Wow it looks so delicious, I want to try too even I’m not sure where I can find this type of mussels! :)
    See you soon in NYC <3

    deniz 2013-08-21 19:45:00 http://photostorms.blogspot.com/
    Svara
  • Kära nån vad hungrig jag blev nu!!

    Amanda 2013-08-21 17:20:00
    Svara
  • Kan man äta snäckorna, eller måste man sitta och pilla bort dem?

    Linda 2013-08-21 13:49:00
    Svara
    • Man äter bara innehållet, snäckskalen lämnar man på tallriken.

      Sofia 2013-08-21 14:04:00
      Svara
  • Åh, det där måste jag göra ser ju svingott ut!
    Förresten så har jag en fråga, jag läste igenom gamla frågor & svar och i en så svarade du att du brukar (brukade?) lyssna på Kent och du har där länkat din favvolåt med dom men länken fungerar inte längre så jag undrar helt enkelt vilket som är favoritlåten? :)

    Olivia 2013-08-21 11:30:00
    Svara
  • the pasta doesn’t have enough sauce, it looks too dry and the tomatoes haven’t been chopped correctly. atleast you’re having a try

    Antonio 2013-08-21 10:51:00
    Svara
  • åh såg ”känn ingen sorg” igår. den var bara SÅ fin. grät en skvätt eller 2 också

    malin 2013-08-21 10:50:00
    Svara
  • YUM YUM

    Tingeling N 2013-08-21 10:43:00
    Svara
  • Åh Håkans fest var det ju!!!! Men alltså, det finaste i videon var ändå att se dig helt nyförälskad ♥

    Sofia 2013-08-21 10:30:00
    Svara

senaste från Creative

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Man
Johan Hurtig
Home
Sanna Fischer
Lifestyle
Elin Johansson
Creative
Linn Wiberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Home
Andrea Brodin
Creative
Sandra Beijer
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Emelie Wikström
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
PT-Fia
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Man
Marcus Schuterman
Home
Julia K
Man
Kevin Triguero
Creative
Flora Wiström
Man
Philip Conradsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger
Creative
Sandra Hjort
Man
Viktor Frisk
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman
Creative
Sara Edström
Mode
Linn Eklund
Home
Amelia Widell