Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

kantarellpasta.

Kantarellsäsongen är den bästa matsäsongen tycker jag. Finns ju få saker som är så tillfredsställande som att steka kantareller så att hela köket blir täckt av guldig svampdoft. Här kommer därför ett pastarecept som jag lagade dagen innan jag for till New York.

Du behöver (för 2 hungriga personer)
Kantareller. Jag fick 6 hekto på hötorget för 50 spänn! Så himla bra. Hade i allt och det blev världens himla kantarellfrosseri (fast på ett bra sätt). Men fyra hekto räcker nog bra för två.
Gul lök (1)
Vitlök (1 klyfta)
Bacon (ett paket)
Persilja (en näve)
Ruccola (en näve)
Creme fraiche (ett halvt till ett paket)
Pasta. Jag tog rigatoni för att den har små bra räfflor på sig som suger i sig såsen.

Börja med att hacka löken och vitlöken och skära baconet i små bitar.

Stek sedan i en stekpanna tills allt fått färg och baconet är någorlunda knaprigt.

I med alla kantareller i samma stekpanna. Kom ihåg att kantareller måste man först rengöra genom att borsta dem så att barr och jord och sånt försvinner. Rör om ofta och stek på medelvärme. De måste stekas ganska länge för allt vatten ska ut ur kantarellerna.

Under tiden kan du koka upp pastan.

När stekpannan liksom börjar fräsa har sannolikt allt vatten dunstat bort och då ska creme fraichen i. Låt puttra några minuter.

När pastan är al dente, släng in den i stekpannan tillsammans ruccola och persilja.

Rör ihop allt. Salta och peppra.

Servera med riven parmesan över. Dö godhetsdöden.

.

Translation: A recipe to a chanterelle pasta i made last week. Fry bacon, onion and garlic in a pan. Add the chanterelles and let them fry until the water is gone. Add creme fraiche and stir. Finish the dish by adding boiled pasta, parsley and arugula. Serve with parmesan cheese and eat!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
  • Alltså de går inte att förstå hur bra dehär är; jobbat ihjäl mig i 11 timmar, ska precis hoppa på cykeln o åka hem o äta gröt till middag pga orkar inte tänka. Precis då kommer maggan o hennes man förbi, dom har plockat kantareller men ingen av dom äter svamp så jag får hela påsen!! Åker hem, ingen aning vad ja ska göra av dom men googlar recept, kommer in här, o av en slump har jag precis alla ingredienser hemma!! Ska laga mat o älska livet nu, glömde just att ja jobbat ihjäl mig idag!

    Camilla 2015-09-23 19:01:58
    Svara
  • Sååå gott!

    Anna 2015-08-09 17:00:40
    Svara
  • Wow måste prova!

    Svara
  • […] 2. Kantarellpasta. […]

    pastatisdag + en tävling. | Niotillfem 2014-07-29 11:35:27 http://rodeo.net/niotillfem/2014/07/pastatisdag-en-tavling/
    Svara
  • […] Till varmrätt lagade vi kantarellpasta med bacon tillsammans från Sandra Beijers recept. […]

    sexhundrafemtiosjätte | absolutlisen 2014-01-06 19:57:08 http://www.absolutlisen.se/sexhundrafemtiosjatte-2/
    Svara
  • Hej Sandra!
    Jag provade att göra den här pastan idag och det måste ha varit det godaste jag gjort! Till och med min pappa höll på att trilla av stolen. Tusen tack för tipset och det var väldigt pedagogiskt med bilderna.
    Kram

    Sandra Leone 2013-09-14 20:42:00
    Svara
  • Thanks for the recipe! I made a dish inspired by it. I used baby portobellos, Greek yogurt, and spinach. It turned out great!

    Jean 2013-08-30 22:13:00
    Svara
  • amen guu va gott!

    m 2013-08-28 23:05:00
    Svara
  • Hej! Fick bara en tanke; Har det hänt att du någon gång förberett ett matinlägg på det här sättet men inte publicerat det för att det inte smakade gott i slutändan/något gick fel osv.? Puss!

    Sheriilyn 2013-08-28 12:59:00
    Svara
  • oooo, det här ser smarrigt ut. Tur för mig att jag har lite kantareller hemma, detta skal prövas! :)

    Annika 2013-08-27 22:48:00
    Svara
  • Jösses Amalia vad gott det lät. Får bli nästa gng jagkommer över det gula guldet!

    Jeanette Seflin 2013-08-27 22:04:00 http://kuriosakabinett.blogg.se/
    Svara
  • ser galet gott ut! älskar kantareller…

    ebba m -http://ebbali.blogg.se 2013-08-27 17:29:00
    Svara
  • Åh vad gott det ser ut! Tror du du skulle kunna dela med av din springlåtlista? Puss!

    Tara 2013-08-27 14:56:00
    Svara
  • Gott!!!!

    Elise Rahse 2013-08-27 14:56:00
    Svara
  • Waaah – ser dundergott ut! Skall absolut testa i höst! Ska försöka hinna ut i skogen och plocka ett lager innan jag flyttar in till stan!

    http://ordbruden.bloggplatsen.se/

    Amanda 2013-08-27 14:50:00
    Svara
  • Å, jag ska ha en kantarell- och pastakväll i veckan. Tack för tipset!

    Katrine Kolström 2013-08-27 13:14:00
    Svara
  • Kunde ju typ inte bli bättre <3

    steffi 2013-08-27 11:29:00
    Svara
  • Om man inte äter bacon, alternativ (inga fyrbenta djur :).

    Sara 2013-08-27 10:12:00
    Svara
    • hoppa baconet då, tror inte det gör så mycket alls!

      Sandra Beijer 2013-08-27 14:00:00 http://rodeo.net/niotillfem
      Svara
      • Eller så tar du veg-bacon? Finns i typ varenda frysdisk.

        J 2013-08-31 02:37:00
        Svara
  • Min favoritpasta! så jobbigt min mage inte tål pasta längre :(

    http://mrsadvocat.blogspot.co.uk/

    Amanda 2013-08-27 09:32:00
    Svara

senaste från Creative

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Petra Tungården
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
PT-Fia
Man
Philip Conradsson
Creative
Flora Wiström
Creative
Sandra Hjort
Creative
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Man
Kevin Triguero
Lifestyle
Linn Herbertsson
Creative
Linn Wiberg
Creative
Sara Edström
Man
Johan Hurtig
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Emelie Wikström
Man
Viktor Frisk
Mode
Fanny Ekstrand
Home
Julia K
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Chrystelle Eriksberger
Home
Sanna Fischer
Mode
Linn Eklund
Man
Marcus Schuterman
Home
Amelia Widell