Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

photo diary: my first week in new york.

TORSDAG.
Jag kom till New York på eftermiddagen och det hela började att det låg en död (?) kackerlacka på mitt köksgolv (jag har alltså hyrt ut min lägenhet under tiden jag inte bott där om någon missat det). Kackerlackor händer ibland, oavsett hur rent man har det, men jag får hjärtattack varje gång ändå.
Alltså. Har man bott i New York BORDE man ju vänja sig men det är svårt. Gömde den under min sko och sedan satt jag i mitt vardagsrum och väntade i fem timmar tills Christian slutade jobbet och kom hem och plockade bort den åt mig. Sedan bjöd jag honom på risotto på Risotteria som tack.

FREDAG.
Jag vaknade med bättre humör och sprang längs med West Side Highway ner till Battery Park och tillbaka. Note to self: man kan INTE springa lika långt i trettiogradig hetta, trodde jag skulle dö av värmeslag.

Sedan blev det fredagskväll (bästa!) och jag gick ut och åt med Mathieu, Christian, Aviva och Sara på Roebling Tea Room. Åt en råbiff och delade på en mac&cheese med Christian. Sedan gick vi till utomhusklubben Union Pool och tog en miljon foton i deras fotoautomat.

LÖRDAG.
På lördagen vaknade jag lite trött från gårdagen men var ändå pepp pga vi skulle på dagsfest i Queens. Jag såg ut såhär och festen har ni ju redan fått följa med på.

SÖNDAG.
Lite trasslig i håret men glad.

Jag gick och åt brunch med Erik & Marie på ett ställe som heter Montmartre och ligger i Chelsea. Åt sjukt god crêpes med krabba. Sedan tillbringade jag resten av dagen med att se ALLA avsnitt av Orange is the new Black. Så sjukt bra!

MÅNDAG.
Jobbvecka-dags! Gick upp halv åtta, hade litet morgonmöte med Rodeo och sedan satt jag på ett café och skrev. Jag skriver på lite olika saker nu, först och främst det sista med boken (i princip bara meningar som flyttas omkring), ett annat skrivuppdrag som jag aldrig blir nöjd med, samt en struktur till bokmanus nummer två!

TISDAG.
Jag upptäckte att jag hade ett paket från en pr-byrå i min resväska som jag glömt att öppna. Mobilskal och matchande hörlurar från Happy Plugs, blev megaglad, så tack tack. Dagen fortsatte med att jag åt lunch med Ida som jobbar på mitt gamla jobb och sedan satt jag och skrev på ett café. Fick massor gjort och sånt känns så bra. Avslutade det hela med två glas prosecco tillsammans med Aviva.

ONSDAG.
Stora regn och blixt-dagen!

Det var i princip tropisk storm utanför fönstret så jag gick inte ut förrän på eftermiddagen. Satt på ett café i Meatpacking och försökte jobba men det gick jättedåligt. Plåstrade om mig själv på kvällen med två otroligt dåliga romantiska komedier samt indisk mat.

TORSDAG.
Nu är det torsdag och jag har varit här i en vecka! Har betalat räkningar och öppnat brev nu på förmiddagen. Det är det värsta jag vet, det är som att hela kroppen tar emot för att det är så evinnerligt tråkigt. Räkningar – bsolut en av de stora minusen med att bli vuxen. Det sjukaste brevet jag fick var att jag har Jury Duty om tre veckor. Alltså jag förstår ingenting, är det inte bara amerikaner som får det? Bor ju liksom inte ens här längre, har inte ens ett visum. Måste försöka ta mig ur det där på något vis, även om det kan va en spännande upplevelse har jag ingen lust alls.
Imorgon är det hur som helst röd dag här, så ikväll ska jag ut och äta middag med lite kompisar.
Det var ungefär det!

 

Translation. My first week in New York. Please click ”in english” below FAQ to read the captions.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Where did you get your yellow raincoat?

  Vicki Angela 2013-09-04 03:24:00
  Svara
 • Tror du att du hade fått ditt manus utgivet om du inte hade varit känd? 🙂

  Kimbo 2013-08-31 17:33:00
  Svara
 • Jury duty pappret du fick fyller du bara i och uppger att du ej ar Amerikansk medborgare (vilket du maste vara for att kunna gora jury duty). Skicka pa posten och sa kommer det hem en lapp som ”confirms” att du slipper. Inga problem.
  Jag ar Amerikansk medborgare nu, men innan da jag blev kallad till detta sa var det sa man gjorde.

  jenny 2013-08-31 00:15:00
  Svara
 • Va mycket du har varit med om 🙂 Så kul att du är tillbaka till NY. Hur länge ska du vara där? Så fina bilder på dej!
  http://finlandsgullet.wordpress.com/

  Ellen 2013-08-30 19:18:00
  Svara
 • Vad härligt att du är tillbaka i New York! 🙂

  På tal om New York så funderar jag på att åka dit.. mina släktingar var där nyss och när de berättade så blev jag så peppad! Pojkvännen kan också tänka sig att åka dit. Problemet är väl att vi inte kan åka förrän i vinter.. (2 nyblivna studenter som letar jobb som tusan).
  Vad säger du om att åka till NY i t ex Januari? Jag vet att det är kallt, men är det trevligt ändå, finns det mycket att göra och se?
  Jag tänker att du borde ju vara expert på NY! hihi

  Hoppas du har tid att svara på mina frågor. KRAM

  Martina 2013-08-30 15:32:00 http://mtinamusic.tumblr.com/
  Svara
 • Jag är så peppad på din bok. Och det ska bli spännande att se vad det blir för omslag och så. Jag hoppas på fint.

  Åsa 2013-08-30 13:15:00
  Svara
 • Vilket gulligt upplägg till en post!
  och jury duty, jag är jurist och tycker mig ha hört något om en regel för self employed, de som är anställda får ju annars lön från arbetsgivaren, men du går ju miste om pengar annarsom du inte kan jobba pga jury duty, det är en regel som är något liknande men det har säkert dina amerikanska vänner koll på

  Amanda 2013-08-30 12:36:00
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Vissa får lön av sin arbetsgivare (väldigt fåtal) då de gör jury duty. Annars så får man $25 om dagen utom första dagen. Man kan ge anledningar till domaren första dagen till varför man har svårt att utföra jury duty (tex financiella svårigheter) och kan få slippa . Läkarintyg ursäktar också.

   Jenny 2013-08-31 23:38:00
   Svara
 • Asså, jag har läst din blogg dagligen i så många år nu att jag inte ens minns hur många det är, och jag läser inte ens bloggar över huvud taget vanligtvis :*** vill bara säga att jag är så sjukligt pepp på din bok, du skriver så jävla bra. PUSS.

  foxinthesnow 2013-08-30 00:31:00
  Svara
 • Happy Plugs suger. Jag har jobbat på Hemmakväll som säljer dem och haft säkert 5 par då jag glömt mitt vanliga hemma och vill lyssna på musik den 2 timmar långa resan hem. De par som höll längst var nog 2 månader (!) och som minst tre dagar 🙁 iphone5-lurarna är bäst i världen <3

  linnea 2013-08-30 00:00:00
  Svara
 • Alltså så fint att du är i New York ett tag igen, jag tycker du kan stanna där alltid!!
  (Pga jag älskar den stan och kan man inte va där själv är det fint när någon annan kan)

  Frida 2013-08-29 22:35:00
  Svara
 • ÅÅH du måste ju göra som Liz Lemon och klä dig som prinsessan Leia och va lite halvpsyksjuk sådär! Ta chansen ;D

  Matilda 2013-08-29 22:16:00
  Svara
 • Du är fantastiskt fin i håret just nu!

  Jullan 2013-08-29 22:06:00
  Svara
 • Strecktittade också på Orange is the new black. SJUKT BRA!

  Emelie 2013-08-29 21:14:00
  Svara
 • Låter som en dröm! Jag var faktiskt i New York förra torsdagen till denna måndagen…Betade av några av dina tips och måste säga att Pravda var fantastiskt likaså Rubys. MUMS! SÅ tack tack för att du delat med dig av dina New York tips!
  Kram och ha det helt fantastiskt!

  Karin 2013-08-29 21:10:00
  Svara
 • Snabbgoogling (pga nyfiken) ger att du ska kryssa i ”I am not a US citizen” och skicka tillbaka. Du får inte ha jury duty oavsett.

  Annie 2013-08-29 21:02:00
  Svara
 • Du är alltid så fin Sandra! Blev extra glad idag av att logga in på din blogg av denna anledning:
  Jag gick till en ny frisör i tisdags och när jag kom därifrån såg det ut som att det lokala dagiset klippt mig. Innan jag kunde få mina pengar tillbaka får hon enligt lag en chans att rätta till, vilket hon skulle göra idag. Jag gick hem med hår som är 10 cm kortare än det var i tisdags (på TOK för kort) och ännu värre klippt. Men så tittar jag på dig som har lika ”kort” hår och tänker att det är ju fint ändå. Saknar mitt långa hår men har i alla fall en himla fin människa att inspireras av tills det växer ut igen 🙂

  http://lovlilett.blogg.se

  Sandra 2013-08-29 19:43:00
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström