Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sexton år och odödlig.

1

Fick den här kommentaren igår:
Skulle du kunna skriva lite om ditt liv som 16/17/18-åring?

KLART jag kan! Här sammanfattat en gång innan men det var tre år sedan så vi gör ett nytt.
Här kommer stora sextonårsinlägget!

Jag fyllde sexton år 2000 och så här såg jag ut på mitt skolfoto i första ring. Jag gick på Östra Real, linjen sam-sam och det var väl helt okej. År 2000 var perioden när Paris Hilton var som allra störst och samtliga brudar i min skola såg ut som henne. Men jag hittade finaste lilla gänget i min klass och parallellklass och vi hängde på café String (eller Pierrot) ca 6 dagar i veckan. Där rökte vi alldeles för mycket cigaretter (”mamma jag har bara varit på café”) och drack te för 20 kronor kannan som vi fyllde på tills det bara smakade vatten.

Här är Jonna och jag utanför String.

Joakim, Johan, Markus gick i min skola och Nathalie i en närliggande en. Här har vi varit varit på Gröna Lund och kollat på Beck som spelade.

Här är jag och Johan (som senare kom att kallas Luggen) och fikar. Vi brukade byta mini disc-blandband med varandra och hade stundtals när det var svåra eller tråkiga prov helt sjukt avancerade sätt som vi fuskade på.

Kolla gullig Joakim var som sextonåring. Vi pratade i telefon ungefär tre timmar om dagen (detta var tiden då ett sms kosta typ 1 krona styck och ingen riktigt hängde på internet som nu). En gång slog vi rekord och pratade i nio timmar. Jag hade eget hemtelefonnummer i mitt flickrum för att jag pratade så mycket.

Här är vi i och för sig femton år, 1999 och går på runt på gatorna en fredagskväll för att ”hitta en fest”.

Jag hade hemmafest veckan efter att gymnasiet började och bjöd in hela klassen (förlåt mamma..). Lockade håret dagen till ära och sen klädde vi ut oss till kaniner och poliser (fråga mig inte varför). Jag filmade SÅ mycket under den här tiden, och har typ en timmes material från den här festen. Måste lämna in någonstans och föra över på en hårddisk, så ska ni få se mer. Det måste väl gå?

Dejtade den här killen lite. Eller dejtade och dejtade, det kanske man inte gjorde riktigt när man var 16. Vi hånglade på fester och pratade i telefon under några månader den hösten.

Annars var jag olyckligt kär i en kille i min klass under hela ettan.

Och tyckte att jag var rätt så värdelös ganska så ofta.

Skolavslutningen i ettan. Joakim, Lukas och Christian shottaar tequila i mitt kök. Minns den här kvällen som så himla fin när vi ramlade ut i någon park säkert tjugo personer. Gymnasiet och att bli sexton var så så roligt i mitt liv, jag hade inte speciellt många kompisar i högstadiet (närmare bestämt två stycken) och sen bara pang bom helt plötsligt så fanns det så många utmärkta knäppisar runt omkring mig som ville lyssna på Ceasars Palace på högsta volym och dricka folköl.

Gullisar i Gamla Stan.

Vi åkte på vår första festival, Hultsfred mellan ettan och tvåan. Jag tyckte det var det mesta fantastiska jag någonsin varit med om. Ett ställe där man aldrig behövde gå och lägga sig, blev upphånglad när man minst anade det och drack öl till frukost.

Jonna, jag och Diana på Hultsfred.

Efter hultsfred bokade jag genast en biljett till Emmaboda och åkte tillsammans med Maja och några fler.

Trötta och varma. Dessutom var jag såååå olyckligt kär i en kille att jag bara ville ligga på ett liggunderlag och dö.

Skrev såhär i dagboken om det.

Jag och Jonna. Tack och lov att den där solglasögon-modellen är utdöd.

Under sommaren mellan ettan och tvåan var jag ensam hemma i två månader när mina föräldrar var på landstället. Helt sjukt ändå att min mamma litade på mig så pass mycket att jag fick bo själv. Jag minns att jag fick lite pengar att köpa mat och toapapper och sånt för, men levde istället på nudlar och fil och köpte folköl för pengarna (förlåt igen mamma!). Men HERREGUD vad rolig och magisk den sommaren var. Jonna, Vippe och Nathalie bodde hos mig i omgångar och vi kollade på film och promenerade och gick på konstiga fester och hånglade med killar och dansade konstant. Herregud vad vi har dansat oss igenom varenda jäkla sextiotalsdänga.
Jag filmade hela den sommaren, och här den ganska så magiska filmen,

Sexton år är en knepig period, man pendlar mellan sprakande lycka och total förvirring en gång i halvtimmen, men ändå en fin och spännande tid. Jag tror man utvecklas mycket då till den personen man senare ska vara resten av sitt liv.

.

Translation. My year as a 16 year old. Click ”in english” below FAQ to read.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Vet att detta är ett gammalt inlägg, men kan inte låta bli att kommentera…

  Oh my vilket härligt inlägg!
  Och filmen… Du hade öga för film och estetik redan då.

  Och 16 ÅR, jag minns det som igår…
  Fast jag nog är en av dina äldsta läsare här inne, 45, så känner jag igen mig så mycket i dina ord och minnen.
  Men jag känner mig som 25 (nästan 😉 ) alla dagar i veckan.

  Kram och TACK för en underbar blogg med härliga ärliga texter och fin inspiration.

  /O.

  O. 2017-02-11 03:48:50
  Svara
 • […] man fråga en sak? Ni ser ut att ha så himla kul på er sextonårstid, är säker på att ni hade det också. Och ja, vem vill inte ha kul? Jag skulle vilja vara lite […]

  answers to past week’s comments. part 2. | Niotillfem 2013-11-07 09:19:34 http://rodeo.net/niotillfem/2013/11/answers-to-past-weeks-comments-part-2/
  Svara
 • Blev helt rörd av detta! Du skriver så bra och är otroligt duktig på att dela med dig (inte så lätt som det låter). Kände igen otroligt mycket. Född samma år så jag kunde t.o.m känna igen hur förstaringare på festivalsommar såg ut just då 😀

  k 2013-10-29 11:54:39
  Svara
 • Cecilia: Men så himla klart! Mejla mig vettja! pinguin_rule@hotmail.com och vänskap med mysigt kaffe blir det! <3

  Lisa Marie 2013-10-27 23:32:42
  Svara
 • Alltså åh känner igen allt så himla mycket, men inte på ett nostalgiskt sätt eftersom jag är 17 för tillfället, utan för att du ungefär precis beskrev vad jag gör för det mesta. Hänger på Café String, åker till hultsfred som första festival, dansar till 60-dängor hos vänner som också blivit lämnade hemma under sommarlovet. precis som du fast liksom tio år senare hahaha, alltså gud knäppt

  isabella 2013-10-27 23:13:20 http://www.bela.blogg.se
  Svara
 • Åh, jag upplever mitt år som 16 just nu och fyller 17 om 2 månader. Det här året har nog varit det året som jag har gjort saker jag aldrig gjort innan, mått så dålig som jag aldrig gjort innan och haft så kul som jag aldrig haft innan. Jag tror att 16 är en ålder att minnas!

  Petra 2013-10-27 21:27:32
  Svara
 • ÄLSKAR alla millienium-outfits. Helt underbara<3 vilket underbart 16:e år du måste ha haft förresten också, så fint att du delar med dig!

  Lisa 2013-10-27 20:05:48
  Svara
 • elisa och lisa marie! vill också bli er vän<3 kaffe i Göteborg snart?

  cecilia 2013-10-27 19:46:20
  Svara
 • HERRE vilken underbar film!! Känns som om jag missat så mycket i min tonår..haha!

  Evelina 2013-10-27 16:39:55
  Svara
 • Vad rolig idé! Och kul att di hade så många bilder också =)

  Tina 2013-10-27 15:38:58 http://photobytina.blogg.se/
  Svara
 • Hej Sandra! Jag är en av de som följt dig i hur många år som helst och som har lärt sig så mycket. Blev så otroligt berörd av ditt brev du skrev till din 14-åriga jag. Eftersom din blogg betyder så mycket för mig, är du den första jag berättar för: igår hånglade jag för första gången, med en gyllenbrun kille med fantastiska ögon. Det kändes så rätt och inte alls påtvingat. KÄNNS FANTASTISKT! Tack Sandra för dina fantastiska texter. <3

  Lovisa 2013-10-27 12:04:09 http://Lovisasvensson.blogg.se
  Svara
 • Åh vad glad jag blir av såna här inlägg! Mermermer sånt här! Tusen kramar

  Hilma 2013-10-27 08:33:27
  Svara
 • Åh vad underbart allting verkade vara!

  Emma 2013-10-27 00:12:29 http://emmanilsson.blogspot.se
  Svara
 • Elisa: Finaste du ge inte upp! Jag bor själv i Göteborg och är arbetslös. Jag har varit det i över två år och det tär så himla mycket på krafterna men det viktigaste är ändå att vara positiv för det kommer vända! Samhället ser så himla dåligt ut just nu men någon gång ordnar det sig och då kommer det bli bättre ~ jag lovar. Och jag har inga vänner jag heller utan är mest för mig själv och försöker klara av den tunga tillvaron med glimten i ögat i alla fall för det finns inte så himla mycket att göra åt det här. Men lova att du inte ger upp för ditt liv är alldeles för värdefullt för det. Och om du vill mejla mig och ha mig som den där vännen så bara skriv det här så får du min mejladress! Vi ska ta hand om varandra. Kram!

  Lisa Marie 2013-10-27 00:01:24
  Svara
 • Tack för alla dina underbara inlägg! Jag undrar, har du någonsin beställt från Society6 till Sverige? Jag är inte alls van vid att shoppa över Internet och undrar undrar hur det fungerar med fraktkostnader osv… Kram!

  Amanda 2013-10-26 21:59:07
  Svara
 • åå va fint. önskar att jag hade det lika fint. har aldrig riktigt haft vänner. bara bekanta som jag gick på fest med ibland men vi blev aldrig så tajta. har det fortfarande så och jag är snart 23 år. hoppas verkligen att det ändras snart. söker jobb och praktik men får aldrig något. borde flytta ifrån tråkiga göteborg och aldrig komma tillbaka.

  elisa 2013-10-26 21:27:34
  Svara
 • Hade varit roligt med ett inlägg för alla tonåren. Är själv 19 och har typ ingen koll på något alls. Det känns hemskt samtidigt som det känns skönt att veta att när du var 16 tyckte du också inte om di själv, eller iallafall ditt aniskte. Man tänker ju inte att andra har samma känslor.

  Gabby 2013-10-26 18:07:53
  Svara
 • Åh, känner igen mig så mycket i att på gymnasiet få en massa vänner och plötsligt ”passa in” bara pga att man är sig själv och alla andra är det också. Så fint.

  Therese 2013-10-26 17:46:52 http://www.storat.blogspot.se
  Svara
 • Så många fina minnen. Satt aldrig på café som sextonåring. Var ensam mest hela tiden. Satt själv varje lunch i skolmatsalen och tuggade på de rårivna morötterna och tänkte att livet blir nog bättre sen, när jag blir vuxen. Nu är jag vuxen och livet är fan i mig inte mycket bättre nu. Så mycket tomhet i bröstkorgen, så många huggande känslor i hjärtat.

  Anonym 2013-10-26 17:24:12
  Svara
 • Dette er helt herlig! Jeg kjenner meg igjen i så mye, og det er så gøy å se gamle bilder av deg og vennene dine!

  Synne 2013-10-26 17:07:17 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Härligt inlägg! Nu försökte jag tänka tillbaka på min egna sextonårstid, och märker at jag inte kommer ihåg så mycket…som tur är skrev jag dagbok (för hand, mind you) så jag får väl gå tillbaka och kolla. Jag vet att jag hängde många hundra timmar i ishallen (såklart), hade min första fylla och var kär i omgångar…och det lät ju inte så himla dumt faktiskt.

  Mici 2013-10-26 16:32:09
  Svara
 • Vad skönt ändå att man var sexton när det var hemtelefon och inte så mycket internet som gällde. Det känns farligare att vara sexton nu.

  Kajsa 2013-10-26 16:11:54 http://kobranhuggertill.blogspot.se/
  Svara
 • Kul att du känner Diana Orving 🙂

  Jenny 2013-10-26 16:04:23
  Svara
 • Åh, om ens eget sextonår sett ut så där!

  klara 2013-10-26 15:24:58
  Svara
 • Känner igen caféhänget så himla mycket – ”jag har bara varit på café” var typ standardmening tre gånger i veckan när man luktade cigg, och det där téet som verkligen bara var vatten 🙂 fast mitt var café Ariman i lund istället för String, som jag iof också besökte när jag var sexton. alla sextonåringar i sverige borde ha ett bra café och folk att hänga med där.

  Cajsa 2013-10-26 15:08:46 http://www.res.se/blogg/londoncalling
  Svara
 • Efter att ha kollat på för många avsnitt av grey’s anatomy och inte riktigt orkat mig upp ur sängen blev jag nu aspepp av att läsa ditt inlägg. så ska sätta på musiken på högsta, städa studentlyan och förbereda för festligheter ikväll! tack för att du är så pepp på allt

  malin 2013-10-26 14:17:30
  Svara
 • Åh tack underbara Sandra för inlägget och svaret på min fråga! Kan inte göra annat än att älska dig!

  Alexandra 2013-10-26 14:14:18
  Svara
 • åh filmen <3

  fanny darling 2013-10-26 14:03:49 http://fannydarling.devote.se/
  Svara
 • Men åååh, for et fint innlegg. Det er jo bedre enn på film. Det virker som du har hatt så utrolig mye moro!

  ingrid 2013-10-26 13:22:14
  Svara
 • å idag fyller jag 19 och det är en uppochnervänd sexa!! åå så längesen sexton känns nu fast samtidigt som igår. PUSS SANDRA nu ska jag fira !!

  s 2013-10-26 13:16:38
  Svara
 • åh. blir avis då min sexton års-tid mest var ledsen och trasig för att jag hatade mig själv så mycket.

  A 2013-10-26 13:11:36
  Svara
 • Följdfråga till det här inlägget: Har din mamma hört av sig och kommenterat? Haha 🙂

  Jelena 2013-10-26 12:53:37
  Svara
 • Ja, det är väll typ så ens sexton års-tid ska vara. Får man fråga en sak? Ni ser ut att ha så himla kul, är säker på att ni hade det också. Och ja, vem vill inte ha kul? Jag skulle vilja vara lite mer som er på den filmen, men det är inte jag. Jag vill vara så, men då skulle jag inte vara mig själv, does that makes any sense? Vad gör man?

  Olivia 2013-10-26 12:15:00 http://itsintheeyesofthechildren.tumblr.com
  Svara
 • På något plan känner jag mig lite fånig som skriver till dig eftersom jag inte känner dig men du känns så förnuftig och lyckas alltid ge så bra råd. Jag är så uttråkad, jag lever men jag lever inte. Jag läser om ditt liv och blir alldeles avundsjuk för du gör saker hela tiden och du lever. Jag sover och jobbar, mer orkar jag inte. Jag behöver veta hur man gör! Hur gör man för att leva? Hur gör man för att uppnå sina drömmar? Mitt liv har stannat och det finns inte många i mitt liv som jag kan vända mig till så därför vänder jag mig till dig.

  Ida 2013-10-26 11:59:39
  Svara
 • Vilket fint inlägg Sandra! Helt underbart, vilken skatt på minnen du har med alla foton, filmsnuttar osv. Och kul att se att ni haft er vänskap så länge. Verkar som ett helgrymt gäng. Och jag minns de där fruktansvärda solglasögonen, Ebba Hultqvist hade såna i filmen Festival från 2001 och jag tyckte de var skitsnygga och skaffade ett par tonade lila.

  Stina 2013-10-26 11:39:56 http://elleaime.se
  Svara
 • OH MY GOD JOAKIM!!! This is so great, hahahaha! And it’s so cool you’ve been friends since that age, wich of your actual friends is the one you’ve been knowing from your teens/childhoood?

  It’s so cute seeing that you still do some cute faces from your teens <3 <3 <3 I guess we all do that but we don't realize sometimes until someone tell us <3

  Libertad 2013-10-26 11:15:58 http://sahakiel.blogspot.com.es/
  Svara
 • Om du har kvar kameran som du kan spela banden på kan du göra överföringen själv. Man behöver bara köpa till en dosa som man kopplar till en hårddisk eller ett USB-minne. Jag har en som heter ”Pinnacle Video Transfer” men det har kommit nya sedan dess och det finns många olika modeller.

  Petnoga 2013-10-26 10:52:44 http://www.petnoga.blogspot.com
  Svara
 • Så.himla.fint! Blir ju bara dökär i er allihopa.

  Fröken Cocco Sohl 2013-10-26 10:29:34 http://cocco.spotlife.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind