Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

monki talks.

Nu ligger alla avsnitt upp som jag, Hanna, Flora, Amanda och Emilia spelade in för någon månad sedan på monki.com! Vi pratar kärlek, feminism, vänskap, jobb, stil och annat fint.

 

Och här är alla ämnen:

In och kolla här!

 

Translation. In collaboration with monki me and a few other bloggers met up and talked about love, feminism, style and friendship amongst other things. You can see it here and it’s subtitled so you’ll get what we are saying! 😀

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • VAR hittar man videorna? Var på monki.com alltså. Klickat runt, hittar inte det nånstans.

  amanda 2013-11-25 17:06:19
  Svara
 • sandra, vad fint det här var. ni är så kloka och coola! tycker verkligen om dig och din blogg!

  cecilia 2013-11-23 19:24:29
  Svara
 • A: naturligtvis skadar en skev struktur av människor från olika bakgrunder i alla forum och sammanhang, och jag ber om ursäkt om jag verkade oempatisk när jag skrev att det inte skadar någon. som ”vit cisperson” är det svårt att relatera till de erfarenheter som du beskriver, vilket jag avskyr då jag verkligen verkligen önskar att jag kunde.

  men för att förklara mig, så menade jag inte med min kommentar att frågan är oviktig, utan snarare att jag inte ser nödvändigheten i att såga programmet för att det inte är felfritt, då tanken bakom det är så rätt. feminismen bör främjas av alla, och det är bra att frågan diskuteras, oberoende av vilken hudfärg eller sexuell läggning de inblandade har. man kan hoppas att nästa företag som väljer att göra ett liknande projekt tänker mer öppet kring sammansättningen av personerna i fråga, för det vore fantastiskt att få se en mer blandad skara människor diskutera sina åsikter och erfarenheter. jag tänker ändå att det är bra att dessa videor görs, i loppet mot att femisism är en självklarhet, men för dem som inte passar in i den knäppa normen kanske det inte känns på samma sätt, utan istället som att videorna ännu mer tar ifrån de normbrytande rätten att säga vad de tycker. vilket är fruktansvärt, för det är svårt att hjälpa till att sprida och främja en vetenskap om jämnlikhet ifall själva akten av spridandet skapar motsatt effekt.

  svara gärna hur du tänker vidare, för jag vill naturligtvis inte lägga ord i munnen på dig eller få det att verka som att du argumenterar för någonting som du inte gör.

  agnes 2013-11-22 13:42:15
  Svara
 • Agnes: Vet inte riktigt vad du menar med ”inte skada” för jag tror att en ojämlik köns- och rasmaktstruktur skadar människor. Och det är lätt för vissa människor att inte se ”skadan” men tillhör man en grupp som ALDRIG får synas i såna här sammanhang blir det lite annorlunda.

  Med det sagt kritiserar jag inte Sandra, ville bara försöka få kommentarerna ovan att tänka sig in i att kanske inte själva tillhöra normen för en stund.

  /A

  A 2013-11-22 11:19:16
  Svara
 • Jag tänker hela tiden att det här är de sista tårarna jag fäller för dig men det är som att tårkanalerna skapades för din skull. Försöker gå vidare men har gett upp hoppet om att jag någonsin kommer älska någon så som jag älskar dig.

  Gullan 2013-11-22 00:44:17
  Svara
 • Jenny: Jag förstår vad du menar och vi får tillsammans verkligen hoppas att det absolut inte går till såhär på många ställen och att de organisationer som finns för djuren kämpar för att stoppa det. <3

  Lisa m 2013-11-21 23:49:16
  Svara
 • Pepp! Ska bli kul och spännande att se. Heja er! Jag får det dock inte heller att fungera, men Monki åtgärdar säkert det snart. Du är fin!

  Svar till Denise: jag håller med om att frågan om representation är superviktig och att det inte är oproblematiskt att ha endast vita cis-tjejer, vi behöver en bredare representation i alla avseenden. Det är dock ingenting Sandra kan eller ska skuldbeläggas för, kritiken blir missriktad och okonstruktiv. Det är en superviktig diskussion att föra, på ett samhälleligt plan och i det här fallet kanske även direkt till Monki. Det intersektionella perspektivet behöver spridas men det gäller att föra debatten konstruktivt och rikta den mot de som sitter på besluten. Det Sandra, Flora, Amanda och Hanna gör är superbra, problemet ligger i strukturen. Tack för mig.

  Johanna Af Apel 2013-11-21 23:37:08 http://afapel.se
  Svara
 • superfint och mys!

  förstår inte riktigt denises kommentar här ovan dock. okej om denna grej inte kommer förändra någonting till imorgon/verkar fånig/har brister, men varför ska man jobba emot och klanka ner på ett projekt genomfört för att främja människors rättigheter? varför ska man aktivt ställa sig som motståndare för någonting som inte skadar men kanske får en, även om det bara är en, person som tidigare aldrig intresserat sig att läsa på om feminism? känns som samma sätt att resonera som de som ställer sig emot förslaget om omklädningsrum utan könsstämpel/ta bort en föråldrad nidbild ur kalle ankas julafton. även om ståndpunkterna är olika är det ändå ett onödigt tillvägagångssätt, vill jag påstå.

  kanske att detta steg inte var ett superstort, med det tas ju i alla fall i rätt riktning. dumt att försöka slå ned det då, anser jag. men ja, jag vet inte heller. kanske har fått det om bakfoten.

  agnes 2013-11-21 23:26:32
  Svara
 • Lisa: Angorapäls används så otroligt mkt i hela världen.. Folk väntar inte på att angorakaninen ska fälla sin päls. Det är såhär det faktiskt oftast går till, även om det ibland finns bättre sätt, som han i länken du länkade till använder.

  Jenny 2013-11-21 22:47:01 http://pinterest.com/invinciblebird
  Svara
 • Yes va kul att det är med fräsch och nice representation i såna här grejer. Fem vita cis-tjejer!!! Nytänkande som tusan. How to be a feminist: sist jag kollade är det rätt fräscht att visa på en variation på tjejer eftersom feminismen älskar alla tjejer inte bara de vita cis-tjejerna men jag vet inte.

  denise 2013-11-21 22:32:25
  Svara
 • Jenny: Fast Peta är inte pålitliga alls. De kan mer än gärna visa upp sådant som ser så hemskt ut att man går sönder inuti när det egentligen inte är så. Den här videon får mig att gråta och mitt hjärta delas itu men det här kan ske i någon liten by ~ det sker inte överallt. Angorakaniner fäller sin päls naturligt och kan kammas ut med en borste och den här hemska grymheten är inte vanlig. Här kan du läsa mer om det där en asiatisk man skriver om hur han behandlar sina kaniner: http://issuu.com/wildfibersmagazine/docs/summer_2011_preview

  Lisa m 2013-11-21 22:11:43
  Svara
 • Åh med gud vad kul! Tänker se dem nununu…

  Madde Schwedaan 2013-11-21 21:51:10 http://www.madsonart.wordpress.com
  Svara
 • Sandra.. jag tkr du som älskar kaniner borde kolla in det här hemska.. :'(

  Snälla lägg ut det här så folk får se verkligheten! 🙁

  Jenny 2013-11-21 21:19:42 http://pinterest.com/invinciblebird
  Svara
 • Hände mig också från Safari, men det är bara ladda sidan igen så funkar det!

  Claudia 2013-11-21 20:09:34
  Svara
 • fattar inte hur man tittar? jag har lixom hittat det på monkis hemsida men inget händer?

  johanna 2013-11-21 18:56:35
  Svara
 • Går inte kolla på för mig 🙁 Bara står och laddar i en evighet… Blev en liten ledsen tjej nu. 🙁

  Nathalie 2013-11-21 18:24:01 http://www.nathalieaastwo.blogg.se
  Svara
 • YAY FOR SUBTITLES!!!! <3 I'm super psyched to see a video of you that I can understand, for the first time.

  teresa 2013-11-21 17:09:46 http://thetastesoftep.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind