Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

saffranspasta med lammköttbullar.

Saffran är ju inte bara gott i efterrätter och skaldjursgrytor utan även världsbäst att ha i pastor! Så här kommer nu ett recept på saffranspasta med lammköttbullar som jag lagade i början av veckan.


1. Du behöver lammfärs (jag hade 400g), vitlök, gullök, ett rått ägg, en chili, tagliatelle, körsbärstomater, ruccola, färsk basilika, creme fraiche och malen saffran.

2. Blanda färsen i en bunke tillsammans med hackad vitlök, lite torkade kryddor som typ oregano, salt, peppar, gullök, ett rått ägg och färsk hackad chili (plocka bort lite kärnor så det inte blir för starkt). Jag hade en halv i färsen och andra halvan i pastasåsen.

3. Rulla färsen till bullar och stek på medelhög värme i olivolja. Sätt på pastavatten.

4. När lammfärsbullarna är i stekpannan kan du börja med såsingredienser. Hacka resten av chilin, en halv gullök, en vitlöksklyfta, dela på körsbärstomater och skölj ruccola.

5. När bullarna är färdiga är stekpannan ganska skruttig, så torka av den lite och lägg lammbullarna på en tallrik.

6. Stek löken och chilin i pannan och ha i köttbullarna igen samt tomaterna.

7. När du lägger i pastan i ditt kokande vatten kan du hälla i creme fraichen och ungefär ett kryddmått saffran i stekpannan och låta puttra tills pastan är klar. Man får provsmaka lite och känna hur mycket saffran man gillar.

8. Pastan ska koka en-två minuter kortare än vad det står på förpackningen (jag använde tagliatelle). Sedan vevar du ner den i såsen och låter alltihop gotta in sig. Salta, peppra och ha i ruccola och basilika. Servera direkt. Ät upp.

.
Translation. This is a recipe for saffron pasta with lamb meatballs that I made this week.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hehe douchen! Jag fattar exakt vad du menar. Exakt. Men du, jag tänker på alla gånger det hände med mig. Sen tänker jag på alla gånger jag har velat hångla men intr gjort det för jag vet jag hade sårat killen. Men tänk om du blir dödskär. Och tänk om du inte blir det. Då vet du. Jag måste tänka så. Om jag inte har kul och gör som jag vill ibland, hur ska jag veta vad som verkligen är kärlek eller inte? Du är inte en douche. Inte jag heller. Vi är bara singla och tar för oss lite. Puss 😉

  Cilla 2013-12-26 01:58:10
  Svara
 • L: Ja, så kan en ju tycka och skriva (jag önskar att du kunde utesluta DIN kommentar ur kommentarsfältet också, men så kan vi ju hålla på i all evighet). Ber om ursäkt om det va en illa dold känga, menade inte att dölja den alls. Vill inte bara skriva det uppenbara men okej. Att äta kött är idiotiskt och visar på en bristande empati. Att kalla sig djurvän och äta kött är idiotiskt och motsägelsefullt. Det är absurt att vi äter vissa djur, ko gris och kyckling men inte andra djurför de anses sötare och mer familjära (trots att hundar är mindre intelligenta än grisar) typ hund, katt och kanin. Äta djur har en fördel: gott med kött. Men det har tusen nackdelar: dåliga konsekvenser för miljön och människan, osolidariskt samt massor moraliska skäl gällande såväl dödandet som uppfödandet.

  Det är som att prata med någon som röstar på SD. En kan liksom inte förbjuda det för demokrati är ju trevligt. Men jag kan fördömma, ifrågasätta och framförallt uppmana att inte föra det vidare. Jag uppmanade och bad istället för att idiotförklara (en är ju inte heller en idiot för att en gör någon idiotiska sak, det gör ju alla ibland. Jag är i allra högsta grad inkluderad). Så okej, jag uppfattade din kommentar. Men nej, jag kommer inte försöka sluta göra världen lite bättre för fler genom att uppmuntra andra att tänka om kring beteende som skadar. Herregud va trött jag är på folk som inte försöker påverka och sitter i tystnad när något är uppenbart fel bara för att de inte vill trampa någon på tårna. tack och hej!

  Sandra 2013-12-21 12:52:56
  Svara
 • Fantastiska Sandra, jag har en liten fråga. Är lite kluven över att alla delar med sig av sina kärleksproblem till dig men kände att vad fan, kanske kan du faktiskt bidra med någon bra idé även i mitt fall. Så här är det:
  Jag är singel för första gången på evigheter och även första gången som 20 + och relativt vuxen. Jag är hyfsat över mitt ex och är ute mycket, gillar att hångla osv. Kan inte så mycket alls om singellivet så min undran är hur tusan man gör för att inte vara en douch? Jag vill verkligen verkligen inte såra någon men jag vet inte hur man gör för att veta om de också bara vill hångla för kvällen eller om dem kanske vill hångla nästa gång man ses också och så råkar det vara en gång man mycket hellre vill hångla med någon annan. Jag hatar den mentaliteten hos folk själv men vet inte hur man ska komma förbi den. Hur visar man på ett snällt sätt att ursäkta jag hånglade bara med dig för att få min kväll att kännas lite bättre och inte för att det faktiskt var just du?
  Herregud jag låter som världens hemskaste människa, usch så här kan jag ju inte hålla på.
  Jaja, puss ha det fint

  douchen 2013-12-19 18:38:18
  Svara
 • This looks absolutely delicious Sandra!

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.blogspot.com

  Christine 2013-12-19 17:11:21 http://www.christinelovestotravel.blogspot.com
  Svara
 • Sandra: Herregud vad trött jag blir på folk som försöker bestämma över andra, vare sig det handlar om mat, utseende, kläder, religion etc. Det du skriver är en illa dold känga och även om du absolut har all rätt i världen att skriva den så önskar jag att du kunde utesluta den ur bloggfältet. Fridens!

  L 2013-12-19 14:34:29
  Svara
 • Måste du lägga upp så många recept med kött i? Vad köttindustrin gör mot djur och natur vet väl alla vid det här laget (utifrån det förstår jag inte hur någon kan kalla sig djurvän eller medmänniska och fortfarande äta kött, men det är en annan sak). Får ont i hjärtat när jag tänker på alla som läser dina recept här och då springer ut och köper lammkött och bidrar med så mycket hemskheter bara för att de tycker det är gott. Ät kött du, men förstå att du påverkar andra. Säger inte att du ska utesluta saker ur ditt liv, bara uteslut dem ur bloggen. Fridens!

  Sandra 2013-12-19 14:13:46
  Svara
 • Tack Sandra, nu vet jag vad jag ska göra för mat i helgen 🙂 Men jag är allergisk mot mjölk, så jag byter ut creme fraichen mot soja eller kokosgrädde.

  Mymlan 2013-12-19 13:35:58 http://litenmymla.papper.fi
  Svara
 • Och du sa nån gång att du inte var så duktig på mat…? 😉

  Skribentkollektivet 2013-12-19 13:33:48 http://Skribentkollektivet.se
  Svara
 • Saffranspasta <3 Väldigt bra inspiration! 🙂

  Jag äter inte kött och tänkte därför tipsa andra om Anammas frysta sojafärs för att veggifiera måltiden, för den som vill. Det är den enda färs jag kan använda som vanlig köttfärs för att göra klassiska "köttbullar". För att få dem att hålla ihop så krävs det bara blötlagt ströbröd och ägg, inga konstigheter alltså 🙂 Detta är även ett bra tips inför stundande julbord!

  Johanna 2013-12-19 12:43:41
  Svara
 • That looks so divine!

  x Michelle | thefeatherden.net

  Michelle 2013-12-19 12:36:34 http://www.thefeatherden.net
  Svara
 • Mmm.. så smarrigt! Annars älskar jag Paella med saffran.

  Tokyo -Love 2013-12-19 12:28:09 http://sakuradesu.blogg.se
  Svara
 • Jag har också ett tips på risotto med saffran i: Risotto alla Milanese! Recept finns här (på italienska, ta google translate): http://cucina.alfemminile.com/w/ricetta/r242/risotto-alla-milanese.html

  Elisabeth 2013-12-19 12:05:23 http://howshorthowlovely.tumblr.com
  Svara
 • Ser gott ut! Äter dock inte kött utan bara lite skaldjur ibland och har för mig att du har lagat saffranspasta med räkor någon gång? Har du något recept på det kanske?
  /Mvh blir alltid hungrig när jag läser din blogg

  Mira 2013-12-19 12:04:19
  Svara
 • Åh ser jättegott ut!

  Emma 2013-12-19 11:30:49 http://tragiskt.blo.gg
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind