Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

julaftonsonsdag.

I onsdags var det sista dagen i huvudstaden för den här mannen innan han skulle åka hem till sin familj över julen. Så vi bestämde oss för att ha romantic mini-julafton med cava och den godate maten.

Tryffelsalami och pecorini.

Och färska räkor. <3333

Och avocado! Avocado var mitt nyårslöfte 2010 att lära mig tycka om. Årets nyårslöfte har varit koriander och nu såhär cirka två veckor kvar på året tycker jag att det är en strålande grej. Så himla bra.

Det knäppaste var att prick innan vi börjat äta ringde det på dörren och så var det ett världsfint bud från Victorinox med knivar, ost, charkisar och balsamvinäger. Passade ju helt perfekt.

Jag fick så väldigt fina julklappar av honom och jag hoppas han tyckte om mina också. Nu ses vi inte förrän nyår och det känns lite sorgligt ju.
.

Translation. Last Wednesday it was Magnus last day in Stockholm before he went home for the holidays. We decided to eat everything that we love for dinner: fresh shrimps, truffle salami, pecorino and avocado.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Smart grej det där…. att ha som mål att lära sig äta o tycka om en ny sak varje år…. min får helt enkelt bli haggis….

  Scottish Moments 2013-12-23 18:12:22
  Svara
 • Mums på färska räkor!

  Amanda 2013-12-22 20:29:56 http://amandel.blogg.se
  Svara
 • Det är så många här som skriver i kommentarsfälten och frågar HUR de ska göra och hur de ska våga ta kontakt med någon de tycker om eller någon som verkar spännande och fin på håll. Jag är snart 27 år och har alltid önskat mig småsystrar och om jag haft några, skulle jag sagt precis samma sak som jag skriver här; De flesta människorna är ofta mindre coola och självsäkra än vad de verkar, de flesta människorna är ganska osäkra på sig själva (även de som verkar superduper kaxiga). De flesta personerna blir ofta väldigt smickrade och glada om en visar ett genuint intresse för dem och ställer lite frågor till dem. SÅ VÅGA. De VÄRSTA som kan hända är att de visar sig vara otrevliga eller äckligt självupptagna – och då vill en ändå inte ha att göra med dem och då är det lika bra att få veta det – än att gå och spana och tråna på håll hur länge som helst. Och då kan en ändå credda sig själv för att en VÅGADE och var modig och initiativrik. Det kommer också bli lite lättare nästa gång du gör något liknande. Ett bra knep är också att inte ta något för givet om personen och låtsas tro att man vet vem den är – utan ställa ganska öppna frågor (om en inte känner personen). Och att skoja en del och vara glad – för glada personer är ganska härligt att ha att göra med. Och ganska oemotståndligt.

  Jag är 27 år nu och tillsammans med den killen som jag var hemligt förälskad i som 21åring – men aldrig berättade något för då. Han verkade för cool, för himla bra och jäkla fin och fantastisk. Vi hängde i samma kretsar och pratade när vi sågs men inte mer. Sedan sågs vi inte på 2 år. Men när jag var 24 år sprang vi plötsligt på varandra på en klubb och något började då, kanske pga jag slängde ur mig en väldigt ärlig komplimang huxflux. Sedan började vi träffas och hänga som vänner och blev väldigt nära snabbt. Och kära som fan. Idag bor vi tillsammans och har en liten hund och jag är så himla kär i honom. Han tycker det är så himla dumt att jag aldrig sa något då när jag var 21 år och att jag aldrig försökte visa intresse, och han säger att han själv aldrig skulle vågat lägga in en stöt på mig eftersom jag var alldeles för cool,spännande och vacker. Och jag tänker att jag tror det gäller så många, SÅ VÅGA FÖR FAN VÅGA! <3

  M 2013-12-21 23:09:32
  Svara
 • Men gudars så gott! Räkor och avokado är kanske det godaste kombination som finns!

  Angående en annan sak så har jag har en undran, du som verkar vara bra på sånt här.
  Vad gör man om man träffat killen med det finaste leendet och rufsigaste håret och som man tänker på ungefär varannan sekund men som är 18 (när man själv är 23) och som kommer ifrån ett annat land än ens eget? Samtidigt som jag inte kan få nog av honom är jag livrädd för att känna för mycket då vi båda snart flyttar åt varsitt håll! Hur gör man när det blir så?

  Linn 2013-12-21 22:52:55
  Svara

 • TITTAAAAAAAA

  ellen 2013-12-21 22:32:34
  Svara
 • Åååh… det ser så himla mysigt ut! Avokado är typ det bästa som finns!! <3 vill också mysa med någon fin! får ta och bjuda över underbara vänner och mysa vi med! <3
  Tack för finaste bloggen! xx

  Sofia 2013-12-21 22:19:46 http://www.sofialjungstrom.blogspot.com
  Svara
 • Mikaela: Haha man kan ju faktiskt undra! Jag äter fruktansvärt fort och jag vet inte varför. Jag har alltid gjort det! När jag var tonåring tävlade jag och min dåvarande bästa kompis i hur fort vi kunde äta Mc Donalds mat. För mig gick det på fyra minuter ~ förstår inte varför jag äter så fort när jag har en känslig mage som inte alls tycker om det. Men jag kan inte låta bli bara! Och jag hinner prata emellan i alla fall haha.

  Lisa m 2013-12-21 21:05:31
  Svara
 • you had me at truffle salami and pecorino cheese! heaven on a plate!

  Yelle 2013-12-21 16:39:11 http://www.tender-roots.com
  Svara
 • Heeej!

  Har lyssnat på eran pod nu och ni är så härliga att lyssna på. Älskar verkligen Michelles skratt.

  Tänkte bara på en sak, skulle det vara möjligt att synka ljudnivån på introlåten och eran samtalsljudnivå? Man höjer när ni pratar sen så blir det ju megahögt ljud så öronen ramlar av när låten kommer.

  Annars jättebra!
  Ha en GOD JUL med massa kul!

  Lovisa 2013-12-21 16:35:26
  Svara
 • Hej! Vad fick du för någonting och vad hade du köpt? Blir så nyfiken! Kram på dig och tack för världens bästa blogg<3

  Anna 2013-12-21 16:05:45
  Svara
 • Hej!
  Ni är typ som sötaste pinrest-paret! Det ser så mysigt ut<3
  PS! Du är nog bästa personen att svara på detta frågan. Men hur blir man så självständig som du är? Det känns lite hopplös och tråkigt att behöva skaffa ett jobb som inte är kreativt och som man inte får se hur som helst ut. Jag undrar hur man kan gå tillvägar för att frilansa eller bli modigare på att bli sin egen chef? Mkt ligger nog i attityd och jag undrar hur ditt inre samtal låter. Tack <3

  Maxi 2013-12-21 12:40:54
  Svara
 • Gull! Vilket fint svar. Tog det verkligen med en klackspark och ville bara dissa lite tillbaka 😉 😉 vi långsamätare hinner ju njuuuuta mer av maten, hehe.

  Mikaela 2013-12-21 11:56:37
  Svara
 • Mikaela + våga äta långsamt – jag tror ni ska ta det med en klackspark 🙂 Har många kompisar som äter långsamt och pussar lika mycket på dom ändå. Det är jag som måste jobba på mitt tålamod! 🙂

  sandra 2013-12-21 11:31:47
  Svara
 • Jag är också en långsam ätare. 🙂 Blir så himla stressad av att alla är så snabba, men FATTAR inte hur folk KAN äta så snabbt? Slevar ni liksom bara i er utan att tänka? Måste ni inte bajsa direkt efteråt isåfall? Och hur hinner ni prata? Med mat i munnen? 😀

  Mikaela 2013-12-21 09:53:09
  Svara
 • Ang. Senaste podden (som jag gillar massor) så pratade du om folk som äter långsamt. Du skojade kanske, men jag är en person som äter skitlångsamt pga magproblem. Äter jag det minsta lilla hetsigt så får jag sån extrem magont, knip och katarr, blir svullen, illamående, gasig, blir hård i magen eller tvärtom så jag måste springa på toa direkt – alltså det ena med det tredje. Inte så festligt.

  Inte kul att vara den långsamma ätarn’ särskilt inte när folk kommenterar det och får en att känna sig besvärlig eller i vägen på middagar. Men många har liksom jag megamagproblem och pajjar sina magar om de äter snabbare.

  Sugigt men sant!
  Hoppas det får dig att omvärdera den punkten.

  Våga äta långsamt, tufft att vara seg 2013-12-21 01:23:03
  Svara
 • ni är bara för gulliga! och bilden du la ut på insta <33

  Cornelia 2013-12-20 21:19:13 http://frechleh.tumblr.com/
  Svara
 • Gud så fint. Så himla himla glad för din skull. Hela din blogg och din tillvaro verkar lysas upp efter att han kom in i ditt liv, hurra för kärleken!

  (Ligger också med min man och öppnar julklappar, det är ju det finaste med lill-julafton med sin bästa.)

  God Jul Sandra

  Alexandra

  Alexandra 2013-12-20 19:31:41 http://Alexandrasidgwick@blogg.se
  Svara
 • Supermysigt ju! Färska räkor, avokado och män från gbg är ju livets goda!
  Undrar bara, vart har du köpt din blåa tröja du har på sista bilden? Eller är det den du köpte vintage med vit text kanske? 🙂 God jul!

  Linnea 2013-12-20 17:40:02
  Svara
 • Åh, jag vet precis hur du känner. Jag är hemma över jul för att vara med min familj, och grabben min har stuckit utomlands på semester med sin familj. Vi kommer inte ses förrän efter nyår (som skulle ha blivit vår första ihop), känns så himla ovärt. Hoppas att du/ni får det fint iallafall! God jul <3

  M 2013-12-20 17:15:13
  Svara
 • I’m starving!! I need to eat these asap! 🙂 You look so happy together, it’s ”peppery” to see you with a big smiles of love again <33

  And I'm doing a GIVEAWAY, which is featured with "Woody Allen necklace", if someone is interested, very welcome to my blog!

  Hugs.

  Deniz 2013-12-20 16:44:41 http://photostorms.blogspot.com
  Svara
 • Sööta båda två.

  Fanny 2013-12-20 16:00:55 http://thewildheart.blogg.se
  Svara
 • Sandra, jag läste precis färdigt Djuret! ÅH SÅ BRA DEN VAR! DU är så himla bra! Längtar mycket till din bok kommer! Puss och kram och god jul! <3

  Josefin 2013-12-20 15:55:00 http://eggshells.blogg.se
  Svara
 • Ni kommer klara det jättebra, vid nyår kommer det att kännas som att ingen tid alls har gott 😉 Verkar ha varit en otroligt fin lilljulafton! Själv knarkar jag julgodis och lyssnar på julmusik och läser och väntar på att tiden ska gå och snön förhoppningsvis ska falla någon gång.

  Madde Schwedaan 2013-12-20 15:11:25 http://www.madsonart.wordpress.com
  Svara
 • Visst var din finafina man på Håkan i lördags? Stod några personer ifrån och kikade utifall du också var där. Jag hade så gärna velat ge dig en kram och tacka för att du finns Sandra.

  Caroline 2013-12-20 14:39:48
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind