Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

botanicula.

botanicula

Idag har jag tillbringat hela morgonen med att spela Botanicula (och gör det fortfarande). Det är ett litet äventyr där fem små växtfigurer ska rädda trädet som de bor i. Det har helt övertagits av spindelliknande bollar som äter upp alla frön och skrämmer iväg trädets invånare. Man tar sig genom banorna genom att tänka logiskt och klara små pussel. Det är ganska knixigt så man måste ha tålamod = perfekt lov-aktivitiet.

b1

Spelet kostar 10 dollar och går att ladda ner här (där man även kan spela en gratis demoversion)

b2

Det är gjort av samma tjeckiska företag som står bakom Samorost, som jag bloggade om 2008, samt Machinarium, som jag bloggade om 2009.
Älskar de här underfundiga små spelen i hela magiska miljöer. Beroendeframkallande om något.
.

Translation. Today I am playing Botanicula, a point-and-click adventure game about five botanical creatures that are trying to save their home tree from evil spider creatures. Download and try a demoversion here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • ÄLSKAR detta spel! Musiken är det bästa tycker jag.

  Lovisa 2014-01-04 22:00:18
  Svara
 • JA! Hurra for søte, snodige dataspill! 😀

  Synne 2014-01-03 09:23:07 http://etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • C: Det är verkligen inte knäppt av dig, konstig tankte att hon har stöttat dig genom din breakup och nu går de ut. Fullt förstående om du blir ledsen och det känns fel!

  K 2013-12-30 03:10:57
  Svara
 • Det finns även på App Store! (tillsammans med Samorost 2 och Machinarium)

  Em 2013-12-28 19:23:11
  Svara
 • Samorost var så mysigt så jag ska nog prova detta!

  Sara 2013-12-27 19:53:26 http://www.thelittlestoryteller.blogg.se
  Svara
 • Åh! Min indiespelsgalna kille tipsade mig om dom! De är helbra!!! Kul att du tipsar om dem till en bredare publik 🙂

  Julia 2013-12-26 22:18:39 http://Knitwithjulia.tumblr.com
  Svara
 • Oj kom på att min kommentar kunde få det att låta som att det var samma utvecklare som Botanicula, vilket det inte är.

  Cajsa 2013-12-26 22:17:24
  Svara
 • Åhh vad kul att du skriver om Botanicula! Jag jobbar med spelutveckling och Amanita Design är mina stora förbilder. I varje fall tänkte jag tipsa om 2 spel till Iphone/Ipad (skulle kunna tipsa hur mycket som helst men jag tänkte hålla mig hyffsat kort) som är väldigt stämningsfulla. Båda är av samma utvecklare, det ena heter Year Walk och är ganska obehagligt men otroligt vackert! Bygger på nordisk mytologi och är helt underbart. Det andra heter Device6 och är textbaserat spel där du spelar som en kvinna som tappat minnet och inte har en aning om var hon befinner sig. Helt underbara spel!

  Ha en fin kväll! 🙂

  Cajsa 2013-12-26 22:16:21
  Svara
 • Förmodligen fel inlägg att fråga i, men tankarna bara snurrar..
  För tre år sen tog det slut med min första riktiga kärlek. Det tog mig ett år, tusentals tårar och en resa till andra sidan jorden att komma över honom. Idag är vi vänner då vi fortfarande i grunden har samma bekantskapskrets, och jag har ju självklart gått vidare.
  Men häromdagen fick jag reda på att han och en av mina äldsta och närmsta vänner har träffats några gånger nu. Vännen som fanns med under hela mitt och hans förhållande, och som tröstade mig när jag bröt ihop fortfarande ett år efter uppbrottet.
  Visst att det har gått ett bra tag sen dess, och de flesta i vårt gemensamma kompisgäng verkar tycka att det är ok, men jag känner mig så sårad och sviken. Hade det varit någon randombrud hade jag ärligt talat blivit glad för hans skull, men måste han börja träffa en nära vän som kan hela vår historia?

  Är jag knäpp som inte kan acceptera det här? Tanken på att komma hem till min hemstad och behöva umgås med dom två med den här vetskapen gör att jag går sönder inuti.

  C 2013-12-26 21:55:25
  Svara
 • Det spelet finns även på Steam och just nu har dom julrea på massor med spel, bland annat Botanicula. Det kostar 3,14€ och om man vill köpa fler spel som det företaget gjort så finns det ett paket (bundle) med tre spel och ett soundtrack och det kostar 6,89€.
  Jag sitter för närvarande och tröstshoppar spel för julen får mig att gå under. Det är bättre att köpa spel som bor i datorn än saker som bara svämmar över och ut i resten av huset och världen. Kul sammanträffande att du skrev om spel just idag. Igår. Om man gillar att skjut-spel så är Left 4 Dead 2 gratis idag på Steam. Jag vet inte om det är kul än för min internetuppkoppling är seg som sirap när det kommer till större filer. Och säkert lika söt med, så om jag skulle gå ut och bita i routern skulle nog mina tänder smälta.

  Emma 2013-12-26 18:41:32
  Svara
 • har velat testa det jättelänge!

  elise 2013-12-26 01:13:54 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Tips tips tips! Inget äventyrsspel, men det är så fint och finurligt utformat! Man ska komma på hur man kommer till nästa rum!

  http://windosill.com/

  Josefin 2013-12-25 21:45:58
  Svara
 • Vet aldrig vart man ska vända sig med sådana här frågor, känns ju knäppt att fråga här i ett spelinlägg men nu kör vi ändå. Sandra (eller någon annan därute som har blivit dumpad), när ni kollar tillbaka på kort som togs strax innan ni blev dumpade, tycker ni då att det syns i deras ögon? Sitter här nu några månader senare och kollar igenom gamla bilder och det är så brutalt tydligt. Hans blick är tom, handen runt min midja är knuten och jag förstår inte hur jag inte kunde se det. Beslutet står skrivet i hans ansikte men jag kunde inte se det. Känner någon igen sig? Är så skönt att höra andras historier.

  Clara 2013-12-25 21:25:18
  Svara
 • JA! <3 <3 <3

  K 2013-12-25 21:12:18
  Svara
 • Men alltså! Jag har varit så sanslöst sugen på att spela ett Machinariumaktigt spel den senaste månaden! Tack så sjukt mycket för detta tips!

  Idaabra 2013-12-25 21:00:13
  Svara
 • Prima underhållning för juldagskvällen. Julkvälls… Juldags… Äh, kvällen på juldagen. 😉

  Singelbloggaren 2013-12-25 19:26:33 http://singelblogg.com
  Svara
 • Älskar dagen efter julafton när man bara är hemma och myser. Idag har jag hunnit läsa julklappsbok, blogga, äta massa julgodis och lyssnat på bästa Monica Zetterlund. Kramar till dig Sandra!

  Fredrikapåvinden 2013-12-25 15:20:05 http://fredrikapavinden.com
  Svara
 • ÅÅÅH, vilken fantastisk grafik!! <3
  Värkar som en himla fin värd att stiga in i! och rädda träd genom att lägga pussel!! <3
  måste testa!

  Sofia 2013-12-25 15:04:50 http://www.sofialjungstrom.blogspot.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind