Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

jamen då åker jag till andorra idag.

Men hallå nu åker jag iväg till ANDORRA. Ett land i Europa jag aldrig tidigare varit i (var till och med tvungen att googla upp om det ens var ett land för några veckor sen eh..). Här ska jag stanna en hel vecka och åka skidor med min pojkvän och hans familj.

Jag är nervös av två anledningar:
1. Har inte åkt skidor på många många år, och det där med carvingskidor som är det som alla åker på sedan hundra år tillbaka har jag bara provat på i två dagar och minns mest att jag gjorde fel.
2. Känner ingen jag ska resa med förutom Magnus. Oj oj hur ska detta gå, måste vara mitt trevligaste och älskvärdaste jag i dagarna sju.

Jag har förresten efter mycket betänketid bestämt mig för att ha hjälm. Inte haft hjälm i skidbacke sedan jag var cirka tio år men tror jag är för nervig och räddis nu när jag typ glömt bort hur man åker att det nog är lika bra. Hittade denna på mina föräldrars vind och kände direkt att hjälm kanske ändå var helt okej ändå. Jag ser ju oerhört snabb ut.
Det med snabbhet är dock en lögn, är långsammast i skidbacken av alla jag vet om efter att jag krossade armbågen en gång när jag var 17 och skulle åka offpist och stajla. Sedan dess: livrädd för minsta isfläck.

Okej nu åker jag. Hoppas internet finns. Då hörs vi därifrån. Har i alla fall tidsinställt några inlägg för säkerhetsskull.

Känner mig förövrigt som Olivia Newton-John i mina skidbyxor.

Mot Andorra ————–>

 

Translation. I’m off to go skiing in Andorra with my boyfriend and his family.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
44kommentarer
 • Vännen klart att du ska ha hjälm, det är det som är det coola nu (och för all framtid hoppas jag)! Och carvingskidor är grymt, istället för att tänka att du ska bromsa kan du testa att bara luta dig från ena foten till den andra, när det är ganska platt då, annars går det fort! Ha det så kul!

  Ellen 2014-02-24 21:55:19 http://miljovetarna.blogspot.com
  Svara
 • Sjukt bra grej med hjälm!! Råkade köra in i ett utstickande rör från en snökanon med huvudet före en gång (skyddet som vanligtvis ska dämpa hade glidit av), svimmade och fick världens hjärnskakning och var sängliggande i två veckor. Läkaren var helt övertygad om att jag inte klarat mig om jag inte haft hjälm. Så hädanefter har jag hjälmkrav på alla mina kompisar när vi gör farliga saker tillsammans som att åka skidor eller skridskor.

  jennifer 2014-02-24 11:12:43 http://jenniferstroud.blogg.se
  Svara
 • Hvor er skibuksene fra?? :O

  Amanda 2014-02-24 01:03:23
  Svara
 • HA HJÄLM. Tycker det är svinviktigt. Är uppvuxen med skidåkning och har aldrig dragit ut i backen utan den på mig oavsett hur bra jag åker. Olyckor kan alltid hända och även om man själv åker bra finns det alltid andra som krocka i en eller liknande. Min farfar gick bort i en skidolycka på åttiotalet (= i princip ingen hade hjälm) och om han hade haft hjälm hade han kanske levt idag. De som inte tar vara på att bra hjälmar finns nu för tiden är i mina ögon dumma människor. Och du är ingen dum människa i mina ögon, du är en förebild.
  Lycka till med din pojkväns familj, de kommer säkerligen älska dig direkt för du verkar så fett jäkla bra!

  Ylva 2014-02-23 17:54:42 http://hummingmelodies.blogg.se/
  Svara
 • alltså du är så himla rolig

  linn london 2014-02-23 16:20:56 http://radarmagazine.se/linnwiberg
  Svara
 • Hoppas alla ni som tycker att det är självklart att ha hjälm i backen också har det när ni cyklar. Att inte ha hjälm när man cyklar är som att inte ha säkerhetsbälte i bilen. Jag har tyvärr behövt hänga mycket på hjärnskadeavdelningar pga nära anhörigs hjärnblödning. Jag hade hjälm redan innan, men efter det ser jag på människor utan hjälm ungefär som när man tittar på journalfilmer från 60-talet när folk rökte inne i klassrummen- helt sjukt onödigt. Ta hand om hjärnan – när den skadas förändras livet för dig och alla runt om. <3 Grymt bra att du tar ställning i frågan Sandra!

  nillan 2014-02-23 13:41:51
  Svara
 • Gud vad sjukt. I natt drömde jag om att jag skulle åka skidor och att jag känner på EKAKT samma sätt som det du beskriver. Du kanske inte tycker att det är så knasigt men jag tyckte i alla fall att det var helt knäppt. Lycka till i backen!

  Lina 2014-02-23 12:40:21 http://linaekholm.blogspot.se
  Svara
 • Skippa det där med offpist, en kollega gick otroligt tragiskt bort förra veckan då han befann sig offpist och då var lavinfaran 2-3 gradig. Tror många unga idag inte är medvetna om riskerna, all skidreklam ser ju så fräsig ut när den utspelar sig i offpistområden. Så var försiktig. Kram

  Lis 2014-02-23 08:00:55
  Svara
 • 1) SVINsnygga braxor 2) bra gjort med hjälmen. inte haft tid att lyssna på er dödspodd förrän i förrgår typ och tänkte MICHELLE=BRA KOMPIS som tvingar på er hjälm (tänker själv typ eh nej fult?? men det är ju en idiotisk tanke).

  Vicky 2014-02-23 04:29:19 http://vickys.se/
  Svara
 • Hahahaha låter som att du kommer ha skitkul?? Äsch det kommer gå bra, åk försiktigt! 🙂

  Marri 2014-02-23 02:37:37 http://koala-beard.tumblr.com
  Svara
 • Vilka snygga skidbyxor! Kul att se dig i byxor – det klär dig. Klokt med hjälm också. Ha en underbar resa!

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2014-02-23 00:19:44 http://newyorkmybite.blogspot.com
  Svara
 • Åh Andorra! Där var jag över julen. Sjukt, men underbart land. Hälsa ryssarna och åk till le vella om du vill vara med om crazy shopping 🙂

  Isabella 2014-02-22 21:19:04
  Svara
 • Välkommen söderut! Säkert bättre skidväder än här! Hoppas att det går bra med familjen, kan vara lite obekvämt att åka med folk man inte käner. Särskilt om det är ens sambos familj, som man liksm måste komma bra överens med!

  Annika i Sevilla 2014-02-22 20:00:31 http://casaannika.blogspot.com
  Svara
 • ”Inte haft hjälm i skidbacke sedan jag var cirka tio år men tror jag är för nervig och räddis nu när jag typ glömt bort hur man åker att det nog är lika bra. ”

  hej folket ha hjälm oavsett om ni är nerviga eller rädda, asduktiga eller skitdåliga, ska åka i barnbacken eller svartaste svåraste (har åkt 20 år och ramlar fortf) – det kräver inte mycket för att du ska ramla eller för någon att åka in i dig, och du behöver INTE slå i huvudet hårt för att skada dig allvarligt. inget hatepå folk utan hjälm med det är onödigt att vilja se cool ut genom att försaka säkerheten! kram

  mikaela 2014-02-22 17:46:05
  Svara
 • Heja! Hjälm är döcoolt! 😀 Så typisk himla ocoolt att dö för att man inte hade hjälm liksom! Blir så arg på folk som inte har hjälm också.

  Luna 2014-02-22 16:51:47
  Svara
 • Lina – jag har/hade samma problem. Min närmsta killkompis berättade i somras att han alltid haft känslor för mig, i flera år, och jag tänkte direkt tillbaka på alla gånger jag gråtit hos honom över andra pojkar, eller glatt beskrivit en ny kärlek, eller hånglat med någon på krogen framför honom. Åh, fy. Vad ont det måste ha gjort. Det blev lite för knepigt att återgå till det ”normala” (dels för att vi aldrig egentligen varit på samma nivå när det varit ”normalt”) och sen dess har vi setts typ tre, fyra gånger de senaste månaderna. Det fick liksom bli så. Kanske är det det din kompis behöver göra, att ta avstånd från dig? Jag vet att det är orättvist och det känns vidrigt, men för att ni någonsin ska ha en chans att umgås igen smärtfritt måste han få komma över dig. Och det kan han inte göra MED dig. Kram på dig<3

  e. 2014-02-22 16:19:05
  Svara
 • Så bra att du har hjälm, den passar superbra på dig och det kommer säkert gå asbra i backen!

  Sonia 2014-02-22 16:13:35 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • Bra att du bestämde dig för hjälm! Nu har du ju redan begett dig, men nästa gång, investera i ett ryggskydd också. Kan låta som något för enbart hard core-skidåkare men det räddade min lillebrors liv när han kraschade in i ett träd för ett år sedan. Utan hjälm och ryggskydd hade han dött på plats, nu klarade han sig utan bestående men efter en månads sjukhusvistelse. Skydden är inte så dyra och såååå värda.

  Linnéa 2014-02-22 15:40:47 http://ettusendagar.blogspot.com
  Svara
 • har åkt utförsåkning så länge jag kan minnas och idag har de flesta hjälm, den liksom hör till hela grejen och det är snarare så en ser snett på de som inte har hjälm eftersom det är dumt att inte skydda huvudet. + att den hjälmen värmer. bra sak! heja hjälm!

  maria 2014-02-22 15:13:02
  Svara
 • Sandra. Vad gör man när ens bästa vän fått känslor för en? Riktigt starka, ordentliga kärlekskänslor? Och har haft det under hela vår vänskapstid, i etttvåtrefyra år? När det handlar om en person man älskar men kanske inte är kär i. När det handlar om en person vars hjärta man aldrig, aldrig någonsin skulle kunna krossa. När man i ett år försökt känna efter ”men kanske det finns någonting där” men det finns inte. Eller så vågar jag helt enkelt inte. När jag sårat och bett om förlåtelse åt honom så många gånger under detta år. Sandra, om jag krossar hans hjärta skulle jag aldrig kunna leva med mig själv. Jag lovar och svär. Krossas hans hjärta krossas mitt. Jag älskar ju honom. Please help.
  -18 och olycklig

  Lina 2014-02-22 15:07:16
  Svara
 • Håller med de andra här om att det är bra med hjälm! Jag cyklar till skolan, och nu på vintern använder jag hjälm. Plus vinterdäck på framhjulet. Svinrädd för att cykla omkull på isiga ställen! Hoppas du får en jättefin vecka i Andorra(som jag för övrigt knappt vet var det ligger). Och detdär med familjen kommer säkert gå galant. Jag menar, hur kan man INTE gilla dig? 🙂 Kram!

  Mymlan 2014-02-22 12:52:42 http://litenmymla.papper.fi
  Svara
 • Hjälm är självklart! Förstår mig inte på folk som åker utan hjälm, är det roligt att leka med livet som insats eller vad?

  Lisa 2014-02-22 12:30:06
  Svara
 • Oh, you’re gonna be so close to me and at the same time so far away, sigh… come to Barcelona, Sandra!!

  Libertad 2014-02-22 12:23:25 http://sahakiel.blogspot.com.es/
  Svara
 • Bra med hjälm!

  K 2014-02-22 11:52:25
  Svara
 • Som de flesta andra skriver så är det snarare regel än undantag att ha hjälm i skidbacken nu för tiden. Ytterst få åker skidor/snowboard utan hjälm. Först och främst skyddar den ju skallen och dessutom slipper man frysa om huvudet! 🙂

  L. 2014-02-22 11:42:08
  Svara
 • Jag förstår inte varför du ens ska behöva tänka på om du ska ha hjälm eller inte! Alltså, även om man skulle se superful ut i hjälm skulle man väl ändå ha det? Och även om man är världens säkraste skidåkare? Olyckor händer, kul om man råkar ut för hjärnskada eller dör och det kunde ha förhindrats genom att knäppa på sig en himla hjälm liksom. Bra att du valde att ha det för säkerheten i alla fall, och att du som en bonus hittade en hjälm som slipper få dig att känna dig ful. Tråkigt när samhället får en att känna att man måste se snygg ut som första prio hela tiden, poängen med att åka skidor är väl att ha roligt? Men det är ju inte ditt fel, tror att väldigt många känner så. Jag är verkligen inte heller immun. När det kommer till säkerhet väljer jag dock ALLTID det före utseende, och det är bra att du gjorde det också!

  Anna 2014-02-22 11:41:07
  Svara
 • Jag vill också skida! (…tror jag. har aldrig gjort det). Fattar inte hur du hittat sådär snygga skidkläder ens. Hoppas det går bra att vara ditt trevligaste i en hel vecka. Hehehe.

  Frida 2014-02-22 11:26:54 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • Ofta det ens finns så fina skidbyxor??! Vad heter märket/modellen?

  Gabriella 2014-02-22 11:22:59
  Svara
 • Klart du ska ha hjälm! Det är senaste ”trenden” i skidbacken oavsett ålder på skidåkaren. Du kommer nog nästan kunna räkna på fingrarna de som är utan, så vanligt är det idag (och har varit det de senaste 5 åren typ i europa). Världens bästa trend är det dessutom, varför ska man åka utan hjälm egentligen? Det är snyggt, ser proffsigt ut och man behöver inte oroa sig lika mycket om man råkar trilla i backen!

  Hoppas du får det asbra på din resa. Jag är megaavundsjuk!!

  Karin 2014-02-22 11:22:35
  Svara
 • Undrar var du köpt skidbyxorna? Nya eller vintage?

  B 2014-02-22 11:12:40
  Svara
 • Men eller hur hjälm rockar! Älskar att känna sig säker

  Li 2014-02-22 11:07:42
  Svara
 • Är DET skidbyxor? Seriöst? Måste få veta vart du köpte dom, isf kan man ju ha på sig skidbyxor varje dag påväg till skolan och aldrig frysa!

  nikki – peak performance!

  Nikki 2014-02-22 11:06:29
  Svara
 • Super med hjälm! Har alltid själv åkt med det och nu när jag var i Italien förra veckan så räknade vi i liften att 3 st av 109 personer inte hade hjälm (obs, räknade även flera andra olika tillfällen). Med andra ord är hjälm standard nu för alla i olika åldrar och det är så himla gött att se! För även om man kanske åker ”säkert” själv så finns det alltid folk som kör som idioter.

  A. 2014-02-22 11:01:11
  Svara
 • En vän till mig åkte till Sälen med ett gäng, en kille i gänget hade inte hjälm och landade olyckligt och slog upp skallen på en sten. Min vän fick gå på krissamtal ganska länge pga den bilden på näthinnan och killens familj fick aldrig träffa sin son igen.

  Använd hjälm!

  Signe 2014-02-22 11:00:24 http://svettigmenstolt.shapemeup.se
  Svara
 • du borde ha de där byxorna till vardags ju! snyggt!

  Simone 2014-02-22 10:49:09
  Svara
 • VAR har du fått tag i de där skidbyxorna??? Och hjälmen?? Snygg snyggt.

  Caroline » wwwaddell.com 2014-02-22 10:34:59 http://wwwaddell.com
  Svara
 • Hörde att ni pratade om det i podcasten och att du var osäker på om folk bär hjälm 🙂 nu vet jag inte hur det är i Andorra, men i Österrike har sedan många år tillbaka verkligen alla, alla, alla hjälm. Jag skrattar när jag ser någon med mössa för att det ser så mesigt ut 🙂 en och annan mindre smart engelsman brukar susa förbi utan.. men svenskar är det smarta folket när det kommer till säkerhet! så bär den med stolthet 😀

  Jessica 2014-02-22 10:25:57
  Svara
 • Vart kommer brallorna ifrån? Dösnygga!

  Adina 2014-02-22 10:19:42
  Svara
 • Lycka till med träffa-familjen-upplevelsen!

  Singelbloggaren 2014-02-22 10:07:11 http://singelblogg.com
  Svara
 • Klart du ska ha hjälm!

  Matilda 2014-02-22 09:28:35
  Svara
 • Helt rätt med hjälm. Tycker de som åker skidor utan hjälm ser ut som töntar. Har alltid lust att fråga: Ingen skidåkning idag? Bara upp till afterskin eller? För inte kan väl någon med lite vett tänka sig åka utan?

  S 2014-02-22 09:08:37
  Svara
 • Ofta du ser sådär snygg ut i dina skidbyxor?!

  Maja 2014-02-22 09:07:29 http://Www.Mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Åh jag ska också till Andorra!! Det skulle vara så kul om jag träffade på dig där!

  Amanda 2014-02-22 09:02:13 http://amandavalfridsson.se
  Svara
 • ”Har du ingen hjälm… Jag har sett många skallar öppnas” sa en liftvakt till mig en gång och sen dess sitter den på.

  Ellen 2014-02-22 08:36:20
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind