Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sandra och michelle. avsnitt 1.

Idag är det premiär för Sandra och Michelle på SVT Flow. Alltså majgad det är lite nervöst och stappligt (jag zonar ut lite några sekunder i början eh) men jag tycker mig ändå se att det här nog kan bli rätt mysigt om ett tag. Jag och Michelle som vanligtvis har en podd har alltså poddpaus i 9 veckor och gör en TVODD. Tv + podd = tvodd. Vi sitter i en studio och hänger.

I det första avsnittet pratar vi om djur. Djur vi tycker är gulliga, djur vi tycker är obehagliga, vilka djur vi skulle vara och vilka djur vi inte vill ha som husdjur. Typ så. Vill du ha den som podd går ju det också, bara ställa datorn på köksbordet och pyssla med annat samtidigt.

tv

Kolla här.

Translation. The first episode of ”Sandra och Michelle”.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
54kommentarer
 • nu kommer jag jättesent in här, men jag känner att jag måste inflika. jag äter också kött, oftast vegetariskt men äter ändå kött då och då. varför? för att det är gott. jag är medveten om att det är egoistiskt, dåligt för miljön och att djurhållningen är sjuk, men jag försöker att äta ekologiskt och som sagt så mycket vegetariskt som möjligt.

  samtidigt slulle jag aldrig kalla mig extrem djurvän (som sandra och michelle gör) för det skulle hugga i hjärtat med tanke på att jag äter djur. en extrem vän till någon skulle väl inte äta den! alltså jag älskar djur och tycker djur är bättre än människor och skulle verkligen vilja vara vegetarian/vegan på heltid, men min kropp är inte anpassad till det på samma sätt som andras. helt seriöst alltså, jag har varit vegetarian i perioder och även om jag äter linser och bönor (som inte är bra för min mage, mind you) så är jag trött och håglös på ett helt annat sätt. är det ett liv liksom? kanske senare när jag inte studerar och har en bättre budget, kanske jag då kan börja på allvar ändra kosten till en heltids-vegetarisk/vegansk kost, men inte just nu.

  så jag både håller med kommentarerna och inte, jag tycker det finns otroligt många sidor på det hela. äter man kött ska man fan stå för att man bidrar till en sjuk industri och inte försöka det med att man minsann är snäll mot hundar eller köper kött av ”glada kor”.

  juliadesdemona 2014-05-17 13:28:42 http://book.ratata.fi
  Svara
 • Ni glömde tacka Mauro Scocco!! 🙂

  Karin 2014-05-13 19:31:03
  Svara
 • Er Michele programleder på riktigt? Hun virker så proff :)!!! Roligt å se på dere!!

  Lene 2014-05-13 10:36:52
  Svara
 • Dere har så god kjemi! Dette gjorde meg GLAD!

  Synne 2014-05-12 11:00:21 http://etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag började nästan gråta i början av er tvodd, när Michelle beskrev er tvodd som att man skulle känna sig som en tredje bästa kompis. Jag har nyligen förlorat mina bästa vänner, pga tråkiga bråk och situationer. Har i princip inga vänner nu (aldrig haft många). Så att få känna mig lite som er kompis gjorde min dag så mycket bättre. Stor kram <3

  Annika 2014-05-11 16:43:27
  Svara
 • era skratt <333

  Julia 2014-05-11 14:09:57
  Svara
 • Så himla kul att följa med i er utveckling från podd till nu tvodd! Ni är ju för sköna 🙂

  Alexandra 2014-05-11 12:37:11 http://-
  Svara
 • Jag hittar faktiskt ingen konkret fakta på att katter verkligen äter sina ägare när de dör, mer än via aftonbladet och olika forum. Och den faktan får man väl ta med en nypa salt. Nu googlade jag inte jätte noga heller. Men i alla texter så nämns det att även hundar och andra djur kan äta sina döda ägare. Så det gäller alltså inte bara katter.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11055624.ab

  sofia 2014-05-10 21:19:37
  Svara
 • Gillade er tvodd! Men vart tog Mauro vägen!!?? :-O 😉

  Sandra 2014-05-10 20:41:41
  Svara
 • Är det verkligen sant att katter äter upp döda människor? Alla raser?:0

  sara 2014-05-10 19:23:42
  Svara
 • lite tråkigt att alla diskussioner ska hamna i Sandras kommentarsfält. det blir ju så under varje inlägg nu mer, och jag kan bara tänka mig hur tröttsamt det måste vara att gå igenom kommentarerna. det är självklart superhärligt att så många är medvetna om alltifrån djurrätt till klassism, men det finns andra forum för detta. är själv vegetarian, men är urless på den unkna attityden som genomsyrar många av kommentarerna. fred & kärlek.

  j 2014-05-10 18:42:22
  Svara
 • ni verkar så gulliga och goa! <3 har aldrig lyssnat på en podd av samma anledning som jag inte lyssnar på radio; kan helt enkelt inte koncentrera mig på vad som sägs utan bild. men detta var kul! och fint! av de knäppa djuren kände jag endast igen okapi pga zoo tycoon.

  j 2014-05-10 18:28:11
  Svara
 • Linn: jajamen, kompletterar med järntabletter, men de är gjorda av djur, haha! Men jag är inte så noga med det 🙂

  Var dessutom ganska ironisk med mitt inlägg, för jag har inte valt bort allt kött. Men har ändå järnbrist, tokigt.
  Såhär gör jag iaf: Är inte vegetarian för jag äter kyckling och fisk. Jag har valt det för tycker så himlans mycket om kossor och grisar osv så kan bara inte äta dem. Men har inte samma relation till fiskar och kycklingar, haha. Men jag får klagomål från alla håll! Ena sidan säger att jag är elak mot kycklingar som äter det. Andra sidan säger att jag borde äta massa kött. Sen kommer folk och säger ”Men du är ju inte vegetarian för du äter fisk och kyckling” och jag bara Hallå eller, har aldrig sagt att jag är vegetarian.

  Vad vill jag ens säga med detta? Att man inte kan få alla nöjda helt enkelt.

  Mickan 2014-05-10 18:14:36
  Svara
 • Linn: Kan jag inte ha ihjäl det vill jag inte äta det.

  Dessutom tror jag starkt på att de pengar jag tidigare lade per år på kött men numera avsätter till olika organisationer gör sig bättre där än att bidra till att tillfredsställa mitt ”köttsug”.

  Vi behöver titta upp och inte enbart se till våra egna behov!

  claudia 2014-05-10 15:49:01
  Svara
 • Det är klart vi måste ta ansvar för vårt köttätande och se till så att djurhållningen sker på ett bra sett och att djuren har bra liv, inte bara står i bås och behandlas som produkter. Men den här diskussionen uppkom även i Underbaraclaras blogg när hon skrev om att skaffa egna grisar. En kan ju tycka att det är synd att äta djur, oavsett om de lever bra liv eller inte, och det är fine. Men jag tycker inte att argumentet ”sen urminnes tider” är innehållslöst eller vagt. Människohjärnan hade inte utvecklats till vad den är om det inte vire för kött. Att äta andra djur är dessutom en väldigt naturlig grej, jag vet inte om ni skuldbelägger lejon också? Är nog betydligt mer plågsamt att slitad sönder än att bli slaktad på en bra ekologisk gård.

  Jag försöker själv äta mindre kött för att kunna köpa dyrare, ekologiskt och ”bra” kött när jag väl äter. Det är vad jag försöker göra. Men bara för att en valt det såklart väldigt hedersvärda alternativet att vara vegetarian tycker jag inte att det är ok att skuldbelägga människor som äter kött. Men som sagt, det viktigaste tycker jag är att vi tar ansvar för vårt köttätande, vilket alternativ en väljer är upp till en själv. Någon sa ovan atg med makt kommer ansvar och det är rätt. Men jag anser petsonligen inte att det automatiskt betyder att alla som inte är vegetarianer är dåliga personer. Ansvar kan tas på olika sätt. Men djupaste respekt för er som tycker annorlunda.

  Sandra 2014-05-10 15:40:56 http://lovlilett.com
  Svara
 • Hei!

  Hvilket program/side bruker du for å få instagrambildene dine på høyre side på din blogg? 🙂

  Hildur 2014-05-10 15:36:14
  Svara
 • ”det är synd om djuren” i all ära, men om man nu inte vill sluta äta kött för djurens skull kan man t ex göra det för mänsklighetens och sina framtida barns.
  WHO just gått ut med (ytterligare) en varning gällande att vår stora köttkonsumtion och det faktum att antibiotika förekommer i djurfoder bidrar till att stora delar av befolkningen på sikt kommer att bli antibiotikaresistent i framtiden. dagens ”enkla” sjukdomar kommer inte längre gå att bota. varsågod – googla gärna!
  att göra skillnad på vilka djur man äter och inte äter, huruvida man är en bra eller dålig människa, att det är synd om djuren osv framstår som ganska irrelevanta och känslobaserade argument i förhållande till antibiotikaresistens.

  Malin 2014-05-10 15:24:02
  Svara
 • Jag vill gärna påpeka igen att jag aldrig ifrågasätter andras val i livet så länge de inte går ut över andra. De flesta människor håller med om vissa grundläggande moraliska värderingar, t ex att det är fel att döda någon [människa] och därför har det med tiden växt fram ett rättssystem där det är straffbart. Vi förutsätter att allas [återigen människors] liv har lika värde, även de personer som kanske rent fysiskt eller mentalt inte kan föra sin egen talan. Vi skyddar de svaga i vårt samhälle; de sjuka, skadade, unga med flera. Jag tycker parallellen till djur är både uppenbar och logisk. Djur är försvarslösa inför oss människor men de har – som sagt – överlevnadsinstinkt, förmåga att känna smärta med mera. Även den mest inbitna köttätare brukar hålla med om detta. Därför ifrågasätter jag valet att konsumera djur.

  Personligen för jag gärna de svagas talan i alla möjliga sammanhang. Mobbning, övergrepp och rätten till ett bra liv och i djurens fall även rätten till liv, över huvud taget.

  Claudia, jag är nyfiken på dina personliga skäl till att vara vegan, om inte för djurens skull?

  Linn 2014-05-10 13:37:59
  Svara
 • hej sandra. har en fråga som jag känner att du kanske har ett bra svar på. det är så att jag har varit och säsongat och träffat kanske cirka världens finaste kille. vi har hängt tillsammans i nästan två månader i en liten säsongsbubbla som det så lätt blir. för två dagar sedan sa vi hejdå och jag det enda jag kan tänka på är han, hans fina fina ögon och hur han får mig att känna mig som världens finaste. men vad gör man när denna bästa person som man bara känt så kort tid bor 100 mil bort och man inte vet om man kommer träffas igen? hur fan gör man? jag vill ju bara kasta mig på ett flyg bort till honom men hur vet jag att han känner samma? hur vet man att det inte bara är en säsongsgrej? är så himla rädd att bli sårad och lämnad kvar där som en idiot. har varit kär typ en gång i mitt liv innan och vet inte om jag vågar låta mig själv bli kär igen bara för att jag är så himla rädd för att hjärtat kanske kan gå sönder. du som verkar vara så himla klok och alltid ha massa bra svar kanske kan hjälpa mig. tack tack tack på förhand!

  a 2014-05-10 12:44:42
  Svara
 • Åh vad ni är bra!

  Mathilde 2014-05-10 12:36:37
  Svara
 • Michelles skratt <3<3<3<3

  Natalie 2014-05-10 12:24:05
  Svara
 • Claudia: Vem här har påstått att de är djurens bästa kompisar här och satt sig i den positionen? Har du läst det här, har någon skrivit det? Har du inte pratat för kvinnors rättigheter utan att kvinnor bett dig om det? Talat om rasism, förtryck? Har du befunnit dig en minut på ett slakteri så blir det ganska tydligt att detta inte är något djur önskar sig eller tycker är speciellt trevligt. Och fick de välja att dödas eller inte dödas så tror jag ganska säkert att de väljer att inte dödas och plågas. Jag tror inte att jag är djurens bästa kompis, jag tror att de flesta av dem skulle välja att inte hänga med mig eller tycker att jag är speciellt intressant.

  Vi befinner oss i en maktposition gentemot djur och med makt kommer ansvar. Punkt.

  Klara 2014-05-10 12:10:53
  Svara
 • Haha, Michelle har ju lika fantastiska ögon som den lilla mopsen! Underbart!

  Josefine 2014-05-10 11:08:53 http://www.goteborgnonstop.se/blogg/jojomen
  Svara
 • ni är bäst ! så gulligt nittiotaligt avsnitt. kram!

  Elsa 2014-05-10 10:42:12
  Svara
 • Det var en väldigt konstig anledning till att inte inte vilja ha en katt som husdjur. Framför allt då ni båda vill ha och har haft hundar, då det påträffats flera fall av hundar som börjat äta på sina döda ägare.

  sofia 2014-05-10 08:44:07
  Svara
 • Galet bra! Känner mig lite som er tredje bästis.

  Clara 2014-05-10 08:22:01
  Svara
 • Kan inte alla ni som är veganer bara sluta sätta er i en position som några slags ”djurens bästa kompisar”.
  Djuren ser inte er som vänner så ni kan sluta tvinga er på djuren, och tala för djuren!
  Dem har ej bett om det!!
  För ni talar väl inte för era vänner i verkliga livet?

  Jag älskade smaken av kött, men är vegan sen några år tillbaka, men det gör mig inte till en bättre eller sämre människa.

  Sluta låtsas att det inte är påhopp för det är precis vad det är att ifrågasätta någon som säger de tycker om djur och ändå äter djur.

  Det är så tröttsamt att se hur folk vaktar på varandra och är redo att tillrättavisa andra så fort de gör något som skiljer från deras egna val här i livet.

  Mickan: Om du ska ha en kost utan animalier så får du helt enkelt ta och läsa på ordentligt! Det finns massor av bra böcker att låna på biblioteket om du inte har lust att köpa böcker.
  Det finns även en oändlig mängd information om näringslära på nätet. Du kan ha bra järnvärden utan järntabletter!
  Lycka till!

  Vad bra ni var, Sandra och Michelle! Jag blev väldigt imponerad över att ni kunde bortse från kamerorna så pass mycket som ni gjorde. Det lät i princip som när man lyssnade på podcasten.
  Kul även att få bekanta sig lite med SVT- flow (dock tänker jag på menstruation när jag hör ”flow”)

  claudia 2014-05-10 05:18:59
  Svara
 • Jag älskar oxå djur, speciellt hundar som ni och speciellt mopsar, som Michelle. Jag har en alldeles egen som heter Doris. Jag älskar din blogg och er podd och tycker att det var roligt att ser er tvodden!
  Många kramar, Ellie

  ellie 2014-05-10 02:07:51
  Svara
 • Är sååå peppad och glad för det här.
  Sandra! Har skrivit ett inlägg om dumplings, om du skulle vilja läsa.
  Kram!

  Hanna 2014-05-09 23:22:59 http://hannaalmgren.blogspot.se
  Svara
 • Mickan, det låter inte kul med järnbrist, självklart ska du inte behöva ha det! Hoppas att du kompenserar med järntabletter! Smidigt, mycket mer effektivt än kött och djurfritt!

  Linn 2014-05-09 23:22:29
  Svara
 • Tänkte bara inflika att jag inte äter kött ochatt jag har järnbrist pga det. Inte så najs faktiskt.

  Mickan 2014-05-09 22:23:56
  Svara
 • Alltså Michells fnitter/skratt så jäkla gullig!!

  Amanda 2014-05-09 22:11:54
  Svara
 • Väldigt bra och roligt! Vill vara er kompis när jag ser det. Men jag är nog inte tillräckligt skön 😉

  Hanna 2014-05-09 21:56:43
  Svara
 • Att äta/konsumera djur och djurprodukter är inte ett val som vilket som helst. Det går ut över levande varelser som vid det här laget utan tvivel bevisats ha känsloliv, individuella drag, förmåga att känna smärta och så vidare. Jag är hundra procent för att alla ska ha rätt att göra PRECIS vad de vill så länge det inte går ut över någon annan. Köttätande går i högsta grad ut över djuren vi äter. Så tyvärr känns det som en omöjlig ekvation att säga att man älskar djur och bry sig om deras väl och ve men ändå äta dem.

  Jag skulle respektera köttätare mer om de erkände att deras köttätande är egoistiskt på så sätt att man prioriterar sin egen njutning framför en annan varelses liv. För det är väl ändå sammanfattningen av vad köttätande innebär.

  Linn 2014-05-09 19:49:33
  Svara
 • Så fint program!!! Och Sandra, ditt skratt är helt underbart ju! Fredagskram!

  Moa 2014-05-09 19:42:40
  Svara
 • Det här med husdjur som äter sin döda ägare stämmer ju inte bara på katter utan även hundar. Även människor i extremt utsatta lägen kan ju börja tugga på människolik för att överleva. Alla djur har den överlevnadsinstinkten. Bara för att ta kattens parti och försvara lite mot vad ni sa i tvodden liksom. Åh, jag har haft helt fantastiska katter med helt underbara personligheter och som många stunder förgyllt min vardag.

  M 2014-05-09 18:31:12
  Svara
 • SÅÅÅÅ FINT herregud, bästa fredagspeppen.

  Eira 2014-05-09 17:47:10
  Svara
 • Å jätteroligt! Man känner sig som er tredje bästis! :-))) kul att höra om att flytta hemifrån, vänjer mig fortfarande vid att inte bo hemma! <3

  Karin 2014-05-09 17:19:59
  Svara
 • Såå härligt! Skrattade med flera gånger, köndes som att man lyssnade på två bästisar 🙂 och det är bara charmigt att det kanske märks ibland att ni inte är vana programledare, det gör det mycket mer genuint. Gillade det verkligen och ser fram emot fler avsnitt!

  ida 2014-05-09 17:09:31
  Svara
 • Jag tycker inte att jag försökte tvinga på någon att sluta äta kött eller skrev att en person är en dålig människa för att den väljer att äta kött och använda skinnprodukter. Det jag påpekade var att jag inte förstår, för jag förstår verkligen inte hur en kan skada och döda någon en påstår älska. Att vi nyttjar djur för olika saker, som att äta eller beskydda oss påverkar inte det lidande djuret går igenom vid slakt eller i päls och skinnindustrin. Det finns även gott om alternativ som vi i västvärlden kan välja att använda oss av och äta.

  Vi har gjort massa i urminnes tider, kvinnor har inte haft rätt att rösta, slaveri, det har brukats våld (och brukas) mot människor som ansetts mindre värda på grund av religion, kön, sexualitet, utseende, på grund av rasism osv. Vi kan inte köra argumentet ”men det har vi alltid gjort” eller ”
  så har det alltid varit”, vilket för övrigt är ett argument som framförts även när kvinnor ville ha rösträtt eller när kvinnor ville ha rätt att få gå ut i lönearbete. Det har alltid låtit, och fortsätter att låta att ”amen kvinnor hör ju hemma i hemmet, det har ju alltid varit så, män går ut och jagar och kvinnor stannar hemma med barnen, hallå, så har det alltid varit”. Bara för att något funnits under en lång tid behöver inte det legitimera att det fortsätter.

  Nej, jag tycker inte att någon är en hemsk människa för att den äter kött. Hade jag tyckt att tex Sandra är en hemsk människa skulle jag ju inte läsa hennes blogg. Men att ifrågasätta eller skapa en diskussion(denna diskussion har säkert kommit upp innan, jag läser dock extremt sällan kommentarerna) borde vara helt ok.

  S 2014-05-09 16:21:34
  Svara
 • Super bra tvodd!! 🙂 Jag kände mig också som en kompis i sällskapet, så kul!

  Emma 2014-05-09 16:10:07
  Svara
 • E: Jag förstår att det för dig är en besvärlig bortförklaring men jag blev bara förbannad på personen som alltid drar kortet ‘om du nu älskar djur så mycket varför äter du kött?’ Det börjar på riktigt reta ihjäl mig eftersom jag älskar djur men äter kött och det gör mig inte till någon dålig person precis som det inte gör dig till en dålig person för att du är vegetarian.

  Lisa m 2014-05-09 15:11:22
  Svara
 • Ni är ju bäst! :*

  Rebecca 2014-05-09 15:03:51
  Svara
 • Jag älskade er tvodd!! Vet inte hur många sena kvällar jag och min bästis har suttit och druckit vin och googlat fula djur och sett oändligt många klipp på roliga saker de gör. Helt underbart!

  Rebecca 2014-05-09 15:01:06
  Svara
 • Åh måste ni ta den här diskussionen här just nu…

  annika 2014-05-09 13:46:08
  Svara
 • hej sandra! här kommer en fråga till past week’s comments 🙂
  Vad tycker du om att det verkar bli ett så lågt deltagande i EU-valet? Varför tycker just DU att man bör gå och rösta och göra sin röst hörd (för det antar jag att du tycker)? kram!

  anna 2014-05-09 13:44:19
  Svara
 • Att hävda att vi har ätit djur i urminnes tider är verkligen inget starkt argument för att äta kött. Ändå är det något som nästan alla icke-veggisar får sagt till sig, år efter år. Efter en stund blir man van och orkar inte riktigt bry sig. För vissa är det skillnad på hund och tex kossor, och ja, då får det väl vara så. Alla väljer själva vad och hur de vill äta, såklart! Inte konstigare än så. Jag avskyr när man ser ner på varandra för att man antingen är veggie eller icke-veggie (båda ”grupper” får ta skit, vilket känns så himla onödigt). För mig är dock alla djur lika, och tycker det (obs jag säger inte detta på något självgott sätt) skulle det känna lika weird att äta en ko som att äta hund. Så, alla gör som de vill. Bara att det där argumentet ‘i alla år har vi faktiskt gjort si och så etc etc’ är så tröttsamt att höra som någon slags bortförklaring. Det var egentligen bara det jag ville ha sagt. Tack för mig!

  E 2014-05-09 13:14:33
  Svara
 • Det är ganska kontraproduktivt att säga åt någon att sluta äta kött om man vill att fler ska bli vegetarianer, ett sånt beslut måste man komma till själv. Om man säger att någon ”måste” någonting, vill man det ju ännu mindre. Dessutom har jag för mig att Sandra brukar publicera en hel del vegetariska recept.

  Emma Lindvall 2014-05-09 13:04:39 http://doesangelsbleedcrimsonblood.wordpress.com/
  Svara
 • Jag tycker ni lyckas jättebra med att få en att känna sig som er tredje bästa vän som sitter med och lyssnar! Jag blir alltid så glad av att lyssna på er podd och tvodd 🙂

  En idé på ett ämne ni skulle kunna ha som jag precis kom på: mat! Från bloggen har en ju sett att du verkligen gillar att laga och äta mat och även om Michelle inte är likadan hade det varit kul att höra era tankar kring bästa maträtterna, enklaste, viktigaste ingredienserna, hur en får inspiration till att laga, vad en alltid ska ha i kylen etc. Jag tror det hade varit kul!

  Aurora 2014-05-09 12:54:54
  Svara
 • Hmm, även om jag inte vill trampa på tårna eller verka ”arg vegan” tycker jag också att det låter lite motsägelsefullt… jag ÄLSKAR djur, men jag kan inte göra skillnad på kanin, hund och ko. Kor är så himla fina och det är ju t.o.m ~vetenskapligt bevisat~ nu att kossor kan ha en bästis <3<3
  så förstår inte varför man vill utnyttja dem på det sättet man faktiskt gör, när man väljer att äta kött och mjölkprodukter.

  ellen 2014-05-09 12:34:55
  Svara
 • you look so fresh and cute! it must be exciting though.
  and for the comment above: you can do whatever you want, but why you judge people who eat meat. this is coming from evolution, human eat meat and vegetables at the same time. someone don’t prefer to eat meat cause they think this is harmful for animal world and human body but shouldn’t infuse this ”philosophy” to the other people. There is no one ”right” in the world, rather there are everyone’s rights & wrongs. so everyone must respectful for the others’ way of life I think…

  Deniz 2014-05-09 12:34:32 http://photostorms.blogspot.com
  Svara
 • S: Fast vi har ätit kött i urminnes tider. Kor och får och grisar har alltid varit boskapsdjur medan hundar har varit sällskapsdjur eller vaktdjur för att vakta människors boskap. Det gör till exempel Kaukasisk Ovtjarka ~ den används som vakthund i Ryssland för att hålla vargarna borta så det är visst skillnad.

  Lisa m 2014-05-09 12:06:07
  Svara
 • S: Verkligen? Igen?

  Linda 2014-05-09 12:01:24
  Svara
 • Om ni älskar djur så mycket, varför äter du (nu vet jag inte om michelle äter djur, så väljer att inte anta det) dom, varför använder du saker som är gjorda av djur? Och nej, det är inte skillnad på att äta ko/får/gris och till exempel äta hund. Båda upplever lika mycket smärta, känslor och är levande individer. Förstår inte det.

  S 2014-05-09 11:09:16
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind