Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past weeks comments.

cake
photo source unknown

.
Hej sandra!
jag förstår om detta är någonting som känns lite privat, men om det skulle kännas okej så skulle jag bli ”jätteglad” av att få läsa mer om hur du kände när du jobbade på byrå i new york. själv jobbar jag inom samma bransch i london och har krönikan ”jag är menlöspå småpratsamerikanska”, som du skrev för sofis mode, sparad som bokmärke. tycker oftast att det är liksom helt okej, men ibland bara står jag inte ut för att det är så hemskt tråkigt och svårt, trots att det egentligen knappt ens är utmanande. kanske att du också har några tankar om det här med att bli van vid det där drömmiga livet, när det bara känns som vardag och en längtar efter nytt igen? tacksam för svar, du är grymmast brudn.
Hej! Jag har skrivit massor om det, framförallt i tidigare frågor&svar, kolla bland annat från förra våren när jag bodde i Paris (exempelvis detta inlägg). Nina Åkestam (min arbetspartner i NYC) har även skrivit en bok som heter Meningen med hela skiten som i flera kapitel beskriver vår arbetssituation utomlands. Finns på bokus eller adlibris!
.

Stort grattis med boken!! Välförtjänt verkar det som. Är utomlands men det blir lätt mitt första köp när jag kommer hem till Sverige igen. Har en fråga angående er podd. Ni har en väldigt härlig och lättsam ton i er podd, är detta ett koncept att ni undviker tunga ämnen? Är ju så taggad på en feminist podd eller tips på hur ni tar er igenom sjukt gråa måndagar. Och jag förstår att ni säkert har en tidsgräns på tvodden i svt, men snälla när ni börjar podda igen, längre podds!! 45 min, minst! Så bra. Lycko önskningar!
Hej och tack! Angående podden: jag tycker inte att vi undviker tunga ämnen faktiskt. Vi pratar en hel del om ensamhet, om ångest och rädslor. Spana exempelvis in podden om att vara singel, högstadiepodden eller kärlekspodden. Vi är extremt ärliga och öppna stundtals, det har ju till och med hänt att vi gråtit i podden. :'(
Vi kommer inte ha ett rent politiskt poddtema och det är helt enkelt för att det finns så otroligt mycket bättre alternativ där ute som snackar enbart om detta. Vi känner att vi inte är tillräckligt insatta för att kunna göra en hel podd om politik. Men med sagt tycker jag att vår podd har en feministisk kärna på det sätt att vi diskuterar normer och hur man bryter dem, oavsett vilket ämne det handlar om (exempelvis problemet om att fastna i att prata om relationer med sina vänner, om problemet med amerikansk sliskkärlek inpräntat i våra hjärnor, eller sexualiseringen av sig själv som tjej i tonåren) och när vi hade kändispodden där vi listade snyggaste kändisar och sedan roligaste kändisar var de snyggaste bara män och de roligaste bara tjejer. Det är ett par exempel hur man kan göra saker politiska utan att för dens skull ha en politisk podd. Alla är bra på olika grejer, sedan får man försöka sitt bästa på att inte fastna i gamla sega vanor samt ha på sig sina genusglasögon i det man sysslar med.
.

Vad tycker du om Beyoncé? Om man tänker ur en feministisk vinkel. Jag själv tycker att hon är världsacool och så men undrade hur du tänkte, kram
Jag tycker också hon är världsacool.
.

Fråga: när du pratar om lägenheten säger du alltid ”min” osv. Nu har du (inte ”ni”) köpt en säng… Vad är grejen, ska ni inte flytta ihop eller vad? Jag bor tillsammans med min kille i en lägenhet som han har köpt men vi ser den fortfarande som ”vår”… Skulle tycka det var rätt trist om han gick runt och kallade den sin även om jag vet att han rent juridiskt äger den…
Hej! Jag säger ”vårt hem” IRL såklart. Det är jätteviktigt att han får känna delaktig. Dock är det ju jag som köpt sängen, jag som renoverar och jag som handlar de stora grejerna (typ tvättmaskin). Jag och Magnus har inte varit ihop ens ett år och jag tror att jag tycker det blir lite läskigt att just SKRIVA ”vår” på bloggen, vi är så nya han och jag, vill ha honom lite för mig själv ett tag till. Men abso, ska börja skriva vår istället.
.

Sandra, vet du vad du har för typ i myers briggs? Tror du är en INFP men kan ha fel haha
Nu gjorde jag testet väldigt fort (och hoppade över några frågor med svår engelska eh) men fick:
ENTP.
(extrovert 22%) Intuitive (88%) Thinking (1%) Perceiving (11%).
You have a slight preference of extroversion over introversion (22%)
You have a strong preference of intuition over sensing (88%)
You have marginal or no preference of Thinking over Feeling (1%)
You have a slight preference of Perceiving over Judging (11%)
.

Åh så fina moodboards! Hur gör du dem? Använder du något särskilt program? Skulle jättegärna se en steg för steg-guide om det är lite klurigt! Kram
Jag sätter bara ihop bilder i photoshop, inte svårare än så.
.

Hej kjære Sandra. Kan du, eller noen andre i kommentarfeltet, hjelpe meg med en sak? Jeg gjorde det slutt med min kjæreste gjennom 10år for noen uker siden. Jeg har aldri hatt en annen kjæreste enn ham. Selvom det var mitt valg å gjøre det slutt, så blir jeg helt dårlig i kroppen av tanken på at han kommer til å ha sex med andre jenter framover. Hvordan blir man kvitt denne fryktelig irriterende tanken? Er dette en helt normal tanke i starten av et samlivsbrudd? Jeg angrer ikke på bruddet sånn ellers.
Detta är en helt normal tanke. Som sitter i ett jäkla bra tag. Man får helt enkelt pressa bort tanken varenda gång den dyker upp, eller jag vet inget annat sätt. Jag kände rent äckel i början efter mina ex när jag tänkte på det, och sedan långsamt gick den över till något som man bara får acceptera. Det är livets gång, han tänker nog samma om dig.
.

vart köpte gustav sin engångskamera? hittar ingenstans, förutom skitdyra i fotobutiker
Finns för typ 79 pix på teknikmagasinet.
.

Hej! Mycket FINT! Jag har en önskan, och kanske är det inte alls nåt du går igång på eller så men det kunde vara en idé till ett inlägg. Du tipsar alltid om så mycket fint och jag önskar att du skulle göra ett gravid-inlägg nån gång. Alltså tips och inspirationsbilder på gravidstilar och bilder på gravida människor som varit extra stiliga. Om du tycker att det skulle vara kul så vore det verkligen ett jätteroligt inlägg.
Ja alltså.. det här är ju en blogg om mig och vad jag gillar och mitt liv och mina tankar och så. Och jag är ju inte ens i närheten av bebisar eller graviditeter, så jag skulle föreslå att du frågar en bloggare som är mamma istället!
.

Hej finaste Sandra! Vet att du har pratat om att du tycker om Haruku Murakami. Har läst några noveller och utdrag av honom men har inte riktigt fastnat, och är nu pepp på att ge hans romaner en chans. Nu till frågan: vilken bok??? Vilken är din Murakami-favorit och varför? Har lånat Norwegian Wood och 1Q84. Vilken av dem ska jag läsa? Eller kanske någon helt annan? Om någon annan har synpunkter på Murakami får ni gärna tipsa! kram
Jag skulle läsa att du ska köra igång med Norwegian Wood! Den är ”enklast” eller hur man ska säga, en bra inkörsport till Murakami. Även Sputnik Älskling är väldigt vacker och enklare. Andra jag tycker om är Fågeln som vrider upp världen och 1Q84, men de är ganska knäppa och kanske blir man avskräckt om man börjar där. Så kör de som bok nummer två eller tre liksom!
.

Hej Sandra! Okej måste bara fråga; hånglade med en pojke häromnatten på en kulle där vi kunde se hela stan, nattljus och vackert osv. iallafall har hans nummer, vi skrev typ ” å det här får vi göra om” men har nu inte hörts. Får rikspanne. Är bannemig tom på ord. Känner honom inte men hade ju ej bangat att hångla igen. Fast hatar att bli ratad. Så, vad gör jag?! Kram på’rej fina du
Men skriv igen! Det är verkligen inte hela världen att bli ratad tro mig, att ha vågat än att inte ha vågat är 100 gånger mer satisfying feeling. Skriv typ ”Är det inte nu i helgen det är läge att göra om det här, eller vad tror du?” eller bara enkelt ”jag ska på xx i helgen, ska du? Vi borde kanske mötas upp.”
.

Hej hej!
Jag undrar hur många ord eller tecken eller något ”Det handlar om dig” har. Har för mig att du skrev det någonstans, men nu hittar jag det inte. Hade varit fint att veta för jag skriver själv på något och funderar lite på hur långt det ska vara egentligen.
Jag trooor den har 180 000 tecken. Alltså ganska kort. Men jag skrev totalt kanske 220 000 och sedan ströks ungefär 40 000 tecken allt eftersom.
.

Hej Sandra,
Du jag undrar..
För några år sedan så var du på en härlig sommarfest då en tjej hade fyllt år. Jag vill minnas att den pågick från dag till sent in på kvällen, hade superfina dekorationer i form av pimplar etc, och folk som satt på gräset. Kanske var det den gången ni hade en massa gnugg-tatueringar.. – then again det kunde lika gärna varit en av många andra kvällar också. Saken är den att jag ska själv anordna en sommarfest, om vädret d.v.s och skulle behöva lite inspiration. Hittar det dock ingenstans i arkiven, det känns verkligen som att jag letat. Du som är så bra på att referera, kan inte du hänvisa till det inlägget är du snäll.
Här är den!

.

Hej Sandra. Jag blev på en gång kär i fotot med alla ballonger i taket och behöver ha det som tavla hemma. Hur går jag till väga om jag vill köpa den? Säljer du prints någonstans? Kram
Här finns det i största storlek, då kan du nog lämna in det någonstans på någon fotoburik kanske och be de trycka upp det! puss.
.

Tja Sandra! Gillar din blogg massor och har en liten fråga till dig. Hur tänker du kring infantilisering? Har sedan länge klätt mig, precis som du, i korta skolflickeinspirerade kjolar, knästrumpor och andra attribut som det skriker barn om. Aldrig sett det som ett problem tills jag fick höra talas om begreppet infantilisering och dess betydelse för kvinnobilden osv. Numera tvekar jag på om jag ska fortsätta ha på mig dessa kläder. Hur tänker du? Ser du det som ett problem? Pussar!
Hej! Jag förstår hur du tänker och jag tror att om man stannar vid ytan kanske det är just där man hamnar, men jag tycker snarare att genom att bära precis vad jag vill, utan att rätta mig till ”vad som ska bäras av vem och när” så skapas ju något helt annat, motsatsen till infantilisering. Jag laddar ju kläderna med mig, visar att man kan jobba med allt möjligt, hålla i stora möten i en storstad som New York, sitta i Babel och prata om min bok eller vara feminist oavsett om man har kort kjol och t-shirt med tryck på. Slutsatsen är alltså (enligt mig), ha på dig vad sjutton du vill så kommer du bära kläderna och inte tvärtom. Fy fasiken vad tråkigt det är med mallar ändå liksom.
Dock vet jag inte om jag tycker att jag har så himla ”barnsliga” kläder egentligen? Jag ser ju typ ut som folk på Södermalm gör mest, i sneakers, kort kjol och nån bomberjacka.
Här kommer förresten ytterligare ett svar från en annan tjej som svarade dig i kommentarerna:
->
hejhej jag är inte sandra obviously men tänkte svara ändå heyyy.
Jag har nåra kompisar som brukade klä sig så som du beskriver, men har nu slutat just på grund av ”infantilisering”. Och att det skulle vara dåligt för kvinnobilden osv. Men jag kan tycka att man viker sig så jäkla mycket för vad andra tycker är bra för en, att det till slut kommer sluta med att alla ser exakt likadana ut för att inte såra någon, inte göra fel, och inte sticka ut på fel sätt. Det mest rimliga är väl att om man tycker om att klä sig i kläder som har unga influenser, så ska man väl göra det tills man stupar, och återerövra denna föreställning om att andra vet hur den äkta kvinnobilden ska se ut. Ingen äger andras utseende och det finns ingen mall som kallas kvinna, vars gränser man kan halka runt på. Tycker jag iallafall. Puss!
.

Leopard-bombern! Är den köpt nyligen? Om ja, var? Om nej är det inte speciellt noga med svar. 😀 Kram.
Hej! Den är från Forever21, köpte den i New York för ungefär ett och ett halvt år sedan. puss.
.

Är hårpillandet ett nervöst beteende? Har inte sett ett enda klipp so far där du inte håller på stup i kvarten
haha jaaa gud. Ett högst nervöst beteende. Vi spelade in alla episoder av matprogrammen under en och en halv dag. Det var väldigt utmattande och stressigt att behöva tänka på så himlans mycket: vad jag skulle säga, fråga, laga mat samtidigt, ge min gäst uppgifter, se till att Milla inte började gny, att jag såg okej ut trots varma lampor och att komma ihåg att titta i kameran. Nu i efterhand ser jag ju att jag inte riktigt klarade att hålla ihop alla grejer, och det är ju tur att det bara sänds på webben 🙂 All credd till alla matkockar därute!
Jag tänker att den här våren, när jag gör så himla många olika saker (tvodd, podd, mat-teve, klädkollektion, ambassadör för Friends, skivspelande, pratar inför massa folk i samband med boksläppet, samt allt det vanliga jag alltid gör alltid, som att blogga elva gånger i veckan och att frilansskriva) är lite som en testperiod. Vad är jag bra på? Vad gick sämre? Är mest tacksam att jag FÅR testa och att det inte är hela världen om något blir fel och knäppt.
.

Alltså den där t-shirten. En sån som killar också vill ha på sig. Varifrån? Va? VART?
Den är från Faggot Apparel och finns här!

.

Translation. Please read by choosing ”in english” in the right frame.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Lena! Vad är ditt yrke och vad har du gått för utbildning? Är väldigt intresserad av personlighetstyper och fascinerad av Myers Briggs (och hur väl beskrivningarna stämmer in på mig och andra i min närhet!)

  Michaela 2014-05-23 21:31:18
  Svara
 • Hej Sandra! Älskar din fina blogg, har följt den länge nu. Jag har en lite fundering, vilket visa flyttade du till NYC på? Mitt visa går ut nu i sommar och jag försöker göra allt jag kan för att stanna, men svårt är de. Fortsätt med din braiga blogg, den skänker mycket glädje till världen.

  Emilia 2014-05-22 19:00:21
  Svara
 • Ingen fara jag formulerade det säkert inte så tydligt, och ditt svar var bra det var mest att folk skrattade åt min fråga som fick mig att svara. Hej svejs

  Johanna 2014-05-22 16:22:17
  Svara
 • Det var jag som frågade om fina bilder på gravida, jag trodde inte att det skulle uppfattas som nåt konstigt, (jag syftar på kommentaren här ovan) vi har väl alla gravida vänner runt oss? Jag såg framför mig en mix av typ gamla filmstjärnor och nya fina, alltså inte det vanliga man ser på gravidbloggar. Hoppas att du inte tog det som nåt konstigt påhopp, jag var mest ute efter att få just din synvinkel på ett mode som är ganska svårt och försökte inte insinuera nånting. Jag gillar din blogg och tycker att du gör den jättebra.

  johanna – åhnej nu fick jag dåligt samvete. förlåt om jag lät mästrande.

  Johanna 2014-05-22 09:53:01
  Svara
 • Alltså, gravidkommentaren: SÅ HIMLA ROLIG! hahaha

  Alina 2014-05-22 09:12:32 http://gretalina.blogg.se
  Svara
 • anonym: det blir säkert bra! problemet är väl att du verkar ha ett stort bekräftelsebehov. Det är väl det du borde fundera på varför så är fallet. Jag kan inte svara på det, har inte samma behov. Kanske grundar sig på att du vill bli sedd mer? Själv skulle jag inte vilja ha någon flirt på arbetet verkar vara så jobbigt. Räcker med managern från skolan, usch vad det var ansträngande, hemskt o besvärligt. Var sak har sin plats, men alla är ju olika! Lycka till alla fall!

  mb 2014-05-22 01:58:24
  Svara
 • jag fucking älskar din bok! orkar inte att den är slut. alltså.. nu då?

  sandra 2014-05-22 00:01:08
  Svara
 • Fråga:

  Hej Sandra! För ett par veckor sedan började en ny grabb på mitt jobb, och han är såklart dödsfin. Jag tänkte direkt att; honom vill jag bli kompis med! Men sedan började vi flörta med varandra, väldigt oskyldigt och jag insåg att jag tänkte på honom väldigt ofta. Jag blev intresserad. Problemet i detta är att jag har redan en pojkvän som är världens finaste och bästa.
  Jag tänkte jag kunde förhindra att börja bli pirrig i magen av honom genom att bli kompis med honom och upptäcka alla hans brister (hehe) och inse att han inte var så fantastisk. Det har jag gjort och det hjälpte inte ett dugg. Jag känner absolut inga känslor för honom, tror jag iallafall. Men jag VILL att han ska flörta med mig, jag mår bra av det och jag vill flörta tillbaka. Han vet om att jag har pojkvän och vi hänger väldigt mycket (utanför jobbet också) ändå. Det jag vill fråga dig är; är detta okej? Är det okej att vilja flörta med någon även fast en har kille? Jag är superkär i min pojkvän och vill verkligen inte göra något för att fucka upp allt.

  Anonym 2014-05-21 23:39:33
  Svara
 • Jag gillar de här inläggen så mycket, och jag gillar att du testar så många nya saker – jag tycker att du gör det väldigt bra och får mig att våga mer. Puss!

  Lina 2014-05-21 22:33:06
  Svara
 • gah GIRL-tröjan, vilken storlek har du? har velat beställa så länge men inte vågat pga så svårt att uppskatta storlekarna….
  puss!

  Mikaela 2014-05-21 22:09:28
  Svara
 • Det är så mysigt på något sätt att läsa dina svar på kommentarer så här. Riktigt fint på något sätt 🙂

  Coco 2014-05-21 21:54:48 http://middlemoment.wordpress.com/
  Svara
 • Det är så mysigt på något sätt att läsa dina svar på kommentarer så här. Riktigt fint 🙂

  Coco 2014-05-21 21:54:06 http://middlemoment.wordpress.com/
  Svara
 • I vilket avsnitt är det nån gråter? Jag har ju lyssnat på alla.
  Tycker också gravidkommentaren var rolig. Fnissar för mig själv. Inte på ett hånfullt sätt utan för att det skulle se så sjukt sponstrat ut om S helt plötsligt började blogga om random mammakläder.

  Natalie 2014-05-21 20:48:20
  Svara
 • En till kommentar: Började skratta IRL när jag läste gravid-kommentaren, hade ju varit helknepigt med gravidinlägg av någon som inte är gravid eller har tankar om det

  Anna 2014-05-21 20:20:26
  Svara
 • Tror inte personen kommer se detta, men vill dela med mig ändå. Till den norska kommentaren: Förra sommaren blev jag dumpad och fick från andra håll veta att mitt ex skaffade en ny tjej väldigt strax inpå. En ljummen sommarnatt hamnade jag på en random efterfest efter en sån där riktigt bra kväll med öl i park och dans och nattbad och jag kände mig lycklig för första gången på länge. Såklart råkade personen som hade den här efterfesten bo precis mitt emot mitt ex. När jag senare släntrade hemåt vid sju på morgonen sneglade jag upp mot balkongen där jag brukade få en kopp kaffe och en nyvaken kyss varje solig morgon. Sen riktigt högg det till i magen när jag föreställde mig hur han och hans nya låg där inne tätt ihopslingrade och hur de två om ett tag skulle gå ut på balkongen och dricka kaffe efter timmar av hett morgonsex. Fy fan. Jag minns att jag spottade på marken, satte igång en arg låt och sen sparkade jag i gruset och på andra icke-ömtåliga ting hela vägen hem. Snubblandes och fyllegråtandes. En inte särskilt vacker syn med andra ord. Bilderna av hans händer över någon annans bröst, ben, mage, etc fortsatte att dyka upp ett tag framöver men det funkade ganska bra för mig att först bli arg, sen tänka: ”jaja hon är säkert inte i närheten lika bra i sängen som jag” och sen ta på mig joggingskorna och springa fort och långt.

  Nu kanske du inte känner samma ilska eftersom du skrev att det var du som gjorde slut. Men jag tror hur som helst att det är en fullt normal tanke och att det går att hitta sätt att mota bort den tanken. Hur omogna eller irrationella de sätten än må vara. Sen plötsligt en dag tänker man inte så länge, eller som Sandra skriver, man kanske tänker det men accepterar det. Lycka till <3

  Carolina 2014-05-21 20:19:22
  Svara
 • La inte alls märke till något hårpillande.

  Anna 2014-05-21 20:19:00
  Svara
 • Jag får absolut inga ENTP-vibbar av dig Sandra. Nu kanske du inte är så intresserad men jag tror, som kommentatören skrev, att du är en INFP. Jag utbildar folk i Myers Briggs på arbetsplatser och liknande och det är min analys av dig iaf efter att ha följt din blogg i flera år. Det är viktigt att svara på alla frågor och vara helt ärlig med sig själv. Ingen typ är ”bättre” än någon annan, såklart, så det spelar ingen roll vad man får för resultat.

  INFPs kan beskriva som väldigt mjuka och drömska människor. INFPn följer sitt eget ideal främst och spenderar mycket tid med huvudet bland molnen. Trots sin lite blyga natur är dom väldigt sociala och tycker om att lyssna och diskutera, ofta kring känslor och ”livet” i helhet (N-perspektiv). Idealistiska, ofta konstnärliga och hur snälla som helst, så länge deras inre principer inte ruckas på. INFPn är kreativ och visuealiserar abstrakt inom sig hur dom vill ha sin värld, men kan ibland vara sega med att komma igång (P-preferens över J). Kallas ibland ”The Dreamers”. Exempel på en fiktiv INFP är Amelie Poulain.

  ENTPs däremot älskar att provocera folk, är oerhört verbala, rättfram och kan ofta vara råa. Gränslösa, galna och klassens clown. Idésprutor med många järn i elden som gärna spelar djävulens advokat. Har ofta sjuk humor och bryr sig inte alltid om att dom sårar människor i sin ”troll”:iga framfart.

  Min analys iaf. Om du skulle vara intresserad! 🙂

  Här är en mer utförlig beskrivning av INFPs.
  http://www.16personalities.com/infp-personality

  Lena 2014-05-21 19:09:59
  Svara
 • Alltså angående stilar…………. det är tygbitar i olika färg, form och material. Om en kjol visar mer hud än en annan so WHAT?! Vi strosar ju ändå runt i bikinitoppar och korta shorts på sommaren och ingen bryr sig. Mallar och bestämmelser om vad som är rätt respektive fel är till för att suddas ut. Bort! De behövs inte mer, vi är vettigare än så. Strunta i kategoriseringar och ha på dig en rödprickig klänning en grå måndag mitt i vintern om du känner fört!

  manda 2014-05-21 18:41:58 http://juvenil.devote.se
  Svara
 • Frågade för ett tag sen, men frågor igen pga måste ha svar! Vad heter stället du och din familj bodde på i Marocko? Min familj är supersugen på att åka och stället som ni bor på verkar ju perfekt för lite större sällskap sas 🙂

  SB 2014-05-21 18:30:11
  Svara
 • Tyckte det faktiskt var lite roligt med kommentaren om du kunde visa lite gravidmode. Var det ett skämt eller är det någon som har missuppfattat dig och hela din blogg?

  Maja 2014-05-21 16:39:30 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Förstår inte alls vad folk menar med att Sandra klär sig som ett barn? Tycker hon klär sig snyggt men också ganska enligt tiden, 90talsstilen liksom.

  Klara 2014-05-21 16:28:22
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind