Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past weeks comments.


I wonder when it gets dark in Stockholm?? Because all pics look so bright and the day seems sooo long 🙂
At the moment it gets dark around 10 pm. And the sun comes up again around 3 am. I LOVE IT SO MUCH.

Jag kan inte låta bli att undra om det är så att du medvetet lägger ner mindre och mindre tid på din blogg…? Är det bara på grund av sommaren, eller funderar du på att sluta blogga nu när du har så mycket annat som händer? Hoppas inte det, jag saknar dina långa texter och fina tankar. Nu är det så mycket bilder och ”reklam” (eller vad man ska säga) för dina olika projekt… Jag saknar din gamla blogg, den var så himla grym! Puss och kram! <3
Grejen är ju den att jag lägger långt mycket mer tid på bloggen. Som i en klädkollektion eller matprogrammet etc. Det är ju större grejer som ger mervärde till bloggen på andra sätt än kanske inte bara faktiskt inlägg. Sedan har det för tillfället blivit ganska mycket intervjuer och länkar till saker jag gör, det har mycket att göra med boken som är aktuell nu. Det kommer den ju inte vara så länge till. Men du har rätt att de långa texterna har fått backa lite, men det har mer med att göra att jag har svårt att skriva just nu, när boken är ute och sånt är jag lite matt på mina egna bokstäver. Sommaren brukar också göra att jag tappar skrivlusten. Men annars försöker jag hålla igång med det ”vanliga” bloggmaterialet så att säga, som tips på filmer och böcker, vad jag har på mig, att ni får hänga med på mina upptåg och grejer jag tycker om och så. Jag brukar gå ner lite i bloggtempot under mitten av juni till mitten av augusti också för att läsarantalet sjunker rätt drastiskt då varje år. Men det är bra, ut och picknicka hörrni!

Hejsan Sandra,
Detta har egentligen inte med ditt inlägg att göra men jag undrar om din bok kommer i engelsk översättning snart? Vi tänkte läsa den med mina elever och köpa in klassuppsättningar. Vet du?
Jag har skrivit på ett avtal ganska nyligen att förlaget har fått lov att börja sälja in den utomlands. Men det krävs att ett förlag utomlands nappar på det, sedan ska den översättas och tryckas och allt vad det är. Så OM det händer lär det ju ta rätt lång tid. kram!

Sandra! Kan du uppmärksamma Tyra Sjöstedts senaste inlägg om feminism? Det är ju helt vidrigt att hon kan uttrycka sig så.
Äsch det var så tröttsamt, ålderdomligt och helt utan eftertanke att jag tycker inte det finns någon poäng att uppmärksamma. Bloggkommentarerna har skrivit om det här.

Kommer det in mer av plaggen på JC:s hemsida?????
Kjolen är slut i min storlek 🙁
I veckan kommer det påfyllning! Kanske har det redan hänt? In å spana vetja!

Hej Sandra! Jag skall om några veckor på min första riktiga festivalresa och eftersom du verkar vara ganska proffsig på sånt undrar jag om du kunde ge/har gett dina bästa festivaltips? jag har varit på stor festival förut i min hemstad i Finland men det är ju inte samma sak som att åka utomlands på camping osv. så skulle verkligen uppskatta lite hjälp. Tack i förväg! <3
Sköna skor, kläder du inte är rädd om, mycket öl, extra toapapper, våtservetter samt varma tröjor för det blir snorkallt om nätterna!

(ang Sandra&Milla i köket) Var det så att ni spelade in alla avsnitt på en och samma dag? Har för mig du sagt det någon gång. Men bytte du kläder för varje avsnitt då? 🙂
Yes vi spelade in alla avsnitt under en och en halv dag. Jag bytte kläder för varje avsnitt!


Sommar alltså, så himla bäst. Dock har jag alltid problem med skor på sommaren, vad använder du för skor som inte typ dödar dina fötter?
Lever i mina stan smith från Adidas.

Hej! Just wondering if there will be a copy of Nina’s book in English? 🙂
If it sells good they probably consider it but that usually takes some time to translate it and everything. You can ask her herself here.

Jag måste bara undra en sak, har det någon gång uppstått svartsjuka eller allmänt negativt ifrågasättande från någon av dina pojkvänner eller Joakims flickvänner angående eran nära vänskapsrelation?
För mig har det i stort sett alltid uppstått problem trots att jag bor i Stockholm och umgås med rätt genusmedvetna människor, där det trots att jag anser mig ha ärliga och kommunikativa relationer alltid har slutat med konkurrens eller misstänksamhet när jag haft vänskapsrelationer med det motsatta könet (där man ses på tu man hand och alltså inte bara i grupp).
Sorry lång mening.
Jag undrar hur du och kanske andra som läser här förhåller sig till sån misstänksamhet eller ifrågasättande?
Ja, självklart har det uppstått problem genom åren. Antingen med Joakim eller någon annan nära killkompis. Man får snacka en massa om det, förklara och försöka förstå sin pojkvän. Jag tror inte på att sätta regler som i ”du får ej hänga med den och den” utan snarare i början se till att de får träffas mycket och förhoppningsvis trivs och accepterar varandra. Svartsjuka är den farligaste saken i ett förhållande tror jag, den måste vara prio att försöka arbeta bort.

Förresten Sandra, kan du inte visa mer från din nya lägenhet?
Jo! Självklart. Det kommer allt eftersom.

Snälla Sandra, kan du inte göra en lista på saker man har ångest över men inte borde. Du skrev att du diskuterade detta med några vänner en sen kväll. Det vore superroligt om du kunde dela med dig av vad ni kom fram till.
Det handlade mycket om ålder, saker man inte hunnit med, att skaffa barn, att ha roligt mest jämt och inte ha roligt mest jämt. De vanligaste sakerna man kanske har ångest över tror jag. Vi kom inte fram till så mycket mer än att alla har ju ångest över det här, att man inte är ensam i det och att det är bäst att bara svepas med av livet och så får det lösa sig bäst det vill. ungefär så 🙂

Alltså jag hittar inte din Stockholmsguide.. jag hittar ”read my city guides” men efter det är det ju inte kategoriserat (vad jag ser), så hittar inte alls? Hjälp?
Hej! Förlåt, behöver egentligen städa lite i arkivet och bland kategorier och så sedan vi byggde om sajten. tänkte sätta igång med det i sommar. Min högst o-uppdaterade Stockholmsguide finns här.

Hej Sandra! Tycker du är superbra på att ge vettiga svar på cirka allt så kan ju lika gärna ge det en chans och be om råd här.
Jag har precis blivit tillsammans med en helt underbar kille! Det har varit vi på riktigt i kanske 2 månader. Jag tycker så galet mycket om honom och skulle aldrig göra slut pga detta men det finns en grej som gör ont i mig. Han tar studenten nu i år och har varit stressad senaste veckorna – vilket gör att han är trött hela tiden. När vi väl ses har vi självklart kul/mys etc. men jag märker att han fortfarande är stressad och inte mår 100% bra. Det är inte samma energi i honom längre… Han vet om det själv men trappar liksom inte ner. Hur ska jag hjälpa honom att gå ner i varv och bli sitt vanliga jag igen? Nu ska han jobba hela sommaren + ett år framåt så han kommer inte kunna vila upp sig helt ens nu. Det gör ont i mig att han är stressad för jag vet själv hur dåligt man kan må av det! Som sagt: vad kan jag som flickvän göra? Saknar honom ju.
Hmm vad tråkigt och dumt. Det verkar ju inte riktigt som han tar grejen på allvar. Man kan ju ha intervention – som de gör i usa. Alltså typ samla ihop hans vänner + föräldrar + du när han kommer hem och säga ”hej vi har alla samlats här för att du måste förstå på riktigt att du inte kan jobba såhär hårt”. Eller så kan du bara prata med hans kompisar/föräldrar och fråga hur de känner med det här. Tänker att om du får fler på din sida kanske han förstår? Lycka till i alla fall, har någon något mer konkret råd, skriv gärna i kommentarerna!


Hej Sandra, var har du köpt din spegel? Jätte fin! Förresten, läste ut din bok igår, älskade den!
Hej och tack så jättemycket! Spegel är från ikea.

Alltså. Konstig fråga jag vet. Men din kille har alltid så himla fina tshirtar på sig. Jag undrar lite var han hittar dom mestadels, för jag tycker det är så svårt att hitta vanliga normala tshirtar som ändå ser snygga ut;)
Såvitt jag vet köper han sina t-shirtar på COS och Weekday!

Hej Sandra, här följer en knäpp fråga. Du som gillar pasta så mycket, har du koll på om olika märken på pasta smakar olika eller finns det någon som är godare/finare som du kan rekommendera? Jag köper nämligen alltid typ butikernas egna eller barillas och tänkte om det finns något jag missat??
Ett bra tips är att kolla efter gulfärgade pastor, ju gulare = desto fler ägg i = desto godare pasta.

VAR kommer tatueringarna ifrån?? BEHÖVER!
kram
De är från FATTA! Köp dom här!

Kan inte Joakim vara sidekick i varje program? Blev en så otroligt skön balans mellan er härliga fnissighet och hans lugn
Jag håller med och funderade faktiskt på samma sak! Får kolla med Michelle & Joakim 🙂

Hvor kjøper du dine fine, hvite strømpebukser? 🙂 Synes det er så vanskelig å finne, og de jeg finner er nesten alltid beige eller off-white.
De är från Asos och heter ”winter white”. kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Gud vad jag stör mig på att folk säger att det Joakim sa var så himla genomtänkt och intelligent. Det var det inte alls. Han sa helt normala saker, men han sa dem som om de var väldans djupa. Och så måste Sandra och Michelle spela med och ba, ”åh jo och ja va smart du är Joakim”. Så som kvinnor alltid måste göra när någon man säger något mediokert. Även om de är smartare än honom. trött.

  Amanda 2014-06-18 21:01:23
  Svara
 • asså nej, jag tycker inte heller joakim behövs för att balansera upp er fnissighet!

  gillar er fnissighet. gillar att ni bara är två tjejer, två bästisar.

  joakim får gärna vara med som sidekick någon mer gång eftersom han är en nära vän till er, men tycker ni är minst lika smarta och kloka ensamma.

  tycker ni överdrev lite med hur bra tankar hans var. visst, dom var väl bra, men liksom … inte sådär OMG 🙂 ni är bra som ni är, utan en ”lugn snubbe”.

  mindy 2014-06-18 10:56:45
  Svara
 • Men alltså vart hittar man omlottkjolar (som inte är din från jc, för den vart jag vart man hittar). letar över allt men finns typ bara på AA och där vill jag inte riktigt handla. du har alltid i den stilen jag letar efter nämligen.

  sophie 2014-06-17 21:40:21
  Svara
 • Måste bara svara Matilda här i kommentarerna.

  Jag dricker så som nästintill aldrig, har aldrig provat att vare sig röka eller snusa, umgås mycket med personer som är Straight edge eller på annat sätt valt att vara nyktra men har också många vänner som väljer att dricka alkohol. När jag inte dricker är jag fantastiskt rolig/härlig/påhittig ändå!

  Jag vill bara säga KÖR DIN GREJ. De personerna som anser att en är tråkig/töntig/löjlig för att du står upp för vad du tror på borde slänga något gammalt över sig! Sådana personer behöver en inte i sin närhet. Sedan är det så som nästan alltid att en blir ifrågasatt pga. sina val men det tror jag beror på okunskap eller nyfikenhet. Jag har i alla fall alltid upplevt att människor som en möter på ett ödmjukt och trevligt sätt alltid tycker det är mer fett att en inte dricker än att de tycker en är löjlig. (och väljer en att dricka så är det ju okej också förstås)

  Har aldrig känt mig så jävla snygg som när jag dansar sönder nätterna nykter.

  Hanna 2014-06-17 21:33:53
  Svara
 • Sandra (eller någon)!
  Är det någon idé att vara kär i en kille som är min bästa vän och som jag har varit kär i sedan före vi kände varandra, som också har varit kär i mig men ändå sårat mig jäkligt hårt genom att bli ihop med en annan tjej och som vill gifta sig inom några år och skaffa barn, vilket låter som värsta mardröm för mig? Nu har han varit singel i ett halvt år och ibland stirrat mig i ögonen på det där pirriga sättet (vilket han iofs gjorde även när de två var ihop) men jag vet inte om jag kan förlåta honom alla jävla tårar och nätter som jag satte uppe och tänkte på honom och dem och oss som inte blev ”vi” när de två var ”vi” för varandra.

  Borde man förlåta att killen, samt bästa vännen, har sårat en mer än någon annan någonsin och hur mycket borde man tänka på de helt olika framtidsdrömmar (i åldern 24/25) om man tänker att man kanske ville bli ihop eftersom man ändå blir så jäkla lycklig(a) av att vara tillsammans?

  MaiHannele 2014-06-17 17:33:30
  Svara
 • sandra!
  att avvika från normen kan vara svårt, och just den här normen är också den väldigt, väldigt svår. jag har valt att inte dricka någon alkohol överhuvudtaget, och mitt val känns egentligen helt rätt för mig men samtidigt känner jag mig aningen löjlig/töntig/tråkig när jag ex. läser din blogg. det handlar inte om att din blogg puschar för alkohol eller emot (både din blogg och du som person är wonderbra) men samtidigt finns ölburken där mer ofta än sällan i dina bilder. så min lilla fråga är om jag är löjlig/töntig/tråkig för att jag väljer bort alkohol?

  matilda 2014-06-17 16:54:28
  Svara
 • Alltså förstår er tanke ni som kommenterat ovan. Dock tycker jag att det blev ännu snäppet bättre med Joakim, tyckte han hade så mycket välgenomtänkta och bra åsikter samt att han kändes som gjord för att sitta i en tv-soffa, haha. Girlpower i all ära men det innebär ju inte att man per auto bör utesluta killarna imo. Mvh

  Olivia 2014-06-17 14:21:55
  Svara
 • Til deg som sliter med at kjæresten din akkurat er ferdig med sin utdanning (tagit studenten) og virker stresset/trött:
  Min kjæreste tok sin mastergrad vårt første år vi var kjæresten og han var opptatt hele tiden og stressa. Første året etter at han var ferdig var heller ikke lett, han sleit med å få seg jobb og var mye deprimert. MEN det er HELT vanlig å ha det sånn her når man akkurat er ferdig med å studere og når man er kjærester MÅ man tåle sånne her perioder, komme seg gjennom det, støtte, støtte, støtte. Alt er ikke rosenrødt og flott hele tiden. Og det er nok NÅ han virkelig trenger din støtte. Så gi ikke opp, ha forståelse for at han har det tøft og vanskelig nå. For sånn her er livet, sånn her er det å være i et forhold. Og liker man personen nok så aksepterer man, jobber hardt og støtter.

  Hildur 2014-06-17 14:18:22
  Svara
 • Hej. Tänkte att antingen du Sandra eller någon annan smart person i kommentarsfältet skulle kunna hjälpa mig.
  Är så himla ledsen nuförtiden, mycket på grund av en snubbe. Denne snubbe har jag känt länge och under alla år har han gillat mig från och till – tyvärr har jag inte kunnat besvara hans känslor. Dock har vi alltid varit vänner och umgåtts i samma umgänge. För ett tag sedan började jag se honom i ett nytt ljus och vi började hänga lite mer. Vi fuckade upp det lite men tillsist erkände jag mina känslor – varpå han började vela. Nu, efter några veckor, beter han sig som ett svin. Beter sig som om han vill göra mig svartsjuk (känner igen beteendet sen innan). Men jag fattar inte varför? Får så himla ont i magen och är allmänt ledsen. Mycket i rädsla att han ska bli kär i någon annan.
  Hur gör en för att skita i allt och vara glad? Ge mig era bästa tips! Orkar inte ha ont i magen längre och gå runt i någon slags dimma…
  KRAM

  Sara 2014-06-17 13:26:00
  Svara
 • Jag håller med om det Hannah skrev. Förstår att det kanske är svårare för er (dig, Michelle och Joakim) att se och sätta fingret på eftersom ni är vänner med varandra och (förhoppningsvis) upplever er relation som jämställd osv osv, men för en som står utanför er relation är det SÅ skönt, befriande och uppfriskande att bara få se två tjejer snacka med varandra UTAN en killes blick.

  Emelie 2014-06-17 11:54:44
  Svara
 • god, that’s such a shame that I don’t speak Swedish, especially now when you post a lot of videos and there’s your book out there :<

  m. 2014-06-17 00:14:21
  Svara
 • Hej personen som undrar om svartsjuka! Jag är pansexuell och ihop med heterosexuell man. Jag kan alltså bli attraherad av alla människor. Men jag blir inte det, bara för att jag har en läggning som inkluderar attraktion för alla könsidentiteter. Och så är det ju för andra också – du blir ju knappast kåt på varje person av ett annat kön. Både jag och min partner har mycket nära vänner av olika könsidentiteter, och även om jag kunde känna ett sting av svartsjuka tyckte jag att det var MITT problem, vilket det är. Det går inte att begränsa sig för att partnern känner sig osäker på vad en själv vill och gör, vilket ju svartsjuka litegrann handlar om. Kraftig svartsjuka är en dealbreaker för mig, jag är ingens ägodel. Men det är också mänskligt och jättebra att prata om, så länge en inte låter det begränsa en. Lycka till och kram!

  Ellinor 2014-06-17 00:02:53
  Svara
 • Vad har du för läppstift på dig i avsnitt 4a av eran tvodd?

  Linnéa 2014-06-16 23:12:06
  Svara
 • Jag håller med Hannah här ovan! Inget ont om Joakim, men jag tycker er tvodd, samt podd är bäst som den är, med bara Sandra och Michelle. älskar den.

  Elin 2014-06-16 22:25:19
  Svara
 • Olivia: Jag läser oftast bara kriminalare eller thrillers men snubblade på en bok min kompis tipsade om och den var så förbaskat bra. Belle – löftet heter den och är skriven av Lesley Pearse. Hon skriver om starka kvinnor som överlever svåra situationer och böckerna är verkligen helt fantastiska men väldigt väldigt gripande. Antingen kan du läsa de i ordning (vilket i det här fallet blir att du får läsa boken Belle först) eller så kan du läsa de som du vill!

  Lisa m 2014-06-16 21:47:57
  Svara
 • Glömmer alltid att kommentera… Men vill säga att jag verkligen tycker om ditt matlagningsprogram och tvodden (förutom bloggen), särskilt det att ni bryter mot normerna i vad tv vanligtvis ser ut: att ni inte riktigt vet i vilken kamera ni ska titta, att du blir lite uttråkad när receptet är för långt och ärligt säger det istället för att ge ett fejkleende, och att du är lika cool muntligt som skriftligt. Kör på!

  Ellen 2014-06-16 21:35:46
  Svara
 • Killen jag är kär i har tackat ja till att gå på dejt med mig men JAG HAR INGEN ANING HUR MAN GÖR JAG HAR ALDRIG GÅTT PÅ RIKTIG DEJT INNAN???

  Kan du inte komma med tips på lite speciella dejter, inte bara det där tråkiga gå ut och äta middag?

  Dani 2014-06-16 21:29:28 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Vill någon köpa min fina jeanskjol från Sandras JC-kollektion? Jag köpte dubletter i två olika storlekar och säljer den i storlek XS (passar även S)

  Maila mig isåfall på a-larsson1 snabela live.se
  Puss!

  Emma 2014-06-16 21:24:17
  Svara
 • Hejs! Nu när du bor i Stockholm igen, tänker du uppdatera stockholmsguiden något? Känns som att du alltid hittar till så trevliga ställen!

  Klara 2014-06-16 20:50:17
  Svara
 • Hej! Ville bara säga att jag läste din FANTASTISKA bok i förra veckan. Läste ut den på en kväll med min pojkvän susandes bredvid mig. Den fick fram så himla fina känslor hos mig och plötsligt mindes jag hur det var att vara förvirrad, osäker och nykär, vilket jag var när han och jag blev tillsammans för flera år sedan. Den fick mig att känna mycket och jag insåg att det kan gå lite fram och tillbaka och hejsansvejsan med sin partner, men han är ju så jävla rätt. Vi är så jävla rätt. Och det fick du mig att komma ihåg med din bok. Så TACK! Sluta inte skriva <3 kram

  Anna 2014-06-16 20:14:34
  Svara
 • ”er fnissighet och hans lugn” im sorry men tyckte d var så fett med ett program/podd me två tjejer!! avsnittet med joakim var mysigt men ibland blev lite väl mycket fokus på honom kanske? vill inte att era kloka huvuden ska förvandlas till fniss kring en killes skämt :((
  hoppas du fattar vad jag menar, absolut inget ont mot varken joakim eller avsnittet, superbra tvodd!! <3

  Hannah 2014-06-16 20:01:11
  Svara
 • Jag älskar att läsa men jag har blivit så himla trött på kärleksböcker eftersom att det är det enda jag läser. Har du något tips på bra böcker som inte handlar om kärlek? Pyttelite eller inget? Helst inte deckare då för det gillar jag inte så mycket. MVH petig.

  Olivia 2014-06-16 19:49:27
  Svara
 • Till dig med pojkvännen som är stressad men som inte uppmärksammar det själv.

  Jag vet hur det är. För jag har också en pojkvän som gärna håller sig sysselsatt och ibland tar på sig lite för mycket. Mitt tips är att prata med honom om det. Våga visa att du är orolig för honom, säg att du märker att stressen påverkar hans sätt att vara. Räkna upp alla de saker han har för sig och berätta för honom att ingen människa han hålla på i det tempot en längre tid (om du tycker det, alltså). Fråga om han själv märkt att han varit stressad. Fråga om det finns något du kan göra. Berätta att hälsan går först, inte hur många bollar man har i luften.

  Jag vet inte riktigt vad man konkret kan göra annars… Att vara stöttande räcker kanske? För du ska inte behöva bli hans stressterapeut.

  Sen är min personliga erfarenhet att jobb är mindre stressigt än skola, för när man jobbar är man ofta helt ledig efter dagens slut (beror såklart på vilket jobb man har). När man går i skola har man alltid läxor och uppgifter och rappoter och uppsatser som ska skrivas och sidor som ska läsas – även efter dagens slut. Så kanske blir det snart mindre stressigt för honom, även om han jobbar?

  Sen är sista veckorna på gymnasiet ofta stressiga för alla + att det händer mycket runtom med studentfester samt förberedelse för bal och studentdag. Så att han har lite energi just nu kanske egentligen inte är så konstigt? Jag har sett hela klasser gå runt som zombies.

  Hursomhelst. Hoppas han får tillbaka sin energi! Kram.

  Linnéa 2014-06-16 19:26:52
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström