Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past weeks comments.

SpiceGirls5

Här kommer lite svar på kommentarer. Har inte så bra internet här så kan ha missat en del, men fråga bara igen så ska jag göra mitt bästa till nästa frågestund. kram

Hej Sandra och alla andra! Jag hade behövt lite hjälp, eller kanske snarare lite peppning, och det här känns som rätta stället att hämta hjälp från. Det handlar naturligtvis om kärleksbekymmer.
Det finns en kille som jag inte kan sluta tänka på, och jag har tänkt på honom väldigt länge nu. Och nu börjar jag liksom bli trött på att bara tänka på honom, jag vill se till att nånting faktiskt händer också. Så jag tänker att det smartaste jag kan göra är att fråga honom om han vill ses. Problemet är ju bara att det här är en så sanslöst läskig grej att göra. Jag vågar inte! Jag har skrivit ett meddelande som jag tänkt skicka till honom på fb, men jag bara stirrar och stirrar på skärmen och bara KAN INTE skicka iväg det, blir förlamad av skräck.
Så snälla snälla snälla alla ni som någon gång har vågat fråga, kan ni inte snälla berätta – hur gjorde ni? Och vad hände sen? Om jag får höra en massa gulliga kärlekshistorier om hur folk blev tokkära och levde lyckliga tillsammans så kanske jag till slut blir så modig och pepp att jag vågar fråga. Jag bara står inte ut med tanken på hur sorgligt det skulle vara om jag aldrig vågade fråga.
Som någon svarade dig, vad har du att förlora? För saken är nämligen så: de allra bästa saker är oftast de läskigaste. Våga våga våga för du har chansen att en kärlekshistoria tar sin början. Om han inte vill, ja då har du i alla fall vågat och jag lovar och svär på att den känslan är så himla skönare i kroppen än den när man inte vågade alls och ligger vaken och funderar på vad som verkligen hade kunnat hända om man tog steget. kör ba kör! Skriv hej nu nu nu

SÅ glad över att du la upp bilden på bikinin + att den är från Monki (dvs lätt att få tag på o inte för dyr), ska köpa dirr när jag kommer hem till Sverige. fast nu kom jag på – det kanske var längesen du köpte bikinin?
Nej den är ny, köpte förra veckan!

(från förra inlägget)
Måste bara rekommendera alla som läser detta inlägg att läsa boken som citatet kommer ifrån, vilket är Hjärtans Fröjd skriven av Per Nilsson. Jag vet inte om yngre ungdomar idag känner till boken men när jag gick i åttan (14 år sedan) lästes den i skolan på svenskalektionen, jag blev totalt kär i boken och hans sätt att skriva och han har skrivit massa andra ungdomsböcker som är jättebra men Hjärtans Fröjd är så fin och smärtsamt skriven om kärlek. Rekommenderas superstarkt.
Ville bara lyfta den här kommentaren pga håller med + bra tips! Älskade älskade den boken som tonåring.

Is that Elin Kling on the rice-throwing picture? (from the pictures from the wedding)
Yep!

I saw on Instagram that Ludvig’s new girlfriend was there as well. How did you cope with it? Did you greet her and then talk to other people the rest of the night? Were you comfortable? I have to face this situation as well, in August. Ugghhhh.
To be honest it wasn’t easy. It’s always hard to see your ex with the new one, I feel especially since our break-up was so brutal (at least for me), and I have only met him a few times after that. But I said hi to them in the beginning of the evening and exchanged around 4 sentences in total the rest of the night. I tried to avoid them as much as possible and hang around people I actually like. Hopefully, since they live across the ocean, I never have to meet them again.

Kan du inte göra ett frilans-inlägg? Hur man gör när man startar företag och sådär? Har precis skattat f-skattsedel för att bli frilanscopy och allt är så krångligt.
Gudars fick en hel del hjälp av min styvpappa i början och sedan skaffade jag revisor. Är USEL på siffror och annat. Men ganska säker på att både Nina Åkestam och Elsa Billgren skrivit frilansinlägg. Hade försökt googlat upp dem åt dig om jag inte haft så förbenat dåligt internet här i frankrike. Men prova lite googlingar med deras namn + frilans!

Vad har du för kamera & hur får du bilden att se så ”krispig” ut? Har precis köpt mig min första systemkamera (nikon d3200) och jag önskar verkligen att jag kunde ta så fina bilder.
Hej! Jag har en Canon Eos Rebel T3i, vet inte riktigt vad den heter i Sverige för jag köpte den i New York och de har andra namn på kamerorna i USA. Objektivet är 28 mm. Men ang den krispiga bilden (från inlägget à bientôt!) så är den fotad med en iphone och redigerad i appen VSCO cam!

Hej!
Jag satt och kikade igenom dina reseguider och kom på en sak.
Du hänger väl en del nere i Göteborg, eller i alla fall så är ju din pojkvän därifrån..?
Kan inte du göra en Göteborgsguide? 🙂
Hej! Jag har bara varit i Göteborg några gånger men Magnus sitter här bredvid mig så nu ska jag fråga om hans tre bästa tips, här kommer dom:
1. Yaki-da för fest.
2. Publik och Kino för öl.
3. Levantine för god fransk mat.

Alltså, Janelle var ju den sötaste jag har sett på lääänge. Har hon nån blogg eller så?
Hon heter janelleanne_ på instagram!

Den lilla bruden som är fotad genom fönstret ser ut som Carro Winberg. Är det hon eller någon som är ruggigt lik? (från bröllopsinlägget)
Bra spanat yes det är hon.

Sandra, I’ve notice that lots of your friends have got tattoos, and lots of them in very visible areas of their bodies (hands, arms…). When you look for a job in Sweden, do they pay much attention to the point if you have tattos, or fantasy dyed hair, piercings… etc? ‘Cause here in Spain they look so much this; I mean , nowadays it depends of your work, but normally they pay so much attention to this. For example, when I was working in a fashion shop, they wouldn’t allow me to show any tatto, or have green hair (like I’ve got now) or piercing. There are some places where, of course, this doesn’t matter at all, but I’ve noticed that outside Spain, specially in northen countries, this is not important.
And by the way, would you like to have ar tattoo? What kind, if yes?
Actually I think it depends on which fields you work in. If you are a banker or work in a fancy restaurant, piercings and tattoos maybe aren’t the best things to have, even though I feel like this is changing more and more. In the next 5 years I think at least Stockholm will be a lot more accepting, since everyone seems to have tattoos nowadays. A lot of my friends work in creative fields where they can dress, tattoo and pierce whatever they want.  I have no plans getting a tattoo but since I am turning 30 in one month and three days today I guess it’s time for 30 crisis pretty soon so I’ll never say never! 🙂

Ser jag fel eller är det där världens gulligaste lilla rivjärn? Typ miniatyr? :O (ang inlägget ”penne med kronärtskockor”)
Javisst! Finns på åhléns!

Vilka fantastiska tapeter! Är de nya och vart kommer de isåfall ifrån? (ang första bilden i à bientôt-inlägget, och ursäkta att jag inte länkar som vanligt men har så dåligt internet)
Min mamma hälsar att de är från märket Pierre Frey!

har panik i tillvaron och kanner att nu ere fan dags att sticka langt bort ett tag, reser aldrig sa jag kor pa stort och tankte dra till new york. osaker, lagbudget-flygen kanske ar samst, typ underbetalar sin personal och har keffa saten (nacksparr pa dansgolv) – nej tack! vilket bolag med direktflyg skulle du ALDRIG aka och vilket aker du helst? tacksam for motivering. puss!
Hmm alltså jag är dålig på det där för jag glömmer alltid bort! Och ibland är vissa plan nya och ibland gamla så jag tycker själv stols-situationen kan va helt olika fastän det är samma märke (ex Continental). Men! Norwegian tyckte jag iaf var superduperbra. De har nyare plan som gör att det tar en timme kortare, mer miljövänligt, tystare och mer stolsutrymme. De är ganska ofta försenade i och för sig, men själva flygupplevelsen var en av de bättre helt klart!

Sandra tycker ofta du skriver så fint och klockrent om kärlek, och jag har nu en liten fråga som snurrar i mitt huvud just nu: blir du ofta kär/förälskad sjukt snabbt i en annan människa? För jag tycker jag är en människa som vanligtvis är rätt så samlad och lugn och fokuserad, men nu, efter en helg med en kille, häng i gäng och lite hångel, så känner jag mig som ett förälskat litet förvirrat fån. Fattar inte hur det gick till, vill ur det och det känns så jävla dumt och ologiskt då jag inte känner honom särskilt väl, han bor långt bort, jag har historia med hans nära vän och jag tror inte att han är världens bästa kille.. Kan man göra något för att komma ur det? Blandar jag ihop känslor/förälskelse med attraktion och vad är egentligen skillnaden? Kram!
Ja gud jag kastar mig huvudlöst in i saker och slår huvudet i förälskelsen pang bom. Sedan är det ju oftast kört. Att blanda ihop känslor/förälskelse med attraktion handlar ju egentligen bara om att höra av sig och se om han verkar vara härlig och bra och intresserad av dig. Om inte tycker jag att det brukar tonas bort rätt fort, särskilt om man vågat kolla efter!

Halåhalå! Behöver lite urgent Stockholmtips! Har en dag på mig att gå omkring, vad ska jag göra? Sandra/någon annan?
Häng runt Nytorget! Fika på Vurma/Gildas/Ill Caffe, ta ett glas vin Urban Deli/ Nytorget 6 /Babylons uteservering, ät på Nytorget 6/Vecchia Signora/Hjördis/Sardin. Ja typ så. have fun!

Fin du är! Vad använder du för lösögonfransar? Behöver tips på några bra! Ska såklart vara långa och fina men ej överdrivna. Kram!
Jag handlar på nätet från en japanska sida. Brukar beställa multipack från märket Dollywink. Sök på bloggen på ”lösögonfransar” så borde du hitta inlägget där jag länkar till sidan (har för dåligt internet nu för att söka upp det åt dig men vet att jag gjorde ett för några år sedan).

Hej sandra! Skulle du kunna göra ett pinterest inlägg? Liksom pusha dina favorit pinnare (kanske borde skriva användare)? Liksom tipsa lite om man är ny
Gjort några stycken sådana inlägg men det var ett tag sen, kan göra ett nytt snart. Men sök på ”pinterest” i bloggens sökfunktion så borde du hitta dem. kram

vore inte det coolt, om du ändrar din header-bild pyttelite varje dag, och om massa dagar står du framlänges?
haha jo!

Hej! Jag ska till new york i sommar men känner mig så nervös över hela äta ute-momentet. Fattar inte vad det är som gäller riktigt. Måste man förboka bord lr skriva upp sig o vänta (hur funkar ens det?)? Lite löjlig grej att va nervös över men min engelska är dessutom ganska kass, ännu sämre när jag är nervös.
Hej finis! Var inte nervös över det. Amerikaner är så himla himla trevliga, och jättetålmodiga över engelskan och nervositet och sånt, lovar <3. Vissa restauranger måste man boka på och andra inte, men är du osäker tycker jag du kan ringa innan och boka om det är någon särskild restaurang du vill äta på. Om man inte kan förhandsboka brukar man skriva upp sig på en lista, och så säger de hur lång tid man behöver vänta tills man har bord. Det brukar vara ganska vanligt med runt en timme, så bered er på det. Då kan man ta en drink i baren exempelvis. Du dricksar ungefär 20-25 procent. Kolla in min New York-guide för massa härliga restaurangtips!
.

Tack förresten alla som skriver och mailar och instagrammar om Det handlar om dig. SÅ himla glad varje gång någon berättar att de tycker om den, tack för att ni gör det <33

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Till dig som funderar på att skriva på fb till killen du gillar: gör det!
  Jag träffade en kille på en fest och letade sedan upp honom på fb, skrev att det var så trevligt på festen och att jag gärna ville ses igen. Vi gick och tog en öl och nu har vi varit ihop i 2 år.

  Ett tips: Skicka en vänförfrågan när du skriver till honom, annars finns risken att ditt meddelande hamnar i hans ”other” inkorg och aldrig ser det.

  Elisabeth 2014-07-11 13:08:06
  Svara
 • tack tjejer för era svar, verkligen! ärligt och raka puckar. vill bara understryka att jag endast vill veta om killen har några känslor för mig fortfarande. jag skulle aldrig vilja eller kunna vara orsaken till att bryta ett förhållande och skulle inte heller göra något med honom så länge han är med någon. att jag skulle gå mellan dem är inte sannolikt, men om han bryter upp för att han ser att det finns något bättre mellan honom och en annan (mig) är det då fortfarande fel av mig?
  (om ja, tipsa mig gärna om trevliga, spontana killar i området ovanför göteborg)

  moa 2014-07-10 23:07:31
  Svara
 • nej herregud moa, skit i girlcode och bara kör! testa är inget problem och det är HAN som gör fel om ni skulle göra någonting (om vi nu ska vara sådana, men det ska vi inte). lev livet, testa gränserna och kör ba kör! 🙂 vi tänker för mycket på andra hela tiden, när livet är för kort för det. ibland måste man tänka på sig själv. tänk om han egentligen passar mycket bättre med dig? man kan vara olycklig i ett förhållande också och ibland behöva en spark där bak för att komma ur det.

  amanda 2014-07-10 19:55:51 http://amandahildur.blogg.se
  Svara
 • kul med frågestund!

  ls 2014-07-10 00:03:09
  Svara
 • Moa, jag måste hålla med charlotte, låt killen vara, han har ju flickvän! jobbigt och tråkigt för dig men om han var intresserad så skulle han väl vara med dig och inte henne? Jag ryser bara av tanken på personer som förstör för andra par, jag har själv vart med om en sådan situation där en tjej var efter min kille i flera år (hon är fort. det) och i slutänden är det bara sig själv man förstör för. Som sagt, en dag kanske de gör slut och då kan du testa, men har en person flick/pojkvän så får man försöka ignorera de känslorna. fokusera på annat, träffa andra spännande roliga killar, du kommer garanterat se att han inte är den enda.

  liv 2014-07-10 00:01:49
  Svara
 • Moa, jag tycker du ska ignorera dina känslor och låta den här killen vara ifred med sin tjej. Hur skulle du känna om du var i ett förhållande och en annan tjej flörtade med din pojkvän och försökte ta sig in där?
  Dom gör kanske slut en dag, men var inte personen som är anledningen till att dom gör det. Jag tror du skulle må väldigt dåligt av det.

  Charlotte 2014-07-09 14:42:04
  Svara
 • Sandra,
  vad heter den där dumping(?) resturangen i Stockholm som du älskar?

  Ella 2014-07-08 17:24:00
  Svara
 • sötis, kan inte du fixa så att att frågorna alt svaren är feta, kursiva eller dylikt? blir bara som ett enda stort kladd och lite svårt ibland att veta vart frågan slutar och svaret börjar. kram

  Vilma 2014-07-08 17:11:32
  Svara
 • Fan vilket skönt svar om ditt ex. Jag förstår dig till 100 %.

  Sofia 2014-07-08 16:36:48
  Svara
 • Ja, älskar både Kino och Publik om en ska dricka öl 🙂

  Svara
 • Hi, since you are almost 30, what skincare do you use? I don’t think I’ve seen a post on this and I’m really interested to know what creams and brands work for you…

  layla 2014-07-08 02:39:48
  Svara
 • Okej, jag skrev just ner min story och tog bort eftersom det blev så långt och invecklat att jag tappade bort mig själv… här kommer en kort version.
  Jag har känslor för en kille, som jag har historia med, men vi har aldrig varit tillsammans. Vår grej lixom rann ut i sanden och det ångrar jag så fruktansvärt mycket nu. Jag kan inte få honom ur mina tankar men jag vet inte hur jag ska agera eftersom han har en tjej. Jag vet att han tycker om mig, för vi är fortfarande vänner och den där jäkla kemin vi har alltså… Men han vet inte att jag tänker på honom, han tror nog att jag lever glatta singellivet och hånglar med massa killar varje helg. Något i mig gör att jag vill testa honom lite på någon fest, se ifall han fortfarande känner något för mig, (du vet ställa sig lite närmre när man pratar och se ifall han flyttar bakåt eller står kvar, kolla honom någon sekund längre i ögonen osv) fast han har flickvän. Den andra delen i mig säger att jag ska hålla fast vid girlcode och inte ”sabba” deras förhållande. Kanske borde jag bara ignorera mina känslor gentemot honom och leta efter en tillgänglig snubbe istället?
  Sandra jag vet inte vad jag ska ta mig till, vad tycker du? vad hade du gjort?

  moa 2014-07-08 02:09:00
  Svara
 • Jag stalkade upp en kille på instagram o Twitter o tog efter lite om o men mod till mig o frågade om vi inte skulle ta och ses. Just nu ligger jag i hans säng och vi ska flytta ihop om två månader. Gör det ba!

  Johanna 2014-07-07 23:03:49
  Svara
 • M:

  bara ett litet tillagg ang. dricksandet i new york. du behover absolut inte dricksa mer än 20%, utan snarare runt 18-20%! kom ihag att man dricksar for servicen och inte for maten. ungefar sahar brukar jag dricksa:

  exceptionellt bra = 20%
  bra men inte det dar lilla extra = 18%
  mindre bra = 15% (t ex ifall de later er vanta lange, inte fragar om ni vill ha nagot mer, ar otrevliga etc.)

  gar du pa bar kan du dricksa $1 per ol eller $2 om for en fancy cocktail.

  lycka till!

  J.

  Johanna 2014-07-07 21:55:32
  Svara
 • okej. spontanskriver här till sandra å alla läsare. måste ha råd.
  de är så att jag har gillat en kille i typ 2 månader. verkligen gillat så mkt att man sitter uppe till jättesent å chattar med honom fast man vet att man borde sova. vart fastklistrad vid mobilen för att se om han skriver å liksom vart på ett sånt sätt där man verkligen fattar att man gillar den personen extra mycket. det pirrade i magen å allt sånt, å jag har inte varit kär på jättelänge å kände verkligen att nu händer det. men sen när vi blev tillsammans så känner jag typ inget. jag gillar honom men jag är så jävla rädd att bli sårad å förstörd, då jag var deprimerad förra året. å jag fattar ingenting. han är kär i mig å jag vill verkligen men det känns som en mur/blockning inuti mig som jag inte vet hur jag får bort. han är min drömkille så fattar inte vad som är fel på mig. vill bara skrika rakt ut, för jag blir så irriterad på mig själv.

  någon som har nått råd i hur i helvete jag ska göra/tänka?

  Kram till alla å tack Sandra för en bra blogg

  Sabine 2014-07-07 21:49:44
  Svara
 • Av misstag råkade jag hamna på ditt flickr-konto. Det såg så himla organiserat och fint ut, därför undrar jag om inte du kan göra någon sorts flickr-guide?

  Jag har nämligen nyligen börjat använda tjänsten då jag blev trött på att fylla alla mina datorer till maxgränsen med bilder.
  Dock tycker jag det är lite krångligt att till exempel:
  – ta bort onödiga bilder om man importerar direkt från kameran.
  – ladda upp från flickr till tex facebook
  – redigering organisering osv

  Hur gör du? Har du orginalbilderna privata och de redigerade synliga? Vilka program redigerar du i?
  Snälla berätta dina knep! Så skönt att ha alla bilder samlade på ett och samma ställe, åtkomligt överallt så längde du är uppkopplad osv. Dock verkar mitt flickr konto bara överpackat med onödiga bilder som jag aldrig orkar gå igenom riktigt ordentligt. skulle vara så tacksam för tips.

  Claudia 2014-07-07 21:31:32
  Svara
 • Jag har en liten fråga till dig till nästa frågestund, du verkar ändå rätt så grym på sånt här med kärleksfrågor.

  Jag träffade en man 3 ganska så ytliga gånger och blev helt såld. Han tittar på mig som om jag vore den mest fascinerande varelsen han någonsin sett och jag kan inte sätta fingret på vad det är, men han är den jag vill ha och så mycket vill jag otroligt sällan ha någon.

  Problemet är bara det att jag tror att han är kär sen ett tag tillbaka i en annan tjej. Han har nämnt henne men säger att han inte kan rå för att han dras till mig mitt i allt. Och om 2 månader börjar hon plugga här men har sagt till honom att hon inte är säker på om hon vill ha ett förhållande, och det gav mig lite hopp.

  Sist vi sågs, blev vi väldigt fulla (speciellt jag) och då börjar jag babbla och diskutera om han och henne. Jag kommer inte ihåg vad jag sa, men jag kommer ihåg att jag snackade sentimentalt ett bra tag om det, och jag vet att det var alldeles för framfusigt och ärligt. Och pinsamt.

  Det värsta är att jag inte kommer ihåg vad jag sa och nu svarade han inte när jag hörde av mig och jag vet inte vad jag ska göra. Jag kan inte sluta tänka på honom och jag har gett honom helt fel bild av mig nu. Vad gör jag? Ska jag ge upp?

  Melanie 2014-07-07 21:21:02
  Svara
 • Tack snälla Sandra och Hanna för att ni lugnar mina nervösa äta ute-nerver!

  m 2014-07-07 20:40:06
  Svara
 • Du läser ju mycket så jag undrar om du vet någon (eller ett par) böcker som inte handlar om kärlek? Är bara himla trött på det just nu och vill ha coola människor som inte blir kära och sen så händer livet. Helst inte fantasy eller deckare då. Tack <3

  Olivia 2014-07-07 20:14:49
  Svara
 • Till dig som var nervös inför äta ute i new york: håller med Sandra att du inte behöver vara nervös men om det hjälper finns massor av restaurangerna här på www.opentable.com. Där kan du boka bord utan att måsta ringa om det känns jobbigt. Det är gratis och funkar super. Ett litet tips bara 🙂

  Hanna 2014-07-07 18:48:42
  Svara
 • En fråga till nästa frågestund!

  Hur gör man när man blir avundsjuk på sina vänner? Jag vet att det är fel att bli avundsjuk men ibland kan jag inte hindra det. Jag blir så himla ledsen dels för att jag är avundsjuk men också över skammen att bli avundsjuk. Det handlar oftast om framgångar eftersom jag har många vänner som också är konkurrenter i samma bransch som är ganska tuff. Jag håller alltid masken och peppar mina vänner och gratulerar till framgångar samtidigt som jag går sönder inombords för att någon annan får uppleva någon av mina drömmar.

  Helga 2014-07-07 17:45:27
  Svara
 • TYCKER ATT DU ÄR JÄTTEBÄST SANDRA!! Det känns typ som jag känner dig och jag har använt massor av dina tips om inte minst kärlek i praktiken! ALL ELOGE TILL DIG! Så GRYM

  Lisen 2014-07-07 16:21:45
  Svara
 • Man ska väl inte egentligen vara en sån person, men såg bilderna på Ludwig och hans flickvän på insta. Och jag tycker att det nog var du som mjukade upp honom och hans stil, för han ser ut som någon som vill vara en RatPack-are, men som saknar den där värmen, twinklen och gentlemannatouchen som man kan se i deras ögon. Och utan dem sakerna ser man bara kall och reserverad ut.

  H 2014-07-07 15:45:02
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand