Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vernazza, italy.

cinqueterre, italy.

Förra fredagen var vi som sagt i Italien. Cinque Terre där vi hängde består av fem byar som man kan vandra mellan, och det skulle vi alltså göra denna dag. Inte alla, men i alla fall två.

cinqueterre, italy.

Det här var jag första kvarten. ”Gud vad kul, jag köper med mig kaffe så vi kan fika på vägen”

cinqueterre, italy.

Efter en halvtimme not so much. Så svettigt och brant (men vackert och värt ändå obs).

cinqueterre, italy.

Efter en timme siktade vi staden Vernazza bakom kröken.

cinqueterre, italy.

Sluuuuuuuuuuuuuuuuuta vilken fin stad. Tänker att den måste vara på någon slags lista över en av världens vackraste platser. I alla fall gulligaste.

cinqueterre, italy.

Vi välkomnades när vi kom ner.

cinqueterre, italy.

Dödens trötta och svettiga men glada över att vara i någon slags pastelldröm.

cinqueterre, italy.

Vi gick ner till hamnen och åt skaldjurs-carbonara. Aldrig hört om en sådan rätt förut men den var helt strålande.

cinqueterre, italy.

Efteråt promenerade vi runt i staden och tittade oss omkring. Det här med att gå över berget till nästa by fanns ju inte riktigt på kartan pga benen darrade fortfarande.

cinqueterre, italy.

Så vi tog tåget hem till Monterosso och badade istället! Med en boll som vi köpte i Vernazza till Milla som hade födelsedag dagen efter.

cinqueterre, italy.

På kvällen gjorde vi oss tjusiga och gick för att äta middag. Det var fourth of july så byn var Amerika-pyntad.

cinqueterre, italy.

Jag såg ut såhär i ny klänning.

cinqueterre, italy.

Hej katten.

cinqueterre, italy.

Vi åt på ett ställe där alla stod i kö i en halvtimme för att få bord. Det såg vi som ett gott tecken. Magnus beställde bläckfisk och jag räkpasta och sedan tillbringade vi nästan hela kvällen där för gästerna runt omkring oss var pratglada amerikaner och engelsmän som ville dela med sig av sina liv. Gärna för oss.

cinqueterre, italy.

Dagen efter tog vi eftermiddagståget hem till Frankrike igen. Men det tar vi en annan gång.

.
Translation. Last Friday when me and Magnus were in Italy, we walked over the mountain from Monterosso to the pastel dream village Vernazza. We had shellfish carbonara by the ocean and then we took the train back and spent to rest of the day on the beach. In the evening we had dinner in the old town of Monterosso.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Oj, så fint!

  Amanda 2014-07-15 03:03:06 http://amandasaybass.wordpress.com
  Svara
 • Vernezza looks so so good. now I can understand why Cinque Terre is listed among the Unesco world heritage sites!!

  Deniz 2014-07-14 23:12:10 http://photostorms.blogspot.com
  Svara
 • SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ fantastiskt fina hus!

  Alexandra - illustrationer 2014-07-14 13:21:13 http://www.blogg.hejalexandra.se
  Svara
 • Kul att Italien firar 4th of July!

  Joella 2014-07-14 00:12:19 http://mytenochhemligheten.blogspot.com
  Svara
 • Alltså måste vara bland de drömmigaste ställena på jorden!

  kaneli 2014-07-13 11:31:31 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • gikk forbi dokke på stien mellom byene, var på vei mot monterosso! så sjukt vakker tur, men oj så mange trapper og så masse opp og ned. fikk berre vere i monterosso i ein times tid, vil så gjerne komme tilbake ein gong og bli litt lenger. uansett, de var veldig søte, om enn litt svette og slitne, haha.

  johanne 2014-07-13 10:57:04 http://himmelseng.mondieu.nu
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag vet inte om du redan tipsat om denna film, men tror att du eller andra här skulle gilla den! The secret life of Walter Mitty – hur fin som helst! Har skrivit en liten recension på min blogg om någon vill läsa mer, men tror hur som haver att det är din typ av film. Något att göra när du är hemma från din fina semester 🙂

  Sandra 2014-07-13 10:31:01 http://lovlilett.com
  Svara
 • Ååh måste bara tipsa om spellistan ”café francais” på Spotify, superfint, lyssna lyssna lyssna!!

  Linda 2014-07-13 03:26:38
  Svara
 • Till ANN-CHARLOTTE ; först och främst , du är medveten om dina brister gällande din Fd vän och du vet att det inte är sunt att tänka som du gör , DET är ett gott tecken . Att kunna erkänna sånt . Jag tycker dock att du bör gå i terapi. Kan va skönt att prata med någon utomstående som du inte behöver ”visa hänsyn till eller vara orolig vad den ska tänka om dig , vanligtvis när man snackar problem me vänner/familj så lindar man in det av rädsla för att såra / oroa” men en psykolog är endast där för dig , så det är första tipset .

  Sen är det andra att börja jobba på din självkänsla , och ditt självförtroende .
  Ibland hamnar man i svackor där man tror att ALLA ANDRA HAR DET BÄTTRE ÄN MIG JUST NU , men det du borde börja fokusera på är vad som gör dig glad , vad får dig att må bra ? På vilket sätt gynnar det dig att önska någon olycka ?

  Tror du behöver bearbeta och på riktigt försöka hitta det som gör dig lycklig , inte lägga fokus på hur lyckliga alla andra verkar vara .

  Ett tips till är att absolut sluta följa henne på alla sätt som finns i minst 1 månad .
  Om du efter den månaden fortfarande har samma känslor / tankar och vill henne illa , ja då behöver du verkligen hjälp , så be om hjälp ifrån början , och sluta följa Henne på en gång .

  Skriv istället ner 3 bra saker om dig själv varje kväll , och upprepa under hela månaden .
  Efter en månad har du rätt många rader som handlar om DIG och din person , istället för att ägna tiden åt att vara missunnsam/bitter .

  Vänskap rinner ibland ur sanden , folk sårar varandra , saker tar slut , men försök hålla hårt i dom du har , dom som gick – ville inte stanna kvar – så låt dom gå och lägg fokus på dom som bryr sig på riktigt . All lycka till och va rädd om dig <3

  Ps , du säger att ingen får vara lycklig utan du , men det du egentligen säger är att alla andra verkar lyckliga medan du går runt och är olycklig . Det är inte deras fel och sen dömer du ut folk genom att tänka så , för du vet inte alls vad den går igenom – alla kan gå med ett leende men du vet inte hur den KÄNNER , man kan anta men det är inte alltid sanningen . Så istället för att fokusera så mkt på omgivningen så ska du fokusera på dig själv och börja bearbeta varför du är deprimerad, vad som utlöste det , gräv i dina känslor och "häll inte vin på dom " sitt igenom dom och känn efter. Det ordnar sig <3

  Sanna 2014-07-13 00:37:30 http://www.sannaengstrom.bloggagratis.se
  Svara
 • Harju just varit där! Dock inte i juste byarna men i två av de andra. Ja, det är galet vackert men jag höll på att bli tokig på turistinvasionen som rådde. Det förtog känslan lite tycker jag.

  Cicci 2014-07-13 00:17:16
  Svara
 • Ser ju helt fantastiskt ut. Hade verkligen velat vandra där.

  linda 2014-07-12 21:49:50 http://backtomyhouse.blogg.se
  Svara
 • Lina: Jag förstår att du är ledsen och besviken men tyvärr så finns det allt för många klädkedjor som inte anpassar kläder efter olika kroppstyper. Gina Tricot gör det absolut inte ~ varenda jeans de har är endast anpassade för personer som är lika smala som deras skyltdockor och HM likaså. Det är väldigt tråkigt om JC har bestämt sig för att inte göra Sandras fina jeans i olika modeller men det är som sagt inte ovanligt. Jag är inte så lång som du är men jag har en päronformad figur med både rumpa och breda höfter och lite bredare ben än vanligt [om man nu jämför med modeller vilket man inte ska göra] och jeansprovning är det värsta jag vet för det finns ingenting som får mig att må så dåligt när jag ser hur jeans efter jeans inte passar min kropp. Men sedan fann jag Dr Denim och det är de bästa byxorna någonsin ~ så om du känner dig ledsen och nedstämd någon annan gång när du ska köpa jeans [förutom Sandras] så sikta in dig på Dr Denim. De gör dig aldrig någonsin besviken.

  Kram på dig och glöm inte att du är vacker precis som du är!

  Lisa 2014-07-12 21:39:08
  Svara
 • Jeg vil også til Italien! 😀 Dejlige billeder!

  Anna-Nathalie 2014-07-12 21:36:38 http://sweetpetroleum.bloggersdelight.dk/
  Svara
 • Cinque Terre är fantastiskt, var där första gången som 17-åring på tågluff med mamma och syster och återvände två år senare med en av mina bästa vänner. Bodde dock i Levanto bägge gångerna men vi gjorde dagsutflykter till byarna och Vernazza var min absoluta favorit! Fiskrestaurangen som ligger lite sådär hängandes på berget har supergod risotto di mare. Underbart att se dina bilder, blir nostalgisk<3

  Sara 2014-07-12 20:47:01 http://www.thelittlestoryteller.blogg.se
  Svara
 • Så hiiiimla fint! Och du får till dina bilder så himla tjusigt också!

  Svara
 • Vad gör man om man är störd mot patienter tycker du? I fall man inte kan låta bli det…

  Emma Gamlen 2014-07-12 19:23:59
  Svara
 • Hej Sandra! När vi var i Toscana förra sommaren var vi i cinque terra över dagen och vandrade då tre tjejer i tjugoårs-åldern mellan alla byarna. Vi gick till och med sista biten mellan de två sista byarna utan att inse att den var avstängd och fick avsluta allt med att vända tillbaka när det var avstängt och gå tillbaka till byn innan, så vi gick alltså mer än emellan alla byarna på mindre än en dag, då har min lillasyster som var med astma också. Visst gick det lite upp och ner och solen gassade på så man svettades en hel del. Men för en hyfsat vältränad person är det en vacker hajk, vackra byar och tid för både mysig lunch och mysiga bad och ändå hinna med alla byarna på en dag! Tänkte att det kunde vara kul för resesugna läsare att veta att det tar ungefär 1 h att gå emellan varje by! I ditt blogginlägg (som ju självklart är din upplevelse) får man uppfattningen om att byarna ligger lååååångt ifrån varandra! Kram

  E.J 2014-07-12 19:22:24
  Svara
 • Viva Italia! Underbara bilder Sandra <3

  C'est la vie - Avec Moi 2014-07-12 17:32:15 http://www.cestlavieavecmoi.com
  Svara
 • Hej E!
  Det där med ålder kan man göra till en stor grej..eller inte! Själv tycker jag oftast att det är viktigare att man är i ungefär samma fas i livet snarare än hur många år det är mellan. Åldersskillnaden blir också mindre ju äldre man blir. Tex; 18 och 28 är mer än 38 och 48 som inte är nån större skillnad. Mer samma fas liksom (oftast). Min karl tyckte också jag var för ung för honom men han ändrade sig. Det är 16 år mellan oss. Jag säger inte att det är helt okomplicerat…men är det kärlek så är det och det är viktigare än allt det andra. Jag har aldrig varit lyckligare i en relation men det handlar ju förstås inte om ålder, utan att vi passar så perfekt ihop. Lycka till !

  S 2014-07-12 15:57:24
  Svara
 • Fick ”det-finns-på-riktigt”-känsla!! SÅ sött! Måste. Dit.

  Elice 2014-07-12 15:39:38
  Svara
 • Igår provade jag jeansen du designat. Jag provade storlek 30, eftersom jag brukar ha den storleken helt enkelt. Jeansen gick inte att knäppa och jag letade efter en större storlek. Större storlek fanns ej i butiken. Kollade sedan hemsidan och kunde konstatera att storlek 30 var den största storleken.

  Jag är 175 cm lång. Jag har breda höfter och ingen platt mage. Jag är inte överviktig, men heller inte bland de smalaste. I andra storleksmått brukar jag ha en 40 eller medium. Det har tagit mig många år att bli mer nöjd än missnöjd med min kropp. Jag försöker se se dens fördelar framför nackdelar. Att acceptera att jag aldrig kommer bli pinnsmal men att både jag och min kropp är fantastiska ändå! Jag tror det kommit mycket med åldern. Jag tror dock att vi alla kan skriva under på att små storlekar och brist på större alternativ påverkar många unga kvinnor negativt då de ännu en gång inte passar in i smalhetsidelet.

  Jag tycker du är himla bra och feministisk i många avseende, och att du skrivit så peppande och bra om vikt och ätstörningar Tycker det är tråkigt att det ej kunde representeras i din kollektion. Jag läste någonstans att du försökte ta hänsyn till olika kroppstyper när du lanseras din kollektion. Hur gick detta tillväga? Hur gick dina tankar där med små storlekar och brist på variation? Hade du över huvud taget något att säga till om till JC när det kom till vilka storlekar jeansen skulle lanseras i? Hade verkligen uppskattat ett svar i ett blogginlägg eller så.

  Lina 2014-07-12 15:34:47
  Svara
 • Kloka Sandra, nu behöver jag lite råd..
  Jag har träffat världens bästa man. Vi har träffats ett par gånger och även sms:at lite däremellan. Senast vi träffades så kom det fram att även han har känslor för mig men att han tycker att jag är för ung för honom. Nu vet jag inte vad jag ska göra för jag tycker ju om honom..
  Vad har du för åsikt/råd om detta?

  E 2014-07-12 14:49:18
  Svara
 • Vad gör om man om är besatt av sin fd barndomsvän? Kan inte sluta tänka på henne…. Följa hennes liv. Helst av allt vill jag henne illa. För att jag själv ska känna mig snyggare och bättre…. Sex år har detta hållit på maniskt. Kan inte sluta. Alltid haft dåligt psyke och gått på anti depressiva. Nu är jag besatt utan slut. Ingen får vara lycklig utom bara jag…. Jag jag jag! Sex år….. Sex år av Stalking och parasiterande beteende… Vad är det för fel på mig?

  Anne Charlotte Helgesson 2014-07-12 14:06:53
  Svara
 • ALLTSÅ dör vad fin stad. Ser inte ens ut som att det är på riktigt. Måste åka dit en dag.

  Gabriella 2014-07-12 13:28:19
  Svara
 • Herregud, den byn är rena drömmen! Nästa resemål!

  lisa 2014-07-12 11:52:30
  Svara
 • Var också där för något årsedan. Helt fantastiskt! Trots värmen var det helt klart värt att vandra bland de små byarna. Vi bodde väldigt gulligt på ett hotell med småstugor som låg längsmed bergskanten med utsikt över havet, så så vackert! När jag ser dina bilder vill jag bara dit igen!

  Elin 2014-07-12 11:49:39 http://www.elinandlouise.blogspot.com
  Svara
 • ÅH det är ju bara att instämma ang. staden. Så GALET fint det ser ut! Den hamnar ju i min ”att-besöka-lista” genast ^^

  LisaMarie 2014-07-12 11:46:11 http://lisamariesvarld.blogspot.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind