Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past weeks comments. part 1.

Okej det var ju typ i början juli jag svarade på kommentarer senast, ber om ursäkt för det. Här kommer del 1, resten imorgon! <3

new home.
Till nästa frågegång: Hur lång är Magnus? Har alltid tänkt att Nina är lång, men hon ser kort ut i jämförelse med honom, så blev nyfiken. (Syftar på fotot utanför affären där ni alla shoppade.)
Han är 190 centimeter lång!

Ska flytta tillbaka till Sverige för att plugga i en liten stad efter 2 år i London. Hur gjorde du när du kom tillbaka från New York? Känner mig helt deppig och som mitt liv e över nu ungefär.
Jag drog ju direkt till Paris i tre månader för att undvika deppen plus att jag även bytte jobb. Jag blev frilans efter NYC och tycker fortfarande det är spännande och nytt. Men förstår vad du menar ändå, jag tror tricket är att planera nya saker, nya äventyr, nya idéer och nya framtidsplaner. Hålla sig sysselsatt, särskilt i början. Men kom också ihåg att bara för att du flyttar tillbaka betyder det ju inte att du kan flytta därifrån igen? Jag tänker bo i många olika roliga städer i framtiden, du med tycker jag! puss

Hallå Sandra! Har en fråga till dig. Tjafsar/bråkar du och dina vänner ofta eller är ni bra på att hålla sams? Speciellt när en festar så tenderar ju saker att ”komma upp till ytan”, alla blir ärligare osv. (i alla fall bland mina vänner, men vi är ju också lite yngre). Men även allmänt liksom, är det ofta sura miner eller är ni bra på att hålla en go stämning när ni hänger?
En av de skönaste grejer med att sluta vara tonåring är att man slutar tjafsa med sina vänner. Innan var det så jäkla mycket DRAMA hela tiden (och ja särskilt på fest). Så nej, jag tjafsar inte med mina vänner. När vi hänger är det till 99% av gångerna en toppenstämning mellan oss (med det sagt att vi inte pratar om allvarliga saker, det gör vi ofta, men vi bråkar inte med varandra). De personer som fått mig att må dåligt har jag för länge sedan klippt med. Klart det kan uppkomma nåt enstaka bråk någon gång men de reder man ut som vuxna personer. Det är en av många grejer som är så himla härlig med att bli vuxen!

kitchen.
Finns inte tallrikarna och skålarna att köpa online? Jag har letat som en tok men hittar inte…
Jovisst, här.

Sandra.
Jag och G har varit ihop i ett år. Han har alltid varit mer kär, jag alltid mer passiv. Vi bråkade mycket det sista halvåret, jag hade mycket problem med min sexdrift och jag var arg rätt så mycket. Han är australiensare. Vi bor båda två i Brisbane. Jag har bott i Brisbane i snart två år. Jag pluggar här. Innan jag träffade honom hade jag inga vänner. Alla mina vänner är hans.
När jag var borta bestämde han sig för… ett par dagar innan jag skulle komma hem till Brisbane att han ville göra slut. För mig kom det från ingenstans. Vi hade bråkat och haft problem med sexlivet visst… men brukar man inte ha en diskussion om det om det liksom ÄR SÅ ALLVARLIGT, och gör allt så svårt för oss båda – innan man ens funderar på att NÄ NU ÄR DET ÖVER. Men nej. Han berättade att han hade bestämt sig för att vi inte kunde sluta bråka och att jag inte borde förändra mig för hans skull osv. Han bestämde liksom. Nej, nu gör jag slut. Efter ett år liksom – nu gör jag slut. Jag skrev till honom, nej – det tänker jag inte låta dig göra. Så kan man ju inte göra. Man kan ju inte vara ihop ett år utan att någonsin vilja prata om problem (även om man bråkat) och liksom, bara bestämma sig för att göra slut. Så jag sa att vi pratar när jag kommer hem. Jag kom hem idag. Han drog samma sak. Att han inte vill att jag ska förändras, att han inte vill förändras – att vi bråkar så mycket (även om jag aldrig trodde det var på allvar.. men enligt honom var det väl.. på världens största). Jag menar, han är en sådan person som låter en bråka med honom. För han viker sig. Han säger aldrig ifrån. Så han bjuder nästan in för det. Till exempel, när jag blev arg sa han bara okej, förlåt. Jag har gjort fel. Argumenterade aldrig. Och nu i efterhand säger han att jag körde över honom. När egentligen 90% av våra gräl kom från att jag kände att han aldrig gjorde vad han ville, att han alltid lät sig styras av _mig_ och därefter var passiv aggressiv. När han kör mig hem och jag inte vill att han ska röra mig längre och jag är så arg att jag dör, så slänger jag ur mig ”vem är hon?”. För liksom, man gör väl inte en sån omvändning och gör slut med någon man tycks ha dyrkat om man inte hittat någon annan. Och så berättar han. Om en flicka som försökt medans jag varit borta, men som han nekat eftersom han fortfarande var ihop med mig. Och jag blir så arg. Jag frågar – ska du göra det nu då, nu när det är över på riktigt? Han svarar ja.
Vad ska man göra Sandra? När ens pojkvän sen ett år tillbaka (som man till och med har bott ihop med) försöker göra slut med en över facebook för att han börjat ”bli kär” i en annan tjej över nätet. När den här tjejen läser samma program som vi båda gör och samma kurser och har samma workshops och tutorials. När man vet att man inte har några vänner utan honom. Att allt man har tillhör honom. Att alla kommer veta att han lämnat en för hon hära. Den här tjejen. Jag vill bara dö, och att någon skickar en brevbomb till honom.
Jag bara gråter hela tiden. Jag kan inte sluta. Hur ska jag komma över detta? Vill bara åka hem igen och ge upp allt. Men det har gått så bra. Alla är så stolta. men vet inte hur jag ska fortsätta.
Se det här som din chans att skapa DITT Australien. Inte kan man väl va ihop med någon bara för att han sitter på kontakter och vänner? ”Allt man har tillhör honom” skriver du. Så vill du väl inte ha det i längden ändå? Dessutom skriver du ju att han alltid varit den som var kärast, det låter inte heller som ett nyttigt förhållande, eller något som är ultimat för dig. Om han har varit tydlig flera gånger att han inte vill vara ihop måste man acceptera. Det måste man även om det gör ont (det gör alltid ont). Ett nytt land ligger framför dig. Nya människor, nya kärlekar. Det kommer bli bra, försök att släppa honom. Se det här som din möjlighet att skapa något som bara är skräddarsytt för dig.

marrakech
dina solglasögon är ju dösnygga, var kommer de ifrån?
De är från Björn Borg! Man ser nästan aldrig på bilderna, men de är lila på ett knäppt sätt. puss.


hur tycker du salt- o pepparbehållarna? vad heter det? funkar? har kollat på dom tusen gånger i affären o velat köpa men hålen verkar lite små. kanske gör det inget?
Jo hålen är lite för små. Alltså det funkar om det är väldigt finmalt, men de hade ju mått bättre av större hål.

basil.
Älskar basilika. Men VAR har du köpt dom där gulliga vaserna?
De är ekollon-vaser från Svensk Tenn. Kostar 150 kronor styck. kram

friday in august.
Älskar förvaringslådorna.. letar för fullt och undrar vart du har hittat dem!??
De är från Ikea! Kram

Vad har du att säga till en sextonåring som ska flytta ca nästa vecka för att gå gymnasiet med massa människor som sextonåringen ej känner. +pissnervös?
Heja dig! Kommer gå strålande, om inte direkt så efter ett litet tag. puss.

way out west.
Jag undrar mest om Devis byxdress som är världsfin, vet du vart den är ifrån eller så?
A.P.C.!

Du har så himla fina bilder alltid, vad fotar du med för kamera när du festar och så där? Har du din systemkamera då? Puss!
Tack, mengud så sjukt trött på min kamera som verkligen sjunger på sista versen. Den är en Canon T3i och objektivet är 28 mm. puss!

friday.
Fråga! Vad har du för storlek i din AA tennisskirt? Den där du har i typ ljusrosa alltså.
Har medium i alla mina AA-kjolar, men just den är i small. Sålde den på bloppisen pga för liten nuförtiden. kram.

Alltså Magnus och Gustav, är det finaste någonsin?
JA! Speciellt när de springer omkring tillsammans på festivaler <3333

Hejhejhej, jag är väldigt förtjust i din pinterest, och undrar om du har tips på några pinterestsidor som är väldigt lika din bara det att de uppdateras prick varje dag eller åtminstone väldigt ofta?
Ja jag har gjort ett par sådana inlägg, sök på ”niotillfem + pinterest” så borde de komma upp. Kan göra fler! Kan göra ett i veckan vetja.


Hej! Skulle inte du kunna skriva ett utförligare inlägg – krönikastyle – om stormveckan i NY? Mer så att man har känslan att man va där med er, känslorna, tankarna, händelserna. Allt måste ju inte vara sant och man kan ju döpa om folk och så. Den krönikan som du redan skrivit om detta var mer som en berättelse, man berättar för vänner som ej var med om detta. Jag tycker att det är väldigt intressant hur människor förändras när man är med om något liknande. Just a tip!!
Hej! Jag gjorde inlägg under hela den stormveckan, som du kan hitta:
Söndag & Måndag
Tisdag & Onsdag
Torsdag & Fredag
Skrev även svar på tal till de som tyckte att jag inte borde skriva om mina egna upplevelser (eller tyckte att jag romantiserade) i slutet av detta inlägg. Det var en väldigt surrealistisk vecka och jag tror absolut att den förändrade oss. Ingen kan liksom fly en orkan, hur trygg man än känner sig i sin svenska kostym om du förstår.

Hej! Jag har en fråga om regnjackan du köpte på Petit Bateau. Jag har nämligen en likadan som jag köpte för några veckor sedan. Nu har det regnat ordentligt två gånger (skyfall verkligen) och jag tycker liksom att jag blir lite blöt igenom tyget. Bomullsfodret är lite fuktigt och kallt när jag tar av den. Har du haft samma problem? Tänker att den kanske inte är så himla vattentät utan bäst för lagom regn. Dåligt i alla fall. Får nog gå tillbaka till butiken, för en blir ju så himlans ledsen av att bli blöt.
Gå tillbaka, min läcker inte alls! kram

Men alltså, hur mysig ser inte hängmatta/kudd/läsarbilden ut?!? Har ni hyrt huset? Om ni hyrt det, var och hur? (ang Marseille)
Via airbnb.com såklart! 🙂

gagnef.
den där jenny och hennes fina gröna klänning alltså! såg den första gången när ni var på (i?) gagnef och har letat som en tok men inte hittat. N Å G O N som vet var man kan finna denna magnifika klänning? kram
Monki! Osäker på om den finns kvar dock. kram

När jag har tråkigt på jobbet så lyssnar jag om avsnitten på er podd 🙂 Läntar så tills ni börjar igen. Ni är mina idoler helt klart!
På tal om podden, är du egentligen döpt till Alexandra?!
Står de det i ditt pass liksom? Är det någon som kallar dig Alexandra? 🙂
Tycker båda namnen är fina hursom!
Puss! yes, jag är döpt till Alexandra men det står inte det i mitt pass. Jag bytte till Sandra när jag var 17, på grund av att ingen kallade mig Alexandra.

hej sandra! jag undrar hur jag kan kontaktera din kompis nina ang. hennes bok. har hon en officiel e-postadress eller sånt? tack för hjälpen!
nina.akestam@gmail.com

IMG_5476
Sandra, vilket märke kommer din vita ögonpenna ifrån? 🙂 Köpte en nyligen, men tycker inte att det vita blir lika tydligt som det ser ut att bli på dig! Puss!

Du måste ha en torr penna, en kohl-penna. Jag köpte min på Kicks!

Ska du hänga nått på Popaganda i augusti? Jag vill himla gärna de London Grammar!! (Som du tipsade om för ett tag sen!)
Jaaaa så pepp!

 

Translation. Please click ”in english” in the right frame to read.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej! Jag letar och letar efter dom små salt-och-peppar-figurerna. Vart har du varit och letat för att finna dom? KRAM!

  Amanda 2014-09-18 13:23:51 http://www.baraibland.blogspot.com
  Svara
 • Tårarna trillar fortfarande efter långa frågan. Åh hoppas att det går bra där

  Elin 2014-08-24 15:24:13 http://alfonx.blogg.se
  Svara
 • till L: innerst inne vet du svaret men du är rädd för att ta steget för att det är något ovisst. inga förhållanden är bra jämt, men ens partner ska få en att må bättre, inte så pass dåligt att man börjar ifrågasätta sig själv i sånt som fan borde vara helt självklart. jag tycker att lite flörteri är ok, men att röra någon annans hår osv är något intimt och det flesta skulle nog inte vara ok med det, liksom jag inte heller är..

  sara 2014-08-19 23:17:57 http://saraskrattar.blogspot.com
  Svara
 • L: Vet du, jag känner ett par som låter ungefär som du beskriver er två. Han är otroligt flirtig, har bland annat sagt till mig att han skulle vilja visa mig bra sex, har sovit i samma säng som jag, och jag har sett honom flirta sådär med många andra tjejer. Ändå beskriver många vänner (ahem, killkompisar) de som ett fantastiskt par. Jag har funderat fram och tillbaks hur tjejen inte kan låta bli att dumpa honom, de har varit ihop i eeeevigheter… Och till slut har jag kommit fram till att det fungerar för att hon inte tar illa vid sig alls, och för att han vet gränsen och aldrig skulle ligga/hångla med någon annan. Så det funkar och de kommer säkert leva lyckliga ihop länge. Men skillnaden här är ju att du LIDER av det! Det är inte okej att din pojkvän får dig att känna dig ful och dålig! Om du vet med dig att du aldrig kommer kunna acceptera hans beteende så finns ju tyvärr ingen lycklig framtid för er. Om ni fortsätter ihop kommer du att må ännu sämre över detta hela tiden och det låter väl inte bra? Det finns SÅ många killar där ute som aldrig skulle kunna tänka sig att flirta med andra och du förtjänar en sådan! Det som gör mig ledsnast är att din kille inte är villig att lägga av med flirtandet. Hur ansträngande är det att INTE flirta med andra jämt? Det är ingen stor uppoffring, punkt slut. Lycka till!!

  Citrin 2014-08-19 14:48:00 http://nolovestory.wordpress.com
  Svara
 • Hejsan Sandra! Jag ska lämna min lilla småstad för jag har sån himla dundertur att få flytta in till Stockholm söder… Och då måste jag fråga dig: Vart hittar jag pärl-hängen? Avspända, sköna-människor-baren? Fiket som känns som man är i någons hem? Du bör veta att jag inte känner söder alls idag (eller resten av stockholm) utan bara går på den magiska magkänslan. Kramar

  Fia 2014-08-19 10:37:54
  Svara
 • Hej Sandra! När kommer nästa podd avsnitt? Älskar eran podd så mycket har lyssnat igenom alla avsnitten flera gånger haha! Förresten, kunde inte ljudspåren av era tvoddar kunna komma upp på iTunes? Vill kunna höra på dem med även utan tillgång till internet!! Kram!

  Julia 2014-08-19 09:24:22
  Svara
 • Sandra! Jag har kollat igenom din NY-guide nu och du har ju tipsat om mestball shop. Har inte varit där själv, men på din beskrivning låter det ganska likt Meatballs som ligger i hörnet södermannagatan/kocksgatan, mittemot coop där. Så det stället kan nog vara nåt för dig om du inte testat, ett litet tips!

  M 2014-08-19 08:38:36
  Svara
 • Hej Ea, titta här:

  http://blog.maptia.com/posts/untranslatable-words-from-other-cultures

  🙂

  thesadbox 2014-08-19 07:39:42 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara
 • Hej! För ganska länge sen (tror jag, kan vara jättelänge sen och kan vara ganska nyss hehe…) postade dj ett inlägg med bilder med ord på olika språk som inte gick att översätta. På svenska var det till exempel ”mångata”. Har försökt hitta inlägget men hittar det inte. Kan du snälla snälla se om du lyckas bättre? Vill så himla gärna se dem! Kram

  Ea 2014-08-19 04:59:30
  Svara
 • tack för fint svar. var rätt full när jag skrev det och promenerade ensam ut i natten efteråt. varför blir man så självdestruktiv.

  vet inte hur jag ska sluta vara så arg och vilja krossa allt men jag ska försöka göra det här till mitt som du säger. såg dig på way out west förresten. du är så fin. kram.

  fdsflndfssd 2014-08-19 04:23:02
  Svara
 • Vill bara säga att jag stort YAY för två inlägg per dag! B Ä S T.

  yay 2014-08-19 00:26:15
  Svara
 • L!! Är du galen? Tvivla in på dig själv! Din pojkvän förtjänar verkligen inte ens att få kallas sig det, du förtjänar hundra gånger bättre, din pojkvän borde ha sina ögon bara för dig, det är det minsta du kan begära. Förlåt jag såg att du skrev att du inte ville höra att du ska göra slut, men du har pratat med honom, han tar ingen notis om det, han flirtar med allt han finner attraktivt och helt ärligt, litar du på honom? Hade det varit min kille hade jag bara undrat när det kommer att gå längre än flirtar.
  Jag blir ledsen av ditt inlägg, ALLA förtjänar en pojk/flickvän som får en att känna sig som det finaste och bästa han/hon vet – inte som nummer två. Du måste tänka på dig själv och vad som är bäst för dig.
  All lycka till dig!!

  isabella 2014-08-18 23:18:54 http://isabellahansson.blogspot.com
  Svara
 • till L
  alltså du skriver att du vill ha andra råd än att göra slut men du måste göra slut! det är inte du som för något fel och du är verkligen inte för svartsjuk. du säger att du försökt prata med honom men att det inte hjälpte. det spelar ingen roll att han är fin 92% av tiden om han inte är fin jämt. de flesta äckliga snubbar (och tjejer kanske?) är ju oftast fina men det hjälper inte!! du kommer att hitta andra som du kommer att älska mer jag lovar! en får inte låta sig själv bli trampad på sådär, det är inte värt. MEN om du vill testa en grej innan du gör slut (är nämligen säker på att det ej kommer bli bättre) så testa att göra samma sak och se hur han reagerar då. tvivlar dock på att han kommer ändra på sig. lycka till och glöm inte att du ALLTID förtjänar bättre och ta ingen skit <3

  moa 2014-08-18 23:13:45
  Svara
 • Hej! Jag ville bara säga att jag köpte din bok för några veckor sedan ”det handlar om dig”, läste ut den två gånger på en vecka pga den va så himla fantastiskt fin att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Det är en utav de bästa böckerna jag har läst och sättet du skriver på är helt underbart. ALLTSÅ är helt såld!!! Har läst dina krönikor om och om och om igen och du är så DUKTIG. Sluta aldrig nånsin skriv. Kram på dig finafina du.

  felicia 2014-08-18 23:11:56 http://feliciafransson.devote.se
  Svara
 • sandra, tror du att jag kommer träffa någon som får det att växa vårblommor kring hjärtat igen?

  lisa 2014-08-18 22:50:53
  Svara
 • men pirret som uppstod över att du svarade på frågan (den om den gröna klänningen). har varit en massa på monki pga. kompis jobbar där men inte sett någon klänning tyvärr. tack ändå gullis.

  sara 2014-08-18 22:25:23 http://saraskrattar.blogspot.com
  Svara
 • Hej! Jag skrev en fråga i början av sommaren, men den kanske föll bort så ställer den igen: läste ditt fina fina inlägg om Joakim och hur ni inte längre var vänner (alltså det gamla som du skrev när ni inte umgicks). Men nu verkar ni ju vara superbra vänner igen, så himla fint! Om du vill dela med dig vore det så fint att få veta hur det gick till, hur ni hittade tillbaka till varandra igen.

  Sara 2014-08-18 21:38:00
  Svara
 • Jag har sett så många kommentera här tidigare, be om hjälp med förvirrade tankar och kärleksbekymmer, men själv aldrig vågat. Nu kan jag dock inte hålla mig mer- jag behöver lite tips och råd. Min pojkvän är en riktig flirtis. Ser han en söt tjej går det ingen obemärkt – det liksom märks på hela hans kroppsspråk. Han har flirtat med flera av mina vänner tidigare (utdragna blickar, sitta nära, skicka små lappar, säga att de är söta, dela säten i taxin osv) och det gör så jävla ont. På senare tid har det också hänt med ”främlingar” – en söt tjej i kön till krogen som han bara MÅSTE gå fram till och prata med, berätta hur fin hon är osv – medan jag står kvar och skäms så att jag skulle kunna dö. Jag vet inte ens om jag blir ledsen längre (känner mig bara jävligt ful) men jag SKÄMS. Jag är så rädd att någon jag känner ska gå förbi och se hur han totalignorerar mig och stryker en annan tjejs hår eller viskar i hennes öra. Han använder ofta ursäkten att ”han raggar åt sina vänner”, men det är inte sant. Man raggar inte till en vän genom att gå iväg från dansgolvet med en tjej i 20 minuter, stå och skratta med henne, prata, viska, dansa, ta en drink. Det stör mig att han går iväg med mina tjejkompisar och bjuder på shots, vänder mig ryggen så fort en snygg tjej kommer förbi. Jag har aldrig känt mig genuint ful förrän sånt här började hända, nu känner jag mig som ett monster. Är jag överdrivet Svartis? Är det ok att han alltid fokuserar på mina tjejkompisar – men aldrig (ursäkta att det här låter hemskt) de som är ”tjocka” eller ”oattraktiva”? Jag vet innerst inne att jag borde göra slut, men jag kan inte. Jag älskar honom så mycket att jag går sönder och han är så fin annars, jämt. 92% av tiden är han världens finaste. Problemet är att han aldrig tar åt sig när jag berättar hur ledsen jag blir. Hur löser man det? Snälla snälla hjälp mig, på vilket annat sätt som helst än att säga att jag borde göra slut. Vad som helst som fungerar. Ursäkta världens längsta inlägg, men jag vet inte vad jag ska göra. L

  L 2014-08-18 20:49:42
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström