Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

the one I love.

Jag måste tipsa om en fantastisk film, The One I Love.

1

Filmen börjar under en parterapi-session. Sophie och Ethan är gifta och man förstår att det här inte är deras första terapimöte, snarare ett i raden av många. Deras terapeut föreslår att det kanske vore bra för dem att resa bort.
– Jag vet ett ställe ni kommer älska, alla par kommer tillbaka lyckliga, säger han.

2

Sophie och Ethan tar bilen dit bara några dagar efteråt. Det är ett vackert hus i bergen några timmar hemifrån. De lagar middag och har trevligt tillsammans första gången på länge. Efter middagen ser Sophie att husets gästhus är tänt så hon går in för att se efter. Därinne blir hon överraskad av Ethan och de tillbringar en drömkväll i gästhuset med en jäkla massa sex och rödvin.

3
Sophie går i förväg in i det stora huset för att göra sig i ordning för natten men när hon kommer in har Ethan ändå lyckats dit snabbare och ligger och sover i soffan. När hon väcker honom minns han ingenting av deras ligg&rödvinshäng. De börjar bråka och det slutar med att han går sover i gästhuset.

3

Nästa morgon när Ethan vaknar upp verkar Sophie inte vara irriterad över nattens bråk, något som Ethan inte alls känner igen hos henne. Han försöker dra ur henne varför hon inte vill prata om det, men hon byter ämne. När Ethan går därifrån irriterad över att inte få några svar, stöter han in i en fortfarande rasande Sophie i det stora huset.

4

Nu kanske ni tror att jag ger för mycket av filmen, men här är vi kanske bara 10 minuter in. Paret upptäcker att gästhuset innehåller någon slags parallell dimension. Karaktärer av de själva som är dom men ändå inte dom.
Och vad gör man när man upptäcker något sådant här? Man flyr därifrån.

5

De stannar vid en diner på vägen och försöker förstå vad de nyss har råkat ut för. Efter lite fram och tillbaka bestämmer de sig trots allt ändå för att åka tillbaka och se vad det där gästhuset kan ge deras förhållande. Kanske kan de komma ännu närmare varandra med hjälp av deras egna skuggpersoner.

6

Ja, sen kan ni bara ana vad som händer. Men mycket händer. Som man inte är beredd på.
The One I Love är en av de bästa filmer jag sett i år. Den är rolig, knäpp, tänkvärd, läskig och så sjukt spännande. Och sorglig också. Får fyra kaniner av fem.


.

-.
Translation.
The One I Love is one of the best movies I’ve seen this year. It’s about a couple who goes away for a weekend to save their marriage. They discover that the guest house of the house that they are renting is some kind of parallell dimension where copies of themselves live. They decide to explore and get to know them further. Such a weird, funny, thoughtful, sad and a bit scary movie.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • […] Årets knasigaste och kanske mest tänkvärda film. Jag tycker Sandra skriver bra om den här. […]

  Bästa filmerna 2014. | 2014-12-20 22:07:38 http://popfroken.wordpress.com/2014/12/20/basta-filmerna-2014/
  Svara
 • […] på designlovefest finst denne lille samlinga av gode råd. •  sandra tipsa om ein film eg har villa sett. • elsa tek opp noko viktig som bloggarar ofte ikkje snakkar om: kor kjipt det er å få lite […]

  awesome things on the internet. | hjartesmil 2014-09-05 11:05:13 http://hjartesmil.com/2014/09/05/awesome-things-on-the-internet-2/
  Svara
 • åh, verkar helt fantastisk. måste se omedelbart!

  elise 2014-08-29 11:40:42 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Åh, älskar mimmis idé här ovanför! Hade det inte varit helt otroligt bra om du hjälpte folk att hitta andra att diskutera med?

  Beatrice 2014-08-27 12:45:24 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Jag kom precis på en idé! Skulle vi inte kunna med din hjälp starta bokcirklar/filmcirklar/skrivcirklar? Du har säkert många läsare som är litteratur- och filmälskare och det vore ett fint sätt att träffa nya människor. Man skulle kunna göra på ungefär samma sätt som när folk sökte brevvänner på din blogg. Man skriver en kontaktannons med vilken sorts cirkel man letar efter och i vilken stad (eller om den ska vara på internetz) osv och sen får intresserade läsare svara. Det vore fint. Till exempel, personligen så skulle vilja träffa människor som vill diskutera klassiker i Malmö. Gärna över en hemlagad soppa/pasta i höstmörkret ungefär en gång i månaden.

  mimmi 2014-08-26 23:06:44
  Svara
 • Alltså den låter sjukligt bra måste jag säga. Åker upp på filmlistan direkt!

  Madde Schwedaan 2014-08-26 18:59:22 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Den vill jag se!!

  kaneli 2014-08-26 10:08:04 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Oooooh, sånne snodige filmer liker jeg! Merci!

  Synne 2014-08-26 10:06:19 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Superbra tips! Gillar verkligen mark duplass så den här måste jag ju se 🙂

  Sandra lundin 2014-08-26 06:47:18 http://atilio.blogg
  Svara
 • Här går den att se 🙂
  http://www.solarmovie.is/link/play/3228583/
  Klicka bort reklamen i det lilla krysset mitt i bilden först bara

  Lias 2014-08-26 03:47:08
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har en fråga som handlar om hjärtekross, framför allt för att du brukar svara mycket klokt på sådana. I våras var jag tillsammans med en kille, vi hade träffats i ett år men de sista två månaderna på distans. Tills han var otrogen mot mig. Jag var helt förstörd i flera månader och mår fortfarande – efter fem månader – illa av att tänka på det. Alltihop slutade mycket dåligt, han kunde inte prata om känslor och blev iskall medan jag bara grät och grät. Vi har inte sett varann sen början av april och inte pratat något alls. I veckan flyttar jag tillbaka till staden där vi båda pluggar och vi kommer dessutom bo i samma lägenhetshus, bara en våning ifrån varandra. Jag har panik inför att se honom och misstänker dessutom att han träffat en ny tjej. Även om jag mår bättre nu så vet jag inte hur jag ska kunna se honom utan att totalt bryta ihop? Och ännu värre att se honom med en annan tjej – eller flera andra tjejer. Hur ska jag göra för att ta mig igenom det så smärtfritt som möjligt? Han krossade mig och mitt självförtroende totalt och jag kan inte nånsin se mig med någon igen då jag redan innan hade extremt svårt att lita tillräckligt på att någon verkligen älskade mig. Jag förstår att det inte kommer vara jobbigt för alltid men just nu har jag så mycket ångest inför att se honom att jag helst inte vill flytta tillbaka till staden och väl där kommer jag aldrig våga lämna min lägenhet utan en kompis känns det som. Hur gör man för att släppa ångesten inför första mötet? Och inför att se honom lycklig och kär i någon annan när man själv fortfarande är olycklig till och från?

  Dumpad 2014-08-26 00:27:06
  Svara
 • Åh, den verkar heelt fantastisk. Men jag undrat också vart/hur du såg den? Hyrde du och i så fall var?

  Joline 2014-08-25 22:46:56
  Svara
 • Alltså den var ju… HELT SJUKT LÄSKIG

  Julia 2014-08-25 21:55:01 http://knitwithjulia.tumblr.com
  Svara
 • Hej, var såg du denna? Bor i UK och här finns ingen information om när den släpps =(

  Sofia - Londonbloggen 2014-08-25 19:45:18 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • Wow tack för tipset. Ska genast upp på min ”att se film lista”. <3

  Agnes 2014-08-25 19:00:43 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • åh, haha, jag tänkte precis sådär ”vänta, spoilar hon inte lite mycket nu?” men så svarade du ju på det själv. blev himla nyfiken på filmen. tack för tips!

  lovisa 2014-08-25 17:33:20 http://polichinelle.se
  Svara
 • Perfekt! Ser den ikväll när killen ska iväg och tapetsera om hos sin mamma 😀

  Emma 2014-08-25 16:34:46
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind