Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

färg.

-

Idag har jag klippt och färgat håret. Har inte gjort det sedan april så var helt klart på tiden. Ungefär tio centimeter kapades av (så skönt) och sedan bad jag om en blond färg med rödguldig ton men det kanske inte riktigt gick fram för nu är jag brunrödhårig.
Åh.
Är lite ledsen över det, trivs inte särskilt bra i bruna toner alls. En världslig sak egentligen. Men ändå. :'(

-

Men därför tänkte jag om någon av er har några tips hur man ska göra för att liksom tona ner färgen? Nu sminkar jag mig med rosa toner på ögon och kind och orangeröda:a på läppar och det blir så hårt till en mörk färg. Hur ska man tänka liksom för att få den att se någorlunda naturlig ut? Och finns det något trix för att snabbare få den lite ljusare?
PuzZ.

.
Translation. New hair color new hair cut. Not super thrilled about the color, it’s more brown that I wanted to, but I guess and hope the color will fade soon enough.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
106kommentarer
 • Ta 2 påsar askobrinsyra och shampo head and shoulder citron o en Dl vatten ta typ en halv dl shampo o blanda. O ha i håret 30 min. Fungerar bra mitt var typ grönaktigt o konstiga toner så håret blev mkt ljusare ?? värt att testa. Vill man sen få bort ännu mera så gör man det igen. Men för mig räckte 2 gånger e man blond tex tar man silvershampo efter.

  Linda 2016-07-05 13:53:59
  Svara
 • […] till frisören ungefär en gång i halvåret, så då är det lika bra att klippa av rejält. Ni kanske minns att jag inte blev så nöjd förra gången pga för mörkt. Så Gabriella blekte fram en ljusröd […]

  zigazig ah. | Niotillfem 2014-12-10 16:43:55 http://rodeo.net/niotillfem/2014/12/zigazig-ah-2/
  Svara
 • HEJ! Jag har ett supertips! Blanda c-vitamin (typ brustablett) med head’n’shoulders och ev. en gnutta diskmedel, låt verka i 10-60 min och tvätta ur. Gör så fort som möjligt så släpper det nog!

  experten 2014-09-04 16:18:45
  Svara
 • Jag säger som flera andra – du passar superbra i den där färgen! Du kanske vänjer dig? Men, om du absolut vill att det ska bli ljusare/tvättas ur snabbare så är tipset från mig som färgat håret själv i 20 år att använda produkter som inte är avsedda för färgat hår. Använd ofta och låta dem sitta i länge. Jag har själv experimenterat med att lägga i blond färg (obs, ej blekning utan färg) när mitt hår blev alldeles för mörkt och det drog ur färgen men det kan nog gå lite hursom så kanske inte att rekommendera. Schampo och inpackning för icke färgat hår är dock helt fail proof. Kram

  Linda 2014-09-03 12:20:39
  Svara
 • Hej Sandra! Synd att du inte blev nöjd, men jag som också har kopparfärgat hår har fått höra att det allt är väldigt svårt det där med just koppar. Man vet typ inte riktigt i förväg hur det kommer bli för att allas hår reagerar olika och för att det till och med kan vara olika på samma hår från gång till gång. Det kanske är där det har gått fel snarare än att frisören inte riktigt lyssnade? Ring i vilket fall dit och hitta en lösning, det är ju faktiskt väldigt tråkigt att inte vara nöjd med just hårfärgen, man känner sig så obekväm då. Kram

  Rebecca 2014-09-03 11:59:29
  Svara
 • SUPERFINT JU

  björk 2014-09-03 00:00:26
  Svara
 • Men vet du, du passar mycket bättre i den här lite mörkare röda färgen! Har länge funderat över varför du inte testat lite mörkare, du ser liksom lite ‘urtvättad’ (förlåt) ut i din vanliga färg. Nu har du helt plötsligt fått mycket mer liv och färg i hela ansiktet! Mycket, mycket snyggare och hela ditt ansikte har mer lyster! Behåll för tusan!!

  Josefine 2014-09-02 23:25:00
  Svara
 • Har inga tips för färgen men älskar engagemanget för frågan! Underbara systrar!!

  Sus 2014-09-02 23:10:15
  Svara
 • Hej Sandra! Har läst din blogg ett bra tag nu och du brukar ju alltid ha så bra svar så måste dela med mig av min fråga. Det finns en kille i min pararellklass som är det gulligaste jag har sett och under sommaren chattade vi ganska mycket (och träffades), men under sista veckan på lovet fick jag panik och visste inte vad jag ville så jag svarade på det han skrev men frågade ingenting tillbaka (och så) vilket gjorde att han drog sig tillbaka och slutade skriva, vilket är fullt förståeligt. Nu ångrar jag mig som tusan och vill verkligen lära känna honom bättre men det känns som att han har tröttnat, eller jag vet inte för ena dagen är han jättegullig och stannar kvar i skolan trots att han har slutat för att hålla mig sällskap på raster men vissa dagar är han jättekort och säger knappt hej. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra för det känns som att jag gjort bort mig totalt. Har du några bra tips? Största kramen♥

  Anna 2014-09-02 22:18:02
  Svara
 • Head&shoulders!! Tvätta med det! Ännu snabbare= H&S plus en mosad c-vitamin brustablett! Blanda ihop så det blir som en mousse -ha i håret som en hårinpackning, ju längre du har i desto mer färg tvättas ur! 🙂 //En hårfärgar-addict ✌️

  Si 2014-09-02 20:57:28
  Svara
 • Blanda lika delar blekning med schampo i blött hår när du duschar. Ha i 3-5 min och se om färgen drar ur sig. Om inte till önskad nyans, gör om och ha i det igen.

  Kram

  Alex 2014-09-02 18:38:15 http://wickedkidscantdie.blogg.se
  Svara
 • Gå tillbaka till frisören! Det har jag gjort en gång och då blev det inte ens sådär uppenbart fel! Tyckte det va jättejobbigt att ringa men frisören va jättetrevlig och förstående. Sminktips: har typ den där färgen på mitt hår och brukar ha mörkrött läppstift och lila/typ gammelrosa ögonskugga. Brukar tänka att jag passar bäst i kalla färger, så inte så mycket orange utan mer rött/rosa åt det blåa hållet! Men annars kan en ju ha vad som helst, kan vara fint när färgerna skär sig också!

  Anna 2014-09-02 16:46:17
  Svara
 • Hej Sandra!
  Mirakelkuren som räddade mig;
  Jag skulle färga mitt blonderade slingade hår i en mellanblond ton men det blev brunt… Så kan förstå känslan att inte känna sig riktigt bekväm.
  Då jag är miljövetare och har diverse ekonördar till kursare tipsade de mig om head and shoulders citron och bikarbonat (inte bakpulver!). Man blandar helt enkelt ihop en lagom mängd schampo och ca 3 tsk bikarbonat och masserar in som en inpackning, täck gärna med en plastpåse eller duschmössa för bästa resultat, och har i så länge man står ut. Bikarbonaten kan få det att klia lite men det är ingen fara. Skölj sedan i halvljummet vatten och genast har håret tappat ca 2 toner i intensitet.
  Jag gjorde två inpackningar på en vecka (med några dagars mellanrum för att låta hårbotten vila) och gick från mörkbrun till mörk mellanblond. Då det är naturliga ingredienser sliter det inte på håret som en blekning kan göra. Inpackning är också ett hett komplement då det kan dra ur extra pigment. Balsam är dock ett måste efter denna metod men då bara i topparna 🙂
  En mirakelkur helt enkelt som inte kostar många kronor.

  Jenkadoodle 2014-09-02 16:42:10
  Svara
  • Svar på Jenkadoodles kommentar.

   Hej!
   Kan den ta bort brunt färg för att jag har svart hår och jag vill ta bort det bruna och få tillbaka mitt svarta hår så jag undrar om detta metod fungerar på alla

   Malin 2017-07-13 15:44:34
   Svara
 • Men åh vad synd att du inte blev nöjd. Finaste Sandra! Ser ut som Geri Halliwell tycker jag.

  emma nilsson 2014-09-02 15:11:07 http://emmasveamatilda.blogg.se
  Svara
 • Sedan tycker jag inte heller att du ska gå tillbaka för att fixa dig hos frissan. Det dom kommer göra för att ljusa upp din färg innebär avfärgning/blekning vilket svider både för håret och i plånboken. Många frisörer känner inte till naturliga hemmaknep för att dra ur färg. Kan också tillägga att mjällshampo/c-vitamin behandlingen alltså inte färgar ditt hår på något sätt, utan endast tar bort färg.

  Mila 2014-09-02 14:43:12
  Svara
 • Det första jag gjorde när jag såg den översta bilden var att öppna munnen, andas in och säga ”oooh”. Har varit rödkopprig i håret så länge men efter massor av sol i sommar är jag så himla blond och tråkig nu. Den där färgen var ju jättejättefin Sandra!

  MEN, om du vill ljusa upp det så kör några tvättar med John Friedas blondschampoo, finns att köpa på typ Kicks. Ljusar upp jättebra! Tror det går hur bra som helst att använda det på rött hår också, då ändå rött och blont går ihop på något underligt sätt.. Dagens tips!

  Sally 2014-09-02 14:36:54
  Svara
 • Nej nej nej! Du är ju assnygg i den här färgen! Äntligen tänkte jag när jag först såg bilden hihi

  Anais 2014-09-02 14:10:04
  Svara
 • Anti-dandruff schampoo, typ Head&Shoulders, drar ut fargen rätt fort.

  Ingrid 2014-09-02 10:59:08
  Svara
 • Glömde säga – låt Vitamin C/Mjällschampoo-mixen sitta i håret minst 1 timme. Färgen kommer RASA ur ditt hår. Allting kommer bli bra!

  Mila 2014-09-02 10:41:42
  Svara
 • SANDRA! Jag var nyss hos frisören och bad om ”ljus ljus askbrun/mörkblond” men fick nästan svart hår. Nu två veckor senare har jag en ljus gyllene brun. Såhär bär man sig åt:

  Ta några brustabletter C-vitamin (och/eller askorbinsyra, som är rent C-vitamin. Finns i bakhyllan i alla affärer)
  Låt dem lösas upp i en ynklig svätt vatten så att det inte finns klumpar. Ta sedan en rejäl klutt Head & Shoulders och blanda ihop alltsammans.

  Detta recept verkligen DRAR ur färg som ingenting liknande jag sett! Och då har jag hållt på och färgat mitt hår i alla möjliga färger hur länge som helst.

  Du kan säkerligen vara tillbaka på din jordgubbsblonda nyans inom 5 tvättar.

  Balsamera väl efter tvätten, C-vitamin kan torka ut håret på vissa. Ditt hår ser dock väldigt friskt ut så du kommer nog inte ha några som helst bekymmer.

  GÖR DETTA! Det funkar till 100 %. Lovar dig!

  Mila 2014-09-02 10:36:18
  Svara
 • Exakt samma som hänt mig! Jag bad om en liknande färg som du önskade, kom därifrån med mörkt kastanjebrunt hår. Jag sa till frisören att det inte alls var vad jag hade tänkt mig, och det var heller inte i närheten av dom färgprover vi kollat på. Svaret jag fick var att hon behövde lägga i så mycket färg för att nyansen skulle bli rätt, det skulle tvättas ur och ”min önskefärg” skulle bli kvar. Så blev det inte, önskefärgen kom aldrig, jag var mörkbrun i huvudet och det enda som hände med färgen var att den mattades av så som hårfärg gör med tiden. I efterhand har jag pratat med andra frisörer som blivit helt förskräckta, när du går från frisören så ska du vara nöjd och färdig. Det är inte som att gå till läkaren, ”ät dom här tabletterna i två veckor så kommer du nog se resultat”. Hoppas det fixar sig smidigt, att inte känna sig bekväm med frisyren är faktiskt inte kul alls.

  Malin 2014-09-02 10:30:07 http://www.funkymellie.blogspot.com
  Svara
 • Hej! Som jag sag i manga kommentarer. Vanta ett litet tag. Rött gar ut jattesnabbt och kommer bli den fargen du vill tror jag. Fargen ar dock supersnygg pa dig och nu nar det ar lite höstigare perfekt. Somsagt vanta och se och anvand inpackning. Kram

  Karin 2014-09-02 10:09:43
  Svara
 • Boka genast en resa – om så en weekend! – till nåt riktigt SOLIGT ställe. Solblekning är säkraste metoden att få ur färgen ur håret. Tro mig ty jag dragit med samma problem i början på sommaren 😉

  Cykelkatten 2014-09-02 08:33:47 http://cykelkatten.se/
  Svara
 • i had this happen once before. use a clarifying shampoo. i used paul mitchell (http://www.ulta.com/ulta/browse/productDetail.jsp?productId=xlsImpprod10271160) . there is also one from fekkai.

  rachel 2014-09-02 01:33:52
  Svara
 • Om du är missnöjd tycker jag att du ska gå tillbaka till frisören och ta med och visa bilden på hur du hade tänkt dig. Lycka till med håret!

  Karolina 2014-09-02 00:13:32 http://joahi.blogg.se
  Svara
 • massor av inpackningar som får sitta i länge, precis som några har skrivit innan.

  Sedan brukar jag göra såhär när jag har färgat håret för mörkt: blanda head and shoulders (som är djuprengörande) med lite bakpulver och lite citron, kleta in i håret och låt sitta ett bra tag (gärna 1-2 timmar). Då blir jag alltid av med massor av färg!

  sofie 2014-09-02 00:01:21
  Svara
 • Färgen passade dig inte alls men det kan ju inte du hjälpa när du bad om en annan färg ~ så gå tillbaka till frisören och säg att du är missnöjd så får de rätta till det för du får absolut inte känna dig missnöjd. Jag klippte mig för några veckor sedan och min frisör klippte ordning min page och hellugg men luggen var ojämnt klippt och testarna var för långa där fram så jag ringde och klagade och de ordnade det gratis.

  Ring genast till frisören för det viktigaste är att du är nöjd till 100%!

  Lisa 2014-09-01 23:45:07
  Svara
 • MEN GUD. den där hårfärgen kan vara det bästa som hänt dig. allt blev pang bara. heja mycket eyeliner och stora guldhalsband.

  moa 2014-09-01 23:39:01
  Svara
 • Förstår känslan, och då hjälper det inte om alla andra säger att man är fin om en själv inte tycker det var rätt färg. Det blev troligen så pga att ditt hår var väldigt blekt av solen och att frisören inte riktigt tog rätt nyans. 1. Gå tillbaka och be dem fixa till, alla seriösa frisörer fixar om det inte blev som en tänkt sig – gratis. 2. Använd inte blondsprej, toning eller liknande – det kan bli hursomhelst iom att det redan är färgat. 3. Vill du inte gå tillbaka, använd dig av ett balsam eller en inpackning för tex torrt hår när du tvättar och trösta dig med att röda nyanser går ur håret fort. Lycka till!

  Milliecent 2014-09-01 23:26:08
  Svara
 • Hej!
  Jag jobbar som frisör och som frisör har man en skyldighet att fixa till det en kund stör sig på. Gå tillbaka och be dem fixa till det eller använd inpackning, om det är toning så ska det släppa ganska fort. Är det färg så släpper det inte lika lätt…

  s. 2014-09-01 23:15:40
  Svara
 • Hej Sandra,

  Farvede mit hår og endte med en kirsebærfarve. Det der hjalp var at tvätta mange gange. Don’t bleach!! Kanske få trukket farven ut professionelt.

  Selvom det kanske er lidt uvandt, så ser du mega fierce ud! Lidt som Leeloo fra the fifth element – på et bra sät 🙂

  Kram fra Danmark!

  Anna 2014-09-01 23:08:24
  Svara
 • Som en annan läsare tipsade om: BIG Shampo från Lush! Underbar doft och bra för håret, samtidig som den inte ska användas på färgat hår om man vill bevara färgen. Tycker dock du är ursnygg i nya färgen! <3

  Ida 2014-09-01 22:45:57
  Svara
 • Färgen drar ju annars fram din ögonfärg helt otroligt bra! Men jag vet tyvärr inga bra sätt att bleka håret på, om man vill behålla färg men ändå ljusa upp. Citron brukar vara en sån där grej som folk alltid pratar om annars?

  Beatrice 2014-09-01 22:21:52 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Åh, hoppas att du kommer att trivas i färgen för den var så himla fin på dig ju!!! 🙂

  Edie 2014-09-01 22:08:30
  Svara
 • Jag har mörkt brunrött hår och väldigt blek hy på vintern. För att det inte ska se så hårt ut sminkar jag mig med varma färger. Tex guldig och gyllenbrun ögonskugga och dov rosa rouge i stället för klar rosa. Tycker du är tjusig i alla fall!

  Micis 2014-09-01 22:06:31
  Svara
 • Oj, jag förstår att du känner dig lite missnöjd – faktiskt. Jag tycker du är finare i en ljusare, lättare och guldigare hårfärg. Det speglar bättre den du är; ljus, lätt och guldig!!! Den där färgen är lite för hård för dig, tycker jag. Men snart bleknar den ju och då får du tillbaks din egen mjukare och ljusare och gladare hårton. Så var inte ledsen, kram kram!

  Maria 2014-09-01 22:05:31
  Svara
 • Alltså jag har aldrig tidigare kommenterat men herregud jag tycker du är snyggare än någonsin i denna färg!! Dina färger liksom förstärks, alltså det blev sjukt snyggt tycker jag. Fast det handlar ju såklart inte om vad andra tycker utan vad man själv känner sig fin i – men lite pepp skadar ju aldrig! <3

  Jag 2014-09-01 21:55:25
  Svara
 • Jag tycker det är fint, men är du missnöjd så gå tillbaks till frissan och fråga ifall de kan göra om det gratis? Det bad jag min frisör om en gång då mitt hår blev alldeles för mörkt, och hon satte på en toning helt gratis, så blev det bättre.

  Mymlan 2014-09-01 21:54:35 http://litenmymla.papper.fi
  Svara
 • tyckte det blev dödssnyggt! är också en sån som inte vågar klaga på plats :/ :/

  elise 2014-09-01 21:38:07 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Nej men gud du är ju så extremt jävla skitsnygg, mer bombnedslagigt på ett bra sätt. Behåll det!! (Kommenterar fö aldrig fast jag läst din blogg i flera år, tråkig jag är men i vilket fall förstår du nu hur fint det är! ) puss tack för bästa bloggen

  Michaela 2014-09-01 21:20:26
  Svara
 • Du gar tillbaka till frisören och sager att du inte ar nojd! En bra frisor ar ok med det.

  Sophie 2014-09-01 21:18:59
  Svara
 • Klart du ska gå tillbaka, frisören ska göra om det gratis om du inte är nöjd! Jag har själv gått tillbaka ett par gånger och efter varje gång det blivit så har jag faktiskt bytt frisör. Men det som man oftast gör för att hålla färgen snygg är ju att använda sig av produkter som är för färgat hår, så testa att göra det. Kan även tänka mig att riktigt djuprengörande shampoo kan göra skillnad men jag har själv inte provat. John Frieda har en serie som ska ”bleka” håret och ta fram blonda toner, du kan ju kanske testa det? Min mamma hävdar att det tog bort hennes färg lite efter ett frisörbesök så det kan kanske stämma att det hjälper. Det är heller inte så dyrt så det kan ju vara värt att prova!

  Malin 2014-09-01 21:18:10 http://maulun.blogg.se
  Svara
 • Hello Geri Halliwell! :):)

  Anna 2014-09-01 21:05:39 http://anapau.devote.se
  Svara
 • Alltså den här jag länkar nedan är grym! Fick bort typ all min färg, och det är inte blekning. Helt sjukt och håret luktar svavel i några dagar efteråt (försvinner nästan när du färgar det efteråt) men är SÅ värt det! Använde den efter en misslyckad färgning för några år sedan och den tog bort flera lager med gammal färg och gav mig en toppengrund till att tona till önskad färg.

  http://www.colourb4.com

  Har blandade recensioner men fungerade toppen för mig! Räkna med en dag med knasig hårfärg då du kanske vill tvätts ur doften lite mer innan du färgar igen!

  Ska kanske tilläggas att till och med min frisör var förvånad över att det funkade:P

  Låter som reklam men det är det såklart inte! Vet bara hur tråkigt det är med fel hårfärg och det här fungerade så bra för mig!
  Finns på Åhléns!

  Ida 2014-09-01 20:59:43
  Svara
 • Tänkte verkligen också spontant på Claire Danes cirka MSCL. 🙂 Kan dock verkligen rekommendera Revlon Nutri color creme. Har iofs bara använt den för blont hur men gjorde verkligen jättemycket på bara två tvättar. Stort + är att den inte kostar så mycket heller. Kram!

  Jenn 2014-09-01 20:44:07
  Svara
 • VITAMIN C!!!

  vilde 2014-09-01 20:37:30
  Svara
 • When I went from (dyed) red back to natural blonde, I used a hair dye remover. It stripped the red out completely but made my hair a very brassy blonde. I then dyed my hair an ash toned blonde to tone down the brassy color and washed with purple shampoo. Hope this helps.

  Caroline 2014-09-01 20:27:50
  Svara
 • Denna typ av färg släpper relativt snabbt av sig själv. Den tenderar att inte hålla särskilt länge alls egentligen. Jag rekommenderar dock att du går tillbaks till frisören och förklarar vad som är fel. Är dom professionella så ska dom fixa det som du vill ha det utan kostnad. Såg att någon rekommenderat mjällschampo. Om det är head and shoulders denne syftar på så säger jag absolut inte. Det fräter sönder håret. Det är otroligt starkt, håret klarar inte det. Ett mjällschampo från frisören/apoteket rekommenderar jag inte heller om man inte har mjäll då man kan bli immun mot det. Så får man problem med mjäll i framtiden kommer det inte hjälpa. Men mitt tips om du inte vill gå tillbaka är att tvätta håret lite oftare gärna med ett volym schampo, då det öppnar håret mer än andra vilket gör att det släpper något fortare. Komplettera med en återfuktad inpackning då håret blir torrt när/om du tvättar det för ofta. Och avsluta med balsam. Använd inget färgbevarande alls. Blev lite långt här. Men det är mitt tips! / Frisören

  Sandra 2014-09-01 20:08:33
  Svara
 • I suggest that you should keep your natural color. Cause as I saw from your old pics, yor natural red hair looks so damn good. 🙂

  Deniz 2014-09-01 19:53:40 http://photostorms.blogspot.com
  Svara
 • schwarzkopf toningsshampoo är fantastiskt, finns två blonda nyanser som ljusar upp en till två nyanser. Superenkelt, skonsamt och inte alls risky eftersom det är en sådan svag och kontrollerad ”uppljusning”. Kostar ca 69 kr på Åhléns!

  Ella 2014-09-01 19:44:59
  Svara
 • schwarzkopf toningsshampoo är superbra! Finns två blonda som ljusar upp en till två nyanser (går att välja). Superenkelt, skonsamt och inte alls risky eftersom det inte blir mer än lite uppljusat

  Ella 2014-09-01 19:39:51
  Svara
 • Hej! Jag tyckte du var döfrän i den där färgen men är du inte nöjd tycker jag du ska ringa. Det får man faktiskt göra och de blir inte sura som man kan tro. Ring eller gå dit och säg att det inte blev som du tänkt och fråga dem vad du kan göra åt det, att du vill ha det ljusare. Är de bra frisörer borde de säga att de fixar det åt dig. Har gjort så flera gånger när jag inte fått det som jag bett om och de är alltid jättesnälla och fixar det oftast direkt. Våga, man blir så depp om man inte trivs i sitt hår. Puss

  Lotta 2014-09-01 19:32:58
  Svara
 • Som den frisör jag är skulle jag säga, gå tillbaka (fixa INTE hemma), be om en blondortvätt (blekning blandat med vatten och inpackning, i schamponeringen) obsobs, får ej sitta för länge, ska endast tvätta bort överflödigt pigment.
  Använd sedan en färginpackning med kalla pigment för att dämpa det lite för röda/orange. (Jag kan rekommendera Revlons ”bomb” 8.12) Den kan du sedan använda efter behov när du tycker färgen är lite för skrikig, gul eller orange. Blir svalt, naturligt, fint.
  Tror detta koncept skulle funka alla tiders (utan för mycket slitage) Lycka till!!

  Amanda 2014-09-01 19:22:25
  Svara
 • Det kommer nog bli lite mer naturligt efter några tvättar gissar jag, röda nyanser har ju en tendens att gå ur ganska snabbt! Annars: testa hårinpackning som inte är anpassat för färgat hår! Ska tydligen suga ur färgen en del. Nu kanske du inte vill ha urtvättat rödbrunt hår iofs… Men då är nog enda alternativet att helt enkelt avfärga och lägga i ny nyans!

  Du kan ju (som andra här tipsat) gå tillbaka till frisören och säga att du inte blev nöjd så gör de säkert om det, men vill inte tipsa om det själv för vet att jag själv inte hade gjort det pga konflikträdd och allmänt vill-inte-vara-i-vägen-svennig, haha.

  Shelley 2014-09-01 19:20:35 http://www.shelleymulshine.com
  Svara
 • Tänkte också på Claire Danes! Du får väl passa på att klä ut dig till Mitt så kallade liv, medans du ändå har identisk frisyr! 😉

  Fanny 2014-09-01 19:18:32
  Svara
 • underbar färg ju

  livet med Asperger och kronisk smärta 2014-09-01 19:10:51 http://domkallarmighannes.com
  Svara
 • det är såååå fint, nu är du ju ginger spice på riktigt, jag döööör! fast usch på att du inte är nöjd, den känslan känner man ju igen 🙁 <3

  Gabby 2014-09-01 19:09:03
  Svara
 • Jag har själv samma hårfärg, lite rödare, och rött är den färgen som går ur snabbast. Mitt tips är att se hur det är efter ca 2 veckor, då är den ca 3 toner ljusare redan! Kram

  Amanda 2014-09-01 19:05:15
  Svara
 • Pröva silverschampo! Om en vill, som jag, använda så naturliga och snälla saker som möjligt för djur, natur och hår så testa honung! Ja, låter knäppt och jag själv har aldrig gjort (pga är vegan), men sök på DIY hair lightener på Youtube så finns det videos att kolla in. Snällt mot håret, så att testa skadar ju inte.
  Lycka till och puss!

  S 2014-09-01 19:03:31
  Svara
 • Ring frisören och säg att du inte känner dig nöjd och bekväm nu när du kommit hem. När det har hänt mig har frisören alltid förstått och jag har fått det fixat utan kostnad 🙂

  Astrid 2014-09-01 18:58:12
  Svara
 • Min kompis använder en blandning på hårnäring, citron och matsoda för att bleka sitt mörkröda hår. Det funkar rätt så bra tycker jag. Själv brukar jag ofta färga håret i typ samma nyans som du råkade få, och det slits genast, var bara ute mycket. Tycker du passar jättebra i dendär färgen, men förstår att det kan kännas ganska ovant och obekvämt. Men som du brukar säga: Det löser sig! ;D

  sandra 2014-09-01 18:55:10 http://sastronauten.blogg.se
  Svara
 • Hej! För typ ett år sen blev mitt hår alldeles för mörkt när jag färgade det själv så efter lite googling gjorde jag såhär: köpte c-vitaminbrustablett som jag i lite vatten löste upp, blandade i lite mjällschampo och tvättade som vanligt (fast med mkt schampo). Detta gjorde jag vid två hårtvättar och håret blev flera nyanser ljusare och jag blev väldigt nöjd! klart håret slits lite av det, men inte speciellt mkt i jämförelse med blekning och andra alternativ!

  Julia 2014-09-01 18:48:22
  Svara
 • Synd att färgen inte blev som du hade tänkt dig, men jag måste säga att det blev jättefint ändå! Mitt bästa tips till att dra ut färg är en inpackning som får sitta i en längre stund. Det känns som det dränerar mitt hår på färg, på gott och ont. Det vårdar ju som tur är håret samtidigt!

  Matilda 2014-09-01 18:46:48 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Varma duschar och djuprengörande schampo, så forsvinner färgen snabbt!

  Anners är ättika är också gott, men det luktar inte så bra. 🙂

  Alexia 2014-09-01 18:46:12 http://www.alexiadahl.com
  Svara
 • Jeg hadde nesten nøyaktig samme farge som du har nå, og da jeg ville ha lysere hår igjen brukte jeg Naturigin 10.0 Platinum Blonde. Den er ganske mild, og gjorde at håret mitt bare så litt solbleket ut. Har brukt den tre ganger allerede uten å bli lyse-lyseblond igjen, så den kunne vært trygg å prøve 🙂

  Marte 2014-09-01 18:33:37
  Svara
 • Men FY BÖVELEN vad snyggt!! Funderar seriöst på att skriva ut en av bilderna och gå till frissan och säga ”såhär vill jag ha”.

  Emily 2014-09-01 18:32:14
  Svara
 • Head and shoulders ska dra färgen ut rätt bra. annars kan man prova vitamin c treatment. Jag hittade tips här: http://haircrazy.info/misc-articles/10-ways-to-remove-hair-colour/ då jag själv råkade färga håret lila (!).
  Men fin ärru! 😀

  janne 2014-09-01 18:24:27
  Svara
 • Det kanske känns lite vanskligt eftersom man inte vet hur det blir, men schwartzcopf (stavning?!) har någon hemmablekning, tror den heter ”beach blonde”. Den bleker håret helt, antar att det borde fungera även på hår som inte är blont. Men som sagt, kan ju kännas lite läbbigt kanske. Jag har dock provat (är mörkblond) och blev väldigt nöjd!

  M 2014-09-01 18:22:15
  Svara
 • Ok. Om du verkligen vill dra ut färg snabbt är detta ett foolproof knep som dessutom inte sliter så hårt på håret (och ja, jag har testat detta själv för några månader sedan när jag fick en alldeles för mörk ton hos frisören och mitt hår blev åtskilliga nyanser ljusare). Blanda ett ”skräpschampoo”, alltså sånt billigt med sls i med ett gäng krossade c-vitamintabletter. Smeta in håret, låt sitta en liten stund, skölj ur. Drar ur färg supereffektivt så låt det inte sitta i för länge för då kanske det blir ljusare än du tänkt dig.

  karin 2014-09-01 18:14:10
  Svara
 • Jeg synes du kledde det! Fint og høstlig. Men det er kjipt å ikke være fornøyd. Jeg farget håret hos frisør forrige uke, og det ble mye mørkere enn jeg ville. Så nå vasker jeg håret med billig sjampo (som er sterk), og jeg vasker det alltid to ganger. Andre tips er å være mye i sola, eller benytte sjansen til å dra i svømmehallen. Klor falmer fargen ganske mye. Mitt har blitt en del lysere etter fire dager med dobbelvask med billig sjampo! 🙂

  Stine 2014-09-01 18:10:34
  Svara
 • Förstår känslan när man blir missnöjd men måste bara säga att du passar ju jättebra i det ju! Alltså SUPERSNYGGT verkligen. Älskar dessa rostigt röda toner på hösten.

  Btw bor i New York nu. I East Village närmare bestämt och det var efter jag läst din blogg som jag bestämde mig för att göra min utbytestermin här. ÄLSKAR området. Tack för det. <3

  isa 2014-09-01 18:01:10
  Svara
 • Jag tror att våra naturliga hårfärger är väldigt lika, och jag gjorde samma misstag fast precis innan studenten. Blev jätteledsen för trivdes inte alls. Jag vet inte hur det är för dig men rött hår brukar vara svårare att färga och för mig fäster färgen inte så bra heller, så efter en månad hade det mörka försvunnit helt naturligt. Men se det som en utmaning, kanske upptäcker du något nytt! Det är det som är så spännande med livet, att saker och ting aldrig blir som man tänkt sig. Och dina ögon syns verkligen nu, fint!

  Hedvig 2014-09-01 17:59:34
  Svara
 • Hejhej! Tvätta håret och lägg i en inpackning 🙂 det drar ofta ur färgen lite. Gå och bada på badhus 😉 såna grejer som vi frisörer aldrig skulle rekommendera våra kunder direkt efter en färgning, men perfekt om man vill att det tvättas ur 🙂

  annica 2014-09-01 17:53:53
  Svara
 • alltså, förstår om du inte trivs i det, men jag tyckte du va typ DÖDSVACKER i detta! så himla himla fint.
  vet själv hur det är att bli besviken av frisörer, i våras tunnade de ut och klippte upp mitt tjocka hår så jag såg ut som rachel i vänner i flera månader. men har liksom vant mig. fördelen har varit att jag kan sätta upp håret i frisyrer och inte typ dör av värmeslag. så med den lilla monologen vill jag bara ge pepp. ibland tar det tid att vänja sig. men den nya färgen var supercool och jättefin! puss + pop

  pamela 2014-09-01 17:52:16 http://www.pamcakes.blogg.se
  Svara
 • Sandra! Använd shampoo och balsam för torrt hår, det tar ur pigmenten utan att håret ser ”konstigt” ut. På så vis borde färgen dämpas lite och bli lite mer lik din egna. Tycker du ser fin ut i din nya färg också såklart men man vet ju bäst själv vad man trivs i. Lycka till! Kram

  Cim 2014-09-01 17:50:01
  Svara
 • Ha balsaminpackning med lite citron i, det är rätt snällt. Själv hävde jag ricinolja i frisyren och den söööög ut all färg = Jag tyckte det var toppen!
  MVH, går mellan röd och blond ca tre gånger per år AKA beslutsångesten själv.

  Frida 2014-09-01 17:49:31 http://fridafunderar.blogg.se
  Svara
 • Tvätta tvätta tvätta! Hört att head and shoulder-schampo ska vara dåligt för färgat hår då det ”sliter” på färgen! Kanske inte får bort den bruna nyansen men kanske blir ljusare åtminstone. Annars – gå tillbaka till frisören! Säg att det inte var den färgen du sa att du ville ha och att de får göra nånting åt det.

  Sandra 2014-09-01 17:48:30
  Svara
 • Jag googlade och hittade tips från hamsterpaj.net, haha: http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/ungdom/klaeder_utseende/fargat-haret-morkare-an-du-tankt-dig-tips/sida_1.php

  Men tänker att man får ta tillfället i akt o använda lite andra skalor på sminkpaletten när man är lite mörkare, kan vara kul att testa andra färger medan du passar i dem kke? Blonda färger begränsar en mkt mer än mörka tycker jag. Deppa inte, du är fin! Puss!

  Jessica 2014-09-01 17:48:27
  Svara
 • Det måste väl gå att köpa någon typ av toning att ljusa upp det med? 🙂
  Jag själv är blond och brukar vilja tona ner gula toner ibland och då använder man ju silvershampoo men det kanske inte funkar på bruna toner….

  M 2014-09-01 17:47:59
  Svara
 • Har tyvärr inga bra tips men synd att du inte trivs för den där färgen är så sjukt snygg att jag dör lite, helt klart min drömfärg. Måste nästan spara bilderna för att visa en frisör någon vacker dag!

  Camilla 2014-09-01 17:45:11
  Svara
 • Gå tillbaka och säg att det inte är den färg du bad om och förväntade dig.

  Matilda 2014-09-01 17:41:33
  Svara
 • Röda toner släpper jättefort! Min frisör sa alltid att jag inte skulle tvätta de två första dagarna för färgen att sätta sig ordentligt.. Så kanske kan du göra tvärtom?
  Och jag vet att det är det värsta som finns men gå tillbaka – lovar dig att din frisör vill ha en nöjd kund.

  Sara 2014-09-01 17:41:30
  Svara
 • Gå tillbaka! Gå tillbaka till frisören och säg att du inte är nöjd! Likaväl som du kan klaga/reklamera en vara du inte är nöjd med, likaväl kan (ska!) du göra det med en tjänst. De ska antingen göra om det på dig, eller så ska du få pengarna tillbaka (konsumentlagen).

  Sofia 2014-09-01 17:38:40
  Svara
 • Det finns end serie från John Frieda (denna spray, plus shampoo och balsam) som är bra på att ljusa upp:

  http://www.johnfrieda.co.uk/ProductDetail/Hair-Care/Sheer-Blonde/Go-Blonder-Controlled-Lightening-Spray

  Och denna Jelly från L’Oreal funkar också bra:

  http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/casting-sunkiss-jelly/01-light-brown-to-dark-blonde.aspx

  Funkar på mörkblonda/ljusbruna nyanser 🙂

  Petra / A Mum Reviews 2014-09-01 17:37:13 http://amumreviews.co.uk
  Svara
 • Hej Sandra! Har aldrig vågat färga håret av den här anledningen…(heeeh)
  men jag har fått höra av inpackning ska ”dra ur” färgen. Så prova med det! Lycka till

  jessica 2014-09-01 17:34:30
  Svara
 • Tråkigt att du inte blev nöjd. Jag tycker det ser jättefint ut men det är ju du själv som ska gilla det 🙂

  Jag brukar färga håret hemma och har misslyckats miljoner gånger. Ett tips är att tvätta det direkt efter att du färgat det om du vill att färgen ska lossna. Schamponera flera gånger och använd absolut inte schampo för färgat hår som kapslar in färgen. Sen har jag hör att Head & Shoulders schampo blandat med bikarbonat drar ur hårfärg också, men det har jag inte testat själv så jag rekommenderar verkligen att googla lite på det innan du testar.

  Ja, förresten så är väl det vettigaste rådet att gå tillbaka till frisören och be dem göra om håret. Men sånt är svårt, dels pinsamt, dels kanske en inte litar på en frisör som misslyckades från första början… Oavsett, lycka till!

  Fia D 2014-09-01 17:33:57 http://ohtheawesomeness.com
  Svara
 • Du ser jätte fin ut! Jag skulle tänka väldigt naturligt men mer åt brunt/grått än röd/rosa smink. Tänk 90-tals Claire Danes! Du passar i allt, oroa dig inte 🙂
  https://www.google.com/search?q=my+so-called+life+claire+danes&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=QJEEVNyHCMi8ggShwoGgDA&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1164&bih=574

  h 2014-09-01 17:33:52
  Svara
 • Såååååå snyggt Sandra!!!
  Gillar färgen väldigt mycket, skall själv och färg och klippa min hår på lördag.

  paulina 2014-09-01 17:32:55
  Svara
 • Jag tyckte att färgen blev väldigt fin ändå, men jag förstår att det är tråkigt när man ville ha något annat. Röda toner brukar försvinna rätt så fort, tror jag, efter några duschar. Annars vet jag inget mer om hur man kan snabba på det och du kan ju försöka sminka dig i lite varmare toner kanske för att matcha. Ha det bäst!

  Patricia 2014-09-01 17:28:48 http://patricialohman.blogspot.se/
  Svara
 • Snygg färg ju!
  Brukar väl ändå vara så att färger fadear ganska snabbt, speciellt när det är rött med i. Om du tvättar håret lite oftare än vanligt bleknar det och blir inte lika hårt!!!

  Ella 2014-09-01 17:28:10
  Svara
 • Men hallå! Det är skitsnyggt. Ser ut som Geri Halliwell

  Sanna 2014-09-01 17:27:09
  Svara
 • Gå tillbaka till frisören och klaga! Låt de fixa till ditt hår som DU vill ha det! Man betalar inte för att få det helt fel!

  Jenny 2014-09-01 17:26:28
  Svara
 • men åk tillbaka till frisören och säg att du inte blev nöjd med färgen och att det är inte det du bad om, då fixar dom de ju eftersom det inte blev som du önskat 🙂

  tine 2014-09-01 17:25:21
  Svara
 • Tkr du borde gå tillbaks till frisören o säga att nej tyvärr du är verkligen inte nöjd med färgen, så dom får helt enkelt fixa till det. Kanske sliter på håret som tusan, men sen växer ju hår väldigt snabbt ändå. Min mamma gjorde så när dom råkade färga hennes hår nästan vitt, o då mörkade dom ner det lite, utan att hon ens behövde betala för det.

  Felicia 2014-09-01 17:25:06
  Svara
 • LUSH schampo Big med havssalt i skrubbar bort lite av färgen! Det är väl meningen att en ska använda det på ofärgat hår pga denna anledning. Sen ett lätt balsam (t ex LUSH Veganese) på det så sliter det inte på håret. Rött hår till dina ögon är fantastiskt fint! Du kan ju tänka på denna hårfärg som din höstfärg?

  Athena 2014-09-01 17:24:59 https://twitter.com/bittermandeln
  Svara
 • Jag förstår att det känns trist med tanke på att du inte trivs i den hårfärgen, men jag måste säga att du är ursnygg i den! Att du kör med rosa/orange smink tycker jag bara blir spännande till färgen. Annars är mitt tips att tvätta håret så snart som möjligt så färgen inte hinner sätta sig mer, och använd inte färgbevarande produkter. Röd färg går ur snabbt ändå, tycker jag! Lycka till 🙂

  Jaana 2014-09-01 17:24:25 http://jawnas.se
  Svara
 • Jag tycker att röda toner brukar gå ur snabbare än andra, så håll ut! Mina bästa tips är att tvätta håret ofta med schampo som EJ är till för färgat hår!

  Mikaela 2014-09-01 17:24:06
  Svara
 • Jeg synes du ser så fin ut! Ikke gjør noe <3

  Natalie 2014-09-01 17:23:56
  Svara
 • Hört att mjällschampo drar ut färg rätt effektivt!

  Maja 2014-09-01 17:23:54
  Svara
 • Vaaaa det är ju jääääättefint! Men förstår att du blev besviken om det inte var vad du hade tänkt dig. Men jag tycker i alla fall att det ser strålande ut!

  Flora 2014-09-01 17:22:03 http://florasblogg.se
  Svara
 • Kan du inte gå tillbaka och be dem göra om det? De flesta frisörer vill ju att man ska vara nöjd och fixar det utan extra kostnad:) Det har jag gjort när det blivit missförstånd! Men tjusig färg tycker jag!

  Kajsa 2014-09-01 17:21:21
  Svara
 • Men Sandra, det var ju sååååä megadupersupersnyggt ju! Du passade jätte bra i den färgen!!!! Det kanske inte är någon tröst när det inte känns som en själv, men var bara tvungen att säga det! Puss

  Josefine 2014-09-01 17:21:20
  Svara
 • Blev såååå fint ju!!! <3

  Hanna 2014-09-01 17:19:29 https://hannabrager.wordpress.com/
  Svara
 • Hej! Ett snabbt sätt att få färgen att tonas ned är att använda inpackning som inte är för färgat hår, gärna en billig sort länge och ofta. Lärde mig det under praktik på salong och har använt knepet många gånger sedan dess!

  Ylva 2014-09-01 17:17:32
  Svara
 • Meen, du skulle ju sagt till frisören :/ Inte okej att komma därifrån missnöjd ju. Har tyvärr inga tips men tycker du är superfin i det ändå!

  Sandra 2014-09-01 17:07:43 http://atilio.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind