Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

linguini med lammracks, timjan och buffelmozzarella.

Tillsammans med Kungsörnen har jag ju samarbetet Pastatisdag (som några av er förövrigt har läst som ”pastatis-dag” med uttalet som en slags potatispasta, jag tyckte det var väldigt roligt). Idag är det dags för det allra sista receptet. Lite ledsen över det för det har varit så roligt att komponera olika små rätter med det godaste som finns – alltså pasta.
För att tacka av lagade jag igår en extra tjusig rätt som man till exempel kan bjuda en första dejt på, när ens föräldrar kommer över eller när man har tisdagsgäster. Eller närsomhelst när man vill göra en lite lyxigare pasta egentligen.

dinner.
DU BEHÖVER (för tre personer):
Linguine (eller annan bandpasta, jag använde Kungsörnens ljusa fiber-linguine)
En liten näve pinjenötter
En vitlöksklyfta
En fjärdedels citron
Två deciliter parmesan
En äggula
En mindre knytnäve buffelmozzarella
6 rader lammracks (två var)
Färsk timjan (ungefär så mycket som på bilden)
Soja
Olivolja
Balsamvinäger
Honung

dinner.
Börja med att marinera lammracksen.

dinner.
Såhär gör man det: Skär racksen i bitar så att de blir som klubbor och lägg i en skål. Häll sedan över en skvätt honung,  en skvätt balsamvinäger, soja, olivolja och peppar. Jag har inga exakta mått utan jag bara häller över lite, men var försiktig med olivoljan och sojan. Blanda runt allt med händerna och låt stå i rumstemperatur i en halvtimme.

dinner.

Medan lammracksen marinerar till sig gör vi pastasås! Eller sås och sås, mer som en kräm. Riv två deciliter parmesan och blanda i en bunke tillsammans med en äggula, saften av en fjärdedels citron och en finhackad vitlöksklyfta. Och lite salt också.

dinner.
Hacka timjan, stek på medelvärme i en stekpanna med olivolja och salt och blanda ner i pastakrämen.

dinner.
Rosta pinjenötter (hög värme i stekpanna utan olja, rör ofta och när de får färg är de klara).
Nu är det nog också läge att sätta på en kastrull med pastavatten.

dinner.
Nu har det gått en halvtimme och lammracksen är redo att stekas. Samtidigt kan du lägga ner pastan i vattnet som kokar. Pastan borde vara klar lagom till att racksen är klara.
Lammracksen steker du i olja, först en minut på varje sida på hög värme och sedan två minuter på varje sida på medelvärme.

dinner.
När linguinin är klar häller du i den krämiga pastasåsen och cirka en matsked honung. Salta, peppra och rör om.

dinner.
Servera med strösslad färsk buffelmozzarella, pinjenötter, lammracksen och lite extra timjan för garnering.
Så himla supergott faktiskt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Ser jätte gott ut:)

    Köksblandare 2014-09-14 16:09:28 http://koksblandare.blogg.se/
    Svara
  • Varför är du inte vegetarian? Det är inte moraliskt försvarbart att äta djur. Och tänk på miljön!!!!

    Ninni 2014-09-12 15:29:05
    Svara
  • haha, läste ”lammrackarna” heeeela tiden

    Lamia K 2014-09-09 23:24:10
    Svara
  • Hej!
    Jag och min kompis funderar på att tågluffa till våren. Tänkte därför kolla om du har några tips på små, mysiga ställen i Europa som kanske inte så många känner till och är värd att åka till?

    Lisa 2014-09-09 18:52:17
    Svara
  • Själv ska jag äta palt idag. Fml

    fattiglapp 2014-09-09 18:49:45
    Svara
  • Måtte ju dö när jag såg detta. Blir att testa på direkt jag kommer hem från min lilla semester i Sverige :)

    Jenny 2014-09-09 16:20:55
    Svara
  • Alltså det slår aldrig fel. Varenda gång jag går in på din blogg är det dregelvarning. Varenda. Gång.

    Chips&Choklad 2014-09-09 13:25:32 http://chipsochchokladbloggen.blogg.se/
    Svara
  • måste bara få fråga en grej; tränar du? Isåfall; hur ofta och hur mycket? Även, hur ofta äter du godis och dylikt?

    cecilia 2014-09-09 11:29:11
    Svara
  • 😮 omnomnomnom.

    mariell. 2014-09-09 10:56:43 http://hjartesmil.com
    Svara
  • haha, vad skönt att man inte är ensam om att ha läst det som ”pastatis-dag”, fattade inte alls vad pastatis va först, haha :)

    Johanna 2014-09-09 10:46:20
    Svara
  • Inför valet borde alla se den här: http://youtu.be/vdi-Lg9pwkY

    Malin 2014-09-09 10:38:37
    Svara
  • Det låter verkligen jättegott! Och verkar inte vara så svårt heller. Ett bra tips

    Jämtlandshanna 2014-09-09 10:33:49 http://jamtlandshanna.wordpress.com
    Svara
  • Sandra en önskan till framtidigt inlägg:
    – En visning av ditt kök (när du sen har kommit mer i ordning i nya lägenheten såklart)! Jag älskar inredning och speciellt svårt tycker jag kök kan bli. Men du lagar så mycket gott och det verkar som du vet vad som alltid borde finnas. Så hur organiserar du det? Säker på att det också vill vara väldigt bildskönt för oss att se:)
    Fick idén av glaset med pinjekärnor. Så praktiskt med en liten kruka på bänken om man använder det ofta!

    S 2014-09-09 10:28:43
    Svara
  • Det låter ju supergott och ändå rätt enkelt att fixa! Väldigt bra tips.

    Jämtlandshanna 2014-09-09 10:19:28 http://jamtlandshanna.wordpress.com
    Svara
  • Ser verkligen jättegott ut!

    Svara

senaste från Creative

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Home
Andrea Brodin
Man
Kevin Triguero
Hälsa
PT-Fia
Home
Sanna Fischer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Creative
Sandra Hjort
Home
Julia K
Creative
Linn Wiberg
Creative
Flora Wiström
Creative
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Man
Viktor Frisk
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sanne Alexandra
Creative
Sara Edström
Man
Johan Hurtig
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Chrystelle Eriksberger
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Emelie Wikström
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Linn Eklund
Home
Amelia Widell