Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

first day in new york.

Min första dag i New York såg ut såhär, eller nästan första i alla fall. Kom hit på tisdagen men gick mest runt som en zombie då så det gills inte.

new york.
På onsdagen regnade det. Men det var tjugo grader ute och jag är i New York så det gjorde ingenting alls.

new york.
Jag satte mig på 11th Street Cafe som har snabbt internet och god mat, om det finns plats det vill säga. Finns bara typ sju sittplatser. Men det fanns det!

new york.
Till lunch åt jag en spenatomelett där äggulan brann orange när man skar upp omeletten. Har läst en gång att det tyder på lyckliga höns, hoppas det.

new york.
På eftermiddagen var jag trött och kollade på tisdagens Paradise Hotel. Eftersom jag såg det ensam måste jag skriva av mig om programmet här:
Får krupp på mobbningtendenserna hos Ylva och Jasse, de gör det knappt värt att kolla på programmet just nu. Så mycket högstadium och total brist att ens se lite hur de beter sig mot andra. Hejar på Saga för att hon säger vad hon tycker, är sig själv hela tiden och följer sitt hjärta. Plus att jag känner igen mig lite i hennes temperament.. Men gillar även Joakim Köhler och Calle, som är känsliga och lyssnar av människor och stämningar och jag tycker de har goda hjärtan. Kristian Täljeblad är jag kär i. Jag FÖRSÖKER att verkligen inte vara det, han är så dålig på att känna av människors personliga sfär och är så PÅ Saga på ett stundtals (eller ofta) creepy sätt. Men så fort han ler eller säger något så dör jag lite pga tycker han är så himla himla himla snygg och charmig. ://///

new york.
Gick ut och sprang en halvmil i regnet längs med Hudson River (bor i West Village).

new york.

Sedan var jag jättesvettig, däckade i sängen och kollade på onsdagens PH-avsnitt och blev SÅ ledsen i parceremonin. Grät i typ tio minuter. Herregud. Skyller på jetlag.

new york.

Avslutade dagen med ramen med vegetariska wontons i. Sedan sov jag i elva timmar.

 

Translation. First day in New York. Worked at a wifi café, took a run by the Hudson River and ate ramen in bed.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Åh mitt hjärta hoppade till för en sekund när jag såg bilden på datorskärmen för jag trodde att du skulle skriva att du tittar på serien Outlander (som är i bakgrunde bakom PH-rutan) men sen insåg jag att så inte var fallet…
  Jag ville bara skriva att Outlanderserien är kanske det topp tre bästa som hänt mig i år. Jag läste böckerna när jag var tonåring och har återkommit till dem och läst om dem år efter år, vid alla tillfällen i livet, jag har skrattat, gråtit och längtat efter att få uppleva den djupa och äkta kärlek som beskrivs i böckerna. När jag hittade den kärleken tänkte jag att äntligen, nu händer det mig, och när det tog slut två år senare skrev jag upp alla de finaste meningarna från första boken och jag hoppas fortfarande idag att jag ska hitta någon som också känner såhär för mig, som den mannen i böckerna gör för den kvinna han delar sitt liv med.
  När jag fick veta att böckerna skulle bli tv-serie skrek jag nästan rakt ut på flyget till London. Fick tårar i ögonen. Och nu har jag sett de åtta avsnitten som sänts i Sverige och du vet hur det kan vara när en bok blir film och man alltid blir besviken? Jag har inte känt ett uns av besvikelse. Jag älskar vad de har gjort av boken hittills.
  Och jag vet inte helt säkert om du skulle gilla denna serie, eller om den ens är lika bra om man inte läst boken, och jag vet att jag är totalkär och helt nördig på Outlander och kan inte kräva att någon annan ska känna samma eufori. MEN, du som gillar kärlek och vackra män, snälla, om du har tid över – ge serien en chans och se vad du tycker.
  Det var allt jag ville säga, puss hej.

  Emilie 2014-10-07 13:30:38 http://emiliejenny.blogg.se
  Svara
 • Håller med Ida – Kristian är så förebannat vidrig!

  Amanda 2014-10-04 22:51:02
  Svara
 • Jag kollar också slaviskt på PH och älskar det! Att titta med genusglasögon är ju dessutom extra gött (om än läskigt pga hur ser samhället ut egentligen?!). Men det här med Kristian – hur många såna killar finns det inte? Som är ”snälla söta nördiga killen” och därför ses som helt ofarliga men som ändå inte fattar att nej är nej. Att tjata sig till sex och hångel är vidrigt. Tycker Kristians beteende visar på ett tydligt sätt hur det präntas in i killar att om tjejen säger nej första gången, försök igen och igen och igen. Som att det skulle vara romantiskt. För tjejer vet ju inte vad de vill ha, de är irrationella och känslostyrda. Kräks. Vore intressant om du ville skriva om nåt sånt här nångång, tror många känner igen sig. Tack för himla fin blogg!!!

  Ida 2014-10-04 09:53:22
  Svara
 • Calle är min barndomsvän. Så alltså, pinsamt. Förstår mig inte på PH. Bara massa förnedrings-tv 🙁

  Julia 2014-10-03 19:35:12
  Svara
 • Men sicken tur då, signatur M, att det inte är DU utan Sandra som är tillsammans med Magnus!

  Josefine 2014-10-03 19:31:53
  Svara
 • Skulle inte tycka det kändes helt okej om min kille uttryckte att han var kär i en (riktig) person på tv.. I synnerhet inte om det var nån som kristian!

  M 2014-10-03 18:59:04
  Svara
 • HUR kan folk tycka om Kristian??? Han tjatar på saga om sex hela tiden och ger henne dåligt samvete när hon säger nej. Seriöst scenen när de ligger under tecket och msn hör henne säga nej typ tio gånger var bland det vidrigaste jag har sett. Och sen så ska han vara ”fina killen”, så jävla äckligt. Det är den vidrigaste typen av sexister, de som gömmer sig bakom att vara snälla och gulliga. Bläääääääääääää

  Alli 2014-10-03 16:03:14
  Svara
 • Bor med andra personer som kollar på Paradise. Men måste hålla med alla som säger att det är skit, för det är verkligen skit och slöseri med tid att kolla på det. När det går på TV och jag är i vardagsrummet försöker jag ibland försöka följa vad som händer i intrigerna, vem som backstabbar vem och hur de resonerar kring ”spelet”. Men det är så fruktansvärt tråkigt att jag snabbt sitter med mobilen/datorn istället. Förstår heller inte hur det kan motiveras med att man ska göra en feministisk analys när man kollar. För det första är sexismen ganska uppenbar, för det andra kommer inte ett skit förändras för att man sitter och förfasar sig över vad som händer på Paradise Hotel.

  nea 2014-10-03 11:41:55
  Svara
 • Hej!
  Ville bara skriva att sedan ditt brevvänner med en twist inlägg så är vi 41 tjejer i en gbg-grupp på Facebook som ses och fikar, festar, går på quiz, bokmässan och igår var vi några stycken på bio och såg Boyhood. Så kul att träffa nya personer att hänga med.

  Kajsa 2014-10-03 09:44:59 http://skinandscent.for.me/
  Svara
 • Vill också till New York känner jag.

  Svara
 • haha what! Saga är ju hur elak och jobbig som helst. Ett riktigt svin mot kristian är vad hon är och hon ljuger ju för allt och alla för att själv komma vidare i tävlingen..

  sandra 2014-10-03 09:26:19
  Svara
 • Håller med Lilija här ovanför någonstans om Outlander! Kolla,kolla!
  Sen låtsas jag inte om att du är i NY, okej? 😉

  Carina 2014-10-03 08:15:34
  Svara
 • jag finner det så intressant att du gillar saga så mkt. gillar att hon som kvinna styr och ställer men där slutar min objektiva fondness av henne. hur har ni samma temperament, please explain! gud så intressant 🙂

  cam 2014-10-03 08:01:04
  Svara
 • Om det här att vara feminist och titta på Paradise Hotel (nu talar jag såklart inte för Sandra, men såhär tänker jag): Jag tycker inte det finns någon motsättning i att vara både feminist och PH-tittare. Snarare är det väl ett perfekt program att titta på med genusglasögonen på, för det är typ ett mikrokosmos av patriarkala strukturer som en kan analysera: tjejer som slutshameas (fastän en kille har legat med typ lika många/fler), kille med Nice Guy-syndrom som inte tar ett nej, killar som inte törs vara öppna med känslor för tjejer pga manlighet, killar som håller på sin töntiga bro code, tjej som får skulden för att en kille är ett svin. Sen är det klart att programmet kan befästa normer om en tittar på det utan genusglasögon, men för mig är det ett bra sätt att bli påmind om att den feministiska kampen är långt ifrån över. Min högsta dröm är att tjejerna ska bilda par med varandra, skicka ut killarna och ba leva i ett feministiskt kollektiv i Mexiko i all evighet.

  Anna 2014-10-02 23:43:22
  Svara
 • Elin: Googla vpn, det spelar ingen roll hur de blockar saker geografiskt, det är bara att surfa genom en server i det land vars program du vill se. Finns gratisprogram för det.

  Apropå äggulorna: Njae, det är inte så enkelt. Ja, gulorna blir gulare om hönsen äter bra foder, går de ute och pickar mycket i naturen så får de jättefina gulor. MEN det går också att ordna med tillskott i fodret/annat foder till vanliga plågade höns som bor supertrångt i små små burar. Så färgen är inte att lita på, man måste kolla varifrån äggen kommer. Och det är garanterat så att är det det minsta schysstare mot hönorna så skryter de med det på förpackningen, det missar man inte.

  hanna 2014-10-02 23:21:38
  Svara
 • Hur tittar du på PH när du är i USA? Har hittat en sida där det går, men alltid minst en dag efter att det har sänts – då tv3play har börjat med att det bara går att se inom Sverige. Har du hittat ett lurigt knep runt det??
  SÅ glad att du är i NY, ser så fram emot att leva där ett tag genom dig 🙂 puss!

  elin 2014-10-02 23:00:20 http://elinsparis.spotlife.se
  Svara
 • Sofia: Jag såg på Paradise Hotel när jag var tonåring också men nu ser jag ingen som helst underhållning i det och jag har lite svårt att förstå hur vuxna kvinnor tycker det är roligt att följa. För mig är det ren nedvärdering och kränkning av alla dess slag.

  Lisa 2014-10-02 22:25:24
  Svara
 • Ah your photos are so delightful – and the Hudson River looks amazing.

  I don’t have any TV shows that get me super excited right now 🙁

  x

  Jacquie 2014-10-02 22:18:27 http://jacquie-otag.blogspot.co.uk
  Svara
 • Oh jag grät också igår när jag kollade på ph.Tyckte så synd om Joakim, han såg så sårad ut i parcermonin

  katja 2014-10-02 22:06:32
  Svara
 • Regn och igenkänningsdagar. Sova i elva timmar låter rätt så befriande det med. Du får även en vanlig dag i NY att se ut som en dag att bli kär i 🙂

  Caro 2014-10-02 21:58:48 http://innanefterat.blogg.se/
  Svara
 • tror att gulan också kan bli gulare om hönan äter majs! men kanske minns fel.

  ps smail är min favo i ph pga så snygg <3

  xyz 2014-10-02 21:37:54
  Svara
 • :O på Hudsom River-bilden

  Sandra 2014-10-02 21:35:54 http://sandrajm.blogg.se
  Svara
 • Åhh chit vad nice du verkar ha det. Blir så avis när jag ser regn molnen svepa in över NY. Känns som taget ur en film. Hoppas du får det fortsatt underbart!

  Agnes 2014-10-02 21:07:24 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Älskar Saga och Kristian. Mina favoriter. Dock hade Kristian varit en ännu mer favorit om han inte hade varit så på!

  emma 2014-10-02 21:01:10 http://www.emmaeriksson.me/blog
  Svara
 • Hej Sandra! Här kommer en fråga till dina svar på kommentar-inlägg:

  Det är nämligen så att jag typ är på ”g” med en kille. Jag tänker på honom typ hela tiden och vill att han ska smsa, men jag kan liksom inte komma underfund med om det är för att jag gillar honom eller bars gillar själva uppmärksamheten? Sen är jag så jävla rädd. Jag vet att alla säger att man ska köra på och våga satsa, men alltså vad kan han se i mig? Han kan ju få i princip vem han vill? Och jag vet inte vad han vill ha ut av mig heller, är det bara sex eller är det något mer? Jag vet att du inte har svaret på dessa frågor men skulle bara behöva lite pepp från någon med mer erfarenhet. Hur vågar man tro på sig själv??? Fan det svåraste som finns… Undrar också om du tycker att det alltid är killen som bör ta första steget? Det är ju så himla kul när han gör det men jag antar att man kanske ska bjuda tillbaka? Och! Tycker du är man måste starta sms-konversationen varannan gång, är det för på att skriva flera gånger i rad, eller hur ska man göra??

  Louise 2014-10-02 19:47:34
  Svara
 • Åh gud vad jag håller med dig om PH. På ett sätt är det här bästa säsongen hittills pga händer mycket och gillar (nästan) alla deltagare. Men vissa grejer är bedrövliga, som mobbingtendenserna. Arg på det. Hur som helst. Älskar att vara PH-addicted ! Mån/tis/onsd är numera mina favvodagar.

  Emma 2014-10-02 19:20:55
  Svara
 • Ser ju ut som en härlig dag, trots regnet 🙂

  Har du sett serien Outlander (som är i bakgrunden till PH på din datorskärm)? Jag har iofs bara sett de första 3-4 avsnitten men gillar den tokmycket hittills 🙂 Tips tips!

  LILIJA 2014-10-02 19:10:41 http://lilija.com
  Svara
 • VILL HA DIN SPORTBH vart har du köpt den?????

  Linnea 2014-10-02 18:48:52
  Svara
 • Åh, hur hönan mår syns både på hennes kam och på äggulan, ju rödare kam och ju mer orange gula desto bättre mår hon! Typ frigående höns som får lulla runt i en trädgård och picka fritt har mörkröda kammar och, som du skriver, eldiga gulor. Och när en mår bra är det lättare att vara glad, det gäller nog även höns. Blir så lycklig av att tänka på en glad höna <3

  Ellen 2014-10-02 18:45:54 http://ellenlindahl.tumblr.com
  Svara
 • Alltså ÅH New York, SÅ avis. Måste bara säga att det var så väldigt befriande att se att det här som var en helt vanlig dag i ditt liv (förutom det faktum att du är i världens bästa stad såklart). Svårt att förklara men jag tyckte det var så skönt att se att du gjorde saker själv och inte var på typ 100 olika events som alla bloggare brukar vara och träffar miljoner vänner hela tiden. Jag vet ju att du liksom har vanliga dagar som alla, såklart och absolut, men det var så befriande att se en sådan dag dokumenterad också. Det gjorde mig så glad och tycker det var så fint att läsa på något sätt. Och ibland är det ju verkligen de där små fina, fast ganska ‘vanliga’ dagarna, som till slut blir allra bäst. Stor kram och hoppas du får en helt fantastisk NY-vistelse.

  Lollo 2014-10-02 18:30:27
  Svara
 • Hej! När du är i New York, bor du då i din egen lägenhet eller hur går det till? Skjutsar du ut personen som hyr lägenheten av dig då, eller får hen fortsätta vara inneboende? Kram! 🙂

  emelie 2014-10-02 18:28:27
  Svara
 • Sandra, det går inte att komma in på ”kategorier” eller ”best of” och det går inte att söka heller? Kanske bara min dator som krånglar.

  Klara 2014-10-02 18:23:44
  Svara
 • Jag är också kär i Kristian! Jag vill ha honom, eller åtminstone vara polare med honom. På samma gång är jag som du, tycker att han var rätt obehaglig och så mot Saga, men på hans blogg skrev han att han nu sett hur det såg ut och hur han betett sig och fattat att man inte får göra så. Bra med insikt i alla fall. Vet du förresten om att han har en låt på spotify?!

  Pam 2014-10-02 18:00:31
  Svara
 • Undrar också angående Paradise hotel.
  Tittar ni pga att det är kul eller har ni något slags kritiskt öga till det hela eller hur tänker ni? Jag såg det alltid när jag var tonåring men nu känner jag att det går helt emot mina värderingar, då jag fått för mycket av ”henne ska jag knulla”-snack och tycker väl att (inte alla – men många samt hela programidén) är väldigt sexistisk. Åtminstone i Paradise hotel Danmark när de hade temakvällar och tjejerna alltid fick tillgodo nipplecovers och några korta hotpants medan killarna kom med typ suit up-kostymer. Vet inte, det känns bara allmänt… emot mina feministiska värderingar? Detta är absolut inte någon anklagelse av något slag och jag lägger inget värde i om andra tittar på det eller ej utan jag undrar bara.

  Sofia 2014-10-02 17:43:01
  Svara
 • Alltså jag är också Paradise Hotel-nörd, men jag klarar inte av att du skriver gott om Joakim. För det är nämligen så att min kompis dejtade honom ett tag, och han är verkligen inte så charmig och go som han ger sken av. De skulle ses för kanske tredje, fjärde gången eller något sådan, men när hon sitter på tåget och är på väg för att träffa honom, smsar han henne och bara ”nej jag orkar inte träffas just nu”. Jag kan tycka det är så himla elakt, när man gjort sig iordning, ser fram emot att ses, till och med hinner åka en bra bit, och då får nobben? Han gav aldrig någon vettig förklaring eller ens bad om ursäkt, och jag vet att jag bara har min kompis sida av storyn, men ändå. Klarar inte av honom. Han får hemskt gärna försvinna ur programmet för min del! Annars älskar jag också Saga och Kristian, men har inte sett onsdagens avsnitt än, så blir lite orolig av att du grät till det avsnittet!? Ugh. Aja, skönt att det finns någon annan som också är så nördigt inbiten i det här programmet! 🙂

  Felicia 2014-10-02 17:17:10
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga: alltså vad är grejen med paradise hotel? Alla verkar kolla på det, på riktigt liksom, inte på ett ironiskt vis utan påriktigtriktigt tittar på det. Jag fattar inte.
  kram

  maja 2014-10-02 16:40:29
  Svara
 • http://everypersoninnewyork.blogspot.se/

  kolla in denna!

  cecilia 2014-10-02 16:36:08
  Svara
 • MAn va härligt att vara i NEw York! Då spelar verkligen inte vädret någon roll! 🙂
  Kram

  Jämtlandshanna 2014-10-02 16:14:07 http://jamtlandshanna.wordpress.com
  Svara
 • Har en fråga angående paradise hotel. Varför tittar du på det? Har aldrig själv sett det så jag kan inte uttala mig men jag tycker att hela programidén är skit. De får typ en miljon efter att ha gjort detta och dessutom blir de erbjudna jobb. För vad då? Vad har de tillfört? De har varit med i ett tv-program, druckit sig fulla och haft sex med varandra (vad jag har hört från andra). Varför ska de då få en sjuklig massa pengar för det? Det ökar bara klassgliporna och skillnaderna på människor. Det finns människor som jobbar halvt ihjäl sig varje år och får ändå löjligt lite pengar för det. Har hört att det är rätt sexistiskt och anti-feministiskt också. Så jag bara undrar eftersom du är feminist och så. Förövrigt är din blogg superbra! 🙂

  Sigrid 2014-10-02 16:11:12
  Svara
 • hallå drömliv. krama new york från mig

  cecilia 2014-10-02 16:01:48
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand