Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

bronx zoo.

bronx zoo.

I fredags tog jag och Magnus tunnelbanan till Bronx för att besöka deras zoo, som ska vara en av de bästa i världen. Jag vet att zoon kan vara en knixig fråga, det här med att gå och titta på djur kan många tycka är o-okej, kanske framförallt när många är zoon så sad så man knappt står ut. Bronx Zoo är enormt och påminner om ett större Kolmården. De jobbar mycket med att bevara arter och tar in utrotningshotade för att föda upp dem igen. Alla djuren äter sin naturliga föda som de äter i det landet de kommer ifrån och har stora ytor. Vissa djur såg man inte ens för att de var på andra sidan kullen. Sånt är ändå bra.

bronx zoo.

Zoo:et är uppdelat i olika världsdelar och vi började med att ta tåget som gick genom ett 16 hektar stort Asien. New York visade sig från sin vackraste sida.

bronx zoo.

Åkte bland annat förbi tigern Yuri som räddades från sin mamma som inte var något snäll mot honom. När vi åkte förbi med tåget skyndade han sig dit och la sig precis vid rälsen och poserade.

bronx zoo.

bronx zoo.

Vi spanade på apor inne i djungelavdelningen.

bronx zoo.

En stork (eller?) i sin djungel.

bronx zoo.

Hej.

bronx zoo.

Reptilhuset.

bronx zoo.

Fjärilshuset.

bronx zoo.

Fin tiger-skylt.

bronx zoo.

och Congo.

bronx zoo.

Gorillorna bor på 2 hektar vilket är rätt stort, och de såg ändå ut att ha det bra (hoppas!). Dock blir det så märkligt när ett djur är så himla nära en själv i rörelser och blickar. Alltså så pass märkligt att man känner att de borde komma över till människo-sidan och hänga med på en fika istället. Här är en mamma och hennes barn som lekte och ammade precis vid fönstret. Att se dom interagera så nära en själv var fascinerande och nästan overkligt. Och att de valde att göra det, de hade kunnat gå bakom en kulle eller bakom ett träd men hängde en halvmeter från besökarna. Varför gör dom så? Alltså vet någon? En annan gorilla vinkade när vi gick förbi. Hej hej :O
(Här kan ni läsa mer om vad Bronx Zoo, eller The Wildlife Conservation Society, som de också heter, gör för gorillorna)

bronx zoo.

Vi hängde runt på zoo:et i fem timmar (!) och hade ändå inte hunnit se allt. Så trött i fötterna efteråt. Vi avslutar med en mjuk röd panda.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
45kommentarer
 • Lisa m: Bra slutkläm där.;) Jag tror jag fortsätter att tänka på mitt sätt och låter dig tänka på ditt sätt (det är skillnaden mellan oss). Vi lever ju trots allt i en demokrati. Tips – gå en kurs i argumentation och lär dig komma med konstruktiv input istället för att anklaga folk för att vara på ett visst sätt när de inte tycker som du gör. Tack och hej.

  Linda 2014-10-24 07:49:30
  Svara
 • Linda: Personangrepp? Då borde du tänka om. Ha det så bra!

  Lisa m 2014-10-23 20:30:50
  Svara
 • Lisa m: Nej, pinsamt är att gå till personangrepp när argumenten tryter. Jag är varken känslokall, bitter eller gnällig, tack. Du känner inte mig.:) Jag är inte emot att bevara arter, bara om det sker när de är instängda på en för liten yta. Vi har olika åsikt om saken. Jag respekterar din åsikt och har full förståelse och sympati för alla som kämpar för djur som lider. Vi är uppenbarligen djurvänner båda två. Synd att du inte respekterar min åsikt utan kallar mig känslokall enbart för att jag inte håller med dig. Kram på dig!

  Linda 2014-10-23 18:22:50
  Svara
 • Linda: Ja du är känslokall som påstår att djuren inte grämer åt att en art dör ut. Om du stödjer allt det som du säger hur kan du då resonera så? Du säger helt emot dig själv vilket är pinsamt faktiskt.

  Lisa m 2014-10-23 16:05:02
  Svara
 • ALina: EN, men i ganska många år och därför har jag besökt och pratat med folk på flera andra också. Bevarandearbetet är nra i teorin, men de flesta (svenska, väl ansedda, vi vet alla att det finns exempel som Eskilstuna sköts fruktansvärt illa men det är inte de jag menar) som ska syssla med bevarandearbete skickar i praktiken alrdig iväg några djur till det vilda, det sker ett utbyte mellan djurparkerna men det har mycket liten effekt på de vilda populationerna. Det är oftast tyvärr mer snack än verkstad. Och det är inte direkt någon chock för oss med insyn när det kommer fram att djurparker avlivar utrotningshotade djur, pengarna rankas mycket högre än bevarandearbete. Allmänheten blir förvånad eftersom det vanligtvis döljs bättre.

  Sedan kan man ju diskutera hur rätt det är att hålla djur i små hägn (ja, de är som regel små, och nej, det är inte så enkelt som någon skrev ovan att man tittat på beteendet och kommit fram till att de inte behöver mer, det fick jag också lära mig en gång i tiden men det är en förlegad syn på beteende i fångenskap). Om det sedan bidrar till att bevara arten – enbart i fångenskap – har vi verkligen rätt att göra så? Det är förstås en annan fråga, men det är inte så enkelt att det självklart är värt det.

  Hanna 2014-10-23 10:20:48
  Svara
 • Kan tillägga att jag har över 10 års utbildning inom naturvetenskap, inkl. djurens beteende.

  Linda 2014-10-23 09:46:40
  Svara
 • Känslokall? Allvarligt? För att jag inte gillar att djur hålls instängda i djurparker? Tvärtom. Mycket kan man kalla mig men känslokall är inte ett ord som beskriver mig! Jösses. Jag stöder WWF, Save the orangutans m.fl. (även SOS Barnbyar och Unicef, även om deras fokus inte är djur) – organisationer som jobbar för att förhindra utdöende av arter, på plats – inte instängda i djurparker. Jag är även vegan, av etiska skäl, för att jag inte anser att djur ska behöva lida för människans skull. Jag står fast vid att djurparker är för människans skull, inte för djurens. Jag tycker inte heller att enskilda individer ska behöva vara instängda för arten ska fortleva, och varför bevara en art om det enda säkra stället för dem är i en djurpark? Dock håller jag med om att allt är människans fel – vi är egoistiska och förstör jorden vi lever på för både oss själva, djuren och miljön. Jag tycker dock inte att djurparker är rätt sätt att lösa det problemet på.

  Linda 2014-10-23 09:44:22
  Svara
 • Älskar Lisa m:s svar och emma som har en vän som bott med gorillor 😀 <3 Åh. Alltså, jag tror att det är bra att vi bevarar djurarter och att zoo-parker som fokuserar på just detta är något behövt. Om de inte hade besökare skulle det ju vara svårare att bevara arter och liksom rädda världen tänker jag? Jag menar jag har bott på 160 kvm och bor nu på 19,2 kvm. Man vänjer sig! Men sen kanske det inte är samma sak med människor och djur… hur mycket space vi ska ha… men jag menar ska hönor ha 10 000 hektar? Ska hönor finnas alls om vi (en del av befolkningen) inte vill äta dem? Det är svårt… men tycker ni gnäller lite för mycket kära vegan-vänner. Ingen kommer ju någonsin tycka likadant i alla frågor.

  Puss på finaste bloggen! <3

  Caroline H 2014-10-23 06:01:00
  Svara
 • hej sandra. min kompis ar expert pa apor (tex har han bott i djungeln med ett gang apor och forskat lite). jag oversatte din fraga om gorillorna och han svarade sahar:
  ”The simple answer for this is that it is how their society works. In the wild they live in groups where the baby clings to the mother the whole time and can feed whenever it wants and so the mother doesn’t need to actively stop just to breast feed. There is also no increased threat to them when breast feeding as the baby is always on them, if this wasn’t the case then they may hide.
  In zoos most of the animals have been brought up in the presence and some cases raised by humans. This means they do no mind the presence of humans near them, an in some cases are interested in what we are doing. Though there is variation with the personality of the animal, some go and hide away from humans for a while and most always have access to a hidden from view area. In conclusion they don’t hide because they are not scared or threaten by the humans present.”

  emma 2014-10-22 22:39:05
  Svara
 • Hoppas att dom har det så bra som det verkar!

  Maja 2014-10-22 22:13:51 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Hanna: som jag skrev så är djurparker som inte håller standard självklart fel och sorgligt. Jag vet inte vad du syftar till skulle vara skitsnack, jag vet inte din erfarenhet när du säger att du jobbat på djurpark (en, flera?). Jag har både teoretisk och praktisk erfarenhet av djurparker och när de är bra, så kan de visst göra nytta. Men som sagt, tyvärr finns det de som inte håller standard och då blir det bara fel och sorgligt (vilket jag absolut inte stödjer på någon nivå).

  Linda: det är inte egoistiskt att vilja bevara en art. Nej, arten och dess individer kommer inte lida för att de dör ut. Men alla som blir kvar – andra djur, miljö och människor – kmr bli lidande. Allt är sammankopplat i ett enda stort nätverk, i mindre ekosystem och i en större helhet. Om en del i kedjan bryts kan det ske nya anpassningar, ja, men det kan också bli kaos och en dominoeffekt.

  Alina 2014-10-22 21:53:27
  Svara
 • Varför de inte går iväg och ammar eller gömmer sig? För att det är det mest naturliga i världen. Människor vill kanske ha lugn och ro och avskildhet när de ammar, men i djurriket finns ju inte påklätt/avklätt. Ett bröst är inget sexuellt objekt. Osv.
  Tycker du normalt skriver så himla bra och genomtänkt men blev lite stressad av att läsa det här inlägget. ”O-okej”, ”sad”, ”dom” ibland och de/dem på andra ställen, plus hela försvarstalet. Kändes inte riktigt likt dig!

  Lisa 2014-10-22 21:51:46
  Svara
 • Nä, alltså visst, djuren vet inte att de dör ut (som någon sa), men det är ju vi, djuret människan, som gör massa djurarter dör ut och försvinner för evigt genom att skövla deras naturliga habitat, alternativt jaga dem av någon anledning. Djuren kanske inte bryr sig, men ska inte vi bry oss? Det är ju vårt fel! Det är ju vi som genom vår närvaro håller på att förändra jorden i en riktning som gör den obeboelig för många hundra, ja säkert tusentals djurarter. Vad vet vi om vad en sån utveckling gör med ekosystemet, den naturliga balansen? Jag är inte beredd att ta reda på det genom att bara skita i att djurarter dör ut. Jag tycker att djurparker och bevarandeprogram av olika utrotningshotade djurarter är en självklar del av en seriös miljöpolitik vars mål är att vi ska sluta sabba jorden så att djuren inte kan leva där de ska.

  Anna 2014-10-22 20:59:00
  Svara
 • Åååååh, röd panda <3 bästa djuret!

  Lilla P 2014-10-22 19:55:46 http://lillap.devote.se
  Svara
 • Jag skrev en kommentar ovan om att jag är emot djurparker, men det var inte menat som kritik mot Sandra. Jag tänkte att Sandra inbjöd till diskussion genom att nämna det knixiga med zoon, och jag tycker att diskussionen är just en diskussion, och det måste man väl ändå kunna ha utan att bli anklagad för påhopp? Alla måste inte tycka lika, men om man tycker olika ska man framföra det på ett vettigt sätt, vilket jag tycker att alla har gjort här. Jag tror nog att Sandra klarar av att inte bara få höra att allt är så fint och att inte alltid få konstant medhåll, right? Kram

  Linda 2014-10-22 16:49:30
  Svara
 • Alltså, big Up till dig Sandra!
  Såg nån kommentar på instagram om hur förskräckligt det är med djurparker, och istället för att då skriva ett vanligt vad-vi-gjort-inlägg på bloggen så tar du upp den här frågan och diskuterar den. Superbra!
  plus så sjukt fina bilder du tar!

  Angelica 2014-10-22 15:52:27
  Svara
 • Sandra, filmtips till dig! Obvious Child. Såg den precis, jag tror du skulle gilla den också. kram!

  Cecilia 2014-10-22 15:32:51
  Svara
 • Jag fick din bok häromdagen och läste ut den igår kväll. Jag hade väldigt höga förväntningar på den och jag blev så himla glad över att de infriades och mer därtill! Och herregud vilken känslostorm det var att läsa den! Jag kunde inte sova sen för den fick mig att bli lite sentimental och tänka på gamla kärleksdramor haha. Ser fram emot nästa bok 😀

  Isabelle 2014-10-22 15:10:07
  Svara
 • den röda pandan måste väl ändå vara världens gulligaste djur? Jag vill starta röd-panda-pensionat när jag blir gammal, känner jag nu!

  hanna, förbanna 2014-10-22 15:07:20 http://hannaforbanna.blogspot.com/
  Svara
 • Em: Jag är vegan och har en katt, men är egentligen emot husdjur på det sättet att jag inte tycker att man borde få äga eller tjäna pengar på en annan varelse. Så för min del är det själva ägandet jag ifrågasätter. Dessutom lever de flesta husdjur/tamdjur i någon form av bur eller inhängnad och det är ju precis som ett zoo, med undantag för att vissa djur är mer som en familjemedlem typ hundar och katter.
  Sen tycker jag självklart att man borde ta hand om de djur som finns. Tex adoptera djur från djurhem istället för att köpa från någon som avlat(=utnyttjat och tjänat pengar på djuret). Sen även om katter är i en form av beroendeställning så går de ju ändå fria och det tycker jag faktiskt är helt okej.

  sara 2014-10-22 14:40:13
  Svara
 • Alltså jag förstår allas argument till varför djurparker är dåliga och jag har samma åsikt men det finns djurparker som gör allt de kan för att djuren ska ha det så bra som möjligt och det ska vi vara otroligt tacksamma över. Bronx Zoo verkar vara väldigt fint både utifrån det Sandra visar och det som står på deras hemsida och de arbetar med att bevara djuren och inte att vara elaka mot dem. Självklart har djuren det bättre i sin egen värld men hade det inte varit för djurparker hade mängder av djurarter redan varit utrotningshotade såsom noshörningar och gorillor och elefanter på grund av tjuvjakt.

  Jag arbetar dagligen med djurrättsfrågor och det här är en svår fråga men jag är positiv som djurparker som tar väl hand om djuren. Nordens Ark är den finaste parken vi har i Sverige och de har aldrig någonsin behandlat djuren illa. Försök att vara glada för de som kämpar för djuren och skriv istället under på Forcechange.org för att skapa förändring på dåliga djurparker eller hjälpa djuren att hamna någon annanstans.

  Linda: Jag förstår inte hur man kan vara så känslokall som du är. Arten kommer inte gräma sig för att den dör ut? Nej men det är på grund av människor som den kommer dö ut så var tacksam över de människor som kämpar för djuren istället för att vara bitter och gnällig. Eller vill du tillhöra dem som när du får barn visar din son eller dotter en tiger i en bok och säger: ‘När jag var ung hade vi sådana här djur men på grund av människor som jag så dog alla ut och nu har vi inga’. Gör om och gör rätt för guds skull.

  Lisa m 2014-10-22 14:19:12
  Svara
 • Claudia: jag äter inte djur, avskyr djurparken, men min katt jag haft i 10 år som bor med min mamma på landet som går som hen vill och härjar loss i skogen hur hen vill och tvångsgosar när en kollar på tv när hen vill och bråkar med alla andra katter så hen kommer hem med sår ibland och våra liv kretsar kring att han ska få som han vill… Hur kan du då ställa dig kritisk till att mina värderingar kniper sig där? Jag förstår om en stänger in en stor hund som behöver mycket motion i en liten etta i Stockholms innerstad kanske inte är de mest optimala, men alla djur mår inte skit bara för att de bor med människor.

  Em 2014-10-22 12:13:49
  Svara
 • Jag blev nästan skrämd så defensivt det här inlägget skrevs.

  Att din publik ofta kritiserar dina val är inget nytt.
  Men.
  Det känns som att du försvarade mer än förklarade om stället ibland, för att du kanske kände att du måste det? Varför inte BARA länka i slutet och skriva att det här zoo:et är faktiskt bra, läs själva om det här. Något sånt?

  Det kändes bara ledsamt att läsa för att jag fick intrycket av att du satte upp sköldar i förebyggande syfte. Men då blir det i slutändan du som trycks in i en för liten bur och vi som studerar och kritiserar. Och det känns inte alls okej.

  Det du gör är BRA. Och att du förklarar om platsen och lär oss är ännu bättre. Men jag hatar om det nu skulle vara så (för jag vet ju inte egentligen, jag vet ju inte hur du tänker eller känner), att du känner att du nånsin behöver försvara dina val för oss.

  Du är den bästa jag vet. Den allra bästa.

  Sophi 2014-10-22 11:31:55 http://spohi.wordpress.com
  Svara
 • Som ett par redan har skrivit så är en hektar 100 x 100 meter, och det låter inte så stort i mina öron. Jag är emot zoon och det är inte för att jag är PK som någon skrev, utan för att djur ska vara i det fria. Punkt. Om vi har djur instängda på ett zoo för att vi vill bevara en art är det för vår skull, inte för artens skull. Arten/djuren lär inte gräma sig för att de dör ut. Nog för att många djur är intelligentare än vad vi tror, men jag tror inte att de fattar att de dör ut. Just Bronx Zoo är säkert bättre än många andra, men djuren är fortfarande instängda och det är onaturligt. Ett påtvingat Big Brother, fast utan miljonvinst för den som är sist kvar.;) Kram

  Linda 2014-10-22 11:15:02
  Svara
 • Claudia, jag undrar bara hur man rent praktiskt tänker kring att inte ha husdjur?
  Jag själv blir ganska ledsen när jag ser att folk vill ta in fler och fler djurarter och ha de hemma (som capybara,lemurer, räv, apor, ja.. vad som). Jag förstår inte varför man ska börja ha alla dessa djur som husdjur. Bara för att de är fina? Ego-människan vill ha allt liksom.

  Men hur tänker du att vi ska göra med hundar och katter? Kaniner? Jag vet inte. De som har varit och levt som husdjur i många många MÅNGA år? Man kan ju inte bara släppa hundar? De är inte vilda. De kan inte anpassa sig i naturen? Inte än iaf. Det är en lång lång process. Är det så man tänker då att vi ska göra?

  Bara undrar.

  V. 2014-10-22 10:49:31
  Svara
 • Jag känner mig sexuellt kränkt av min lärare. Han slutar inte, jag mår så illa att jag tappat aptiten.
  Vad gör man.

  Kränkt 2014-10-22 10:34:23
  Svara
 • Aaaaaahhh vilka bilder och så fint berättat. Tappar hakan och blir lite blötögd samtidigt!

  Frida 2014-10-22 10:22:06 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • Alltså jag fattar inte hur PK och vettigt du än skrivar, Sandra, så finns det gott om folk som ska gnälla när det gäller djur – det går ju liksom inte vinna. Men heja Sandra, du är så himla bra och det där Zoo låter ju faktisk bra. Man får ju faktisk tänka på att varje dag dör flera arter ut, så man får faktisk ta vara på varje tillfälle att rädda någon..

  Sara 2014-10-22 09:58:07
  Svara
 • Angående apan som ammar så tänker jag bara att det är naturligt? Deras barn är hungrigt och då får barnet mat? De tänker nog inte som vissa människor tyvärr gör, och det är definitivt aldrig någon som har slängt en handduk över en ammande apa för att nån karl kan bli upprörd och sätta maten i fel strupe.

  Sandra 2014-10-22 09:54:43
  Svara
 • Åh, reptilpark! Reptiler er så fascinerende at jeg blir nesten sprø.

  Synne 2014-10-22 09:53:20 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • barbent i oktober?! peppar verkligen new york resa om 2,5 veckor!

  e 2014-10-22 09:18:49 http://instagram.com/edawareness
  Svara
 • Alina: Jag har jobbat på djurpark i flera år, och vilket skitsnack. Det där lär de kanske ut på gymnasiet, men det blir inte mer sant för det. Dåliga bortförklaringar, och stämmer INTE med verkligheten.

  Hanna 2014-10-22 08:53:10
  Svara
 • Men Sandra, 10 000 kvadratmeter är ju exakt samma som 100×100 meter.

  Hanna 2014-10-22 08:50:40
  Svara
 • tänker inte ge mig in i diskussionen (bronx zoo verkar snällt) men måste bara säga att röd panda måste vara ett av de gulligaste djuren. asså.

  Vicky 2014-10-22 08:15:13 http://vickys.se/
  Svara
 • Djurparker är inte till för djuren och kommer aldrig vara till för djuren. Trist, men sant.
  Jag stödjer enbart projekt som hjälper djuren att anpassa sig till sin naturliga miljö. Att ”rädda” ett djur och sedan låsa om det tills djuret dör är mest bara sorgligt.
  Som vegan är jag lite tveksam till alla som ogillar djurparker, men har husdjur i sitt hem? Hur går den logiken ihop?

  claudia 2014-10-22 07:30:45
  Svara
 • En hektar är inte mycket mer är 100×100 meter, det är exakt så mycket det är. 100×100= 10 000. Så ja det är också 10 000 kvadratmeter, men det blir inte större för det 🙂

  Måne 2014-10-22 01:49:57
  Svara
 • Jag pluggade djurvård (djursjukvård och djurpark) i gymnasiet. Först; det här låter som ett väldigt bra och fint zoo! Dit ska jag åka när jag åker/flyttar till Nevvan. Sedan till alla som tycker att det är för litet ändå: i de flesta fall är inte storleken på hägnen det viktigaste, utan innehållet! Ett hägn kan vara hur stort som helst, men om inredningen är fel spelar det ingen roll. Ett lodjur som ska bo i bergiga skogsområden kommer aldrig känna sig trygg eller få utlopp för naturliga beteenden på en äng hur stor den än är. Då kommer ytan ändå inte nyttjas. Så inredning liknande djurens naturliga miljö och berikning (sysselsättning) är viktigast! Det svåraste med detta är ”vandrande djur” som naturligt vandrar enorma sträckor varje år (ex vissa savanndjur i Afrika eller valar).

  Djurparker som inte håller standard är självklart sorgligt och blir så fel. Sedan är det ändå viktigt att veta att utöver rekreation/bara för nöjes skull, så är de viktiga för att utbilda forska och bevara. Det kan vara lättare att bli engagerad och bry sig om man har lärt sig om djuren och fått se dem på riktigt. Det är ett bra sätt att förena nytta med nöje och lära människor om djur och få folk intresserade. För att vi ska lära oss mer om arterna och kunna hantera en värld i förändring och bevarandearbete så behöver vi veta hur de fungerar och beter sig (forskning). Och för att kunna bevara stammar i det vilda kan det ibland behövas kontrollerade bevarande- och avelsprogram i fångenskap för att man ska få en bred genetisk variation och kan plantera ut individer som sedan får sprida en bredare genbank till det vilda.

  Så att så länge det sker på rätt sätt, kontrollerat och på djurens villkor (så gott det går) så kan djurparker tillföra enormt mycket! Det är också viktigt att komma ihåg.

  Med gorillorna vet jag inte säkert, men precis som att vi tycker det kan vara intressant att se och studera dem, kan de vara nyfikna på oss. Jag skulle säga att glaset kan vara envägsglas också så att de inte ser människorna (vilket kan vara bra för vissa djur eller delar av hägn, men mindre bra ibland eftersom att människorna kan vara berikande för djuren också) men eftersom att en gorilla tydligen vinkade (något den kan ha lärt sig genom att vara nyfiken på människorna som tittar och härma kanske?) så antar jag att så inte var fallet haha. De kanske bara trivdes med uppmärksamheten eller inte brydde sig ; )

  Sorry babblet, men hoppas någon lärde sig något iaf : )

  Alina 2014-10-22 00:34:10 http://alinahedenstrom.com
  Svara
 • Alltså JAG VILL TACKA MAURO? Precis som tonerna till hans låt började dyka upp i senaste podden klarade jag en bana på candy crush jag varit fast på i 2 månader. Tack Mauro!!! Illuminaticool

  linnea 2014-10-21 23:45:59
  Svara
 • mysiga bilder!

  Emilia 2014-10-21 23:40:42 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Visst är det fint att det finns bättre och sämre zoon. Men om man skulle jämföra de hektar som djuren lever på i zooet med ute i det vilda så lever de ju i miniburar. Sam att ute i de vilda så kan djuren ”flytta” runt till olika platser, vilket är helt omöjligt på ett zoo.

  sofia 2014-10-21 23:29:03 http://lettersfromsofia.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra. Jag tycker det är jättefint att du berättar om att det är en fint zoo som du besöker och att det gör mycket gott för bevarande av arter etc. Dock slår det lite fel när du säger att gorillorna har det väldigt fint på sina två hekter, eftersom gorillor i det vilda har home ranges på 300- 1500 ha (wikipedia). Visst låter två hektar stort, men en ha är ju faktiskt bara 100×100 meter! Puss och kram och tack för en fin blogg annars 🙂

  Hanna – håller helt med att de såklart har bättre utanför zoot, men en hektar är väl ändå 10 000 kvadratmeter? Alltså mycket mer än 100×100 meter? Eller…? Herregud så dålig på matte. Men utifrån mina ögon var det i alla fall en plats där de verkligen kunde gå omkring på rätt stort område. Såklart inte som i verkligen :/ Men ändå, såg iaf helt ok ut.

  Hanna 2014-10-21 22:59:26
  Svara
 • Vilken himla bra utflykt, och så bra att du även tar upp det om djurrätts aspekter! Man ska ju verkligen inte stödja Zoon som inte ger djuren möjlighet till att må så bra som möjligt och få utlopp för sina naturliga behov. Men detta Zoo verkar ju awesome, ang. det där med aporna…kanske kan det vara så att de vill söka kontakt med oss? De är ju, precis som vi människor, sociala varelser. Fascinerande i vilket fall som helst.

  amanda 2014-10-21 22:34:10 http://www.themandadiaries.blogg.se
  Svara
 • Va häftigt med gorillorna. Undrar som du, varför valde dom inte att gå någon annanstans? Det känns som en så intim stund mellan mor och dotter. Så fint! 🙂
  Kram

  Jämtlandshanna 2014-10-21 22:28:44 http://jamtlandshanna.se
  Svara
 • Åh, så underbart! Allt i ditt liv verkar totalt underbart, förstår självklart att det inte är så. Men man kan inte låta bli att tro det ibland. <3

  Sandra 2014-10-21 21:47:25 http://nattstad.se/sandraemilias
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström