Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sandra och michelle. om kenya.

Kenya
Vintern 2006, när jag var i Kenya.

m
Sommaren 2014, när Michelle var i Kenya.

Torsdag = podcast med Sandra och Michelle. Vi är ju fortfarande på olika platser i världen och poddar på lite svajjigt skype. Förra veckan hade vi New York-tema, i och med att jag är här nu och att vi båda har bott där. Idag har vi temat Kenya, i och med att Michelle är där, och jag har varit där i alla fall en gång, ett december 2006. Michelle har varit där i totalt 3 månader det senaste året, för att hennes bror bor där. Vi lär oss ord på swahili, att starta upp en restaurang där borta och hur det är att hänga med lejon, elefanter och andra fina djur. Bland annat.

Lyssna och prenumerera i itunes HÄR. Vi finns i alla podcastappar också.
För att lyssna direkt i webbläsaren, varsågoda:
https://soundcloud.com/sandra-michelle-2/sandra-michelle-24-om-kenya

.
Translation. Podcast no. 24 with me and Michelle is out today. It’s about Kenya.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Sandra! Jag bara måstemåste få kontakt med Michelle på något sätt. Det är nämligen så att jag förra året kom in på svenska skolan i Nairobi, men fyra månader innan jag skulle åka så bestämde mina föräldrar att jag inte längre fick åka. De tyckte att det var bland annat politiskt oroligt. Jag förstår deras avsikter väl och jag kan också hålla med dem, men att inte få åka var jobbigt för mig. Jag skulle varit där precis just nu liksom. Därför vill jag prata med Michelle, som passande nog, är där. Hon skulle ju kunna ge mig en mer verklighetstrogen bild om Nairobi, som jag sen skulle kunna föra vidare till mina kära vårdnadshavare… Ett svar till min mail passar bäst, helst inte här på bloggen, känns lite privat ändå. Okej jag skriver en öppen kommentar här men du fattar nog. Kram på dig

  Amanda 2014-12-19 18:17:49
  Svara
 • På tal om något annat, har du kallats för konstig någon gång? Ibland blir jag det och det suger. Finns det något magiskt bra att säga tillbaka när någon säger ”gud vad du är konstig” ? Kram<3

  s 2014-10-26 19:13:53
  Svara
 • Till Linnea och Therese.
  Linnea, chilla, Sandra och Michelle sa att inga frågor var pinsamma och Sandra har svarat på frågan förut och ja, hon har sagt att hon har haft sex med Joakim. Det går säkert att söka på bloggen. Förstår inte varför det är så konstigt att fråga om sex? 🙂

  Men nu till min fråga!
  Ni romantiserar ju Stockholm och framförallt Södermalm väldigt mycket (liksom New York och andra städer i länder långt borta) men finns det några andra svenska städer som ni har förälskat er i? Eller städer som några av era sköna vänner tycker är toppen?

  Sandra 2014-10-25 00:55:23
  Svara
 • Har du funderat på att gå i terapi för dina psykiska problem? Jag menar är ju rätt jobbigt för dig om du alltid ska hitta tjejer och försöka mobba för att få bättre självkänslas: måste ta mkt tid och energi av ditt liv.

  Du kanske inte vill kalla mig Therse 2014-10-24 01:52:30
  Svara
 • Vill veta vilka språk michelle kan, hur lång tid det tog för henne att lära sig dom, och hur hon försöker underhålla dem i Sverige?

  Anna 2014-10-23 23:08:05
  Svara
 • Det där med pappor tycker jag också vore sjukt intressant som ämne. Är det inte fars dag snart? Jobbigt för oss utan pappor. Men förstår om det känns för privat.

  M 2014-10-23 21:28:32
  Svara
 • hittade den här jackan på asos och tänkte på dig?
  (om du inte gillar den så haha – det var menat som en komplimang)
  puss finis<3

  http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Jacket-With-Rounded-Shoulder-And-Borg-Collar/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4532008&cid=2641&sh=0&pge=1&pgesize=36&sort=-1&clr=Pastel+blue&totalstyles=773&gridsize=3

  alexandra 2014-10-23 20:34:46
  Svara
 • Hej! Jag undrar om Michelle kan berätta vad hon har för sysselsättning? Jobbar hon? Pluggar hon? Och var är era pappor? Båda era pappor näms aldrig i era poddar, självklart förstår jag att det måste finnas en anledning till detta…var är dem?
  Tack för en rolig podd!

  Isabell 2014-10-23 18:50:10
  Svara
 • åh fy fan ja! när ni pratade om kenya i en pod för ett tag sedan tänkte jag ”prata om kenya i en HEL pod!”, men tänkte att det är väl bara jag som älskar kenya som tycker det är intressant, men så!!! en hel pod bara om kenya! den ska jag lyssna på imorgon. puss!

  Emilia 2014-10-23 18:46:02
  Svara
 • Jag ville svara Emma lite här, för jag tyckte din kommentar var överdriven.

  För det första är podden såklart helt subjektiv – den är inte till för att informera på något sätt utan det är bara Sandra och Michelle som sitter och pratar om sina egna upplevelser. Självklart kommer de på grund av sina egna bakgrunder se på Kenya på ett visst sätt. Jag tror inte att någon av dem skulle påstå att de vet allt om Kenya eller Lamu, och inte heller att podden ska tas som en absolut sanning. De diskuterar bara sina olika reseberättelser.

  Och apropå de medelålderskvinnorna med yngre pojkvänner; det känns som inte särskilt uppmärksamt lyssnande när du säger att Sandra tycker synd om killarna. Det framgick att de tyckte det var en lite udda situation, och det är det ju för oss. Sedan verkar det som ganska uppenbar utnyttjande från båda sidorna, precis som tvärtom när äldre svenska män har unga fruar från Thailand etc. Helt enkelt bara en sak man märker om man rest till ett visst ställe, och som blir en del av ens reseberättelse. Återigen, helt subjektiva upplevelser och jag tror de till och med säger att det inte är/kan vara så i hela landet? När man läser Sandras Stockholmstips eller andra reseskildringar tror man inte att hon beskriver hur staden eller landet är för alla?

  Jag tycker att man som läsare/lyssnare har ett visst ansvar att vara kritisk själv. Självklart borde den som uttrycker sig tänka efter också, men jag tycker det läggs ner överdrivet mycket tid i bloggvärlden och annars att hitta saker att bli upprörd över.

  Sophie 2014-10-23 18:10:43 http://sophistikerad.wordpress.com
  Svara
 • Hej bästa Sandra!

  Jag har en fråga angående något jag fått för mig att jag läst i din blogg för längesedan, men nu har jag sökt och sökt i bloggen och börjar fundera på om jag kanske drömde. Om det inte var en dröm kanske du kan hjälpa mig lite. Jag har för mig att 2 av dina (tjej)kompisar fick i födelsedagspresent eller gav till varandra en underläppstatuering, alltså på insidan, var. Jag tror att den ena var Michelle och att dessa två skulle tatuera in ”Carpe” respektive ”Diem”. Det skulle nog vara typ en kul grej, eftersom det ändå skulle gå bort. Jag ska snart tatuera mig och har funderat ett tag på att ”slänga in” en snabb tatuering i läppen också för skojs skull, men är lite nervös. Försvinner dom verkligen efter ett tag? Hur är det med infektionsrisk? Hur gick det för dina kompisar? Gör det svinont i jämförelse med andra tatueringar?
  kram

  Elvis 2014-10-23 16:42:54
  Svara
 • Till Therese!
  Dina frågor 1+2 har ju du verkligen INTE att göra med! Hur kan du tycka att du har rätt att fråga en sådan sak?? Usch för skvallernyfikna människor!

  Linnea 2014-10-23 16:18:06
  Svara
 • Åh kul! Min bror ska plugga i Nairobi nästa termin och då ska jag hälsa på honom :DDDDDDDDDD

  Linnea 2014-10-23 15:19:09 http://ericssonlinnea.blogg.se
  Svara
 • Hej! Några frågor till podden!
  1. Har Sandra haft sex med Joakim?
  2. Var han bra?
  3. Ert bästa tjejnamn på bebis, ska få en dotter i mars.
  4. Puss

  Therese 2014-10-23 14:39:08
  Svara
 • Ännu ett underbart avsnitt! Jag har även ett par frågor till nästa:

  1. Vad gjorde ni när ni slutade gymnasiet? (måste fråga, tar studenten i vår)
  2. Ni verkar resa så himla mycket! Hur många länder har ni varit i och
  3. vilket var det bästa?
  4. Bästa boken ni någonsin har läst?

  Kram från en som har lyssnat från början <3

  Stina 2014-10-23 13:27:27 http://www.stinafinas.devote.se
  Svara
 • Såå mysig podd, fick mig att längta tillbaka till Kenya (var där i typ två månader 2011 och hängde med massajer). Jag har några frågor till frågepodden:
  1. Ni verkar vara så himla sköna, får man bli er kompis eller?
  2. Michelle kan ju massa olika språk, har hon nåt tips på hur man lär sig språk snabbt + inte blandar ihop olika språk?
  3. Har någon av er några dolda talanger (alltså nåt som ni är svinbra på men som typ ingen vet)?
  4. Vad är det absolut bästa med Stockholm?

  Anna 2014-10-23 13:06:47
  Svara
 • Okej. Gud vad synd på sätt och vis att ni nu släppte den här podden (eller kanske att jag lyssnade på den) för jag blir vanligtvis glad av att gå in på din blogg och ta del av ditt liv som är så fullständigt olikt mitt.

  Men det här är INTE okej Sandra, jag är vanligtvis med dig om att det är svårt att ha stor blogg pga pk-nissar osv osv och det är ju okej att göra en menspodd utan direkt koll på biologi kanske men att göra en podd om ett helt land och bara ösa ur sig fördomar på detta vis, nä.

  Jag har rest till Kenya och framförallt Lamu som du pratar om i podden, sedan jag var tio år gammal (femton år sedan). Till att börja med är Lamu en ö, man är alltså inte I Lamu utan på. För det andra har den INGENTING med katolicism att göra – kusten är typ 98% muslimsk och överhuvudtaget är Kenya inte ett katolskt land. Alltså detta borde du ändå kunna vetat iom att folk mestadels klär sig i niqab och det finns Moskéer prick överallt på Lamu. Om inget annat kan man ju googla innan man uttalar sig?

  För det andra så bodde du och din familj uppenbarligen i turistiga byn Shela, för jo där finns det gott om rika medelåldersdamen men övriga Lamu ser inte alls ut sådär. Och i byn där flest Lamubor bor – i byn Lamu – är de sällsynta. Dessutom vet du nog ingenting om dessa kvinnors relationer med unga män, och det är inte på sin plats att tycka synd om dem – tro mig att det är ett ömsesidigt utnyttjande (och i vissa fall kärlek även om det kanske är svårt att tro det) där man byter pengar/resor mot närhet/sex. Det är alltså inte en situation som dessa män inte kan ta sig ur utan det handlar om att de drar vinning av det precis som kvinnorna gör.

  Pratar man om länder och hela folk får man faktiskt tänka en extra gång. Det här tycker jag inte var ok.

  Emma 2014-10-23 12:46:23
  Svara
 • ganska hundra procent säker att Lamu är en muslimsk ö – och inte katolsk, apropå podden om Kenya. Har för mig att i Östra Kenya, speciellt kusten, är Islam THE religion… pusselipuss

  Lucia 2014-10-23 10:47:18
  Svara
 • Fint att börja morgonen med!

  Svara
 • har så mycket fint från er podd att lyssna ikapp <3

  Daniella au pair i England 2014-10-23 10:35:18 http://skymningsljus.webblogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind