Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

bye nyc.

photos by Francisco Marin
photo by Francisco Marin.

Idag åker jag hem från New York. Det känns rätt vemodigt, jag hade saknat den här staden mer än vad jag kom ihåg. Så är det väl alltid.
Det måste därför få bli så någon gång i framtiden, att jag får bo här igen. Men inte än och inte nu, för i Stockholm finns mina bästisar och min pojkvän som jag längtar efter så mycket och vår fina lägenhet. Och det är minst lika livsviktigt (om inte mer) som ett höstigt Manhattan.
Så nu beger jag mig alltså hemåt, med en fullpackad väska och – dessutom och kanske framförallt:
180 000 tecken i ett dokument i min dator. Det är ganska många bokstäver faktiskt, och kanske kan det bli till något riktigt om ett litet tag. Måste bara skriva färdigt först.

,

Translation. I’m leaving New York today and travelling back to Stockholm. Will miss everything here as always, but feels good to soon be with my favorite people again <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Hej Sandra! SÅ kul att du skriver mera. Din bok är fantastisk och jag ser verkligen fram emot att få läsa mer fina böcker med Sandra Beijer som författarnamn på omslaget. Men det var en sak som faktiskt förstörde min läsupplevelse (förlåt för hårda ord och klagande men måste få fram det här). Gång på gång, sida efter sida kom de där cigaretterna fram och tog plats. Magpirret försvann då snabbt som attan och ersattes av ett illamående. Jag undrar varför. Varför måste karaktärerna röka? Förstår visserligen att det känns naturligt för dig att skriva så, utifrån dig själv, men vad fyller den där rökningen för funktion i berättelsen? Har i min bok hoppat över alla meningar med rökrelaterade ord i sig och historien blir enligt mig mycket bättre. Min önskan är att du kanske kan tänka på det till ditt skrivande nu? Eller ge mig en förklaring. Vill gärna veta hur du tänker kring det här.

  Elin 2014-11-04 13:22:08 http://alfonx.blogg.se
  Svara
 • Så himla fin blogg, man blir alltid glad av att kika in här.
  Fina låtlistor och fina bilder.
  Ville bara säga det 🙂

  Marie 2014-10-30 11:38:59
  Svara
 • New York, New York, how I miss it…

  Anna-Nathalie 2014-10-30 10:04:42 http://sweetpetroleum.bloggersdelight.dk/
  Svara
 • DU GÖR VÄL BACKUPS?? Får ont i magen bara av att tänka på att dina 180 000 tecken skulle försvinna poff. Kärlek! <3

  Sofia 2014-10-29 19:29:50
  Svara
 • Jag förstår verkligen känslan för en stad. Jag har bott i både Berlin och London och varje gång jag är där så bara värker det i mig av längtan att få flytta tillbaka. Någon gång ska det ske men just nu är det rätt gött i Sverige med:)

  Har en helt orelaterad fråga. Hur funkar det när du använder bilder från pinterest? Tänkte t.ex på ditt home inspiration inlägg får man använda pinterest så för upphovsrättslagar och allt sånt? (menar inte som kritik utan bara nyfiken)Tack för en jättefin blogg. Kram.

  Iz 2014-10-28 22:47:04 http://busyizzy.blogg.se
  Svara
 • längtar tills din bok kommer ut 🙂 älskar det handlar om dig så mycket, super bra bok, kram 🙂

  Anna 2014-10-28 22:44:21 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Grattis till 180 000 tecken!! <3
  Och jag undrar också hur du bor i New York?

  Emelie 2014-10-28 21:27:41
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag planerar att flytta till New York under några månaders tid och undrar om du kan tipsa om boende? Var och hur fixar jag lättast, billigast och säkrast en lägenhet/rum på manhattan alternativt brooklyn? Hur gjorde du? Hade varit så tacksam för svar!!! Massa kram och gos

  Lisa 2014-10-28 18:40:41
  Svara
 • Du verkar vara så strukturerad, men ändå fri. En låda och en cirkel på samma gång. Jag önskar att jag var lite av båda också. Är tyvärr bara en cirkel.

  Rebecca 2014-10-28 17:21:36
  Svara
 • Till trött… Som han beter sig är verkligen inte ok! Be honom lämna dig ifred eller hota med att berätta för hans sambo (hotet kanske hjälper, tveksamt dock om sambon har ngn makt över en så otäck person). Börjar han bli hotfull och stänger ner konton så ta hjälp av någon person du litar på att konfrontera honom tillsammans. Annars: polisanmäl. Det gör susen.

  Sofia 2014-10-28 16:49:27
  Svara
 • So good finally meeting the girl behind the blog. I hope you had tons of fun here and I hope we meet again in the future. Safe travels! 🙂

  Frankie Marin 2014-10-28 15:36:43 http://www.instagram.com/frankie_marin
  Svara
 • Hej Sandra! Om du har bloggbrist eller något annat någon dag tycker jag att du jättegärna får lista småsaker du saknar med new york. Mvh en nittonåring som drömt om att bo där så himla länge men egentligen bara varit där i fyra små dagar för tre år sedan och så gärna vill ha en liten inblick i allt det lilla som gör nyc så bra

  Tua 2014-10-28 15:29:00
  Svara
 • Hej! Jag tycker du är bäst och fy satan vad jag älskar din och Michelles podcast. Började lyssna för två veckor sedan och lyssnade igenom alla avsnitt i racerfart. Jag har upptäckt att du påminner om min kompis Kajsa och därför har jag bestämt mig för att besöka henne i Uppsala snart. För du är ju svinrolig och supergullig och superklok och det är ju hon med. Jag borde sluta skriva nu men glöm aldrig hur bra du är! Hejdå

  Agnes 20 år 2014-10-28 14:10:11
  Svara
 • Sandra, hjälp mig!
  I helgen var jag på en slags kurs, och där träffade jag världens underbaraste man. Vi klickade direkt, och jag fick hångla för första gången på väldigt länge, vilket var fint! Problemet är bara att han har/hade kontakt med en annan tjej. Han sade att de haft någon slags on off-relation, men att de nu bara är vänner. De har tydligen träffats på nätet, aldrig på riktigt än. Jag bad honom säga upp kontakten med henne(jag vet!!! Själviskt!!!) Och det gjorde han. Säger han i alla fall. Jag vet att jag är svartsjuk, och det är just det som är så jobbigt! Vi bor ca drygt 30 mil ifrån varandra, jag och han. Nu när vi åkt hem var och en till sig, så känns det som om jag håller på dö av längtan. Och lite av svartsjuka. Igår kväll skrev jag till honom att jag nog varit lite för svartsjuk, att han självklart få ha kontakt med henne om han vill, så länge det hålls på en vänskaplig nivå. Vi är inte ihop än, men gillar varann väldigt mycket. Jag ska åka till honom om några veckor, och förutom min svartsjuka så är allt superfint. Han kallar mig fina saker, säger jag är vacker osv… Men ändå gnager tanken längst bak i huvudet på mig. Tänk om han säger samma saker till henne?! Jag har blivit sviken så många gånger, att jag inte klarar av mer. Hur ska jag göra?

  Fröken L 2014-10-28 12:33:01
  Svara
 • God tur hjem! En vakker dag kan du bo der igjen, det er jeg sikker på. Godt jobbet med skrivingen!

  Synne 2014-10-28 12:07:21 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Åh, så fint! Har samma känsla för Tokyo/Japan.. men sambon är likadan så att ”lura” med honom till Japan blir nog inget problem.

  Tokyoyo 2014-10-28 09:00:12 http://tokyoyo.se
  Svara
 • Hej sandra,

  En man som har sambo är fäst vid mig på ett märkligt vis. Nu har han till och med stängt ner ett av mina konton på nätet för att några killar skrev dit. Men samtidigt har han barn och sambo. Tycker det är så elakt och jobbigt. Vet att han vill äga mig och ha henne samtidigt och jag är inte okej med det….
  Men, han förstår inte det utan blir JÄTTEARG. Tycker han ofta byter personlighet mellan snäll och elak. Skrämmer mig på något kontrollerande läskigt vis.
  Vad ska jag göra, han vill inte lämna henne eller mig. Ingen mår bra av detta. Alla blir sårade och kommer till skada mest jag faktiskt…

  trött... 2014-10-28 06:15:48
  Svara
 • Sandra!
  Jag är i New York just nu och sex månader framåt (pepp!), dansar på Broadway Dance Center om dagarna o lever livet! Tips på happenings som man bara inte får missa, typ halloween?? Blev så glad när jag hörde om den gulliga hundparaden i eran pod och sen alla tips i din NY guide, sånt som jag aldrig skulle fått uppleva på egen hand.. Hjälp, TACK!

  K 2014-10-27 23:24:35
  Svara
 • Men ÅH hur ska jag nu få mitt N.Y-fix????

  elin 2014-10-27 22:23:18 http://elinsparis.spotlife.se
  Svara
 • Grattis till så mycket skrivet 🙂

  Svara
 • Hej Sandra och allihopa. En fråga på tal om far away platser.. ni som någon gång har bytt land, hur gick era tankar och hur kom ni ifrån läskigheten till att faktiskt bara g ö r a det en vacker dag? Och hur gick tankar kring startbudget och sådant lite trist praktiskt, förstår att det beror på vilken resa en gör men iaf. Jag är tjugoett år, kommer inte från Stockholm men bor där nu och tänker att hur fint det än är här så är det nog inte min stad. Vet liksom det inuti. Tänker på Paris och London och allaallaalla andra platser varje dag, vill gå andra gator fram. Kramar

  Dori 2014-10-27 22:02:00
  Svara
 • 180 000 tecken i en dokument på datorn låter så skönt och fint! Hur mycket skriver du ungefär i snitt per dag? 🙂

  Och kom på om du kanske kunde helt spontant lista dina
  6 bästa svenska författare
  5 bästa svenska musiker/band
  4 bästa filmer
  3 bästa författare
  2 bästa svenska filmer
  1 bäst låt
  just nu? Vore härligt att höra, brukar älska dina film- och boktips!

  Maijha 2014-10-27 21:57:29 http://himlahimla.blogspot.se/
  Svara
 • Grattis till 180 000 tecken bra jobbat 🙂

  BySiri - på väg till Norge 2014-10-27 21:10:14 http://bysiris.blogspot.com
  Svara
 • åh såg kommentar om NaNo! Åh va kul, hoppas att vi får höra lite om resan 😀 vi ses på andra sidan mållinjen 😉

  isolde 2014-10-27 20:59:33 http://dansariapril.wordpress.com
  Svara
 • Du är så fin Sandra! Har läst ditt inlägg ”att komma över någon” om och om igen. Du har räddat mig. Det känns lite lättare för varje dag som går. Tack <3

  Helena 2014-10-27 20:54:38
  Svara
 • Älskar också New York! Men kan rekommendera Boston som nästa resemål. Var där i helgen och det kändes som ett mindre hysteriskt New York. Brukade säga att NYC var min favvostad men nu är det nog Boston. Fantastiskt vackert (vatten överallt) bra barer och mycket seafood. Hotellpriserna är sådär men det finns många bra AirBnb. Eftersom de har så många universitet så känns staden väldigt ung.

  Marit 2014-10-27 20:22:37 http://maritochcecilia.blogspot.com
  Svara
 • Åh jag förstår vemodet men som du själv säger, man ska bo nära sina nära och kära!!!

  Jag hade blivit jätte glad om ni vill kika in på www.modevarlden.se. Idag får ni se mina senaste outfits och vad jag vill ha just nu!

  Kram

  Modevärlden 2014-10-27 20:20:40 http://www.modevarlden.se
  Svara
 • wow, 180 000 tecken! Det är inte alls dåligt 🙂

  Jämtlandshanna 2014-10-27 20:11:56 http://jamtlandshanna.se
  Svara
 • Tänkte bara tacka för din blogg! Efter att ha ramlat in på den pga ett ordentligt krossat hjärta och ett val att googla vad fasen man gör åt det, så hamnade jag här. Det var ett mycket bra val. Läser dina gamla inlägg och stärks lite i taget. Tack! Kärlek // Johanna

  Hyddan 2014-10-27 19:32:18 http://hydonk.blogspot.se
  Svara
 • Största, bästa förebilden! DU gör att jag vill skriva!

  Nike 2014-10-27 19:24:29 http://nikekrantz.weebly.se
  Svara
 • hej bästa sandra! hurra för 180 000 tecken! verkligen bra jobbat. nu kör vi nanowimo på det – du är väl på? 😀

  annie- ja! såklart! :DDDD

  annie 2014-10-27 19:00:40
  Svara
 • Sandra, har du kvar din lägenhet i NY? Eller hur bor du..?

  Emma 2014-10-27 18:51:57
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand