Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

nanowrimo vecka 3 och ett boksamtal om kärlek.

thursday.

Tredje veckan i november är över så här kommer ännu en sammanfattning hur det har gått med skrivandet. Just idag är jag så sjukt opepp på att skriva detta inlägg för att jag är SÅ TRÖTT på mina egna ord och tycker allt är skräp. Men jag hoppas det hinner gå över litegrann tills imorgon eller något.
Hur som helst skrev jag en hel del förra veckan, vilket ändå känns väldigt skönt. Jag hade tisdag & onsdag som mina skrivdagar. På tisdagen hade jag flow, satt nästan hela dagen och skrev 9000 tecken totalt. Alltså det är en sådan bra känsla när detta inträffar, man känner sig nästan oövervinnerlig för en liten stund. På onsdagen gick det också helt okej och jag fick ihop 3500 tecken fram tills lunch. På fredagen redigerade jag mest, vilket blev plus minus noll textmässigt men ändå välbehövligt.

Totalt vecka tre: 12 500 tecken.

(här är min nanowrimo vecka 1 och här vecka 2)

Hur har det gått för er och vad är era bästa tips när allt känns katastrof?

boksamtal
Förresten, den 11:e kommer jag och författarna Jack Hildén, Märta Fohlin och Gunnar Ardelius ha ett boksamtal om kärlek. Jag tror det blir väldigt mysigt och fint och vill hemskt gärna bjuda in er såklart. Vi kommer hålla hus på förlaget, som ligger på Riddarholmen. Det är ett begränsat antal platser och vill du komma så maila emilia.holmqvist@rabensjogren.se så fort som möjligt och säg till. Hoppas vi ses!

Slutligen kommer här ett klipp på en hund som skjutsar sin kompis i en väldigt liten kundvagn:

.

Translation. National Writing Month week 3 and I wrote 12 500 characters which felt good. Also, here is a very cute video of 2 dogs.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Hej Sandra! Du som skriver så vackert om böcker vill jag ge ett boktips. Häromdagen var jag och strosade runt på stan, du vet som man gör ibland och så smet jag förbi bokaffären. Jag skulle inte köpa någon bok egentligen, lägger ner allt för mycket pengar på böcker och har nu bestämt att jag måste köpa lite mat istället för böcker för att inte svälta. Hursomhelst så såg jag en bok, en hård inbunden bok och hårda inbundna böcker är mitt bästa (din bok är ju rena rama drömmen) och den drog till sig mitt intresse. Det var en svart bok som hade skrivit ”Otopia” i guldig text på framsidan, och den såg nästan ut som en bibel. Den hade ingen bild eller så på framsidan, så det fanns ingenting man kunde döma den för utom titeln. Vände på den och läste på baksidan och det var så fantastiskt minimalisktiskt och precis som du så fastnar jag för meningar och på baksidan där det brukar stå vad boken handlar om stod det ” -Men en sak förstår jag inte, säger han och ler lite lurigt. Om du bodde i paradiset, Miqi, Vad gör du här då alldeles ensam?” Jag fastnade, köpte den och sträckläste den på bussen hem och när jag kom hem. Oerhört vacker och poetiskt bok som är intressant skriven. Andra meningar jag tyckte var himla vackra ”Att ha någon att andas i takt med. Det är fint. Två människor som andas samtidigt. Mitt ute i en värld som inte fanns.” ” En liten flicka går ut i världen. I den vilda okända världen. Hon går och går. Och så möter hon en liten pojke. Och berättar sitt liv för honom. Och nu kommer han att berätta sitt.”
  Så ifall du vill läsa nån ny bok, rekomenderas denna starkt! Annars bra blogg!

  Si 2014-12-26 20:18:33
  Svara
 • Hej jag har anmält mig och under när/om man får ett svar! Vill så gärna gå.

  Elin 2014-12-08 21:02:14
  Svara
 • dör så söta hundar!!!!!

  sonia 2014-11-28 09:40:57 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • Hej Anna!

  Alla får komma på samtalet. Du kan maila din anmälan till mig på emilia.holmqvist@rabensjogren.se

  Hoppas vi ses!

  Hälsningar,
  Emilia (från Rabén & Sjögren)

  Emilia 2014-11-27 13:40:36
  Svara
 • Åh det här är kanske en dum fråga men får alltså VEM SOM HELST gå på boksamtalet??? Jag vill så väldigt gärna gå men känner att jag kanske inte ”passar in” där :$

  Vem som helst såklart!!

  Anna 2014-11-27 10:56:33
  Svara
 • Sandra, du har säkert svarat på denna fråga 87431939, men jag vet verkligen inte vart jag ska vända mig, och du känns som en sådan klok person och mina kompisar har tröttnat på att lyssnapå mig, hahha… Jag är så fruktansvärt kär i en person i min klass. Har varit lite småförälskad hela ettan (går i tvåan nu), men nu de senaste veckorna har det verkligen eskalerat. Han är så galet smart, vettig, rolig och är en sån människa jag skulle kunna prata och prata och prata med i timmar utan att tröttna. Läger ner typ all min energi på att tänka på honom och alldeles för mycket tid på att hitta sätt att prata med honom.

  Problemet är (såklart) att jag inte vågar ta något form av steg. Vi umgås inte riktigt i samma kompiskretsar, men jag vet att när vi väl umgås så har vi roligt och trivs med varandra. Vet att jag kommer ångra mig så galet mycket om jag aldrig ens försöker ta ett steg, och får lite panik av tanken att vi inte kommer ses varje dag i resten av våra liv. Samtidigt vill jag inte ”göra bort mig”…. Fina fina du, du brukar ge så bra råd – hur gör jag? Hur tar jag något form av steg? Hur vågar jag? VAD SÄGER MAN HJÄLP JAG HAR ALDRIG KÄNNT SÅHÄR FÖRR??”??!??!?! tack tack tack från en förvirrad och hjälplöst förälskad 17-åring <333

  Hanna 2014-11-26 18:59:21
  Svara
 • Svar till Sofi:
  Vilken stad bor du i? Vi kanske ska ta en öl och dansa lite om vi bor i samma stora stad!

  Stina 2014-11-26 11:14:46
  Svara
 • Hej! jag undrar hur långt du tycker att ett kapitel bör vara? I ord eller tecken med blanksteg. Håller på med ett bokmanus.

  kajsa 2014-11-26 10:05:41
  Svara
 • inspireras* hehe

  julia 2014-11-25 23:39:42 http://book.ratata.fi
  Svara
 • lite över 23500 ord och 125900 tecken! är rätt nöjd fast det ju ser ut som att jag inte kommer klara det. men gillar historian ännu och kommer fortsätta med den.

  mina bästa tips när det tryter är att hitta på något ord eller någon händelse som händer huvudpersonen (eller annan karaktär om en skriver i tredje person). t.ex. julen/den första snön, ett plötsligt telefonsamtal, ett mystiskt brev. och sen utgå ifrån det. kanske det kan användas, kanske inte, men man kommer i alla fall igång och ibland kanske det ena leder till det andra, så att säga. eller sätta på en låt och skriva utefter känslan låten ger, även om man inte brukar skriva till musik! eller sätta sig på ett ovanligt ställe och skriva, skriva för han en dag, skriva på bussen eller läsa in på band… inspiration är ofta att man gör något först och SEN inspirera, inte tvärtom!

  julia 2014-11-25 23:39:22 http://book.ratata.fi
  Svara
 • hej sandra! vad gör man om man känner sig förskräckligt ensam, när man är 22 år och bor i samma (stora) stad som man alltid gjort? man har vänner i andra städer man inte kan träffa så ofta, men har varken folk kvar från högstadiet eller gymnasiet, förutom en och en halv kanske. man vet inte varför det blivit så fel, och för varje dag som går tänker man mer och mer på att man kanske inte går att tycka om, och andra väldigt destruktiva tankar.

  Sofi 2014-11-25 21:26:12
  Svara
 • Åh Sandra. Jag är har en olycklig crush. Jag är förtjust i en kille i mitt gäng. Ganska mycket förtjust. Men jag vill inte vara det!! Det är så himla jobbigt att svänga upp och ner. Vara jättelycklig då jag får uppmärksamhet och kontakt, vilket jag får massa av vilket är jättehärligt i och för sig, men sen blir jag jätteledsen då jag inte får eller då jag tänker på att det inte är flirtigt från hans sida. Och jag vet att han inte gillar mig. Han är en sån kille du vet, man vet om han gillargillar en. Help me please. 🙁

  starry eyed 2014-11-25 20:06:43
  Svara
 • Fin video! Önskar jag bodde i Sthlm så jag kunde komma och lyssna..

  Svara
 • Men ååh, den videon gjorde hela min dag! ^^

  Edie 2014-11-25 19:42:17 http://cherriebomb.blogg.se
  Svara
 • Dina ord är väldigt fina tro inte något annat, fast vi kan ju förstås ha våra dagar och det är ju okey. Super söt video! <3

  Agnesblixa 2014-11-25 19:17:09 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Jodå, jag är lite över 49 000 ord nu, enda problemet är att hela veckan är jättestressig och uppbokad så det vore ju snopet om jag föll på målsnåret så att säga. Jag tror att det är tillräckligt mycket story kvar för att mitt första utkast borde nå 55-60k innan helt klar, frågan är hur jag ska få motivationen till det efter NaNo.

  Caja 2014-11-25 18:53:33 http://cajacreations.etsy.com
  Svara
 • Hej Sandra.
  Hur gör man när man liksom drunknar i all beslutsångest över att välja gymnasieprogram? Ska man välja det man tycker verkar roligast? Hur gjorde du när du valde? kram <3

  Alva Fureman 2014-11-25 18:34:25
  Svara
 • Sheezus vad bra ändå! Jag tycker att du ska plocka fram något som du är riktigt stolt över som du har skrivit och läsa det och tänka att ”fan vad jag är bra ändå”. Sen ut och spring en runda. Och sen skriv.

  Madde Schwedaan 2014-11-25 18:29:41 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Vi är inte det minsta trötta på dina egna ord <3

  Rebecca 2014-11-25 17:15:26
  Svara
 • Åååhmeeeen, den videon! Dagens sötaste!

  Jennifer Sandström - resor, kärlek & drömmar 2014-11-25 17:05:33 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • hej! det var jättelänge sen (säkert flera år) du talade om en musik video där olika par hånglade på olika ställen, kommer du ihåg vilken detta var?

  sara 2014-11-25 16:31:53 http://sarafgiraff.tumblr.com
  Svara
 • Jag gav upp min NaNo redan efter vecka ett… Men då hade jag hunnit skriva 92000 tecken på den veckan. Så det kanske blir att jag sparar och fortsätter med den lite långsammare eller så. Men jag skrev som bäst när jag satt på twitter med NaNos sprint-konto. De lägger upp utmaningar och sådär, och sen skriver man på tid, allt mellan 5 minuter och en timme. Jättekul och man fokuserar så mycket bättre då.

  Beatrice 2014-11-25 16:13:34 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • älskar fodralet till din mac

  Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta 2014-11-25 16:12:54 http://domkallarmighannes.com
  Svara
 • Åh jag dör, videon <3 <3

  Maija 2014-11-25 15:51:44
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman