Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past weeks comments. part 1.

lula and my fav pizza.
Jag har funderat på det här om du brukar storhandla en gång i veckan eller om du går och handlar varje dag och då bestämmer vad du ska äta den dagen!
Vi storhandlar för två veckor ungefär. Annars blir det så dyrt tycker jag. kram

Vart har du köpt spegeln i sovrummet? Vet att du skrivit det tidigare, men jag kan för mitt liv inte hitta inlägget!
Puss!
Det är den här från Ikea!

Hej Sandra! Jag såg verkligen fram emot er starta-eget podd då jag just nu själv håller på att starta eget företag. Tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken 🙁 Känns som att du och Michelle mest pratade om när man svarade på mail och om det var rätt eller fel samt pratade om massa coola företagsidéer. Jag hade sett fram emot handfasta tips, vad ska man tänka på. Var börjar man? Hur gör man med kapital, kalkylerna, budget, vilka fel gjorde ni och vad skulle ni rekommendera att göra/inte göra? Hur mycket måste man omsätta för att kunna ta ut lön? Vad önskar ni att någon sagt till er? osv. Du och/eller Michelle kanske kan svara på de frågorna någon annan gång. Både du och Michelle ser jag som förebilder när det kommer till eget företagande och jag skulle också gärna kunna leva som ni (arbetsmässigt). Annars tycker jag ni är bäst och er podd är grym!
kram från Ida
Ah jag fattar och håller delvis med. Grejen var den att vi pratade lite om sånt faktiskt, men klippte bort det sen för det var SÅ förvirrande. Jag är svindålig på ekonomi, papper, kvitton, kalkyler och budgetar. Jag fattar på riktigt ingenting. Jag har haft revisor från dag 1, jag skriver blint på alla papper de säger att jag ska skriva på och jag lämnar in kvitton varannan månad. Jag vet inte hur mycket man ska omsätta för att kunna ta ut lön. Jag frågade min revisor vad som var rimligt och sen gjorde jag som de sa. Jag är alltså ej rätt person att gå till för handfasta företagstips. Jag kan prata om känslan att vara ensam, om att vara orolig för hur pengarna ska fortsätta komma in etc, men jag kan ej ge dig svar som en bank-person, för jag fattar på ricko ingenting av det där. Men Blondinbella pratar mycket om sånt i sin podd rekommenderade någon i kommentarsfältet, spana in den!

Åh var är den underbara prickiga lådan i fönstret ifrån?? MÅSTE ha!!!!
Jag har fått den, vet inte var den är från faktiskt. Pardon och kram!

Var fick ni tag på The Grand Budapest Hotel-planchen? Älskar filmen <3
Köpt den på Amazon!

pasta vongole.
Har en fråga om färskpasta som jag tycker är så svårt att få gott. Blir alltid geggigt istället för al dente. Tips? Och säg inte koka den kortare för tycker inte det hjälper.. men nåt märke som är bättre? Kör alltid torkad pasta av den anledningen 🙂
Jag tror det kanske handlar om en smakfråga. Färsk pasta är svårare att få al dente, den är liksom lite degigare. Jag tycker färsk pasta passar bättre till pastarätter med mindre sås och mer olivolja. Då blir den inte lika ”geggig”. kram

Inspireras du av olika kokböker när du lagar mat eller är det rakt från din egen hjärnbank? Du gör för övrigt så bra tydliga recept tips! Kram!
Hej och tack! Jag använde mycket kokböcker som yngre när jag började laga mat. Nu använder jag det sällan, eller typ aldrig, men borde kanske för ny inspiration. Tycker pinterest är bra när man vill hitta nya smaker som passar ihop!

men jag ville fråga en annan grej, har du tips på bra julfilmer? tänkte eftersom du gillar jul, jag gillar din julplaylist mycket! sökte efter om du hade gjort nån sån lista förr men kunde inte se nåt.
Hmm. Ensam Hemma två är nog min bästa julfin ^^och alla Sunes Jul, finns på youtube!

cutlery
Var hittar jag träbesticken? Jättefina och skulle gärna vilja få bort lite plast ur mitt kök… 🙂
De är från Åhléns + House Doctor. Själva lådorna som någon annan undrade över är från Ikea.

Jag har länge funderat på att skriva en sådan här bok/novell. Men jag har liksom aldrig förstått hur det är man ska lägga upp sådant här. Men hur går det till? Och kan vem som helst göra en? Kan jag skriva på svenska?
Kram och tack för en jättebra blogg!
Jennifer
Hej! Nanowrimo är bara ett sätt att uppmuntra till skrivandet. Det finns inga regler eller någonting, man får göra som man vill. Eller det finns ju regler om man trivs bättre med att följa dem, men i slutändan handlar det bara om peppning liksom. Så ser i alla fall jag det. kram

Hej Sandra. Du är bra! Lyssnade på er podd om att vara sin egen idag och blev sjukt pepp! Kan du inte berätta vad du skriver/jobbar på just nu förutom boken? Och så vore det kul med mer skrivtema på bloggen tycker jag! Kanske en liten novelltävling bland bloggläsarna? <3
Exakt prick nu jobbar jag bara med bloggen, podden och samarbeten etc runt bloggen. Samt försöker skriva något nytt längre. En novelltävling vore roligt att göra i samarbete med något företag eller så, vore flott om vi liksom isåfall kunde ordna så ni blev publicerade på något vis. Ska undersöka detta! puss.


Fin i håret!!! Hur gjorde du? Jag vill så gärna få till den perfekta bollen på hjässan sådär, men jag tycker det är svårt asså.
Jag använder en sock bun när jag gör sån där stor knut. Finns massa tutorials på youtube exempelvis! kram

åh vart är rubriken tagen ifrån? himlans bra
Det är Veronica Maggios ”ballad om vintern”

What is M. doing in Africa? Is it work? She is there really often, I guess.
Michelle’s brother is living in Nairobi and he just opened a bar there. She is there to support him and be with him.


Är skorna platå eller ser jag fel?
Javisst, det är Dr Martens med platåsulor. kram

Har inget med inlägget att göra men jag undrar vart koppar och träkrokarna från detta inlägg kommer ifrån?
Det var någon liten inredningsbutik minns tyvärr inte vad den hette. Men har för mig att den låg på Kompagnistræde.

Sandra! Var hittar man vita strumpbyxor? Har letat ca överallt där det kan tänkas finnas, men inte hittat någonstans, tänker mig att du kanske har koll på sånt 🙁 Kraaaam
Köper mina på Asos. Heter ”winter white”.


hittade den här bilden på dig i elsas blogg, var kommer den t-shirten ifrån? den är jättefin!
Det är en klänning från Topshop. Här är bättre bild. kram

haha ni och er cava! man kan nästan tro att ni är sponsrade 😛 (är ni?)
I WISH

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • M: Inte för att vara sån, men jag frågade enbart för att jag blev förvånad. Eftersom jag handlar veckovis själv, och tycker det är svårt nog att dels planera, dels bära hem och dels få plats med allt när man väl handlat. Så om Sandra skulle ha några tips, varför kan det inte vara värdefullt för någon? Slår vad om att många med mig faktiskt är nyfikna på hur hon kan handla två veckor i taget – när hon inte har något körkort själv.

  Beatrice 2014-12-17 19:31:26 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Sandra, du har nok sagt det før, men hvor kommer det fantastiske gull bestikket fra?

  Marita 2014-12-08 21:03:59
  Svara
 • VAR har du köpt dina fantastiska docs?? Och om det är utomlands eller så – har du tips på nån bra martensåterförsäljare i Sverige eller på nätet? puss och tack för en mega blogg

  Julia 2014-12-06 17:06:19
  Svara
 • Skulle vara kul om alla delade med sig av sina bästa raggningstekniker! Eller hur en bär sig åt på krogar/klubbar överlag för att få den där superfina personen en har kollat på hela kvällen!

  jeanette 2014-12-05 15:34:20
  Svara
 • Haha men alltså HUR kan folk vara intresserade av hur Sandra handlar sin mat?? Hur kan det kännas viktigt i era liv? Jag fattar absolut att man vill ha tips om maträtter, det är toppen, men liksom ”hur bär ni allt? Hur gör du för att äta upp maten?” Jag menar inte att trolla här, men jag tror väl kanske inte att hur maten inhandlas har så stor inverkan på ens liv. Tror inte era liv blir mer skimrande för att ni handlar som niotillfem, no offense.
  Men kudos till dig Sandra, som orkar svara på alla (ibland lite märkliga) frågor du får in! Fint!

  M 2014-12-04 14:23:36
  Svara
 • pastatips!!! paolo robertos pasta = så mycket bättre än alla andra jag provat!! blir alltid al dente och dundermumsig <3333

  Elin 2014-12-04 14:06:18
  Svara
 • Men shit, hur kan man handla två veckor i taget? Handlar oftast en i taget, men det är ju typ svårt nog? Har visserligen delat kylskåp/frys så kylen är ovanpå frysen. Dålig förklaring, men ja. Och sen lägger vi upp matsedel och handlar till den veckan. Men hur bär ni allt? Har ni en bil? Hur många vändor upp från bilen till lägenheten krävs det då för att få med allt? Känner mig himla förvirrad, haha. Men berätta gärna mer konkret hur ni gör, himla spännande! Älskar mat och matlagning, och alla tips man kan få för att göra det lättare att handla och laga maten är så himla välkommet!

  Beatrice 2014-12-04 12:40:20 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Vad heter Michelles brors bar i Nairobi? 🙂

  bella 2014-12-04 12:03:05
  Svara
 • Vita strumpbyxor finns (alltid) på Åhléns och (ofta) på lindex! Har för mig att Åhléns har i bomull och lindex i vanlig nylon, båda är mycket bra och inte speciellt dyra heller för den delen. ♡

  Nadja 2014-12-04 10:58:29
  Svara
 • HEJHEJHEJ! JAG HAR EN ENLIGT MINA FÖTTER LIVSVIKTIG FRÅGA. DET ÄR NÄMLIGEN SÅ ATT JAG HAR ETT PAR LIKADANA DOC MARTENS MED PLATÅSULA OCH HAR HAFT I SNART ETT ÅR MEN DOM SKAVER FORTFARANDE SÅ FRUKTANSVÄRT I HÄLARNA OM JAG INTE HAR TYP 50 STRUMPOR PÅ MIG. HUR GÖR MAN FÖR ATT DOM SKA KÄNNAS BÄTTRE?!

  Anna 2014-12-03 23:43:00
  Svara
 • Svar till Fanny:

  Fina du. Du verkar vara en person som vet vad du vill och vad u vill ha. Du säger att du vill ha tydlighet, hur tydlig har du varit mot honom? Har du sagt att du vill ha allt eller inget? För det låter som att det är det du vill, antingen ha honom som pojkvän eller inte ha honom alls. Just nu har han makten över dina lycka och er framtid. Han har bollen på sin spelhalva. Men hur känner du inför att ta tillbaka makten? Och med det menar jag att var superduper ärlig och säga att ”om du inte vill ha mig som din flickvän så vill inte jag ses mer”. Ett ultimatum heöt enkelt. Fast detta ska du bara göra om du känner att du kan stå för det och att du verkligen menar det. Om du känner att risken är hög att du kommer höra av dig en ensam söndag i soffan eller skriva till honom efter ett par glas med tjejerna så låt bli, så kanske inte ultimatum är bästa alternativet. Då skulle jag råda dig känna efter. Hur mycket du beredd att kompromissa? Hur länge vill du vänta på honom? Om du, liksom jag, går runt med en molande ångest om att det inte känns okej att låta honom styra ert öde och tycker att det drar ner ditt mående, så gör något åt det. Var snäll mot dig själv, se till dig själv som din bästa vän eller syster. När det gäller sitt hjärtas välmående så måste man vara självisk ibland. Vill han inte vara din pojkvän så kommer du att komma över det med Sandras ”Att komma över någon”-lista som guide. Du klarar det, jag lovar. Kram och var rädd om dig!

  Mikaela 2014-12-03 23:06:45
  Svara
 • Åh vad jag tycker om sådana här frågeinlägg! Jag måste bara säga också att jag tycker att ert startaegetavsnitt var bra eftersom jag tycker ni pratade om saker som är viktiga OCKSÅ. Det är ju ensamt och mycket som behöver struktureras upp av en själv som egenföretagare (bland annat) tänker jag mig, så det är väl bra att diskutera det med? Det är ju inte bara papper och kvitton och bokföring.

  Maria 2014-12-03 22:12:56 http://dreamsof.se/
  Svara
 • Vita strumpbyxor finns på Lindex i princip alltid!

  Therese 2014-12-03 20:33:49
  Svara
 • hej sandra! jag har en fråga till nästa gång.
  jag träffar en kille just nu (3 månader tillbaka) som jag tycker är gulligast och vackrast i världen. vi har himla roligt ihop, trivs bland varandras vänner, hittar på roliga saker och gosar hela nätterna istället för att sova. för ett tag sedan sa vi att vi var kära i varandra. och vi har även pratat om att vi inte träffar andra nu, vilket vi båda tyckte va en självklarhet. det är ungefär som att vi är ihop. så jag frågade honom ”vill du va ihop med mig?” för jag va säker på att han skulle säga ja, men ville bara ha det helt klart för mig, för sån är jag. men då lät han så himla tveksam. sa att han inte vill ha någon benämning på det hela eller kalla varandra för saker utan att han kan väl bara vara *namn* och att han tyckte det hela gick lite snabbt. problemet är att jag känner mig så himla redo. jag vet vad jag vill ha, hur jag vill ha det och att jag vill ha honom. och jag känner att det är viktigt för mig att ha en benämning på det och att få kalla honom min pojkvän och tänker inte riktigt ge vid det för hans skull. det hjälper inte att han förtydligade flera gånger att han verkligen vill ha mig, va med mig och tycker väldigt mycket om mig. jag vill ha tydlighet.
  vill tillägga att vi haft det väldigt olika innan. jag har haft ett långt förhållande, han har aldrig haft något. jag tycker om att prata om mina känslor och bekräfta folk, han har svårt vid att uttrycka sig så.
  så som det ser ut nu så ska jag lugna ner mig så han kan få känna efter och ta saker i hans takt. MEN. jag är osäker på hur länge jag ska vänta på detta? jag är rädd för att det ska sluta illa (många dåliga erfarenheter och blivit sviken tusen gånger innan) och vet inte vad jag ska tro riktigt. hur ska jag göra?

  Fanny 2014-12-03 20:29:06
  Svara
 • sunes jul (och andra gamla julkalendrar, t.ex. trolltider!!!) finns även på svt:s öppet arkiv! gissar på att det är lite bättre bildkvalitet där än på youtube

  karro 2014-12-03 20:20:30
  Svara
 • Tips på att få färsk pasta lite mindre degig. Ha den utanför förpackningen en stund (medan du gör såsen eller så) , för då torkar den till lite och får lite mer tuggmotstånd. puss!

  Anna-Carin 2014-12-03 20:07:07
  Svara
 • ”på ricko”. love you

  Vicky 2014-12-03 20:02:42 http://vickys.se/
  Svara
 • Tipset för att få färsk pasta al dente: kör den flera FLERA jag helt enkelt JÄTTEMÅNGA gånger genom ”kavlings-funktionen” i pasta maskinen! Du känner liksom att den blir mer och mer styv/seg 🙂 hoppas som frågade läser 😉

  Elin 2014-12-03 19:46:05
  Svara
 • Hej! Tack för super blogg som jag använder lite som en life-guide och uppslagsverk, ok knäpt. SÅ, jag blev så nyfiken på hur du storhandlar, jag försöker også göra så för at spara pengar, men slutar alltid med at jag inte äter det jag köpt och blir sugen på andra saker. Så hur gör du? Konkret, vad köper du på en två-veckors storhandel?

  j 2014-12-03 19:44:20
  Svara
 • alltså sandra – när jag får en notification i mobilen att ”sandra beijer lade till din pin” blir jag helt fnissig. <3456789

  sara 2014-12-03 19:23:35 http://saraskrattar.blogspot.com
  Svara
 • Hallå! Den prickiga lådan i fönstret är från Lagerhaus. 🙂

  Linda 2014-12-03 19:03:17
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind