Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

spaghetti med pilgrimsmusslor och körsbärstomater.

Nu är det dags för ett pastarecept igen!
Denna gång med pilgrimsmusslor, dessa förträffliga musslor som mer är som en räk-fiskbulle i sin smak och konsistens. Jag köpte en stort paket på Picard för sextio kronor tror jag det var,och de har fått vara med i säkert tio portioner mat under hösten, dagens tips.
Hur som helst, mot pastan:

Du behöver för två personer
– Spaghetti
– En halv citron
 – En chili (beroende på hur starkt du gillar kan du ju chilla och ta en halv)
– Salladslök
– En vitlöksklyfta
– En halv ask körsbärstomater
– En rejäl näve små pilgrimsmusslor (de kanske heter något annat när de är sådär små? vet dock inte vad)
Parmesan

pasta
1. Börja med att hacka chilin, skära vitlöksklyften i smala smala bitar samt riva av skalet av en halv citron. Stek allt detta på låg värme med olivolja och saften av en citronklyfta i cirka 10 minuter.
2. Skålla körsbärstomaterna. Det gör man genom att koka dem i vatten tills man ser att skalet lossar (tar ungefär 1-2 minuter). Sedan häller man kallt vatten över dem i några sekunder och tar av skalet. Då blir de jättefina och ser ut som små citrusfrukter.

pasta

4. Koka upp pasta. Höj temperaturen på stekpanna till rätt så hög (nästan högsta) och stek pilgrimsmusslorna med chilin, vitlöken etc. 1 minut på varje sida ungefär.
5. Hacka salladslöken och riv drygt en halv dl parmesan. När det är någon minut eller två kvar av pastan, häll av den och kasta ner i stekpannan tillsammans med parmesanen och tomaterna. Rör om, salta peppra.

pasta

6. Servera med salladslök på toppen och lite mer parmesan + lite extra svartpeppar. Bjud någon du gillar på romantic evening.

.

Translation. A pasta recipe with scallops, cherry tomatoes, garlic, chili, lemon and scallion.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Gjorde pasatan ikväll. SÅ GOD!

  Johanna 2015-01-07 20:41:53
  Svara
 • Hej Sandra,
  Jag har inre panik. Jag måste skriva av mig, och jag hoppas du eller någon annan kan svara. Min sambo och jag har varit tillsammans i mer än ett år, och bott med varandra ungefär lika länge. Han är helt underbar, den enda som jag upplevt allt på RIKTIGT med och verkligen kan se en framtid med. Under detta år har ALLT därför gått i rasande fart. Vi är förlovade, har införskaffat en galen kattunge (världens finaste) och utåt sett så tror jag att vi ger sken av att vara typ världens lyckligaste par. Så är inte fallet. Det senaste halvåret har han slutat röra mig längre. Från att nästan ha ätit upp varandra innan kläderna varit av, kunnat ligga i sängen hela dagen, smeka varandra över ryggen och berätta för varandra hur mycket vi betyder för varandra och kyssas i evigheter till.. ingenting. Jag får en puss och en kram när jag kommer hem ifrån jobbet. Sen kanske en till – ifall jag frågar om den – innan vi somnar. Det är det enda. När jag frågar honom om det får jag en ”nä, jag vet inte, jag kanske inte tycker om att hångla” (vad kommer det ifrån?! hur kan en inte ens tycka om att hångla?!) och sex är inte att tala om ”det blir inte bättre av att du tjatar om det!”. Jag får aldrig höra att jag är fin längre, eller att han är glad att vara med mig. Mitt hjärta blöder sönder, jag kan inte sova om nätterna och har på dagtid närmre till tårar än ett leende. Jag har börjat missköta mitt jobb, oroar mig för oss hela tiden och jag kan inte fokusera. Allt jag kan tänka på är hur kärleken sakta, sakta lämnar kroppen. Och den gör det. Väldigt smärtsamt. Trots det älskar jag honom så galet mycket!! Och jag vet att han älskar mig tillbaka. Hur ska vi hitta tillbaka till varandra?!?! Just nu vill jag bara ta mina väskor och fly, långt långt bort tills han inser att jag är allt som han någonsin kommer att behöva. Hjälp <3

  Anonymus 2014-12-19 09:38:54
  Svara
 • Vilket roligt tips och det ser jättegott ut!
  Tack för tipset och det måste provas!
  Mvh Anette

  Anette 2014-12-18 21:26:01 http://starby.devote.se
  Svara
 • Sandra! Har du något tips på innovativa nyårsfest-teman!? Tänker främst dresscode-mässigt men det är ju trevligt om det går att implementera i övrigt också. Tack på förhand!

  Hanna 2014-12-18 14:32:05
  Svara
 • Sandra, här är nåt för dig: http://pelledesigns.bigcartel.com/product/soap-stones-by-pelle-set-of-7-nuggets 😀

  Cykelkatten 2014-12-18 13:13:35 http://cykelkatten.se/
  Svara
 • Michelle:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20026925.ab

  Kajsa 2014-12-18 08:57:52 http://skinandscent.for.me
  Svara
 • Hejsan svejsan! Jag läste den här artikeln och tänkte på dig och att du ofta måste försvara varför du kollar på PH.
  http://www.expressen.se/kultur/toppnyheter-/fucking-paradise/

  Tack för all vettighet.

  Michelle 2014-12-17 23:46:55
  Svara
 • Chilla – hahaaa, där var du rolig du! ;p

  lilla S 2014-12-17 22:58:16 http://fruktklister.blogspot.com
  Svara
 • Hei Sandra (og dere i kommentarfeltet).

  Jeg har lest bloggen i mange år. De siste par årene har jeg også lest mange av kommentarene som jo føles som en naturlig forlengelse av bloggen, særlig siden du har egne innlegg hvor du bruker dem aktivt. Men, til tross for at jeg på mange måter beundrer svensker for å være mer ”politiske”, bruke kjønnsnøytralt pronomen, ha et feministparti osv., blir jeg ganske ofte oppgitt over hvor lett det blir påpekt at du gjør ting som er feil eller umoralsk. Du og Nina har selv vært inne på det i tidligere innlegg: man drikker for ofte/har for mange hvite venner/shopper for mye/shopper feil klær/er for lite med kjærestens venner/flyr for mye osv. Det skal utrolig lite til før noen retter pekefinger og PH-kostymet var et ekstremt eksempel i så måte. Du er sikkert ikke den eneste bloggeren som opplever dette, men jeg føler for å protestere litt likevel.

  Grunnen til at jeg liker bloggen din, er nettopp fordi du drikker vin på tirsdager, reiser mye, går med for korte skjørt og røyker selv om man ikke bør. Det gjør deg menneskelig og jeg vil tro det også er derfor du har så mange lesere (selv om livet ditt kanskje er mer awesome enn gjennomsnittet). Så vær så snill, fortsett å gjøre ”feil” så det er like opptur å komme inn her hver dag!

  hanne – puss vad glad jag blev av denna. puss igen <33

  Hanne 2014-12-17 22:37:11
  Svara
 • Åh så underbart gott det låter och ser ut!
  Du borde skriva en kokbok! <3

  Agnes 2014-12-17 22:18:21 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Måste berätta för någon mer! Förlovade mig med min sambo idag! Hurraaaaaa!!!

  linda 2014-12-17 22:10:52
  Svara
 • Å, det ser smarrigt ut! 🙂
  Kramar

  Jämtlandshanna 2014-12-17 21:37:39 http://jamtlandshanna.se
  Svara
 • Hej! Din blogg är ren magi.
  Jag skulle bara vilja skriva av mig lite. Imorgon ska jag på den traditionella julfesten (går på gymnasiet) och jag har ångest. Jag har skrivit på ett kontrakt om att jag inte ska dricka alkohol förrän jag fyller arton år och jag har nästan klarat det. Det enda problemet är att ”folk” tycker att jag är så fruktansvärt tråkig när jag inte dricker. Hur är man rolig på en fest? Vad pratar man om? Jag tycker om matte och ord och att skriva i tidningen och politik och jag har A i alla ämnen, men det kan jag ju inte prata om. Jag vill inte vara 17 år, jag vill vara äldre.

  Hanna 2014-12-17 20:59:23
  Svara
 • Har aldrig testat pilgrimsmusslor, men de använder ju typ alltid det som lyx-vara i Masterchef och sådär, så har typ tänkt att det är svindyrt? Men det kanske finns frysta då som är mer okej i pris?

  Beatrice 2014-12-17 19:05:28 http://herbariumet.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind