Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

christmas eve.

christmas eve.

I onsdags var det julafton och jag tog tunnelbanan till mina föräldrar vid klockan elva med julklappar jag slagit in och rimmat på under morgonen. Mycket nödrim blev det på de sista två klapparna pga var lite försenad.

christmas eve.

När jag kom fram var det öppning av julstrumpan. Det är min mormor som sytt allas.

christmas eve.

I min låg det en liten vit vas med guldkant man kan ha väldigt små blommor i! Fin.

christmas eve.

I Millas låg det köttbullar.

christmas eve.

Medan vi väntade på de andra gästerna drack vi glögg.

christmas eve.

Här är min mamma.

christmas eve.

Och min styvsyster Mira.

christmas eve.

Och jag.

christmas eve.

Och så var det dags för julbord.

christmas eve.

Äta länge långsamt mycket. Samt sjunga snapsvisor tills inga visor finns kvar.

christmas eve.

Sedan paketöppning! Tycker så mycket om när alla läser upp sina egenskrivna rim och det ska gissas.

christmas eve.

Min lillebror Jack var tomte.

christmas eve.

Milla snodde Mormors plats.

christmas eve.

Efter all paketöppning (kan visa vad jag fick en annan dag om ni vill) så åt vi julgodis och drack champagne.

christmas eve.

Sedan risgrynsgröt när dagen flöt över till kväll.

christmas eve.

Och vid klockan tio min bästa stund, nämligen hummer. Försökte äta så långsamt jag kunde så att allt skulle smaka dubbelt så länge.

christmas eve.

Kvällen avslutades med ett par skedar marshmallowsfluff. <3

.

Translation. Christmas celebration at my parents contained christmas stockings, mulled wine, traditional Swedish christmas lunch, gift giving, rice pudding, champagne and lobster.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • @klara
  Hej! Jag åker i vår på min 5:e resa till Japan! Bodde i Tokyo och pluggade 2010, så jag bidrar gärna med tips. Kolla in min blogg, dedikerad till Japan och japansk kultur. http://tokyoyo.se

  Som Karin skrev så finns typ ALLT i Tokyo! Och i alla prisklasser. Det kan vara dyrt att turista i Tokyo, absolut! Men mycket, exempelvis mat ute går att få mycket billigare än hemma. Boende och transport är dock relativt dyrt, men ja det går alltid hitta billigt boende.
  maila gärna mig: love-tokyo[at]hotmail.com eller kolla in mina tips och guider på: tokyoyo.se

  Tokyoyo 2015-01-08 00:21:12 http://tokyoyo.se
  Svara
 • Klara! Jag har bott i Japan och har dessutom rest runt en hel del på Honshu, så om du ser det här och är intresserad får du gärna maila mig så kan jag ge dig massor med tips och svara på frågor och sånt 🙂 Här är mailen: silmeniel (@) hotmail.com

  Sandra 2015-01-07 20:07:11
  Svara
 • […] Vart bor man och var äter man och annat matnyttigt. Hej! Du fick jättebra i kommentarerna: läs här. Utöver det har jag skrivit en guide som finns […]

  answers to past weeks comments. part 2. | Niotillfem 2015-01-07 18:22:14 http://rodeo.net/niotillfem/2015/01/answers-to-past-weeks-comments-part-2-8/
  Svara
 • K: Precis, det är så jag tolkat ordets funktion sedan det började användas. Vissa tycks dock tro att det är nån slags synonym till han/hon trots att könet redan framgått. Stör mig iofs mer på ”en” som jag inte alls förstår vitsen med… Samhället blir inte mer jämställt och snällare mot kvinnokönet för att ”man” byts ut som pronomen.

  Karin 2015-01-01 20:21:06
  Svara
 • Karin: enligt mig använder man ju hen då man INTE vet om det är ”han eller hon”.

  I övrigt, mysigt som vanligt Sandra!

  K 2015-01-01 10:58:36
  Svara
 • Ang Japan. Jag och min kille var där i 2 veckor för andra gången i höstas.
  Vi är båda studenter med extrajobb och jag måste säga att det inte så dyrt att turista där som alla tror, skulle nästan vilja påstå att det är en myt.
  Vi i Sverige bor liksom i ett av världens dyraste länder så om en jämför med våra priser som vi är vana vid så är det inte så dyrt alls. Faktiskt. För att ge några exempel: äta ute är billigare där än här. Du tex kan få 13 bitars sushi för 50 kr, här kostar det minst 100. Äter du rullbandsushi är det ännu billigare. Öl ute på restaurang kostar ca 20-30 kr, hemma minst 45. Lunch inkl dryck gick på 50 spänn nästan överallt. Tokyo är en enorm stad så all sorts mat från hela världen i alla prisklasser finns. Bara att välja. Vill man lyxa kan man göra det och vill man komma undan billigt går det också. Ett bra tips om en åker dit när det är varmt är att köpa färdigmat i mataffären å äta närliggande park, kostar ingenting men kvalitén är skitbra. I huvudtaget är det väldigt hög standard på typ ALLT i Japan. Allt är gott och fint.
  Det enda dyra är egentligen boendet, finns hotell för tusentals kronor per natt men skit i dem, det går att hitta fräscha vandrarhem för typ 300-400 per natt och ni får ändå bo centralt. Jag och min kille använde oss dock av airbnb och hyrde små lägenheter i Shinjuku, Shibuya och Harajuku (tre supertrendiga och centrala områden) för typ ingenting (mellan 600-800 per natt, delat på två då) och vi var jättenöjda. När det kommer till shopping gäller samma sak där, dvs det finns både lyx och budget. Jag köpte hur mycket asiatiskt smink som helst och det var mycket billigare än till exempel kicks och åhlens här hemma. Tänk på att inhemska märken där, till exempel sminkmärket shiseido och klädmärket commes des garcons är mycket billigare där än här.
  Åker ni till en mindre stad som Kyoto eller Yokohoma så är det ännu billigare med ca allt. Inträden till museum, tempel och attraktioner kostade ungefär lika mkt som här, dvs 60-100 kr. Jag tycker bara att alla borde åka till Japan, det är ett sånt sjukt fascinerade och häftigt land, jag och min kille planerar redan vår tredje resa dit. 😉

  Karin 2014-12-31 09:41:39
  Svara
 • Karin: suck, ta din ignorans till någon annan blogg…

  Sofia 2014-12-30 23:57:49
  Svara
 • joo jag undrar, har du ett nytt objektiv? och vad för något i så fall? superfina bilder!

  f 2014-12-30 23:32:55
  Svara
 • Ja va roligt, visa vad du fick! : )
  Och åh va jag gillar din mammas lägenhet, den ser så himla himla mysig och elegant ut på samma gång. Men förstår om att det kanske inte riktigt funkar med ett helt blogginlägg om den.. Har den varit med i någon inredningstidning eller så?

  Fröken Cocco Sohl 2014-12-30 17:35:08 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Eirin: Hos min familj så äter vi julmat och gröt samtidigt. Omkring middagstid. Och sedan öppnar vi julklappar typ 1,5 timma efter det. Så det är väl olika hos olika familjer 🙂

  Jenny 2014-12-30 15:21:55
  Svara
 • Hej och gott nytt år (snart),
  eftersom du nyligt skrivit om att du längtar tillbaka till Japan och planerar att åka dit så tänker jag att din blogg kan vara rätt forum för att snacka just Japan. Jag och min pojkvän funderar på att åka dit i sommar, men jag känner lite panik över hur många googlingar som menar att det är såå dyrt att turista där. Särskilt i Tokyo. Vad har du haft/vad planerar du att ha för budget? Kanske någon av dina läsare har tips..? Vart bor man och var äter man och annat matnyttigt.

  Ha det gott!

  Klara 2014-12-30 14:45:07
  Svara
 • Hej! Vad är grejen med pronomenet ”en” istället för ”man”? Låter (ursäkta) sjukt efterblivet 🙁 Nästan värre än ”hen” när det i nästföljande mening tydligt framför att det rör sig om en honom eller henne.

  Karin 2014-12-30 11:39:24
  Svara
 • Tack för en jättebra blogg!! Som modeintresserad brukar jag tycka att det är ganska knepigt med det här med feminism. Många av mina kompisar brukar säga att det inte går att kombinera mode (eftersom det alltid handlar om utseende och att vara smal) och just feminism. Men så läste jag den här texten idag och tycker den beskriver ganska bra hur man kan tänka. http://popmani.se/blog/2014/12/30/modearet-2014-feminism-far-aldrig-bli-fashionable/
  Tänkte bara tipsa dig! Vet ju att du brukar samla massa braiga feministtexter ibland. Kram!

  Sara 2014-12-30 10:53:44
  Svara
 • Vilken mysig julafton ni hade!
  Mvh Anette

  Anette Starby 2014-12-30 10:35:25 http://starby.devote.se
  Svara
 • Ser ut som en jättefin julafton!

  Svara
 • A: Jag förstår verkligen hur du känner över nyårsafton. Det är så jag känner varje nyår, över alla förväntningar över vad en ska göra. En ska klä upp sig fint, äta fint, dricka fint och instagramma sin lycka (lol). Men jag själv har haft som finast och roligast när jag gjort det en inte riktigt ska göra, som ett nyår när jag bara satt hemma hos mina föräldrar och lyssnade på klockringning eller ett när jag och två kompisar nästan missade tolvslaget för att vi tittade på youtubeklipp istället för att fira. Tänk att det bara är en kväll så som många andra på året!

  u 2014-12-30 09:59:33
  Svara
 • A: Tänk att du kommer ha så himla många andra superfina nyårsaftnar i ditt liv och att det bara är en jäkla kväll av 365 stycken på ett år, några ynka fjutt-timmar i ett liv som är så oerhört många timmar långt. Och att nästa år har du förhoppningsvis tid att åka till en stad där du kan fira nyår med finfina människor som du tycker om. Puss! (dessutom låter det bara som att alla har fantastiska planer, det finns många som har ytterst mediokra planer, eller som du, inga planer alls och som mest tycker att nyårsafton är jobbigt. Jag har haft kul på nyårsafton typ en gång.)

  g. 2014-12-30 00:45:06
  Svara
 • Åh så mysigt! Otroligt fin lägenhet också (!!)

  Elin 2014-12-29 18:15:17 http://www.ofabooklover.blogspot.com
  Svara
 • Hej sandra! Hoppas att du kan ge mig några stärkande ord, fast du kanske inte hinner nu men iaf. Jag är fast i en stad där jag typ inte har några nära vänner. Allt jag gör är att jobba lyssna på podcasts och va med familjen. Julen gick bra för då är man med sin familj men nu är det snart nyårsafton och alla har fantastiska planer. Jag har sån sjuk ångest att jag bara gråter. Det enda jag kommer göra är att gå hem efter jobbet och sova för det finns ingen att vara med. Nyårsafton är den värsta högtiden på hela året för alla människor får nyårskyss, vackra kläder på instagram och alla vänner omkring sig. hur ska jag tänka? Obs, jag har vänner i andra städer men eftersom jag jobbar så hinner jag inte åka någonstans före tolvslaget. Älskar dig och din blogg så himla mycket <3

  A 2014-12-29 17:59:32
  Svara
 • det såg ut som en jättefin jul! min var fridfull och utan måsten. Precis så som man önskar att julen ska vara. kram på dig

  Frida Svensson 2014-12-29 17:36:24 http://www.cuntless-lux.blogspot.se
  Svara
 • Åh! På bilden med glöggen, var har din mamma köpt underläggshållaren? Letar efter exakt en sådan och inte lyckats hitta en spm passar :(:(:(

  Anna 2014-12-29 17:31:48
  Svara
 • Vilket mys! Jag skulle gärna läsa dina rim. Särskilt nödrimmen. 🙂

  Sara - litetarkiv.blogg.se 2014-12-29 16:39:57 http://litetarkiv.blogg.se
  Svara
 • Ser dere har ganske annerledes tradisjoner i Sverige enn vi har i Norge, i hvert fall utover det jeg er kjent med. Her spiser vi grøt med mandel lille julaften, mens julaften er forbeholdt ribba (eventuelt annen mat). Etter middag blir det åpning av pakker, mens en spiser litt kaker og de ”voksne” tar seg noen kaffe eller annet godt å drikke.

  Synes det er morsomt å høre hvordan julaften foregår andre steder, var helt nytt for meg dette med å spise grøt litt utpå kvelden, for så å ha enda ett måltid mot natten. Er dette normalt i Sverige, eller bare en tradisjon hos dere? Synes også det virker koselig dette med å skrive rim på pakkene, som hint på hva som er inni. Så på Pippi Langstrømpe her om dagen, og hos Tommy og Annika leste de opp slike rim. Jeg og min bor spekulerte litt på dette, og hvorfor en skal gi hint, men det høres ut som om det er normalt i Sverige?! Som sagt, synes det er morsomt å høre hvordan julaften foregår andre steder, og kunne sammenlikne litt med hva jeg selv har vokst opp med.

  Den vasen du fikk i julestrømpen var veldig fin! Har du noen formening om hvor den er kjøpt/er å få kjøpt? Vil også veldig gjerne se hva du fikk av gaver 🙂

  (Håper det ikke gjør noe at jeg skriver på norsk, men jeg kan rett og slett ikke å skrive svensk.. Å lese svensk går derimot bra, men jeg håper du ikke har noen problemer med å forstå det som står i denne kommentaren) 🙂

  Eirin 2014-12-29 16:32:13
  Svara
 • A great Christmas! I want to see your presents!!!

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.blogspot.com

  Christine 2014-12-29 15:55:32 http://www.christinelovestotravel.blogspot.com
  Svara
 • Jag blev helt kär i den handgjorda julstrumpan från din farmor.
  Tänk om man hade något sådant. Så fint! <3

  Decibel S 2014-12-29 15:35:33
  Svara
 • eww, marshmallowsfluff inte jättegott.

  maja 2014-12-29 14:54:09 http://majabt.wordpress.com
  Svara
 • Åh, vilka mysiga och fina bilder!

  Ellen 2014-12-29 14:26:29 http://endastellen.se
  Svara
 • mysigt

  Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta 2014-12-29 13:58:48 http://domkallarmighannes.com
  Svara
 • Mys! Din mamma är så fin, grymma skrattögon! 😀

  Cykelkatten 2014-12-29 13:31:10 http://cykelkatten.se/
  Svara
 • Ååå va drömmigt! <33 Och självklart vill vi se vad du fick i julklappar!

  Milou 2014-12-29 13:21:12
  Svara
 • Marshmallowfluff <333

  Madde Schwedaan 2014-12-29 12:56:57 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Ja, snälla visa vad du fick! 🙂

  Maria 2014-12-29 12:15:48 http://morningtear.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström