Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

how I sort my spotify playlists.

Fick denna frågan:
har en fråga angående spotify! hur TUSAN lägger du upp det här med listorna? hur ska man göra? ska man ha i filer och sortera upp efter genre och liksom stil? ska man ha lugna låtar i en lista och festligt i en? så många frågor i denna lilla hjärna just nu. pendlar mellan att vilja spara aaaalla gamla listor jag någonsin pga ”kul att titta tillbaka på” till att vilja slänga allt och bara ha typ en lista. kanske två.
 missförstå mig rätt men detta är verkligen ett problem jag har klurat på sen spotify kom till mig. om du har lust, skulle du vilja berätta hur du gör?

Jamen såklart jag kan berätta hur jag gör! Skulle inte säga att mitt system är det mest ultimata för jag villar bort mig i det stundtals. Men en sak är säker i alla fall, radera inte dina gamla listor, då är det bättre att du sorterar dem tycker jag.

Nu börjar vi.

spotify

Här är min Spotifyprofil idag. Här kan du hitta alla mina offentliga spellistor och vill du följa mig kan du göra det här.
Vidare till min egen privata Spotify:

spotify

I vänsterkanten av ditt Spotify hamnar dina spellistor som du säkert vet. Jag har sorterat mina listor i fem mappar:
– temalistor
– blogglistor
– spotifys listor
– andras listor
– album
På spellistan ”men spotify hej” som inte ligger i en mapp samlar jag ALLT jag gillar men som inte passar in i en genre-lista jag skapat. Den är inte publik, men jag brukar plocka låtar ur den när jag gör listor till bloggen.
Man skapar mappar genom att välja File -> Create Playlist Folder
Låt oss gå igenom varje mapp.

spotify

Den första mappen heter ”temalistor”. Här samlar jag alla listor jag gjort som har ett specifikt tema. De flesta av dessa är publika. Är de inte det är det för att jag fortfarande håller på att fixa med dem. Listan skriva uppdaterar jag nästan dagligen och motown & northern soul, allt som är roligt att dansa till och 60s uppdateras flera gånger i månaden. De andra uppdateras mer sällan, men ändå då och då.

spotify
Min nästa mapp är ”blogglistor” och här samlar jag alla listor jag gjort för bloggen, eller för olika tidningar. Alla dessa listor hittar ni i kategorin ”musik” på bloggen.

spotify
Den tredje mappen är den nyaste och det är ”spotifys listor”. Om du klickar på ”browse” högst upp i vänstra ramen i Spotify så hamnar du bland Spotify’s alla egna listor. Där kan man välja tema eller känsla eller årtal etc och hitta massa bra låtar. De jag har sparat hittills är deep dark indie folk, braziliansk soul, pop på svenska, southern gothic och svenska snackisar. De flesta av Spotifys listor uppdateras kontinuerligt.

spotify

Min nästa mapp ”andras listor” är ju minst sagt stökig. Här samlar jag alla listor andra personer gjort. Både folk jag känner och listor jag hittat på bloggar etc. Här önskar jag att man kunde skapa underkategorier så det blev lite enklare att hitta sånt man vill lyssna på…

spotify

Och så den sista mappen är rätt och slätt ”album”. Också lite stökig, här vore det återigen himla flott med underkategorier så man kunde sortera efter genrer. Här ligger i alla fall album jag gillar, som jag ska lyssna på senare eller som passar i en av temalistorna men som jag inte sorterat in än.

Ungefär så ser det ut! Lycka till med era spotify-städningar!

.
Translation. How I sort all my playlists in Spotify. To read click ”in english” in the right frame.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Hej Sandra! Här kommer ett litet tips: Det går att göra mappar inuti andra mappar. Dessa fungerar sedan som underkategorier! 😀 Kram

  Julia 2016-02-18 00:40:49 http://jenhild.blo.gg
  Svara
 • Jag har ett flott struktureringsknep i Spotify. Skapa en playlist som du döper till ”-”, alltså utan quotes, då får du en linje som du kan använda som avskiljare mellan listor.

  Disa 2015-01-12 09:58:34
  Svara
 • appropå något helt annat, så kommer här ett tips:
  serien Looking! http://www.imdb.com/title/tt2581458/?ref_=ttep_ep_tt
  finns bara 1 säsong, 8 avsnitt! har själv streck-kollat idag. fin serie, du måste kolla. aaalla borde se!

  elise 2015-01-11 20:42:20 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Hei Sandra, kan ikke du gjøre ”vi springer” offentlig? Jeg regner med det er din løpeliste. Løper selv, og er desperat etter ny løpemusikk.

  Maria 2015-01-10 23:44:14
  Svara
 • Hur mycket tid lägger du på att göra Spotifylistor egentligen?

  Therese 2015-01-09 15:43:04
  Svara
 • hur kan jag ha missat att man kan göra mappar??? har ju velat detta hur länge som helst!

  Sophie 2015-01-09 11:24:43
  Svara
 • Oj, ursäkta att min kommentar med New York-tips kom med två gånger. Det stod ”error” första gången jag postade, så du får gärna ta bort den ena, Sandra!

  Glömde tacka för Spotifytipsen också. Tack! 🙂

  Anna 2015-01-09 10:44:09 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Svar till Anna, som ska till New York: Det finns massa billiga matställen i NY och underbara promenadstråk. Sök i kategorierna på min NY-blogg! Men vill gärna tipsa om dessa länkar:

  35 måsten – saker du inte får missa i New York: http://www.newyorkmybite.com/2014/03/35-masten-saker-du-inte-far-missa-i-new.html?m=1

  Har även gjort flera guider på min blogg. Du hittar alla guiderna under Tips för första resan till New York: http://www.newyorkmybite.com/p/forsta-gangen-i-new-york-nyborjarguide.html?m=0

  På min FB-sida för NY-bloggen skrev jag nyligen om NYC on a budget: https://www.facebook.com/newyorkmybite/posts/777464695621882

  Annars tycker jag att Sandras guide också är kanonbra, och att den innehåller både dyrt och billigt! 🙂

  Ha en underbar resa!

  Anna – New York, My Bite of the Big Apple 2015-01-09 08:32:04 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Svar till Anna, som ska till New York: Det finns massa billiga matställen i NY och underbara promenadstråk. Sök i kategorierna på min NY-blogg! Men vill gärna tipsa om dessa länkar:

  35 måsten – saker du inte får missa i New York: http://www.newyorkmybite.com/2014/03/35-masten-saker-du-inte-far-missa-i-new.html?m=1

  Har även gjort flera guider på min blogg. Du hittar alla guiderna under Tips för första resan till New York: http://www.newyorkmybite.com/p/forsta-gangen-i-new-york-nyborjarguide.html?m=0

  På min FB-sida för NY-bloggen skrev jag nyligen om NYC on a budget: https://www.facebook.com/newyorkmybite/posts/777464695621882

  Annars tycker jag att Sandras guide också är kanonbra! 🙂

  Ha en underbar resa!

  Anna – New York, My Bite of the Big Apple 2015-01-09 06:29:43 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Hej Sandra!

  Den här kommentaren har absolut ingenting med inlägget att göra, men jag frågar ändå. Det är såhär att jag, min lillasyster och min mamma ska åka till New York i April. Och jag vet jag vet jag vet att du redan har gjort en New York-guide och den är superbra. Men mycket är nattklubbar/barer/dyra restauranger och jag är liksom 16 och min lillasyster 14. Plus att min mamma verkligen har typ 0 pengar efter att ha betalat resa + hotell.

  Så det jag undrar är om du supersupersupersnabbt skulle kunna radda upp några billiga och mer ungdomsvänliga måsten i New York. Gärna galna prylbutiker, japanskt, indiepoppigt, ja typ sånt du skulle älskat när du var runt 15-16-17år. Och också kanske sånt som passar en mamma med inte så mycket pengar, nån god restaurang, ett fint museum eller ett fint promenadstråk.

  I allmänhet tycker jag det skulle vara en ganska bra ide om du gjorde två versioner av dina guider till städer, en lite lyxigare för vuxna personer och en billigare med fina tips för dem som är yngre. Förstår om du inte orkar, men jag tror många skulle uppskatta det då en hel del av dem som läser din blogg är under arton 🙂

  Puss

  Anna 2015-01-09 03:22:34
  Svara
 • Men hallå! På Elsas blog ligger en bild på dig när ni spelar tv-spel där du har glasögon på dig! Kan du inte visa en ordentlig bild på hur de ser ut? Puss <3

  Ida 2015-01-09 01:04:14
  Svara
 • hej Sandra och alla fina här i kommentarerna.
  jag har funderat länge på att byta efternamn på grund av strulig relation med den sidan av släkten som efternamnet kommer ifrån + mycket annat jobbigt som går way back.
  Alla andra släktefternamn som jag skulle kunna byta till är extremvanliga son-efternamn (just nu har jag ett hyfsat ovanligt)
  Så jag har bestämt mig för att hitta på ett eget. Nån annan som gjort det eller som har tips och inspiration? (patentverkets hemsida har en namngenerator men jag får inte ut mycket av den känner jag)

  Puss!

  Linda 2015-01-09 00:49:21 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • haha, helt sjukt. läst din blogg så många år nu, älskar allt med den! och så helt plötsligt så lägger du upp en bild som mitt ex, stu larsen är med på. var tvungen att berätta omedelbums att han var med på din blogg. världen är allt liten. puss!

  amanda 2015-01-09 00:39:28
  Svara
 • Alltså jag visste inte heller att man kunde skapa mappar!? Så sjukt. Och då har jag haft Spotify sen typ 2009, så det är minst sagt ett kaos jag har framför mig att strukturera upp nu.

  Jenny 2015-01-08 23:38:16
  Svara
 • hej fina du! Du är ju bäst på kärlek (tycker i alla fall jag) så nu frågar jag dig en fråga som är lite töntig kanske, men jag orkar inte bry mig i dessa desperata tider.
  Det är såhär att jag raggade upp den finaste killen någonsin på en bar i min stad, han var bartender och supersöt. Jag har aldrig tidigare gjort något liknande men ville ha honom så mycket att jag var tvungen! Han hade visst spanat på mig också så det slutade med att vi kom hem till mig, och låg och han kunde inte sluta prata om hur bra jag var, han verkade verkligen tycka om mig (kanske mitt yttre lite för mycket) men det kändes inte bara som ett one night stand. I alla fall, morgonen efter var mysig och vi sov ut länge. Jag var bakis och han skulle dra. Men han ville ses igen sa HAN. Och det hade han sagt innan också. Så jag skrev till honom dagen efter och ba: SES?! (ovanligt rakt på igen, men jag. vill. ha. honom.) Och han skrev: ja!… men hörde inte av sig så mycket mer sen. Bollen låg liksom hos honom… så jag hörde inte av mig igen (hatar att vara för på). Nu har han flyttat till Berlin och jag kan inte sluta tänka på honom. Sandra, jag vill att han ska bli min så himla, himla mycket. Jag ska till Berlin till våren… Kan man med att skriva till honom då? Vad ska man skriva utan att låta desperat? Eller är det kört? Blä på livet och svåra killar….

  Lina 2015-01-08 23:04:51
  Svara
 • har haft spotify i massor med år och visste inte det med mappar alls?!? är i chock, tack för tipsen!!

  emily 2015-01-08 22:33:35 http://hejemily.blogg.se
  Svara
 • Ok tur alla andra har redan sagt att det går att göra underkategorier 🙂 Jag har en mapp som heter BLOGGARE där du har en egen underkategori med alla listor du gjort som jag följer 🙂 Jag sorterade mina listor i mappar förra året och det är det bästa jag gjort. Eller bland det bästa i alla fall.

  Fröken Cocco Sohl 2015-01-08 22:23:31 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • SANDRA!
  Kan vi inte ha en ”det bästa som hänt mig den sista tiden”-inlägg?? Kollade i arkivet och det var så längesen! Hoppas du ser min kommentar!!

  Mimmie 2015-01-08 21:18:39
  Svara
 • tack för inspirationen!!! skickar kramhighfive NU

  Hilly 2015-01-08 20:44:55
  Svara
 • Hej! Eftersom du också älskar Amanitas ljuvliga spel borde du precis som jag tycka att Night in the Woods verkar LJUVLIGT! Let’s peppa tillsammans, nån gång 2015 ska det komma -> http://www.nightinthewoods.com

  HUR fint?!

  Esmeralda 2015-01-08 20:36:46
  Svara
 • Du ser sjukt queenig ut när du djar! Kollade igenom dina listor, massa härliga ju! Undrar dock om du har någon för en som precis gjort slut och är så jävla arg men självklart ledsen. Eller typ låttips kanske, lyssnar på ”krossa alla fönster” på repeat atm.

  linnea 2015-01-08 19:44:47
  Svara
 • Men Sandra, det GÅR att göra mappar i en befintlig mapp! 🙂 Bara va markerat i mappen när du skapar en ny jao :))))

  Frida 2015-01-08 19:06:07
  Svara
 • Ett litet tips för att få det snäppet mer strukturerat är att ha listorna i bokstavsordning! Då tycker jag det blir behagligare att skrolla genom och hitta just den en letar efter då en oftast har ett hum över vad den listan heter 🙂

  emilia 2015-01-08 18:12:29 http://themountainsound.blogspot.com
  Svara
 • åh alltså lyckan när du svarat på min fråga<3
  trodde aldrig att du skulle orka dig på den! tusen tack sandra!
  den kom så lägligt eftersom jag har tentavecka och försöker klura ut massa saker att ersätta plugget med (har precis i detta nu storstädat hela lägenheten!) och nu ska jag rensarensarensa i spotify!
  glad helg sandra!

  alexandra 2015-01-08 17:29:26
  Svara
 • Dags att ta tag i mitt spotifykaos nu känner jag!

  Matilda 2015-01-08 17:17:22 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Jag har inte alls lika mycket musik, skulle tippa på högst 700 låtar totalt, fördelade enligt 60-tal, 70-tal, Ljuva 80-tal, 90-tal, 00-tal (2000 – 2009) och 10-tal (2010 och framåt). Ljuva 80-tal har ca 250 låtar medan de andra snittar på högst 100 var, undantag 60-tal som inte har fler än 17…

  Vet inte om detta är den ultimata sorteringen. Hade varit intressant att dela in decennierna i indiepop, synthrock, punk etc med. Kände inte till att det fanns mappsortering. Kör bara med vanliga spellistor, men när dessa överstiger ett visst antal kan det klart bli lite svårt att hitta sig fram.

  Karin 2015-01-08 16:59:33
  Svara
 • Hej fina! Du kan skapa underkategorier genom att helt enkelt göra en ny mapp och dra och släppa den på en redan skapad mapp! På samma sätt som du gör när du lägger listor i mappar. Sen kan du enkelt lägga listor i även undermapparna! Vill åtminstone minnas att det var så jag löste det för jag har lyckats med det haha! <3

  emma 2015-01-08 16:29:36 http://emmaelisabet.blo.gg
  Svara
 • Hej Sandra! Tack för fina tips och listor! Jag sorterar också efter genre/tema men tycker det är svårt ibland och uppfinner därför egna som t ex ”sexy soft” och ”nonchalant rock” när jag inte kan placera en låt. Ville iaf tipsa om att man KAN skapa underkategorier i en kategori, bara gå in i en mapp och välj sedan ”skapa ny mapp” så hamnar den där, borde även funka att dra in andra mappar osv. Ha det fint! <3

  Frida 2015-01-08 16:27:54
  Svara
 • Gör en mapp i mappen så kan du sortera i underkategorier! Mitt liv skulle aldrig funka med ett stökigt Spotify och detta är lösningen 🙂

  Sanna 2015-01-08 16:25:18 http://sannassagor.blogg.se/
  Svara
 • man kan ha underkategorier! det har jag iaf (man lägger bara till ”new playlist folder” i mappen man redan ar inne i. och så kan man sortera listorna i bokstavsordning (drag-release) för att ha bättre koll, t ex albumlistan.

  emma 2015-01-08 16:19:53
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman