Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

två middagar man inte behöver laga.

Här kommer två recept på två rätter man (nästan) bara skär upp och serverar. Alltså väldigt enkelt, men smakar ändå ganska avancerat (om man kanske vill stajla eller något). Men – se upp alla som inte gillar syrligt starkt och koriander.

dinner

Vietnamese Vermicelli Bowl
Okej. Jag börjar fuska redan direkt för här ska du koka nudlar OCH steka tofu. Men bara koka i en minut och steka med bara en ingrediens, så ändå lätt. Vietnamese Vermicelli Bowl åt jag jättemycket till lunch när jag jobbade i New York och i veckan testade jag att göra min egen variant. Vermicelli-nudlar är helt enkelt glasnudlar. Utgick från detta recept.

dinner
Så här gör du (för två pers).
– Skär tofu i kuber (jag tog ett halv paket). Marinera tofun i 30 min genom att lägga den i en skål tillsammans med några matskedar olivolja, hackad vitlök, lite salt, lite socker och five spice-krydda (finns i asiatiska mataffärer och återkommer ofta i asiatiska recept så är bra att ha hemma).
– Koka glasnudlarna i en till två minuter och skölj sedan av dem i ljummet vatten.
– Skär grönsakerna: gurka (en halv) i långa tunna bitar med hjälp av en osthyvel, paprika (en halv) med en kniv i långa tunna bitar, salladslök (två) och chili (en) i små slantar, schalottenlök (en) i smala ringar, och koriander (typ en halv kruka).
– Stek tofun i en stekpanna med olja eller kokosolja tills den fått färg.
– Gör en dressing på limejuicen av 1 lime, en matsked fisksås, två matskedar vatten, en matsked socker, en halv hackad chili. Blanda ihop allt bara.
– Servera i en skål med nudlarna underst och grönsakerna och tofun placerad över som en slags tallriksmodell. Ringla över dressing.

dinner
Räk-ceviche i tortillas.
Det här lagar jag ganska ofta för att jag tycker smaken är så hiiiimla god och starksyrlig. Dessutom kan man variera rätten i alla oändlighet. Tortillasen gör allt lite matigare också.

Såhär gör du (för två personer)
Hacka två tomater, en silverlök, en chili, och en kruka koriander. Just denna gång hackade jag även i en halv paprika som var kvar från förra rätten men andra saker som också är goda i är exempelvis granatäpple, mango eller passionsfrukt. Eller så räcker det som det är.
Hur som helst, blanda allt i en skål tillsammans med räkor (kanske cirka 20 stycken), salta och pressa över två till tre frukter limejuice.
Värm tortillas i micron eller i en stekpanna och servera tillsammans med exempelvis gräddfil och salsa verde (om man vill, vi hade det hemma och det är ju så gott).

dinner

.

Translation. To simple recipes that tastes complicated (for a Swedish mouth at least). Vietnamese vermicelli bowl and Shrimp ceviche in tortillas.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Gillar att ena var vegetarisk! Brukar aldrig kunna testa maträtterna du lägger upp, men detta ska jag definitivt testa. Tack!

  Emma 2015-01-22 01:33:51 http://emmasjoblom.devote.se
  Svara
 • Åh vilka goda recept! Bra med mat inspiration:)

  Lantliga köksblandare 2015-01-21 22:59:42 http://koksblandare.blogg.se/
  Svara
 • Prøvde rekecevichen i dag og min søster ble helt fra seg av glede. Den var stor suksess og skal definitivt gjentas. Takk for tipset!

  Hanne 2015-01-21 21:45:18
  Svara
 • Hej Sandra. Har du läst 10 lektioner i matlagning av Lotta Lundgren? Herregud vad bra!!

  M 2015-01-21 17:25:02
  Svara
 • Den där tortilla varianten måste jag pröva. Lät ju jättegott 🙂

  Marlene 2015-01-21 17:23:53 http://smaka.marlenes.nu
  Svara
 • Hej Sandra! Och tack för en grym och inspirerande blogg <3 Jag har en liten fråga jag skulle vilja ställa till dig. Jag har börjat plugga i en ny stad, har träffat kompisar osv. Men jag är ingen festtjej och mycket kring plugget handlar just om att gå ut och festa samt konsumera alkohol. Får ofta höra kommentarer som: Vad tråkig du är när man väljer att inte följa med! Och jag är väl medveten om att man kan följa med ut även om man inte dricker, MEN det känns alltid konstigt på förfesten och man får ofta frågor om varför man inte dricker, är trött på att behöva försvara varför. Jag tycker det är roligt att gå ut och festa någon gång ibland men är ingenting jag vill göra varje helg. Vad skulle du göra i min situation? Vill inte förlora några vänner pga detta.

  Amanda 2015-01-21 16:27:16
  Svara
 • Hej Flora! Och tack för en grym och inspirerande blogg <3 Jag har en liten fråga jag skulle vilja ställa till dig. Jag har börjat plugga i en ny stad, har träffat kompisar osv. Men jag är ingen festtjej och mycket kring plugget handlar just om att gå ut och festa samt konsumera alkohol. Får ofta höra kommentarer som: Vad tråkig du är när man väljer att inte följa med! Och jag är väl medveten om att man kan följa med ut även om man inte dricker, MEN det känns alltid konstigt på förfesten och man får ofta frågor om varför man inte dricker, är trött på att behöva försvara varför. Jag tycker det är roligt att gå ut och festa någon gång ibland men är ingenting jag vill göra varje helg. Vad skulle du göra i min situation? Vill inte förlora några vänner pga detta.

  Amanda 2015-01-21 16:26:20
  Svara
 • Hej! Vill jättegärna börja blogga ordentligt men blir så omotiverad när min blogg är ful. Du har det finaste temat och blogg jag någonsin sett och jag tror du innan har skrivit att det finns de som fixar designen åt dig. Men har du ändå tips hur man ska fixa så storlek på bilder stämmer överens med bloggdesignen och hur man kan fixa en snygg blogg? Förstår ingeting genom att googla.
  MVH, sjukt oteknisk

  Alice 2015-01-21 14:48:47
  Svara
 • *dreglar*

  Seriöst, måste sluta läsa dina matinlägg i skolan. Dreglar ner korridorerna. Det ser så gott ut!!

  Madson 2015-01-21 13:17:10 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Undrar alltid varför all asiatisk mat vi tar till Sverige innehåller Koriander? Det smakar ju bara tvål… Vet att det är för att jag är en av de som inte känner smaken, men det är så svårt att byta ut den och därmed svårt att ens försöka laga asiatisk mat hemma, sjukt trist. Kan du rekommendera en färsk eller torkad krydda som kan ersätta koriander i asiatisk mat?

  Beatrice 2015-01-21 12:05:20 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Namnam!!! Måste testa! 🙂

  En sak jag undrar. Du som älskar pasta och lagar mycket pastarätter, har du några pastatallrikar?

  Milou 2015-01-21 11:03:27
  Svara
 • vad gott allt såg ut! älskar att läsa Din blogg
  Skulle bli jätteglada om Ni tittade in på vår blogg som handlar om två tvillingsystrars liv!
  http://wlaukkanens.se

  Vendela&Vanessa/Tvillingbloggen 2015-01-21 11:02:02 http://wlaukkanens.se
  Svara
 • Vill verkligen testa båda dessa! Men jag måste fråga dig.. Hur lärde du dig att tycka om koriander? Kommer ihåg att det var ditt mål ett år! För jag tycker verkligen det är så sjukt vidrigt men min pojkvän älskar det..

  emmy 2015-01-21 10:51:52
  Svara
 • Vill testa båda!!

  caspian 2015-01-21 09:44:55 http://daniellacaspian.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind