Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sandaler.

sandals from swedish hasbeens

Nu när jag är i ett land där temperaturen går upp mot trettiofem grader där runt tolvsnåret är öppna skor ett måste. Därför plockades detta sko-par fram för första gången och lever nu livet.

sandals from swedish hasbeens

De är den klassiska modellen från Swedish Hasbeens och jag fick dem som tack i somras när jag medverkade i en podcast (som inte kommit upp än förresten om någon kanske var nyfiken på vilken då). Kanske inte min vanliga gympasko-eller-kängorstil, men gör sig utmärkt i det här klimatet och kommer helt säkert få följa med på nya resor i sommar! Tycker om att de nästan ser ut som någon klippt ut en sko av en träbit. Dessutom är de otroligt sköna.

sandals from swedish hasbeens

Och ja, mina ben är skolkritevita. Ni skulle dock se dem idag. Råkade visst missa några ställen med solkrämen igår och ser ut som en rödflammig leopard ungefär.

.

Translation. On my feet in Kenya: sandals from Swedish Hasbeens.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • M – min poäng var verkligen inte att hävda att det skulle vara ”lika jobbigt” att som vit person inte kunna bli solbränd som det är att vara rasifierad person i dagens samhälle, herregud, verkligen inte. Vore löjligt att påstå det. Min poäng var att det finns flera ideal i samhället som intersect och påverkar varandra, och ett av skönhetsidealen i samhället har sedan 1920-talet varit att vara lätt solbränd (tragiskt nog utgår ju detta ideal enbart från den vita kroppen). Det har symboliserat tid och pengar (som krävs för att kunna åka på semester).

  Förstår helt att personen blev ledsen över ”You go white”-kommentaren och skulle aldrig ifrågasätta hens rätt att bli ledsen. Absolut inte. Däremot att hävda att Sandra är ”fixerad” vid sina bleka ben för att hon lägger upp en bild eller två på dem och påpekar sin blekhet – det är faktiskt inte rimligt.

  Linnéa 2015-02-05 14:10:12
  Svara
 • hej sandra jag har en fråga till dig, minns att du har skrivit om din hud och att den är väldigt känslig speciellt under vintern osv osv osv. Jag är i prick samma situation fast kanske ännu mer, har så känslig hy att jag inte ens kan använda fondation liksom. Minns också att du skrev något om att du knappt kan ha läppstift utan att läpparna ”går sönder”. Och jag har sådana cravings efter läppstift. Har du några tips på bra läppstift för oss med superduperkänslig hud?

  amanda 2015-02-05 11:56:17
  Svara
 • Åh såna har jag med fast röda! Köpte på tokrea på ASOS. Sköna och snygga och funkar både till klänning och jeans!

  Eva 2015-02-05 09:37:22
  Svara
 • Tycker det känns lite ofräscht att flera personer (vita?) sitter o säger till en annan person (rasifierad?) som reagerat över vithetsnormen att det minsann är lika jobbigt att inte kunna bli solbränd. Visst, det kan såklart varit ett missförstånd från ”W”, men om man tänker generellt det som innebär vithetsnormen är att vitt = fint, o där innefattas ju både vit som blev och blev som solbränd. Känns lite fel att ta sig tolkningsföreträde och säga att ”det var inte menat rasistiskt” – tough shit, någon blev ledsen och då får man respektera det och inte sitta och hålla varann om ryggen och säga att den som blev ledsen hade fel. Fridens!

  M 2015-02-05 08:30:29
  Svara
 • Men herregud! ”Dålig och grund analys”?! Nä nu blir jag arg. Jag gjorde absolut ingen analys utan försvarade Sandra då folk började skriva att hon stod för en vithetsnorm och jada jada.
  Jag tycker att alla kan få se ut hur dom gör utan att bli kommenterade om att dom är fina för att dom är vita, fina för att dom är solbrända, fina för att dom är tjocka eller fina för att dom är smala.
  Varför måste man jämt och ständigt kommentera andras kroppar?
  Börjar bli less på er här i kommentarsfältet som hoppar på och river av vid minsta grej (även om jag själv till viss del är en av er nu).
  Hejdå!

  Hanna 2015-02-05 08:03:58
  Svara
 • +1 på det Linnéa och det L skrev. W och Hanna:dålig och grund analys. Det finns en vithetsnorm, men också ett ideal där man ska vara lagom solbränd, och många blir retade och har ångest över t ex vita ben. Ingen motsägelse i det, OM man inte tror att det är så svartvitt att vita människor aldrig blir mår dåligt utan alltid känner sig lyckliga över hur de ser ut bara för att de är vita… Det var rätt uppenbart att det var det som syftades på här, att peppa på att visst kunna visa bleka ben, så skärp er.

  Hanna (en annan) 2015-02-05 02:01:56
  Svara
 • ahhh exakt såna vill jag ha! men undrar: hur sköna? funderar på att ha dom på en veckas semester i Paris där jag kmr gå mycket men kanske inte så smart… eller?

  ska man gå mycket ska man aldrig börja med skor som är nya! man måste veta att man inte får skoskav innan, det är mitt bästa skotips!

  xyz 2015-02-05 01:13:27
  Svara
 • Hanna: Det kanske var så att personen som skrev You go White! inte menade det på något rasistiskt vis utan snarare att det är fint att Sandra är vit och inte är fokuserad på hetsen om att vara solbränd.

  L 2015-02-04 19:24:26
  Svara
 • Sandraler!

  haha <333

  :) 2015-02-04 19:09:37
  Svara
 • oooh I’ve been wanting to buy them! Beauty 🙂

  -christine
  http://www.christinelovestotravel.blogspot.com

  Christine 2015-02-04 16:29:14 http://www.christinelovestotravel.blogspot.com
  Svara
 • @Linnea: Tror inte att de som kritiserade kritiserade Sandra utan personen som skrev ”You go White! Det är så fint” (eller något i den stilen, väldigt underlig kommentar).

  Hanna 2015-02-04 16:18:50
  Svara
 • Fast alltså, Sandra är väl knappast FIXERAD vid sina ”bleka ben” för att hon nämner dem en gång i ett inlägg? Jag tycker den här typen av diskussion är oerhört viktig, men i detta fall känns det som att det greppas efter halmstrån.

  Det går även utmärkt att ha/ha haft komplex över sin blekhet/brist på solbränna och samtidigt förstå att man är väldigt privilegierad som vit person i ett samhälle där det finns en rasmaktsordning. Jag är själv lika blek som Sandra, och tyckte det var skitjobbigt att inte kunna bli sådär ”fräscht solbränd”. Det innebär inte att jag inte förstod att jag var privilegierad som vit. Idealet kring solbränna (men dock solbränna på en vit kropp) upplever jag snarare som ett ideal som ingår i hur en kvinna ”ska vara” (fräscht solbränd med solblekt hår) och de idealen påverkar en – oavsett om en förstår sina privilegier utifrån andra strukturer.

  Tycker det är bra att förhålla sig kritiskt till saker och säga ifrån,speciellt när det gäller sjukt viktiga saker som rasism/vithetsnorm och Sandra bör inte vara befriad från kritik, men i detta fall känns det obefogat.

  Linnéa 2015-02-04 15:38:20
  Svara
 • Med vithetsnorm menar W alltså inte själva nivån på soldbrändhet utan vithet ut ett rasperspektiv.

  J 2015-02-04 13:57:00
  Svara
 • Vithetsnorm?! Mig veterligen har alltid solbrända människor med bra pigment stått mycket högre i kurs än oss blekfisar. Kolla random modeblogg ska du se hur det raljeras över diverse fejksolbrännor så här års, för att inte tala om under sommarhalvåret hit det tävlas alternativt fusksolas till förbannelse. Jag har genom livet nästan tvingats försvara min ljusa hy, och även efter en solsemester förväntas vi ju komma hem brunbrända trots att många av oss aldrig ens haft i närheten av de anlagen.

  Karin 2015-02-04 12:58:28 http://instagram.com/karinso_
  Svara
 • Blir ledsen av kommentarer som ”you go white, det är så fint” och fixering över ens ”bleka ben”. Tänk vilket privilegium det är i den rådande vithetsnormen.

  W 2015-02-04 11:06:34
  Svara
 • Vad har du för storlek på din 1984-Marc Jacobs t-shirt?

  kajsa 2015-02-04 11:01:12
  Svara
 • Men attans, så fina!

  Ellen 2015-02-04 09:13:58 http://lindbergellen.se
  Svara
 • Varför inte bara kritvita? (Som är den gängse termen) Skolkritor är väl inte vitare än gemene krita?

  Malin 2015-02-04 08:37:01
  Svara
 • You go white! Tycker det är så fint.

  Alexandra 2015-02-04 08:27:56 http://alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind